Nytt bortaställ, Fabregas friad och Wenger kritisk mot Real Madrid - some news!


Ännu en bild på Wenger. Han står i centrum och kommer stå i centrum ett långt tag framöver nu!

Well. Nu har jag av en ren slump missat att skriva inlägg i några dagar, tre dagar närmare bestämt. Jag har egentligen inga bra bortförklaringar utan det är någonting jag får stå för. Men jag får helt enkelt komma igen och det är som sagt en vecka kvar av stress för min del, sedan kommer ni få se en hel del inlägg från min sida, men tills dess kommer jag hålla det mesta kort. Men hur som helst har det hänt en del de senaste dagarna, låt oss gå till saken.

Först och främst kritiserar Wenger fansen för att de ifrågasatt hans lojalitet genom att kritisera Real Madrid. Det han säger är sant i varje aspekt och som jag skrev i förra inlägget har jag aldrig varit rädd för att han ska lämna Arsenal. Det finns en minimal chans att han kan lämna efter hans kontrakt tar slut (2010/2011) om han inte slutar, men även den chansen är minimal om ni frågar mig. Vidare så blev Fabregas äntligen friad från anklagelserna som ställdes mot honom tidigare den här säsongen. Man hittade inga bevis sade FA. Ja, vad hade de trott att de skulle hitta? Det fanns för guds skull inga bevis och det förstod de inte förräns nu. De hade endast olika utsagor att gå på och för det mesta var dessa utsagor partiska. Det fanns aldrig något videomaterial, det fanns aldrig några bilder, det fanns ingen dna á la CSI. Ingenting, absolut ingenting. Fabregas blev således friad och alla misstankar mot honom har nu strykits. Fabregas själv var ju aldrig speciellt orolig och förnekade allting från början till slut. Vad mer ska man begära av honom?


En äldre version av Håkan Nordtveit?

Ah, en sak jag ogillar är alla rykten som kommer spridas. Spelare som ska köpas hit och spelare som ska köpas dit. Visst, det är absolut roligt att se vilka spelare media kopplar oss samman med, men av kanske hundra spelare som media nämnt så blir det till slut en, två som klubben köper. Dessa har kanske aldrig ens varit med i ryktena, så det är lite ... pretentiöst av all media att få varje spelare framstå som nästa nyförvärv. Hur som helst har vi kopplats samman med Fulhams mittback Brede Hangeland och han är verkligen en i mängden. Argument både för och emot denna värvning är i dag alldeles för tidigt att gå in på förrän vi med klarhet vet om Wenger verkligen har lagt ett bud eller en förfrågan. Vad har annars då hänt? Jo, Arshavin - även kallas Sjava hemma i Ryssland - har gått ut och sagt varför han valde Arsenal. Serie A var enligt honom för tråkig och i Barcelona (som vi sedan tidigare intervjuer före övergången till Arsenal får antas vara hans favoritlag) skulle han få nöta bänk. Vissa var kritiska till värvningen av Arshavin och vissa hyllade honom till skyarna. Jag var en av dem som var riktigt glad över värvningen, jag visste att han skulle vara ett tillskott, men ingen och då menar jag absolut ingen trodde nog att han skulle visa sig vara så dominant som han visat sig vara i vissa matcher. Då kommer Arshavins agent och säger att vi inte sett det bästa av mannen och Arshavin säger exakt detsamma. Frågan är då vad vi ska förvänta oss av honom nästa säsong? Han kan nog bli riktigt bra med en försäsong i benen och att bli tilldelad en sjätte(eller om det var en sjunde-)plats i omröstningen för världens bästa spelare är inte fy skam. Det blir hur som helst intressant att följa mannens karriär i Arsenal. Förresten blev han tilldelad en andraplats av Daily Mail när dem angav säsongens bästa värvningar i Premier League. Bra jobb av Wenger och hans stab som till slut lyckades få över honom hit.

Wenger har sagt följande om aktierna i klubben:


"I was disappointed because I believe especially the shareholders cannot complain. You look at the share price when I arrived and the share price now. You check in October 1996 it must have been around £400 and now it is £10,000. Some would say between eight and 10. But it means that the Club has moved forward and not gone back."Ja, han har rätt, men man kan ännu en gång inte leva på gamla meriter. Hans lojalitet är given och han behöver längre inte bevisa att han är lojal för en klubb där han stannat i snart femton år, det går inte. Han kan inte bli mer lojal och när han tyder på allting han gjort för klubben (som vi redan vet) så går han över gränsen. Wenger har även kommenterat pengar i sommar + adebayor.


Om att köpa i sommar:
"Yes, we have one or two targets. We are analysing every position, the potential of the players we have. We have a team that is on the way up, we have to take that into consideration. I don’t complain about the money I have and I am not afraid to spend the money when I find it. Do people really think I have £100million but keep it in the bank because I am scared to spend it?"

Om Adebayors framtid i klubben finns det två uttalanden om. Den ena är positiv och den andra är mindre positiv. Frågan är var han egentligen står i den frågan?
: Yeeees, but that depends as well. It's very difficult to go into any individual assessment with that. The only thing I can say is Adebayor is under contract and is with us and that's it.Det finns ett annat citat om Adebayor på arsenals officiella hemsida där han har en mer positiv anda om Adebayor, men det finns ingenting annat som är mer rätt än att sälja Adebayor i sommar. Varför har jag förklarat och kommer förklara ännu tydligare när sommaren är över. Just nu måste Wenger fokusera på transfermarknaden och först och främst se till att den här gången hålla sitt löfte och köpa två erfarna spelare. Han ska även se till så att vi inte tappar någon spelare alls (förutom Adebayor) i sommar. Han har hur som helst en lååååång sommar framför sig.

Sist men inte minst så har man till slut gått ut med det officiella bortastället nästa år. Vad sägs om det? Visst, den är inte Chelsea-blå och den är långt mycket finare än den gröna varianten, trots att jag skulle valt den vita. Hur som helst så får den betyget 'okej', men ingenting mer. Kragen ser för övrigt helt sjukt ful ut, det ser ut som en krage som finskjortor har. Wtf? Hör det hemma på en fotbollsplan? Det är ju inte så att vi ska gå på middag i vårat matchställ efter varenda match. Den där kragen kommer störa mig så enormt mycket, men jag får helt enkelt fokusera på shortsen. Imorgon möter vi Stoke. Matchrapport och annat efter matchen! Inför-rapporten känns som överjobb då matchen inte har någon betydelse alls! Mer imorgon, keep reading!

Kommentarer
Postat av: Linus

Mkt bra blogg!

2009-05-23 @ 22:26:32
Postat av: Anonym

Canalplus verkar inte sända matchen ju, så har du något tips på hur man kan se den?

2009-05-24 @ 03:51:24
Postat av: Anonym

@anonym: Oj, tyvärr kommer mitt svar för sent, men jag hoppas det inte gör någonting. Det är så att jag oftast använder mig av en sida (www.myp2p.eu) när jag inte har tillgång till Canal+-matcher. Det enda du behöver göra är att ladda ner ett program som du väljer självmant (allting är gratis) och sedan behöver du bara ta dig fram till matchen genom menyerna. Just i dag var det även väldigt få streams som streamade matchen, så jag fick sitta på en stream som laggade varje minut. Det var ingenting att rekommendera idag, men jag såg åtminstone större delar av matchen!

2009-05-24 @ 19:56:36
Postat av: Anonym

Tack ändå. Det är något att komma ihåg en annan gång :) Jag fick fram en dålig streamning av matchen så lite av den fick jag sett.

2009-05-24 @ 20:27:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0