Arsenal vidare som gruppsegrare trots förlust i en väldigt ointressant match


Den 9 december 2009
Karaiskakis Stadium | Champions League
Olympiacos - Arsenal
1 - 0

[Leonardo 47]

Well, vi åkte till Grekland med en rekordung trupp och jag tror inte det var många som förväntade sig en målfest. Det blev målsnålt, men chansfattigt var det inte. Det skapades en hel del åt båda håll och det som jag fortfarande inte förstår är hur Vela kunde missa två halvfrilägen. Det var väldigt olikt honom. Förra säsongen handlade det om chipp efter chipp, men i år har han inte ens varit i närheten. Hans arbetskapacitet har dock ökat och han sliter mer samt att hans allround-spel har blivit mycket bättre, men avsluten har ... försvunnit. Om han skulle satt sina två bästa chanser (som RvP skulle satt med bindel för ögonen) så skulle vi även med stor sannolikhet vunnit matchen.

Men, vi ska inte klaga en dag som denna. Vi hade trots allt en förjävligt ung trupp ute på plan och de kämpade på bra i nittio minuter. Det var ingenting fel med inställningen och motivationen i varje fall. En annan sak jag fortsätter att gilla är Fabianski. Okej, nu är han inte en sak, utan en människa, en arsenalspelare. Han utgör ett sådant enormt lugn där bak att det inte är sant. Det är svårt att på något sätt skriva om hur han gör det, men jag brukar som så många andra gånger i dessa fall gå efter magkänsla. Fabianski känns stabil där bak, det gör han verkligen. Han kan inte göra så mycket åt målet (kanske rusat ut lite tidigare) han släpper in och är sett över hela matchen väldigt bra. Men, mer om det i de korta spelaranalyserna.

Kom ihåg att normalbetyget är 6.Fabianski (8/10) - Jag har börjat gilla Fabianski väldigt mycket. Förra säsongen blandade och gav han alldeles för mycket, men han verkar ha mognat enormt mycket spelmässigt. Nu har man ju bara sett honom oregelbundet (någon match då och då), men jag hoppas verkligen Wenger vågar ge honom några matcher i PL i rad. Jag är nöjd med Almunia, men jag tror Fabianski kan spela bättre än Al för tillfället. Dessutom ger han ett helt annat lugn än Almunia gör.

Mer Fabianski åt folket! (På bild vid måltillfället)

Gilbert (7/10) - Tycker egentligen att alla unga spelare gjorde väldigt bra ifrån sig för att spela mot Olympiakos a-lag på deras hemmaplan. Vi får komma ihåg att det är en väldigt svår plan att spela på oavsett lag. Och vi ställer upp med ett superungt lag och går därifrån med enbart en 1-0 förlust. Jag tycker de flesta borde vara stolta över sina insatser, så även GIlbert.

Bartley (6/10) - Spelar stabilt. Gör inget större väsen av sig framåt och var okej bakåt, vilket ändå får ses som bra om man spelar som mittback.

Silvestre (5/10) - Jag tycker feverpitch på twitter sammanfattar Silvestres insats rätt så bra: Silvestre shouldn't be allowed to play for the under 11s. Missed the deadline by about 45 years.

Cruise (6/10) - Av det jag såg så var han väldigt aktiv offensivt. Lite sämre defensivt då han ofta släppte sin position alldeles för mycket iochmed att han struntade i att jobba hemåt.

Song (8,5/10) - Well, ni ville ha lite större betygsskillnader/klarare betyg och här får ni ett bra exempel på det. Song gjorde ju inte världens bästa insats, men säg mig en match där han presterat under sin nivå den här säsongen. Killen är helt fantastisk. Oavsett om det handlar om en helt meningslös match i CL eller om ett superviktigt möte i Premier Leauge så levererar han.

Ramsey (8/10) - Vissa matcher är han långt ifrån material för startelvan medan han under andra matcher visar tecken på absolut briljans. Idag såg vi lite av båda, men jag ger honom ändå en åtta därför man verkligen kan se hans talang. Vissa passningar är helt makalösa och hans spelsinne (som är helt sjukt då och då) kommer vara lika bra som Fabregas om ett par år. Om ens ett par år, det kan till och med räcka med ett.

Merida (5,5/10) - Var inte hans match helt enkelt. Väldigt enkel sammanfattning. Onödigt kort drog han också på sig. Inte för att det kommer att vara avgörande, men men.

