Dags att blicka framåt mot slutet av juli!


Wenger har mycket kvar att tänka på tills nästa säsong!

Hur mycket jag än gillar fotboll så skriver jag det här med ena ögat på kvartsfinalen i hockey-vm, så jag får ursäkta för stavfel och dylikt redan nu. Men tillbaka till inlägget, varför slutet av juli tänker ni. Jo, i slutet av juli är då första träningsmatcherna avverkas. Det är bara tre matcher kvar, men vad är det kvar att njuta av, vad är det kvar att spela för? Chelsea hemma, Man U borta (usch, jag skulle antingen vilja spöa skiten ur dem eller inte vilja spela alls om jag var spelare) och Stoke hemma. Medan alla andra topplag har någonting kvar att spela för (Liverpool PL, United PL&CL, Chelsea FA) så har Arsenal ingenting. Fjärdeplatsen är redan säkrad och tredjeplatsen kommer vi med all sannolikhet inte nå. Det är bara 270 minuter kvar av våran säsong som bara ska spelas av. Någonting säger mig att våran rad av matcher utan förlust kommer spräckas i någon av dessa tre matcher. Jag hoppas jag har fel för det är faktiskt det absolut enda vi har kvar att spela för. Att behålla våran rad av matcher utan förlust.

N
är jag tänker på nästa säsong tänker jag på alla kritiker som sagt si och så. Jag tänker på alla vänner som uttalat sig negativt och på alla kommentarer som jag läst runt om på internet. Nästan alla har varit emot våran chans att nå någon titel. Vi har aldrig varit favoriter till att ta hem en titel på flera år och trots att det inte krävs ett favoritskap så vill jag mer än någonting annat i hela världen visa alla dem som snackat skit om Arsenal vad vi är kapabla till. Jag vill ge dem en smäll på käften nästa säsong och säga "Hah, där fick du!" eller någonting liknande. Men kommer vi vinna någonting nästa säsong? Vi har trott på en titel i tre säsonger i rad och jämfört med Anelka så vet alla att Arsenals ambitioner är att vara titelutmanare varje år. Men denna titeltorka har gått mig på nerverna. Den här säsongen har förstörts av interna problem, ständiga skador, transfersagor hit och dit och uteblivna resultat. Men i julas var jag så himla deprimerad så jag ingenting annat ville än att se nästa säsong, men Arsenal kom igen och på vilket sätt de kom igen, men trots det blev det ingen titel. Nu kan även denna säsong klassas som ett fiasko och den spelare jag tycker mest synd om är Fabregas. Fabregas är utan tvekan vår bäste spelare och hans vinnarmentalitet är störst i hela klubben. Han hatar att förlora och jag vet det och jag vill inte ens tänka vad han tänkte när Park satte 0-1 i tisdags. Jag är trots det rätt säker på att Fabregas stannar (det kommer komma ett inlägg efter säsongen är slut på en lång historia om Fabregas&Henry, så där har ni någonting att se fram emot), men det jag är mest rädd för är att vi kommer tappa spelare och att vi inte kommer fylla på. Jag är rädd för att Wenger gör samma misstag. Jag personligen ser ingenting hellre än att vi säljer vissa spelare, men i sådana fall ska de ersättas. Jag tänker först och främst på Adebayor. En Adebayor som sagt följande:


"Before signing, I can remember people telling me I had the chance to win things. Now I am empty-handed but I don’t have any reason for leaving until I have got trophies and what I came here for. Arsenal put me where I am today. They made me one of the biggest strikers in the world. I have to pay them back."Hahaha! Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Adebayor har varit usel i år. Hans 16 mål säger mig ingenting. Hans arbetsinsats har varit totalt usel och hans ego är större än vissa tror. När expertkommentatorerna (vill knappt kalla dem det) i viasats studio diskuterade Adebayor så sa dem att han är en världsklasspelare och att han fått för lite hjälp. Lite som en Zlatan. Det dem inte verkar lägga märke till är att han knappt lägger ner någont arbete alls. Han gjorde trettio (+/- 2?) mål förra säsongen, i år har han inte ens varit nära. Om han fortsätter så har han ingenting här att göra och samtidigt som vi har enormt mycket anfallare i vår trupp så ser jag hellre att vi köper en riktigt bra ersättare till Ade om han skulle säljas i år. Någon som skulle komplettera Van Persie riktigt bra. Van Persie har i mina ögon växt någonting enormt det här året. Han har mognat så mycket och hans arbetsinsatser är ungefär 14230% större än Adebayors. Men jag vill inte att det här ska vara någon sorts resumé av våran säsong, den kommer komma ändå efter sista matchen mot Stoke. Nu gäller det att egga spelarna och tagga om, hur svårt det än kan bli.

