En kall novembernatt

En kall novembernatt vandrade jag sakta hem på Stockholms gator. El Clasico blev inte det El Clasico jag ville se. Det enda jag såg på den stora skärmen var pixlar. Till och med en Zlatan som avgjorde hela matchen fick mig inte på bättre humör. Ute i den dimmiga natten såg jag gatlyktors försök att ljusa upp den mörka tillvaron. Jag hade fyra timmar tidigare varit full av förväntan, tre timmar tidigare fortfarande varit hoppfull om ett smärre mirakel och två timmar tidigare sett hoppet blåsa bort som en höstvind. Varför är fotbollen så orättvis?

Arsenal kom till spel med en elva som på alla möjliga sätt kunde slå ett Chelsea i toppform. Vi väntande oss inte utklassningssiffror, men nog fan väntade vi att detta lag skulle bjuda Chelsea på motstånd. Vi väntade på ett avlösande mål. Det målet kom, bara att det kom i fel bur. Drogba visade varför han just nu är en av världens bästa fotbollspelare. Någon minut senare kom andra målet, även det i fel bur. Det kanske mest horribla var att den ständigt utbuade Cole låg bakom båda inläggen. 0-2 och jag såg ingenting annat än en antingen arg eller väldigt tyst Wenger i omklädningsrummet. Jag hoppades att Kanu skulle bytas in och fixa ett till mirakel. Det tråkiga var att vi inte längre hade Kanu, det tråkiga var att vi heller inte hade någon som ville leka Kanu för en dag. Vem hoppades jag på? Vela? Arshavin? Walcott? Vem som helst, absolut vem som helst. 45 minuter senare stod vi på plan med 0-3 istället för 3-2 som slutresultat.

Det första "Hahahaha, ni förlorade"-smset hade redan hunnit komma fram och jag kunde inte göra någonting annat än att stänga av mobilen. Jag visste att det här var det värsta som kunde hända. Stämningen inför matchen hade redan byggts upp sedan förlusten mot Sunderland och alla förstod hur viktig matchen skulle bli. Det började bra, gick sämre och slutade miserabelt. Vi klev ut och ägde matchen den första halvtimmen och hade flera bra lägen, men lik förgäves så gick vi till halvtid med 0-2. När, NÄR kommer turen börja ta vid oss? När kommer matcher börja gå våran väg? När kommer vi sluta lida av ineffektivitet?

Kommentatorn sa något väldigt bra i andra halvlek. Han sade att det saknas någon som RvP, någon som kan röra sig, vända sig och plötsligt skjuta från alla vinklar. RvP saknas mer än vad vi anat, tyvärr. För av våra elva män var det ingen som vågade avlossa bössan. De väntade, de väntade och de väntade lite till. De tog några extrasteg för att komma närmare målet för att sekunden senare se bollen flyga iväg långt åt helvete. Det var ingen som tog initiativet, ingen som vågade skjuta ett plötsligt skott. Ingen som vågade skjuta alls. För skott kan ta alla riktningar, någonting inte minst vi arsenalsupportrar vet om. Den kan ta en farlig sväng, den kan träffa spelare på armen, den kan träffa spelare och gå in i mål, den kan stötas undan av målvakten som lämnar en farlig retur varpå någon håller sig framme och gör mål. Men idag så gjorde den inget av det nämnda och anledningen var att de där skotten aldrig kom.

Samtidigt blir man inte klok på hur orättvis fotbollen är. Efter en massaker av målchanser så stod vi ändå utan ett mål efter nittio minuter. Arshavins mål var egentligen regelrätt då Cech aldrig hade ett stadigt grepp om bollen, men vi kan inte skylla på det. Lika lite som vi kan skylla Vermaelen för hans självmål. Chelsea vann och det smärtar att säga det. För vi kan så mycket bättre, så mycket bättre. Ligatiteln är inte körd, men för tillfället är den långt borta. Det jag istället tänker göra den här ruskiga kvällen är att hänvisa till 1997/1998. Exakt samma läge som nu, 11 poäng efter ligaledaren och ändå vann vi ligan med två omgångar kvar att spela. Kan vi få en repris må tro?

I väntan på tåget såg jag ett starkt ljus. Det var väldigt långt borta, men det var fortfarande ett ljus. Precis när jag steg på tåget så såg jag hur ljuset sakta lös svagare och svagare. Jag hoppas det där ljuset inte slocknar, för om det gör det, så finns det ingenting kvar, ingenting.

Come on you reds!

, äntligen matchdag och äntligen dags för supermötet mot Chelsea. Det finns egentligen inte så mycket att säga. Många - inklusive jag - grämer sig fortfarande över RvPs skada. Vi kan ingenting gör åt det och det är bäst att flytta fokus dit det borde vara just nu - att slå Chelsea. Jag vill inte ens veta vad som händer vid en eventuell förlust. Det kommer bli de vanliga "Haha, Chelsea vann, hahhaha"-smsen och vanliga msn-konversationerna med likadana inledningar. Men, det är något man får ta och hoppas att Arsenal motbevisar alla i slutet av säsongen.

Chelsea kommer till start med deras bästa möjliga elva om jag inte missat något medan vi missar spelare som RvP, Clichy, Gibbs och möjligtvis även Gallas som alla skulle spela i startelvan (Gibbs skulle spelat just nu om inte Clichy var skadad) om alla var friska. Istället får vi se en väldigt förstörd (deprimerad) Arshavin och eventuellt en Silvestre på mittbacksplats. Drogba gillar nog läget mer än ni anar. Om Wenger startar med Silvestre kommer Drogba göra mos av honom, på alla möjliga sätt. Sedan tror jag även att de kommer peppra inlägg från högerkanten där Traoré kommer få göra sitt bästa som vänsterback. Det såg inte allt för lovande ut mot Sunderland och ja, för att vara ärlig är jag mycket orolig.

Matchbilden
kommer nog vara den vanliga där Arsenal antingen faller tillbaka redan i början eller attackerar vansinnigt mycket framåt. Jag tror att vår ineffektivitet kommer ännu en gång visa sig i den här matchen och jag tippar 1-1 eller uddamålsseger för något av lagen. Hur det än går så älskar jag Arsenal mer än någonting annat och de negativa konsekvenserna är något man får ta tag i först då en eventuell förlust är klar. Men, nu är det ju inte så att vi tror på en förlust? Jag hoppas optimismen flödar (vilket kanske varit lite svårt de senaste dagarna här på bloggen) och jag menar, får vi in ett mål och pressar Chelsea ner i banan kan allting hända. Jag hoppas på en vinst och när jag väl sitter på O'learys kommer jag antagligen även tro på en vinst, hur matchbilden än ser ut.

Jag hoppas ni får en underbar söndag och jag hoppas mer än någonting annat att Arsenal ser till att köra över Chelsea. Jag hoppas Nasri är lika bra som han var mot United förra året, jag hoppas Vela kommer chippa in en och en annan boll, jag hoppas Rosicky visar sin långskotsskanon och jag hoppas Almunia räddar alla straffar som kommer ivägen. Men, det är för mycket att hoppas på kanske och jag är då nöjd med vilket resultat som helst - så länge det är en seger. COME ON YOU REDS!

P.S Kan komma att finnas på twitter lite då och då under kvällen och vi får se hur det blir med ljudbloggen idag. Jag kommer inte hem förrän väldigt sent på kvällen och imorgon är jag borta hela dagen pga att jag ska på Paramore. Så första ordentliga inlägget kommer inte förrän på tisdag och i värsta fall onsdag. Jag ska försöka hinna med ljudbloggen, men allt beror på hur trött och sliten och vilket tillstånd jag är i. Hur som helst, vi får se! Tills dess får ni ha det! D.S

Van Persie borta upp till 4-5 månader - är alla våra chanser till en titel borta?

Varför?

Well
, för er som peppar inför matchen mot Chelsea så får ni läsa gårdagens inlägg samt inlägget från förrgår för att peppa då det här inlägget kommer främst handla om Robin Van Persie och hans jävla skada. Så, den fråga många ställer sig är vad som ska göras. Svaret är enkelt - avvakta. Jag ska straxt berätta varför.

Idag så klev jag upp ur sängen och startade min dag med lite NHL '09 för att sedan gå ut och träffa några vänner. Medan jag är ute så får jag ett sms av en vän som skriver följande:


Bra att RvP är borta 4-5 månader....


mycket som jag älskar Arsenal får jag naturligtvis en smärre chock och undrar om han driver med mig varpå han refererar till Arsenal.com. Så, den första reaktionen alla arsenalsupportrar runt om i landet antagligen fick/fått är att ligaguldet är kört och att det krävs ett köp i januari, men sakta i backarna här. Låt oss lugna ner oss och tänka efter. Vi har en många anfallare i klubben som nu har en gyllene chans att bevisa vad de går för. Eduardo har visserligen redan fått en hel del chanser, men han har så mycket mer att komma med. Vela kan för första gången någonsin se sin chans att göra ett intryck på alla och vem vet, han kanske kan blixtra till? Samtidigt väntar nog Bendtner mer än någonsin på att hans skada kan läka, för om det är någon som verkligen ser sin chans är det han. Han älskar att spela som CF och det här är hans chans att visa att han kan göra det lika bra som han gjorde mot Standard Liege borta och som mot Portugal för Danmark.

Men jag tänker inte förblinda mig själv, RvP är en spelare som vi kommer sakna enormt mycket. Van Persie är en spelare som inte går att ersätta och om ni läste mitt inlägg första gången vi fick reda på att han blev långtidsskadad så kunde ni även läsa lite av samma sak. Det går inte att ersätta RvP, men vi måste göra det bästa möjliga av situationen, för om vi faller ihop nu så är det självklart att vi kommer förlora. Vi har fortfarande alla chanser i världen att vinna varenda tävling där ute, men det kan bara ske om vi biter ihop och fortsätter att spela så vacker fotboll som bara vi kan spela - med eller utan RvP.

Walcott är en av flera som nu kan få chansen på riktigt.

Var har optimismen tagit vägen? Om vi förlorar mot Chelsea kommer antagligen pessimismen nå sitt rock bottom, men tills dess så kan allt gå vår väg om vi bara kämpar vidare. Tror ni Muhammad Ali kom dit han kom utan att stöta på några som helst motgångar? Tror ni Zlatan bara gav upp när han fick uppleva måltorka två säsonger i rad i Juventus? Tror ni Arsenal 01/02 gav upp efter fem förluster innan jul? Nej, varenda lag, varenda spelare, varenda man eller kvinna som är professionell idrottare har stött på motgångar och om man är tillräckligt professionell så vet man också att man aldrig får ge upp. Vad är det för jävla skitsnack att ligatiteln är körd och att vi kommer förlora match efter match utan RvP?

Robin Van Persie är en oerhört viktig spelare och visst tillåter jag alla att deppa, men kan vi sluta med all extrema pessimism? Det här är inget personpåhopp på någon specifik individ, utan mer som en generell uppmaning. Jag har själv varit aningen pessimistisk inför matchen mot Chelsea, men det handlar om en match, en drabbning, en dag. Att tro att våra chanser är som bortblåsta bara för att RvP skadat sig är som att tro att matchen på Anfield 88/89 var uppgjord.

Om Vela, Bendtner, Eduardo, Walcott eller någon annan anfallare inte kliver fram och tar sin chans nu när RvP är borta så är jag för ett köp under januarifönstret. Låt det bli Chamakh, Gignac, Villa, Torres eller någon annan anfallare som kan anses som ett säkert kort. Personligen är jag för ett köp av en spelare som är i närheten av de kvaliteér RvP besitter, men det finns inte så många sådana spelare. Om det skulle krävas ett köp så är väl Chamakh det mest realistiska medan Villa och Torres är drömvärvningar. Valencia befinner sig i en ekonomisk kris och Villa har sedan ett tag tillbaka velat bort därifrån, trots att han älskar klubben. Torres kan vara på väg bort med tanke på Liverpools fall, men jag tror han har ett Pool-hjärta och stannar. Så, då återstår spelare som exempelvis Chamakh och Gignac om inte Wenger har en hemligt ess i rockärmen. Sedan ska man inte lägga allt för mycket vikt på ett köp. Som ni märker ser jag heller att vi inte köper, men om vi fram tills januari ser att spelet inte stämmer och att det inte flyter på så kan ett köp i januari vara exakt det som gör att allt lossnar. Jag hoppas ni bara minns vilken effekt Arshavin hade när han kom förra året. Arshavin som lite chockartat är så pass depressiv efter förlusten mot Slovenien att han inte är sugen på att spela fotboll längre. Jag hoppas han är professionell nog att ta tag i sig själv och ändra den synen.

Kan han redan komma i januari?
Men, det var allt om det. Ni är välkomna att diskutera det här i kommentarspåret. Säg vad ni tänker och tycker, det är bara intressant! Jag kommer under dagen (precis som alla andra dagar) finnas på twitter. Om ni har en fråga/fundering kan ni även ställa den där. Jag får se om jag hinner med några meningar imorgon innan jag drar till Stockholm och O'learys. Jag hoppa få något litet skrivet, vi får se. Men tills dess får ni ha det så bra, hej!

Allt handlar om matchen mot Chelsea!

Silvestre kan komma att ställas mot Drogba om Gallas ögonskada inte läks fort nog.


Halloj säger jag med en fruktansvärd träningsvärk. Jag har förvisso tränat på gym ett bra tag, men inte stått i mål på ett par månader. När jag nu skulle spela inomhusfotboll för första gången på länge så blev det jobbigare än jag trodde. Sedan hjälpte det inte att jag fick en stenhård boll i skrevet, well well. Hur som helst, i stort sett allt man läser och hör handlar om matchen mot Chelsea. Mina närmsta vänner är delade i frågan om vem som vinner. En del säger Arsenal och en del säger Chelsea och ingen säger kryss. Frågan är om vi efter söndagen har kvar vår 100 %-statistik på Emirates? Det är för mig förresten ganska underligt hur Arsenal kan ha lägre odds (förutom på Svenska Spel) än Chelsea inför den här matchen? Chelsea går som ett tåg medan vi dras med skador och trots att vi är ett av de lag som spelar världens vackraste fotboll för tillfället, så har den inte varit så effektiv på sistone.

Wenger har på presskonferensen inför mötet mot Chelsea pratat om just motståndet och sagt bl.a följande:


They are a little bit more dangerous going forward now. Maybe they are a bit more adventurous but they have kept a good defensive record because they have conceded only eight goals  If you look at the moment we have scored 36 goals, they have scored 33. We have conceded 14 they have conceded eight. They still look very tight at the back.Dessutom är han väldigt optimistisk inför drabbningen och beskriver laget på följande sätt:


I think there is a period for any team to come out and show its strengths. I think for our team this moment has come. We are not any more a team that has to be considered to be young. We have the strengths and we want to show on Sunday that we want to beat them.Jaaa ni! Chelsea ser för tillfället äckligt starka ut och de går som ett tåg i både Champions League och Premier League. Vissa har sagt att jag överskattar dem, men jag vet att det är ett av världens bästa lag vi möter och tänker inte gömma det faktum under stolen. Dueller som Vermaelen-Drogba, Fabregas-Essien och Arshavin-Ivanovic kan komma att bli avgörande för matchens utgång. Jag har länge pratat om att Arshavin är de stora matchernas man och om det här inte är en stormatch så vette fan vad en stormatch är. Arshavin har visat tidigare att han gillar dessa matcher och ja, han kommer älska den här. Frågan är om han kan älska den så pass mycket att han kan avgöra helt på egen hand. Vi har sett det förr och vi hittar inte ett bättre tillfälle än på söndag.

Förra säsongen vann vi en gång över Chelsea, fast då på Stamford Bridge. Kan vi göra det på Emirates?


Många - inklusive - jag kan komma att skylla på skadorna om vi åker på en förlust. Frågan är om det är ett giltigt skäl? Precis som jag skrev igår så kommer Chelsea kunna ställa upp med sin starkaste elva nu när Lampard är tillbaka medan vi saknar klasspelare som RvP och Clichy. Samtidigt som vi kan få spela utan Gallas. De spelare som är närmast comeback är Diaby och Bendtner och det är först om två veckor, så vi kommer få klara oss ett bra tag till utan Clichy också. Men kan vi skylla på skadorna vid en eventuell förlust? Varje lag dras med skador och vi har oturen att få dessa nu, men det kan lika gärna handla om en omvänd situation när vi möter dem på Stamford Bridge i februari. Om vi förlorar tar vi det då eftersom det finns tusen anledningar varför man kan komma att förlora. Men, förlust är inget alternativ. Det enda som gäller är en vinst och tråkigt nog så har exakt alla "stora" fotbollsexperter i England tippat på antingen en bortaseger eller ett kryss. Som tur är så har dessa experter en tendens att tippa fel ganska ofta.

Spelarna har haft både ett och annat att säga om truppen på sistone och Rosicky är den senaste i skaran spelare som valt att hylla truppen:


One of the main factors is definitely the quality of our squad. The team is great. What is also positive is that players from all positions are scoring goals. Gallas, Vermaelen and also midfielders. So we are not entirely dependant on one striker, which is very good. Guys like Bendtner and Walcott, who were beginning two or three years ago, are now maturing.Jag kan ingenting annat än instämma. En sak som han glömde nämna var bredden, men det är något som andra spelare nämnt tidigare. Medan många klagade på bredden inför säsongen så var jag en av få som faktiskt tyckte vårt lag var brett nog att vinna titlar. Visst förespråkade jag en värvning av en defensiv mittfältare, men detta var innan vi såg Song slå igenom på det sätt han gjorde. Visst var man aningen pessimistisk, men det handlade mest om att vårt lag vår så j-la skadedrabbat. Annars tycker jag att vi har en bra trupp nog att vinna titlar, förutom det faktum att jag hellre ser Senderos som tredjealternativ till mittbackspositionen. Om det finns en position vi kan förstärka så är det antingen mittback eller anfallare, men det är knappast så att jag kräver det.

Cole har nog redan börjat vänja sig vid de burop han varenda gång fått motta på Emirates.

, förutom att Wenger säger att Fabregas nu är en komplett mittfältare så händer inte så mycket. Allt handlar i stort sett om matchen mot Chelsea och det kan man förstå. Det är ett möte som kommer följas av en hel del folk världen över. Det enda vi kan hoppas på är en arsenalseger och visst tror jag det är möjligt, trots att Chelsea ser väldigt bra ut. Imorgon blir det ännu mer pumpande inför matchen, hörs då!

Matchen mot Chelsea kommer allt närmre....

Nu hoppas vi på liknande scener mot Chelsea!

Hej!
Jag vet inte varför, men jag börjar bli allt mer pessimistisk inför den här matchen. Försöken till att vara optimistisk bryts av det faktum att Chelsea kommer kunna ställa upp med en jävligt bra startelva. Jag vill egentligen skylla på skadorna vi har på RvP, Clichy, Gibbs och nu Gallas (jag hoppas verkligen hans öga ordnar sig, men enligt Wenger kan det gå hur som helst). Men jag måste skylla på det, trots att det inte är rätt. Varenda lag i ligan dras med skador, men Chelsea verkar alltid komma turligt undan och de ser förutom det äckligt starka ut för tillfället. Drogba (som alltid gör mål mot oss), Anelka (som verkligen har hittat "hem" i Chelsea) och spelare som Lampard (som tyvärr kommer hinna tillbaka tills matchen mot Arsenal) och Terry som är extremt svåra att spela mot.

Det känns lite hopplöst att på förhand tippa en stabil arsenalseger, utan det här kommer handla om uddamålet. Det enda jag hoppas innerligt på är att det är Arsenal som vinner med det där uddamålet. Kan spelarna gå in med rätt inställning? Kan Song göra en kanonmatch ännu en gång? Kan Fabregas vara bara så där bra bara Fabregas kan vara? Kan någon, någon ö.h.t - vem som helst - kunna axla RvPs roll bra nog på söndag?

Många
frågor som saknar direkta svar. Jag ska dock försöka vara optimistisk och verkligen hoppas Gallas hinner läka sitt öga, för om Gallas blir borta kan vi komma att spela med en försvarslinje som dels inte är inspelad och som dels inte är i matchform. Vi kan komma att starta med både Silvestre och Senderos om så är fallet. Frågan är om Wenger vågar ge Traoré chansen mot ett motstånd som Chelsea? För risken är att de kommer peppra inlägg från Traorés kant och utmana där gång på gång. Hur som helst, let's talk 'bout some news. Walcott är ju tillbaka från skada och säger följande:


I want to get back in the starting line-up for Arsenal and, hopefully, try and help us to go far in the Premier League. That is the best way. You want to play well for your country, and the [chance in] the summer will come if you have a great season.

The best way is just to take every game as it comes and not look too much into the future. You could have a great season, get injured at the end of it and miss out. So I am just going to concentrate on every single game until the end of the season and see where it takes me. But the knee feels fine. I haven't felt it at all. It's been so frustrating this season, but hopefully my injury problems are out of the way now and I can just concentrate on playing for Arsenal.


 

Skönt att ha tillbaka Walcott minst sagt, men jag tror inte han är mannen att axla RvPs roll i laget. För att vara ärlig finns det inte någon som kan axla hans roll då den är så unik i laget, men om någon skulle försöka så skulle jag inte sätta Walcott där. Jag har förut sagt Arshavin och fortsätter att säga det. Vela var sådär halvbra i förrgår (trots att jag gav 7.5 vilket kanske var aningen för högt) och Eduardo har inte tagit sina chanser när han fått starta. Frågan är hur startelvan kommer att se ut på söndag. Det enda jag är glad över är att vi har spelare som Nasri, Rosicky, Walcott, Arshavin och Denilson tillgängliga. Alla är klasspelare och det är inte i den delen jag tror det kommer att svikta, utan allt kommer handla om försvarslinjen. Om försvaret håller tätt har vi alla chanser i världen att vinna matchen. Om Gallas inte hinner läka sitt öga så kan det gå rakt åt helvete. Jag hoppas verkligen på det första alternativet.

 

 

Laget tränar i Colney!

 

Anelka är ju kanske inte någons favoritspelare, men han har sagt följande:


 

Winning it with Chelsea will be even bigger than when I did it with Arsenal. That will mean I'm in one of the biggest teams in the world. When I won it with Arsenal I did appreciate it at the time. Sometimes you only have one chance in your life. I had this chance before and now I have a second chance to win it again. I have had a lot of time to wait to win something again in England. I won the FA Cup last season and I hope this season I will win the title.Om jag skulle varit arseblog skulle antagligen ett What a cunt passa in perfekt här, men nu är jag inte arseblog. Jag nöjer mig med att säga att jag ingenting hellre ser än en ledsen Anelka söndag kväll.

Min personliga favorit till att ta över tränarjobbet från Wenger när han väl slutar har sagt följande:


I want to work and train a team in England. Not as a head coach but instead as a member of staff, where I could work specifically with the strikers. Being a coach means you have to work 24 hours a day and that does not suit me. You have to watch matches at home, travel to see other teams, prepare training - it is something that I am not ready to do.För er som inte vet vem jag syftar på är det naturligtvis Bergkamp. Han verkar enligt honom själv inte vara redo att ta över ett helt lag, men däremot får han gärna komma till Emirates som anfallstränare. Personligen avgudar jag nästan Bergkamp och hoppas verkligen att han lyckas med sin tränarkarriär. Det här verkar vara ett av de första stora stegen han tar - om han tar det. Just nu tränar han Ajax ungdomar, för er som inte visste.

....och så har Kroenke köpt ännu mer aktier - trots att han redan ligger på 29,9 - och är nu extremt nära gränsen på 30,0 procent där han måste göra ett övertagningsförsök. Det är nog bara en tidsfråga innan han tar över Arsenal FC. Vi vet ju inte riktigt vad han har för planer för klubben - eftersom han inte får uttala sig - men vad som helst är bättre än Usmanov.

En trött kicken ska nu alldeles snart gå och lägga sig. Tackar som vanligt att ni läser bloggen och ni får gärna kommentera allt vad ni tycker och tänker. Och shahriar, jag kommer ihåg din intervju och när jag väl hittar ett perfekt tillfälle kommer jag att publicera den ;) Tack och hej!

