"Hull är ett grottlag!!"


Den 19 december 2009
Premier League | Emirates Stadium
Arsenal FC - Hull City
3 - 0

[Denilson 45, Eduardo 59, Diaby 80]

Jag
hade lite svårigheter att hitta på en fyndig rubrik till dagens inlägg, men istället för att själv komma på den så levereras rubriken idag av padmoselle som på mIRC valde att beskriva Hull med en mening beståendes av fyra ord. Fråga inte mig om definitionen av ett s.k grottlag, men jag tycker det var spot on!

, vad ska man egentligen berätta om matchen? Gula kort, mål, bråk, straffar, vansinniga tränare och en arsenalvinst! Det finns egentligen inte så mycket att säga om självaste matchen. Första halvleken var väldigt oviss och om det inte skulle varit för Denilsons frisparksmål - förresten första frisparksmålet Arsenal gjort sedan säsongen 07/08 - så skulle vi gått till halvtidsvila med en stor ovisshet. Istället så kom vi ut som ett helt nytt lag.

Jag vet inte vad Wenger ännu en gång sade i omklädningsrummet, men något var det. Det Arsenal som visade sig under de första tio minuterna av andra halvlek är det Arsenal vi alltid vill se. Ett sådant Arsenal kan vinna över vilket lag som helst i världen. Det var löpvilliga spelare som lekte med Hull och trots att även Hull fick en och en annan chans dit så var Arsenal i total dominans. Men istället för ett arsenalmål kunde vi tyst titta på hur Hull fick till sig en feldömd straff. På repriserna ser man tydligt hur Silvestre knappt rycker honom i tröjan. Om det nu sker "kraftig" ryckning är det från bägge spelarna som har ett litet tag om varandra tröjor.

Almunia gjorde dock det han skulle och räddade trestraffen, det gör honom dock inte till en bättre målvakt. Men åtminstone kunde vi njuta av en dålig straff och en säker räddning. Och kort därefter kunde även Eduardo se till att hitta målet efter väldigt fint förarbete av Diaby. En Diaby som enligt mig var MOTM (Man Of The Match). Diaby kunde kröna sin fina insats med ett vackert mål som innebar 3-0. Spelarbetyg, omdömen m.m kommer här:Almunia (6,5/10) - Jag förstår inte hur Wenger kan välja Almunia före Fabianski, det gör jag verkligen inte. Ett plus i kanten åt Almunia som trots all kritik räddar en straff idag och håller kvar oss i ledning.

Almunia räddar straffen från Geovanni!

Eboué (6/10) - Vill som vanligt få mycket utträttat, men får knappt någonting gjort. Han är precis som vanligt väldigt bra i offensiven och enormt löpvillig samt att han har en stor arbetskapacitet. Men han får inte mycket utträttat idag. Är stundtals bra, medioker och dålig idag. Saknar konsistens i dagens match. Var dock inte dålig.

Gallas (6/10) - Gör det han måste och gör det bra.

Vermaelen (6/10) - Gör inte bort sig idag. Väldigt stabil match av bägge mittbackarna.

Silvestre (7/10) - Måste säga att det är underligt för mig att sätta ett så högt betyg på Silvestre. Sanningen är dock att han gjorde mycket bra idag. Han var långt ifrån felfri, men han löpte väldigt mycket och var ofta en tillgång framåt. Var väldigt bra i andra halvlek och kunde med lite tur till och med gjort ett mål. Han håller dock inte i längden och jag hoppas Traoré blir frisk så fort som möjligt.

Song (7,5/10) - Gör ingenting fel och gör i stort sett allting rätt. Song har en enormt viktig roll i dagens Arsenal och hans insatser på plan gör honom till en het kandidat till årets bästa arsenalspelare som utses i slutet av säsongen på den officiella hemsidan!

Denilson (7/10) - De flesta befann sig en nivå över normalbetyget och det är även därför så många får sju idag. Denilson gjorde ett mycket bra arbete. Var kanske lite för slarvig i första halvlek, men jobbade sig hela tiden uppåt under matchens gång. Hans frisparksmål är otroligt snyggt och välplacerat. En bra match av vår brasse!

Diaby (8,5/10) - Det är den här Diaby vi vill se varenda match! Som tur är så ser vi redan nu positiva tecken. Visst, killen är fortfarande skadedrabbad, men han har i år gjort många fler bättre matcher än han gjorde under hela förra säsongen. Idag gjorde han ingenting fel. Han var dominant på mittfältet och jag kan inte låta bli att tänka på Vieira när jag ser Diaby göra enormt bra insatser. Det tråkiga är väl att Diaby kommer sänka sig flera nivåer tills nästa match. Det är tråkigt, men sant, för så har mönstret sett ut ända sedan han kom tillbaka från sin horribla långtidsskada.

