Inför: Liverpool - Arsenal + transferspekulationer + titelambitioner!

De här lirarna såg till att Chelsea tappade två poäng idag!

Hej
, vilken ljuvlig dag det har varit hittills! Jag var beredd på en kross av Chelsea mot Everton på Stamford Bridge, men fotboll är en underlig sport och det såg vi inte minst när Everton bokstavligt talat lyckades kämpa in hela tre bollar bakom Cech och matchen slutade även den 3 - 3. Det andra laget som är före oss i tabellen är Man Utd som nyss förlorade med 0-1 mot Aston Villa. På det här hela kan ni lägga till att Sp*rs förlorade mot Wolves hemma på White Hart Lane. Åh, underbart! Men, det som hänt är bara underbart på ett villkor och det är om Arsenal lyckas vinna sin match imorgon/idag (för er som läser det här på söndag) mot Liverpool på Anfield. Om vi inte lyckas vinna har vi gått miste om ett minst sagt gyllene läge att knappa in på Chelsea och United.

En spelare som verkligen vill spela imorgon är Theo Walcott och för er som inte visste var han ett stort fan av Liverpool när han var mindre, men jag antar att hans känslor inte är lika stora för dem idag. Dessutom har Walcott gjort en av de bästa soloprestationerna under 00-talet på Anfield då han i CL-kvarten för två år sedan sprang i stort sett över hela plan för att till sist passa Adebayor som enkelt kunde sätta in bollen i mål. Men, den matchen gick åt helvete senare, men det undanskymmer ändå inte hans sololöpning. Hur som helst säger Walcott följande:


Hopefully if I get a start I will play my heart out. I was a Liverpool fan when I was younger and I have always played very well there. It always brings back happy memories, so if I am called on from the bench hopefully I'll do a job.  There are a few teams involved in the title race and we are definitely one of them. We are strong candidates. With Chelsea losing we and other clubs can catch them up now and Liverpool are always in the top four and these are the games we need to win, especially away from home. So we are going to go right at it. All the first-team players have had a good rest, so hopefully they should be right at it.Om vi lyckas vinna mot Liverpool imorgon så är vi verkligen med i titelracet. Lägg till det faktum att vi har en match mindre spelad och låt oss säga att den matchen resulterar i en vinst, då är vi tvåa med enbart tre poäng från Chelsea. Det skulle verkligen smaka mumma! Jag hoppas Walcott gör en hejdundrande insats imorgon, det hoppas jag verkligen! Vi vet alla hur förra säsongens match på Anfield slutade:


Liverpools tränare Rafael Benitez har sagt följande om den matchen samt om Wenger:


Om matchen: That was an amazing game with a lot of goals. It was good for the fans but it wasn’t the best for the manager because we both conceded four goals. We want to play well, score goals and not concede on Sunday.

Om Wenger: I think it’s amazing what he has achieved here in England, especially when you are a foreign manager. It is difficult because you need to understand a lot of things in a different country. He is a great manager.


Well
, så länge det inte blir en ny rysare så är jag nöjd. Eller jodå, det får bli en rysare, men då måste Arsenal se till att vinna den. Vi kan inte släppa iväg solklara segrar längre och jag hoppas vi imorgon kan visa varför vi klassas som det lag tillsammans med Barcelona som spelar den vackraste fotbollen. Ioförsig tar jag hellre ett effektivt Arsenal än ett vackert Arsenal imorgon, men vad som helst får duga så länge det blir en vinst. Speciellt nu när vi har ett gyllene läge att komma närmare våra rivaler som ligger längre upp i tabellen.

Sagna har gått ut i media och försvarat Wenger samt slängt en doja riktad mot fransk media:


The manager knows our characters and how to take the very maximum from players. He is aware of each and every personality in the team, and how to talk to different players - maybe some players are more sensitive and others need more motivation. The manager knows which is which.

They [French media] want us to stay in the French championship and play there until 25 and then move. I know what they said about me when I left. They said I would be on the bench that I would not play in Arsenal's team. But what should I have done? I was playing for Auxerre and then Arsenal, the biggest team in Europe, called me - but still I am expected to stay in France.Jag skrev för ett litet tag sedan ett tal som handlade om Arsenal och speciellt relationen mellan Wenger och spelarna. Jag framförde talet och det blev ganska hyllat. Det handlade om den starka relation just spelarna i Arsenal har med sin tränare. Det är enormt många av spelarna som kallat Wenger för en fadersfigur och många spelare tar väldigt ofta tillfället i akt och försvarar Wenger så fort någon riktar hård kritik mot honom. Det här är bara ett av miljontals exempel. Visst, det kanske inte är från det bästa sammanhanget, men det är fortfarande väldigt intressant att se spelare efter spelare gå ut och beskriva sin relation med tränaren, försvara tränaren eller på något annat sätt involvera tränaren. Det här händer till viss mån i alla professionella fotbollsklubbar, men det är enbart i Arsenal som det händer i en så stor utsträckning. Angående kängan till fransk media så kan jag ingenting annat än att hålla med Sagna.