Arshavin har ett bra facit mot the big four - kan han utöka det på söndag?

Gibbs borta i tre månader + matchrapport!

, skadeläget var på väg att ljusna upp, men det tar sig istället en törn nu när Gibbs blir borta i hela tre månader. Han är då först tillbaka i slutet av februari och jag kan ingenting annat hoppas än att Clichy inte skadar sig än en gång efter att han kommit tillbaka från skada. Vad vi däremot kan hoppas på är att Traoré visar att han håller på den högsta nivån. Däremot skulle jag inte chansa med att starta honom mot Chelsea. Istället skulle jag sätta ut Silvestre eller Vermaelen (som faktiskt spelat på vänsterkanten) på vänsterbacken. Personligen skulle jag faktiskt sätta Senderos på mittbacken tillsammans med Gallas och ha Vermaelen till vänster. Det kommer dock inte hända, tyvärr.

Som ni ser så ser jag hellre att en lite mer erfaren mittback som har någon slags erfarenhet av att spela som vänsterback tar över Gibbs position i matchen mot Chelsea. Sedan kan Traoré ta över och visa om han har "det där" inom sig. Varför är jag inte ledsen över att Gibbs skadat sig? Det enkla svaret är att det inte överraskar längre. Jag orkar inte lägga tid på att frustrera mig på skadorna som våra spelare drar på sig och trots Gibbs skada så ser det rätt så ljust ut på skadefronten. Det tråkiga är att Gibbs skadar sig i ett skede där Clichy inte är frisk, vilket gör att vänsterbackspositionen blir något av ett frågetecken. Visst är den naturliga ersättaren Traoré, men jag är inte så säker längre. Men, jag tänkte betygsätta spelarna m.m, så här har ni min lilla matchrapport.Den 24 november 2009
Emirates Stadium | Champions League
Arsenal - Standard Liege
2 - 0

[Nasri 35, Denilson 45]


Almunia (7/10) - Gjorde det han skulle idag. Fick inte göra alltför många räddningar, men var hela tiden alert.

Eboue
(8/10) - Han slutar inte att överraska mig den här säsongen. Vissa ville redan sälja honom i somras och vissa trodde att han var slut som fotbollspelare och trots att han ibland gör mediokra insatser så är han ständigt ett hot framåt, trots att han är en högerback. Sagna är en bättre högerback defensivt, men Eboue är fortfarande en riktigt offensiv högerback och hans offensiv är riktigt bra. I går var han ett ständigt hot både ute på kanten och i anfallet. Han gjorde en överlag väldigt bra insats och frågan är om inte Sagna borde börja bli rädd för att mista sin position snart.

Gallas (7/10 - utbytt i halvtid) - Bra försvarsarbete och var ständigt uppe och hjälpte till i anfallet. Blev tyvärr utbytt i halvtid efter att hans öga svullnat upp då Arshavin och Gallas kraschade ihop.

Vermaelen
(7/10) - Var hela kvällen väldigt alert och precis som Gallas var han ständigt långt uppe i plan. Snacka om målkåta mittbackar!

Gibbs (7,5/10) - Tyvärr så kommer nyheten om hans långtidsskada lite som en smärre chock och precis som jag skrev där uppe så är det faktum att Clichy är skadad det värsta. Han gjorde en mer än okej insats i går och var bra i både defensiv och offensiv. Otroligt synd att vi mister honom i tre månader.

Gibbs spelade bra, men blir nu tyvärr borta hela tre månader.

Fabregas (8/10) - Bevisar ännu en gång varför han är så otroligt viktig för detta lag. Är hela tiden spelbar och skapar hela tiden både målchanser och mål. I går var han ännu en gång ostoppbar, trots att han själv inte gjorde mål. Visade även upp sin mognad i slutet när en SL-spelare skallade honom löst.

Song (9/10) - Song, Song, Song. Vilken spelare. För två år sedan ogillade jag honom, för ett år sedan ville jag sälja honom under transferfönstret i vinter. Nu är jag brutalt kär i honom och anser att han efter Fabregas är den viktigaste spelaren i truppen. Han var vissa stunder magisk i går kväll och hans kämparinsatser match efter match går inte obemärkt förbi. Song for president!

Denilson (8/10 - utbytt i matchminut 66) - Trots motståndet bevisar han varför vi saknat honom så mycket på sistone. Är en av Premier Leagues bästa balansspelare och hans mål är ju ingenting annat än magnifikt. Oerhört viktig!

Arshavin (7/10) - Var både osynlig och i centrum. Hade ett par vassa lägen då och då, men på senaste tiden vill det sig inte för ryssen. Han är dock i varje match ett ständigt hot och han var bra i den här matchen, men långt ifrån det han är kapabel till. Han är trots allt stora matchernas man och trots att det här var lite av en stormatch, så är det matcherna mot de absoluta topplagen Arshavin spelar som bäst mot. Jag satsar då gärna pengar på att Arshavin nätar mot Chelsea.

Arshavin och Gallas krockar.

Vela (7,5/10) - Var en stolpträff ifrån att göra mål och f rågan är om han inte skulle gjort mål på den där hörnan som gav oss fem målchanser på tre sekunder. Var ofta spelbar och utmanade försvararna väldigt mycket. Han överraskade faktist lite. Jag behåller honom gärna på plan mot Che lsea.

Nasri (8/10 - utbytt i matchminut 60) - Var som en helt annan person jämfört mot Sunderland. En av våra mest tekniska spelare för tillfället, något som han inte minst visade i går. Hans avslut vid målet var världsklass. Roligt att ha honom tillbaka!

Silvestre
(7/10 - inbytt i halvtid) - Spelade rätt okej. En miss höll på att kosta oss ett mål, men utöver det såg han rätt så stabil ut. Det syns dock väldigt tydligt att han saknar matchform.

Rosicky (7/10 - inbytt i matchminut 66) - Svarade för ett piggt inhopp, men han aldrig riktigt komma in i matchen.

Walcott (7,5/10 - inbytt i matchminut 60) - Väldigt piggt inhopp och var nära att göra mål. Ständigt hot för försvaret. Hoppas bara att han håller sig skadefri nu!


Matchens tre kanoner:

Song - Vilken insats! Det enda som saknades var ett mål och det hade han gjort sig förtjänt av, om det hade kommit. Han har utvecklats till en av de bästa defensiva mittfältare - om inte den bästa - i hela Premier League.

Denilson - Tillbaka från långtidsskada och ja, på vilket sätt han gör comeback. Drömmål och väldigt bra arbete. Hoppas som bara den att han håller i formen tills matchen mot Chelsea.

Eboue - Blir bara bättre och bättre och trots att hans defensiv måste bli bättre så lovar det gott. Kan han hitta tillbaka till kanonformen i CL 05/06?


Glöm inte bort:


Bytena vi gjorde! Att sätta in spelare som Rosicky och Walcott när man tar ut spelare som Nasri och Denilson visar på en tydlig bredd inom truppen.


Mina sista tankar:

En stabil vinst över ett Standard Liege som spelade okej, men ingenting mer. Båda målen var av yttersta världsklass och när man har spelare som Rosicky och Walcott på bänken så blir man glad. Det smått tråkiga är skadan på Gibbs och det är lite oroande, men jag hoppas Wenger hittar ett sätt att hantera den situationen fram tills att Clichy är tillbaka.

Det pigga spelet var någonting annat som var väldigt glädjande. Trots att vi ledde med 2-0 slet spelarna som bara den ute på plan. De sprang non-stop och försökte hela tiden att utöka ledningen. Sådant gillar vi! Däremot är ineffektiviteten fortfarande ett väldigt stort problem. Jag säger inte att vi skulle vunnit med 7-0, men vi skulle enkelt kunna vunnit med åtminstone 5-0 om vi tagit vara på de målchanser vi fick. Målchanser som i 8 fall av 10 utmynnar i mål. Men, nu gäller det att lägga fokus på matchen mot Chelsea, för den kommer bli extremt viktig.


Nu bär det av till matchen mot Chelsea!


Målen från igår:

 


Inför: Arsenal - Standard Liege

Varför händer det alltid mig? Mitt när jag är inne i något extremt viktigt lägger jag mig för att vila lite i fem minuter och det slutar med att jag somnar i tre timmar. Seriöst, det är tredje dagen i rad det händer. Måste nog undvika sängen imorgon. Hur som helst, jag var på väg att totalt glömma att det är Champions League idag och det enda vi behöver är en poäng för att avancera från gruppen och det är väl någonting vi ska vara kapabla till att fixa. Eller?

Well
, vi har sett nederlag mot Man U, Man C och Sunderland i ligan samtidigt som Standard Liege chockade oss när vi mötta dem på deras hemmaplan. Samtidigt spelar vi nu inför ett fullpackat Emirates och med all revanschlust att göra bra ifrån oss efter den miserabla förlusten. Idag hittar man i stort sett alla nyheter på den officiella hemsidan. Först och främst säger Le Boss en mycket intressant sak kring Sp*rs storvinst över Wigan:


Angående om gapet mellan Sp*rs och Arsenal är mindre än tidigare år:
Not at all. What has that to do with it? What is important is that if you want to be petty in life you look at what others do. If you want to be big in life you look at your own performance. That's what I want us to do. Look at your own performance, make sure you perform. If you perform well then it doesn't matter what the others do. If you want to be petty, you need the others to be petty as well to exist. It's first why you need to be big. It's much more important.


Har jag någonsin sagt hur mycket jag älskar Wenger? Det är få gånger man inser att vi faktiskt har en av de mest intelligenta tränarna i världen och ja, han gillar ju inte Sp*rs sedan tidigare, så....

Men, det har ju ingenting med dagens match att göra precis. Jag antar att ni alla redan läst följande artikel på arsenal.com och ja, vad ska man säga om Fabregas? Hur mycket jag än vill tro på att han skulle kunna stanna hela sin karriär ut i Arsenal så tror jag inte att det händer. Men om det skulle hända, jeeeesus, vilken legend vi skulle ha där. Lojalitet är svårt att hitta i dagens fotboll, men om vi lyckas bringa fram en Totti i Fabregas så kan jag ingenting annat göra än att tacka fotbollsgudarna.

Om
mötet mot Standard Liege säger dock Fabregas följande:


I think we are all very surprised about how well Standard are going. In the first game in three minutes they were beating us 2-0 - and it was difficult for us to come back. We were frustrated sometimes because they were marking very tight. As soon as they got the ball they went forward very quick so they have tricky players who are very good on the ball. As a team they are very good and it will be difficult [on Tuesday] for sure.Det ska bli intressant att se hur bra arsenalspelarna lyckats att luska av sig förlusten och hur spelet kommer se ut. Samtidigt så tror jag att jättemånga av spelarna ser matchen mot Chelsea framför sig och det kan tyvärr påverka hur resultatet ser ut ikväll. Däremot tror jag att de flesta är professionella nog att enbart fokusera på dagens match. Laszlo Boloni (tränaren för Standard Liege) säger följande inför drabbningen:


I really feel that the policy of Arsenal is something really incredible and admirable. Wenger's policy and the way he manages his team and his game is very intelligent.

It is always great to come to England and to come to such a stadium; it's really a football temple. As a coach and as a player it's always great to come and play in such a stadium and it would be good to be happy when we leave the stadium as well. It is easy to say we should 'go to war' but without the ball that is very difficult. We must have strength to do more than that and I have to say that they also have some warriors in their team, they're not young lambs you know.Vad mer kan vi förvänta oss? Hyllningar efter hyllningar ramlar in, men fortfarande så är vi titellösa, trots att vi stundtals spelar världens vackraste fotboll. Förlusten mot Sunderland gjorde ju inte saker bättre precis, men om det är någonting vi lärt oss är det att aldrig räkna ut Arsenal. Se bara tillbaka på 97/98 då vi innan jul hade förlorat fem matcher och låg hela 11 poäng efter United. Vi lyckades trots det med mästerstycket att vända om "skiten" och vinna ligan. Någon som skriver rätt bra om dagens situation är Andrew Allen som skrivit en rätt så bra krönika om Arsenal. Den kan läsas här.

kommer vi till frågan, hur går det ikväll? Jag tror och hoppas att det blir en komfortabel 3-0 vinst, men frågan är om det inte är bättre att vinna med lite kamp inför drabbningen mot Chelsea i slutet av veckan? Matchen på söndag kommer bli enormt tuff och om vi kan få ett smakprov redan idag gynnar det bara oss. Samtidigt så vill man inte att det ska finnas någon chans att vi går förlorande ur den här striden också. Well well, lika bra att avsluta här och hålla tummarna för att det går bra idag! Måste även ursäkta att inlägget kom så sent, det var tänkt att bli skrivet tidigare, men jag somnade och ja...så kan det gå. Hur som helst, COME ON YOU REDS!

Ett och annat intressant på ingång!

Tjena! Well, inlägget idag skulle komma sent, men jag hittade tid att göra det lite tidigare, så det är lika bra att få det gjort. Jag tycker vi släpper matchen mot Sunderland helt och låt oss fokusera på nästa match och lägga fokus på de kommande matcherna. Jag har sagt allt jag har att säga om den matchen i ljudbloggen, så om ni vill veta vad jag tycker får ny lyssna och om ni har frågor angående den matchen får ni ställa dem i kommentarspåret under det inlägget. Men, nu väntar Standard Liege i Champions League och allt vi behöver för att gå vidare är en poäng, någonting vi borde kunna fixa.

Just nu pågår det en hel del i bakgrunden. Förutom att Stan Kroenke kommer närmare och närmare ett övertagningsförsök (saknas tydligen väääldigt lite då han redan har 29.9 % sedan tidigare) så förnyar Wenger och Arsenal en massa kontrakt. Rosicky och Gallas står på tur så fort Vela skrivit på ett nytt kontrakt. Wenger säger följande om den unge mexikanen:


We are extending his contract at the moment. We are in a situation where we get these players in at 15 or 16 and work very hard for five years with them. After that we do not want to give them away.

Vela is a fantastic talent and he is 20-years-old. We have invested a lot of time for him because we put him in Spain for two years, got him back and now we work with him every day. I believe he is a Robbie Fowler-type. He needs very little time to make a decision in the box. He is relaxed when he finishes and he has very short backlift. He is aswell left-footed and he is a similar size.I Vela har vi framtiden, men jag tycker fortfarande inte att han är redo för att starta matcher för oss. Visst är han en begåvad talang, men det faktum att Wenger säger att han vill ge Vela chansen nu när RvP är borta säger det mesta. Nu är det upp till Vela att visa att han håller på den här nivån. Om han kan spela lika underbart som han gjorde i förra årets Carling Cup kan han mycket väl både gör ett och två mål, men hur stor är chansen att det händer i Premier League och Champions League? Är han beredd att prestera på den absolut högsta nivån? Only time will tell....

Fabregas och Vela deppar efter förlusten!

Nu har Messi anslutit sig till den skara Barcelona-spelare som försöker övertala Fabregas att byta klubb och jag kan bara tacka Messi, för fr.o.m nu så är han en i den skara spelare som jag hatar av hela mitt hjärta. Det han säger får mig nästan att vilja koka över:


I understand that Arsenal means a lot to Cesc. But there comes a point in your life when you have to think about winning the biggest prizes in football, and I think it has got to that point for him. He has given Arsenal great service, but he should be winning league titles and European Cups. I played for him with the youth team at Barcelona and you could tell he was a special player - he had great vision and passing range even then.Bara
för att Barcelona vann trippeln kan han inte tro att de vinner den i år igen. Arsenal ligger till och med bättre till i Champions League för tillfället. Samtidigt har vi fortf. en väldigt stor chans att vinna ligatiteln. Messi verkar vilja tro att Fabregas bara ska lägga av och byta klubb redan i vinter. Jag menar, vad är det för jävla resonemang? Det han i stort sett säger är att Fabregas måste byta klubb för att vinna titlar. Jag kan ingenting annat än hoppas att Barcelona inte vinner någonting den här säsongen (förutom de meningslösa titlar de redan hunnit vinna).

Samtidigt säger Fabregas att hans dröm är att vinna Premier League och jag vet även sedan tidigare att han klassar ligatiteln högre än en Champions League-titel, trots att han antagligen skulle vara utomordentligt lycklig oavsett vilken buckla han kom åt. Han säger hur som helst både det ena och det andra:


Om Premier League:
The Premier League is a competition I really want to win. It's very special and a dream I want to fulfil. To be champions of England would be one of the best moments in my life, for sure. It's difficult to say who'll win it right now. Of course there are teams like Manchester City and Tottenham, for whom things are going well. It will be difficult. Chelsea seem to be very strong. Manchester United too, as always. They don't have Ronaldo or Tevez but they're always a great team fighting for titles. It won't be easy at all.

Om Wenger:
The boss speaks to each player after team meetings and tells us what he expects of us at every level. He's always told me I need to be better at defending. I know I've got a lot to learn and a lot to give to the team in that area. I know it's a point I should be stronger in if I have the ambition to be a complete midfielder. And I have to keep working on my passing, improving with every day. He'll never be 100 per cent happy. And if he sees that you've reached a certain level, he'll come and see you about it and show you a video to tell you where you can do better.


Den andra snutten har jag hört tidigare och det är ju ganska roligt att få höra hur Wenger arbetar med sina spelare. Mer går det ju inte att säga kring det. Däremot skulle jag gärna vilja ha en anledning varför han vill vinna Premier League mer än Champions League. Han säger ju knappast nej till CL, men varför värderar han PL högre? Är det för att man kämpar vecka in och vecka ut för att se till att vinna ligan (att det är någonting man jobbar på länge), medan CL handlar mycket om tur (tur och tur...)? Skulle vara intressant att höra resonemanget kring det. Hur som helst så kommer Premier League bli sjukt jämnt och kommer antagligen avgöras under de sista omgångarna. Det finns ingen chans i världen att Chelsea håller det avstånd de håller just nu. De kommer åka på en - om inte flera - förluster under säsongen och jag hoppas den tredje för deras del kommer redan nästa vecka mot Arsenal.

Det är länge sedan nu....

Mycket Cesc nu, men Ramsey har ju sedan ett tag haft honom som förebild och säger följande om vår lagkapten:


I've got a long way to go to be as good as Cesc, even though it's a nice comparison to be made about you. He's been doing it for years at the very top and is someone I watch carefully in training and during matches. Cesc is the complete player and I can only learn from him. He broke into the Arsenal side as a teenager and has got stronger and stronger every season. I want to do the same. Arsenal have a history of bringing through youngsters, giving them opportunities and turning them into world-class players. I hope I can be the next one.Visst var han inte lika bra som han var för sitt Wales i förrgår, men jag är bara glad över att vi har honom och att inte United lyckades värva honom. Ramsey har en enormt ljus framtid och med tanke på hur nära det var att United tog honom, så är jag lycklig över att Wenger lyckades stjäla honom framför ögonen på Ferguson.

Imorgon är det dags för ett inför-inlägg då vi trots allt möter Standard Liege. Ska bli intressant att se hur det går i den matchen. Jag hoppas på ingenting annat än att vi lyckas resa oss från den miserabla förlusten i lördags. Men, tills dess, hej!

Ljudblogg!

Tjenare! Landslagsuppehållet har nu gjort oss mer skada än jag någonsin kunde förutspå. Ja, egentligen har jag inget att säga, utan allt jag vill ha sagt får jag sagt i ljudbloggen. Jag är både ledsen och arg, vilket kan märkas, men hur som helst vill jag fortsätta förespråka optimism. Vi måste lägga den här förlusten bakom oss och ge igen mot Chelsea på fullaste allvar. Visa vilka det är som styr, för matchen mot Chelsea kan komma att forma hela våran säsong. Mer om det pratar jag om i ljudbloggen, give it a chance! (Morgondagens inlägg kommer publiceras sent).

Om playern inte fungerar kan ljudbloggen även hittas här.Inför: Sunderland - Arsenal

Sunderland - Arsenal, 16:00 svensk tid!

var det dags då. Det har gått så länge sedan vi fick se klubblagsfotboll så jag nästan glömt hur en sådan här lördag känns. Jag har dock en liten obehaglig känsla som säger mig att det här inte kommer gå som väntat. Ioförsig hade jag den känslan mot Everton också och vi vet alla hur den matchen slutade. Förra säsongen spelade vi 1-1 respektive 0-0 mot dem och jag snappade upp någon statistik som sade att Sunderland inte vunnit mot Arsenal de senaste elva gångerna. Så, vad har Wenger att säga inför den här matchen? Jo, följande:


Sunderland have quite a big squad. They are a team with a lot of dynamic movement and commitment. That is always very difficult to handle. They have a good team and they were unlucky to lose at Tottenham.  It is always a great atmosphere at Sunderland. I am highly conscious it will need a great performance from our side to win but the players are focused.


Sunderland
har några riktigt vassa spelare i sin trupp och på Stadium Of Light kan de skrälla mot vilket lag som helst om de så vill. De var väldigt nära att vinna över oss förra året och det enda jag hoppas är att det går annorlunda i år. Vi har en starkare trupp, en bredare trupp, en farligare trupp i år. Trots att vi har en hel del skador så har vi kapacitet nog att slå ett lag som Sunderland. Jag förnekar inte det faktum att det kommer bli svårt, men Sunderland är ett lag vi ska slå med tanke på den form vi bibehållit ett bra tag nu.

Förra året räddade Fabregas oss med en nick in i mål i den 93e minuten.

Det
enda orosmolnet är att den här matchen kommer direkt efter ett landslagsuppehåll, vilket kan skapa lite problem, speciellt i matchinledningen. Arshavin kommer antagligen inte att spela (eller det är rätt så osäkert) medan Sagna och Gallas kan vilas. Samtidigt har vi spelare som Denilson och Walcott tillbaka och helt friska. Walcott skulle kunna användas som en super-sub i den här matchen och jag tror det skulle kunna gå hem, trots att han inte är i matchform.

Angående just startelvan och rotation säger Wenger följande:


When you change more than three players from game to game you take a technical risk. The balance of a team doesn't depend on one player but if you change three it's a grave risk, not only in a game but also in signing players. Sometimes when the players are extremely intelligent they adapt very quickly and it can also click very quickly. But it's rare.Sagna
, Gallas och Arshavin är tre spelare. Tre spelare som kan komma att vilas. Så, är han beredd att ta den risken? Vad han än gör så litar jag på honom fullt ut.

Många undrar kanske vad Steve Bruce har för tankar så här inför match och ja, det verkar som han försöker hitta alla superlativ som någonsin uppfunnits för att beskriva Wenger:


It did used to be boring, boring Arsenal, who won 1-0, but what this guy has done has been to the detriment of the British manager. Other chairmen have thought they needed a foreign manager and followed him. He is a genius. The way they play...

Take that in the right way, I have the utmost respect, he is an absolute genius. To compete at what he does, to buy what he does, to sell at what he does ... Let’s be fair, he sold £50m in the summer in Adebayor and Toure, he brings Vermaelen in and he scores five from defence. He’s fantastic at what he does. He has to be one of the greats, even though he might not have won that many trophies in recent years. To produce the players he has for the last 12, 13 years is phenomenal.

 Jag
har sett många Wenger-hyllningar inför helt vanliga matcher i Premier League, men frågan är om inte det här tar priset. Och då var det här bara ett stycke från det han sagt. Well, det märks åtminstone att han hyser stor respekt för Wenger. Vad Bruce kan åstadkomma idag återstår att se, men vi ska inte underskatta hans förmåga att ställa upp med en elva som kan överraska. Det är bara se hur fantastiskt nära de var att vinna över självaste United på Old Trafford för några veckor sedan.

Robin Van Persie har ju besökt den här gamla gumman som tydligen kan läka skador via en moderkaka tagen från en häst. Nu verkar serbiska myndigheter börjat leta efter kvinnan eftersom inte hon har något slags intyg eller liknande och den här kvinnan har tydligen flytt, om man vill tro Daily Mail. Robin Van Persie sa dock följande efter mötet med kvinnan:

 

 


 

It's good, I'm happy. The woman is a miracle.

