Inför: Olympiakos - Arsenal + Almunias roll + Fabregas + en hel del annat = långt och smaskigt inlägg!

Förra gången vi mötte Olympiakos såg det ut så här, nu kommer ingen av dessa ens sitta på bänken.

Satana
helvete! Nu har det gått för långt. Idag har jag bokstavligen hävt i mig sockerfyllda varor, kaffe, Coca-Cola, Dextro-tabletter och öl. Ni frågar er naturligtvis varför. Jo, därför jag somnat i princip varje dag jag kommit hem efter skola/jobb trots att jag inte ens varit trött. Det har ju även påverkat bloggandet då blogginläggen kommit senare än vanligtvis. Jag kom hem vid lunchtid idag och satte mig på sängen för att tre timmar senare vakna och fortfarande vara trött. Sedan bar det av till ICA och ja, nu sitter jag här och skakar av energi. Så, enough om mina personliga problem och över till vår dagliga dos av arsenalnyheter!

John i kommentarspåret länkade ju till den 18-mannatrupp Arsenal anmält till onsdagens drabbning och jag kan ingenting annat än att hålla med John. Det här måste ta mig fan vara den yngsta trupp något lag någonsin har anmält till en CL-drabbning. Tio tonåringar, sju andra spelare som klassas som väldigt unga och enbart en "gammal" i Silvestre. Det är snudd på humoristiskt det här. Huruvida vi har en chans eller ej att vinna på bortplan mot ett Olympiakos som behöver minst spela lika för att vara säkra på avancemang återstår att se. Personligen tror jag vi har ett lite för ungt lag, men visst, det är nog möjligt att vinna, men jag skulle nog inte satsa så mycket pengar på en arsenalvinst. Som tur är så är den här matchen helt meningslös för oss eftersom vi är klara gruppsegrare oavsett resultat i de andra matcherna.

Wenger har ju en del att säga om det unga lag han ställer upp med och säger idag bl.a följande:


I believe we will be judged on the result. Do we respect the competition or not will be decided by the quality of our game and the result. That is a gamble I take because I believe these players will do well.

I left a few players behind but basically I am very happy that we do not have to absolutely win this game because all the players I left have little knocks and needed in fairness a rest.Säg ett annat lag - vilket som helst - i Europa som skulle ge så många ynglingar chansen i Champions League. Visst, det finns många lag som släpper fram lite yngre spelare vid totalt meningslösa matcher, men säg ett lag som ger fler ungdomar chansen än vad Arsenal gör. Jag kommer inte på ett enda, det är för det inte finns ett.

Wilshere är bara en av flera ungdomar som kommer få chansen imorgon!

Men, eftersom det handlar om ett helt meningslöst möte så är förväntningarna likadana. Jag kommer inte precis deppa vid en förlust, men det vore ju kul om the young guns kunde kämpa till sig en vinst. Olympiakos är ett lag som vi bara skall besegra med vårt ordinarie lag, men nu är förutsättningarna annorlunda. Det ska bli hur roligt som helst att följa ungdomarna och se hur stora problem de kan skapa.

Wenger eller rättare sagt Arsenal har ju en del spelare ute på lån och det pratas lite här och där om att Wilshere bör lånas ut till ett bra lag. Celtic var ju väldigt intresserade av honom, men det blev ingenting av det. Samtidigt så gör de utlånade spelarna väldigt bra ifrån sig i respektive klubbar. Lansbury gillar verkligen Watford - klubben han är utlånad till - och han vill stanna där säsongen ut, någonting som han även kommer att göra om inte Wenger sättar käppar i hjulet för det hela.


It was very hard. Sometimes during your career you don't feel at your best. But with good training, good help, and being professional I was sure I would come back. People around me, my wife, everyone was very supportive. Everybody has bad moments, and that was a bad period for me, but it's in the past now.Det säger alltså vår spanske keeper Almunia om sin säsongsinledning. Det finns väldigt många som kritiserar Almunia och som säger att det är ett rent skämt att han är vår förstemålis. Jag brukar inte hålla med de som säger det och om det inte skulle varit för den usla säsongsinledningen skulle jag fortfarande inte hållit med. Almunia befinner sig i den åldern som är exemplarisk för just målvakter, men han har inte gjort ett större väsen av sig den här säsongen. Ingen kan fortfarande ta ifrån honom förra säsongen då han var en av lagets bästa spelare, men i år har han inte riktigt kommit upp i samma nivå. Jag vet flera väldigt kloka arsenalexperter som anser att kritiken Almunia får är överdriven och där är jag beredd att hålla med. Nej, han är ingen Cesar eller Buffon, men på sina dagar håller han en väldigt hög internationell klass. Det enda som egentligen sviker honom är kommunikationen och spelet i luftrummet.

