Vi börjar äntligen se ut som ett titelvinnande lag!


Den 30 december 2009

Premier League | Fratton Park
Portsmouth - Arsenal
1 - 4

[Eduardo 28, Nasri 42, Ramsey 69, Belhadj 74, Song 81]

God
kväll! (Målen hittar ni genom att klicka på länkarna här ovan). Det var faktiskt många frågor som besvarades ikväll. Trots att vi mötte ligans sämsta lag så fanns det flera tydliga tecken på att det här laget kommer vara med i titelstriden in i det sista. Diaby gjorde ännu en gång en superb match och nu är det uppe i fyra briljanta prestationer i rad (för jag antar att vi räknar med matchen mot Burnley där han var en av de bättre spelarna). Song visade för tusende gången att han är en av de bästa defensiva mittfältarna i ligan. Ramsey tar nästan varenda chans han blir given och gjorde ett mycket vackert mål idag. Hela laget stod för en riktigt bra och framför allt stabil insats och då får vi komma ihåg att det här var i stort sett samma Portsmouth som nästan spelade oavgjort mot Chelsea för en vecka sedan.

Saker och ting börjar äntligen ljusna upp och att vi klarar av att spela 4-1 i en sådan här tuff bortamatch utan våra två viktigaste pjäser i Fabregas och RvP är oerhört imponerande. Vi spelar oerhört moget, stabilt och självsäkert att man nästan undrar om det skett någon förvandling. För det här ser så himla bra ut. Plötsligt har vi blivit effektiva, börjat sätta frisparkar, börjat få utdelning för vår vackra fotboll och nästan inte släppt in ett enda mål alls. Vad har hänt?

Det här var tredje matchen i rad Arsenal satte en frispark. Vi hade inte satt en frispark sen oktober 2007 om jag minns rätt och helt plötsligt har vi satt tre frisparkar i rad. Trots att dagens frispark - målet ackrediterades till Eduardo - var lite lyckosam gick den fortfarande in. Ketchupeffekten, någon?

Men, allt är fortfarande inte guld och gröna skogar. Saknaden av tyngd framåt märks i varenda match och det är fortfarande en spelartyp vi behöver oerhört mycket. Skadorna har nästan tagit kol på oss, men vi är fortfarande med i titelstriden i allra högsta grad och om det är någonting jag hoppas på år 2010 så är det en bra och skadefri start. Om truppen får hålla sig skadefri kan de ställa till med mirakel, men den är inte det och kommer nog aldrig att vara det. Vi har trots skadorna klarat oss väldigt bra och dagens match visar hur oerhört stabilt, lugnt och självsansat vi kan spela. Det ska bli en fröjd att följa Arsenal in i 2010!Almunia (6/10) - Gör det han ska och är allmänt stabil. Chanslös på målet.

Sagna (6,5/10) - Kämpar och kämpar, precis som vanligt. Kom med flera vassa och farliga inlägg idag.

Gallas (6/10) - Gallas sköter sitt jobb lika bra som vanligt.

Vermaelen (7/10) - Uppoffrande spel och stabilt försvarsspel är två faktorer som resulterar i en sjua för Vermaelen.

Traoré (7/10) - Det känns som han bara blir bättre och bättre. Jag är längre inte orolig för att se ett Arsenal starta med Traoré i startelvan och för att jag ska få ett sådant lugn för en spelare krävs mycket. Traoré har på sin korta tid gått från väldigt ostabil till rätt så stabil.

Ramsey (7,22/10) - Ramsey gjorde en väldigt bra match. Det som kännetecknar Ramsey är att han nästan alltid tar vara på de få (få och få..) chanser han får. Då pratar jag inte om inhopp, utan matcher han får spela från start. Han gjorde ännu en gång en bra insats i en tuff bortamatch och krönte det hela med kvällens vackraste mål.

Ramsey jublar!

Song (8/10) - Ja, jag ger honom ett "cp-högt" betyg i varenda match, men det är han värd match efter match. Om någon skulle sagt att Song skulle utvecklas till den spelare han är idag för en säsong sedan skulle jag bara skrattat. Ingen skrattar längre. Song kan vara den bästa defensiva mittfältaren i Premier League (hittills).

Diaby (8/10) - Jag ska vara ärlig med er. Just nu njuter jag av att se Diaby spela fotboll. Han spelar med ett sådant självförtroende och en sådan pondus så att man inte tror att det är sant. Fyra riktigt bra matcher i rad måste vara något slags individuellt rekord för honom. Oerhört bra fotbollspelare när han spelar så här!

Nasri (6,98/10 - utbytt i matchminut '85) - Ständigt farlig och visar sin tekniska skicklighet match efter match.

Arshavin (4/10 - utbytt i matchminut '82) - Är i princip helt osynlig idag. Arshavin har börjat tyna bort i matcherna mot de lite sämre lagen och jag hoppas att det bara är en tillfällig formdipp. Mot de stora lagen kan han spela bättre än bäst, men det är just mot de lite sämre lagen som han måste höja sig.