 


 

Ser man på.... Tydligen ska Lampard också ha besökt den här kvinnan och han siktar tydligen nu på att bli frisk tills matchen mot Arsenal. Frågan är vad i helsike den här jäkla kvinnan/gumman/mystikern/trollkarlen gör? Det hela verkar väldigt absurt, men så länge det hjälper RvP ska jag inte klaga. Men ni kan ju inte säga att det inte låter lite suspekt.

 

Frågan är om Lampard redan är tillbaka till mötet mot Arsenal? Jag skulle då inte bli förvånad.


Det roligaste ryktet på si sådär en månad hittar vi i Tuttosport som skriver att Wenger är villig att byta Fabregas mot Balotelli+Vieira och att han är redo att göra det redan i januari. Det måste nog vara det sämsta påhitt jag läst på ... en och en halv månad. De här ryktena har ju en tendens att komma väldigt tätt så det här var ju inte det minsta överraskande egentligen, frågan är bara om de tror att arsenalsupportrar faktiskt går på det här? Herregud...


Men men, det var allt för idag. Matchanalys kommer jag inte hinna med idag då jag kommer anordna en fest här hemma. Det mesta kommer tas upp i ljudbloggen imorgon, hörs då! Och just ja, nu håller vi tummarna för en seger! COME ON YOU REDS!


Här får ni både det ena och det andra!

God kväll kära läsare. Ja, de här två veckorna har resulterat i ett av de mest turbulenta landslagsuppehåll på väldigt länge. Allt från Van Persies skada till nytt långtidskontrakt för Eduardo till Henrys handboll. Det här senaste har ju verkligen lett till kalabalik i vissa världar.

Personligen tycker jag det är befängt och absurt vad många sagt om Henry sedan han såg till att Gallas kunde kvittera i den första(visst var det första?) övertidsperioden. Vissa har gått så långt och sagt att hans legendstatus är som bortblåst och att han är en av de största fuskarna i historien. Jag säger bara wow, är ni inte riktigt kloka i huvudet? Lagrell kom kanske med det dummaste uttalandet när han säger att Henry borde gå till domaren och säga att det var hands. Vilken spelare, vilken jäkla spelare i hela världen skulle i en sådan situation lugnt och sansat gå till domaren och säga att målet borde bli bortdömt? Visst är det en helt annan sak om domaren frågar spelaren, men Lagrell pekade tydligt på det faktum att det var Henry som gjort fel genom att han inte gått till domaren och erkänt vad han gjort.

Henry - fortfarande en legend, oavsett vad som händer.

Och
hur fan har det här hela med Arsenal att göra? Folk klagar nu på Arsenal och hur mycket vi tydligen fuskar? Kom igeeeen, Henry spelar för FC Barcelona och situationen uppstod när han spelade i det franska landslaget. Vad har det (den specifika händelsen) med Arsenal att göra? Han är inte en arsenalspelare längre och nu har folk börjat klaga på att vi fuskar ofta och att Henry bevisat detta. Herregud. Men, det har trots allt inte med Arsenal att göra och jag släpper det här helt enkelt. Ville bara få det sagt.

Wenger har bl.a pratat lite om RvP:s skada, men det mest intressanta som kan läsas på den officiella sajten är vad han sagt om Ramsey:


He has a lot of qualities. I believe he is developing very well. I am very happy that from game to game he shows how good he will be.Okej, så spännande var det inte, men jag tycker mig finna att det här allt tydligare pekar på att Ramsey kommer få fler starter i arsenaltröjan. Ramsey har genomgått en explosionsutveckling om jag får uttrycka mig så och det är få gånger man ser en spelare utvecklas i en så rask takt som Ramsey. Förra året kom han från Cardiff som en lovande talang och han verkar snart ha spelat till sig en startplats i Arsenal. Visst, det är en bit kvar med tanke på de spelare vi har när hela truppen är frisk, men just nu så har han alla chanser i världen att få starta fler och fler matcher. Något som jag verkligen inte har något emot.

Snart redo för en startplats?

Wojciech Szczesny vars namn jag aldrig kommer att lära mig (Ctrl+C plus Ctrl+V) ska tydligen ut i de vilda lägre divisionerna och ska spela en månad för inget annat lag än Brentford i League One. Eduardo är ju en annan spelare i Arsenal som det hänt saker kring den senaste veckan. Först gjorde han två mål mot Liechtenstein och några dagar senare skrev han på ett kontrakt på fem år. Eduardo har sagt följande:


I'm very happy and I hope to stay at Arsenal for as long as I can. This period is good for me now. I feel strong in my body and I feel ready to play 90 minutes every three days if it's needed. The striker added that he is proud of the quality of football played at the club right now. I went to Croatia last week and everybody was telling me Arsenal play the best football in Europe at the moment. I agree with that. We feel we are strong now this season and we're all going to give everything to win trophies.Eduardo har sedan sin horribla långtidsskada börjat komma igång allt mer och mer. I början så var det småskada efter småskada och han fick aldrig chansen att spela vecka in och vecka ut. Nu har han fått en hel försäsong i benen och trots att det varit en och annan skada på vägen hit så har han åtminstone fått en hel del matcher spelade. Hans missar mot ex. Sp*rs visar ju att han inte riktigt har hittat matchformen än, men ge honom ett par matcher från start i några matcher och jag kan lova er att han kommer att hitta nätet flera gånger om. Om han kan få tillbaka sin killerinstinkt och sina killeravslut så kan det bli en hel del mål och nu har han världens chans i och med att RvP är borta ett par veckor.

En annan spelare som tycker vi spelar bra för tillfället är Fabregas och han har ganska nyligen ännu en gång gått ut i media bekräftat att han inte kommer lämna Arsenal. Jag kan inte låta bli att tycka synd om honom som gång på gång måste gå ut i pressen och förneka allting, men det är någonting man får leva med. Hur som helst har han sagt följande:


Now I am very calm and without injuries. At Arsenal I am developing a good season and my dream is to win titles there. Still, I don't think about my future. I'm focussed on the short-term and don't look beyond that. I have a great responsibility to my club and now is not the time to think beyond that.Precis
som många tidigare noterat så ser Fabregas ut att få en kanonsäsong (heh, märkte ni den?) och jag har gång efter gång sagt att jag tycker att han för tillfället är världens bästa mittfältare och jag står fast vid den saken. Hans statistisk hittills (9 mål + 12 assists) talar för sig självt. Om han fortsätter så här säsongen ut och slipper onödiga skador så vettefan om vi inte kammat hem en titel. Just nu ser det dock lovande ut.

Fabregas sugen på titlar!

Sist
men inte minst har jag goda besked kring skadorna! Det är nämligen så att Fabianski, Denilson, Walcott, Vela och Wilshere tillbaka och tillgängliga i matchen mot Sunderland. De spelare som är extremt nära comeback från skada är Fabianski och Gibbs. Bendtner ska vara tillbaka runt 5 december och Diaby kan vara tillbaka i matchen mot Chelsea. Det ljusnar som sagt till på skadefronten!

Men
det var allt för ikväll, ha en fin fredag och hörs imorgon!

Wooow! Här kommer svar på exakt 100 frågor!

Jag är nästan mållös! Jag trodde att jag skulle få en hel del frågor, men hela 100 stycken?! Någon kanske undrar hur det kan bli 100 då det "enbart" har gjorts 61 kommentarer, men det är många som ställt flera frågor i en fråga. Jag fick en kommentar om att det var lite synd om mig som behövde svara på alla, men jag är snarare glad än ledsen. Många har ställt riktigt bra frågor och visst har det tagit sin lilla tid att besvara dem alla, men det har absolut varit värt det! Riktigt roligt, kan inte säga något annat! Frågestunden blev härmed ännu en gång en succé och det kommer säkerligen komma fler sådana, men det kommer dröja ett tag tills nästa!

Jag vill ännu en gång tacka alla som ställt frågorna och om ni har några följdfrågor så är ni välkomna att ställa dem i kommentarfältet där jag kommer besvara dem. Jag vet att det finns många som inte kommer orka/vilja läsa igenom allt, så för att hitta er fråga rekommenderar jag Ctrl+F och skriv in ett sökord. Om ni har ställt en fråga om Fabregas så skriv Fabregas så kommer ni snart hitta er fråga.

I morgon
kommer ett vanligt inlägg med lite nyheter, men även en intervju med läsaren shahriar! På lördag är det dags för match och således kommer ett inför-inlägg. Men, tills dess! Ännu en gång ska ni ha ett stort tack! • Hur kommer vi att klara oss utan Song under ACN?

Song har under inledningen av säsongen varit en av Premier Leagues bästa defensiva mittfältare och det är så klart att ett lag som Arsenal då kommer sakna honom. Däremot ska även ett lag som Arsenal ha en bred trupp nog att lyckas klara sig minst lika bra med som utan Song. Det kommer bli intressant att se hur vi klarar oss utan honom, men jag tror inte det kommer bli några större problem och tror att spelare som Denilson eller Ramsey kan hantera Songs position bra nog (naturligtivs inte lika bra som Song själv) för att kunna gå vinnande ur de matcher där Song kommer att saknas.

 • Hur länge blir vi utan honom, dvs. hur långt går Kamerun i ACN? Är han tillbaka redan mot Villa eller blir det först mot Chelsea?

Jag vet ej om spelarna får åka hem till sina klubblag när deras landslag väl åkt ut eller om de är tvungna att stanna med sitt lag tills turneringen över. Oavsett vilket så tror jag Kamerun går långt i ACN. Han är nog varken tillbaka mot Villa eller United, utan blir först spelklar mot Chelsea.

 • hej kicken! är fabregas bättre än lampard? och kan arsenal vinna ligan?

Det är två helt olika spelartyper vi pratar om och det är således svårt att jämföra dem. Men sett till hur de presterat på fotbollsplanen den här säsongen så är Fabregas bättre. Precis som jag skrev i spelarutvärderingen är Fabregas enligt mig världens bästa mittfältare för tillfället. Arsenal kan absolut vinna ligan, men då gäller det att se till att minska på skadorna, rejält.

Fabregas är bättre än Lampard just nu!

 • Tror du vi har en stor chans till dubbeln, PL och CL? Tror du vi behöver köpa någon spelare? Vem?

Hur optimistisk jag än vill vara tror jag inte att vi vinner dubbeln. En chans har ju alla lag och det handlar bara om  vilka som har en större respektive mindre chans. Jag tycker Arsenal har en rätt så bra chans att vinna dubbeln, men jag kan inte ens i de vildaste av mina fantasier se att vi skulle göra det i år. Däremot är jag väldigt säker att vi vinner antingen PL eller CL.

 • vill du se mwssi i arsenal-tröjan?

Jag antar att det var stavfel på namnet och att du egentligen menade Messi, right? Många skulle nog svara med en liknande fras: "Vem vill inte se världens bästa spelare i sitt favoritlag?". Men jag går emot strömmen och säger att jag inte skulle vilja se honom i Arsenal. Jag skulle inte klaga om det mot all förmodan hände, men Messi är förälskad i Barcelona och det finns ingen som helst realistisk chans i världen att vi skulle få honom. Och till och med om det fanns en chans så tycker jag att det lag Wenger byggt upp inte borde "förstöras" genom att värva världens bästa spelare. Trots att Messi själv är väldigt blyg som person så har han en viss auktoritet i och med att han trots allt är världens bästa spelare för tillfället. Jag är väldigt osäker på vad det skulle betyda för laget och hur det ö.h.t skulle gå. Skulle Messi bli ohotad etta i Arsenal? Hur skulle han bli mottagen bland spelarna? Skulle han bara gå in och ta någon annans plats direkt? Hur skulle han fungera i Wengers lagbygge? Det är många frågor som är omöjliga att ge svar på.

 • Det går nya rykten om att Cesc försvinner och i skadetider som dessa har röster om att värva Ibrahim Afellay återigen höjts. Vad tror du om chanserna att få se Afellay i Arsenals matchställ redan till våren?

Oh, Afellay! Där mina vänner har vi en intressant spelartyp som absolut skulle passa in i Wengers lagbygge. Det är en spelare som jag gillar och som är en väldigt intressant spelartyp. Det har ju funnits lite rykten då och då om att han skulle bli värvad hit, men det mesta har stannat vid att vara rykten. Personligen skulle jag älska en sådan värvning, däremot tror jag inte att chanserna är så där superhöga att vi får se honom i arsenaltröjan till våren. Om vi kommer få se Afellay i Arsenals matchställ är det inte förrän 10/11.

 • Det skulle vara roligt att få veta mer om dig som person. Vad heter du, vad skapade ditt intresse för Arsenal, vad tycker du om att göra mer än att titta på Arsenal, har du något annat favoritlag?

Jag heter egentligen Kristonel i förnamn, men använder oftast Kristoffer - som jag heter i mellannamn - på internet. Jag gillar att studera (hur förvånande det än låter), vara med vänner och hitta på något kul samt att festa. Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva mig själv, som en vanlig student? Jag spelar även i ett lokalt fotbollslag som målvakt, gymmar och tränar regelbundet och studerar samt bloggar.

Jag gillar dessutom att resa väldigt mycket och trots att jag för tillfället inte har de ekonomiska medel som krävs för att resa långt bort, så hoppas jag att jag åtminstone en gång i livet kan göra en världen-runt-resa. Har även planer på att tågluffa runt Europa i sommar.

Mitt intresse för Arsenal skapades någonstans vid milleniumskiftet. Om jag inte minns helt fel så var det tipslördag och jag kan inte säga att det var kärlek vid första ögonkastet, men något var det. Det blev inte mitt favoritlag direkt då jag inte var så värst fotbollsintresserad, men runt ett halvår senare fastnade jag vid tv:n igen. Jag tror att det var en vinst över Leicester om jag inte minns helt fel och Arsenal spelade så vackert bara Arsenal kan/kunde spela. Då var jag verkligen fast och någon enstaka månad senare så vann vi även dubbeln då bl.a Ljungberg nätade i FA-cupfinalen. Jag såg naturligtvis matchen och det var första gången jag kan minnas att jag faktiskt satt och hejjade på Arsenal på ”riktigt”. Varför? Jag fastnade för spelet, för Ljungberg och för det fina matchstället!

Jag har andra favoritlag i många olika sporter, men i fotboll så är det bara Arsenal, Örebro SK och Degefors IF jag verkligen håller på. Däremot kan jag inte säga att jag följer ÖSK eller DIF på allvar. Det är Arsenal jag älskar mest och följer således även mest. Annars hejjar jag på Anaheim Ducks i NHL och Färjestads BK i Elitserien.

 • Varför bloggar just du om Arsenal? Vet du något som vi andra inte vet? Kan inte alla läsa sig till det du vet? Tycker du att du är mer insatt än jag?
Jag bloggar om Arsenal därför jag älskar Arsenal utav hela mitt hjärta. Det finns inget annat fotbollslag (sportlag ö.h.t) i hela världen som skapar så många känslor inom mig som Arsenal gör. Jag vet inte något som ingen annan vet, men däremot har jag en väldigt väldigt bred kunskap kring allt som rör Arsenal som ofta kommer till användning. Alla kan läsa sig till det jag publicerar på bloggen, men jag ser det inte framför mig. Jag läser flera forum, bloggar, nyhetssidor dagligen för att veta vad det senaste är som hänt inom arsenalvärlden och trots att det finns vissa som gör det är det långt ifrån alla. Bloggen är ett bra sätt att sammanställa all denna information samtidigt som jag själv får mina personliga åsikter framförda. Jag har ingen aning om hur pass insatt du är och kan således inte avgöra vem av oss som är mest insatt. Det enda definitiva svar jag kan ge är att jag är väldigt insatt.

 • Simon Bank skrev för ett tag sedan ett långt blogginlägg om rasismen som råder i Arsenal. Hur laget blivit uppdelat i två läger. Ett europeiskt (Bendtner) och ett afrikanskt (Adebayor). Stämmer det Simon säger. Vems sida är du på - svarta eller vita? Vilket lag är Eduardo med i?
Jag kommer ihåg det blogginlägget och det var rätt så bra. Däremot anser jag att man inte ska dra allt för många
slutsatser kring den. Vad vet egentligen Simon Bank om Arsenals insideproblem? Hela inlägget grundar sig egentligen på den intervjun där Adebayor sagt att Bendtner inte lydde vissa "regler" i omklädningsrummet. I mina ögon finns inga läger och det är inte precis så att spelare väljer vilket läger de ska ingå i. Av det jag hört&läst så fanns det grupperingar inom truppen, där de afrikanska spelarna var mest sammanhållna tillsammans med Adebayor i spetsen. Sedan fanns det inga andra grupperingar. Det är bara något tabloiderna fått det att framstå som. Det var inte precis så att Adebayor sa: "Här så får endast afrikaner vistas". Och det är knappast så att Eduardo gick och frågade en random spelare i truppen: "Får jag vara med er europeiska spelare?". I mina ögon fanns det inga sidor, bara en mer sammanhållen grupp.

 • Tja! Har du funderat på att starta en egen tränarkarriär?

Nej, det har jag inte. Jag har aldrig riktigt haft det intresset, däremot kan/får det gärna bli en hobby (t.ex träna något ungdomslag) någon gång i framtiden.

 • Hej!
 • Jag tycker du har varit överdrivet hård i din kritik mot clichy den här säsongen. Jag tycker han är en av ledargestalterna i detta unga lag och är därmed är bidragande orsak till att det gått så bra hittills. Skulle du vilja utveckla varför han har varit så dålig?

Åh, här känns det som jag behöver klargöra saker och ting. Jag har aldrig använt ordet dålig i samband med Clichy, för dålig är han inte. Det jag sagt är att han presterat sämre än väntat under inledningen av säsongen och att han inte riktigt kommit upp i sin normala nivå. Mitt beslut bygger främst på de enkla missar han gjort i början av den här säsongen. Vi kan t.ex ta matchen mot City som ett exempel, där var han rätt så skyldig för minst två City-mål. Vidare så har han ofta skippat att jobba hemåt och hjälpa till i försvaret. Däremot tycker jag att han de senaste matcherna blev allt bättre och bättre och det är tråkigt att han blev skadad, för jag tror han var på väg mot en ev. formtopp. Om han inte skulle blivit skadad och om jag gjort utvärderingen lite senare skulle han säkerligen fått ett högre betyg. Sedan är han en av de mest tongivande spelarna i laget och en av ledargestalterna, det förnekar jag inte.

Clichy är ej en dålig vänsterback, men han har presterat under sin nivå under inledningen av säsongen!

 • Vad tar du i bänkpress? Jag tar 110 kilo. Gör du det?

Jag ogillar bänkpressen. Det finns de som tar långt mycket mindre än du tar och ändå är starkare än dig. Det är inte ett rättvärdigt sätt att mäta en persons styrka på. Jag gymmar ofta, men kör i princip aldrig bänkpress då jag aldrig riktigt uppskattat den. Senast - som var ett par månader sedan - tog jag 80.

 • När jag går in på din blogg vill jag läsa dina åsikter. Inget trams om att du inte vågar betygsätta Sagge! Vi vill höra dina åsikter!

Jag noterar det. Tack för kommentaren!

 • Tycker ibland att arsenal saknar längd och tyngd i laget, vad anser du? Borde wenger köpa in någon som skulle bidra med det?

Dagens Arsenal har aldrig riktigt haft varken längd eller tyngd och det är något Wenger vet mycket väl. Det är även därför Diaby fått spela så mycket som han fått göra på sistone. Men med det spelsystem vi har och med den spelideologi vi har så behövs heller ingen överdriven längd eller tyngd. Därför tycker jag inte att man ska köpa en spelare enbart utifrån dessa kriterier.

 • Har du flickvän/pojkvän?

Jag är heterosexuell. Har tyvärr ingen flickvän :)

 • Hur gammal är du? jag är 14.
Tryck på bilden på mig själv till höger så får du veta min ålder ;)

 • Om du var tvungen att hejja på ett annat lag än Arsenal i PL, vilket skulle det vara och varför?

Svår fråga, väldigt svår. Jag skulle nog heja på Stoke. Jag gillar hur de år efter år överträffat förväntningarna och de har ett väldigt gediget lag som de sakta byggt upp från grunden. Jag kan inte säga att jag gillar deras spelsätt, men jag gillar laget och personligheterna.

 • Om Wenger var tvungen att köpa 1 spelare men du fick välja vem han skulle köpa i vinter vem skulle det vara, varför skulle du välja honom? (realistisk, alltså inte t.ex Messi). Samt om du fick välja 1 av lagen Man utd, Chelsea elr Liverpool som skulle åka ut ur Premier League vem skulle du då välja? varför just det laget?

Chamakh! Personligen tycker jag att vi har en bred trupp nog att utmana på alla fronter, men med våra skadeproblem så har vi sett att vissa anfallsproblem uppstått. En värvning av Chamakh skulle inte bara ge oss fler anfallsalternativ, utan han bidrar även med längd och tyngd. Saker som vi saknar i dagens trupp. Jag sade här ovanför att man inte enbart ska köpa en spelare utifrån kriterier som läng och tyngd och jag står fast vid det, men i din fråga så har du frågat mig vilken spelare jag skulle köpa just nu (i vinter) och då är Chamakh det självklara valet. Jag skulle dock inte säga nej till Affelay.

Om det krävs en värvning i vinter är det Chamakh som gäller!

Jag skulle helst se att Chelsea åkte ur Premier League. Jag har och kommer aldrig att gilla Chelsea och trots att mitt hat mot United är större så har drabbningarna mellan Arsenal och United nästan alltid varit klassiska. Chelsea är bara "disgusting".

 • 1. vilket är det värsta(realistiska) valet AW kan göra som ersättning till van persie?
 • 2. Om du fick möjlighet att byta messi mot fabregas rakt av skulle du göra det?
 • 3. Vilken är din favoritspelare i premier league, måste va en spelare i dem 10 sämsta lagen i tabellen.
 • 4. Vem skulle du helst värva till arsenal? drogba eller torres(tänk inte på ålder).
 • 5. Vilket är ditt all star lag av alla spelare i arsenal under 2000-talet?
 • 6. Kommer fabregas bli bättre än henry var när han var som bäst?
 • 7. Arshavin eller ljungberg(vid hans topp)?
 • 8. vilken spelare i startelvan skulle du "helst" sälja och av vilken anledning.

Många konkreta och intressanta frågor!

1. Vela. Han är inte redo än.
2. Nej, absolut inte.
3. Om det måste vara en spelare från de tio sämsta lagen i PL så säger jag Sebastian Larsson. Har alltid gillat honom och han är ju från Eskilstuna också!
4. Torres. Drogba är en bättre spelare för tillfället, men Torres skulla passa in bättre.

5.

Seaman
Lauren-Adams-Campbell-Clichy
Pires-Vieira-Fabregas-Ljungberg
Bergkamp-Henry

Jag vet att Pires spelar på vänstermittfältet, men för att få plats med honom så flyttar jag över honom till högermittfältet.

6. Två helt olika spelare och spelartyper. Kan inte jämföras på ett rättvärdigt sätt. Men Fabregas har potentialen att vinna guldbollen, utan tvekan. Måste tillägga att det är helt otroligt att Henry aldrig vunnit den.
7. Ljungberg vid hans topp. Arshavin har spelat för Arsenal alldeles för lite och trots att han gjort små mirakel, så är han inte det Ljungberg var vid hans topp. Ljungberg var då en av världens absolut bästa yttrar.
8. Beror helt och hållet på startelvan. Jag vill inte sälja någon i startelvan, det vill jag inte. I truppen vill jag heller inte göra mig av med någon då jag inte vill att spelare lämnar.

 • Hoppas du snart övergår till att göra en hemsida likt typ Svenskafans, med flera redaktions medlemar. Kanske skulle kunna bli nya Arsenal Sweden? Som sagt hoppas, kommer lätt ansöka.

