Känslan av att vinna en match är återfunnen!

Den 5 december 2009
Premier League | Emirates Stadium
Arsenal - Stoke
2 - 0

[Arshavin 26, Ramsey 80]

Det
finns både mycket positivt och negativt att ta med sig från den här matchen, men jag tänkte börja med att säga att vi inte kommer vinna en titel om vi fortsätter så här. Samtidigt så är det just så här vi måste fortsätta. It makes no sense, jag förstår (förklaringen kommer jag till i slutet av detta inlägg). Med lite tur och enkelhet kunde slutresultatet skrivits om till 5-0, men ineffektiviteten satte ännu en gång stopp för det och otur är en del av det hela. Jag vet att jag tjatar om samma sak om och om igen, men tills det blir bättre tänker jag fortsätta att ha med det. Jag kräver inte att vi ska ha effektivt målskytte i varenda match, men vi måste börja ta vara på våra målchanser och det så fort som möjligt.

När man ser på lag som Barcelona, Chelsea (i år) och United (de senaste åren), så ser man att de tar vara på sina målchanser, oavsett hur många eller få de är. Sedan kommer det absolut matcher som präglas av ineffektivitet även för dem, men i vårt fall så har det börjat hända extremt ofta. Sedan har jag ingen som helst jäkla aning om varför våra spelare inte vågar skjuta. Om vi skulle haft RvP på topp idag kan jag lova er att han skulle gjort minst två mål. Jag är enormt säker på den saken. Oftast så skjuter han så fort han ser ett bra läge, ur alla möjliga vinklar. De spelare som spelat de senaste veckorna har haft alldeles för många tillslag på bollen innan de valt att avsluta. Men ta lärdom av Ramsey idag säger jag. Han byttes in vid 1-0 och kom vid en spelsekvens förbi sin spelare (den spelare som utmanade honom/markerade honom) och istället för att dribbla, leta pass eller stanna upp så sköt han, trots att det var ett svårt läge att skjuta ifrån, men det lönade sig.

Kom ihåg att normalbetyget är ändrat från 7 till 6!Almunia (6/10) - Gör en stabil insats, men ingenting mer, behöver heller inte göra några större ingripanden. Är det bara jag som gärna skulle vilja se Fabianski få mer speltid i startelvan? Han har varit enormt stabil och självsäker i både fotspelet, linjespelet och luftrummet på sistone.

Sagna (6/10) - Gör en helt okej insats. Är bra defensivt som vanligt, men måste fila lite mer på inläggen. Var okej/bra idag!

Gallas (6,5/10) - Med tanke på Stokes skickliga försök att ta vara på Arsenals svagheter (luftspelet/fasta situationer) så måste Gallas ändå krediteras för en hel del av försvarsspelet idag. Han såg till att vara där när vi behövde honom. Ingen superb insats, men var väldigt stabil (förutom en liten offsidemiss i andra halvlek) idag.

Vermaelen (6,5) - Samma kommentar som jag skrev på Gallas.

Traoré (6,57/10 - utbytt i matchminut 88) - Gör sin bästa match i arsenaltröjan den här säsongen. Äntligen såg han pigg och alert ut och var bra offensivt medan han var lite sämre defensivt. Allt som behövdes kanske var att få honom i matchform? Får hoppas att han bibehåller den här formen.

Eboue (6/10 - utbytt i matchminut '54) - Många normalbetyg idag, men jag tycker även att alla gjorde en rätt så hyfsad insats, men ingenting mer. Eboue var helt okej, men ingenting mer. Olyckligt att han stod ivägen för Fabregas skott som annars skulle resulterat i mål.

Fabregas (7,3/10) - Såg ni passningen till Arshavin i andra halvlek? Om jag får beskriva det med ett enda ord så skulle jag beskriva det som världsklass. Det är inte många spelare som kan göra sådana passningar (menar då passningen från sin egna planhalva till Arshavin i motståndarnas straffområde). Straffmissen var oturlig, men Fabregas är inte mannen som ska ta straffar heller. Var väldigt bra idag och en av Arsenals bäste spelare.