Det finns en del bättre målvakter där ute, men det är inte målvaktspositionen vi bör förstärka. Almunia kommer förbättra sig ju längre in säsongen lider, det tvekar jag inte en sekund på. Där bak i hackordningen har vi även Fabianski som visat sig vara väldigt stabil den här säsongen (de få gånger han fått chansen) och Mannone bakom honom som ja, redan visat vad han går för. Dessutom glömmer många att vi har en av Europas största målvaktsatalanger hos oss, nämligen Szczesny (YES, utan att copypasta!). Han betraktas väldigt högt i klubben och det är många av ledarna som gillar honom. Han behöver fortfarande ett par år till för att på riktigt kunna utmana i a-laget, men i Szczesny har vi en oehört stor talang. Almunia kommer inte röra på sig, inte än, vilket gör ett målvaktsköp helt idiotiskt. Därför tycker jag vi ska sluta fokusera på köpet av en eventuell målvakt då det inte finns en realistisk chans att vi köper en. Varken i januari eller i sommar.

Szczesny spås en fin framtid i klubben!

, det finns dock en hel del annat att ta upp idag och det kanske intressantaste är det Fabregas som levererar:


Throughout the game [at Manchester City in the 3-0 Carling Cup defeat last Wednesday], we had a lot of possession but didn’t really have anyone to go in behind the defenders, apart from Carlos Vela we had a lot of similar players who like the ball into their feet. Sometimes it’s true that you need a different kind of option.

Overall, I saw a Chelsea team that was normal but a team that has probably the best striker in the world, and that makes such a difference‚ an average team that has the best striker in the world can always do something and Didier Drogba makes all the difference to them. Without him, their team would not be the same. Perhaps we had the same kind of problem against Chelsea as the boys had at Manchester City, not really having someone whose game is to go beyond defenders, and we were a little small to fight against them on crosses, too.Skillnaden mellan Arshavin och Fabregas är att när Fabregas går ut i media så kommer han med enormt intressanta, välbehövliga och ärliga inlägg. Visst, Arshavin är väldigt ärlig han också (och rak för den delen), men hans utsagor i media skapar oftast väldigt stor debatt om helt meningslösa saker. Fabregas bevisar ännu en gång att han inte bara är kapten på plan, utan även utanför. Det han säger är rakt på sak och helt enkelt klockrent. Jag behöver inte ens kommentera vad jag tycker om saken, då han redan lagt fram allt så underbart kort och konsist. Det syns en tydlig skillnad i vårt spel utan RvP och Wenger måste i januari hitta en liknande spelare, så fort som möjligt. Carlton Cole är den spelare jag skulle sätta mina pengar på om jag ville ha en RvP-liknande striker. Visst är han rätt så skadebenägen, men .... han är den spelartyp vi så behöver just nu.

Sist men inte minst tänker jag låta Bergkamp få ordet:


They [Arsenal] want me to come, but it's too early for that. I can see myself working with Arsene Wenger again. We share out honesty, humor, vision, how to manage people and how to work with young players. It all worked out. There have been some hints. From him, from Arsenal, from the media. They want me to come.


Det här kom ju som en liten chock för mig. Jag visst att det fanns klubbar som var intresserade av Bergkamps tjänster, men att självaste Arsenal redan kommit med jobbförslag var lite förvånande. Att han själv säger att han inte är redo visar ju vilken enorm mognad han fortfarande erhåller. Jag vill fortfarande se Bergkamp som tränare för Arsenal FC en dag, men precis som han själv säger så är han inte ens redo att ta steget till ett ledaryrke lite längre ner i hierarkin i Arsenal. Men, om fem till tio år så kan vi mycket väl komma att se Bergkamp i Arsenal på ett eller annat vis. Jag hoppas Wenger stannar så länge som möjligt, men det finns få som skulle passa bättre än Bergkamp som tronföljare. 

Bergkamp satsar för fullt på en tränarkarriär, men han är inte redo än!