Jag har ju som sagt sådana planer, men det är först en bit in i 2010. Jag ska i början av 2010 göra en preliminär "plan" hur uppbyggnaden ska ske och vad som ska göras och inte göras.

 • Hej! Vill bara börja med att tack för en kanon blogg, mycket intressatn läsning för mig då jag är ett stort Arsenal fan. Ge mig din åsikt agående vad du tycker är AW:s bästa och sämsta köp? //Peace

Tack så mycket! Jag besvarade faktiskt en liknande fråga förra gången jag hade frågestund och jag tycker att det svaret svarar rätt tydligt på din fråga också!

Sämsta värvningarna:


Igor Stepanovs
Davor Suker
Rami Shaaban

Igor Stepanovs känner nog de flesta till här och det är ingen överraskning varför jag tycker som jag tycker. Han kom till som ett stort löfte, men lämnade Highbury som en förlorare. Om ni tycker att Cygan var dålig i sina sämsta stunder så var Stepanovs en mardröm.

Davor Suker kanske några av er känner igen. Han blev nämligen skyttekung i VM 98 om jag inte minns helt fel och Arsenal var ute efter honom ett längre tag och lyckades även dra till sig stjärnan. Suker gjorde bara 23 framträdanden och gjorde åtta mål. De flesta här kanske tycker att det var godkänt, men han var sämre än man anade. Han tappade i kvalitet helt och hållet och missade bl.a sin straff i UEFA-cupfinalen mot Galatasaray.

Rami Shaaban var en dålig värvning som bara den. Personligen var han jättenöjd och han såg en framtid i klubben, men klubben såg ingen framtid i honom efter ett tag. Han gjorde bara tre framträdanden i a-laget på två år och var ingenting annat än en misslyckad värvning.

Bästa värvningarna:


Dennis Bergkamp (Wenger värvade inte honom, men han kommer ändå med på listan)
Thierry Henry
Patrick Vieira
Cesc Fabregas

Det krävs knappast förklaringar till varför jag tycker som jag tycker. Bergkamp och Henry blev båda legendarer och Vieira skulle så småningom utvecklas till en av de bästa kaptenerna Arsenal någonsin haft. Fabregas kom nästan gratis och Wenger lyckades spela in honom i laget när han endast var sjutton år gammal. Sedan dess har han utvecklats på i rask takt och är i dag kapten och ikon för dagens Arsenal.

 • Tjena Kicken, din favoritläsare här! Nu när Clichy, Traore och Gibbs är skadade. Vem skall vi då ha på vb-positionen? Tror du att det blir en som vanligtvis spelar mb, dm, vy eller vm?

Haha, tack så mycket Leif! Traore är inte skadad! Det är uppdateringen på arsenals skadelista som är seg. Han var tillbaka i träning efter matchen mot Wolverhampton och har heller inte varit på landslagsuppdrag. Därför anser jag att Traore borde få chansen. Han har en otrolig speed i klass med Walcott när han väl spurtar. Däremot är han ju inte i matchform och långt ifrån den spelare både Gibbs och Clichy är. Om Traore mot all förmodan inte är tillgänglig så skulle jag flytta ut Vermaelen på vänsterkanten och sätta in Silvestre eller Senderos bredvid Gallas.

 • behöver vi en ny målvakt?

Nej, det behöver vi inte. Personligen tycker jag att vi inte är i ett direkt behov av en målvakt. Vi har erfarenhet och rutin i Almunia, vi har en grym talang i både Szczesny och Mannone och Fabianski har en stor potential att hota om förstaplatsen. Tills någon av målvakterna byter klubb så krävs det ingen ny målvakt och om det skulle behövas så skulle jag lägga alla pengar på Neuer.

 • kan vi slå chelsea i år?

Ja, men det kommer bli extremt svårt. Jag ser just nu Arsenal och Chelsea som de största utmanarna om ligaguldet och Chelsea har enligt mig en lite bredare trupp. Samtidigt har de en oerhört stor tyngd, längd, (bredd) och erfarenhet i sin nuvarande trupp. Chelsea har helt enkelt bättre spelarmaterial, men Arsenal är för tillfället minst lika bra som Chelsea. Det lag som lyckas bäst med att hålla sig ifrån skador kommer vinna guldet.

Chelsea kommer bli svåra att slå i år!

 • vilken defmitt vill du ha till arsenal? kommer inte song utveckling att långsammas om vi skaffar en defmitt till?

För tillfället vill jag inte ha någon defmitt alls. I sommar var det prio ett enligt mig, men jag trodde aldrig att Song  skulle prestera så bra som han gjort. Det här kommer inte låta det minsta realistiskt, men om man köpte en DM som var bättre än Song och spelade honom som DM från första dagen han kom hit så är det klart att det skulle sätta stopp för hans utveckling. Som tur är så är det väldigt orealistiskt att något sådant inträffar.

 • Kicken anser du att Fabregas är Barcaprodukt då han spelade i ett annat lag till han var i 12,13års åldern?

Precis som du säkerligen vet är Barcelona katalanskt och så är även Ce Mataró där han spelade innan han anslöt sig till Barcelonas ungdomsakademi. Fabregas själv har ju levt hela sitt liv i Barcelona-trakterna och i Katalonien finns det bara "ett lag" och det är Barcelona. Du har rätt i att det är svårt att klassa honom som Barcaprodukt, men på grund av det katalonska ursprunget gör nog många så. Personligen skulle jag inte kalla honom för Barcaprodukt.

 • Hej Kicken ! Tack för en suverän blogg ! Jag har alltid viljat få Chamakh till Arsenal, skulle det vara en bra värvning nu när RvP är skadad?

Jag svarade redan på en liknande fråga lite längre upp, men jag ger dig samma svar. Personligen tycker jag att vi har en bred trupp nog att utmana på alla fronter, men med våra skadeproblem så har vi sett att vissa anfallsproblem uppstått. En värvning av Chamakh skulle inte bara ge oss fler anfallsalternativ, utan han bidrar även med längd och tyngd. Saker som vi saknar i dagens trupp. Jag sade här ovanför att man inte enbart ska köpa en spelare utifrån kriterier som läng och tyngd och jag står fast vid det, men i din fråga så har du frågat mig vilken spelare jag skulle köpa just nu (i vinter) och då är Chamakh det självklara valet.

 • om arsene wenger skulle värva Chamakh skulle då spelet bli annorlunda på något sätt med honom på planen?

Nej, det skulle det inte. Att ändra spelsystem, spelsätt eller passningsteknik gör man inte bara för att en ny spelare som har lite andra attribut kommer in i laget. Chamakh skulle vara som vilken annan värvning som helst i det här fallet och det skulle enligt mig vara en bra värvning, men att spela annorlunda med honom på planen gör vi inte.

 • Hej Kicken, Jag har en fråga/uppgift som jag undrar hur du tycker och det hndlar om Cesc Fabregas. Jag och ina kompsiar diskuterar om övergång till Barca för Fabbe. Och jag som Arsenal seporter nekar till övergång medans kompisen säger klart han går till Barca. Men som du sa igår tror jag inte att han går mmitt i säsongen och om vi tar hem titeln i år tror jag inte han sticker efter det häller. Om vi skulle säga att vi inte vann i år och Barca är intreserade tror du verkligen att han kommer gå? som jag fattar det så kommer han inte det men jag vill ha med tycker. MvH Ludde PS du behöver ej publicera denna "fråga" du kan svara på mail om du vill. NU vinner VI allt Kicken !!!

Jag har skrivit om vilka scenarion det måste till ifall Fabregas ska lämna, men jag verkar inte hitta texten, så jag  repeterar helt enkelt de olika scenariona väldigt kort:

Scenario ett - Vi vinner ingenting de närmsta tre säsongerna. Fabregas känner att han aldrig kommer vinna något med Arsenal och bestämmer sig således att flytta till Barcelona.

Scenario två - Vi vinner i princip allting - eller väldigt mycket - de närmsta tre säsongerna. Premier League och FA-cupen flera gånger och Champions League och Carling Cup också. Fabregas känner att han gjort sitt i Arsenal och att han vunnit allt som går att vinna med Arsenal och bestämmer sig för nya utmaningar i Barcelona.

Scenario tre - Fabregas spelar ut sitt kontrakt som tar slut när han fyller 27 år (han är 22 år idag) oavsett hur mycket eller lite vi vinner. Istället för nytt kontrakt med Arsenal väljer han att flytta till Barcelona.

Allt du läser kring "Fabregas-till-Barca" just nu är rent bullshit och skratta åt dina kompisar som tror att det är sant. Det är inte sant hur mycket de än skriver och det kommer bara fortsätta oavsett om vi vill det eller ej och oavsett hur många gånger Fabregas går ut i media och säger att han stannar i Arsenal.

 • Vad tycker du om arsenals fans? hemma borta? Och vilket lag anser du ha de bästa fansen i premier league? Då menar jag sång och högljudhet mm

Jag anser precis som många andra att Emirates är alldeles för tyst när det vankas match. Det är få gånger den verkligen lever upp till atmosfären som fanns på Highbury. Men exempel där Emirates faktiskt kommit upp i en hejdundrande atmosfär finns trots allt. Bl.a senaste matchen mot Sp*rs, men även returmötet mot United i förra årets Champions League. Våra hemmafans är långt ifrån bäst, men vi har antagligen de bästa bortafansen i hela Premier League och det är jag inte ensam om att tycka. Bortafansen överröstar väldigt ofta hemmapubliken och sjunger oftast i nittio minuter non-stop. De bästa fansen i hela Premier League har nog Birmingham.

 • hej kicken, tror du att det är dags för almunia att lägga skorna på hyllan??

Nej, verkligen inte. Han har 1-2 år kvar i Arsenal och ännu fler år kvar på sin karriär. Har du sett någon Arsenal match live på Emirates nånn gång? Eller ska du se det o då när?Tyvärr, det har jag inte. Men det är en dröm som förhoppningsvis går i uppfyllelse snart. Beroende på ekonomin så funderar jag på att åka i vår :)

 • tycker du vela skulle få mer speltid efter han har läkt skadan å i fortsättningen?

Klurig fråga! En sak som är klar är att han har massor med potential. Frågan är hur han ska förvalta den. Att ge honom mer speltid i a-laget är också svårt att göra med tanke på att vi måste ha bästa spelarna ute på plan i varje match i både Premier League och Champions League. Jag tycker Wenger smått borde spela in honom (ge honom någon enstaka match från start förutom det han får i Carling Cup) och ge honom fler inhopp. Han behöver dock se till att hålla undan sig från skador.

 • Hej Kicken Jag är en kille på 12år som tycker att wenger är för snå för att öppna plånboken och köpa en spelare, vad tycker du? En till fråga jag tycker vi ska köpa en stadig anfallare denfesiv mitt och en kanon målvakt vad tycker du?

Tjena! Wenger är snål, men han har all rätt i världen att vara det. Wenger skulle kunna öppna upp plånboken för en spelare om han så vill och det har han sagt själv. Problemet är att inte alla £25+ miljoner spelare passar in i Wengers lagbygge. Det har tagit en hel del år för honom att bygga upp det lag han har idag och jag tror inte han vill förstöra det genom att köpa in massa dyra spelare som bara går in och tar någon annans plats. Jag tycker inte vi behöver köpa någonting. Om vi skall köpa så är det antingen en mittback eller anfallare vi ska ha. I mitten har vi väldigt stor bredd, i försvaret har vi rätt okej bredd, men Senderos vill bort och Silvestre är inte så pålitig. Silvestre ser dock ut att vara bättre än förra året av det lilla vi har sett honom. Anfallskrisen gör att vi är lite tunna där fram. Att vi skulle behöva köpa hela tre spelare är dock en stor överdrift. Om vi ska köpa spelare så räcker det med en för tillfället!

 • Tack för en oerhört grym blogg. Mina frågor är:
 • Vilka lag åker ut ur årets upplaga av Premier League?
 • Vilka spelare skulle du ta ut i årets lag i Premier League?
 • Till sist, vilken spelare vinner Arsenals skytteliga och hur många mål gör han?

Tack så mycket! De lag som jag tror kommer åka ur Premier League är Portsmouth, Wolverhampton och Hull.

Hmm, följande spelare skulle jag ta ut i årets lag hittills (4-4-2): Given, L. Young, Vermaelen, Dunne, A.Cole (förlåt), Milner, Song, Fabregas, Petrov, Drogba, RvP.

Arsenals skytteliga vinns något överraskande av Fabregas, han gör 25(!) mål tror jag - som mittfältare!

 • Kicken! hänger du med mig och polarna till Emirates i December? Du får ta med Lajjan eller Hew om du vill. :P

Tyvärr, ska jobba jullovet och tjäna ihop en fin kosing. Först efter det blir det aktuellt! Men tack för förfrågan!

 • vad tycker du om det här http://www.arsenal.com/news/news-archive/30527/gibbs, lättad eller?:P

Du, inte lite!

 • Vilket lag vill du helst vinner VM?

Något afrikanskt lag! Får vara vilket som helst, men det skulle vara riktigt kul om någon afrikansk nation kunde småskrälla! De afrikanska lagen är på uppgång!

 • möjlig startelva mot sunderland?
 • Almunia, Sagna, Silvestré, Gallas, Vermaelen, Song, Fabregas, Rosický, Eboue, Nasri, Arsjavin. Där Vermaelen går ut på vänsterkanten, Arsjavin på Top.

Hmm, ser okej ut. Personligen skulle jag spela Traore på vänsterkanten och ha Rosicky till höger i anfallet. Sedan skulle jag ha Ramsey på mittfältet. Eduardo till vänster i anfallet och Arshavin i mitten. Eboue skulle vara på bänken i min startelva. Skulle dock inte klaga om startelvan såg ut så som du skrivit den.

 • Vad har du för politiska åsikter? Märks de i din fotbollsfilosofi? Hur?

Kanske den mest intressanta frågan jag fått! Jag väljer gärna att hålla mig neutral här på bloggen då jag inte vill att politiken ska genomsyra mina inlägg. För att vara ärlig tänker jag knappt på det och det är få gånger som det är ens möjligt att politiken skulle kunna genomsyra något av mina inlägg. Jag vill dock inte säga vilket parti jag kommer rösta på i riksdagsvalet, men kan säga så mycket att jag är mer höger än vänster. Det är dock inte de politiska åsikterna som ska lyftas fram i det här svaret. Kan även säga att mina politiska åsikter inte märks i min fotbollsfilosofi, verkligen inte. Bra fråga!

 • Varför, I HELVETE, kallar du dig själv för Kicken?

Kan börja med att säga att det har absolut ingenting att göra med Christian "Kicken" Lundqvist i The Poodles. Smeknamnet Kicken grundades för min del år 1999 om jag kommer ihåg rätt. Det var nämligen så att jag gick i fyran och vi var ute på skolgården och lekte, som man gör i låg- och mellanstadiet. Egentligen kommer jag inte ihåg hur det skapades, men det äldsta minne jag har är att vi var där ute och lekte och en klasskamrat vid namn Xabat kallade mig kicken, bara helt spontant. Antagligen hände någonting, men det minns jag inte. Ända sedan dess har exakt alla vänner och klasskamrater och till och med vissa lärare kallat mig för kicken. På senare år har dock fler kompisar börjat kalla mig för mitt förnamn och nuförtiden så tilltalas jag av alla lärare efter mitt förnamn. Så det är från den där rasten i trean/fyran mitt tilltalsnamn kom ifrån.

 • Arsenal behöver utan tvekan köpa in en ny mittfältare nu när skadesäsongen dragit igång på allvar. Hur ser du på att köpa in någon med mycket rutin som till exempel David Beckham? Skulle någon allsvensk spelare kunna vara med och konkurera om en plats i Arsenals a-lag? Nils-Eric Johansson till exempel är ju, precis som Beckham, en mycket rutinerad spelare som alltid sätter laget före sig själv.

Intressant fråga! Personligen ser jag mittfältet som den del vi inte behöver förstärka. Vi har spelare som Fabregas, Song, Ramsey, Denilson, Nasri och Rosicky som alla kan utmana om en plats i startelvan. Då får vi räkna med att endast tre mittfältare får spela på mittfältet. Nej, jag tycker hellre vi behöver antingen en mittback eller en anfallare. En spelare med mycket rutin skulle dock vara väldigt välkomnande och visst, Beckham är inte helt fel, men jag skulle nog säga nej till en sådan affär. I så fall ser jag att vi hellre lånar Ljungberg i några månader. Har äntligen kommit över sina skadebekymmer och trots att han inte är den spelare han var har han allt det som saknas i dagens trupp.

Nu när Rasmus Elm stuckit ser jag inte att någon spelare i allsvenskan på allvar skulle kunna konkurrera om en plats i vår startelva. Visst finns det några få som skulle kunna konkurrera om en plats i laget, men att de skulle få spela tror jag verkligen inte. NEJ (Nils-Eric J) är en bra spelare med mycket rutin, men han skulle inte kunna rubba någon av mittbackarna vi har för tillfället. Jag och mina polare följer din blogg med stor behållning.

Skulle han platsa i Arsenal?
 • Vi brukar se Arsenals matcher tillsammans och om du vill följa med och se på fotboll, snacka Arsenal och dricka bir så är du välkommen! Tack för en grym blogg!

Tack så mycket! Vart bor ni?

 • hej kicken!!! vilke spelare passar i arsenal-tröjan mest?

Beror på vad du menar med "passar i arsenal-tröjan", men sett till vårt nya spelsystem (4-3-3) så passar Fabregas in bäst. Han passar annars in på alla sätt i arsenaltröjan ;)

 • Hej Kicken! Hur tror du det går för Timrå IK i årets upplaga av Elitserien? Och hur snart bör vi sparka Challe Berglund?

Haha, bra fråga! Jag tror att de slipper kvalserien, men att de missar slutspelet. Personligen ser jag att ni har kvar Challe ett tag till, jag skulle ha fullt förtroende för honom om jag var Timrå-supporter. Jag tror han lyckas vända på steken till slut, det tror jag faktiskt. Men om allt går åt pipan de närmsta två månaderna så skulle jag nog inte vara så säker på min sak längre.

 • DRA EN VITS? :D

Dålig på vitsar tyvärr. Är dock en väldigt rolig snubbe, men är väldans dålig på vitsar.

 • Vem var det som kasta ?

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/tema/article6140216.ab

 • Vilken Tv-serie följer du?

Min absoluta favoritserie är Spooks! Se den, det är ett måste! Är inne på sin åttonde säsong, har dock bara trevat mig igenom sex! Finns ju en massa som jag gillar, men tv-serier som jag följer aktivt för tillfället är Bored To Death, CSI, CSI Miami, Criminal Minds, Family Guy, South Park, Flashforward, Dexter och Crash! En hel del alltså!

 • Vem vinner ligan i Azerbajdzjan? Själv tippar jag på Bakili Baku. Men vad tror du ?

Hahahahaha, du gav mig ett gott skratt, hahahaha! :D Jag är ingen Erik Niva tyvärr och har verkligen noll koll på den Azerbadjanska (hur i helsike stavar man till det?) ligan. Jag måste dock hålla med dig om att Bakili Baku ser starka ut!

 • 8+X=10
 • X=?

Jag hatar verkligen matte! Jag kan nästan lova att det där är någon sorts kuggfråga, men säger X=2 trots allt, haha!

 • hey kick! hur är läget? Tycker du vi borde värva någon/några under vinter-transferfönstret? Realistiskta värvningar! Känns som att vi borde värva någon som har lite jävlaranamma att plocka fram när en match kan gå tungt. Lite av en Rooney eller Drogba.. Förstår du vad jag menar? Låt oss säga att vi ligger under i paus mot sp*rs(kommer aldrig hända) då måste vi ha någon som kastar muggar och frukt omkring sig i omkl rummet för att få igång nissarna, vi hade ju addebajsor men han drog till shitty..
 • Kan du förklara det där med moderkaka som RVP utsätter sig för?

Läget är bra! Allt går min väg - nja, inte allt då - för tillfället! Jag tycker vi borde värva Chamakh. Precis som jag förklarat i en tidigare fråga så tycker jag anfallskrisen säger sitt. Visst har vi en väldigt bred anfallslinje när alla anfallare väl är friska, men när hände det senast? Chamakh vill till Arsenal och det är en spelare vi skulle behöva med tanke på hans höjd och tyngd. Jag förstår vad du menar när du säger jävlaranamma och jag kan hålla med dig, men det är få sådana spelare som skulle passa in i Wengers lagbygge, tyvärr.

Det här med RvP är helt enkelt någon sorts läkningsteknik. Det är tydligen en kvinna som på något sätt använder en moderkaka från en häst och smörjer in skadan med "saft" från moderkakan. Låter ju väldigt "lol", men så är det.

 • Vem är bäst lämpad att att ta över AW:s skuta? Om vi rent hypotetiskt utgår från att Cesc lämnar nästa sommar. Och så kan vi utgå från att vi ska värva någon som ersättare, vem ska köpas? Gourcuff maybe?

Dennis Bergkamp! Verkligen! I Bergkamp har vi en tränare som känner igen laget, fotbollsfilosofin och miljöerna. I Bergkamp har vi en tränare som kan bra engelska, har en bra relation med media och älskar Arsenal av hela sitt hjärta. Dessutom tränar han ju Ajax ungdomar för tillfället vilket betyder att han ändå ligger i lä, iaf lite. Jag hoppas innerligt att han är den man som tar över efter Wenger. Det hoppas jag verkligen! Om Cesc lämnar tycker jag precis som du att Gourcuff kanske är det bästa alternativet på marknaden.

 • Är du medlem i Arsenal Sweden?

Japp, jag är medlem. Nickar "kicken" och skriver ofta på forumet, du hittar mig där!

 • Arshavin får inte spela VM i sommar, hur påverkar det han/hans spel? Hur många besökare har du på bloggen? Du får välja en värvning (realistisk) för januarifönstret. Vem kommer?

För Arshavin blir det en kortsiktig effekt. Han är professionell nog att klara av ett sådant läge, men de första två-tre matcherna kan vi märka en väldigt liten skillnad om det är så att han deppar väldigt mycket. Sedan ska det dock gå över. Mitt besökantal har tyvärr minskat ganska drastiskt, men det är fortfarande den största arsenalbloggen i Sverige. Jag hade runt 17 000 läsare i månaden och nu är jag nere på 9000. En realistisk värvning = Chamakh. Har förklarat lite här och där varför jag ser honom som det bästa valet. Ctrl+F! :)

 • Vi har nu tre skadade vänsterbackar och dessutom är van Persie, Denilson, Walcott, Bendtner, Diaby osv borta en längre tid. Tror du att detta kan ha avgjort årets säsong för vår del, och då menar jag åt det negativa hållet? Innan van Persies o Gibbs skada trodde jag stenhårt på minst ett guld den här säsongen, nu är jag inte lika säker. Och jag gråter nästan blod för den patetiska otur som Arsenal fan i mig alltid drabbas av!

Bra fråga! Jag förstår dig och även jag är på väg att gråta blod, men jag tycker vi ska vara mer optimistiska! Denilson är tillbaka i träning och Walcott skall vara tillbaka i träning i slutet av den här veckan eller i början av nästa. Därmed har vi alldeles snart två spelare tillbaka. Bendtner har vi tillbaka redan i början av december vilket är inte så långt borta. Det tråkigaste är väl skadan på RvP och Gibbs. Som tur är så bekräftade arsenal.com att det inte rörde sig om en långtidsskada i Gibbs fall, men vi kommer säkerligen inte se honom de tre närmsta matcherna. Om vi nu kan klara oss mot Sunderland och Chelsea så ser jag att alla vägar är öppna för guld. Standard Liege ska vi ta tämligen enkelt och efter Chelsea är det dags för kvartsfinal i Carling Cup. Sedan möter vi Stoke på hemmaplan som är ett lag vi bara ska vinna över oavsett startelva. Före eller efter Stoke-matchen skall vi ha tillbaka i stort sett alla spelare som är på skadelistan förutom Djourou och RvP. Så matcherna mot Sunderland och Chelsea kommer bli enormt viktiga matcher för oss!