E
tt Chelsea som gick samma öde till mötes som vi (förlorade på ett minst sagt hemskt sätt) ställs vi inför på söndag. Det kommer vara två lag med krossade hjärtan, precis som jag beskrev i gårdagens inlägg. Vem som drar det längsta strået i den matchen vet jag inte, men det laget som gör det har visat vara det laget som kunnat lägga förlusterna bakom sig. Jag hoppas verkligen det blir Arsenal. Men idag har vi ännu en gång nåtts av dåliga nyheter. Det är Clichy som blir borta resten av säsongen. Gibbs har dock spelat fenomenalt bra, men frågan är om han kan lägga det mentala bakom sig från tisdags. Det var tufft för honom och det såg man, speciellt för en sådan ung kille. Jag hoppas mer än någonting annat att han glömmer det. Men ännu en gång en ny skada. Jag vill bara skrika ut följande: AOPSDKPWOKDPOAWPOJWDPOJA JÄVLA SKADEHELVETE SUG K*K FÖR I HELVETE JÄVLA F***SÄSONG.
Problemet med det är att man tas som en testosteronfylld tolvåring som just insett att hans favoritlag missat en chans till en titel. Trots det så är det precis så och många andra arsenalsupportrar tycker. Vet ni hur jäkla skönt det ska bli att starta nästa säsong helt utan några som helst skador? Bara den grejjen är värd en medalj.


Till och med Rosicky kommer vara skadefri tills nästa säsong...får vi hoppas. Bara det är värt en medalj.

Hur som helst har Almunia och inte minst Bendtner varit i farten efter förlusten mot United. Almunia har hur som helst sagt att vi behöver mer erfarenhet oavsett hur ungt vårat lag är. Följande är det han sagt:


"Many people say we need more experience. But maybe at this time, which is a difficult time for us, maybe we do. Or some help from other players who can come in for next season. The Arsenal team is a good team, a good squad. But fans expect more from us. And who knows, maybe we need some changes to the squad in the summer. But the responsibility is with the boss who understands what the club needs most and which decisions need to be taken."Detta kommer från den äldsta spelaren i truppen och han kan inte ha mer rätt än det han redan har. Jag hoppas Wenger förstår att vi åtminstone behöver någon till spelare som är lika erfaren som Almunia, Gallas och Arshavin. Om man inte vill göra en Almunia och kräva mer erfarenhet efter förlusten kan man göra en "Bendtner". Det är redan nu klassiska arsenalbilder enligt mig. Kolla in!


Bendtner försöker supa bort förlusten. Vi borde ingenting annat göra än att förlåta honom....

.... för vem av oss andra skulle inte ha gjort det? Ni kan neka hur mycket ni vill, men jag är nästan säker på att många skulle gjort samma sak. Nu råkade det bara bli så att han tappade byxorna och någon paparazzi hade fotokameran med sig. Hur som helst så förstår jag honom och jag hoppas även ni gör det. Bendtner kommer inte försvinna i sommar, så det är lika bra att hålla tummen för att hans lever inte tar skada.

Innan dagens inlägg blir för långt så är det väl dags att runda av. Vad finns det kvar att säga? Väldigt mycket om ni undrar, men det kommer kommer fler dagar och fler blogginlägg, så det är bara fortsätta läsa och fortsätta följa bloggen och gärna lägga till den bland dina bokmärken! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0