Frågan är vad Adebayor håller på med....eller?


Ade har hamnat i blåsväder igen.

Okej, jag tror ni alla har läst Adebayors senaste uttalanden, men bara för att jag kan så citerar jag ändå:


"It is not true, it is about money, you are talking about in life and it is about money." "When we are young, of course we played because we loved the game, we play because we were passionate about the game. But now as soon as you reach a stage where you are professional and playing Champions League, after all those things we are talking about money. If it is not because of money, what am I going to be playing for Arsenal for? If it is not because of money I don't think I would go to Arsenal to play. I would stay in my country, I would stay in Lome where everyone loves me. If it's not because of money, I would not have come to Europe."Så, jag tänker faktiskt försvara Ade lite. Jag menar, det han säger har blossats upp så mycket i media vars enda uppgift är att sälja så många lösnummer som möjligt. Dem tar ingen som helst hänsyn till varför han givit det svar som han givit. Jag menar, det han säger i slutändan är ändå att han skulle spelat hemma i  Lome om han hade haft en lika stor lön, vem skulle inte det? Jag tror inte många skulle gått utomlands om de fick så bra betalt som Ade i allsvenskan. Visst, det skulle fortfarande finnas spelare som skulle åka utomlands, men om allsvenskan var en europeisk toppliga och man fick mer pengar för att stanna hemma än att åka, så skulle nästan vem som helst gjort det. Media har på något sätt försökt vinkla innehållet och fått det att se ut som att Adebayor på ett eller annat sätt smutskastat Arsenal. Det har han absolut inte gjort, han har bara givit ett helt normalt svar till BBC Africa som var bolaget som intervjuade honom.

Om han däremot sagt att han skulle gå till en annan klubb i Europa om det inte var för pengarna skulle det varit någonting helt annat. Det jag menar är att han lika väl skulle kunna svara på samma sätt om han spelat i Schalke 04 eller Fiorentina. Budskapet i det inlägget är att han älskar sitt land och han skulle stannat hemma om han skulle fått så bra lön som han får, för han älskar ju fortfarande fotboll, men han vill få betalt för att spela och vem av oss skulle inte vilja få betalt för att spela fotboll? Inte många kan jag säga nu direkt. Sluta klaga på just detta svar och fokusera istället på hans dåliga insatser på fotbollsplanen. Dit kommer vi efter säsongen är färdigspelad då spelarsummeringarna klargörs.

Medan Adebayor säger sitt så säger Wenger sitt:


''We have a very promising team who can deliver very soon. If you look at the statistics of the two teams, we have scored a similar amount of goals. In the passing quality in the final third and in the opposition half, we are as good as Manchester United. We have conceded more goals and that is where the difference lies; we have conceded 36, they have conceded 24, we have scored 64, they have scored 67. Offensively, I do not believe there is a difference. Defensively, there was a difference.''Om Fabregas skulle sagt samma sak skulle han ha ett helt annat svar. Okej då, lite överdrift, men det Wenger gör är att ännu en gång försöka höja självförtroendet inför lördagen. Problemet med det han säger är bara det att vi är inte lika bra som Manchester United, långt ifrån. Okej, statistiken visar att offensivt sett så är vi nästan jämlika och i defensiven har vi större problem än Man U, men bortsett från passningar finns det ingen statistik på hur ett lag spelar. Manchester United har varit effektivare framför mål, tätare i försvaret, haft ett mycket bättre passningsspel och ö.h.t ett bättre spel än Arsenal under hela säsongen. Det är ingenting jag ska gå under bordet med och Wenger vet det själv. Han försöker försvara sig genom statistik, men statistik ger oss inte svaren på allting. Men om Wenger skulle sagt att Manchester United är mycket bättre och vi inte har en chans skulle han antagligen bli halshuggen i media och av fansen, så vad ska man göra. Det finns ingenting att göra oavsett vad. Det han borda bli bättre på är att vara ärligare, lite mer Fabregas. Men ja, så är det med det.

Just nu ska jag inte gå in på mer, det räcker med Ade och Wenger för idag. Mer inför-analyser kommer imorgon fredag, annars får jag önska er alla en trevlig torsdag...


...och så möter vi Man U ännu en gång.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Kolla in den här om du gillar Arsenal!

http://rocastle.blogg.se/

2009-05-15 @ 00:46:48
URL: http://rocastle.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0