Det händer trots allt ett och annat just nu + skaderapport!

God kväll! Det är dags för ett inlägg och jag ska försöka göra det så kort och konsist som möjligt ikväll. Det roliga igår var att jag var före de två största kvällstidningarna med Lehmannvideon och nyheten om att Walcott ska börja skriva barnböcker. Sånt gläder mig, men det är ju inte precis det jag lägger tyngd vid. Hur som helst, låt oss starta dagens inlägg.

Igår skrev jag om ryktet som placerade Pavlyuchenko i Arsenal och Wenger var väldigt strikt idag och förnekade ryktet och var väldigt säker i hans sak när han sade att Pavlyuchenko inte kommer joina Arsenal i vinter. Tack gode Gud för det säger jag. Det var länge sedan jag drog till med en skaderapport, så det är väl lika bra att göra det nu:

Ingen Pavlyuchenko i Arsenal i vinter.


J. Djourou - Kommer vara tillbaka på en fotbollsplan först i mars 2010. Lär vara borta hela säsongen ut med tanke på småskador och annat som följer efter en långtidsskada.

R. Van Persie - Är tidigast tillbaka i slutet av april 2010. Om vi har turen med oss kan han vara tillbaka och spela på planen i mitten av mars. Lär dock inte få spela 90 minuter vecka in och vecka ut och hans säsongs är i stort sett förstörd. Samtidigt kan vi drömma vidare att han kommer in och avgör CL-semin och CL-finalen åt oss. Vem vet, mirakel sker trots allt.

N. Bendtner - Jag rapporterade igår på min twitter att Bendtner blir borta till nyår och så är ju även fallet. Enligt vissa källor blir han borta fram tills 9 januari. Räkna där till att han måste bli spelklar vilket tar en till två veckor. Det kommer ta tid innan vi se Bendtner igen.

G. Clichy - Skall vara tillbaka i slutet av nästa vecka om ingenting annat sker.

K. Gibbs - Är borta fram tills mitten/slutet av februari.

Kieran Gibbs olyckliga skada ser honom bli kvar vid sidlinjerna ett bra tag till.

T. Rosicky - Skadade sig nyligen. Är tillbaka och spelklar runt jultid enligt Wenger.

E. Eboue - Tillbaka i slutet av nästa vecka.

Spelare som är tveksamma till spel eller tillbaka tills matchen efter Liverpool är följande: A. Diaby, C. Fabregas, E. Da Silva, A. Arshavin och T. Walcott. De flesta förutom Eduardo skall kunna spela mot Liverpool om läget inte förvärras., läget på skadefronten är ganska mörkt och det pekar bara tydligare på det faktum att en striker måste köpas in så fort som möjligt. Wenger har själv sagt att det här är värsta skadekrisen han varit med om sedan han blev manager för Arsenal och jag kan bara instämma. Tänk det år då arsenalspelarna får vara relativt skadefria. Då kan vi ställa till med underverk, det kan jag lova. Men när kommer det hända? Snarare är om det ens kommer hända?

Wenger har börjat satsa mer och mer på att förlänga kontrakt och behålla spelare och Vela är den senaste i skaran spelare som satt penna på papper och skrivit på. Wenger säger följande om Vela:


Carlos is a fantastic talent and we have already seen glimpses of this during his performances. Let's remember he is still only 20 years old, so there is still a huge amount to come from this boy. We're working hard with him every day and he is a very exciting player.


Om han bara kan få till sina fina avslut från förra säsongen så kommer målskyttet säkerligen komma igång också. Huvudsaken är att han är en man för framtiden, utan tvekan. En annan spelare är som tros skriva under ett nytt kontrakt alldeles snart är Rosicky och Le Boss säger följande om honom:


I look first for the quality of the player, at his attitude and his leadership. The injuries can happen to anybody. He is not responsible for what happened to him. I want to extend his contract so that shows you how patient I am. I think he can return to his previous level.


Well well, Rosicky har som jag sagt flera gånger inte börjat superbt. Det finns ögonblick under vissa matcher där man säger Wow, var det där verkligen Rosicky?, men dessa har varit alldeles för få. Wenger har dock visat att han tror på Rosicky genom att erbjuda honom ett nytt kontrakt. Ett kontrakt som "Rocky" med all sannolikhet kommer skriva på.

Låt oss hoppas att Rosicky klarar sig undan skador i framtiden. Det är kanske för mycket att hoppas på? Men vi kan fortfarande hoppas.

Fighten mellan Stan Kroenke och Alisher Usmanov har pågått en längre tid, men vi alla trodde Usmanov legat och sprattlat som en död fisk den senaste tiden iochmed att Kroenke gått upp till 29,9 %. Usmanov verkar dock nu vilja annat och har köpt lite aktier vilket tar upp honom till 26,07 % från ~25 %. Det är dock högst osannolikt att han kommer köpa upp sig till 29,9 % också. Eller, vem vet? Det finns rykten som säger att Kroenke köpt upp sig till 29,9 % för att hålla Usmanov borta från ett övertagningsförsök, men om Usmanov börjar närma sig gränsen kommer Kroenke antagligen vara tvungen att göra ett övertagningsförsök om han inte vill känna sig hotad. Wenger har också något att säga om situationen, nämligen följande:


Who will get the ownership, I don't know. I am like you, I don't know more than you about that and do not want to interfere. It is very difficult for me to be involved in that. It is very important that the club focuses on winning football games. As long as I can work as I want to, that is the most important thing.

