Arsenalblogg lanserar ny IRC-kanal!

(Se till så att ni inte missar dagens inlägg som finns under det här inlägget!)

, då var det äntligen dags för något nytt! Jag har tänkt på att skapa en IRC-kanal för alla arsenalsupportrar i Sverige tidigare, men det har aldrig blivit något av den idén - förrän nu! Jag har med lite hjälp från Nisse och Tossie (tack så mycket!) skapat #arsenalblogg. För er som redan är bekanta med mIRC kan jag kort säga att kanalen heter #arsenalblogg och ni ansluter er till den som vanligt genom att skriva /j arsenalblogg på Quakenet i IRC.

Det finns dock många här som inte vet vad mIRC är och inte har en susning om hur de ska gå till för att installera det och ansluta sig till kanalen. Ta det lugnt, jag kommer nu guida er igenom den korta processen som tar er till kanalen där ni kan chatta och snacka med arsenalsupportrar runt om i Sverige. För er som inte vet vad mIRC så kan jag kort säga att det är ett sorts chattprogram där ni väldigt enkelt kan chatta med andra personer som befinner sig i samma "chattkanal" som ni befinner er i. Det är rätt så svårt att förklara, men ta en titt på den här bilden så förstår ni hur det fungerar!

, i den här chattkanalen som jag skapat (#arsenalblogg) kan ni chatta med andra arsenalsupportrar om allt möjligt. Ni kan chatta före, under och efter matcher och dela era åsikter och argumentera för er ståndpunkt och ja, allt ni vill skriva kan ni skriva. Så, här följer nu en guide för er som inte har en susning om hur ni går tillväga för att ladda ner programmet och ansluta er till kanalen.

Jag vet att jag nu kommer få det att framstå som jättesvårt, men sanningen är att det är hur enkelt som helst och tar max fem minuter för er om ni läser igenom varje steg noggrannt! Så, bli inte rädda för beskrivningarna!Steg 1 - Det första steget är att ladda ner självaste programmet. Ni går in på google och skriver in sökorden download mIRC filehippo. Filehippo är en sida där man kan ladda ner de senaste versionerna av det mesta. Hur som helst så klickar ni på första svaret ni får. (Bild nummer ett som förklarar steg nummer ett).

Steg 2 - När ni klickat in er på sidan så trycker ni på download latest version som finns till höger. (Bild nummer två som förklarar steg nummer två).

Steg 3 - Spara filen och kör sedan igång installationsprogrammet. Jag antar att de flesta här har så mycket internetvana att ni kan spara och öppna filer. Hur som helst så öppnar ni filen ni laddat ner och följer instruktionerna under installationen. När ni slutfört installationen (tar max en minut) så öppnar ni programmet. Den första rutan som kommer upp ber er ange namn, e-mail och nick. Ni behöver här inte ange ert riktiga namn eller e-mail, men se till att fylla i alla fält med någonting, annars kan ni inte gå vidare. Använd ett nick som ni vet är ovanligt, för de flesta nicken är tagna och om det skulle komma upp ett meddelande som säger att ert nickname är taget så är det bara att bege sig till menyfältet där uppe och klicka Tools -> Options och ändra ert nick. (Bild nummer tre som förklarar steg nummer tre).

Steg 4 - Klicka inte OK än! Klicka istället på servers i menyn till vänster och leta där upp Quakenet. Dubbelklicka på Quakenet och dubbelklicka sedan på Random Server. Detta gör vi för att vi alla ska hamna på samma server. Om ni inte gör detta kommer ni inte kunna ansluta er till chattkanalen. Efter att ni dubbelklickat på Random Server så går vi vidare till nästa steg. (Bild nummer fyra som förklarar steg nummer fyra).

Steg 5 - När ni dubbelklickat på Random Server och OK är det nu dags att ansluta till servern. Ni är nu väldigt nära slutet och ni behöver efter detta aldrig göra om de fyra första stegen igen! Klicka nu på "blixten" i det vänstra hörnet för att ansluta er. (Bild nummer fem som förklarar steg nummer fem).

Steg 6 - Tryck ner rutan som kommer upp när ni anslutit er till servern och gå nu ner i skrivfältet och skriv /j arsenalblogg . Tryck sedan enter på tangentbordet och vips så har ni hamnat i chattkanalen där alla andra arsenalsupportrar vistas! När ni genomgått de fyra första stegen för första gången behöver ni aldrig genomgå dessa igen. Från och med nu så är allt ni behöver göra när ni öppnar mIRC att klicka på blixten för att ansluta er samt skriva /j arsenalblogg i skrivfältet. Grattis! (Sista bilden som förklarar sista steget).Som ni ser i sista bilden har jag en liten annorlunda version av IRC. Den versionen kallas nbs-irc och jag rekommenderar den till alla. Den är mycket snyggare, tar mindre plats och ser helt enkelt mer "clean" ut. Dessutom ger den er funktioner som inte finns i vanliga IRC. Så, om ni också vill ha nbs-irc är det väldigt enkelt att fixa. Följ bara instruktionerna i följande bilder och så har även ni en upplaga av nbs-irc!

Steg 1, Steg 2, Steg 3 och sista steget!, för er som har erfarenhet av IRC är det bara att ansluta så fort som möjligt (/j arsenalblogg) och för er som inte har någon som helst erfarenhet av IRC är det dags att följa guiden som jag fixat ihop åt er. Det här är inget som helst tvång, utan ni gör det om ni vill. Allt är helt gratis och det är egentligen mycket enklare än vad ni tror!

