Inte många dagar kvar att deppa + Walcott signerar nytt kontrakt!


Walcott har nu skrivit på ett nytt kontrakt som sträcker sig över fyra år.

Vid lunchtid idag mötte jag min vitryske vän som håller på Chelsea. Han berättade att han under två dagar hade mått jättedåligt och varit nära på att gråta, han sade att det var en av de värsta fotbollsmatcher rent känslomässigt han hade skådat. Jag förstår hur han känner sig och det gör nog ni också. Men som en arsenalsupporter så är känns det självklart värre att förlora mot ärkerivalen United redan efter åtta minuter. Men jag kan inte säga att Chelseas förlust var snöpligare. Jag kan inte börja hålla på och rangordna vilka förluster som är värst, det är för det andra väldigt svårt då man per automatik blir subjektiv vid sådana rangordningar. Men nu till dagens Arsenal. Efter att den oficiella sidan varit nästan tom sedan förlusten har det idag flödat upp massa uttlanaden och annat. Det tar jag upp senare i texten.

För det första har vi äntligen vunnit någonting! Mja, nästan i alla fall. ARS....havin har vunnit utmärkelsen för månadens bästa spelare i Premier League och det är han så klart värd. Det var många som tvivlade när han kom över, många sade att han skulle bli en flopp likt Shevsenko i Chelsea, men det blev han inte. Han har redan hunnit vara med om att göra fyra mål mot Liverpool, varit kapten och fått denna utmärkelse. Det är rätt mycket på så kort tid, men Arshavin är en av världens bästa spelare och nästa år kan han nog skapa en oerhört farlig mittfältsduo tillsammans med Fabregas.

Dock kom den kanske bästa nyheten från Theo Walcott. Walcott har nu gått med på ett nytt kontrakt och undertecknat det. Enligt The Guardian handlar det om ett fyraårskontrakt. Det var minst sagt en trevlig nyhet i dessa bistra tider. Visserligen så var det aldrig ens nära att han skulle lämna då han har ett arsenalhjärta och själv var arg på klubbledningen att dem tog så lång tid på sig att fixa fram ett nytt kontrakt åt honom. Walcott säger följande om ärendet:


"Next season is going to be a big year for me and the club and I am definitely ready for it. It is a shame I have had some injuries this year, but I just want to have unbelievable seasons to come. I am going to put my head down, there is still loads of hard work to do. I have got to keep on working hard, try and get in that starting line-up every game and score goals which I will be judged on at the end. The main thing is to win trophies and I think this club can definitely win them."Hur som helst så hoppas vi verkligen att detta påverkar Van Persies val. Van Persie har inte flörtat med andra klubbar lika mycket som Adebayor (jag börjar ogilla honom allt mer och mer), men det är en stor risk att han kommer att lämna på bosmanfall i sommar, någonting som gör att klubben inte får några pengar alls och att Van Persie lämnar skulle vara riktigt dåliga nyheter. Men flera klubbar - inklusive Barcelona - har varit riktigt intresserade och Van persie vill inte göra annat än vinna titlar. Om han känner att Arsenal inte kan fullfölja hans krav så kommer han att lämna, annars inte. Vi får helt enkelt se vad som händer med holländaren.


Wenger står för tillfället under all möjlig kritik, men han kommer att komma igen.

The Boss himself har sagt att skillnaden mellan Man U och Arsenal inte är så stor som folk verkar tro. Wenger är en mycket intelligent man, det är han, men om det är någonting vi inte är i närheten av för tillfället är det Uniteds klass. Med helt skadefri trupp och en formtopp så kan jag hålla med om att vi inte är långt ifrån eller väldigt nära Uniteds klass, men denna säsong och just nu är vi rätt så långt borta. Men Wenger insisterar och säger följande:


“I know by experience that afterwards people always take definite conclusions but I believe the distance between the two teams is not as big as people make out today.”

Han säger att det inte finns något utrymme för panik heller genom att säga: "I believe we have to take on the chin the critics, but at the end of the day, it is down to how strongly we believe in ourselves and how good I think the team is. You cannot imagine that we work as we did with young players and give them a chance, then let them go. We are criticised because we play young players, then we are supposed to let them go when they are in a position where they start to perform at the top level? That is not acceptable."Hans youth policy är under all kritik i media, men vad andra än säger så har han gjort ett fantastiskt jobb och jag tror inte att många fotbollstränare runt om i världen kan göra om samma bedrift och ändå leverera så pass bra resultat som han gjort. Men fansen, media och vi kräver titlar. Det handlar längre inte om youth policy eller inte, det handlar om att vinna stora matcher och det har vi inte gjort förutom i ligan där vi kompletterat det med förluster mot botten- och mittenlag. Jag hoppas han fortsätter på sin youth policy, det gör jag, men han måste inse att det måste krävas en stor förvandling för att vi ska kunna utmana om titlarna. Okej, ingen stor en, men det krävs. I gårdagens inlägg skrev jag att marginalerna är så otroligt små i fotboll och med några bättre pass och några bättre avslut skulle vi kunna vara i final i både CL och FA samt utmana om ligatiteln. Då får vi tänka att vi haft en stor majoritet av våra spelare skadade under säsongen och varit i alla möjliga svackor och fortfarande levererat. Jag längtar redan nu inför nästa säsong, men ska vi ännu en gång hoppas på titlar så måste någonting hända med laget, någonting som får dem att få självförtroende, så de kan tro på sig själva och spela med stor självsäkerhet. Då kan någonting hända, det kan det verkligen.

Just nu har jag inte så mycket mer att tillägga, jag får tipsa er som har Arsenal TV att se denna intervju med Nasri. Den är sjukt intressant. Om ni dessvärre inte har Arsenal TV ska jag se över möjligheterna att hitta den någon annanstans. Men just nu får vi hoppas att Sverige slår Kanada i semifinalen i hockey-vm (ah, som att det kommer hända!) och önska er en trevlig dag!


Nasri står för en mycket avslappnad intervju på den oficiella sidan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0