Turf Moor, Turf Moor, Turf Moor....

Den 16 december 2009
Premier League | Turf Moor
Burnley - Arsenal
1 - 1
[Fabregas 9, Alexander (str.) 28]

Ursäkta för eventuella stavfel och konstigt formulerade meningar. Klockan är mycket och jag är trött!

, vart ska man egentligen börja? Jag skulle rent ut sagt säga att det är skämmigare att ha 1-1 mot Portsmouth på hemmaplan och avgöra på en straff. Portsmouth är ligans sämsta lag och att ett lag som Chelsea knappt kan vinna över dem är ju nästan löjligt. Men jag ska inte börja klaga på andra lag idag, därför jag är säker på att många lag kommer tappa poäng på Turf Moor. Sanningen är ju att alla lag som besökt Turf Moor hittills förutom Wigan tappat minst två poäng och det kommer att fortsätta. Burnley är ett av ligans bästa hemmalag samtidigt som de är ett av ligans sämsta bortalag. Det är även därför de ligger så högt som på en trettonde plats (inför mötet mot Arsenal) i ligan.

Arsenal spelade dåligt, men inte hela matchen. Första halvleken var vår från början till slut och frågan är om vi inte borde ha avgjort matchen under de första femton minuterna. Arshavin hade flera fina lägen och detsamma gällde för en del andra spelare också. Om vi skulle fått in en andra boll så skulle matchen nästan vart avgjord. Visst, Burnley skulle spretat emot väldigt bra, men jag kan inte tro att vi skulle släppt det därifrån. En annan nyckelfaktor till poängtappet var Fabregas. Efter att fått sig en smäll i slutet av första halvleken började han halta och togs av planen för att inte riskera någonting värre. I andra halvlek såg man hur mycket vi saknade honom. Farlighetsfaktorn framåt sjönk från nio av tio till fem av tio och det är en rätt så kraftig sänkning.

Burnley var bra bortsett från första halvleken. Jensen såg stabil ut i mål och deras kollektiva försvar var lika säkert som Fort Knox. De förtjänar cred, det gör de verkligen. Arsenal är inte första laget att tappa poäng på Turf Moor och vi är definitivt inte det sista. För någon enstaka vecka sedan tappade seriens formstarkaste lag i Aston Villa två poäng på Turf Moor, Man Utd har tappat tre, Sunderland har tappat två och listan kan göras hur lång som helst. Liverpool, Chelsea och Man C kommer alla tappa poäng på Turf Moor och jag är dundersäker på den saken.

Vermaelens tackling som gav straff åt Burnley!

Men, här kommer betyg, omdömen m.m!Almunia (4/10) - Nu är måttet rågat. Jag har precis som jag beskrev förra gången försökt försvara Almunia och jag har alltid tyckt att han fått för mycket oförtjänt kritik. Men efter dagens insats så är jag säker på min sak - Fabianski är en bättre målvakt för tillfället. Det är dags att ge Fabianski chansen, för Almunia håller inte längre, inte för tillfället i alla fall.

Sagna (7/10) - Var en av de bättre spelarna på plan. Jobbade alltid hemåt och var väl sådär halvfarlig framåt. Ville väldigt mycket, men fick inte mycket uträttat. Får dock en sjua på grund av arbetskapaciteten, viljan och det defensiva arbetet.

Gallas (6/10) - Om han i sista minuten skulle vågat ta ner bollen på foten och skjuta på volley skulle det kunnat resultera i ett mål. Olyckligt nog valde han att nicka och blev bestulen på hjälterollen. Var lite slarvig defensivt, men desto bättre offensivt. Normalbetyget sex får Gallas för dagens insats.

Vermaelen (5/10) - Var en av hans sämre insatser i arsenaltröjan. Tacklingen som gav Burnley straffen var helt idiotisk och jag förstod aldrig riktigt varför han var tvungen att göra den. Var bra offensivt och kunde med lite tur kunnat få in ett mål. Men det här var fortfarande en av hans sämre prestationer, tyvärr.

Nej, nej, nej...

Silvestre (5/10) - Flera misstag som kunde kostat oss dyrt och alldeles för osynlig matchen igenom. Var bra vid flera tillfällen också, men hans missar och osynlighet drar ner betyget.

Fabregas
(9/10 - utbytt i matchminut 43) - Skapade nästan allt i första halvleken och det var enormt tråkigt att han var tvungen att bytas ut. Om Fabregas skulle stannat kvar på plan skulle det kunna ha slutat annorlunda.