Wilshere (7/10 - utbytt i matchminut 77) - Han är inte riktigt riktigt redo än. Han har talang, det har han verkligen, men mognaden finns inte riktigt där än. Ändå är han ett ständigt problem för försvaret när han väl väljer att utmana. Får ändå en sjua av mig.

Vela
(5/6/7/8/10) - Vad för betyg man vill sätta på Vela beror helt enkelt utifrån vilket perspektiv man väljer att se hans insats ifrån. Sett över hela matchen skulle jag ge honom en sjua, men samtidigt vill jag ge gonom en femma för att han egentligen skulle ha gjort mål, åtminstone en gång. Jag väljer inte att lämna honom obetygsatt, men jag säger någonting mellan 5-7,5. Okej, 7 säger vi då. Nej, 6.5, ja, det blir bra.

Vela måste slipa på sina avslut!

Walcott (5/10) - Likt Merida så var det inte hans match. Hans fart kan vara dödlig, det kan den verkligen, men han fick ingen större användning för den idag. Var lite off i sitt spel, tyvärr. Drog även på sig en smäll på slutet, får hoppas att allt är okej med honom.

Sunu (spelade för lite för att bli betygsatt - inbytt i matchminut 77) - Av det lilla man hann se så var det ett godkänt inhopp.Matchens tre kanoner:

  • Fabianski - Som ni märker ser jag gärna att han tar över stafettpinnen från Almunia. Kan inte göra så enormt mycket åt målet han släpper in. Är annars väldigt alert och ger en trygghet som Almunia inte ger där bak.
  • Ramsey - Visar att han håller på alla plan (i alla tävlingar). Kan bli en superstjärna á la Fabregas om ett par år. Har ett enormt utvecklat spelsinne som visar sig stundtals.
  • Song - Han gör helt enkelt aldrig en dålig insats, aldrig.Matchens Sp*rsspelare (Spelare som behöver putsa sina kanoner):

  • Vela - Sp*rsspelare är väl att ta i, men han måste se till att fila på avsluten. Han kan så jävla mycket bättre och det gör lite ont i hjärtat att se honom missa chanser som han egentlige borde sätta nio gånger av tio. (Det handlar inte enbart om den här matchen heller, utan rent generellt).
  • Walcott - Måste se till att hitta sin idealiska position. Har hittills spelat på helt olika positioner och måste helt enkelt se till att hitta den position han gör sig bäst på. Spelade väldigt långt ifrån det han är kapabel till idag.

Walcott kan mycket bättre!Glöm inte bort:


  • Karaiskakis Stadium - Att spela mot Olympiacos på deras hemmaplan är aldrig lätt. Idag ställde vi upp med ett riktigt ungt lag och det handlade om flera spelare som antingen aldrig spelat Champions League eller som enbart fått nöja sig med inhopp. De gjorde allihopa en klart godkänd insats.Mina sista tankar:

, Champions League tar nu en liten (notis: väldigt lång) paus och är först tillbaka mot slutet av februari. Lottningen till åttondelsfinalerna sker väl senare i december (eller hur? eller?) och vi kan komma att ställas mot följande lag:

Stuttgart - Arsenal har inte en bra statistik mot tyska lag och Stuttgart kan bli farliga. Är väldigt farliga på kontringar och tyska lag har aldrig passat Arsenal bra. Tror dock att vi skulle vinna över dem sett över två matcher i en CL-åttondel. Inte garanterad vinst på förhand, verkligen inte, men vi borde ta oss vidare!

Bayern Munchen - Mardrömsmotståndaren, utan tvekan. Visst, folk kan peka på Bundesliga hur mycket de vill och ifrågasätta deras form, men faktum är att de är på en rejäl uppgång. Fyra mål mot Juventus säger väl det mesta. Om de bibehåller den här formen över vintern kommer ingen gruppetta vilja möta Bayern.

AC Milan - Skulle bli en intressant drabbning, men jag tror utan tvekan att vi skulle gå vidare. Gäller dock att inte underskatta Milan, de kan om de vill.

Inter Milan - Inter tar vi enkelt, oavsett vad ni i kommentarspåret kommer att säga :)

CSKA Moskva - Ryska lag är farliga och det kan bli ett helvete att möta dem i Moskva, men med vårt bästa lag på plan bör vi gå vidare tämligen enkelt. Handlar dock ännu en gång om att inte underskatta motståndet. Jag räknar dock med att Arsenal ska ta CSKA i en åttondel.

