Säsongen avslutades med en storseger mot ett svagt Stoke


Den 24e maj 2009
Premier League | Emirates Stadium
Arsenal - Stoke
4 - 1

( Beattie[sjm] 10, Van Persie 16 [straff], 41, DIaby 18, Ricardo 31 [straff])


Ja, nu är det över, finito, slut. Säsongens sista match för Arsenal avverkades i dag och spelarna visade en god arbetsmoral och lyckades göra hela fyra mål varav tre av dem i första halvlek. Startelvan innehöll en enda överraskning och det var Vito Mannone (målvakten i reservlaget) som fick göra a-lags debut i PL-sammanhang. Han fick en tämligen god start på sin medverkan i a-laget genom att bara släppa in ett enda mål och det var på straff. Annars testades han inte så mycket förutom några skott som han enkelt räddade. Stoke stog för ett svagt motstånd och kanske det var på grund av en straff de inte fick som de vek ner sig aningen. När Ricardo Fuller kom fram på vänsterkanten drog Walcott aningen i hans tröja och visst föll Ricardo tämligen enkelt, men det skulle nog varit straff. Istället kunde Arsenal fortsätta dominera matchen på alla plan och fick så snart även in ett ledningsmål då Fabregas efter en kort hörna sköt ett skott in i straffområdet (ja, han sköt ett skott mot straffområdet) och det träffade James Beattie yttersida riktigt hårt och vinklades in i mål. 1-0 to the Arsenal! Bara sex minuter senare så fick Arsenal en straff då Robin Van Persie (nästan på Bergkamp-maner) passade bollen till sig själv (om jag får ta i aningen) och gjorde en mycket fin individuell prestation, men fälldes i straffområdet och denna gång blev det straff. Van Persie som är Arsenals egen straffspecialist satte den hårt och högt i målvaktens högra hörn. En bra slagen straff och 2-0 till Arsenal.

Det dröjde heller inte länge tills 3-0 kom och denna gång var Van Persie ännu en gång delaktig i förarbetet. Han sköt en frispark som var riktigt bra placerad mitt i boxen och Diaby kunde helt utan motstånd nicka in 3-0 väldigt enkelt. Diaby fick så pass göra sitt fjärde mål för säsongen. Arsenal hade gjort tre mål på 18 minuter och allt talade för en fullständig kross i tennissiffror, men trots ständig press i Stokes straffområde och utanför så lyckades vi inte göra några mål trots bra chanser. Istället fick Ricardo den straff han förtjänade i inledningen av matchen. 31 minuter in i första halvlek rev Denilson ner honom och Mannone ställdes mot Ricardo. Ricardo gick till vänster och Mannone till höger (från målvaktens synvinkel) och 3-1 var fastställt. Arsenal fortsatte och pressade och Van Persie fick göra sitt andra mål för kvällen när han satte 4-1 efter en hemsk rensning och en underbar nertagning. Sörensens fortsatta storspel efter att ha blivit inbytt mot Steve Simonsen som släppte in tre mål gjorde så att man gick till pausvila med 4-1.

Efter paus var det ännu en gång Arsenal som tog initiativet och skapade många målchanser. Stokeförsvaret var en blandning av både svajjigt och stabilt spel. Det skapades många målchanser, men resultatet höll sig ända ut till slutsignal och tre poäng var säkrade. Tre meningslösa poäng ioförsig, men tre poäng är alltid tre poäng. Vad drar vi för slutsatser efter det här? Well, det finns egentligen inte så mycket slutsatser att dra förutom det att Stoke var svagt och Arsenal spelade riktigt bra mot ett svagt lag. Detta skrivs före Wenger givit sin sedvanliga presskonferens så jag kan tyvärr inte meddela vad han tyckte och tänkte om segern, men det kommer förhoppningsvis med i morgondagens blogg.


Van Persie var ännu en gång högst delaktig i vinsten mot Stoke, men han har ännu inte skrivit på ett nytt kontrakt.

Nu får vi helt enkelt hoppas på att detta inte var Robin Van Persies sista match i arsenaltröjan. Han har varit en bidragande orsak varför det gått rätt bra i år. Well, bra och bra..., men han har åtminstone varit den spelare som tillsammans med Almunia enligt mig varit bäst sett över hela säsongen. RvP har visat enorm spelvilja och en riktig hunger. Hans arbetsinsatser har varit riktigt bra och han har inte svikit laget en enda gång (förutom den gången då han tacklade/armbågade Sörensen i bortamatchen mot Stoke, right?). Han har verkligen varit värdig att bära arsenaltröjan och hans två mål mot Chelsea är det som sätter sig fast i minnet allra mest. Något säger mig att han stannar i Arsenal. Jag tror han hade velat ha en rejäl avslutning på sin arsenalkarriär om det här var sista matchen. Han har ändå varit en av de mest tongivande spelarna under de föregående åren trots sina skadeproblem. Jag tror inte RvP sätter upp handen för fansen och bara går sin väg. Han var sådan, men han har förändrats och blivit mycket mognare än han någonsin varit. Däremot är jag rädd för att han kan ta och lämna nästa säsong. Mycket säger mig att han vill ta ett år i taget med Arsenal för tillfället. Vi får helt enkelt hoppas att han tar och skriver på ett nytt kontrakt. Allt annat skulle vara dåligt för klubben.

Nu kan vi äntligen stänga dörren och glömma allt miserabelt som hänt den här säsongen. Allting från intrigerna i höstas till urtågen ur cuperna. Låt oss vända blad och hoppas på att nästa säsong är våran säsong. Jag vet att det är tjatande att behöva tänka så en gång till, men det är det bästa vi kan göra för tillfället. Vi kan inte bli pessimistiska och glömma alla titlar bara för att några säsonger gått i krasch. Visserligen har det varit fyra säsonger i rad, men någon gång måste våran negativa trend brytas och någonting säger mig att det är 2009/2010. So long!


In Wenger We Trust!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0