Eduardo (5/10 - utbytt i matchminut '71) - Var bättre idag än i förra matchen, men får fortfarande bara fem i betyg. Vi saknar tyngd i anfallet och det märks när man tar en titt på vår anfallstrio. Eduardo var lite lyckosam med målet, men jag kan ingenting annat hoppas än att det ger honom det självförtroende han behöver just nu.

Rosicky (6,5/10 - inbytt i matchminut '71) - Piggt spel från den inbytte Rosicky! Var även nära (nära och nära..) på att göra mål!

Vela (spelade för lite för att betygsättas - inbytt i matchminut '82)

Eastmond (spelade för lite för att betygsättas - inbytt i matchminut '85)Matchens tre kanoner:

  • Diaby - Gör ytterligare än strålande insats! Jag hoppas mer än någonting annat att det håller i sig!

  • Ramsey - Visar ännu en gång hur mycket erfarenheten från förra säsongen gett honom. Spelar väldigt stabilt och är en utmärkt avslutare!

  • Song - Jag undrar om det någonsin kommer komma en dag då Song gör en dålig prestation?

Song nickar in 4-1!


Matchens sp*rsspelare (spelare som behöver putsa sina kanoner):

  • Eduardo - Enligt mig så har han fått sina chanser. Han har fått spela flera matcher från start den här säsongen, men ändå inte visat upp sina bästa kvalitéer. Jag har inte tappat allt hopp, men frågan är vad som behövs för att han ska höja sig ett par snäpp? Självsäkerhet, mål (som han visserligen skapat på ett eller annat sätt då och då), bättre lägen eller någonting annat? Eduardo är inte sämst, verkligen inte, men han har mycket kvar att bevisa för att ta en startplats i Arsenal.

  • Arshavin - De stora matchernas man är ännu en gång osynlig i matcherna mot de sämre lagen. Det här är inget större problem, men jag hoppas att det försvinner så småningom, för även om matcherna mot de sämre lagen verkar enklare, så är dem allt annat än enkla.Glöm inte bort:

  • Frisparksmålen! Arsenal hade fram till att Denilson satte en frispark mot Hull inte satt en enda frispark sedan en match i oktober 2007. Vi pratar alltså om mer än två år sedan en arsenalspelare satte en frispark. Nu har vi satt tre frisparkar i tre matcher i rad! Wow!Mina sista tankar:


En stabil vinst och framför allt tre poäng! Manchester United slog Wigan med 5-0 vilket är superbra! Varför? Därför United lurar in sig själva i någon slags självsäkerhet om att de är i bra form, någonting de verkligen inte är. Ja, det är väl att ta i att tänka på det sättet, men vi kan väl åtminstone låtsas att det är så! Vi ligger i vilket fall som helst före Manchester United om vi lyckas vinna släpmatchen mot Bolton nästa vecka.

Arsenal visade upp ett riktigt bra spel och jag hoppas att vi tar med oss det här in i 2010. Nu har vi samlat på oss 16 poäng av 18 (om jag räknat rätt) sen matchen mot Chelsea och det är inte fy skam. Vid en eventuell vinst mot Bolton ligger vi tvåa i tabellen enbart en poäng efter Chelsea! Hur bra skulle inte det smaka när vi snart närmar oss de avgörande månaderna för titelstriden? Men jag ska inte göra det här längre än vad det redan är, tills imorgon får ni ha det så bra! Tack och hej!

Eduardo jublar!

Kommentarer
Postat av: Challew

Bra rapport som vanligt.

Nu vinner vi mot Bolton och går om United. Come on you Gunners !

2009-12-31 @ 00:04:53
Postat av: johan

håller med dig om eduardo, sälj i januari och lägg extra pengar på edin dzeko så kan vi kanske vinna en buckla år 2010

2009-12-31 @ 00:27:51
Postat av: CESC #4

nej låt eduardo inte spela matcher och hårdträna. så han kmr i form. lägg han i reserv laget sen fa cupen sist a -laget!

2009-12-31 @ 00:33:55
Postat av: GunAk

Helt fel o sälja eduardo han kmr igång snart!!! och om han är i form så är han bättren dzeko

2009-12-31 @ 00:40:14
Postat av: iNke

Skön match och ett underbart mål av Aaron! Men 4 på Arsharkin känns alldeles för snålt. Han lyckades visserligen inte med så mycket, men han hade en del finesser för sig. 6-7 känns som ett lämpligt betyg i mina ögon.

2009-12-31 @ 00:48:45
Postat av: Abbe

Uppskattar den snabba uppdateringen! När en match avslutats klickar jag in mig här och uppdaterar med jämna mellanrum tills ett nytt inlägg är uppe, hehe.

Första gången jag kommenterar, ska bli mer aktiv!

Rapporten (som alla andra) är hur bra som helst.Vet faktiskt inte vart jag ville komma, haha.. Men nu får vi hoppas på att Arsenal klättrar upp och HÅLLER KVAR sig. :)

2009-12-31 @ 01:06:06
Postat av: Abbe

Uppskattar den snabba uppdateringen! När en match avslutats klickar jag in mig här och uppdaterar med jämna mellanrum tills ett nytt inlägg är uppe, hehe.

