Hacka inte enbart på Wenger!


Den stora snackisen får Wenger stå för. Han har blivit centrum för en hel del rykten den senaste tiden. Allt från Bayern München till Real Madrid. Senast var det Real Madrid som ryckte och slängde i honom, men i dag så förnekade han att han skulle vara på väg bort och vem trodde egentligen någonting annat? Wenger har varit med oss sedan 1996 - alltså i 13 (tretton!) år! I Premier League så kan endast Sir. Alex Ferguson slå det. Wenger har varit med oss så pass länge att han inte skulle lämna klubben för något bud i världen, det är åtminstone så det känns. Han kommer ha med sig Arsenal ända tills han dör och han kommer älska klubben mer än någon annan någonsin kommer att älska Arsenal och just det får mig att aldrig bli orolig när det ryktas att Wenger är på väg att lämna. Däremot finns det många fans som ställer sig emot allt detta och klagar på Wenger för de uteblivna resultat. Den enkla utvägen skulle jag kalla det. Wenger har haft sin del i det hela, men han är långt ifrån ensam från nederlagen.

Wenger kan stå till svars för uteblivna värvningar och dåliga startelvor, men ingenting annat. Han har försökt minst lika hårt som vi andra att få laget att fungera och han är nog den man i hela världen som är mest frustrerad över nederlagen. VIsst finns det hardcorefans (så som mannen i Afrika som tog livet av sig - r.i.p), men huvudsaken är den att han har försökt och han har siktat på titlar ända sedan säsong ett i Arsenal. Hans frustration mister inga gränser och det är just det som fans verkar glömma. Fansen kräver titlar och det gör även jag som arsenalfan. Istället har vi från år till år fått se bedårande fotboll (stora delar av säsongerna) och ett Arsenal som kommit långt i Champions League och som alltid hört till toppskiktet i Premier League. När Liverpool slutade bakom oss förra året pratades det aldrig om någon kris. Det var långt ifrån lika många som krävde Benitez avgång och förändringar, men när Arsenal plötsligt kommer fyra (ännu en gång) så är exakt allting Wengers fel. Varför?

Jag är frustrerad, ja. Men vi kan inte gömma oss för den egentliga sanningen. Vi har med det spelarmaterial vi har klarat oss förjävligt bra. Vi har ett lag som har en snittålder runt 22 år och vars trupp kostar lika mycket som bara Ronaldo gör i Manchester United. Ända har vi vunnit mot alla storlagen de föregående säsongerna och denna säsong. Till slut handlar det om så pass små marginaler att det egentligen inte kan mätas. Om Gibbs skulle haft en annan sko eller om Fabianski aldrig tagit den där långa löpningen så skulle vi med all säkerhet (nästan) spelat i två finaler just nu och då skulle alla hylla Wenger istället för att hacka på honom.

Jag kan hålla med vissa av er. Jag är förbannad därför han aldrig ersatte vissa spelare i sommar och jag är förbannad på hans startelva mot Chelsea i FA och jag är förbannad på både det ena och det andra han gjort. Ja, han har gjort misstag och stora misstag. Samtidigt är det rätt att vi inte kan leva i det förflutna, på titlar som Wenger vunnit åt oss. Vi måste blicka framåt och vi måste göra det nu. Även Wenger lär sig av sina misstag och jag är absolut hundra procent säker på att vi kommer utmana om flera titlar nästa säsong. Vi har sagt så i fyra år, men jag lovar er att nästa säsong kommer bli en helt annan. Wenger vet nog också det och det är även därför han sagt att Arsenals större år är framför oss och att nästa säsong kommer bli den absoluta vändningen. Visst, vi kan leva i pessimismens värld och säga att det aldrig kommer att gå, men då grämer vi oss och gräver ner oss i rädsla. Lagmoralen måste höjas, fansen måste börja sjunga, Wenger måste börja fila på nya spelsystem och självsäkerheten måste ökas. Om alla ändringar görs så lovar jag er att det blir en helt annan säsong 09/10. Jag är just nu så himla taggad på en helt ny säsong så jag inte vet vart jag ska ta vägen, men vissa problem kvarstår. Kommer Van Persie lämna, kommer Wenger köpa nya spelare, kommer Arsenal kunna utmana om titlar och kommer det ö.h.t gå vägen nästa säsong? Alla frågor har sina svar, men det är svar som vi får vänta på. Vi får helt enkelt lova oss själva att nästa år är förvandlingen. Jag är säker, är ni det?