Denilson (7/10) - Jag är bara så oerhört glad att han är tillbaka. Han gör det osynliga arbetet så extremt bra. Prio ett för honom är att hålla sig skadefri.

Nasri (6/10) - Börjar komma igång allt mer och mer vilket syns rätt väl. Var helt okej idag och vissa stunder så lyser han av självförtroende medan han under vissa stunder är totalt osynlig. För honom gäller det att börja prestera kontinuerligt. Det är då som han är som bäst.

Rosicky (5/10 - utbytt i halvtid) - Var vår sämste spelare på plan. Har inte riktigt varit sig lik sedan skadan som höll honom borta från toppfotboll i arton månader. Han blixtrar till då och då, men inget större. Var rätt så osynlig idag.

Arshavin (7/10) - Ser ut att ha lagt förlusten mot Slovenien bakom sig. Gjorde en av hans bättre insatser på sistone idag och var hela tiden farlig framåt. Hade med lite mer tur gjort två mål. Hans första mål var dock väldigt snyggt.

Vela (6,5/10 - inbytt i halvtid) - Stod för ett mycket piggt inhopp och gjorde en väldigt bra insats. Skulle fått högre betyg om han fått till ett eller annat avslut mot mål och om han spelat från start.

Ramsey (6,5/10 - inbytt i matchminut 54) - Stod likt Vela för ett piggt inhopp och blev även målskytt när han dödade matchen med sitt 2-0! Ramsey är en av få spelare som vågat skjuta på sistone och när han väl gjorde det idag så gick den in. Cred till honom!

Ramsey såg till att säkra segern!

Silvestre (spelade för lite för att betygsättas - inbytt i matchminut 88).Matchens tre kanoner:

  • Arshavin - Ryssen fick äntligen till det och blev även målskytt. Skulle kanske ha gjort två, men det betyder inte så mycket när vi ändå vann. Kan han bibehålla den här formen och fortsätta skjuta in bollar i nät så kan december månad bli rolig.
  • Fabregas - Visar trots straffmissen hur viktig han är för laget. Vår spelmotor, vår kapten och vårt allt.
  • Ramsey - Vi har haft ständiga problem med att döda matcher. I kväll gjorde Ramsey det på egen hand.Matchens Spursspelare (Spelare som behöver putsa sina kanoner):

Rosicky - Har precis som jag skrev tidigare inte varit sig lik sedan långtidsskadan. Det tar naturligtvis en lång tid att komma tillbaka från en sådan skada (man är fortf. inte helt återställd när man väl börjar spela) och frågan är om han verkligen är helt återställd ännu. Byttes idag ut i halvtid pga skada eller skaderisk. Får hoppas att det inte är någonting allvarligt.Glöm inte bort:

Ljungberg! Vår alles Fredrik Ljungberg gjorde en "Henry" idag när han besökte Emirates och klev in på plan före avspark för att hälsa på sina gamla supportrar och ta emot stående ovationer.

Den forne arsenalspelaren fick stående ovationer på Emirates idag!Mina sista tankar:


Ja, jag sade i början att vi måste fortsätta så här, samtidigt som vi inte kan fortsätta så här. Jo, trots att flera spelare inte var mer än "okej" idag lyckades vi vinna över ett Stoke som kämpade emot rätt bra. Trots att vi inte satte våra målchanser lyckades vi döda matchen (för en gångs skull) och äntligen höll vi också nollan tiden ut. Men, vi måste höja oss ett par snäpp om vi vill ha kvar några realistiska chanser att komma ikapp Chelsea som för tillfället spelar 1-1 mot Manchester City. Att spela så här på gränsen när resultattavlan står enbart på 1-0 kommer straffa sig förr eller senare. Alla lagdelar måste höja sig ett par steg och först då kan vi börja drömma om en kovändning igen.