Nasri (5/10 - utbytt i matchminut 68) - Långt ifrån lika bra som mot Burnley, men var fortfarande väldigt farlig. Kan inte se vad han gjorde på repriserna för att det skulle utmynna i det bråk det utmynnade i, men någonting gjorde han och trots att Hullspelare överdriver rejält är det både omoget och oproffesionellt av Nasri. Hoppas att han skärper sig tills nästa match.

Eduardo (6/10 - utbytt i matchminut 75) - Höll på att göra ett oförglömligt mål á la Bergkamp, men misslyckades tyvärr. Det mina vänner skulle varit någonting! Han är dock bättre än han varit på länge i den här matchen. Gör dock inte att han per automatik får högre betyg. Han behöver fortfarande lite fler matcher i rad i bena.

Eduardo i kamp om bollen mot Geovanni!

Arshavin (7/10 - utbytt i matchminut 68) - Alltid farlig. Alltid.

Ramsey (6,5/10 - inbytt i matchminut 68) - Såg väldigt bra ut. Han förändrade knappt matchbilden, men spelade mycket bättre än vissa på plan när han kom in.

Walcott (4/10 - inbytt i matchminut 75) - Ingenting går hans väg just nu. Med ett mål idag kunde hans självförtroende boostats enormt mycket.

Vela (spelade för lite för att betygsättas - inbytt i matchminut 82).Matchens tre kanoner:

  • Diaby - Bästa spelaren på plan alla kategorier.

  • Denilson - Visar varför han borde få starta varje match på mittfältet.  • Denilson sätter frisparken!  • Eduardo - Trots att han enbart fick "6" i betyg så är han på uppgång. Förtjänar en plats här.Matchens sp*rsspelare (spelare som behöver putsa sina kanoner):

  • Walcott - Ingenting har gått Walcotts väg på sistone. Skada efter skada och missad målchans efter missad målchans. Det han behöver är självförtroende, för det är någonting han saknar helt och hållet i dagsläget.

  • Nasri - Gör inte en jättedålig insats precis, men han kan mycket mycket bättre.


Glöm inte bort:

  • Silvestre - Hur underligt det än är att säga det här så måste jag säga att Silvestre gjorde det bra idag. Var ofta alert i både defensiven och offensiven och jobbade hårt hela matchen. Straffen var han inte skyldig för och han gick in i "fighten" först för att försvara Nasri. Sån't gillas!Mina sista tankar:

Well, långt ifrån en enkel vinst, men en vinst som trots allt kändes självklar på förhand. Hull bjöd på bra motstånd och med en annan utgång vid straffsituationen kunde matchen säkert farit i en annan riktning, men det som inte händer i fotboll, det händer inte. Där bjöd jag säkert på dagens garv hos några av er. Hur som helst, Hull besegrades med 3-0 och nu far vi vidare i Premier League.

Först väntar lite vila - närmare bestämt en vecka - för att sedan ta emot ett glödhett Aston Villa på Emirates Stadium. Det mina vänner kommer bli enormt tufft. Aston Villa har vunnit fem matcher i rad om jag inte räknat fel och ser fram emot att vinna sin sjätte match i rad mot ett Arsenal som är väldigt ojämnt för tillfället. Den matchen kan gå precis hur som helst och om den skulle komma med på stryktipset skulle jag antagligen helgardera.

Men, mycket mer om Aston Villa, mycket mer om Arsenal och mycket mer om allt annat som på ett eller annat sätt rör klubben kommer under veckan. Nu får ni se till att ha en trevlig kväll och njut nu av vinsten gooners! Det har ni gjort er förtjänta av!

Nasri startade någonting som skulle blossa upp i en full skara arga spelare!

Kommentarer
Postat av: GunAk

ajajaj riktig svår match mot astonvilla men jag tror arsenal klarar det! nice blogg keep it up kicke!:D:P

2009-12-19 @ 21:48:54
Postat av: Johan

Hade tyvärr inte möjlighet att se matchen men fyfan va man hoppade när man skulle kolla vad det blev, hade ingen bra magkänsla men det gick ju bra:)

2009-12-19 @ 21:58:20
Postat av: Virre

"Det som inte händer i fotboll, det händer inte"B R I L J A N T citat och helt sant!Riktigt kul match att kolla på idag, tyckte samtliga gjorde en bra insats, så ska det vara jämt! Sen får vi inte glömma att vi kunde spela såhär bra utan Fabregas, som är tillbaka mot Villa. Det ökar ju våra chanser till ytterligare en magiskt afton på Emiraten!