, det här blev ett lite för långt inlägg, men det bjuder jag på med tanke på hur lång tid det gått sedan det senaste inlägget samt för det faktum att morgondagens inlägg inte kommer publiceras förrän efter matchen. Så, jag hoppas ni njuter av december och så hörs vi igen imorgon, hej!

Kommentarer
Postat av: Nisse

Känner att du inte tror så värst mycket på en vinst imorgon mot grekerna men med dom spelarna (offensiva) så tror ajg mycket väl att det kan hända.. och jag tror tom att vi tar 3p ! <:Läste för ett tag sedan om att Bergkamp skulle kunna komma tillbaka och jobba i organisationen och i det korta citatet du tog med påminns man om hans lugn och hur förtroendeingivande den mannen är! Nåja, Tack för en trevlig läsning!P.s. Irc kanalen kicken, Längtar fortfarande efter heta debatter minuter innan matchstart! d.s.

2009-12-08 @ 19:16:06
Postat av: kicken

@Nisse: Kommer upp i helg!

2009-12-08 @ 19:35:17
Postat av: Markus

Kicken vad heter den sidan med en massa streams? Råkade ta bort den från mina favoriter! Det är akut!

2009-12-08 @ 20:05:45
Postat av: John

Oj ! Hade hoppats på att du skulle kommentera länken jag skickade och det jag skrev men att du skulle ta med det i dagens inlägg och nämna mitt namn så trodde jag inte, välidgt positivt överraskad blev jag, tack =)Måste säga att det är väldigt välskrivna och bra inlägg alltid ! Gillar speciellt ditt känslosamma inlägg efter Chelsea matchen, det beröde ! Cred !Jag tror inte på seger imon, tror det blir uddamåls vinst för Olympiakos eller lika, men vågar inte tro på att dessa spelare som faktiskt är i samma ålder som mig och dig Kicken (det är sjukt att så många ungdommar ska spela en CL tillsammans!) men jag hade blivit otrloigt glad för deras skull att dem visar alla hur bra dem är samtidigt som Wenger hade fått enormt mycket beröm för att han låter ungdommarna spela och hur bra han är på att få fram dem på detta sättet i utveckligen !

Jag tycker det är fantasktiskt att han vågar och verkligen låter dem spela en CL match på bortaplan =)

Till slut innan denna kommentaren blir ännu längre och jobbigare så vill jag fråga vart man kan snacka med dig privat förutom Twitter som jag ser du använder men det gör tyvärr inte jag :P Skriv ett mail, det hade varit otroligt skoj =)

2009-12-08 @ 20:08:11
Postat av: kicken

@Markus: www.myp2p.eu@John: Haha, trevligt. Tack för komplimangen! Kan kontakta dig via e-mail! :)

2009-12-08 @ 20:17:25
Postat av: Fredrik

Tjena Kicken och tack för ännu en bra och läsvärd blogg. (jag tycker inte att den är för lång...=)) Tänkte höra med dig hur du ställer dig till följande fråga. Real Madrid kommer förmodligen att "rea" ut vissa spelare, kan någon av dem vara ett namn för Arsenal om det handlar om mindre pengar? Namnen är: Royston Drenthe, Fernando Gago, Ezequiel Garay, Guti, Rafael Van de Vaart, Mahamadou Diarra, Ruud van Nistelrooy och Jerzy Dudek.Dudek behöver du inte fundera på, behöver väl knappast förklara varför..=)Ciao!

2009-12-08 @ 20:45:41
Postat av: kicken

@Fredrik: Jo, det finns ju ett och ett annat intressant namn, men jag anser att vi enbart behöver förstärka anfallet eller försvaret. Kanske båda. En anfallare och en mittback vore ju perfekt, men jag vet att Wenger inte kommer gå så långt och värva två stycken spelare under januari. Därför är det väl anfallare som både jag och han prioriterar och trots att det finns flera spelare ur den skaran som skulle kunna spela i anfallet, så är det bara Van Nistelroy som är intressant.Som bekant skulle han knappast bli välkomnad av supportrarna och dessutom har han på senare tid varit rätt så skadebenägen. Sedan har han passerat sitt bäst-före datum för ett bra tag sedan. Personligen så skulle jag verkligen inte vilja se honom i Arsenal.Annars finns det spelare (Bl.a VdV och Garay som skulle vara intressanta), men just nu behöver vi en anfallare och ingenting annat.