Annars så var det äntligen skönt att vinna en match igen. Känslan av att vinna en match är som jag skrev i rubriken återfunnen och jag hoppas att vi nu kan komma tillbaka in på en vinnande bana igen. Sedan får vi hoppas att City ser till att sänka Chelsea. Om vi sedan vinner matchen som vi ännu inte spelat och om Chelsea mot all förmodan skulle förlora ligger vi "bara" fem poäng bakom, det är inte fy skam det.

Det var allt för idag. Imorgon kommer en sen ljudblogg, tills dess får ni ha det så bra! Jag tackar alla som läser bloggen ännu en gång, jag älskar er alla!

Kommentarer
Postat av: micke

yes yes chelski förlora:) 3 poäng intagna:)

2009-12-05 @ 20:28:25
Postat av: R09

härligt me chelseas torsk nu låt ungdomarna och reservena spela mot olympiakos sen ladda mot liverpool borta måstematch vinner vi är vi med igen i racet Xddddd

2009-12-05 @ 20:37:36
Postat av: mm

Skönt att Chelsea förlora i Moneybag derby!Än är vi inte borta från ligaguldet, endast 8 poäng ifrån ettan med EN match mindre spelad!

2009-12-05 @ 20:39:22
Postat av: nicklas

tjena, tycker din blogg e grymt bra alltid något vettigt att läsa om, aldrig nåra skitinlägg. Men jag har en fråga, varför är du så petig med betygen? Du kan välja mellan 1-10 och ändå har du betyg som 6,5 och 7,3. Ingen big deal egentligen, mest funderingar.

2009-12-05 @ 20:39:29
Postat av: Virre

Tycker du var VÄLDIGT för snål med betygen! Vi spelade ut Stoke totalt och skapade väldigt många chanser, vår backlinje var briljant och Vermaelen måste väl vara värd en 9:a i betyg för sin insats! Vet inte hur många rensningar han gjorde och han tog för sig offensivt också.Som sagt, under hela matchen spelade vi ut Stoke och vårat spel var riktigt bra fram till just avsluten, vi borde vunnit med minst 5-0 som du skrev. Men inte ska väl spelarnas betyg dras ner så kraftigt för att avsluten inte sitter? ALLT fram tills dom var ju strålande idag! Nasri flög fram!Jag är riktigt nöjd i alla fall.

2009-12-05 @ 20:42:38
Postat av: Mickey

Okej, jag fattar inte riktigt hur fabregas kan ha högre betyg än arshavin, tyckte arshavin var kung idag och Fabregas missade i för sig en straff (även om han inte är vår ordinarie) + friläge. Han var riktigt bra annars, skulle nog shiftat betyg på honom och arshavin. Jag tycker också att Denilson slarvade mycket idag, några helt tankelösa passningar slog han precis utanför eget straffområde som gjorde att man hoppade till varje gång!:P Jag tyckte faktiskt inte Rosicky inte var så dålig som du tycker, visst han är långt ifrån toppform men han visade att han fortfarande kan med sina fina passningar. Men grädden på mosen var ändå Chelseas FÖRLUST GÖTT!!! jag tror att det har släppt en hel del nu och att vi kommer vara mycket närmare vår gamla form fast utan RVP så inte hela vägen men tillräckligt för att kunna spöa Liverpool! Härlig blogg, följer den dagligen Mvh Mickey :)

2009-12-05 @ 20:43:47
Postat av: kicken

Haha, jag visste att det här problemet skulle komma då jag införde inlägg med spelarbetyg. Det är naturligtvis hur kul som helst att ni kommenterar och är mot flera av mina betyg, men allt handlar ju i slutändan om personliga åsikter. Därför kommer jag aldrig kunna göra ett inlägg där exakt alla tycker att varenda betyg är perfekt :)Sedan måste jag hålla med er om att jag var riktigt snål med betygen idag. Det får jag ta på mig. Blir andra bullar nästa gång.