Första gången jag kommenterar, ska bli mer aktiv!

Rapporten (som alla andra) är hur bra som helst.Vet faktiskt inte vart jag ville komma, haha.. Men nu får vi hoppas på att Arsenal klättrar upp och HÅLLER KVAR sig. :)

2009-12-31 @ 01:06:31
Postat av: nicklas

är du pedant?

2009-12-31 @ 01:10:06
Postat av: 

Haha, kul det där med uniteds falska självsäkerhet:D Bra matchrapport som vanligt!

2009-12-31 @ 01:21:44
Postat av: Song

Jag tycker det var oroväckande längesedan Merida spelade. Han har väll inte skrivit på nytt kontrakt än heller? Han är väll fri att diskutera med andra klubbar från och med i övermorgon? Är de inte så?

Är han på väg att lämna? Är det så?

2009-12-31 @ 01:21:53
Postat av: kicken

@Niklas: Japp.

@Abbe: Tackar :)

@Song: Håller med! Merida måste spelas snart! Kanske FA-cupen?

2009-12-31 @ 01:34:33
Postat av: världens bästa lag är

Arsenal.

2009-12-31 @ 01:34:45
Postat av: arsenalfan

Fa cupen? ja, det får han. Men han är inte i form just, nu. Tyvär. Skicka han till gymmet.

2009-12-31 @ 01:37:18
Postat av: Fredrik

Grym blogg efter en grym match igår. Såg tyvärr bara 2:a halvlek men jag är mycket nöjd ändå! =) Tycker att du för det mesta ger våra stabila mittbackar för lågt betyg Kicken! Detta är spelare som håller mycket hög klass och senast vi släppte in fler än ett mål var väl mot Chelsea, om jag inte minns fel...Du borde inte höja betygen till 10 av 10 men kanske 7 på Gallas o 8 på Vermaelen. Mittbackar är mittbackar och ska inte behöva vara offensiva i sitt spel(som de visserligen är emellanåt) för att få högt betyg. De gör ett grymt jobb i backlinjen.Sedan tycker jag att det är lite fel att prata om att Utd "lurar sig in i något slags positivt tänk". Om de vinner med 5-0 så är det aldrig bra. Bra hade det varit om de fick stryk med 1-0. Dessutom har de fått igång Valencia och innehar ligans bästa målskytt. Jag tycker att de känns minst lika farliga som Arsenal.Men jag tvekar inte överhuvudtaget på att vi kommer att ligga före Utd i tabellen vid säsongens slut. Tror att det kommer att stå mellan Chelsea o Arsenal. Vi har ett mittfält som står sig bättre än Utd:s, åtminstone nu när Utd har så många skador och kör med, visserligen rutinerade, men gamla spelare...Återigen, mycket bra blogg! Ser fram emot matchen mot Bolton, och kanske framför allt, januarifönstret. Kommer vi knyta åt oss någon anfallare lr back? Vi får la se!Ciao!

2009-12-31 @ 12:19:09
Postat av: Mikael

Fan vad grymma dem var igår. Ramsey, vilken lirare! Grymt kvicka fötter, genombrottsstark och ett bra skott. Han påminner lite om Fabregas =). Tycker inte vi ska sälja Eduardo. Får han till formen är han en riktigt bra spelare.

2009-12-31 @ 13:10:19
Postat av: Paul

Bra blogg som vanligt!

Jag tycker det är väldigt skönt att vi sätter våra frisparkar utan våran ordinarie skytt RvP. Sedan tycker jag att Arsenal ska värva Gabriel Agbonlahor, en stor,fysisk,teknisk och snabb spelare som även är tillgänglig i Champions League. Och om de stämmer att han har attitydproblem så tror jag att Wenger skulle fixa det. Precis som han gjorde man RvP.

2009-12-31 @ 13:13:22
Postat av: Helt sjukt

Helt jävla sjukt att eduardo fick det målet. Den hade ju knappt gått på mål ifall den inte hade ändrat rikting. Solklart självmål. Undra vem som bestämmer sådannt, den snubben kan inte ha varit för smart asså :p

2009-12-31 @ 13:30:24
Postat av: Mickey

Skönt att Song fick göra mål, han förtjänade det:D

2009-12-31 @ 13:35:01
Postat av: iNke

Paul: Agbonlahor tycker jag också skulle vara en utmärkt värvning, men jag skulle inte kalla honom stor eftersom han bara är 1,80. Dzeko t ex; på 1,92, är desto större. Vad sägs om Zamora föresten? Där snackar vi krigare!

2009-12-31 @ 14:37:38
Postat av: iNke

Helt sjukt: Vadå inte gått på mål? Har du funderat på att skaffa glasögon?

2009-12-31 @ 14:43:02
Postat av: iNike

Det spelar ingen roll, den hade endå inte gårr imål.

2009-12-31 @ 14:49:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0