Kommentarer
Postat av: sebbe

Vill bara börja med att säga att: "grym jävla bra blogg för oss Arsenalfans!!!!!!!!!!!!"Jag tror dock inte att Ársenal skulle spelat 2 finaler även om gibbs och fabianski skött sig situationerna bättre men det är som du säger små marginaler. I Cl semin kändes det som vi aldrig fick chansen att visa vad vi kunde. Om det var Man UTD som spela bra eller Arsenal som var för dåliga låter jag vara osagt men även om Man UTD inte fått det tidiga målet så hade dem nog gått vidare för dem är bättre och var i grymt mycket bättre form än oss. Plus så har dem Ronaldo. Blir så förbannad på att det var nära att han skrev på med Arsenal men det gjorde han inte.I FA cupen tror jag vi hade gått vidare om vi ställt upp med det bästa laget med grymt bra jobbat av grabbarna som nästan slår ut Chelsea som nästan startar med det bästa laget. Jag tycker dock inte Fabianski är eller kommer bli en världsmålvakt och Almunia är inte mycket bättre. Almunia kan göra idioträddningar men släpper in för lätta mål och är inte den stabila målvakt som ett ungt Arsenal behöver. Enligt mig ska man värva en ung och stabil målvakt. Adler eller Neuer är 2 tyska, stabila och grymma målvakter. Tycker man ska värva Adler där det finns större potential.Varför det klagas så mycket kan bero på att det ryktas om att han inte vill ta emot mer pengar av ägarna för att värva etablerade spelare. Jag håller med om att det blir för mycket skit på Wenger, Ett fotbollslag ligger inte i topp hela tiden. Man UTD hade en period för några år sen när man inte vann något och Liverpool har inte vinnit ligga på hur länge som helst. Men Wenger måste snart vända på steken annars rycker han och jag tror att han kommer det. Med ett par riktigt bra värvningar i sommar och inte så jävla många skador som i år så kan det gå. Vi har ett bra lag. Kanske tom med det bästa med ett bättre defensiv mittfältare.Nästa år kommer bli ljuvligt.keep it up man.

2009-05-21 @ 01:31:14
Postat av: gio

Det du skriver på aftonbladet att Lass inte är en bra spelare längre.. har du sett killen spela något???

2009-05-22 @ 13:18:46
Postat av: Kicken

Sebbe, underbar kommentar! Jag gillar att läsa sådant, du får gärna så kommentera varenda inlägg, för det du skrev var riktigt intressant. Du kan gärna få respons på dina kommentarer om du så vill. Det du säger är rätt, trots att jag har lite andra synpunkter på Almunia.@Gio: Okej, nu har jag antingen gjort bort mig totalt, eller så förstår jag inte förkortningen. Vem är Lass?

2009-05-23 @ 13:25:13
URL: http://arsenalblogg.se
Postat av: gio

nuvarande real madrid spelaren diara.. pompey,arsenal tidigare..

2009-05-24 @ 22:10:37
Postat av: kicken

Gio: Jag har sett Diarra spela och jag har sett honom spela för Arsenal. Jag tycker han är lite av en Diaby. Det finns potential i killen, men den vägrar visa sig. När han nu kritiserar Wenger för att han inte lärt sig någonting av honom så tycker jag bara det är lågt. Han har ingen framtida match mot Arsenal, han har (antagligen) inte träffat Wenger på ett tag och Wenger har heller inte sagt något om Diarra nyligen. Så vad han gör är att gå ut i media och kritisera Wenger helt utan anlag.Sedan kan man ju diskutera om media förvrängt det ha n sagt, men faktum kvarstår att det är ett helt slumpmässigt uttalande från ingenstans.

2009-05-24 @ 23:37:28
URL: http://arsenalblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0