Song (7/10) - Jag behöver väl knappast beskriva varför Song förtjänar en sjua i betyg?

Diaby (7/10) - Det här betyget kommer jag få mycket kritik för, men jag förstår inte varför. Diaby spelade bra idag. Han behöver inte göra monsterinsatser för att få ett högre betyg än vanligt precis. Han spelade mycket väl idag då han bl.a släppte/hoppade förbi flera bollar som skulle kunnat bli till farliga målchanser om hans lagkamrater gjort det bättre. Han tacklade väldigt väl och han vann ofta tillbaka bollen. Det handlade inte om en mirakelinsats, men Diaby spelade bra och det hoppas jag ni alla förstår. Han har och kommer fortsätta att få en massa oförtjänad kritik och ja, i många matcher har han spelat dåligt, men inte idag.

Walcott (5/10 - utbytt i matchminut 64) - Börjar sakta komma igång igen. Man fick se allt mer av honom idag och han använde ofta sitt bästa vapen - farten - väldigt effektivt. Skulle satt läget han fick i andra halvleken och avgjort matchen, men fick tyvärr felträff på bollen.

Arshavin (5/10) - Var totalt osynlig i andra halvlek, men hade väldigt många bra chanser i första halvlek. Skulle ha gjort mål på åtminstone ett av dem.

Nasri (7/10) - Var väldigt aktiv idag och fick mycket boll att jobba med. Hittade ofta medspelare i bra positioner och använde sin tekniska sida mycket väl. Var en av Arsenals bästa spelare idag.

Ramsey (6/10 - inbytt i matchminut 43) - Var för det mesta osynlig och inte lika spelbar som vanligt. Spelade dock väldigt stabilt.

Eduardo (5,5/10 - inbytt i matchminut 64) - Skulle säga att han spelade för lite för att hinna ge något större intryck. Hade med lite tur (vem hade inte kunnat göra det mesta med lite tur?) kunnat få till en bra målchans, men den flög iväg lika fort som en hamburgare blir klar i en micro.Matchens tre kanoner:


  • Fabregas - Var utan tvekan den bästa spelaren på plan tills han blev utbytt pga skadekänningar. Skapade nästan allt framåt och var omöjlig att stoppa. Dominerade fullständigt.

    Fabregas firar sitt mål!

     


  • Nasri - Han kom förvisso inte med några farliga målchanser, men han spelade väldigt bra idag. Om han kan fortsätta jobba på ett liknande sätt kommer även de farliga målpassningarna och målen att komma.
  • Sagna - Gör en bra match helt enkelt. Finns inte så mycket mer att säga.


Matchens Sp*rsspelare (spelare som behöver putsa sina kanoner):

Almunia - Herregud, hur många chanser till kommer han att få? Var på väg att kosta oss likaresultatet idag. In med Fabianski - NU!

Vermaelen - Var en av hans sämre insatser i en arsenaltröja. Han måste se till att börja tajma sina tacklingar bättre. Det är inte första gången han gör idiotiska/onödiga tacklingar i straffområdet.Glöm inte bort:


Turf Moor. Vi spelade på Turf Moor. Det är endast Wigan av alla PL-lag som besökt Turf Moor i år som kommit undan med tre poäng i behåll. Det är en extremt svår arena och stad att spela på/i och i slutändan borde man nästan vara glad med ett kryss. Någonting ingen här givetvis är.Mina sista tankar:

Ju fler matcher det spelas, desto tydligare blir det att vi saknar en RvP i anfallet. Om vi ska kunna vara med och utmana om titlar i år krävs det ett nyförvärv i vinter. Samtidigt är det tråkigt att se hur alla överreagerar efter det här resultatet. Det finns en hel del som vill köpa sönder vår trupp och totalt glömmer bort att det inte bara är spelarnas fel att vi spelar dåligt just nu. Det handlar om våra skadeproblem. Det finns inget lag i Premier League som går igenom en säsong utan diverse skadeproblem, men i Arsenals fall så är det extremt. Det handlar inte om en, två, tre eller fyra spelare skadade. Det handlar alltid om sex, sju, åtta, nio, tio, elva, tolv, tretton och till och med fjorton spelare skadade på en och samma gång.