2009-12-19 @ 23:34:29
Postat av: Anonym

Hade inte heller nån möjlighet att se matchen och faktum är att jag kanske har sett för få matcher, men jag börjar tycka att Walcott är en aningen överskattad spelare, visst han är en väldigt ung och unik spelare med sin snabbhet, men det måste börja lossna för honom snart eller hur?

2009-12-19 @ 23:45:36
Postat av: kecke

postade det namnlösa inlägget

2009-12-19 @ 23:46:59
Postat av: Andre Lindholm

Förstår inte heller varför man väljer Almunia framför Fabianski, det måste vara någonting i hans personlighet, eller det faktum att han stod bakom Lehman i 110 år.2009-12-19 @ 23:58:55
URL: http://www.ikikata.se
Postat av: olle

förstår inte hur någon kan föredra Fabianski... har ni sett matcherna han stått i mål?? det syntes ju stor skillnad på almunia i första och andra. i andra var han den stabile målvakt han faktiskt var förra året. kan hålla med om att han varit dålig så här långt men vem som helst kan väl se att hans självförtroende slagit i någon slags botten.. tror denna match var vändningen för honom (hoppas iaf, för det kommer behövas...). fabianskis beslutsförmåga är oftast hårresande dåligt och när almunia är i normal form är han betydligt bättre än fabianski att sätta igång spelet snabbt och konstruktivt. men ni får gärna påminna mig om vilken insatts fabianski gjort som gör att ni så gärna vill se honom i mål?? med det sagt otroligt skönt med tre pinnar och iaf lite skönspel i andra halvlek. go gunners!! och stand up if you hate phil brown!

2009-12-20 @ 00:29:38
Postat av: olle

ps silvestre steg otroligt mycket i mina ögon när han klev in och fajtades för nasri, kan nästan kanske inte glömma men iaf blunda för hans förflutna ;)... kul med en svensk arsenalblogg förresten :)

2009-12-20 @ 00:31:36
Postat av: kicken

Olle: Jag vet att det här är första gången du läser bloggen (antagligen?), men om du nu skulle läst tidigare skulle du även ha märkt hur jag har exakt samma åsikt som dig. Almunia var utan tvekan en av de viktigaste och bästa spelarna förra säsongen, men den här säsongen har han inlett uselt och fortsatt även uselt.Jag har försökt att bortförklara det och hoppats på att det är en vanlig formdipp, men hans prestationer blir inte bättre. Detta samtidigt som Fabianski i år (det lilla vi fått se av honom) visat prov på en enorm utveckling sen förra året. Han är mycket mer stabil idag och har mycket bättre beslutsförmåga och har dominerat luftrummet när han väl stått där. Dessutom är kommunikationen väldigt bra med de andra spelarna, något det inte är när Almunia står i mål.När Almunia är okej eller har en formtopp är han bättre än väldigt många målvakter i ligan, men just nu så är han nära inpå usel. Visst, hans positionsförmåga kan jag inte ifrågasätta, då den är väldigt bra och även anledningen varför han gör många riktigt fina räddningar. Men hittills den här säsongen har han inte visat prov på förra säsongens mästarform.Fabianski har samtidigt visat att han pallar för trycket, någonting han inte gjorde förra säsongen och jag ser honom helt enkelt som en mycket bättre målvakt än Almunia för tillfället :)

2009-12-20 @ 01:27:31
Postat av: r09

ska åka till london under jullovet och undrar hur det billigaste sättet är att köpa matchbiljett?

2009-12-20 @ 01:31:46
Postat av: Mr eXotic Josefsson

Mjo, matchen mot Villa är på förhand en ordentlig rysare. Villa är helt klart den här säsongens "top 4-dödare". Vinst mod Chelsea, Liverpool och Manchester United är resultat som kan få vilket Gunnerfan som helst att bli nervös inför drabbningen.

Det som dock talar emot Villa är några till synes bleka oavgjorda och förluster där man hade förväntat sig att Villa kanske skulle ta en säker seger.

