Rivaliteten mot Manchester United.


Arshavin var ännu en gång mycket bra i gårdagens match och blev även tilldelad kaptensbindeln.

Efter gårdagens komfortabla vinst får Arshavin vila igen. Det handlar inte om ligan, det handlar inte om FA-cupen, det handlar om en finalplats i Champions League. Regeln som innebär att Arshavin inte får spela måste vara den mest idiotiska regeln som någonsin kommit till. Jag menar, jag förstår varför regeln finns där, men den är bara så fruktansvärt dum. För er som inte vet så handlar det om att en spelare som redan spelat Champions League eller Uefa-cupen, men byter klubblag till ett annat klubblag som redan är med i CL eller UC så får inte spelaren spela någon av dessa cuper på grund av att han redan spelat, fast med ett annat klubblag. Hur som helst så får Arshavin sitta på en VIP-plats på Emirates på tisdag och se hur hans lagkamrater ska kämpa sig till en eventuell finalplats. Något säger mig att Robert Lauls bong som har en vinstsumma på 14 000 svenska kronor om Arsenal vinner Champions League inte kommer hålla, men det handlar nog bara mest om att jag är aningen pessimistisk. Hur många gånger har vi inte sett Arsenal i liknande lägen de föregående fyra säsongerna utan att vinna. Det är i matcher som dessa då det krävs erfarenhet och rutin, hur ungt ett lag än är. Men så sades det om Ajax när dem vann 1995 också. De hade ett riktigt ungt lag de med, men lyckades ändå vinna. Nu ska Arsenal försöka göra om den bedriften. Jag håller alla tummar för att det ska gå.

Igår så säkrade vi fjärdeplatsen i ligan, något som kom som en stor lättnad. I gårdagens blogg skrev jag den största anledningen varför Arsenal säkrade fjärdeplatsen så tidigt som man gjorde. Jag angav Stoke som den största anledningen. Jag tänker inte skriva om det jag skrev, men sanningen är att vi hade en likadan match i höstas. Aston Villa hade fram till Stoke-matchen knappt förlorat någonting och såg verkligen ut som ett top 4-lag. Då kom kallduschen. Aston Villa ledde med 2-0 mot Stoke och i 89:e minuten reducerade Stoke för att i 92/93:e minuten kvittera. Efter det var Aston Villa ett slaget lag vart dem än gick. Vi hade en liknande match mot Tottenham i höstas. Vi ledde med 4-2, men tappade på de tre sista matchminuterna matchen till 4-4. Jag kommer ihåg hur förbannad jag var efter det. För oss arsenalsupportrar kändes det som en stor förlust. Men skillnaden mellan Arsenal och Aston Villa kom även att bli densamma. Vi kunde resa oss, det kunde inte Aston Villa.

Vi ligger just nu i en position som vi bara kunde drömt om för fyra månader sedan. Om vi inte skulle förlorat semifinalen i FA-cupen så har jag all anledning att tro att det även skulle bli slutet på vår långa titeltorka. Ett Everton med vår starkaste startelva ska vi bara slå, vilka spelare som än står där. Nu väntar istället Manchester United i ännu en semifinalrysare. Vad som än händer på tisdag så ska vi blicka framåt mot nästa säsong. Jag vet att det känns som ett standardsvar för en förlust, men sanningen är den att vi kommer bli riktigt svårslaget om vi bara behåller alla spelare och köper någon/några nya. Vårat lag kommer förhoppningsvis även vara skadefritt och våra young guns kommer ha utvecklats ännu mer. Rosicky (om han ej blir såld) kommer äntligen vara tillbaka. Eduardo kommer med en hel försäsong i bena inte bli skadad lika ofta. Bendtner kommer utvecklas ännu mer och hota om en plats i startelvan. Arshavin kommer kunna spela i Champions League och ha en hel försäsong i bena. Adebayor kommer.....adebayor kommer....förvandlas....får vi hoppas. Det jag vill ha sagt är att så länge vi inte tappar spelare till andra lag så kommer vi kunna utmana om alla tre-fyra titlar med ett slagkraftigt lag. Jag har faktiskt all anledning att tro att vi kan ta dubbeln eller till och med trippeln nästa år, så länge allting fungerar. Men nu står vi där vi står idag och jag vet att vi vill inget mer än så gärna ta den där finalplatsen från Manchester United vad som än krävs. Jag hoppas verkligen ur hela mitt hjärta att det kommer att fungera på tisdag.

Arshavin bekräftade det vi alla trodde efter gårdagens straff. Han viftade hans finger på grund av att han visste att det inte var en straff. Men han var även kapten i gårdagens match och när han blev tilldelad kaptensbindeln blev han förvånad och sade följande:


"Honestly, it was somewhat unexpected,' he said. '(Cesc) Fabregas and Kolo Toure didn't play, nor did some other senior players. I was the oldest in the team, so perhaps that's why Arsene chose me."

Wenger kommenterade anledningen bakom varför han gav Arshavin kaptensbindeln: "I like rotational leadership and he was the most experienced player in a young side," said Wenger. Since he has arrived here, he has a fantastic attitude with everybody and I wanted to reward that."En sak som jag är väldigt glad över idag är att Wenger lyckades signa (svengelska!) Arshavin. Han har visat sig vara en otroligt bra spelare och trots att vi visste vad han kunde åstadkomma trodde nog ingen på hur enormt bra han skulle passa i Arsenal. Nu pratar jag inte bara om hans fyra mål mot Liverpool, utan alla hans matcher. Det är bara någon enstaka match han varit dålig, annars har han varit en världsklasspelare och det är riktigt roligt att höra att han trivs i England. Kaptensbindeln by the way, den har i år givits till nio stycken spelare - NIO!. Samtidigt som det är roligt är det aningen skrämmande. Wenger verkar ge kaptensbindeln till vem som helst. Naturligtvis har han en anledning, men att hela nio spelare fått bära på den i år är inte bra enligt mig. Följande spelare har bärt på kaptensbindeln den här säsongen: Gallas, Touré, Bendtner, Almunia, Fabregas, Van Persie, Arshavin, Sagna och Silvestre.

Sist men inte minst kommenterar Roy Keane (jag hoppas ni vet vem det är) hur dagens respekt mellan Manchester United och Arsenal har gått för långt. Något som jag är villig att hålla med om. Jag älskade och älskar fortfarande att se de gamla matcherna mellan Arsenal och Man U. Det handlade om så mycket och det blev alltid täta, spännande och fula matcher. Han säger följande:


"As a player I loved the games against Arsenal but nowadays they are far too pally-pally. We need to go back to the old days because those are the games I really miss playing in. They were really feisty and brilliant affairs and were the real games for me."Just på grund av Roy Keanes uttalande känner jag mig för att klistra in två youtube-videos. Den första visar er en mycket känd sida av Roy Keane, ni förstår nog själva när ni ser den. Den andra är en trailer inför en ligamatch mellan Man U och Arsenal för fem-sex år sedan. Ooh, rysningar när jag ser den!

Roy Keane blir förbannad på Viera.Trailer med Matrix-tema inför en ligamatch mellan Man U och Arsenal för ett par år sedan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0