2009-12-05 @ 20:53:39
URL: http://www.arsenalblogg.se
Postat av: Anonym

Ball att rosicky är skadad igen, gallas, traore och eduardo med.

2009-12-05 @ 20:56:48
Postat av: Danne

Jag älskar dig också 8)

Nä men din blogg är grym, den enda jag läser!Nu tar vi Liverpool också!

2009-12-05 @ 21:03:02
Postat av: andy

Har lite svårt att köpa Fabregas betyg. Tycker inte han var alls bra idag. Tappade boll på tok för ofta!

2009-12-05 @ 22:40:22
Postat av: Janne

Läste att Wenger verken försöka med Balotelli, Chamakh eller Dzeko i januari. Säger han bara så, eller har han redan siktat in sig på andra spelare, vilka isåfall? Personligen tror jag Jones från Sunderland skulle vara grym.

2009-12-05 @ 23:13:25
Postat av: Leif

Skönt med 3 poäng :D Vi hade grymt mycekt otur idag, de får man inte glömma. Vi kunde lätt ha lett första halvlek med 3,4 - 0. Men, men vi vann och det är väl ändå det viktiga.Matchen mot Liverpool tror jag kommer att bli helt avgörande. Vinner vi den så har vi en god chans på titeln. Då är vi med i den. Spelar vi oavgjort så visar vi att vi kan ta poäng på bortaplan mot topplag. Förlorar vi så kan vi glömma titeln!

Tyvärr så känns det redan nu på förhand som att Liverpol inte bara tar 3 poäng. Utan att dem även kommer att nolla oss.

Och det tror jag dem kan lyckas med även utan Torres. Utan Gerrard så kan det gå åt ett helt annat håll.

Men det här är bara en dålig känsla jag har i magen. Hoppas verkligen att jag har fel.Btw såg ni Denilsons skottläge i första halvlek idag? Arshavin bara kom in och tog undan bollen från honom. Tärt.....känns som att Arshavins attityd kan bli ett problem..............

Han spelade dock lysande idag första 45.

2009-12-05 @ 23:15:24
Postat av: kicken

@Janne: Det brukar oftast visa sig att han håller sitt ord. Så tror jag även i det här fallet. Sedan tror jag han inte är så mycket för att värva spelare från andra PL-klubbar längre, men vem vet, kanske.

2009-12-05 @ 23:16:04
URL: http://www.arsenalblogg.se
Postat av: Virre

@ Leif: Yes, jag såg den grova skottstölden av Arsjavin och blev ganska chockad! Såg ut som de hade lite ögonkontakt innnan och då borde ju Arsjavin givetvis bromsat, Denilson såg ut att ha en riktig rökare på gång!2009-12-06 @ 00:26:32
Postat av: CESC #4

hade träning ida missa matchen undrar vart man kan se hela matchen repris i datan ? tacksamm för svar GO GOONERS!!!

2009-12-06 @ 00:32:20
Postat av: Janne

Leif: Hur motiverar du det? Liverpool har riktigt riktigt dålig form, dem där tre poängen mot Everton var ren tur, och dom kryssa mot blackburn idag. Och deras spel hitils överhuvetaget har varit riktigt svagt.

2009-12-06 @ 01:56:15
Postat av: Leif

Janne@ Som jag sa så motiverar jag det med att det är en dålig känsla jag har i magen.

Sedan så har ju inte direkt vi varit speciellt bra mot storlagen i år. Förlust mot City, United och Chelsea. Visst vann vi med 2-1 hemma mot Liverpool i Carling Cup. Men då ska vi också komma ihåg att det var just vad det var, Carling Cup.