Men jag kommer ändå vara sjukt nervös när matchen mot Villa drar igång, varför? Kolla bara deras form för tillfället, fem raka vinster och åtta raka utan förlust, ingen dålig period de är inne i just nu.Men trots allt så tror jag fortfarande på en match som slutar på ett roligt sätt för oss, även om det förmodligen kommer bli en sjuhelvetes rysare.

2009-12-20 @ 02:55:25
Postat av: r09

de är klart villa är i grym form och det kommer bli nervöst fast tänk på att arsenal har bara en förlust på hemmaplan resten vinster !

2009-12-20 @ 11:31:02
Postat av: r09

dessutom har vi fabregas i toppform och spelare som arshavin , eduardo på väg uppåt!

2009-12-20 @ 11:32:24
Postat av: iNke

Nasri var bra, tycker jag. Förstår inte hur han kan få 5. Han var stark och passade mycket fint. Sen tycker jag bara det är nice att han tjuvar lite och sparkar till Hull-spelaren. Lite gruff hjälper sammanhållningen! kul att se Silvestre etc stå upp för Nasri med!

2009-12-20 @ 12:42:08
Postat av: chrajl

Fantastisk frispark av Denilson! Sjukt fint placerad!Frågan är ju vem som petas till förmån för Cesc om han är tillbaka mot Villa.. Diaby eller Denilson? Är Diaby lika stekhet mot Villa som han var mot Hull är det ingen egentlig fråga men han har ju visat prov på jättedippar ett antal gånger tidigare samtidigt som Denilson har varit stabil som granit de gånger han spelat under säsongen..Troligtvis får väl Diaby chansen! (håller förresten med om Vieira liknelsen! äckligt långa ben som är betydligt smidigare och tekniska än vad de ser ut att vara)

2009-12-20 @ 13:56:24
Postat av: Leif

iNke@ Håller med dig om det. Nasri var riktigt vass och dribblade som om han aldrig gjort något annat. Varje gång han hade bollen så visste man inte vad som skulle hända. Tekniskt sett så var han lik en "ung" Zlatan i Ajax.

2009-12-20 @ 14:41:09
Postat av: Kiwi

Nice blogg du har.

2009-12-20 @ 15:04:57
Postat av: r09

faaan chelsea 1-1 billig straff hoppas dem tappar poäng !!!

2009-12-20 @ 18:25:01
Postat av: jimmy

ytterliggare billiga poäng då upson träffar klockrent bollen och det borde INTE varit straff för chelsea....andra gången gillt dom plockar med sig poäng när dom borde kammat hem 0

2009-12-20 @ 18:58:31
Postat av: r09

de är sant att chelsea får billig straff och enkel poäng fast sett över matchen är det ett rättvist resultat ändå har de här varit arsenals vecka som ligger 6 poäng efter chelsea och 2 efter united med en match till godo på lagen vinner vi mot villa nästa vecka är vi med fullt alvar om titeln

2009-12-20 @ 19:02:46
Postat av: r09

och om vi vinner mot villa får vi hoppas på att fulham , birmingham elr hull tar poäng av spurs , chelsea elr united som ja är nästan säker på att nån av lagen gör det !

2009-12-20 @ 19:08:21
Postat av: padmosolle

Kul att du nämnde mig i inlägget!

Håller med om att Fabianski borde få chansen snarast! Almunia räddade ioförsig en straff idag men har sett väldigt instabil ut på sistone.När ska vi möta Bolton? Har för mig att vi inte har mött dom en.

2009-12-20 @ 19:21:27
Postat av: r09

6 januari en match vi inte kunde spela på grund av chempions league kval om ja minns rätt härnäst är det 26/12 arsenal- villa 30/12 portsmouth-Arsenal 3/1 wast ham- arsenal FA cupen 6/1 Arsenal-Bolton 9/1 Arsenal-Everton matcher som vi borde vinna alla !!! mirakel om vi gör det! sen efetr det här kommer det tuffa matcher villa borta , sen chelsea borta och united och pool hemma demmatchena kommer vgöra vår framtid!!!!!!!!!!

2009-12-20 @ 19:42:17
Postat av: Leif

Aston Villa är väl den 27? Supersöndag :)

Men alltså Chel$ea skulle inte ha fått straff. Aldelles riktigt. Men jag tycker inte att det är något att haka upp sig vid då dem ändå borde ha fått en straff tidigare i matchen.

2009-12-20 @ 19:59:34
Postat av: Jesper

Så länge Chelsea tappar poäng så är jag nöjd. r09, snälla, använd "punkter". :)

2009-12-20 @ 20:25:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0