Nytt domännamn samt en minianalys


Vi har under åren sett många klassiker mot Man U. Jag hoppades på en förra veckan, det blev det inte. Kan vi hoppas på en imorgon? Det är frågan.

     På grund av att jag har helt fullt upp idag så kommer dagens blogg väldigt tidigt (nattetid) och en full inför-rapport kommer inte förräns imorgon. Hur som helst är det en sak jag vill meddela er alla och det är att vi från och med nu heter arsenalblogg.se. Det går fortfarande att gå in via arseeenal.blogg.se, men det är enligt mig och antagligen alla er andra mycket smidigare att gå in via arsenalblogg.se. Eftersom jag inte har tillgång till dagens nyheter så pass tidigt så kan jag inte göra mer än att analysera vad som händer just nu.

     På tisdag väntar som sagt Manchester United och hur mycket jag än tjatat om det så måste jag göra det igen. Jag skulle helst se att ni som inte läst tidigare inlägg gör det på momangen, för där står det massa nyttig information samt diverse analyser. Jag behöver egentligen inte säga mer än att det är viktigaste matchen denna säsong och det visade Wenger tydligt i matchen mot Portsmouth då bara tre ordinarie spelare spelade. Det var faktiskt rätt roligt att se Vela och Bendtner tillsammans. Jag tror att det är vårat framtida anfallspar hur skruvat det än låter. Bendtner har gjort 14 mål i år, Adebayor 16 och Van Persie 18. Det är långt ifrån dåligt att göra 14 mål och hur mycket vi än kritiserat Bendtner måste vi förstå att han har potentialen att bli en världsklasspelare. Vela behöver jag knappast säga varför han kommer bli stor. Hans avslut är av yttersta världsklass och då pratar jag inte bara om hans chippar, utan alla avslut. Så länge han inte blir inbytt (då skjuter han ofta förbi på grund av stress) och är lugn och sansad och resultatet till exempel står och väger så är en spelare av Velas kaliber enormt bra att ha inne på plan. Jag tycker mig finna lite av Eduardos klass i Vela. En Eduardo som kommer missa matchen mot Manchester United, tyvärr.

     Hur som helst är en bra nyhet att Van Persie kommer absolut spela mot Man U enligt det engelska pressdrevet och det är verkligen en bra nyhet. När Van Persie inte gör mål jobbar han oerhört mycket för laget och han är en riktig lagspelare. Sedan kan han göra mål med båda fötterna och hans frisparkar är enormt farliga. Något vi lär behöva om vi ska lyckas göra mål mot Manchester United. Djorou kommer antagligen starta bredvid Toure och med Sagna i form och en Gibbs som presterat oerhört bra så är jag faktiskt längre inte nervös för försvarets del. Det handlar istället om hur bra vi kan pressa Manchester United. Om Man U gör 0-1 på Emirates så är det över. Vi kommer aldrig lyckas att göra tre mål på ett ultradefensivt Manchester United då dem med all säkerhet kommer att backa hem. Jag tror även det är Fergusons taktik på tisdag. Han kommer försöka få sina spelare att pressa sönder Arsenal i början för att få in en balja och sedan backa hem. Sedan spelare det ingen roll om Arsenal gör ett eller till och med två mål. Tre mål är extremt svårt att göra på Manchester United oavsett vad man heter och medan det inte är omöjligt så är det i princip extremt svårt.
 
     Tyvärr så blev det en kort blogg idag på grund av mycket arbete, men jag lovar att komma igen med en fullmatad blogg  på tisdag! En dag som antingen blir den värsta eller den bästa detta år ur ett fotbollsperspektiv. Hörs på tisdag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0