Lyon - Luriga, väldigt luriga. Efter Bayern Munchen så är det Lyon jag helst inte vill se som motståndare. Jag tror dock det är just Lyon vi kommer att få möta. De har en hel del bra spelare och de kan ställa till med ett och annat. Jag tror dock Arsenal skulle vinna mot dem sett över två matcher, men precis som jag sade skulle det här bli ett väldigt lurigt möte.

Porto - Vinst., vad tror ni om de eventuella motståndarna i åttondelen och vad tyckte ni om matchen idag? Tyck till i kommentarerna, hörs imorgon!
feverpitch Silvestre shouldn't be allowed to play for the under 11s. Missed the deadline by about 45 years.

Kommentarer
Postat av: Erzy

Om Stuttgart har den formen de har nu (3:e sist i tabellen) så tycker jag det skulle vara ganska bra. Men antar att de rycker upp sig. Men Porto är ju bäst helt klart, italienarna skulle inte vara fel heller, hellre milan än Inter dock

2009-12-09 @ 23:50:17
Postat av: Janne

Tycker det är lite konstigt att du betygsätter Bartley högre än Silvestre. Jag tycker Bartley var väldigt skakig matchen igenom.Nån som vet varför Walcott slog frisparkarna? Helt makalöst dåligt. Framförallt med tanke på att Ramsey har gjort mål från liknande lägen för Wales. Även Merida hade varit ett mer logiskt val.Vad det gäller Vela förtjänar han inte mer än en femma. Det grundar jag inte bara på hans två missar.Tycker dock Merida förtjärnar ett högre betyg, han var betydligt bättre än Wilshere som var snudd på onsynlig.För övrigt var det helt uppenbart att de unga spelarna än så länge är på tok för fysikst svaga. Kändes som vi förlorade varje 50-50 duell. Förutom Song, givetvis.

2009-12-10 @ 00:19:50
Postat av: Simon

Lyon och Stutgart är att föredra, hands down.

Milan skulle vara en mardröm med tanke på deras rutin i samanhanget. Även Inter skulle vara extremt jobbigt. Bayern tar vi.

2009-12-10 @ 00:24:08
Postat av: kicken

@Janne: Därför Bartley gör det bra sett till förutsättningarna. Silvestre är Arsenals tredjeval som mittback och han ska vara flera klasser bättre än ungdomarna, även i en sådan här match. Silvestre ska därför kunna prestera mycket bättre än vad han gjorde idag och han ska kunna överglänsa sina mittbackskollegor idag om han är så mycket som Arsenals tredjeval. Bartley som för första gången någonsin får spela en match i a-laget (om jag inte missminner mig) gör en klart godkänd insats sett till vad som kan krävas av honom. Dessutom gör han det i en väldigt svår match (Olympiakos borta). Så har jag resonerat.

2009-12-10 @ 00:38:19
Postat av: John

Ska bara med att säga att detta är en bedömning helt hur jag tror och tycker !Kommenterar inte matchen mer än att jag håller med dig på näst intill exakt allt, något jag verkligen glömde var Fabianski, håller med dig fullständigt, hade varit otroligt skoj att se han under ett x antal matcher i rad. Som du säger är han stabil och ger lugn ! Känns trygt att ha han i målet kort och gott !För att kommentera lagen vi kan få möta så är lottningen på fredag och jag inte hört fel, är dock ganska säker på att jag hört rätt faktiskt :P

Rang ordning som jag vill möta lagen i:1. Stuttgart - Dem har inte varit bra i år, känns även som att dem ingentligen inte har några spelare som kan hota vårat avacemang, förutom om våra gamla spelare i Hleb som vi vet kan trolla och Lehmann som kan spika igen totalt om han har rätt dagar :P

Men det tror jag inte och hoppas verkligen inte dem gör det ! Lättast och det nu kan vara lätt i en åttondel :P

2. Porto - Känns som dem inte håller riktigt även fast jag gillar deras spel och ett antal lirare i laget, men här ska vi gå vidare. Bara vi gör som vi gjorde förra året mot dem på hemmaplan (vann ju med 4-0) så blir det en enkel resa :D

3. CSKA Moskva - Alltid tuffa matcher på vintern i ett kallt Ryssland men bara vi inte gör en jätte dålig match och förlorar med mer än två bollar så klarar vi detta på Emiraten !

4. Inter - Känns som dem inte håller i längden även fast dem har bättre lag än dem hade förra året mot United. Det känns bara som dem inte räcker till i två matcher mot oss, vi är för bra totalt sett utan att kunna peka på något annat än att vi är stabilare och har bättre spel.