 • Stackare!! Blir en del o svara på før dig:P
 • Fråga: Var står du i frågan ang videodømning? Dags snart? En synpunkt på ditt bloggade oxå: Inte var så snäll! Våga sticka ut hakan med kontroversiella synspunkter. Lovar dig- lite bensin på bålet är aldrig fel. Sen vill jag bara säga tusen tack før allt arbete du lägger ner. Du sammanfattar och kompletterar de engelska bloggarna perfekt. Har slutat läsa gunnerblogg osv, nu när man får det severat på svenska här=)

Haha, tack så hjärtligt mycket för komplimangen! Du förstår inte hur glad jag blir av sådant! Verkligen, tack! Hur som helst, till frågan. Jag har en längre tid varit för videobedömning när det exempelvis gäller kontroversiella domslut som resulterar i mål. Exempelvis när man är osäker om bollen är inne eller ej, om en spelare filmat i straffområdet eller om en spelare använt handen. Jag tycker det är helt rätt att man ska få göra dessa domslut med video. Jag ser gärna något liknande som de har i ishockey. Där kan huvuddomaren kontakta videodomaren som tar beslutet. Om man kunde ha någonting liknande skulle det vara guld värt i fotboll! Domarna har ju redan nu headset, så det skulle inte vara så farligt att avbryta spelet i 1-2 minuter för att få fram rätt beslut.

Och angående synpunkten på mitt bloggande så tackar jag för tipset! Alltid bra med konstruktiv kritik! Ska se till att göra något åt det!

 • Hej! Bra blogg! Varför valde du att inte ge Arshavin och Diaby betyg? Självklart finns det delade meningar om deras prestationer men det är då du ska ta ställning.
 • Hur länge är Song (Eboué) borta i Afrikanska?

Tack! Därför jag anser att Arshavin och Diaby är svåra att betygsätta. Det handlar inte om att jag inte vill ta ställning, utan det handlar om att jag själv inte vet vad för betyg jag ska ge dem. Personligen känner jag att varje betyg jag ger skulle vara orättvist på något sätt (för högt, för lågt eller bara normalbetyget). Enligt mig är det extremt svårt att betygsätta de spelarna, men det handlar inte om att jag inte vill ta ställning eller ej. Men det är många som påpekat det och jag ska göra annorlunda nästa gång, det lovar jag!

Jag vet ej om spelarna måste vara kvar med sitt lag när man åkt ut turneringen, men jag antar det. ACN spelas mellan 10-31 januari om jag minns rätt. Så de bägge är först tillbaka 1 februari.

 • var hittar du din information (förutom arsenal.com), alltså vilka sidor?

Överallt! Det är för många sidor för att lista det här, men allt från Arsenal Mania till de engelska tabloiderna till lite mer seriösa nätupplagor så som Daily Express.

 • Vem är den bästa högerbacken som vi har, Sagna eller Eboue?

Offensivt så är Eboue bäst, defensivt så är Sagna bäst. Jag skulle välja Eboué mot lag som man vet inte kommer attackera så mycket, medan jag skulle använda Sagna mot lag som är lite bättre. Sagna är dock en bättre högerback i sin helhet.

Sagna är en bättre högerback än Eboué!

 • Hej!!! kan robin van persie bli en av världens bästa anfallare? tack för en bra blogg!!
Tyvärr så tror jag inte han kan bli världens bästa anfallare. Han kan säkert bli en av världens bästa anfallare och sett till statistiken den här säsongen så är han den näst bästa anfallaren i världen (efter Drogba). Tyvärr ljuger statistik väldigt ofta, men om han bibehåller den form han hade före skadan och om han ser till att undvika skador så är han absolut med i toppskiktet. Tycker dock det är svårt att se att han skulle bli bäst, men som jag sade kan han säkert bli en av de bästa.

 • Vilket lag kommer du hejja på i VM?
Jag kommer inte sitta och hejja på något lag, men jag hoppas det går bra för Holland, Spanien och Danmark. Hoppas även att USA kan skrälla lite och gå långt i turneringen.

Ny frågestund med "kicken"! Fråga exakt vad ni vill! Jag utlovar ordentliga och seriösa svar på era frågor!

Jepp, precis som titeln lyder är det dags för en ny frågestund! Förra frågestunden gick väldigt bra och jag fick hela 43 kommentarer och över 60 frågor som jag svarade på. Nu vill jag se liknande initiativ! Ni behöver naturligtvis inte fråga någonting om ni inte vill, men precis som förra gången ser jag helst att så många som vill fråga även gör det! Var inte blyga, rädda eller tveksamma. Jag är beredd att svara på varenda fråga (hur lustig, rolig eller grov den är!) och om ni så vill får ni gärna ställa flera frågor i en och samma kommentar.

Fråga vad som helst, allt från vad jag tror om skadorna, vårt titelhopp och frågor om andra lag. Det är bara fråga på! Jag vill dock vara extra tydlig med att säga att jag inte kommer svara på era frågor i kommentarspåret, utan alla frågor redogörs och svaras på i morgondagens inlägg! Så, fråga på! :)

Dags för en spännande ljudblogg!

Welcome once again! På grund av RvP:s skada så sköt jag upp ljudbloggen tills idag, men nu är den här! Ta er en lyssning om ni är intresserade av mina åsikter, eller om något av följande som jag tänker ta upp:

Landslagsuppehållet
 • Vad har hänt under den här tiden?

Robin Van Persie
 • Kort reflektion kring hans skada + efterspelet.

Ryktena om Fabregas-till-Barcelona
 • Frustrerande, roligt eller idiotiskt?

Startelvan mot Sunderland
 • Hur kan den komma att se ut?
 • Vad har vi glömt?

Framtiden
 • De tre kommande matcherna!
 • Kort om toppmötet mot Chelsea!


Båda klippen är likadana, men ni får välja vilken mediaspelare ni helst använder!

Om det av någon anledning inte skulle fungera (säg till om det inte gör det!) så finns den även att lyssna på här!

 Spelarutvärdering - vilka har varit bäst respektive sämst hittills?


Fabregas är utan tvekan den spelare som varit bäst i Arsenal hittills!

Skadorna
kommer titt som tätt, men vi har åtminstone lite tur i oturen. Arsenal.com har bekräftat att RvP blir borta cirkus sex veckor. Enligt RvP själv är det 4-6 veckor han blir borta och om vi har tur kan det räcka med 4-5 veckor tills han är tillbaka i träning. Det helt klart skönaste beskedet idag! Hur som helst, vi kommer missa honom i ett flertal viktiga möten (Sunderland borta, Chelsea hemma och Liverpool borta) och det är en stor förlust, men vi ska bara kunna hantera det här. Skador kommer då och då på nyckelspelare och Lampard och Drogba kan mycket väl komma att missa matchen mot Arsenal, så vi ska knappast ta ut varken en förlust eller vinst i förskott. Hur som helst, dagens inlägg kommer helt och hållet handla om spelarutvärderingar! Jag ska försöka sammanfatta mig kort, hur bra det nu går. (Alla spelare som spelar i a-laget utvärderas och sätts betyg på).Manuel Almunia (6/10) - Vår blonde spanjor var i början av säsongen ohotad etta mellan stolparna. Något som snart skulle ändra sig. I början av säsongen gjorde han flera enkla missar och var långt ifrån lika stabil som han var under hela 08/09. Att hans mor sedan gick bort gjorde inte saken bättre. Medan media och supportrar hela tiden trodde att det handlade om en lungvirus/lunginflammation/lungsjukdom(?) så fick istället Almunia tid att hantera sin mors bortgång. Men efter detta har Almunia kommit tillbaka starkare än någonsin och har under de få matcher han spelat visat sin stabilitet i mål. Han må inte vara bland världens bästa, men han är åtminstone pålitlig när han spelar bra.

Lukasz Fabianski (spelat för lite för att betygsättas) - Tyvärr så har skador satt stopp för hans säsong hittills. Han var bra i försäsongsmatchen mot Valencia och räddade bl.a en straff. Sedan åkte han på en långtidsskada där han bl.a var tvungen att operera knäet. Han kom tillbaka och spelade bra mot Liverpool i Carling Cup, men åkte dessvärre på en skada ännu en gång. Så för att vara ärlig så kan jag tyvärr inte betygsätta honom, inte än iaf.

Vito Mannone (7,5/10) - Nu verkar det kanske konstigt för er att jag sätter ett högre betyg på Mannone än på Almunia. Men det är ju så att Mannone kom in i ett läge som är extremt svårt som tredjemålvakt. Han skulle för första gången få en riktig chans i a-laget och som tredjemålvakt så saknar man ofta den sortens självförtroende att bara komma in och dominera. Han visste att han hade få chanser på sig att imponera, men imponera var något han gjorde. Visst kom det lite nybörjarmisstag då och då, men i övrigt bidrog han med riktigt snyggt arbete mellan stolparna och räddade bl.a tre poäng åt oss i matchen mot Fulham.

Mannone har imponerat!

Wojciech Szczesny (spelat för lite för att betygsättas) - Ett stort framtidslöfte, men han behöver ett par år till på nacken. Spelade mot West Brom (?) i Carling Cup och gjorde bra ifrån sig. Har inte sett mer från honom.Bacary Sagna
(7/10) - Sagna gör väldigt sällan en plattmatch och som högerback är han riktigt stabil. Har kommit igång ordentligt på sistone och gjorde sin bästa match för säsongen mot Sp*rs där han nästan var fenomenalt bra. Vi får hoppas att den formen håller i sig. Omöjligt att ge varken ett lägre eller högre betyg sett till den här säsongen.

Thomas Vermaelen (9/10) - En av sommarens bästa värvningar, om inte den bästa? Vermaelen har visat sig vara exakt den där kille(r)n som vi letade efter där bak. Har format ihop ett riktigt bra samarbete med Gallas och framåt har han bidragit med en massa mål. En del individuella misstag gör att han inte når tian, men långt ifrån är han inte.

William Gallas (7,35/10) - Man kan inte riktigt sätta fingret på vad Gallas gjort bra respektive dåligt, men han är en oerhört stabil - nytt favoritord? - försvarare och jag kommer speciellt ihåg hans insats mot Celtic där han fullkomligt dominerade i bägge matcherna. Kan inte skyllas på många mål. Dessutom har han varit bra i offensiven, bra hittills!

Gael Clichy (6/10) - Jag vill inte vara för feg med betygen och ger därför Clichy en sexa. Kom ihåg att det här enbart är mina personliga åsikter. I mitt tycke har han varit långt ifrån den standard han kan komma upp i. Clichy är en av världens bästa vänsterbackar när han väl är i form, men det är någonting han absolut inte varit. Han har varit bra i vissa enskilda matcher, men sett över hela säsongen hittills måste han förbättra sig en hel del.

Har inte riktigt varit sitt rätta jag hittills!

Philippe Senderos+Mikael Silvestre (spelat för lite för att betygsättas) - Backparet Senderos/Silvestre har hittills endast fått matchtid i Carling Cup och de ser nog själva fram emot drabbningen mot Man C. Jag tycker att de spelat stabilt och till och med bra i Carling Cup och Silvestre har verkligen höjt sig - av det lilla jag sett av honom - sen förra säsongen. Senderos är fortfarande underskattad där bak.

Johan Djourou
(spelat för lite för att betygsättas) - Är och har ända sedan försäsongen varit långtidsskadad. Tillbaka i mars!

Armand Traore (spelat för lite för att betygsättas) - Knappt spelat alls? Kan ej betygsättas, spelat för lite.

Kieran Gibbs
(7,5/10) - Jag gillar Gibbs som bara den och följer honom ofta rätt noggrant under matcher. Det jag kan säga om honom är att han tagit ytterligare ett steg i utvecklingen och han bara fortsätter att utvecklas hela tiden. Hittills har han spelat riktigt bra och jag är inte det minsta orolig över hans förmåga att täcka för Clichy. Är given i Englands U21-landslag och är på snudden till att bli uttagen till a-landslaget.Abou Diaby
(vill ej betygsätta) - Supportrarnas åsikter är så sjukt delade i frågan om Diaby är en bra spelare nog eller ej. Jag tänker därför överlåta det här till er så ni kan betygsätta honom utifrån er personliga synpunkt. Personligen tycker jag att han både spelat bra och dåligt. Han har en hög högstanivå, men låg lägstanivå och han har tyvärr inget mellanting. Det är i alla fall så jag ser det. Tycker fortfarande att han är underskattad av en hel del.

Tomas Rosicky (8/10) - När Rosicky väl är frisk så är han en spelare utav yttersta världsklass. Det tråkiga är att han inte är frisk för ofta. Jag hoppas verkligen, både för lagets och hans egna skull att han kan hålla sig frisk ett längre tag nu. För en spelare som Rosicky behöver vi och det lilla han spelat hittills i år ser väldigt lovande ut. Har dessutom gjort bra ifrån sig i landslaget.

Cesc Fabregas (10/10) - Behöver jag ens en anledning? Är i detta nu världens bästa mittfältare.

Samir Nasri (spelat för lite för att betygsättas) - Nasri har fått lite speltid efter hans långtidsskada, men det är för lite för att kunna betygsätta honom. Det ser precis som i Rosickys fall väldigt väldigt lovande ut. Spelat riktigt bra hittills!

Denilson (7,5/10) - Har aldrig riktigt gillat Denilson, men det gömmer inte det faktum att han är en förjävligt bra balansspelare. Många har med all rätt kritiserat honom tidigare - även jag - men han gör det osynliga jobbet på en fotbollsplan. Det är få som verkligen uppmärksammar det Denilson gör på en fotbollsplan och det är tråkigt. Hade fram tills långtidsskadan spelat ytterst bra.

Aaron Ramsey (8/10) - Skulle egentligen ligga på 7, men har på senaste tiden kommit igång rejält och då menar jag verkligen rejält! Var nästan en gigant på mittfältet mot Liverpool i Carling Cup och var dessutom väldigt duktig mot Wolves. Har även i Wales landslag bevisat att han är ett väldigt stort framtidslöfte. Frågan är om han inte är redo för en plats i startelvan?

Är Ramsey redo för en plats i startelvan?

Alex Song (9/10) - En av fyra spelare som når betyget nio eller högre. Han var stundtals horribel förra säsongen, men det är först nu vi får se vad den erfarenheten han fick under förra säsongen gjort med honom. Song har utan tvekan varit en av Arsenals viktigaste spelare under den här säsongen och jag kan bara inte tänka mig ett Arsenal utan Song för tillfället. Han gör ett enormt bra jobb som defensiv mittfältare. Finner nästan inga ord för hur bra han spelar för tillfället.

Jack Wilshere (spelat för lite för att betygsättas) - Gjorde ett 10/10-arbete i Emirates Cup, men har sedan dess enbart fått nöja sig med ett par inhopp då och då. Har även sen en tid tillbaka åkt på en mindre farlig skada. Är dock tillbaka i träning nu.

Andrey Arshavin (För svårt att betygsätta) - Oh, hur ska jag förklara det här då. Arshavin kan vid flera matcher vara helt osynlig, men ändå ha förmågan att avgöra matcher på egen hand. Han kan vissa matcher spela dåligt och ända komma undan med det. Samtidigt så kan han fullkomligt explodera vissa matcher. Han är inte ojämn, men det känns lite som om han väljer när han vill spela bra och inte. Har dock ofta en avgörande roll i laget och hans erfarenhet och klass behövs. Något som vi inte minst såg mot både Birmingham och AZ Alkmaar hemma. Om jag ger mig på ett betyg så hamnar ... nej, jag låter er bestämma vad för betyg han skall ha.

Emmanuel Eboue (7/10) - Vill ofta väldigt mycket, men får vanligtvis inte för mycket utträttat. Är dock med sin personlighet både på och utanför plan en viktig del i laget. Kan även blixtra till under matcher och har trots allt bidragit med både det ena och det andra. Precis som Sagna så är det omöjligt att varken ge honom lägre eller högre betyg än originalbetyget.

Fran Merida (spelat för lite för att betygsättas) - Tycker personligen att han är en av de största talanger vi har. Det gäller att vi tar vara på det. Han var riktigt bra mot Liverpool i Carling Cup, men har förutom det spelat för lite för att betygsättas.Eduardo (6/10) - Funderade på att ge honom 5,5, men Eduardo har trots allt målat i år och vissa mål har kommit vid viktiga tillfällen (tänker bl.a på Standard Liege borta). Även lite orättvist att ge honom för lågt betyg, med tanke på att han inte fått spela vecka in och vecka ut och saknar således matchform. När Eduardo väl spelar på topp så spelar han riktigt bra, men hittills har det inte gått allt för lyckat för kroaten. Levererar dock hela tiden i landslaget.

Robin Van Persie (9/10) - Efter en trög säsongsinledning har holländaren kommit igång ordentligt och är minst lika viktig framspelare som målgörare. Otroligt tråkigt att han skadat sig när han nått en sorts formtopp. Har på senaste tiden levererat vecka in och vecka ut och även gjort så kallade skitmål. Sådant är notoriskt för en riktigt bra anfallare. Kommer bli intressant att se hur Arsenal klarar sig utan den flygande holländaren.

Två av de som presterat bäst hittills!

Carlos Vela (spelat för lite för att betygsättas) - Har plågats med skador ända sedan säsongsinledningen. Spelat alldeles för lite.

Nicklas Bendtner (7,5/10) - Är mycket bättre än förra säsongen och har likt Gibbs utvecklats ännu mer. Utmanar idag försvarare mycket mer än han gjorde förra året och är generellt sett en mycket bättre spelare. Väldigt underskattad av motståndarsupportrar. Bendtner har gjort det bra hittills!

Theo Walcott (spelat för lite för att betygsättas) - Har tyvärr likt Vela plågats med skador. Aldrig riktigt fått chansen. Kan ej betygsättas.Så, det var det det! Hoppas det var intressant! Ni får gärna leverera åsikter och tankar kring detta. Har jag satt för högt eller lågt betyg på någon spelare? Diskutera!

Robin Van Persie långtidsskadad - vad ska göras?


Aj, aj, aj....

Låt
oss skippa alla smånyheter (Senderos vill bort, Vermaelen kan bli bättre m.m) och gå rakt på sak. Robin Van Persie skadad och det ryktas att han blir borta upp till två månader. Hur rolig jag än nu låter med tanke på titeln och inledningen så är det en sak som vi verkligen inte får göra - drabbas av panik. Vid bästa fall blir han borta två månader och hur lång tid än två månader är så är två månader något som vi åtminstone kan bearbeta oss igenom. De idiotiska rykten om att han kan bli borta resten av säsongen bör man inte lyssna på förrän man fastställt exakt vad för typ av skada det är.

Vi har som sagt fortfarande inte fått bekräftelse vad för typ av skada det handlar om och alla tidsberäkningar är rena spekulationer än. Det ser dock mörkt ut. Om det endast blir två månader ska vi vara lyckliga. Om det blir under två månader är det nästan ett mirakel. Om det blir mer än två månader så ..... ja. En sak som jag fortfarande inte tycker och inte kommer hålla med om är det faktum att vi behöver köpa en anfallare som ersätter RvP fram tills dess att han är återställd. Ja, det är sant att det inte går ersätta RvP med någon spelare ur dagens trupp, MEN vi har en hel skara bra spelare där fram som kan hantera den positionen och Bendtner är en spelare som spelar mer än utmärkt som centerforward. Tyvärr är även Bendtner skadad, så frågan är vem man ska sätta i den positionen tills vidare?

Vi kan börja med att diskutera vilka som skulle kunna spela där. Vi har Arshavin, Vela, Bendtner (snart), Eduardo och Walcott (snart tillbaka). Alla dessa skulle kunna spela på centerforward-positionen. Frågan är vem som gör det bäst? Jag läste en intressant diskussion om att Arshavin - trots sin kroppsbyggnad - skulle vara det bästa alternativet och jag är nästan beredd att hålla med. Visst kommer han domineras i luftrummet, men han kan röra sig på ett liknande sätt som Van Persie gör och han är tvåfotad vilket ger honom många möjligheter när han väl får bollen. Dessutom är han en väldigt teknisk spelare och kan ta sig förbi försvarare tämligen enkelt sett till sin kroppsbyggnad. Han kan även passa bollen väldigt bra när det väl behövs och i slutändan så är det honom min röst faller på.

Ett av flera alternativ?

Mycket av resonemanget bakom positioneringen av Bendtner ligger på det faktum att man i dagens Arsenal helt och hållet vill skippa de långa passningarna i huvudhöjd. Barcelona fick Zlatan och fick i och med Zlatan nya spelalternativ. Samtidigt så har det resulterat i att allt fler långbollar slösas bort. Innan hade man en Eto'o som minst sagt inte var dominant i luftrummet och det fungerade minst lika bra. Vad jag vill komma fram till är att det finns en risk att dessa långbollar - som var ganska vanliga förra säsongen när vi ibland spelade 4-5-1 med en Adebayor på topp - har en risk att återkomma i vårt spel och det är någonting Wenger inte vill.

, det finns en risk att sätta Bendtner som CF, trots att han skulle göra ett utmärkt jobb. Däremot tror jag att Wenger är beredd att ta den risken, för vi har bl.a sett Bendtner spela som CF tidigare den här säsongen (bl.a mot Standard Liege borta) och då gjorde han ett mycket bra jobb. Men fram tills att han är tillbaka så har vi en mindre skara alternativ där jag helst skulle vilja se Arshavin. Eller åtminstone testa Arshavin. Walcotts natural (ursprungliga?) position är ju som forward, men hans absolut största styrka - snabbheten - kommer inte till användning där. Eduardo behöver fortfarande fler matcher för att komma i form och Vela vill nog Wenger inte chansa på.

går i alla fall mitt resonemang, frågan är vad ni tror? Som jag sade i början bör vi inte drabbas av panik förrän vi fått en return date satt på RvP. Två månader (som det ryktas om) är en lång tid och han missar definitivt matcher mot både Chelsea och Liverpool, men skadan är ett faktum och det bästa vi kan göra är att se till att hantera den på bästa möjliga sätt. Spelare skadar sig alltid och man ska inte skylla på Chiellini som gör en regelrätt tackling. Det handlade om ren otur och laget måste nu visa sin bästa mentalitet på planen. De måste visa att RvP inte gör laget ensam och det är någonting han inte gör. Det är bara att titta på hur många olika målskyttar vi har i år. Det är en stor förlust, men långt ifrån dödlig förlust. Ett lag som Arsenal ska bara klara av det och sådana här skador händer för många viktiga spelare minst en gång per säsong i andra lag.

Det ska bli intressant att se hur länge man räknar med att han blir borta och jag hoppas att alla här håller tummarna att det handlar om max två månader. Ljudbloggen skjuts upp till tisdagen och utvärdering på spelarna kommer imorgon! Hej!

Satan vad tråkigt.....

....det är att inte kunna se Arsenal spela en lördag som denna. Jag ogillar landslagsuppehåll och det har jag nämnt 127 gånger och jag kommer fortsätta att nämna det. Jag har på senare tid märkt hur beroende jag är av Arsenal och samtidigt som det är hur roligt som helst att följa laget och allt runt omkring så är det aningen smärtsamt att inte kunna se dem spela en match på hela två veckor. Det är sådant som bara inbitna fotbollsupportrar förstår och en vanlig människa skulle antagligen kalla mig galen. Hur som helst, det är enbart en vecka kvar tills matchen mot Sunderland, så lite kan man hålla ut.

Jag ska försöka summera upp dagens nyheter i korta sammanhang till motsats mot gårdagens wot (wall of text). Gibbs har ju sagt att framtiden ser ljus ut för inhemska talanger och jag är beredd att hålla med. Visst produceras det inte Messis eller Ronaldos, men det har aldrig den engelska fotbollskulturen heller gjort. Englands U21-lag gick trots allt till final i U21-EM och de talanger de för tillfället har, har en väldigt ljus framtid.