Usmanov på krigsstigen?


Sist men inte minst så kan vi börja tagga lite inför matchen mot Liverpool. Wenger säger följande inför matchen:Sometimes it seems like Benitez is an easy target for the press. There's no escaping he's a very driven man but I do think he gets a lot of unfair flack. But his critics will say that whatever has come his way this season has been deserved because results have not been good. But I think Liverpool are just experiencing the sort of form all clubs experience once in a while.


 

För att vara helt ärlig med er tycker jag vi borde vinna över Liverpool, oavsett vad som händer ut på plan. Samtidigt är jag förjävligt rädd över att spelarna kommer underskatta Pool och trots att det går skit för dem, så är de inte världens sämsta lag precis. Jag hoppas på en vinst och jag tror på en vinst, men det finns någonting som gör mig orolig inför matchen och jag vet inte vad det är. Lite av en liknande känsla jag hade inför matchen mot Chelsea. På söndag måste Vela börja hitta målet, på söndag måste Fabregas visa vilken världsklasspelare han är och på söndag måste Traoré vara lika bra som han var mot Stoke. Då kan det gå vägen. Det kommer ett helt inför-inlägg imorgon, så det mesta (en hel del...) tas upp då, tills dess får ni ha det så bra, hej!


Kommentarer
Postat av: Song

Det skulle var roligt om du började lägga upp den egna "tänkbara startelva" med lite motiveringar och åsikter. Kanske även ett forum? Vad vet jag! Grym blogg!

2009-12-11 @ 20:12:50
Postat av: kicken

@Song: Sure, kan redan börja med det imorgon. Forum är dock inte ett alternativ, inte för tillfället i alla fall. Dock kommer IRC-kanalen upp någon gång mellan lördag och tisdag.

2009-12-11 @ 20:19:25
Postat av: Song

Okej, riktigt roligt att du utvecklar bloggen. Jag är nog inte den ända som skulle vara villig att betala för ett medlemskap om något sånt skulle bli aktuelt i framtiden.

2009-12-11 @ 20:37:31
Postat av: Nisse

Tror matchen på söndag kan bli riktigt tuff. Liverpool är desperata för poäng för att inte halka efter ännu mera. Någon som vet ifall Torres är spelklar? Aquilani kommer troligen delta vilket blir intressant...@Kicken: Du kan Maila mig ifall du behöver hjälp med att välja server eller annan IRC hjälp. Så vi i alla fall kan ha en pratstund innan matchen på anfield!Håller med Song, Vore intressant att se hur en annan supporter spekulerar om startelvan då alla mina vänner har sålt sin själ till den röda djävulen

2009-12-11 @ 20:59:57
Postat av: Song

Det blir helt klart tufft, men jag tror att vi klarar det. Om vi förlorar är jag rätt att vi kan glömma PL titeln, men som sagt vi vinner.Hur funkar den där servern? verkar trevligt!

2009-12-12 @ 02:50:25
Postat av: Aki

Vad är IRC-kanalen?

@Song det var bra förslag du sa om att nämna startelvan som han tror det kmr bli:P

men jag tycker att du ska göra bloggen lite längre asså skriva mer för det finns inget o göra kicken.

Ju längre desto roligare!!:D

2009-12-12 @ 09:59:08
Postat av: Virre

Angående att tippa startelvor till arsenalmatcher så tillhör ju det bland det svåraste tippningsjobbet som finns inom fotbollsvärlden! Det finns alltid något utropstecken med; Arsjavin blir bänkad, Ramsey hoppar in istället för Denilson, Eduardo spelar (!), Eboué istället för Diaby etc. Alltid finns det något som förstör!Om våra chanser mot Liverpool: En match som kan gå hur som helst! (kan ha gjort seklets värsta särskrivning där, hursomhelst?) Det jag är övertygad om är att det kommer bli en underhållande fotbollsmatch med många chanser och bra spel, min lycka om vi lyckas göra några mål kommer bli obeskrivlig! Vela 2 mål, Vermaelen 1, Fabregas 1, Eduardo 1...åh, våta dröm!

2009-12-12 @ 11:05:39
Postat av: kicken

Instruktioner om hur ni laddar ner IRC och använder det m.m kommer upp när väl kanalen kommer upp,

2009-12-12 @ 12:05:49
Postat av: ibbe

Chelsea tappar två pinnar mot Everton...ljuvligt! Endast 6 poäng efter med en match mindre spelad om vi vinner imon..imon kan saker o ting se väldigt ljust ut llr oerhört mörkt igen

2009-12-12 @ 18:01:40
Postat av: Mickey

En ljuvlig dag: man lägger sig, slår på canal plus, ser Chelsea tappa 2 poäng hemma mot Everton, 3-3 (som arsenal slog med 6-1! borta), man ser Bottenham förlora mot Wolves och man ser Greedybayor och co spela 3-3 mot Bolton:D

2009-12-12 @ 18:07:48
Postat av: Paul

Vinst imon mot Pool och sen Burnley på onsdag så är det 3 poäng från Chelski! GÖTT!!!!!

2009-12-12 @ 18:22:31
Postat av: Anonym

OH! Vilken härlig lördag!

Nu måste vi ta 3p imorgon!

2009-12-12 @ 18:42:48
Postat av: Skullan

Instämmer med föregående talare, underbar dag eftersom united också förlorade :DOm vi vinner imorgon är vi med på allvar igen :)Krossa Liverpool!

2009-12-12 @ 20:33:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0