Sagna är frustrerad på fransk media! Här i matchen mot Wolves.

Skadelistan inför drabbningen imorgon kan läsas i gårdagens inlägg. Det som bör påpekas är att Diaby kommer att kunna spela, men att han med största sannolikhet startar på bänken. Lite annan intressant fakta inför morgondagens match är att Arsenal inte lyckats nolla Liverpool på Anfield i Premier League sedan år 1998. Som vi alla vet så brukar sådan här statistik väga väldigt tungt, trots att man väldigt ofta förnekar det. Dessutom har vi i tre av de fyra senaste mötena på Anfield (gäller alla tävlingar) släppt in fyra mål. Det bådar verkligen inte gott och som jag skrev igår så har jag en lite orolig känsla inför matchen imorgon och den vägrar att släppa. Jag är hur optimistisk som helst - speciellt nu när de andra topplagen spelat lika och förlorat - men jag förväntar mig det värsta.

Transferfönstret är snart här och jag har flera gånger utlyst att vi måste köpa en fysiskt stark och lång spelare. Carlton Cole är ett perfekt exempel, men häromdagen dök ett annat väldigt intressant namn upp, nämligen Adriano. Innan ni börjar klaga i kommentarspåret så vill jag poängtera att han nu spelar i Flamengo där han skjutit in 19 mål på 30 matcher. Han har helt bytt inställning och han har slutet knarka, festa och supa. Dessutom är han gratis. Vad mer vill vi ha? Han är stor, han är stark, han är bra på huvudet och han är en världsklasspelare då han spelar som bäst. Det faktum att han är gratis och det faktum att han vill imponera på Dunga inför VM är två faktum som gör att Adriano blir ett väldigt intressant namn. Jag chansar mer än gärna på Adriano och skulle gärna se honom i en arsenaltröja, speciellt nu när han lagt av med allt piss som han höll på med utanför plan. Wenger står fortfarande fast vid att vi ska sluta drömma så mycket och säger följande inför transferfönstret:


We haven't found what we want but there is money there. Ideally, I would just like our injured players back. I always said I would not buy any players if we had no injuries. Let's not dream. You must be a magician to go out there today and buy a player who can play in the Champions League, who is free and who has top world-class quality.


Jag tror fortfarande inte att Wenger kommer att värva i januari, men vi kan åtminstone hoppas. Wenger har annars stått för ett annat intressant och smått roligt uttalande, nämligen följande:


Man United are two points behind Chelsea and we have a game in hand. If we win that then we are three points behind United. So, how can you say with 24 games to go, it's a two-horse race? When we lost against Chelsea everybody said, 'Make them champions'. But I said afterwards, 'It's not finished - they will drop points'. And everybody looked at me like I had completely lost the plot. One week later they lost at Man City. They've lost three games and will lose more, don't worry.


Le Boss!

Det är vi sådana här stunder man älskar Wenger då allt han säger är så himla bra sagt. Det han sagt blir ju ännu intressantare då vi nu vet hur matcherna Chelsea och Utd spelade slutat. En vinst mot Liverpool kan ta oss ännu närmre Chelsea och Utd och jag tror Wenger sitter hemma i sin fåtölj och ser ett gyllene läge att knappa in på de båda lagen imorgon.

Wenger (mycket Wenger idag) har förbjudit Fabregas att åka och spela en landskamp med Katalonien och det är väldigt berättigat ur min synpunkt. Precis som han nämner står vi inför ett hektiskt schema i december och om Fabregas skulle komma tillbaka skadad från den helt onödiga landskampen skulle jag lacka sönder helt och hållet.