Samtidigt är det inte vilka spelare som helst. Vi saknar RvP och vi saknar honom mycket. Det som därmed krävs i vinter är ett köp av en fysisk stark anfallare. Det är det vi behöver. Vi behöver inga försvarare, vi behöver inga mittfältare och vi behöver inga målvakter (när Wenger väl överlåter förstaposten till Fabianski i mål). Det vi behöver är en jävla anfallare som är stor och stark. En Dzeko, en Adriano, en Cole eller en Chamakh. Vi kommer alla ihåg vilken briljant fotboll vi spelade i sensomras och under hösten. Mycket av det berodde på att vi inte hade överdrivna skadeproblem och för att vi hade en RvP som levererade match efter match efter match. Nu är situationen omvänd. Vi lider av extrema skadeproblem och saknar en RvP mer än någonsin.

I slutändan borde vi inte skämmas över det här resultatet. Vi spelar sett över hela matchen bättre mot ett hemmastarkt Burnley som köttat sönder alla andra lag hemme. Vi pratar inte om vilket hemmastarkt lag som helst, utan ett lag som är nykomling i världens bästa liga och enbart har en förlust på hemmaplan sedan säsongen startade. Turf Moor är en skräckarena för alla lag och jag har all anledning att tro att andra topplag kommer att tappa poäng på Turf Moor.

Alexander fixade 1-1 till Burnleyfansens glädje!

Vi må vara bistra över resultatet och att vi förlorar mark till lagen över oss, men låt oss istället titta på lagens form. Chelsea hade enormt svårt att vinna över ligans sämsta lag på Stamford Bridge och Manchester United spelade rent ut sagt uselt mot Wolverhamptons B-lag. Vi borde inte vara rädda för dem, inte ett dug. De kommer att tappa poäng, de kommer att tappa väldigt mycket poäng inom en väldigt snar framtid. Det kan redan hända nästa omgång. Just nu finns det inget lag i ligan som liknar ett mästarlag (förutom Aston Villa som ja ... är förjävligt formstarka) och det kommer ta ett tag till innan vi får se vem som drar det längsta strået i titelracet. Det är långt ifrån över gooners, det är väldigt långt ifrån över. Tack och hej!

Kommentarer
Postat av: Kicken

Det här riktar jag inte mot någon speciell, men jag blir rent utav äcklad av hur många som bara lägger sig ner och ger upp. Vad fan är det med er? Tror ni verkligen att allt är kört? Chelsea och United spelar minst lika dålig om inte sämre fotboll än oss just nu och vad är det för jävla snack om att vi ska sparka Wenger, köpa 4-5 spelare och glömma titlar under flera år. Ren jävla idioti är vad det är.Jag förstår om ni är bittra och deprimerade, men nu går ni över gränsen. Vi är för fan fortfarande med i titelracet och 1-1 mot Burnley är inte världens sämsta resultat. Jag själv anser att det krävs ett köp i januari, men jag överdriver inte. Om det inte vore för vår otur gällande skador på nyckelspelare så vore vi inte i den här situationen.Jag tänker inte ifrågasätta er plikt som supportrar, men det är dags för alla er (oss) att ta oss i kragen och ställa oss bakom laget och Wenger. Det är inte precis så som vi förlorat en CL-final eller förlorat en match som drar oss ur titelracet helt och hållet. Kom igen nu, skärp er!Inte riktat mot någon speciell, är bara förbannad över hur mycket alla överreagerar ikväll.

2009-12-17 @ 00:22:47
Postat av: CESC #4

VI KROSSAR HULL HEMMA SEN LADDAR OM TILL MATCHEN MOT VILLA HEMMA + ENKELT POMPEY BORTA DÅ KÅMER VI LIGGA BÄTTRE TILL !!!!!!!!!11 Gooo GOOOONERRRRRRRRRS

2009-12-17 @ 00:30:10
Postat av: Simon

Håller med det angående Almunia, han var rent ut sagt värdelös.

2009-12-17 @ 00:52:17
Postat av: mm

Den perfekta värvningen (enligt mig) är Adriano.1. Han är stor, starkt, värdsklass-spelare (när han är som bäst).

2. Inte cup-tied, alltså får han spela i CL.

3. Vill spela i Europa för att imponera på Dunga inför VM.

4. Hans kontrakt är slut, alltså kmr han inte vara så värst dyr.

2009-12-17 @ 01:01:23
Postat av: lego

visst kändes det surt efter slutsignalen men jag tycker det också var skönt för jag tycker verkligen inte att burnley var chancelösa, det var verkligen flera gånger man fick hålla andan när dom kom i kontring eller liknande. Vi spelade också på bortaplan så ett x och 1p med sig är verkligen inte att föringa. Nu tar vi nya tag på lördag och arbetar vidare för att komma ifatt!