5. Milan - Om vi möter Milan igen så tror jag dem kommer bli lika tufft som för två år sedan med sent avgörande (även fast vi ägde dem sönder och samman i båda matcherna) så blir det nog tuffare denna gången. Dem är minst ett snäpp närmre oss nu än då även fast vi utvecklats något enormt sen dess.

6. Lyon - Som du nämde, dem är lurig riktigt luriga, det känns som att Lyon är det laget som det är svårast att förutspå hur matcherna kommer se ut, kan gå hur som helst även fast jag anser att vi går vidare tillslut.

7. Bayern - Kommentarer är näst intill överflödiga, alla veta att dem är enormt bra och har både spel, spelare, publik och tränare för att gå till final !Anser som analys sett överlag att vi ska gå vidare mot alla lag till 100 % verkligen sett över två matcher förutom mot Bayern, jag säger inte att dem vinner utan jag säger att det kan gå hur som helst verkligen ! Om jag ska vara ärlig kan det bli storvinst av dem, storvinst till oss eller straffar. Så svårt är det att förutspå hur det kommer gå, båda lagen har potenial till minst semi anser jag.

2009-12-10 @ 00:38:37
Postat av: Leif

Stuttgart är ett lag jag verkligen skulle vilja möta av de alternativ vi har. Sedan följer CSKA och Lyon. Resten tror jag dock att vi kan få det svårt emot.

2009-12-10 @ 00:42:15
Postat av: John

Måste lägga till att ett Italenskt lag hade varit guld, vi kan ju gärna förlänga våran streak i att slå ut italenska lag hur CL i åttondelen :P@Janne jag måste säga att enligt mig var Merida väldigt blek också !

Måste också säga att Ramsey var grym i deffensiven och i dem fysiska duellerna idag också, Song i all ära men han vet vi redan mycket väl om hur han är men Ramsey imponerade på mig som fan idag rent ut sagt, både hemåt, framåt och i det fysiska !Tråkigt att vi inte får vara med i lottningen om drömmen Olympiakos i åttondelen förresten :PHåller även med dig Kicken om att Silvestre ska vara klasser bättre än Bartley idag men anser att han inte var så där fruktansvärt mycket bättre ! Bartley gjorde mer än godkänt ifrån sig enligt mig. Hade inte förväntat mig att han ändå skulle vara så bra som han faktiskt var med tanke på alla orsaker.

2009-12-10 @ 00:47:36
Postat av: ibbe

fan va kassa Liverpool är i år. Måste bara vinna den matchen på söndag! Nån som vet hur skadeläget är hos dem? Torres? Gerrard?

2009-12-10 @ 01:22:11
Postat av: Leif

Lottningen är på fredag. Fredag den 18e december!

2009-12-10 @ 04:31:51
Postat av: micke

ibbe: gerrard starta för dom igår och torres hoppade in..jag anser bayern som marddröms lottning med ribery och robben har dem världens bästa kanter och de är aldrig roligt att möta.. sdom jag ser helst att möta är nog stuttgart de går uruselt för dom i ligan.. och ja hleb kan vara farlig för oss men tror mest att han kommer vara ur balans i den matchen pga att han ångrar sig så himla mkt att han lämna oss

2009-12-10 @ 10:24:32
Postat av: Oskar

Bayern är enligt mej inte alls så bra som ni tror. Jag bor i Tyskland och ser dom spela varje helg och dom har stora svårigheter med alla lag i bundesliga. Visst är Robben och Ribery bra men ingen av dom har spelat 20 minuter tillsammans på plan hittills och ingen av dom har kraft att spela 90 minuter. Annars är dom ett felbalanserat lag med för många svagheter (Pranjic,Demichelis,Van Bommel) för att kunna gå långt. Det är klart dom spelade väldigt bra mot Juventus, men det var deras bästa match i år och Juventus spelade helt enkelt väldigt dåligt. Stuttgart är absolut drömlottningen för Arsenal då dom har spelat otroligt dåligt hittills på den här säsongen men har haft tur med en väldigt lätt grupp. Milan och Porto skulle Gunners absolut ochså slå, dom är bra nog för det och det har dom visat dom senaste gångerna dom mötts.Oskar

2009-12-11 @ 17:13:59
Postat av: Oskar

p.s. du missade att skriva att 0-1 målet var helt gilberts fel, han hade ju ingen aning om vad han skulle göra där.

2009-12-11 @ 17:16:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0