Wenger lovar att köpa spelare + vad händer nu?


Wenger har mycket att tänka på i sommar!

     För det första, förlåt för att jag inte kunde uppdatera igår! Jag hoppades att en gästbloggare skulle dyka in, men även han hade fullt upp. Hur som helst. Wenger. Mannen bakom dagens Arsenal. Det är ibland väldigt svårt att förstå vad Wenger menar. Han har stått för så konstiga uttalanden att man på olika forum och communities spekulerat i vad han egentligen menade. Ibland är hans uttalanden så intelligenta och filosofiska så att man blir mörkrädd. Transferfrågan är en fråga som har ställts till honom ungefär si så där 500 gånger. Varje gång får man ett svar som är olikt det andra. Men när han nu äntligen säger att han kommer köpa spelare som har erfarenhet så tror jag även honom. Han har inte sedan det gamla Arsenal (03-05) gått ut och sagt att han ska köpa spelare så tydligt som han sagt det nu. Det är äntligen även en trevlig nyhet i all misär. I den här frågeställningen säger han följande:


“We will try of course to bring in one or two players to strengthen the squad but we have plenty of strikers. And if we buy, it certainly won't be players who lack experience. We have enough of those.”
     Well, man kan ju ännu en gång spekulera i vad han försöker att säga, men den här gången framgår hans budskap ganska tydligt. Det handlar om att vårat lag helt enkelt behöver mer erfarenhet och det ska köpas i sommar, men inte för monstersummor. Då bryter hans policy. Ioförsig köpte han Arshavin för den högsta transfersumman han någonsin betalat för en spelare, men det var Arshavin. Nu förstår vi varför Arshavin var värd så mycket som han var värd. Egentligen skulle han ha gått för 20 miljoner pund. Nu gick han för 15,9+3,0(+3 ifall vi vinner någonting med honom i laget under de närmsta åren). Mer än det då? Touré respektive Fabregas har sagt följande:


Touré om varför han lämnade in en transferansökan i vintras: "Then when we didn’t start the season well I was scared. You start to think that maybe the Club don’t need you anymore. When it's like that and you are 28 you have to think about yourself as well. But I came back, I'm playing at the moment and I hope that will carry on. There is still time on my contract and I hope the Club will show me that they need me. People know I love the Club, nobody can say I don't. I believe you can only truly love one club in your career, and my club is Arsenal. It doesn't matter if I ever move onto another team, Arsenal will always be the one in my heart. When my career is finished and I'm older, I will always think of myself as an Arsenal man."

Fabregas om dagsläget:
"We haven’t been in any Finals and perhaps that’s because of something. We’ve gone 21 games without losing in the league, so we know we are good, but when we’ve played in the Semi-Finals of the FA Cup and Champions League we haven’t been at the level everyone expected us to reach. While we’re always positive, we know it’s difficult to keep everyone happy at this moment because it’s the fourth consecutive season in which we haven’t won anything. It’s frustrating for the fans, who are used to winning things, to see other teams going into Finals when we haven’t really managed that."
Touré älskar och kommer alltid att älska Arsenal. Som att vi redan inte visst det (:?

     När jag läser det där funderar jag på varför inte Fabregas skulle kunna stå för presskonferenser efter matchen. Han ger tydligare och mer ärliga svar än Wenger någonsin gjort. Men det är väl sanningen som ska ut nu, om det inte är för sent. För att detta inte ska bli ännu ett deppinlägg så får vi tänka optimistiskt, precis som han säger. Vi vet att Arsenal har ett slagkraftigt lag. Kom igen, 21 raka i ligan, semifinal i både FA och CL. Det är inte varenda lag som kan göra det, långt ifrån. Men vi misslyckas när vi kommer till slutändan. Jag har ingen aning om vad det kan bero på, men det finns anledningar, precis som för allting annat. De jag tycker mest om (precis som "Fabbe") är fansen. Det inkluderar även oss, men framför allt alla de som varje helg och veckodag tagit tag i sig och gått till Emirates för att heja fram vårat lag. Jag vill en dag (som kan komma väldigt snart) se arsenalspelarna ge tillbaka någonting väldigt värdefullt till fansen. En buckla så klart, men framför allt någonting som vi äntligen skall kunna känna någon sorts glädje av. För övrigt SKA alla som har Arsenal TV se denna intervjun. Otroligt bra och otroligt intressant.


     Vad händer nu? En fråga som kräver långa precisa svar, eller ingenting alls, med den enkla anledningen att vi inte vet? De två matcherna som vi har kvar i ligan är det nog inte många som bryr sig om. Jag ska naturligtvis se dem och fullborda denna säsong med att ha sett exakt alla matcher som involverat Arsenals a-lag. Men jag kommer inte deppa om vi förlorar mot vare sig Man U eller Stoke. Låt spelarna spela och så får vi se vad som kommer att hända nästa säsong och framför allt i sommar. Det jag är mest rädd för är dock det nya kvalsystemet. Jag har förklarat det förut, men gör det gärna igen. Nu är det så att tre lag direktkvalificeras från Premier League (anledningen varför Wenger så gärna ville komma trea), medans det fjärde laget måste kvala. Det är ingenting nytt med det, men nu kan vi komma att ställas inför andra lag från europeiska toppligor. Jag är inte så säker på att det vi vill är att ställas inför Milan, Hertha Berlin, Juventus eller något spanskt topplag. Det som skrämmer mig är att chanserna är rätt stora att det kan hända och en förlust då skulle betyda inget avancemang till Champions League. Snacka om att de förstör för sig själva, men japp, så går det till nu. Vi får helt enkelt hålla tummarna för att vi slipper dem lagen.

     Annars så kan vi ÄNTLIGEN(!) blicka framåt med att börja säsongen med någon/några nya spelare och ingen som har lämnat (förhoppningsvis) och framför allt helt utan skador. UTAN SKADOR! Förstå hur skönt! Jag kan knappt bärga mig. En helt skadefri trupp! Förstår ni det? Det kommer bli så himla skönt att slippa alla skadeproblem. Ja visst, sedan kan väl någon skada hända då och då under säsongen, men vi slipper åtminstone det som varit det största problemet under säsongen - skadorna. Sedan så är det bara ladda om batterierna och länga till slutet av Juli då de första officiella träningsmatcherna börjar. Visst, vi ställs mot blåbärslag, men Arsenal är våran drog och Arsenal är det vi kommer få i slutet av Juli. Nu hoppas jag bara att vi kan spela av matcherna, inte titta på varken CL-finalen eller FA-cup-finalen och hålla tummarna för en bra sommar för alla våra spelare!


Nästa år är även Arshavin tillgänglig i Champions League! Underbart!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0