, det var allt för idag! Jag ska nu sätta mig och skriva ännu ett inlägg. Vad det kommer handla om blir en liten överraskning. Ha det så länge! Och ifall jag glömmer det så kan jag säga följande tills vidare: Come On You Gunners!
Hej, vilken ljuvlig dag det har varit hittills! Jag var beredd på en kross av Chelsea mot Everton på Stamford Bridge, men

fotboll är en underlig sport och det såg vi inte minst när Everton bokstavligt talat lyckades kämpa in hela tre bollar

bakom Cech och matchen slutade även den 3 - 3. Det andra laget som är före oss i tabellen är Man Utd som för närvarande

ligger under med 0-1 mot Aston Villa. På det här hela kan ni lägga till att Sp*rs förlorade mot Wolves hemma på White Hart

Lane. Åh, underbart! Men, det som hänt är bara underbart på ett villkor och det är om Arsenal lyckas vinna sin match

imorgon/idag (för er som läser det här på söndag) mot Liverpool på Anfield. Om vi inte lyckas vinna har vi gått miste om

ett minst sagt gyllene läge att knappa in på Chelsea och United.

En spelare som verkligen vill spela imorgon är Theo Walcott och för er som inte visste var han ett stort fan av Liverpool

när han var mindre, men jag antar att hans känslor inte är lika stora för dem idag. Dessutom har Walcott gjort en av de

bästa soloprestationerna under 00-talet på Anfield då han i CL-kvarten för två år sedan sprang i stort sett över hela plan

för att till sist passa Adebayor som enkelt kunde sätta in bollen i mål. Men, den matchen gick åt helvete senare, men det

undanskymmer ändå inte hans sololöpning. Hur som helst säger Walcott följande:

Hopefully if I get a start I will play my heart out. I was a Liverpool fan when I was younger and I have always played

very well there. It always brings back happy memories, so if I am called on from the bench hopefully I'll do a job.  There

are a few teams involved in the title race and we are definitely one of them. We are strong candidates. With Chelsea

losing we and other clubs can catch them up now and Liverpool are always in the top four and these are the games we need

to win, especially away from home. So we are going to go right at it. All the first-team players have had a good rest, so

hopefully they should be right at it.

Om vi lyckas vinna mot Liverpool imorgon så är vi verkligen med i titelracet. Lägg till det faktum att vi har en match

mindre spelad och låt oss säga att den matchen resulterar i en vinst, då är vi tvåa med enbart tre poäng från Chelsea. Det

skulle verkligen smaka mumma! Jag hoppas Walcott gör en hejdundrande insats imorgon, det hoppas jag verkligen!

Vi vet alla hur förra säsongens match på Anfield slutade:


Liverpools tränare Rafael Benitez har sagt följande om den matchen samt om Wenger:Om matchen: That was an amazing game with a lot of goals. It was good for the fans but it wasn’t the best for the manager

because we both conceded four goals. We want to play well, score goals and not concede on Sunday.


Om Wenger: I think it’s amazing what he has achieved here in England, especially when you are a foreign manager. It is

difficult because you need to understand a lot of things in a different country. He is a great manager.

Kommentarer
Postat av: svensson. m (aka micke)

får såna rysningar när jag ser 4e målat av arshavin när man ser hur den lilla underbara köttbullen springer för livet och gör mål:) usch vilken underbar känsla:) fan adriano hade inte vart helt fel nää stor stark teknisk och ett underbart skott

2009-12-12 @ 21:29:25
Postat av: Nisse

Hoppas Arshavin drar till med fyra baljor i år igen och att försvaret håller tätt!Angående Adriano så vet jag inte, Skulle lätt hända att han känner för stor press och börjar om med samma skit som i Inter... Men det är precis som Le boss säger, det är inte lätt att hitta en världsklass spelare som också kan spela i CL i januarifönstret.. Tror inte heller han värvar, Vi har ju trots allt lyckats relativt bra med tanke på att varken Eduardo eller Rosicky har kommit igång riktigt.. Bendtner har varit skadad och tyvärr så har Vela för lite rutin. Walcott har inte heller kunnat spela så visst ser du lite ljusare ut tycker jag!

2009-12-12 @ 21:56:01
Postat av: Mickey

Jo, har inte tänkt på Adriano alls faktiskt, men nu när man tänker efter så skulle det lätt kunna bli ett genidrag, om nu Adriano kan hålla sig ifrån allt skit han höll på med innan

2009-12-12 @ 22:09:22
Postat av: kecke

Nej tack, inte Adriano. Han trivs nog bäst hemma i Brasilien! Tycker att det är en lite stor chansning med honom, iofs är han gratis men näää jag är skeptisk!

2009-12-12 @ 23:07:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0