Merida har fortfarande inte skrivit på, men säger att han nu är fast besluten att fortsätta i Arsenal. Det kan vi ändå klassa som positiva nyheter. Sedan vill jag gärna poängtera en sak och det är att Chelsea kommer sakna en hel del startspelare i matchen mot Arsenal. Jag har på sistone klagat rätt mycket på våra skador, men Chelsea verkar ha råkat minst lika illa ut om inte värre. Bosingwa saknas sedan tidigare, Cole går på sprutor för tillfället, Lampard kommer antagligen inte kunna spela och detsamma kan gälla Drogba (beroende på hur allvarlig hans skada är). Sedan går det även rykten att Terry kan komma att missa matchen pga skada som han fått under landslagsuppehållet. Av de som är 100 % borta från start i matchen mot Arsenal finns bara Bosingwa, men jag skulle då inte bli så ledsen om vi slapp Drogba för en gångs skull.

Nu orkar jag inte bli förbannad, arg eller ledsen, så det är skönt att arseblog gör det åt mig i dag. Joan Laporta har nämligen sagt följande:


He [Fabregas] was formed at Barca, he has our style of play and the majority of 'cules' like him. We must respect Arsenal and cannot comment though. The market is not open and these matters are decided by the technical director [Txiki Begiristain], and so we are not thinking about it at the moment.


, jag orkar helt enkelt inte. Jag summerar det hela med att säga att Laporta är en fullblodad idiot.

Jag avslutar kort och gott här. Ett kort och konsist inlägg för en gångs skull, heh! Imorgon blir det antagligen en ny utvärdering, fast denna gång är det spelarna som handlar i fokus! Se till att kika in imorgon!

Utvärdering och sammanfattning av säsongen 09/10 hittills!

Tjenare! Nyheter skippar jag helt och hållet i dag. Jag har ganska nyligen kommit hem efter en tre timmar lång examination, så jag är rätt sliten, men jag ska göra mitt bästa!

, vart ska vi börja kära vänner? Det hela började med ett nytt nyförvärv och jämfört med tidigare så var det här en tidig sådan. Ingen a-lagsspelare hade valt att lämna Arsenal inför sommarens transferfönster, men ryktena gick igång på allvar så fort säsongen var över. Hur som helst så var Wenger snabb och drog snabbt till sig mittbacken Thomas Vermaelen från Ajax. Vermaelen som tidigare blivit scoutad av ett antal klubbar som legat längre ner i seriesystemet i sina respektive ligor. När väl dealen gick igenom den 19 juni var det många som lyfte på ögonbrynen. Det var ingen som på större allvar visste sig veta vem Vermaelen var och att han nu helt plötsligt skulle till Arsenal var en överraskning. Resten av storyn vet vi vid det här laget. Så, arsenalspelarna var på semester fram tills några dagar innan artonde juli - då försäsongen drog igång på allvar

Den
klassiska försäsongsmatchen mot Barnet skulle inte innebära några större problem - trodde vi. Istället blev det 2-2 efter två mål av Barnet på fasta situationer. Nu var det visserligen så att mer än halva truppen bestod av reserver och ungdomar, men vi skulle ändå ha slagit Barnet. Hur som helst, det var ingen större betydelse vad resultat blev i den matchen. Nu väntade en full försäsong i Österrike och hela laget åkte ner dit för att se till att komma i form till säsongen. Några dagar innan hade dock Adebayor-karusellen dragit igång på riktigt. Det var City hit och det var pengar dit. Många blev i slutändan trots allt glada över att Adebayor lämnade och för det fick vi en så stor summa som £25 miljoner. Nu började extremt många tro att vi skulle köpa en ersättare och fram tills slutet av augusti blev vi förknippade med över 200 spelare. TVÅ-FUCKING-HUNDRA spelare! Det ryktades till och med om att Pavlytjenko var på väg att få en ny chans - i Arsenal?! Det var ett av de mest absurda ryktena, men det fanns flera exempel på sådana och Fabregas-till-Barcelona fick vi höra på i stort sett varje dag.

Hur som helst, Österrike! Det började dåligt, riktigt dåligt! I en olycklig situation så bröt Nasri sitt ben och skulle bli borta i över två månader. Försäsongen gick dock vidare och det spelades träningsmatcher mot SC Columbia, Szombathelyi Haladas och Hannover 96. Under den här tiden hade Touré valt att lämna Arsenal efter att tillbringat hela sju år i arsenaltröjan. Han fick ingen värdig hyllning á la Bergkamp, men Touré hade gjort sitt beslut och det skulle visa sig vara ett rätt så bra beslut för Arsenal i slutändan. Vi gick segrande ur alla försäsongsmatcher och vann därefter även Emirates Cup efter vinster mot Atletico Madrid och Rangers. Sedan väntade sista träningsmatchen mot Valencia där vår första förlust kom - 2-0.

Nu
började upphausandet av säsongen 09/10 i medierna och om det är någonting man idag ser tillbaka på med lite glädje och humor så är det mediernas sätt att behandla och tippa Arsenal. Det pratades om att vi skulle falla ur top 4, det pratades om att City skulle bli extremt bra och utmana om ligatiteln, det pratades om en sjätteplats, en femteplats och ännu en dyster säsong för Arsenal. Ja, vi vet ju inte vad som kommer stämma eller ej av det här ännu, men det är ganska tydligt vilken riktning den här säsongen haft hittills. Spikrakt uppåt! Efter att vi vunnit premiären med hela 6-1 och imponerat mest av alla topplag så verkade alla ha glömt att de tippat oss utanför top 4. Det var superlativ som flög både hit och dit och det var prat om att man underskattat Arsenal hit och dit.

Den efterföljande vinsten i Premier League med 4-1 mot Portsmouth gjorde ju inte saker värre precis. Under tiden hade vi sett till att gå vidare till Champions League gruppspel efter att vi behövt möta Celtic i kvalet. Ett Celtic som vi vann över med totalt 5-1. Nu började det verkligen pratas om att Arsenal kommer vara med i toppstriden i år, men två väldigt bittra förluster mot United och City gjorde att det pratet avstannade för en stund. Det var verkligen tunga förluster, men det var ännu en lärdom för spelarna och för laget. Ett lag som sedan förlusten mot City inte förlorat en enda match. Ett lag som bevisade vilken jävlaranamma man har då man vände 0-2 mot Standard Liege på bortaplan. Ett lag som sedan radade upp resultat som 4-0 och 6-2 och ett lag som spelade världens finaste fotboll.

Efter förlusten mot City har vi inte stött på större motgångar och det kanske var bra att vi trots allt bara fick lika mot både AZ Alkmaar och West Ham. Det var naturligtvis inte bra poängmässigt, men spelarna har visat allt större revanschlust efter varje tappad poäng och det visade även att vi inte var odödliga. Oktober blev trots dessa två smärre smällar en väldigt lyckad månad. 6-2 mot Blackburn, vinst över Liverpool i Carling Cup och den sköna hemmavinsten mot Sp*rs.

Efter 4-1 mot både AZ Alkmaar och Wolverhampton har allt fler insett att Arsenal - trots ett dussin spelare skadade för tillfället - kommer vara med i guldstriden i år. Det finns t.o.m de fotbollsexperter (exempelvis Raphael Honigstein) som sagt att Arsenal för tillfället är ett av världens bästa fotbollslag. Sett till resultat och spel är jag beredd att hålla med utan att försöka låta för enögd. För just nu finns det ingen tvekan om att Cesc Fabregas är världens bästa mittfältare och det finns ingen tvekan om att Robin Van Persie har kommit igång med målskyttet rejält och det finns ingen tvekan om att den finaste/snyggaste/mest eleganta fotbollen i världen för tillfället spelas på Ashburton Grove.

Vi har fått uppleva sköna segrar, bittra förluster och onödiga poängtapp i år, men det viktigaste kvarstår - vi är tvåa i ligan och leder vår grupp i Champions League. Förra året hade vi redan halkat efter i Premier League och trots att Champions League gick bra så stämde knappt någonting i spelet och det var fullt med interna intriger, bråk och mycket annat som störde klubben. Det var turbulenta tider och det är det ingen som förnekar idag. Men i år har vi kommit igång rejält och gått från att ha varit underdogs till att vara titelkandidater. Det finns fortfarande brister, men det handlar mest om småproblem. Skadorna är ett annat faktum som oroar, men sett till hur bra det gått trots dessa otaligt många skador så är det inget som längre sätter käppar i hjulet.

Nu har vi gått in i november månad, en månad som aldrig riktigt varit Arsenals månad. Men hittills har det dock börjat bra med segrar över både AZ Alkmaar och Wolverhampton. Härnäst väntar Sunderland och sedan är det bara Standard Liege och Chelsea kvar av november. Det handlar om två extremt tuffa matcher (Sunderland och Chelsea), men det är matcher som kommer bevisa var vi står ungefärligt i dagens läge. Har vi truppen, har vi bredden, har vi spelarna, har vi motivationen, har vi inställningen och har vi viljan att slå dessa lag? Det återstår att se, men om det är en sak som är säker så är det att den här säsongen har börjat bättre än anat för arsenalsupportrar. Jag citerar min vän Sebbe: "Det är roligt att vara arsenalsupporter just nu".Säsongen i bilder!

Eduardo har en del att säga + intervju med "Micke"


Carlos Vela är på väg att förlänga med Arsenal!

God
kväll once again! Jag tänkte bara ge lite smånyheter här i inledningen. Det är fortfarande så att Merida inte skrivit på det kontrakt han tidigare erkänt att han var nöjd med. Det finns rykten som säger att spanska klubbar rycker och drar i honom, men hur trovärdiga dessa rykten är återstår att se. Dock antar jag att Merida lär skriva på förr eller senare. En annan ung spelare som just nu håller på att förhandla till sig ett nytt kontrakt är Carlos Vela. Just nu går hans kontrakt ut i juli 2011, men Wenger och Gazidis vill tydligen förlänga kontraktet och säkra hans framtid i klubben. Precis som man gjort med många andra tidigare. I förrgår skrev jag att Arsenal var intresserade av Wolfsburgs Misimovic och mittfältsryktena verkar fortsätta. Nu ska vi "tydligen" vara efter Hoffenheims Maicosuel. Det har gått många rykten de senaste dagarna och trots att antagligen ingen eller väldigt få av dessa rykten har någon sorts grund så är det alltid intressant att se vad media knåpar ihop. Med tanke på att vi varit intresserade av väldigt många mittfältare på sistone så verkar det vara så att vi även är på jakt efter en mittfältare - i alla fall om man ska tro media.

Wenger har sagt att han tänker fortsätta att ställa ut en startelva som är kapabla till att vinna i Carling Cup. Sedan är frågan hur man tolkar det han säger, men min gissning är att han mönstrar i stort sett samma lag som han mönstrade mot Liverpool på Emirates vilket är en bra mix av erfarenhet, ungdom, talang och klass. Jag är optimistisk inför den drabbningen och tror att en sådan startelva är kapabel till att vinna över Manchester City, däremot tror jag att det kommer bli väldigt svårt och en bit svårare än mot Liverpool. Men, precis som Wenger säger så är det ett bra test för de unga samt för de som inte fått allt för mycket speltid.

Eduardo har sagt väldigt intressanta saker på sistone och tyvärr kan jag inte ha med allt, men det här är det viktigaste:


We are doing very well at the moment and I hope we can produce a big surprise this year. I am feeling good. At the beginning of the season I had a few injury niggles, but I am okay now and ready to help the team rise to the top of the table, as well as progressing in the Champions League. For me, the most important thing is to help the team and I feel good in playing on the left, on the right or in the middle. The boss knows our qualities and how they can fit into a formation. 4-3-3 is a formation which gives us more movement and more creativity through the middle, although it is not easy because we have to balance defence and attack, and that can be difficult for us as strikers.

Confidence is sky high which of course is not surprising, as our results are really very good. Now we are so proud, because at the start of the season everybody wrote us off.  Nobody believed that we were good enough to play with the big boys. But we can and this is such a big motivation for us.Om ni inte orkar/vill läsa allt, så läs gärna sista stycket! Det är sådant som gör en glad så här tidigt in på säsongen då det är fullkomligt sant. Det finns nästan inget roligare/mer tillfredsställande än att tysta kritiker och om det är någonting Arsenal gjort den här säsongen så är det att ha tystat kritiker.

Eduardo och laget är väldigt självsäkert just nu!Men, jag tänker inte göra det här för långt då intervjudelen tar en hel del plats. Förra gången var det Niklas som fick svara på en del frågor, nu är det Mickes tur (en "micke" har redan intervjuats, men det här är en annan "mickke"). Så, här är intervjun! Enjoy! Tack och hej för mig idag!


Den obligatoriska öppningsfrågan - hur blev du arsenalsupporter och varför?

Det måste varit någon gång runt 96/97 som jag började hålla på Arsenal. Brorsan höll på Man Utd och jag fastnade på något sätt för Arsenal. Minns att jag var ett fan och blev glad när de värvade Ljungberg 98. Jag var alltså 10-11 år.

 

**

Hur tror du att det går i respektive tävlingar Arsenal kommer vara delaktiga i under säsongen 09/10?

Jag tror definitivt på minst 1 titel i år. Kan vi plocka hem 3-poängare i ”skitmatcherna” i ligan så kan vi gå hela vägen. Jag tror det står mellan oss och Chelsea när det närmar sig slutet. Liverpool har varit hypade och har i princip överpresterat några säsonger. Nu hade folk förväntingar på dem och det har ju inte börjat så bra. Man Utd är inte alls lika slagkraftiga utan Ronaldo och de kommer få betala i förlorade titlar efter  att inte värvat någon fullgod ersättare. I de olika cuperna är det svårbedömt, eftersom en usel insats kan vara förödande. Jag har dock starka förhoppningar om att vi kan ta oss långt även i Champions League, och tror verkligen på vårt lag i år. Får vi bra lottning underlättar det naturligtvis på vägen. I FA-cupen och ligacupen är det bara guld som gäller.

 

**

 

Vi har redan nu två förluster i bagaget och bägge har kommit i matcher där vi varit det bättre laget sett över 90 minuter. Vad är det som gör att vi förlorar dessa matcher där vi är det bättre laget och vad skall göras för att detta inte skall återupprepa sig i framtiden?

Spelarna känns mognare i år. MEN de måste prestera varje match i 90 minuter + tillägg. Annars blir det inga titlar. Vi har ett bättre lag än förra säsongen, ett mer moget. Men vi måste bli mer aggressiva, och  mentalt måste det sätta sig - vi ska ända in i kaklet (som en viss förbundskapten uttryckte sig).

 

**Vi leder Grupp H i Champions League efter två vinster och en oavgjord match. Vilka ser du helst att vi möter i en ev. åttondelsfinal, vilka ser du redan nu som jokrar och vilka vill du inte möta alls?


Barca och Chelsea kan innebära respass omedelbart. Rubin Kazan eller Dynamo Kiev om de lyckas hålla undan för Inter vore inte fel (även om öststatslag kan vara luriga). Porto, Unirea eller Stuttgart vore inte heller fel.

 

**

Alla topplag förutom Manchester United har tappat mer än sex poäng redan nio matcher in i säsongen. Vad tror du det beror på? Varför är årets upplaga av Premier League jämnare än den varit på många många år?

Svårt att säga, större globalt intresse. Samt utländska pengar/investerare, som naturligtvis spelar in. Även de mindre lagen tar in mer spelare utifrån och satsar inte bara på engelska spelare som det var innan. Engelska spelare har ju i princip alltid ett överpris.

 

**Vad är enligt dig nyckelfaktorn till att bärga en titel i år? Vad kommer att vara viktigast?

Vi får inte vara naiva, vi måste arbeta stenhårt i 90 minuter och får inte vika ner oss. Vi får inte tappa poäng i de här självklara matcherna utan vi måste vinna. Vi har ett ungt lag, med spelare som är formbara och har utvecklats massvis bara om man ser tillbaka till förra säsongen. Det känns som att laget har förändrats. Det känns som att det finns karaktär i truppen, vilket behövs om vi ska kunna sänka de stora lagen och ta hem titlar.

 

**

 


Vilka spelare förutom Fabregas kommer ha de viktigaste rollerna att axla under årets säsong?

Van Persie kommer få ta mycket ansvar. Han har vuxit ut till en nyckelspelare med sitt kloka spel. I mittlåset Gallas-Vermaelen är det viktigt att ingen går sönder under längre tid. Kan de hålla sig friska tror jag det kan betyda mycket. Jag tror även det är viktigt med kontinuitet i laget samt att vi inte står o faller med vissa spelare. Vi har en bredare trupp i år och det finns kapital på bänken. Men kan laget i stort hålla sig friskt betyder det väldigt mycket.

 

**

 


Vi har redan nu ett oroväckande bra mittbackspar i Gallas och Veramelen när allt stämmer, men vad händer om en av dessa skadar sig? Hur skulle du lösa problemen som uppstår?

Här har vi ett litet skräckscenario. Vi får hålla tummarna för att de inte får några allvarligare skador. En sån som Senderos går absolut spela in, och jag tror faktiskt att han skulle kunna göra bra ifrån sig. Mycket hellre Senderos än Silvestre (som gör att man får hjärtklappning varje gång han får bollen). Alternativt kan vi flytta ner Alexandre Song i mittlåset, då han har erfarenhet från den positionen. Men jag tycker egentligen inte om att möblera om för mycket. Som jag sa är kontinuitet viktigt och han har spelat in sig i rollen som defensiv mittfältare på ett utmärkt sätt, och laget känner sig lugna med han där.

 

**


Tror du att Wenger kommer köpa någon spelare under januarifönstret? Varför, varför inte? Om du skulle få köpa in en(1) spelare till Arsenal under januarifönstret, vem skulle det då vara? Det måste vara en realistisk värvning.

Tveksamt. Om spelarna får hålla sig friska tror jag inte det. Jag tycker Mannone har spelat bra nu när han har fått chansen. Viker han inte ner sig på sikt ser jag han som en startspelare framöver. Börjar han darra och Almunia inte spelar på topp måste vi ha in en naturlig förstekeeper, det måste ett lag som Arsenal ha. Franska landslagets och Lyons Hugo Lloris är en värvning som skulle vara kanon. Annars skulle jag vilja ta in någon ”tung” defensiv spelare. Marcos Senna. Ja, han är gammal. Men jag tror han hade passat perfekt in i Arsenal.

 

**

 


Och så sista frågan - om nu Arsenal skulle bärga en titel den här säsongen - hur skulle du då fira det?

 

Känna en oerhörd lycka och kanske ta 1 öl. =)Start counting - bara tio dagar kvar!


God
kväll. I morgon blir det antagligen lite nyheter samt att jag lägger upp en intervju där Micke fått svara på en del frågor. På fredag planerar jag skriva säsongsutvärdering, på lördag blir det utvärdering på spelarna och efter det så får vi se vad som händer. Hur som helst så kommer det i alla fall vara lite liv på bloggen fram tills matchen mot Sunderland på lördag om tio dagar. Innan jag glömmer det så vill jag bara svara på "du-som-tyckte-att-det-var-befogat-att-gnälla-och-att-domarnivån-var-låg-i-England" kommentar i går genom att länka till den här artikeln. Den summerar min ståndpunkt helt och hållet och är värd en läsning av alla. Ni som har ATVO (Arsenal TV Online) har möjligheten att se lite intervjuer med spelarna om uppkommande kvalmatcher (bl.a Sagna och Gibbs). Det är ju åtminstone något...

, Cesc Fabregas vann helt rättvist EA Sports Player Of The Month som röstas fram av medlemmar på arsenal.com. Han vann med 1,4 % marginal där RvP var säker tvåa, detta trots att RvP några dagar innan vunnit Barclays Player Of The Month. Men men, det är helt rättvist att bägge spelarna får utmärkelserna då de båda haft en stor del i Arsenals vinster på sistone. När vi ändå är inne på Robin Van Persie så är han glad över hans egna utdelning:


In the league I have now contributed seven assists and I am just as proud of these as the seven goals I have scored. I find it crucial to be effective in both spheres for the team.Mmm, se vad spelare kan åstadkomma så fort de är skadefria. En RvP två-tre säsonger tillbaka skulle inte ens varit nära dessa siffror. Men en skadefri RvP gör mer än man vågat tro. Det är bara se hur mycket han bidragit med sen 08/09 som ändå är en säsong man bara vill glömma. I landslaget har han oftast spelat på kanten, men enligt Marwijk (landslagstränaren) så kan det komma att ändra på sig och RvP kan få spela som CF även i landslaget då han just nu klassas som en av Hollands bästa fotbollspelare. Om vi enbart utgår efter statistik så är RvP en av de fem bästa anfallarna i världen just nu. Något som många neutrala och icke-arsenal supportrar brukar klaga på då de anser att han är överskattad. Well well....

Det går bra för RvP för tillfället!

När vi ändå nämner RvP kan vi nämna en annan arsenalanfallare, nämligen Bendtner. Han har nyligen sagt följande:


I had three aims this year – to get into the Arsenal team, qualify for the World Cup and to be [Denmark's] Player of the Year. I have achieved them all. I want to be top scorer in the Premier League, top scorer at the World Cup and, within five years, I want to be among the best strikers in the world.Okej, innan vi börjar klaga på Bendtners ego och innan neutrala supportrar kommenterar hätska kommentarer i kommentarspåret så vill jag bara poängtera det lilla faktum att han säger att han kommer tillhöra de bästa inom fem år. Fem år är en hiskeligt lång tid och trots att han säger inom fem år så tror jag ändå att det kommer ta runt fem år - om inte mer - att nå det målet. Däremot har han utvecklats rätt så snabbt och jag erkänner själv att jag tycker att hans ego är rätt stort, men han är ändå inte i närheten av egon som t.ex Adebayor eller Balotelli har. Hur som helst, nu får han se till att rehabilitera sig.

Supertalangen Jack Wilshere har gått ut på den officiella sidan och sagt följande:

I picked up my injury in training but I should be back for the Manchester City game. It was frustrating to miss the Liverpool game but it was good to see players like Eastmond come into the side and do well. If people are injured there are always youngsters who can step up and do a job. It will be good to play against Manchester City and I hope they play a full team. We will go there and believe we can win and hopefully we can. I think now we are into the last eight it is realistic for us to win the trophy. I think we can beat Manchester City and if we do then the competition will be wide open. We can go all the way.

 


 

 

Jack Wilshere är en spelare åtminstone jag hade hoppats se mer av. Han är en av Arsenals och en av Englands största talanger för tillfället och han har en enormt ljus framtid framför sig. Men samtidigt så vill man inte pressa honom allt för mycket då vi tidigare sett hur talanger förstörts så fort de matchats för hårt i för tidig ålder, men samtidigt vill man ändå ge honom mer speltid och mer erfarenhet då killen har något speciellt i sig. Jag litar dock helt och hållet på Wenger då han är en av de skickligaste tränarna i världen när det kommer att hantera supertalanger och ungdomar.

 

 

 

Wilshere står redo!


Det sista jag tänkte ta upp är november månad. Wenger har ju sagt att det är en månad som inte gynnat oss allt för mycket och att det är en månad fylld av poängtapp, skador och problem. Förra året förlorade vi tre matcher under november månad (Stoke borta, Aston Villa hemma och Man C borta) och det är en bedrift jag helst inte ser att vi gör om. Matchen mot Chelsea i slutet av månaden kommer bli ett riktigt tungviktsmöte och det är ett möte jag ser fram emot riktigt mycket. Nu är det så att någon/några spelare till kommer säkert skada sig, men enligt rapporter här och nu så kommer vi enbart att sakna Bendtner, Clichy och Djourou när vi går in på Emirates den 29 november. I och med det kommer vi ha en enormt bred trupp till vårt befogande, men allt beror på hur många spelare som slipper skador tills dess. Den bästa arsenalelvan (4-3-3) den här säsongen ser utan tvekan ut så här när alla spelare är friska:

 

Almuna

Sagna-Gallas-Vermaelen-Clichy

Fabregas-Song-Denilson/Nasri

Rosicky-RvP-Arshavin

 

Av dessa spelare kommer Clichy vara den enda som missar matchen mot Chelsea så länge resterande spelare håller sig skadefria. Det är ingen dålig elva det, det är det verkligen inte. Trion längst fram kan skapa problem för vilket lag som helst i världen och mittfältet med Fabregas, Song och Denilson/Nasri (som balansspelare) är ett mycket vackert mittfält enligt mig. Försvaret är inte fy skam det heller.