2009-12-17 @ 08:38:48
Postat av: Malin

Jag håller med dig Kicken!

En utav anledningarna till att jag ens började heja på Arsenal är just för deras briljanta spel, och dessutom för att säkerligen hälften medgång- supporter i både Man U och Liverpool. Lite som alla som hejade på Inter och snabbt gick över till Barca.

Arsenal har ingen Rooney, ingen Torres eller Messi.

Men vi behöver inte ha en spelare som väger upp laget. Utan vi har fan den bästa lagfotbollen jag skådad och när jag ser en barca match hör jag kommentatorerna gång på gång dra jämförelser till Arsenals spel.

1-1 är ett bra resultat,och från att ha varit ett "icke-topp-fyra-lag" innan Pl började i år till att vara utmanare är grymt. Vi måste lita på Wenger helt enkelt.

2009-12-17 @ 08:54:12
URL: http://makemesway.blogg.se/
Postat av: Micke

Tänkte först vara jävligt bitter här i kommentarsfältet. När vi väl får vår chans att trycka oss fram i toppen, så tar vi den inte. Inte ens när Burnley står för motståndet. Almunia håller inte, Silvestre är långsammare än en gammal trött hund. Walcott springer runt som en yr motionär och så vidare.. Men va fan! Chelsea kunde som Kicken säger knappt förmå sig att ta en seger på hemmaplan mot ligans sämsta lag. Bortamatch på Turf Moor är inte enkelt, det kommer fler lag få känna av. Vi är långt ifrån borträknade. Det kommer hända mycket innan säsongen är över. Många poängtapp för alla topplag. Nu knäcker vi Hull på lördag på hemmaplan! Förresten. Funderar på det här med Adriano, har nån sett nåt av han nu i Brasilien? Verkar han pigg eller? Känns som ett riktigt kap om han har skärpt till sig. Att han kan reggas i Champions League också är ju toppen.

2009-12-17 @ 12:14:29
Postat av: Kicken

@Micke: 19 mål på 30 matcher för Flamengo och han är gratis. Dessutom har han slutat med knark, alkohol och allt däremellan!Om ni frågar mig är det värt en chansning. Det enda som oroar är acklimatiseringen.

2009-12-17 @ 13:03:48
Postat av: Fredrik

Det var värst vad sura miner det blev över att man uttryckte sin ilska igår. Det var inte min mening att låta såå hård vid det jag skrev, men faktum är att Arsenal är mil ifrån en titel i år, och köper man inte någon spelare i januari eller nästa sommar så har jag faktiskt, och tyvärr, svårt att se någon titel även nästa säsong. För tillfället går det väldigt trögt för de vi förlitar oss till, Walcott, Eduardo, Vela osv...ingen presterar. Och visst, Chelsea hade det svårt mot Pompey men de vinner ändå, och seglar ifrån oss med ytterliggare 2 poäng samtidigt som Utd gjorde samma sak.Och jag får väl be om ursäkt för att jag skrev att jag inte ska kolla på en enda Arsenal-match innan jag sett om vi värvar. Det var naturligtvis ord som kom ur mig i stunden av riktig ilska över vår otroliga ineffektivitet. Och att Arsenal skulle bli ett köpelag vill jag naturligtvis inte. Men mina ord kom naturligtvis av samma anledning. Vi ser Chelsea o Utd som år ut och år in pumpar in titlar. Och där står vi, utan något att hänga i julgranen. Men det är klart, fy fan vad skönt det skulle vara att tvåla till miljardbygget Chelsea med våra talanger när de mognat ytterliggare.Just nu är det väl bara att glädja sig åt att Utd inte klarade det vi gjorde. Att ta poäng på Turf moor...Tack för mig!

2009-12-17 @ 13:17:55
Postat av: Kicken

@Fredrik: Som jag sade var det inte riktat mot någon speciell. Och visst var det många som kommenterade ur ett väldigt känslomässigt perspektiv, men igår gick det verkligen över gränsen för många. Jag förstår hur bittra och sura många av er här var, men man måste ta hänsyn till att vi gjorde det bra trots alla bekymmer Arsenal kämpar emot för tillfället!2009-12-17 @ 14:35:53
Postat av: Fredrik

True true...(jag är inte sarkastisk. Om någon skulle tro det...) ;-)

2009-12-17 @ 14:44:28
Postat av: Jonathan

Jag tycker det är bättre att vinna med 2-1 istället som chelsea gjorde än att spela 1-1 som sugiga arsenal. Jävla tönt blogg!!!

2009-12-19 @ 21:22:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0