En kall novembernatt

En kall novembernatt vandrade jag sakta hem på Stockholms gator. El Clasico blev inte det El Clasico jag ville se. Det enda jag såg på den stora skärmen var pixlar. Till och med en Zlatan som avgjorde hela matchen fick mig inte på bättre humör. Ute i den dimmiga natten såg jag gatlyktors försök att ljusa upp den mörka tillvaron. Jag hade fyra timmar tidigare varit full av förväntan, tre timmar tidigare fortfarande varit hoppfull om ett smärre mirakel och två timmar tidigare sett hoppet blåsa bort som en höstvind. Varför är fotbollen så orättvis?

Arsenal kom till spel med en elva som på alla möjliga sätt kunde slå ett Chelsea i toppform. Vi väntande oss inte utklassningssiffror, men nog fan väntade vi att detta lag skulle bjuda Chelsea på motstånd. Vi väntade på ett avlösande mål. Det målet kom, bara att det kom i fel bur. Drogba visade varför han just nu är en av världens bästa fotbollspelare. Någon minut senare kom andra målet, även det i fel bur. Det kanske mest horribla var att den ständigt utbuade Cole låg bakom båda inläggen. 0-2 och jag såg ingenting annat än en antingen arg eller väldigt tyst Wenger i omklädningsrummet. Jag hoppades att Kanu skulle bytas in och fixa ett till mirakel. Det tråkiga var att vi inte längre hade Kanu, det tråkiga var att vi heller inte hade någon som ville leka Kanu för en dag. Vem hoppades jag på? Vela? Arshavin? Walcott? Vem som helst, absolut vem som helst. 45 minuter senare stod vi på plan med 0-3 istället för 3-2 som slutresultat.

Det första "Hahahaha, ni förlorade"-smset hade redan hunnit komma fram och jag kunde inte göra någonting annat än att stänga av mobilen. Jag visste att det här var det värsta som kunde hända. Stämningen inför matchen hade redan byggts upp sedan förlusten mot Sunderland och alla förstod hur viktig matchen skulle bli. Det började bra, gick sämre och slutade miserabelt. Vi klev ut och ägde matchen den första halvtimmen och hade flera bra lägen, men lik förgäves så gick vi till halvtid med 0-2. När, NÄR kommer turen börja ta vid oss? När kommer matcher börja gå våran väg? När kommer vi sluta lida av ineffektivitet?

Kommentatorn sa något väldigt bra i andra halvlek. Han sade att det saknas någon som RvP, någon som kan röra sig, vända sig och plötsligt skjuta från alla vinklar. RvP saknas mer än vad vi anat, tyvärr. För av våra elva män var det ingen som vågade avlossa bössan. De väntade, de väntade och de väntade lite till. De tog några extrasteg för att komma närmare målet för att sekunden senare se bollen flyga iväg långt åt helvete. Det var ingen som tog initiativet, ingen som vågade skjuta ett plötsligt skott. Ingen som vågade skjuta alls. För skott kan ta alla riktningar, någonting inte minst vi arsenalsupportrar vet om. Den kan ta en farlig sväng, den kan träffa spelare på armen, den kan träffa spelare och gå in i mål, den kan stötas undan av målvakten som lämnar en farlig retur varpå någon håller sig framme och gör mål. Men idag så gjorde den inget av det nämnda och anledningen var att de där skotten aldrig kom.

Samtidigt blir man inte klok på hur orättvis fotbollen är. Efter en massaker av målchanser så stod vi ändå utan ett mål efter nittio minuter. Arshavins mål var egentligen regelrätt då Cech aldrig hade ett stadigt grepp om bollen, men vi kan inte skylla på det. Lika lite som vi kan skylla Vermaelen för hans självmål. Chelsea vann och det smärtar att säga det. För vi kan så mycket bättre, så mycket bättre. Ligatiteln är inte körd, men för tillfället är den långt borta. Det jag istället tänker göra den här ruskiga kvällen är att hänvisa till 1997/1998. Exakt samma läge som nu, 11 poäng efter ligaledaren och ändå vann vi ligan med två omgångar kvar att spela. Kan vi få en repris må tro?

I väntan på tåget såg jag ett starkt ljus. Det var väldigt långt borta, men det var fortfarande ett ljus. Precis när jag steg på tåget så såg jag hur ljuset sakta lös svagare och svagare. Jag hoppas det där ljuset inte slocknar, för om det gör det, så finns det ingenting kvar, ingenting.

Kommentarer
Postat av: John

Mycket fint och känslosamt inlägg !Känner som dig, en total tomhet, varför kan vi aldrig få vinna dessa matcher, de fyra tävlingsmatcher vi förlorat i år har vi lika gärna kunnat vinna och oturen inte var emot oss hela tiden. Varför kan vi aldrig få dem där tur målen ? Jo på grund av att vi skjuter alldeles för lite som du också påpekar.

Kändes som vi lärt oss det i början på säsongen men det måste göras varje match !