 

Men, innan jag blir anklagad för att vara för subjektiv så erkänner jag själv att även den elvan har vissa brister. Det är inte ofta exakt alla presterar på topp och där bak sker det individuella misstag alldeles för ofta, trots att mittbackarna har ett riktigt bra samarbete. Ingen elva är perfekt och det är inte den heller, men om allt stämmer så är den ruskigt bra och jag skulle då vara rädd som försvarare om jag mötte Rosicky, RvP och Arshavin i anfallet. Sedan kan det diskuteras om det är på den positionen Rosicky kommer spela från och med nu, men enligt mig gör han sig perfekt på den positionen. Visst, han är inte anfallare i grunden, men vi har till och med sett Eboue spela på den positionen, så det ska inte vara några problem.

 

, innan jag gör det här för långt så vill jag bara tacka er alla läsare. Alltid ett nöje att läsa trevliga kommentarer och det är lika roligt att läsa komplimang varenda gång. Se till att kommentera mycket och om vad som helst. Jag är inte rädd för kritik heller för den delen. Men, tills imorgon, god natt!


Vad händer nu då?

Bendtner kan bli borta ända till nyår! Hur det påverkar vårt spel och vårt lag återstår att se.

Jo
, det ska jag alldeles strax ta och berätta för er. Under landslagsuppehållet kommer det komma upp intervjuer med läsare, nyheter precis som vanligt, en utvärdering på säsongen och spelarna hittills, frågestund med mig och lite annat smått&gott. Men, landslagsuppehållet har knappt börjat än, så jag håller inne det mesta.

Tyvärr måste jag börja med riktigt dåliga nyheter. Det handlar om Nicklas Bendtner och det är nämligen så att han kan bli borta så länge som till nyår. Han vann för visso umärkelsen "årets spelare" i Danmark i går (i deras motsvarighet till fotbollsgalan), men nu är det så att han ska genomgå en avancerad operation vilket kan göra så att han stannar vid sidlinjerna fram till januari månad. Om utmärkelsen säger han dock följande:


It is an immensely great honour to be awarded Player of the Year by the fans. I want to thank all those fans who voted for me. I would also like to thank my parents who have believed in me all the time, and I wish to thank my coaches and my team-mates who made this possible for me.


Inte
så mycket plåster på såren, men Bendtner kommer bli saknad. Som tur är så har vi väldigt bra alternativ och ersättare, men hans höjd i luftrummet går inte att ersätta förutom på hörnor.

Er som känner till spelarna som är på lån vet att Lansbury för tillfället spelar i Watford och enligt honom själv så har det gett honom massor med erfarenhet och han säger bl.a följande:


It's going very well. We've played some good teams and I think we have held our own. It's another step up for me and it's another challenge to go in there and play well and show what I can do. The Watford lads have made me feel welcome and I like it there. I definitely notice the intensity at that level. It is a major step-up and when you go to League football, it’s a different level to the Reserves. You go there and you've got to win because the players are fighting for their bonuses, they don't want to lose. It's a good challenge.


Ja, Lansbury, Lansbury. Han är en bra bit ifrån a-lagsmaterial i Arsenal, men den erfarenheten han tar med sig från Watford är ovärderlig för hans personliga karriär - vart han än hamnar. Av det lilla jag läst och följt honom så tycker jag han har gjort gedigna insatser i Watford, så det är absolut en bonus för både honom själv och för Arsenal. Vad som händer med honom i framtiden återstår att se. En annan talang som dock fått mer speltid i Arsenal och i a-laget är Aaron Ramsey. En kille som imponerar allt mer och mer. Wenger har även förklarat varför han startade med Ramsey och någon överraskande förklaring är det inte:


Firstly, I wanted to rest Alex Song. Secondly, Ramsey is 18-years-old and people forget. I set him a target to play between 15 and 20 games this year. So at some stage when you set a boy a target you give him a chance. When we play every three days, I rotated it a little bit because I believe we have a real squad of 20 field players who are of a fantastic level and you can talk and talk and talk, but you have to do it on the pitch as well and give them a chance. He has improved a lot. He has a tremendous engine and he already has good experience for an 18-year-old player.


Ramsey i matchen mot Wolves!

Ja, nog om det! Jag pratade om Eduardos budskap när han drog upp matchtröjan vid 2-0 i lördags i ljudbloggen och för er som inte lyssnade eller för er som vill ha en liten bättre förklaring finns den här. Jag vill även poängtera att jag självklart menade att han föddes och växte upp i Brasilien, inte i Kroatien. Dock har han kroatiskt medborgarskap och spelar för Kroatiens landslag. Man kan även säga att han under sina senare tonår växt upp i Kroatien.

Manchester United förlorade ju toppmatchen mot Chelsea och på senare tid har ju SAF klagat på det mesta - främst domarna. Att däremot Fletcher går ut i media och klagar har inte varit så företrädande. Då undrar man naturligtvis vad han ska skylla förlusten på. På alkohol? På domaren? På taktiken? På Terry? På medspelarna? Nej, han väljer nästan helt och hållet att skylla förlusten och de lite sämre resultaten på sistone på Mr. Wenger:


I think we are starting to see Mr Wenger’s comments starting to influence referees, which is a shame, really. Now we have to raise our game and ensure these decisions are not affecting the game.Hah, haha, hahahahah! Han är rolig den där killen, riktigt rolig. Jag låter er skratta vidare tills imorgon! Tack och hej!

Nu väntar två veckor fyllda av glädje, harmoni och mål!


Fabregas håller sig fast besluten om att vi äntligen kan vinna någonting.

Yeah
right [angående titeln]? Jag önskar att det vore så, men den tråkiga sanningen är att vi får följa vårt "nya" landslag under två veckors tid. Vi får även se ett par avgörande play-off matcher där den mest intressanta matchen utspelar sig mellan Bosnien-Hercegovina och Portugal. En annan intressant match är dock Irland-Frankrike där jag minst sagt tror att Irland har chansen att skrälla. Men det här är inte landslagsbloggen, utan en arsenalblogg.

Det mest anmärkningsvärda idag är att Fabregas har både det ena, andra och tredje att säga:


The captaincy hasn't changed me at all. My team-mates have done a great job for me as well, to be honest. They showed me they believe and help me with everything. There has never been any trouble so I am very happy with how things are going.

We don’t look at ‘The Invincibles’ or whatever the name was. We are Arsenal and a young team who are trying to do our best. There will be a time when we cannot score goals and everyone will say there is a crisis. We just have to keep going being ourselves and play at 100 per cent. We are scoring goals but we have to be ready because one day it will not happen like that and be not so easy. We will have to be patient and it is in that moment where we have to be strong.

We do worry about the goals coming to an end. We talk about what will happen if they stop. It is great when we are scoring so many goals and we have a threat all over the team, but we know that we have to keep that right the way through. There is no point scoring goals like we are until December and then it ends. That will not win the title. So the fear that the run will come to an end is keeping us focused because we want to win the title and we know we have to carry on.Fabregas säger själv att kaptensbindeln inte ändrat honom och det är sant att det inte ändrat hans spelstil, men oj vilken seriositet spanjoren fått i sig. Jag kommer ihåg de uttalanden Fabregas gjorde på tiden innan han var kapten och visst sa han både ett och annat smart, men han sade långt ifrån samma saker som han säger idag. Väldigt mycket av det som kommer ur hans mun är ledaruttalanden. Han pratar om allt möjligt som har hänt och kan komma hända och det allra bästa är att han är ärlig. När det gått dåligt så erkänner han direkt och gömmer sig inte under stolen med det.

Jag har inte tyckt mig se att Fabregas agerar som en riktig kapten på plan och många har kritiserat honom för att han ofta viker ner sig när han möter motgångar på plan, men det kan bero på olika synsätt på ledarskapet. Många engelsmän ser hellre den traditionella Tony Adams-typen medan Cesc själv gärna ser honom som en "spansk" lagkapten som inte skriker och dirigerar så mycket, utan snarare ser till att leda laget på ett modernare sätt. Så länge laget presterar får han leda laget på vilket sätt han vill.

Sedan har titeltorkan en stor del i det hela. Spelarna vet när de spelat en bra match, men ingen vill längre dra för stora slutsatser eller låta sig bli hyllad till skyarna. Precis som jag nämnde i ljudbloggen i går så vet spelarna mer än någonsin att det är titlarna som räknas och inte enskilda matcher. Låt oss bara hoppas att den inställningen håller ända ut.

Arsenal.com har sett till att uppdatera vad som händer kring de spelare som är utlånade och vi kan notera att det gått väldigt bra för så väl Jay Simpson som Jay Emmanuel-Thomas. Om de har någon framtid i Arsenal återstår att se. Wenger har sagt följande om tron på laget:


I have had belief since the first day of the season. I hope to keep convincing the players they could have an interesting part to play in the championship. The most important thing is to play for each other and keep your belief. In this job there is never enough belief. We want to give our best in every game and that is what we are doing.Le Boss!

Många sådana här uttalanden gör det svårt för mig själv att se Arsenal utan Wenger. Jag väljer hellre att tänka på annat än vem som en dag kommer att ta över. Om Wenger kan skapa magi i år återstår att se, men jag tror han lyckas och jag hoppas innerligt att han gör det - stort.

Well ja, vi ska tydligen vara intresserade Wolfsburgs Misimovic. Precis som vi varit intresserade av Hazard, Dzsudzsak, 16-åringar från Argentina, Chamakh, Krasic, Cabaye med (många) flera. Misimovic är bara en i högen och han kommer inte värvas vilket jag kan slå fast med 99 % säkerhet.

RvP är ju på flera sätt i fokus just nu. Som ni säkerligen vet vann han Barclays Player Of The Month och har blivit intervjuade flera gånger på sistone. Jag begär er alla att läsa den här långa intervjun med vår stjärnanfallare. Den är ingående, djup och intressant. Sedan kan jag alltid rekommendera den här artikeln som även den handlar om hans barndom. RvP som jag annars hyllat den här säsongen och RvP som jag verkligen älskar av flera skäl, inte minst för att han verkligen älskar Arsenal - något han poängterar tydligt här:


So far I have only won two trophies at Arsenal - the FA Cup and the Community Shield. That's not enough and I would hate to finish my career having won only those here. I desperately want to win the Premier League and the Champions League with Arsenal and I truly believe that's possible. But... I get the chance to play with the likes of Fabregas, Arshavin, Eduardo Walcott, Nasri and Rosicky - great players who play a beautiful game. Then I watch some teams on TV and think: 'Oh my God, this is so ugly!' That helps me realise how special it is to be at a club like this. I want to win it all with Arsenal.


Det får helt enkelt avsluta dagens inlägg! Ha det bra, tack och hej!

Dags för ännu en ljudblogg!

Hej! Jag låter bli att skriva alltför mycket idag, utan hoppar direkt på ljudbloggen. Jag har haft lite för lite tid att experimentera med den, men det kommer, det kommer.

Saker som tas upp:

Wolverhampton - Arsenal
 • Korta synpunkter
 • Varför Eduardo inte firade "sina" mål
 • Det positiva

Landslagsuppehållet
 • Bra eller dåligt?
 • Vad ska vi hitta på under tiden?

Skadelistan
 • Uppdatering
 • Vilka är närmast respektive längst ifrån att bli friska
Premier League i allmänhet + framtiden
 • Chelseas vinst över Man U
 • Vår grupp i Champions League
 • De tre kommande matcherna


Dagens ljudblogg kan lyssnas på här!En uppdaterad matchanalys!


Den 7 november 2009
Molineux Stadium | Premier League
Wolverhampton - Arsenal
1 - 4

[Zubar(sjm) '28, Craddock(sjm) '35 + '89, Fabregas '45, Arshavin '66]

H
ej, det är en del av er som börjat bli lite trötta på matchrapporter etc. Jag har full förståelse och kommer därför över nästkommande matcher prova ett nygammalt format. Jag pratar om att jag själv kommer skriva Josefssons hörna/analys. Han har inte pga tidsbrist inte deltagit så många gånger förr, men formatet ser ut så här. Så, låt oss köra igång direkt. Vid betygssättning använder jag samma betygsskala som engelsk media där 10 är högsta betyg och 1 är egentligen sämsta betyg. En spelare som gjort en okej insats (varken bra eller dåligt) får således en sjua.Almunia (7/10) - Spanjoren har inte så mycket att göra idag. De få gånger han ingriper så gör han det bra och är förutom ett mindre misstag i andra halvlek stabil rakt igenom. Det blir normalbetyget sju på honom.

Sagna (7/10) - Ja, som flera av er sett så har det blivit väldigt mycket rotation i högerförsvaret den här säsongen. Som jag skrivit tidigare så är Sagna mycket mer stabil defensivt, medan Eboue är bättre offensivt. Sagna har dock blivit allt bättre på sistone och om han fortsätter förbättra sina inlägg så kommer Eboue få allt mindre matcher. Idag så är han ännu en gång stabil bakåt och några av hans inlägg var riktigt bra, några kunde lika gärna resulterat i mål.

Gallas (6/10) - Den här matchen går väl inte till en av Gallas bättre matcher. Han tajmar en tackling dåligt i första halvlek vilket gör att han får gult kort och ser allmänt inte lika pigg ut som vanligt. Kan ha att göra att han fick sig en smäll ganska tidigt i matchen.

Vermaelen (7/10) - Vermaelen gör sitt jobb idag. Är stabil bakåt och farlig framåt, precis som vanligt. Han gör inget extraordinärt, men det krävdes heller inte idag.

Gibbs (8/10) - Visst gjorde han en och annan dum tackling då och då och visst var inte hans inlägg de allra bästa, men jag är inte det minsta oroad så länge han har samma inställning som idag. I Gibbs har vi en framtida världsförsvarare. Idag bevisar han ännu en gång att ingen behöver vara det minsta rädd för att han inte kommer palla trycket. Han löper fram och tillbaka hela tiden och vilken fart, kondition och vilja killen har - i en match mot Wolverhampton. Det blir en åtta!

Fabregas (7/10) - Fabregas gjorde det han skulle idag - mål och målchanser. Hans mål kom till efter en mycket fin nertagning+passning av RvP och ja, det var inte så svårt att avsluta in i mål. Han hade rätt inställning idag och jag gillade på sättet han klev in så fort en diskussion uppstod efter en tilldömd frispark. Han såg alltid till att lugna ner våra egna spelare. Det är så en kapten ska agera.

Fabregas gör 3-0!

Ramsey (8/10) - En annan yngling som imponerade stort på mig idag. Ramsey spelade på Songs position - defensiv mittfältare - och vi har inte sett allt för mycket av Ramsey på den positionen, men det viktiga är att han verkligen gav sitt allt. Han såg riktigt kraftig ut och såg stundtals ut att dominera mittfältet. Att han sedan var nära att göra mål var inte fy skam. Ramsey var riktigt bra idag och frågan är hur många fler starter han kommer få i framtiden. Jag är då inte bekymrad att se honom från start.

Diaby (- - utbytt '24) - Diaby spelade för lite för att bli betygsatt. Av det lilla man såg av honom så såg det ut som han skulle få en dålig match, men egentligen är det nog bättre att låta det vara osagt. Hur som helst ugick han med skada.

Arshavin (7/10 - utbytt '74) - Var ofta farlig när han bestämde sig för att försöka. Något han inte gjorde allt för ofta idag, men han lyckades göra mål och det är precis det Arshavin ska göra.

Robin Van Persie
(7/10) - Kunde ha satt två mål med lite bättre bollkontroll och precision, men hans assist till Fabregas 3-0 var snygg nog för att få en sjua. Annars gjorde han en okej insats, men inte mer än det.

Eduardo (7,5/10 - utbytt '74) - Det finns de som vill säga att han fick två mål med sig idag. I ärlighetens namn fick han inte ett enda då bägge målen (1-0+2-0) bedömdes som självmål. Men det var ändå han som var inblandad vid båda tillfällena på något sätt. Eduardo måste fortfarande slipa sina avslut. När han väl får lite matchform och när han väl slipat på sina avslut kommer han vara dödsfarlig framför mål.

Song (7/10 - inbytt '24) - Song gjorde det han skulle idag. Stabil, precis som vanligt.

Rosicky + Nasri (inbytta '74) - Bägge spelarna spelade för lite för att betygsättas, men det anmärkningsvärda var vad spelarna hette. När kunde vi senast ta ut Eduardo och Arshavin och ersätta dem med lika bra om inte bättre spelare?Matchens tre kanoner:

 • Ramsey - Det var några som höjde på ögonbrynen när de fick se Ramsey i startelvan. Antagligen ville Wenger vila Song som spelat en hel drös med matcher på sistone. Song fick endast vila i 24 minuter, innan han blev inbytt för Diaby. Hur som helst så spelade Ramsey som en man idag. Han var stark i närkamperna, jobbade för det mesta hemåt och såg till att skapa målchanser. Han gjorde väldigt mycket rätt idag och stärkte sina aktier för att få fler matcher från start.

 • Gibbs - Jag kan erkänna att Gibbs inte gjorde en fantastisk match, men bra var han. Han täppte igen på vänsterkanten och var väldigt löpstark idag. Viljan var stor och han visade att han kan ersätta Clichy med råge.

 • Eduardo - Han var ändå mannen bakom de två första målen (störde försvararen vid första och låg bakom chippen till andra målet) och för det så platsar han här idag. Har dock en bit kvar till toppformen, men den kommer snart.

Eduardos chipp fram till 2-0!


Glöm inte bort:

 • Bortafansen - Det var vid många tillfällen jag undrade om vi spelade hemma eller borta. Bortafansen lät väldigt många gånger högre än hemmafansen och lät vid många tillfällen som en hel arena. De ska ha mycket stor cred för sitt kraftiga sjungande från minut ett till nittio.


Matchens Spursspelare (Spelare som behöver putsa sina kanoner):

 • Det var ingen spelare som höll Sp*rsklass idag, men Gallas får putsa sin kanon lite extra tills nästa möte.


Mina sista tankar:

Det var trots allt en rätt så stabil vinst. Jag var aldrig riktigt orolig för att vi skulle förlora och vid ställningen 3-0 kändes det över helt och hållet. Laget gick in med rätt inställning och lyckades kamma hem tre poäng. En väldigt imponerande vinst sett till inställning och vilja. Det fanns flera spelare som kämpade tills domaren blåste och som inte tappade något som helst fokus. Roligt att se lite arga blickar bara för att vi släppte in ett mål i slutskedet. Sådant ska inte accepteras.

Nu går vi till två veckor fyllda av landslagsfotboll och det ska bli roligt att se vad Hamrén snickar ihop. Samtidigt är det bra då väldigt många arsenalspelare får chansen att komma tillbaka under en tid då inga matcher spelas i PL, CL eller någon annan cup. Well, det var allt för idag. Ny ljudblogg kommer imorgon! Make sure to tune in tomorrow!

Inför: Wolverhampton - Arsenal

Jag är kär i bilden, så därför blir det en repris på gårdagens introbild.

Haaaalllåååå
. Fredagen den sjätte november är det idag och ja, det är absolut ingenting speciellt med den dagen. Imorgon åker laget i nordvästrig riktning upp mot Wolverhampton för att klockan 18:30 svensk tid stå på Molineux Ground. Wolves ligger för tillfället precis över nedflyttningsstrecket med 11 poäng och en match mer spelad än Blackburn. Hemma har de inte varit alltför bra och mäktar endast med en vinst, två likaresultat och två förluster. Samtidigt får man absolut inte underskatta ett lag som Wolves. Hur dåliga de än är, så har det tidigare visat sig att underskattning straffar sig. Om spelarna går in i matchen med inställningen att det här löser sig av sig självt så har Wolves redan halva inne. Samtidigt så ska Arsenal bara klara av att slå ett rätt så svagt Wolves - oavsett startelva.

Fabregas är motiverad inför drabbningen:


We will have to be at our best as usual because today there are no small teams in the Premier League, everyone makes it difficult if you are not up for it, so we will have to be motivated to beat them.
It is noticeable that the 'big four' teams have lost a number of matches so far between them. That is better for the league because it means other teams are improving.

Fabregas also noted that teams seem to be preferring a more positive approach to football.

Maybe we are seeing teams throughout the division playing a little more football and trying to make passing combinations. We should never forget that people pay a lot of money to watch football and do not want to see players just kicking the ball up into the air. I know it is difficult to play one-twos and things like that, but you have to try your best to make the game attractive because people pay to see good football.Yeah, om det är någon som gillar Arsenals way of playing football så är det Fabregas himself. Ibland är det svårt att tro att killen bara är 22 år. Han har i stort sett hela sin karriär framför sig och bara det lilla faktum att han redan spelat hela 169 matcher för Arsenal är smått absurt. Värt att påpeka är att han haft en enorm tur med skador och dylikt (om vi utesluter förra årets skada). Men, just nu är han enormt viktig för att Arsenal fungera. Han är vår nyckelspelare, vår mittfältsmotor, vår general, vårt hjärta. Ja, vad ska man säga, han är i stort sett allt klubben står för. Det saknas superlativ för att benämna honom helt enkelt.

Wenger har ju snackat som vanligt och den här gången har han pratat om både titlar och Merida. Merida som själv sagt att han vill ha ett nytt kontrakt med Arsenal och som gått med på kontraktkraven, men som ännu inte satt pennan på papperet:


Success is measured by consistency and quality. I don’t deny that it is measured by trophies, it is a part of it, what I deny sometimes is the comparison of the trophies. For example, when people say, 'is winning the Carling Cup more difficult than to go to the Semi-Finals of the Champions League?' I say no.  But to win the championship or Champions League, that is of course a trophy that you measure the success of a team by.

I think it's massive for us that he's signing a new deal because I believe he's an outstanding player. He has technical quality and he knows where to stand on the pitch. You can't give that to people. He has that quality of the pass in the final third and he sees things. And he's aggressive. He's a man on the football pitch and despite his size he's ready for a fight. He's in the first-team squad and I believe we prepare and we make room for the players we sign on a longer term.Merida firar efter mål mot Liverpool i Carling Cup.

Jag har tidigare sagt att det vore tråkigt att mista en sådan talang som Merida och jag håller fast vid det uttalandet. Jag förstår absolut att han vill ha mer speltid i a-laget, men just nu finns det helt enkelt inte plats nog för honom att spela. Vi har världsspelare på i stort sett varenda position och han kommer helt enkelt få nöja sig med några inhopp och några matcher från start i Carling Cup och kanske även FA-cupen. Tålamod är vad han behöver och trots att jag tror att han till slut kommer skriva på ett nytt kontrakt så oroar det ändå lite att han inte gjort det ännu. Sedan tror jag inte det är så massivt viktigt [att Merida skriver på] som Wenger får det attt låta, men visst vore det skönt att få bekräftat att han tänker fortsätta kämpa.

Om vi hoppar tillbaka till matchen mot Wolves imorgon så har deras tränare Mick McCarthy något att säga:


I just wonder, when you see a top team against a so-called lesser one - Leeds United playing Colchester, Leeds United against Sunderland in the FA Cup, or Wimbledon beating Liverpool - has the best team always won? I look at all of them and I live in hope all the time. If you don't believe that, you might as well not turn up and I might as well not bother worrying about them. And if I give that feeling to the lads then they might as well not bother. You can be rest assured it's quite the opposite. They (Arsenal) are going to lose some - and one might just be tomorrow. It's not written anywhere in the Premier League rules that Wolves cannot get anything off Arsenal or Chelsea in our next two games.


