Eduardo har en del att säga + intervju med "Micke"


Carlos Vela är på väg att förlänga med Arsenal!

God
kväll once again! Jag tänkte bara ge lite smånyheter här i inledningen. Det är fortfarande så att Merida inte skrivit på det kontrakt han tidigare erkänt att han var nöjd med. Det finns rykten som säger att spanska klubbar rycker och drar i honom, men hur trovärdiga dessa rykten är återstår att se. Dock antar jag att Merida lär skriva på förr eller senare. En annan ung spelare som just nu håller på att förhandla till sig ett nytt kontrakt är Carlos Vela. Just nu går hans kontrakt ut i juli 2011, men Wenger och Gazidis vill tydligen förlänga kontraktet och säkra hans framtid i klubben. Precis som man gjort med många andra tidigare. I förrgår skrev jag att Arsenal var intresserade av Wolfsburgs Misimovic och mittfältsryktena verkar fortsätta. Nu ska vi "tydligen" vara efter Hoffenheims Maicosuel. Det har gått många rykten de senaste dagarna och trots att antagligen ingen eller väldigt få av dessa rykten har någon sorts grund så är det alltid intressant att se vad media knåpar ihop. Med tanke på att vi varit intresserade av väldigt många mittfältare på sistone så verkar det vara så att vi även är på jakt efter en mittfältare - i alla fall om man ska tro media.

Wenger har sagt att han tänker fortsätta att ställa ut en startelva som är kapabla till att vinna i Carling Cup. Sedan är frågan hur man tolkar det han säger, men min gissning är att han mönstrar i stort sett samma lag som han mönstrade mot Liverpool på Emirates vilket är en bra mix av erfarenhet, ungdom, talang och klass. Jag är optimistisk inför den drabbningen och tror att en sådan startelva är kapabel till att vinna över Manchester City, däremot tror jag att det kommer bli väldigt svårt och en bit svårare än mot Liverpool. Men, precis som Wenger säger så är det ett bra test för de unga samt för de som inte fått allt för mycket speltid.

Eduardo har sagt väldigt intressanta saker på sistone och tyvärr kan jag inte ha med allt, men det här är det viktigaste:


We are doing very well at the moment and I hope we can produce a big surprise this year. I am feeling good. At the beginning of the season I had a few injury niggles, but I am okay now and ready to help the team rise to the top of the table, as well as progressing in the Champions League. For me, the most important thing is to help the team and I feel good in playing on the left, on the right or in the middle. The boss knows our qualities and how they can fit into a formation. 4-3-3 is a formation which gives us more movement and more creativity through the middle, although it is not easy because we have to balance defence and attack, and that can be difficult for us as strikers.

Confidence is sky high which of course is not surprising, as our results are really very good. Now we are so proud, because at the start of the season everybody wrote us off.  Nobody believed that we were good enough to play with the big boys. But we can and this is such a big motivation for us.Om ni inte orkar/vill läsa allt, så läs gärna sista stycket! Det är sådant som gör en glad så här tidigt in på säsongen då det är fullkomligt sant. Det finns nästan inget roligare/mer tillfredsställande än att tysta kritiker och om det är någonting Arsenal gjort den här säsongen så är det att ha tystat kritiker.

Eduardo och laget är väldigt självsäkert just nu!Men, jag tänker inte göra det här för långt då intervjudelen tar en hel del plats. Förra gången var det Niklas som fick svara på en del frågor, nu är det Mickes tur (en "micke" har redan intervjuats, men det här är en annan "mickke"). Så, här är intervjun! Enjoy! Tack och hej för mig idag!


Den obligatoriska öppningsfrågan - hur blev du arsenalsupporter och varför?

Det måste varit någon gång runt 96/97 som jag började hålla på Arsenal. Brorsan höll på Man Utd och jag fastnade på något sätt för Arsenal. Minns att jag var ett fan och blev glad när de värvade Ljungberg 98. Jag var alltså 10-11 år.

 

**

Hur tror du att det går i respektive tävlingar Arsenal kommer vara delaktiga i under säsongen 09/10?

Jag tror definitivt på minst 1 titel i år. Kan vi plocka hem 3-poängare i ”skitmatcherna” i ligan så kan vi gå hela vägen. Jag tror det står mellan oss och Chelsea när det närmar sig slutet. Liverpool har varit hypade och har i princip överpresterat några säsonger. Nu hade folk förväntingar på dem och det har ju inte börjat så bra. Man Utd är inte alls lika slagkraftiga utan Ronaldo och de kommer få betala i förlorade titlar efter  att inte värvat någon fullgod ersättare. I de olika cuperna är det svårbedömt, eftersom en usel insats kan vara förödande. Jag har dock starka förhoppningar om att vi kan ta oss långt även i Champions League, och tror verkligen på vårt lag i år. Får vi bra lottning underlättar det naturligtvis på vägen. I FA-cupen och ligacupen är det bara guld som gäller.

