Arsenal slår ett redan slaget Portsmouth där kvaliten avgör matchen


Den 2 maj 2009
Premier League | Fratton Park
Portsmouth - Arsenal
0 - 3

(Bendtner 10, 39 - Vela 56)


     Visst kan det tyckas roligt  när jag skriver att kvaliten när vi endast har tre ordinarie spelare på sina ordinarie positioner på plan (räknat bort song pga backposition och denilson pga icke längre given), men det var faktumet i dagens match. Inte minst i början av andra halvlek. Faktum kvarstår att vi äntligen säkrade fjärdeplatsen. En fjärdeplats som vi för tre månader sedan såg ut att missa med stor marginal, men Stoke räddade vår säsong. Jag är helt villig att säga att Stoke är dem vi borde tacka. Efter Stokes två sena mål mot ett Aston Villa som bara vunnit och vunnit så sög det musten ur Aston Villa. Efter Stoke-matchen blev dem aldrig sig lika igen, medan Arsenal toppade formtoppen i rätt tidpunkt. Men nu till dagens match.

     Arsenal som startade med en minst sagt komprimerad startelva började bäst. När Ramsey och Vela startar efter att inte ha spelat något alls i flera månader förstår man att det antingen är skadekris eller att meningen är att vila spelare. Idag var det som tur var det sistnämnda och trots att vi vilade så pass många spelare som vi gjorde så tog vi en minst sagt komfortabel seger mot Portsmouth. Den enda gången man började bli orolig var som sagt i början av andra halvlek då Portsmouth levererade chans efter chans efter chans och om det skulle varit Manchester United vi mötte skulle det antagligen blivit en repris på Uniteds match mot Tottenham då dem vände 0-2 till 5-2. Hur som helst så blev det inte så. Det smått ironiska inlägget i matchen var att efter 13 minuter av stor press av Portsmouth och mängder av chanser kom Arsenal med sitt första riktiga anfall i andra halvlek och det resulterade i ett mål signerat Vela.

     Arsenal började dock matchen väldigt dominant och vi hade mest boll, mest inlägg, mest chanser och mest mål. Bendtner nickade in första målet efter något av en målvaktstabbe av James. Sedan följde många chanser för Arsenal. Både Vela, Arshavin och Bendtner var otroligt nära att göra andra målet. Vela hade i stort sett bara målvakten att slå, men en desperat sistaslängning av Campbell (tror jag det var) rensade undan bollen. Istället kom 0-2 genom en straff som Arshavin lyckades få. Det riktigt roliga med straffincidenten var att Arshavin reste på sig och viftade med pekfingret i en "nej-rörelse". Vad han då menade råder det skilda meningar om, men de flesta tror att han menade att det inte var en straff. Det är väl både lite ödmjukt och kaxigt att göra så. Samtidigt som man erkänner själv att det inte var en straff så flinar man motståndaren i ansiktet genom att säga att vi kan få straffar utan att det är egentliga straffar. Hur som helst så satte Bendtner straffen i James vänstra hörn och som tur gick den in då James var på (eller nästan på) bollen. Vi gick in i omklädningsrummet med stort självförtroende och startelvan hade visat sig bli en mindre succé trots att så många var frånvarande.


Arshavin som i dagens match var kapten (åttonde arsenalkaptenen denna säsong) stod för en bra insats i arsenaltröjan.


     Ut till andra halvlek kom vi som små pojkscouter som aldrig rört en boll. Det var förfärligt försvarsspel och man ska inte lura sig av tanken att vi trots allt höll nollan. Det handlade om kvalitén i de bägge lagen och Portsmouth saknade spetskompetensen idag. De körde över oss totalt och i 10-15 minuter liknade vi Degerfors i divison 1. Men när Arsenal fick igång spelet igen och fick sitt första anfall så visade vi hur oerhört viktigt spetskompetens i fotboll är. Vela gjorde ett fint mål och vi bröt i stort sett ryggen på dem. Vi var totalt förlamade i en kvart då Portsmouth fått chans efter chans, men ändå inte fick in den. Arsenal visade att man bara behöver ett bra anfall för att få in den.

     Vidare så handlade det bara om vad slutresultatet skulle skrivas till. Det blev tyvärr inga fler mål och mitt tips som var 0-4 gick inte in. Istället blev det 0-3. Tre intressanta byten gjordes i och med att Bischoff, Merida och Randall byttes in i kronologisk ordning. Tre spelare som vanligtvis spelar i reservlaget och Bischoff och Merida har bara fått hoppa in i en PL-match tidigare. Det här blev deras andra match som de hoppade in i. Randall har jag ingen större koll på, så jag vet inte om det var debut eller ej, men jag är rätt så säker på att det var PL-debut för honom. Vela fick spela 90 minuter och sett över hela matchen var det en bra prestation av honom. Han presterade mycket mycket bättre än vad Ade gjort på sistone. Efter alla och&men så kommer Ade vara given i matchen mot Man U ändå, så vi får se vad han kan åstadkomma. Vi vet att han kan göra magnifika saker med bollen om han bara känner för det och om han är varm i kroppen. Vi får som sagt se hur det blir.

     Som jag tidigare sagt så kommer matchen mot Manchester United vara den viktigaste den här säsongen och jag kräver att Wenger startar med ett hederligt 4-4-2 där Fabregas har en djup roll så han kan tilldela bollarna, istället för att spela bakom strikern där han inte gör någon nytta. Om Van Persie inte är frisk ser jag hellre en Bendtner (eller varför inte en Vela!) istället för ett 4-5-1 som inte har någon nytta mot Manchester United. Det känns som jag har skrivit alldeles för mycket om vad vi måste spela, hur vi måste spela och hur det ska gå till i tidigare inlägg, så om ni vill ha lite mer information angående just det får ni kika på några dagar äldre inlägg. Just nu har jag ingenting mer att tillägga förutom tre dåliga nyheter. Clichy kommer missa returen, Van Persie är fortfarande ett stort frågetecken och Ferdinand kommer spela returen mot oss. Sedan är även Eduardo (skadad för hundrasjuttioelfte gången) och Silvestre borta från spel. Det blev visst lite mer än tre dåliga nyheter, men vi har som jag i tidigare inlägg sagt att vi inte släppt in ett enda mål på Emirates sedan i julas. Dock handlar det bara om ligan, men det är fortfarande ett faktum att det är svårt att få hål på oss på Emirates. Mer Manchester United och mer Arsenal imorgon, på återseende!

(Editerar in länkar så fort höjdpunkterna kommer upp!)
Niklas Bendtner | 0-1
Niklas Bendtner (straff) | 0-2
Carlos Vela | 0-3
Hela matchens höjdpunkter


Bendtner börjar få upp målskyttet och spelar mycket bättre än han någonsin gjorde i början av säsongen. Låt oss hoppas att han nätar mot Manchester United på tisdag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0