Det
här är ju ett ganska så vanligt uttalande från tränare som tränar lite sämre lag och plötsligt ska möta ett storlag. Man kan inte precis gå ut i media och fördöma sitt eget lags chanser och ja, han har ju rätt i att stora skrällar sker då och då, men jag ser verkligen ingenting som kan stoppa the Gunners om de går in i matchen med rätt inställning. Det ska dock bli kul att se hur matchen utvecklas. Jag har tippat på 3-1, men tror snarare på en målsnål match som slutar med en säker 2-1 seger för vår del. Ni som är intresserade av att läsa hur det gick förra gången vi promenerade in på Molineux (säsongen 03/04) kan läsa det här. IRC-kanalen som vi pratat om tidigare kommer komma upp under landslagsuppehållet!

McCarthy mot Wenger - har han någon chans ö.h.t?

Ja, innan jag avslutar tänkte jag bara meddela att vi ska vara efter Chamakh igen. Det låter inte så troligt och jag avfärdar det som ett dåligt rykte. Bendtner har blivit nominerad i Danmarks motsvarighet till guldbollen. De han slåss mot är Sörensen (Stoke), Poulsen (AGF) och Kjaer (Palermo). Det kommer stå sig mellan Sörensen och Bendtner, men jag tror att Bendtner tar hem det i slutändan. Måste även tillägga att skrivbordsbakgrunden från senaste matchen som finns uppe på arsenal.com är riktigt snygg! Chelseas tränare Ancelotti får avsluta det här inlägget med följande citat:

Arsenal have good possibilities to arrive in first place. We can't think about Liverpool at this moment because they are behind, but Arsenal have a very good team and a very good chance to win.

Enkel seger mot AZ Alkmaar bäddar för seger i grupp H!

Den 4 november 2009
Champions League | Emirates Stadium
Arsenal - AZ Alkmaar
4 - 1

[Fabregas 26+53, Nasri 43, Diaby 72, Lens 83]

G
od dag. Stämningen var lite slapp i går, i alla fall för min del. Jag blev naturligtvis glad av att se Arsenal göra mål, men något större firande blev det inte. Det här skulle bli en komfortabel vinst och så blev det även. Arsenal spelade vissa stunder magiskt och jag vill gärna påstå att vi för tillfället spelar världens finaste fotboll. Barcelona har visserligen inte haft större problem (om vi utesluter CL), men trots att de spelar vackrast fotboll när allt väl stämmer så har Arsenal gjort minst lika bra om inte bättre ifrån sig rent fotbollsmässigt under säsongsinledningen. I går visade vi ännu en gång varför vi av många klassas som det fotbollslag (tillsammans med Barca) som spelar världens elegantaste fotboll. Trots att motståndet var dåligt så är det trots allt vi som ser till att göra dem dåliga.

De flesta har redan skrivit klart sina matchrapporter och på grund av den sena matchtiden så valde jag att flytta fram min matchrapport tills idag. Så istället för att återspegla matchen tänkte jag fokusera allt på målen.

1-0, Fabregas, '26: Gallas försöker väggspela med Nasri, men det misslyckas. Istället håller Nasri bollen och passar en simpel passning till Arshavin. Under tiden har Gallas sprungit långt upp i banan och närmare boxen. Han får även bollen av Arshavin som han passar vidare till Fabregas. Fabregas får bollen samtidigt som han håller ifrån en försvarare och avancerar några steg in mot mitten innan han avlossar ett skott. Ett skott som inte är världens hårdaste, men som är väldigt välplacerat i målvaktens nedre högra hörn. 1-0 till Arsenal!

Målet kan ses här och laddas ner här.

Fabregas sätter ettan!

2-0, Nasri, '43: Gallas och Arshavin är ännu en gång en del av ingredienserna i detta mål som signeras Nasri. Gallas plockar upp en felplacerad passning av en Alkmaarspelare och passar den sedan enkelt vidare till Arshavin som snabbt ser till att skicka vidare bollen till Nasri. Nasri får bollen och gör en otroligt snygg kroppsfint och lurar försvararen ner på knä samtidigt som han har full kontroll över bollen när han avancerar mot mål och slår in den. Ett mycket elegant mål av den tekniske fransmannen som nu är tillbaka på riktigt!

Målet kan ses här och laddas ner här.

Nasri sätter tvåan!

3-0, Fabregas, '53: Diaby - som spelade väldigt bra igår - bryter en passning på mittfältet och ser snabbt till att vända spelet till Arsenals fördel. Passningen far vidare till en viss ryss vid namn Arshavin som levererar en perfekt passning till vår käre lagkapten Cesc Fabregas vars eleganta avslut går in i mål.

Målet kan ses här och laddas ner här.

Fabregas firar 3-0!

4-0, Diaby, '72: Det här målet påminner mig extremt mycket om Arsenal under tidigt 00-tal. Det var på tiden vi antagligen var världsbäst på att ställa om och världsbäst på att kontra sönder lag. Som jag nämnt några gånger tidigare så har vi gjort många fina kontringar under den här säsongen och frågan är hur långt upp den här hamnar. Nasri vinner en boll långt ner i plan på högerkanten och passar den till Diaby som är positionerad lite mer centralt i banan. Diaby passar den fram till den ganska nyligen inkomna Ramsey som passar vidare bollen till en felvänd Eduardo. Eduardo har ingen chans att vända kroppen och behålla bollen och skulle vid fortsatt bollinnehav tappa chansen att kontra. Istället klackar han den vidare upp i banan med stor kraft. Bollen finner Arshavins fötter som passar den till en Diaby vars förstatouch är riktigt bra inne i straffområdet. Diaby lägger över bollen på sin högerfot och skjuter in den. 4-0 och hattrick i assists för Arshavin!

Målet kan ses här och laddas ner här.

Diaby makes it 4-0!

4-1, Lens, '83: Arsenal får smaka lite på sin egen medecin när Lens skjuter in 4-1, men kontringen är långt ifrån lika snygg som den vid 4-0 målet. Efter en arsenalhörna så får Alkmaar chansen att kontra och en spelare får iväg en lång passning till Lens som väggspelar med en annan Alkmaarspelare (jag har inte dunderkoll på deras namn) och Lens springer sedan mot mål från halva plan och avslutar lite utanför straffområdet. Ett skott som Almunia ska ta, men Almunia är felpositionerad och tror att Lens ska ta ytterligare några steg. Ett stort misstag av Almunia som annars matchen igenom varit grym och bl.a gjort en superräddning från nära håll.

Målet kan ses här och laddas ner här.

Vermaelen och Eboue pratar lite om dagens Arsenal efter matchen:


Vermaelen: Maybe we were a little bit underestimated at the start of the season. A lot of people were talking about Arsenal not being good enough to be at the top, but we have done well so far in the Premier League and Champions League and we have to keep going because there are a lot of games to play. We have some big games coming up including Chelsea. If we have a good result there, then it will be very big for us.

Eboue: Why not? [If we are able to win a trophy this season]. We have confidence in our team. We have to believe in ourselves on the pitch for our Club. We feel very, very well when we play and we want to continue to play like this and continue to win the games.


Jag håller med bägga spelarna och speciellt Vermaelen. Vi är och kommer förbli underskattade säsongen ut, som tur är så är det snarare en fördel än en nackdel.

Även Le Boss hade ett och annat att säga:


It was a brilliant performance because we dominated our subject technically, tactically and overall we felt never under threat. We played with the needed confidence, technically astute, overall very happy

We are consistent and this season it looks like we go for game to game and get stronger and stronger. It's important to keep that attitude to progress, to improve and to play for each other even more. Then we can believe in our future.


 

Wenger skapar magi!


Den här vinsten påminde mig rätt mycket om vinsten över Porto med 4-0 förra året. Skillnaden är att vi nu har ett mycket mer sammansvetsat lag och en starkare tro på oss själva samt en helt annan inställning. De tre sakerna/egenskaperna kan bli helt avgörande för hur långt vi går i årets upplaga av CL. Sedan hoppas jag verkligen inte vi får möta Barcelona redan i åttondelen. Barcelona som faktiskt har chansen att komma tvåa i deras grupp. Sedan finns det naturligtvis en hel del andra bra lag som kommer placera sig på en andraplats, men för att vinna eller gå långt i CL måste man kunna slå vilket lag som helst i Europa. Jag tror vi är kapabla till det, men det kommer bli svårt ju längre vi går.


Den största nyheten allmänt är att Stan Kroenke nu ligger på exakt 29,9 % vilket förr eller senare bäddar för ett övertagningsförsök från amerikanens sida. Han kan antingen hålla den andel aktier han har ett bra tag eller så kan han göra ett bud på resterande aktier direkt. Vi får se vad den lurvige amerikanen har i siktet. En sak som är säker är att han längre inte kan köpa mer aktier utan är rent utav tvungen att göra ett bud på resterande aktier.


Allt för idag, nytt inlägg kommer imorgon fredag! Jag tackar och bockar för er som följer bloggen och vi hörs imorgon!


Inför: Arsenal - AZ Alkmaar + skadelistan växer allt längre.


Arsenal - AZ Alkmaar

G
od kväll - tänkte jag börja inlägget med. Jag är inte så vidare van vid att skriva så tidigt som jag gör just nu när jag ligger hemma på sjukbädden. Men, det är inte hälsningsfrasen som är det viktiga. I dag går vi in i Champions League fjärde omgång och vid en vinst så säkrar vi gruppavancemang. Jag är säker på att vi alla vet om vad som hände förra gången vi mötte AZ Alkmaar. Att göra om samma misstag i dag vore inte bara dumdristigt, det vore klantigt, fjantigt, onödigt och allt däremellan. 

Som tur är så har vi redan upplevt vilka konsekvenser det blir om man spelar så som vi gjorde senast mot Alkmaar. Därför kan vi supportrar gå in med en förhoppningen att vi inte får se en repris av vad som skedde i Holland för några veckor sedan. Vi spelar på Emirates i dag och vi kommer kunna ställa upp med en rätt så stark startelva, men det tar inte bort det faktum att vi just nu är det mest skadedrabbade laget i Premier League. För tillfället har vi nio spelare skadade, tvåa på den listan ligger Everton med sju skadade spelare. United har fyra, Chelsea har sex och Liverpool har två. Som ni märker så finns det en viss skillnad. För mig är det helt otroligt hur ett lag som Liverpool haft en så dålig säsongsinledning trots en relativt frisk trupp (om man ska jämföra med Arsenals nio stycken skadade spelare för tillfället). Det stärker bara det faktum att Torres och Gerrard är ovärderliga för deras del. Sedan kan man argumentera över hur bra Arsenal skulle ha spelat utan Fabregas och RvP (som jag anser vara de två viktigaste spelarna i vårt lag för tillfället), men det är en helt annan femma.

Våra skador kommer när vi precis går in i en period med många skador, allt enligt Wenger:


In England, you always get injuries in November. It's very frustrating. You look at the statistics, they always happen in November and you know that in December you can win or lose the title.  It's the volume of games. You play on different pitches, players play international games, there is the end of the first phase of Champions League games and you could have played 20 games already.Det som enligt mig många glömt bort är hur bra startelva vi trots allt kan vaska fram trots skadorna. Samtidigt som vi pratar om skador på spelare som Clichy, Denilson och Walcott så kan vi ställa upp med spelare som Gibbs, Fabregas, Rosicky (som är tillbaka från skada) och Arshavin. Det är inte vilka spelare som helst och trots att vi saknar de spelare som vi saknar för tillfället så har vi en enormt bred trupp. Något som många - inklusive jag själv - klagat på rätt länge. Om det här inte är bevis nog att vi har en bred trupp nog för att vinna PL, CL eller FA-cupen så vet jag inte vad som ska klassas som en bred trupp.

Clichy blev som sagt skadad i går. Rättare sagt så var han redan skadad ett tag innan då han känt av smärta i ryggen efter de senaste matcherna. Han själv sade att han trots allt kunde spela, men en röntgen förändrade det helt och hållet. Nu stannar han kvar vid sidlinjen i en månad. Wenger sade att det även finns en risk att han blir borta upp till två månader. Och det finns ingen chans i världen att Gibbs kommer kunna spela alla matcher om han blir borta upp till två månader. Då kan Traoré komma att få starta någon gång och Traoré är ett oprövat kort för tillfället.

Gibbs - klarar han av att sköta Clichys jobb?

Men Gibbs är mannen (snarare killen) som kommer få ersätta Clichy och Wenger säger följande om läget som uppstått:


I don’t remember him for the mistake against Manchester United. After that he played and he played well so for me it is forgotten. The luck he had was that Clichy was injured so he played again three days later. If we’d have had Clichy coming back then sometimes you’d say ‘OK give him a breather’ and he would not have played until the end of the season. For us, Clichy is a blow because it exposes Gibbs every three days and we move into a period where he would have played naturally anyway. You rotate a little bit more when you move into November. Clichy will be out for one month or two months and that is too much.Well, Gibbs har visat att han håller på högsta nivån och många har sagt att han kommer bli hela Englands vänsterback i framtiden. Han har stora krav på sig, men en sådan talang som Gibbs får börja räkna med det. Vi får verkligen hoppas att han pallar trycket att spela vecka in och vecka ut så länge Clichy är borta. Som tur är så kommer ett landslagsuppehåll och ja, ni vet vad jag tänkt skriva här (det kommer lägligare än någonsin).

Koeman och hans Alkmaar är just nu i London och tränar inför matchen och Koeman har stor respekt för RvP:


Robin has developed himself in a fantastic way in the last few years. At the moment he is our best Dutch player, he shows that every week for Arsenal. He is a very important player for them now and sometimes he is captain of the team, and that says enough.

 
 

Om jag skulle vara Koeman skulle jag vara extremt rädd för RvP. Han är inne i ett målstim för tillfället och han kan göra att den allra blekaste målchansen resulterar i mål. Han kan göra mål när som helst och var som helst. Om de lyckas eliminera honom så har de fortfarande spelare som Arshavin och Rosicky (som jag antar kommer få spela till höger i anfallet) kvar att stoppa. Det kommer inte bli en lätt uppgift för Alkmaar, verkligen inte.

 

Alkmaars spelare tränar på Emirates.

 

AZ Alkmaar är ett lag vi bara skall vinna över på Emirates. Vi dominerade fullständigt nere i Holland och de ska bara inte vara ett hot för oss. Om vi vill vinna Champions League så ska ett lag som AZ Alkmaar desarmeras snabbare än snabbast. Samtidigt är det kanske fel att förvänta oss en målfest i dag, trots att många hoppas på det. Det viktigaste är trots allt resultatet. Vår spanske lagkapten säger följande:

 


 

Of course we wish we could score four or five goals in every single game, but we must realise that sometimes that is not the way football is and sometimes to win the games, you just have to not make mistakes and work hard to keep the ball better.

 


 


Jag tänker inte göra inlägget längre än det redan är, men det som Fabregas säger är enligt mig det viktigaste budskapet inför drabbningen idag. Allt handlar inte om mål. Sist men inte minst tänkt jag bjuda på lite humor. Adebayor har tydligen startat en twitter och ja, det är rätt så intressant läsning (varning för en stor dos sarkasm).

P.S: Jag följde eran diskussion om vilken låt det är som spelas innan matcher på Emirates och det rätta svaret är precis som några angivit The Wonder Of You av Elvis Presley. Låten kan hittas på YouTube och det finns även många videos från Emirates där man klart och tydligt hör låten - exempel finns här. Jag har även satt ihop ett litet ljudkollage med ramsor som brukar sjungas på Emirates, eller ja, det är mest en samling av mina personliga favoriter. Om ni vill höra så finns det att ladda ner här.


Kroenke extremt nära ett övertagningsförsök + spelaruttalanden!


G
od morgon. Som ni kunde läsa i kommentarspåret i går mådde jag alldeles för dåligt för att skriva ett inlägg i går, tyvärr. Min streak som jag hade blev således förstörd, då det var första gången på flera månader jag inte skrev ett inlägg på en vanlig dag. Men, låt oss fort glömma det och låt oss blicka framåt. Jag vet inte varför, men i dag känner jag mig väldigt arsenalisk (hur man nu ska definiera det...), så vi hoppar direkt på inlägget.

Det har ju länge talats om att amerikanen Stan Kroenke är nära ett övertagningsförsök - när han når 29,9 % måste han göra ett bud på alla andra aktier i klubben - och nu har han köpt ytterligare 427 andelar för £3,6 miljoner och han äger nu 29,6 % av klubbens aktier. Det är enbart 0,3 % ifrån 29,9 % som skulle innebära att han måste göra ett bud på resterande aktieandelar om han vill köpa mer aktier. Det är lite krångligt för de som inte är insatta, men låt oss först se om han väljer att gå ända dit.

R
obin Van Persie som fått igång målskyttet rejält har nu sagt sitt om saken:


In the last four or five weeks I’ve felt much better. I’ve had to get used to the new role because I previously played as a second striker and now I’m operating as a main striker, so I needed to find my way in. To my mind, earlier in the season I lost too much energy working defensively and needed to find the right balance. It’s really important for the team that I have enough energy to score goals and make assists, as well as helping out in other ways. I feel that in the last few weeks I’ve found that mix, of having the energy to do my offensive work and contribute defensively.


Jag skulle inte kunna tänka mig att se Robin Van Persie i en annan tröja än arsenals, det går helt enkelt inte. Han har och kommer alltid att vara en gooner om han fortsätter som han gör. Jag menar, han uttalade sig nyligen om hur skönt det var att slå Sp*rs och hur roligt det är att se dem förlora, oavsett mot vilket lag de spelar mot. Sådana uttalanden gör inte bara en spelare älskvärd hos supportrarna, utan han visar hur mycket han själv älskar klubben. Så länge han håller sig skadefri - som han mer eller mindre gjort sedan 08/09 - så kan han göra under på plan om han fortsätter så här!

Han har kommit igång på riktigt nu, vår holländare!

Vår lille tsar har äntligen slutat prata om saker som inte berör Arsenal och han har istället överlagt allt fokus på klubben. Det här är trevlig läsning för oss:


I want to win the Champions League and Premier League. I am sure it is possible for Arsenal to do that. We have to finish speaking about how young we are. We need to play like we are a big and strong team. We all understand well that the task we always face is to win. The fans love me which is important for me. I am so happy to be at Arsenal.


Jag har flera gånger nämnt att Arshavin är de stora matchernas man. Mot lite mindre lag så lyckas han nästan aldrig prestera fullt ut och han blir ofta kvar i något sorts vakuum. Men så fort det vankas stormatch så är det ofta just Arshavin som visar sin klass. Hur som helst så är det en spelare vi behöver och han har visat oss förut att han kan göra mirakel ute på plan. Bara hoppas att det fortsätter, speciellt i Champions League.

Bacary Sagna har reflekterat över vinsten mot Tottenham:


It was a great win against Tottenham. Last year we deserved to win but it finished 4-4 and that was disappointing. On Saturday we showed our fans we are better than them. There was no extra pressure - we worked very hard in training to stay focused until the end of the game. We know if we are focused, we are the best team in the Premier League and we have to keep going that way. We know we have to win everything at home to be competitive in the League. We are on the way to winning something and lifting a trophy.Han nämner att vi är det bästa laget i Premier League om vi håller oss fokuserad och vette fan om det inte är sant. När jag tittade på senaste Eurotalk (26/10) så berörde Niva det ämnet och han sade att Arsenal har den bästa truppen tillsammans med Chelsea och att de inför säsongen faktiskt såg starkare ut än resterande lag. Någonting som vi inte minst fått erfara de två första PL-månaderna. Men det är svårt att avgöra vilket lag som faktiskt är bäst. Alla lag har sina formsvackor och formtoppar och personligen tycker jag Chelsea ser riktigt starka ut i år, men frågan är hur bra de lyckas när de afrikanska mästerskapen drar igång. Flera nyckelspelare försvinner och även Ancelotti har uttryckt oro över det. Det är bara vänta och se, men precis som jag sagt tidigare så kan vi inte vara beroende av hur mycket poäng andra lag tappar, utan vi ska bara se till att vinna så mycket som möjligt.

Man hoppas på att man får se många sådana här scener i år.

Det sista som är värt att ta upp i dag är Rosicky som säger följande om
och om sin fotbollskarriär:


The first thing is that he truly believes in the players he chooses for his team. And also his view on football, the way he wants to play and the way he wants to win. I would say the style is extraordinary. I have not worked under another coach in my career who has a philosophy like his. He can teach players to play the way he wants and he knows how to sign players who will be able to quickly understand what he wants from them.


The lowest point was the period after I found out I would need to undergo a second operation [autumn 2008]. It was really difficult to cope with the news. And as to staying optimistic, the main motivation was that I wanted to play football again. It's hard to explain but I can say that if I didn't love football so much, I probably wouldn't be back.Rosicky har visat prov på äkta kämparmentalitet när han sakta men säkert rehabiliterat sig från sin skada. Om jag skulle vara professionell fotbollspelare så vet jag inte vart jag skulle ta vägen om jag blev borta lika länge som Rocky. Arton månader är en förjävligt lång tid, men Rosicky har verkligen kämpat sig tillbaka och det absolut roligaste är att han visat sig vara i stort sett lika bra som han var före skadan. I de matcher han spelat har han ofta spelat med stort självförtroende och även bjudit på en del delikatesser. Jag tänker främst på den där passningen med yttersidan som han gjorde fram till Fabregas i matchen mot Blackburn. Sådana passningar kan bara spelare utav yttersta världsklass göra.

Det smått tråkiga är att vi inte vet var vi har honom just nu. Han skulle enbart vara borta i några dagar, men har redan varit borta i snart två veckor. Skadeproblemen har fortsatt för honom och det enda jag och alla andra hoppas på är att han kan bli skadefri ett längre tag. Jag tror att han skulle kunna göra extremt bra ifrån sig om han bara får vara frisk ett längre tag.

Det var det lilla som togs upp i dag. I morgon väntar ett inför-inlägg då vi möter AZ Alkmaar på Emirates i morgon. Det kan bli en härlig målfest om arsenalspelarna väljer att gå in med inställningen att göra så många mål som möjligt. Annars ska det bli kul att se vilket lag Wenger ställer upp med då jag antar att han väljer att vila några spelare. Nu ska man inte underskatta Alkmaar, men om man spelar så dåligt som de gjorde på sin hemmaplan så ska det inte finnas någon möjlighet att de kan skaka oss på Emiraten. Jag citerar Wennman - Det här är en match där du kan satsa din bil, ditt hus och din hustru på. Så säkert är det [att Arsenal vinner]. Men, tills dess! Ha det bra, hej!

Jag kan ju inte låta bli att posta den här .gif(en). Underbart mål av en underbar spelare.

En uppdaterad ljudblogg med både det ena och det andra!God kväll mina damer och herrar. I dag är det söndag och söndagar betyder precis som vanligt ljudbloggar. Den här gången har jag sett till att få till ett intro och ett litet outro. Inget större, men åtminstone något. Jag ska naturligtvis även börja få in gäster i programmet, men det får vänta på sig någon vecka till. Ja, det finns egentligen inte så mycket att ta upp rent skriftligt, så jag överlåter allt till ljudbloggen.

Jag vet inte vad det är med min röst vecka in och vecka ut, men jag låter annorlunda i verkligheten. Hur som helst, jag hoppas det inte är några större problem!

Detta tas upp:

Arsenal - Tottenham
 • Kort reflektion av gårdagens match.

Spelarna
 • Robin Van Persie - målmaskinen är igång?
 • Cesc Fabregas - är det hans år i år?
 • Manuel Almunia - storformen tillbaka?

Carling Cup
 • Möte mot Manchester City - hur går det?
 • Hur går det för de andra lagen?

Skador
 • Skadeuppdatering och personliga åsikter.

Premier League och Champions League i allmänhet
 • Kommande möten för Arsenal.
 • Vad som händer generellt sett.


Ljudspelaren för We-upload fungerar ej på bloggen. Har försökt de andra sidorna ni tipsat mig om (alsacreations och fileden), men det fungerar konstigt nog inte där heller. Så om ni har tips på ytterligare sidor där man kan ladda upp en ljudfil på samt lägga in den på en hemsida eller blogg via en ljudspelare så skulle det uppskattas!  Hur som helst, ljudbloggen hittar ni här (streamas - behövs ej ladda ner).RSS 2.0