Ligatiteln blev ännu en gång vunnen av Manchester Fucking United....


Den 16 maj 2009
Premier League | Old Trafford
Manchester United - Arsenal
0 - 0

Well, 0-0. 0-0 brukar innebära 1 poäng. I dag innebar det ligavinst för Manchester United. Hur som helst så är jag trots det nöjd med vårat spel. Jag kan citera expertkommentatorerna från andra halvlek. "Right now Arsenal are outpassing Manchester United and that is something that you not see too often". Vi var helt enkelt bra i dag. Det räckte bara till 0-0, men jag kan lova er att det skulle räckt till mycket mer om vi skulle spelat så här i varenda match i ligan. Det var en bra fotbollsmatch. Båda lagen hade sina lägen och målchanser och medan man inte kan säga vems som var skarpast och bäst så kan man säga att ett likaresultat var sett till matchbilden rätt så självsägande, trots att Arsenal vissa stunder spelade riktigt bra.


Song i kamp med Ronaldo.

Touré kommer jag minnas för en sekvens då kommentatorerna ännu en gång skrattade till och sade Ronaldo outronaldod. Ni som är insatta förstår vad de menade. Ronaldo blev helt enkelt lurad av sina egna finter, men Tourés kvicka fotarbete var väl inte så charmerande, men underhållande nog. Det finns egentligen ingenting mer att säga om självaste matchen, mer än att Manchester United vann ligan. Grattis (gjorde lite ont i själen) till dem och så får man önska våra gubbar lycka till tills nästa år. En sak som förvånade mig var hur glada arsenalspelarna var efter matchen, de gick runt och kramade unitedspelarna och pratade med dem och såg allmänt glada ut. Jag vet inte varför, men så länge dagens match inte var en psykisk belastning för dem så är det helt okej. En sak som slog mig sent in i matchen var att alla liverpoolsupportrar satt hemma och höll tummarna för Arsenal, ett lag som antagligen släckte deras drömmar totalt när vi spelade 4-4 mot dem på Anfield, men hey, även vi skulle hålla tummarna för vilket annat lag som helst om vi var i deras position. Nu blir sista omgången intetsägande för i stort sett alla lag och det kommer bli riktigt skönt för många av spelarna att gå på semester.

Många av våra spelare presterade riktigt bra idag och jag tycker att Nasri och Van Persie höll mycket hög klass. Ibland var vårat spel exemplariskt och Nasri och Van Persie löpte och passade som ingen annan. Vi får helt enkelt hoppas att Van persie inte lämnar oss i sommar. Det skulle sänka vårat självförtroende ytterligare. Spelarsummeringar och annat får ni imorgon i och med Josefssons återkomst från de döda, från en veckas hårt plugg och fotbollsträningar för att vara mer seriös.


Van Persie var nära i slutet, men kunde tyvärr inte näta.

Wenger såg på sin bänk väldigt pressad ut. Hans uttalanden om att fansen dödar honom och liknande ska tas med en nypa salt, men för att vara ärlig så har han under hela året varit kritiserad och pressad. Ända sen bråket mellan Walcott och Van Persie samt Gallas-incidenten till urtåget ur semifinalerna. Jag måste nästan själv erkänna att
Wenger måste varit den man som haft mest press på sig av alla tränare, ledare & spelare under året. Han har fått utstå burop, uttalanden och annat dylikt. Samtidigt så kan man inte kritisera någon annan än just Wenger för årets misslyckanden. Han säger att Arsenals viktigaste år är framför sig och han har lovat att stå för all skada om vi inte tar en titel nästa säsong. Vi får helt enkelt hoppas att han inser att han behöver lite till spetskompetens i truppen tills nästa säsong. Sedan behövs en hel del mer, men det kommer vi in på efter säsongens slut.

Som sagt så blev det 0-0 idag och det är ett bra resultat på Old Trafford - oavsett lag. Vi ska gå ut med huvudena högt (precis som arsenalspelarna gjorde efter matchen) och samla all kraft och positiv anda för att ladda om och se fram emot nästa säsong. Många är trötta på att säga så varenda gång, men vad ska vi annars göra? Deppa, kritisera spelare och ledare, hata? Det finns inte så mycket mer att välja emellan och så länge vi fans står bakom klubben och dess verksamhet så ska vi vara optimistiska inför nästa år. Mer om nästa säsong och annat i nästa inlägg.


Måste.......tänka......optimistiskt.....

Kommentarer
Postat av: mirre

http://mireilleakiki.blogg.se

2009-05-17 @ 01:15:50
URL: http://http://mireilleakiki.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0