Adebayor lämnar sitt öde i Wengers händer


Adebayor i centrum once again.

Den absolut största nyheten förknippat till Arsenal är att Adebayor bl.a sagt följande:


"He has always had confidence in me, he knows my qualities. It's up to him to decide and no doubt, if he tells me he doesn't want me, then I will find another team, but if he wants me at Arsenal I will be there and as well as that I have will have to stay because I have a contract."Många av Arsenals trotjänare har någon gång sagt något liknande. Jag tänker då framför allt på slutparten av de meningar jag klistrade in. Många spelare anser att Wenger är mannen som gett dem chansen och gett dem platsen i startelvan så de har tillåtits att utvecklas och till slut tagit en given plats. Många har på liknande sett tackat Wenger, inte minst Fabregas. Men Adebayor är en intressant typ. Nyligen skrev jag ett längre svar till ett inlägg på svenskafans arsenalsida. Det var en kille vars användarnamn jag glömt som skrev att man hackat för mycket på Adebayor och att allting är inte hans fel. Det är vi fans som har stått för den extra press Adebayor tvingats kämpa i. I många aspekter har han rätt, men jag skrev till honom att trots att vi har varit för hårda mot honom, så måste han lära sig att kämpa för sitt lag. Av alla 38 ligamatcher (- 5-10 pga skada) har han kanske visat upp sitt riktiga jag i tre-fyra matcher. Hans arbetsmoral är låg och hans insatser tyder på det samma. Han vill inte göra det där extrajobbet och det ser man klart och tydligt om man följer honom under en match. Han är visserligen oftast ensam uppe på topp, men  ingenting säger att anfallare inte ska jobba. Titta bara på RvP vars löpvilja och arbetsvilja ö.h.t varit enorm. Adebayor står antingen still eller springer offside - vilket är en liten överdrift - vilket gör att jag skulle välja Bendtner alla dagar i veckan före en Adebayor i dagsläget. Mer om Adebayor kommer i slutet av helgen. Bendtner som jag just nämnde har varit ärlig och sagt följande om hans säsong:


"You know, I’ve never tried to hide the fact that I had two months in the Autumn where, in my opinion, I played like a Sunday League player. I tried to work hard and do all the right stuff but it just didn’t seem to go for me. But then all of a sudden there came a turning point and since then I’ve got stronger and stronger."Likt Fabregas så gillar jag hans ärlighet. Jag gillar över huvud taget folk som är ärliga och inte vill skylla allting på någonting annat och ge löjliga bortförklaringar. Bendtner erkänner att han varit usel till viss del och han står på sig. Jag tycker att Bendtner började säsongen bra, men blev allt sämre och i julas så ville vissa fans gå så långt och sälja honom (någonting som jag aldrig skulle göra), men någonting hände med honom runt jul och efter nyår har han varit en helt annan spelare. Han jobbar hårt i varenda match och hans bollmottagning har blivit sååååååååååå (----------------x---) mycket bättre, vilket gör att man nu har fler alternativ som kan ta mot bollen. En annan som genomgått en liknande transformering är Eboué, någonting som jag kommer skriva mer om i spelarsummeringarna för året.

Annars har det inte hänt så mycket mer. Sommaren har nyss börjat för fotbollspelarna och Hangeland har enligt viss media velat stanna i Fulham. Det finns dock inga citat eller liknande, så jag är alltid lite skeptisk till sådana källor. Det kan mycket väl vara sant att han vill stanna i Fulham, men jag tror att han innerst inne vet att han kanske aldrig får en liknande chans att spela för ett topplag och ett av världens bästa dessutom (om vi går efter champions league). Hangeland kan mycket väl bli en värvning och jag börjar mer och mer tro att Wenger faktiskt kommer lägga ett bud på honom alldeles snart. Vi får helt enkelt vänta och se.

Sist men inte minst är det tjugio år sedan Arsenal vann den där dramatiska ligatiteln på Anfield '89. Någonting som ni kan läsa mer om i mitt tidigare inlägg som ni hittar här. Just nu har jag ingenting mer att tillägga förutom att jag gör min första träning med Hällbybrunn imorgon. Wish me luck!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hoppas din träning går bra!

2009-05-26 @ 20:16:18
Postat av: Anonym

Kanonbra blogg, keep up the good work!

Ohh to be a Gooner!

2009-05-27 @ 20:16:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0