Jag hoppas dock att ni fortsätter kommentera inlägg på bloggen, men jag hoppas att det samlas så många som möjligt på IRC-kanalen före, under och efter matchen! Jag hoppas ni gillar't! Tack så mycket för allt stöd! Hej! (Om ni får problem så är det bara att fråga i kommentarspåret! Vi bits inte! :)

Kommentarer
Postat av: Nisse

Kan erbjuda ytterligare hjälp ifall det skulle behövas! Riktigt gött med en IRC kanal så man kan få upp pulsen ännu mera innan match! Hoppas bara att det inte slutar med att man sitter där själver!

2009-12-12 @ 21:57:38
Postat av: kicken

@Nisse: Precis! Jag hoppas verkligen det blir en succé!

2009-12-12 @ 22:02:51
Postat av: Skullan

Får inte nbc att skicka mail med inloggningsuppgifter... Skriver in det du skrev men står unknown command (rivmsg) och unknown command (otice) ?

2009-12-12 @ 22:14:54
Postat av: Skullan

Står även Couldent look up ur host name där i början fast i din blid står det Found your hosname.. kan det ha med det att göra?

2009-12-12 @ 22:17:22
Postat av: Mickey

När jag har installerat det och ska öppna det så säger den så här: Det gick inte att komma åt den angivna enheten, sökvägen eller filen. Du har kanske inte rätt behörighet för att komma åt objektet. Någon som vet varför?

2009-12-12 @ 22:20:19
Postat av: kicken

Se till så du valt Quakenet som server även i nbs-irc. Skriv sedan /msg Q hello dinepost dinepost när du väl är ansluten till quakenet! Måste gå! Annars kan du prova följa den här guiden - http://www.brutalcs.nu/?p=201&id=2201Säg till om du har ytterligare frågor eller om du stöter på fler problem!

2009-12-12 @ 22:21:14
Postat av: kicken

@Mickey: Prova att köra programmet som administratör. Prova annars att ladda ner det igen eller att ladda ner en äldre version av IRC (gör ingenting om du har en äldre version).

2009-12-12 @ 22:22:35
Postat av: shahriar

Skrev på arsenal.se men pastear här ist, Kicken, är det meningen att alla ska chatta med varandra eller är det personlig chatt mellan alla två personer i kanalen? Har aldrig fattat detta med irc.

2009-12-12 @ 22:26:50
Postat av: Mickey

nej, det är inte det, alltså när jag ska starta programmet så kommer det en sån felruta som säger det jag sa innan och så säger mitt antivirus att det är virus i det, testade även att ladda ner det från en annan sida men det säger fortfarande att det är virus...

2009-12-12 @ 22:28:01
Postat av: kicken

@Shahriar: Det är främst menat som en öppen chat, men om man vill kan man även chatta med en speciell person. Men först och främst är det en öppen chat där alla chattar med alla.@Mickey: Väldigt konstigt måste jag säga, vänta så ska jag höra med mina kollegor.

2009-12-12 @ 22:29:51
Postat av: Nisse

@Mickey: testa inaktivera anti-virus programmet medans du installerar, Sedan ska du lägga till Mirc.exe i någon accept list av något slag!

2009-12-12 @ 22:31:44
Postat av: Danne

Har samma problem som Mickey :/

2009-12-12 @ 22:32:00
Postat av: Mickey

Fixade det, sa till antiviruset att ge "fan" i mirc saken nu så funkade det, det brukar inte vara överskyddande men men

2009-12-12 @ 22:32:31
Postat av: Mickey

vad har du för antivirus Danne?

2009-12-12 @ 22:33:03
Postat av: kicken

Precis som Nisse sade! Stäng av antivirus (jag kan försäkra er om att det inte rör sig om virus) och ladda ner programmet och försök sedan köra det. Om det mot all förmodan inte skulle fungera kan ni avinstallera antivirus, installera mIRC och installera om antivirus. Jag ger er mitt hedersord att det inte finns något som helst virus i någon av filerna.

2009-12-12 @ 22:33:31
Postat av: Mickey

nej, testade ladda ner det från 3 olika ställen, inget virus för den säger samma sak från alla ställen men jag behövde inte stänga av det, sade till mitt antivirus att lägga Mirc i undantagsnågonting:P så funkade det:D

2009-12-12 @ 22:35:05
Postat av: Danne

Jag har F-Secure Mickey. Testat det mesta nu >:

2009-12-12 @ 22:36:38
Postat av: Mickey

aa jag har också det, när det kommer upp att det ligger virus i Mirc så tryck på det alternativet näst högst upp det heter någonting med undantag så ska det funka

2009-12-12 @ 22:38:11
Postat av: Mickey

någon som vet vad som menas med detta: * /join: not connected to server (line 3, aliases.ini) ?:P

2009-12-12 @ 22:42:31
Postat av: Danne

Funkar inte >:

2009-12-12 @ 22:42:50
Postat av: Danne

..nu funkade det!

2009-12-12 @ 22:44:10
Postat av: Mickey

gött att höra^^ men jag kan inte joina, den säger så här: * /join: not connected to server (line 3, aliases.ini) fattar inte varför:S

2009-12-12 @ 22:45:50
Postat av: kicken

Vad kör du med för operativsystem Mickey?

2009-12-12 @ 22:48:29
Postat av: Nisse

Mickey: Har du tryckt på blixten uppe till vänster? :P

2009-12-12 @ 22:48:29
Postat av: svensson (aka micke)

så jävla nice asså^^

2009-12-12 @ 23:01:10
Postat av: jimmy

så gott att villa slog manu

2009-12-12 @ 23:28:07
Postat av: adamp

skitbra intiativ!

2009-12-13 @ 01:09:36
Postat av: wow account eu

så gott att villa slog manu

2010-11-30 @ 02:04:28
URL: http://www.accountsbay.com/
Postat av: tory burch outlet

linlinying20120505

I really like this article, very good

2012-05-05 @ 05:01:24
URL: http://www.cheaptoryburchonlines.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0