Tror också på att det är dags för Liverpool att ta en 3a. Men men, det är bara vad jag tror som sagt. Och jag hoppas verkligen att jag har fel. För om jag inte har det så är vi borta från titelracet.Leif Out

2009-12-06 @ 04:00:45
Postat av: Anoet

var kan man se målen en bra sida? o stream om ni kan oxo tack! gunners4life!

fortsätt med bloggen! världens bästa blogg!

2009-12-06 @ 14:29:29
Postat av: Ibbe

Såg nyss highlightsen från matchen, o av d jag såg tycker jag Arshavin borde få CF rollen, han o RvP har liknande egenskaper, han e bra på att hålla i boll, stark i kroppen o kan ta skott från nästan alla vinklar. Arshavin i mitt, Eduardo o Rosicky/Narsi/Walcott på kanterna.

2009-12-06 @ 14:44:10
Postat av: Hasse

Håller med dig Kicken, Arsenal var inte så himla bra, för på hemmaplan mot Stoke ska det gå enklare, speciellt med tanke på hur mycket boll vi har. Mer skott, som du säger, och det är där Ramsey kan vara en liten joker, nu när Rosicky slutat skjuta.På tal om Rosicky är jag inne på samma spår som du, för han har inte varit speciellt bra den här säsongen. Bara för att han varit skadad ska vi inte har överseende med honom hur länge som helst. Speciellt dålig är han aldrig, men han märks knappt alls. Måste visa upp mer!

2009-12-06 @ 15:11:47
Postat av: Skullan

@AnoetJag brukar kolla stream från denna sida http://rojadirecta.com/. Tryck i listan på den macthen du vill se så finns det olika streams. Rekommenderar starkt att ladda ner soapcast, helt gratis och inget konto behövs. Finns även streams som inte kräver program men dem brukar inte funka bra.Gött med en vinst igen skönt att se lite mer av Arshavin i denna match.Grym blogg som läses varje dag ;)

2009-12-06 @ 17:36:29
Postat av: kicken

Bäst streams hittar ni antingen på www.myp2p.eu och www.p2ptv.se samt www.atdhe.net.Om ni vill se hela matcher i efterhand rekommenderar jag en prenumeration på ATVO (bara runt 60 kronor/månad).

2009-12-06 @ 17:56:18
URL: http://www.arsenalblogg.se
Postat av: Anonym

Armand traore får 6,57!? hur nogrann är du i bedömingen. Hur går den till?

2009-12-06 @ 19:03:35
Postat av: Micke

Gött att City slog Chelsea. Gött att Everton vände mot Tottenham. Lite positiva saker händer.

2009-12-06 @ 19:06:56
Postat av: kicken

@Anonym: Väldigt noggrann. Jag analyserar varenda steg spelarna tar ute på plan och sammanställer sedan informationen och ser till att ge dem lite extra plus i kanten om de gjort något bra med sina löpsteg.Ljudblogg på ingång.

2009-12-06 @ 19:16:26
URL: http://www.arsenalblogg.se
Postat av: Peter

Bra blogg men det här måste väl blivit lite galet?För honom gäller det att börja prestera kontinuerligt. Det är då som han är som bäst.Om en spelare inte presterar då är han sällan som bäst om du frågar mig.

Det är lite som att säga att Adriano skulle göra bäst i att prestera kontinuerligt. Givetvis lättare sagt än gjort.

2009-12-07 @ 00:52:36
Postat av: Peter

För att förtydliga mig"För honom gäller det att börja prestera kontinuerligt. Det är då som han är som bäst. "Är taget från inlägget om Stoke-matchen och syftar på Nasris prestation.

2009-12-07 @ 00:53:56
Postat av: iNke

Att säga att "vi borde ha vunnit med fem, sex bollar" är löjligt. Jag vet att t o m med Wenger säger så men jag tycker ändå att det är dumt. Lag som dominerar matcher sätter aldrig alla sina chanser. Nästan inga gör det, förutom kanske Drogba som måste vara kung på lotto med. Ta inte det här personligt kicken, det gäller allt och alla.

2009-12-07 @ 14:07:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0