2009-12-08 @ 21:25:04
Postat av: ibbe

Kommer inte kunna se matchen o jag brydde mig inte så mycket för att d en rätt så meningslös match, men nu när ja sett truppen så vill jag verkligen se matchen, så extremt intressant o se våra unga spelare spela en CL match!

2009-12-09 @ 02:16:55
Postat av: Jesper

Kicken, nu när Wolfsburg (lite tråkigt) åkte ur Champions League så borde det vara lättare att få in Dzeko till Arsenal?

2009-12-09 @ 09:21:40
Postat av: kicken

@Jesper: Snarare tvärtom iochmed att fler klubbar ser "chansen" att värva honom.

2009-12-09 @ 10:44:41
Postat av: Mag

The squad includes 10 teenagers, 3 toddlers, 2 embryos, 1 sperm and Sylvester. Hahaha! Arseblog idag=)

Förövrigt tror jag inte vi skall se bort ifrån att Pavljutsjenko hamnr hos oss i januari... På gott och ont!!

2009-12-09 @ 11:56:42
Postat av: Mickey

aa har inte tänkt på Pavluychenko, han skulle nog passa rätt så bra i Arsenal, det skulle vara riktigt härligt att ta honom från Bottenham :D:D

2009-12-09 @ 13:18:51
Postat av: David

Nån som kan tipsa var man kan se matchen på live stream?

2009-12-09 @ 17:07:20
Postat av: David

Någon som vet var man kan se matchen på stream ?

2009-12-09 @ 17:22:55
Postat av: Simon

Medelåldern på truppen inför Olympiakos är 20,2.

2009-12-09 @ 17:28:29
Postat av: kicken

Alla som vill ha stream.In på www.myp2p.eu. Ladda ner sopcast i menyn "software". Leta er sedan in i live sports, football och "vår" match. Välj sedan en sopcast-stream.

2009-12-09 @ 21:10:32
Postat av: Danne

0-0 efter första halvlek!

2009-12-09 @ 21:34:25
Postat av: Simon

Det här var den mest plågsamt dåliga matchen jag har genomlidigt på väldigt länge. USCH!

2009-12-09 @ 22:36:01
Postat av: Robin

Olympiacos fel att det blev en skit match, för och så lite försvar och så kanske vi ska försvara lite mer. Tyckte Vela ksulle ha vunnit matchen åt oss, men han kan inte skyllas för förlusten. Det var ingen seriös match. Hoppas vi kan ta liverpool nu, de förlorade ju mot fiorentina på anfield

2009-12-09 @ 22:42:27
Postat av: John

Simon förstår inte hur du kan ha neggativa tankar efter denna matchen !Jag tycker det var skoj att se Arsenals juniorer stå upp så pass bra i en sådan svår borta match i CL ! Sjukt imponerad av dem faktiskt, Alex Song var ju lika stabil och grym som vanligt och var matchens bästa spelare strax före Mellberg som var grymt stabil idag tyvärr :/

En annan Arsenal spelar som stack ut som vanligt var Ramsey ( Kicken du måste ju tycka han är grym, antar att du gillar han mer nu än vad du gjorde innan för du verkade inte tycka han var spec märkvärdig vad ja förstod det? ;D ), hans pass till Vela är fan i mig världsklass, vilken underbar yttersida han gör där alltså ! Thomas Cruise var ju grym både framåt och bakåt mycket glatt överraskad av han ! Vilka vänsterbacks talanger vi har ! Synd att Vela inte fick göra sitt mål, unnar han verkligen det så han får sitt sjuka genombrott snart !En fråga bara Kicken, www.myp2p.eu är det bra kvallite på streamen där och vad kostar det?

Brukar nämligen betala för matcherna i CL och PL om dem inte visas på kanalerna jag har.

2009-12-09 @ 22:51:45
Postat av: kicken

@John: Det varierar väldigt mycket kvalitén. Ena dagen kan man hitta en stream med supergrym kvalle, den andra dagen så finns det bara risiga streams. Allt på sidan är gratis. Du behöver inte oroa dig för några kostnader.Bra matchanalys av dig btw, vi tycker rätt lika om du kollar mitt senaste inlägg!

2009-12-09 @ 23:44:50
Postat av: John

Okej okej får la kika in där någongång då men antar att de inte är i närheten av kvallen på viasatondemand eller csport :P Men tack för tipset iaf :DOkej ska läsa det nu =)

2009-12-09 @ 23:59:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0