 

**

 

Vi har redan nu två förluster i bagaget och bägge har kommit i matcher där vi varit det bättre laget sett över 90 minuter. Vad är det som gör att vi förlorar dessa matcher där vi är det bättre laget och vad skall göras för att detta inte skall återupprepa sig i framtiden?

Spelarna känns mognare i år. MEN de måste prestera varje match i 90 minuter + tillägg. Annars blir det inga titlar. Vi har ett bättre lag än förra säsongen, ett mer moget. Men vi måste bli mer aggressiva, och  mentalt måste det sätta sig - vi ska ända in i kaklet (som en viss förbundskapten uttryckte sig).

 

**Vi leder Grupp H i Champions League efter två vinster och en oavgjord match. Vilka ser du helst att vi möter i en ev. åttondelsfinal, vilka ser du redan nu som jokrar och vilka vill du inte möta alls?


Barca och Chelsea kan innebära respass omedelbart. Rubin Kazan eller Dynamo Kiev om de lyckas hålla undan för Inter vore inte fel (även om öststatslag kan vara luriga). Porto, Unirea eller Stuttgart vore inte heller fel.

 

**

Alla topplag förutom Manchester United har tappat mer än sex poäng redan nio matcher in i säsongen. Vad tror du det beror på? Varför är årets upplaga av Premier League jämnare än den varit på många många år?

Svårt att säga, större globalt intresse. Samt utländska pengar/investerare, som naturligtvis spelar in. Även de mindre lagen tar in mer spelare utifrån och satsar inte bara på engelska spelare som det var innan. Engelska spelare har ju i princip alltid ett överpris.

 

**Vad är enligt dig nyckelfaktorn till att bärga en titel i år? Vad kommer att vara viktigast?

Vi får inte vara naiva, vi måste arbeta stenhårt i 90 minuter och får inte vika ner oss. Vi får inte tappa poäng i de här självklara matcherna utan vi måste vinna. Vi har ett ungt lag, med spelare som är formbara och har utvecklats massvis bara om man ser tillbaka till förra säsongen. Det känns som att laget har förändrats. Det känns som att det finns karaktär i truppen, vilket behövs om vi ska kunna sänka de stora lagen och ta hem titlar.

 

**

 


Vilka spelare förutom Fabregas kommer ha de viktigaste rollerna att axla under årets säsong?

Van Persie kommer få ta mycket ansvar. Han har vuxit ut till en nyckelspelare med sitt kloka spel. I mittlåset Gallas-Vermaelen är det viktigt att ingen går sönder under längre tid. Kan de hålla sig friska tror jag det kan betyda mycket. Jag tror även det är viktigt med kontinuitet i laget samt att vi inte står o faller med vissa spelare. Vi har en bredare trupp i år och det finns kapital på bänken. Men kan laget i stort hålla sig friskt betyder det väldigt mycket.

 

**

 


Vi har redan nu ett oroväckande bra mittbackspar i Gallas och Veramelen när allt stämmer, men vad händer om en av dessa skadar sig? Hur skulle du lösa problemen som uppstår?

Här har vi ett litet skräckscenario. Vi får hålla tummarna för att de inte får några allvarligare skador. En sån som Senderos går absolut spela in, och jag tror faktiskt att han skulle kunna göra bra ifrån sig. Mycket hellre Senderos än Silvestre (som gör att man får hjärtklappning varje gång han får bollen). Alternativt kan vi flytta ner Alexandre Song i mittlåset, då han har erfarenhet från den positionen. Men jag tycker egentligen inte om att möblera om för mycket. Som jag sa är kontinuitet viktigt och han har spelat in sig i rollen som defensiv mittfältare på ett utmärkt sätt, och laget känner sig lugna med han där.

 

**


Tror du att Wenger kommer köpa någon spelare under januarifönstret? Varför, varför inte? Om du skulle få köpa in en(1) spelare till Arsenal under januarifönstret, vem skulle det då vara? Det måste vara en realistisk värvning.

Tveksamt. Om spelarna får hålla sig friska tror jag inte det. Jag tycker Mannone har spelat bra nu när han har fått chansen. Viker han inte ner sig på sikt ser jag han som en startspelare framöver. Börjar han darra och Almunia inte spelar på topp måste vi ha in en naturlig förstekeeper, det måste ett lag som Arsenal ha. Franska landslagets och Lyons Hugo Lloris är en värvning som skulle vara kanon. Annars skulle jag vilja ta in någon ”tung” defensiv spelare. Marcos Senna. Ja, han är gammal. Men jag tror han hade passat perfekt in i Arsenal.

 

**

 


Och så sista frågan - om nu Arsenal skulle bärga en titel den här säsongen - hur skulle du då fira det?

 

Känna en oerhörd lycka och kanske ta 1 öl. =)Kommentarer
Postat av: Anonym

Bra intervju!

Håller med om Lloris, riktig talang :)

2009-11-12 @ 23:29:05
Postat av: Jesper

Yoann Gourcuff skulle väl inte vara helt fel? Även om Wenger inte vill betala den summan som Bordeaux vill ha för honom.

2009-11-13 @ 13:02:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0