Vi har potenialen i laget det har vi men varför inte utnyttja den i sådana viktiga matcher som denna ?Men ligan är långt ifrån över även fast det varit lättare att vinna den om vi vann idag, men nu måste spelarna tagga till och verkligen se till att prestera på sin topp hela tiden i varje match så ska vi alla se att vi har väldigt bra chans att vinna ligan.

2009-11-30 @ 00:53:00
Postat av: Leif

Först vill jag bara säga att det där var some deep shit Kicken.Våra chanser på ligaguld är enligt mig inte helt bortblåsta. Men med förlusten idag så är hoppet om att vinna PL något förminskat. 11 poäng upp till Chel$ea om jag inte har helt fel. Visst vi kan säga att vi har en match mindre spelad hur mycket vi vill för att få det att låta bättre. Men saken är den att vi inte heller har vunnit den matchen än.

Att vi skall vinna ligaguld är som sagt inte 100 % osannolikt. Men nu är det bara så att det fins ett lag som går som tåget just nu. Och det laget är Chel$ea (bäst i världen just nu?). Jag har svårt att se att dem börjar förlora eller spela oavgjort en massa matcher.

Men det som talar emot Chel$ea är att: 4 nyckelspelare förvsvinner för ett tag till de Afrikanska mästerskapen + att dem har kvar att möta Man U och Liverpool borta. Och det är som ni alla vet inga lätta matcher. Sedan så kan man ju hoppas att dem får 2 oavgjorda matcher i rad mot några mitttenlag. Då kan vi komma ikapp lite där. Och det skulle nog stressa Chel$ea spelarna rejält att se hur avståndet till de andra lagen sakta men säkert minskar.Men åter till Arsenal. Min tro på att ta hem minst 1 titel i år är inte alls bortblåst. Jag tror stenhårt på att vi tar hem Carling Cup iaf.

Men det beror ju också mycket på vilka skador vi får. Skulle t.ex Fabregas skada sig. Då är jag 100% säker på att vi inte tar hem ligan eller Cl. Dvs att han är borta under en längre period. 1-3 månader. För med både han och RvP borta så blir vi helt enkelt sämre. Inte alls i närheten lika vassa som om vi skulle vara dem på planen.2009-11-30 @ 01:59:24
Postat av: Kevin kirves

Mer spel för bendtners del!!!!!! HAN ÄR BÄST! varför fattar ingen det? Han petar Van persie utan tvekan. Forza Arsenal!!!!!!!!

2009-11-30 @ 14:14:42
Postat av: Robin Ramström

Jadu, liga vinsten för arsenal...... Tyvärr har det tåget redan gått. Arsenal kan satsa på FA-cupen eller nått annat skit. Älska drogba, älska chelsea! <3<3<3<3<3<3

2009-11-30 @ 14:16:11
Postat av: Danne

Robin, du vet att när ryssen drar blir ni samma jävla skitlag som förut?Saknar van Persie mer än vad jag någonsin kunnat tro. Och varför ska han bli skadad just NU? När det går så jävla bra, nu känns det som att vi faller som en sten.. Först 0-1 mot Sunderland, tyvärr var vi värda segern, men 0-3 mot Chelsea!? Även om vi var bättre i första och lite i andra så kan vi inte få in bollen? Arshavins mål var ju rätt självklart, varför fick Chelsea frispark?Näeh, dags att börja satsa hårdare på CL, FA och Carling Cup. Som City spelar nu lär det inte bli några problem att slå dom!Almunia har gjort sitt nu. När Chelsea gjorde sina mål försökte han knappt ta bollen! Sälj han, dags för en ny målvakt enligt mig, det finns många bra där ute!

2009-11-30 @ 15:18:59
Postat av: Leif

Almunia har visserlgien gjort sitt i Arsenals mål det håller jag med föregående talare om.

Men de 3 målsen som han släppte förbi var nästinitll otagbara. Näe igår så vare i försvaret vi läckte som såll. Och det hade knappast hänt om Clichy hade varit med.....

2009-11-30 @ 16:07:44
Postat av: Anonym

mina vänner skämmde ut mig idag i skolan eftersom dom var chelskifans.

2009-11-30 @ 16:38:34
Postat av: Matte

Ni ska va glada om det går bättre än 92/93 säsongen!

2009-11-30 @ 16:41:38
Postat av: Nedim

Det är en väldigt berörande text även om man är 12 år. Jag läser och kommer på nytt hopp men det som händer är inte bra så öppna plånboken och köp någon för i helvete wenger. Det är starka ord du använder med det är en väldigt fin text. Men än är det inte över tänk er om Cech blir skadad ska de då spela med Hilario han är rent utsagt en pisse målvakt så än fins det hopp. Kolla på hur de spelade mot Wigan ....

2009-11-30 @ 16:59:21
Postat av: Song

Drogbas frispark satt i Alminias hörn. Han reagerade inte ens. En ny målvakt borde vara av högsta prioritet.

2009-11-30 @ 18:19:06
Postat av: Ms S.

Vackert inlägg.Idag känns förlusten värre, du kanske kan komma över och sova sked? Som lite tröst.

2009-11-30 @ 19:34:37
Postat av: Stralle

Jag var på plats. Laddat upp hela helgen i London för matchen och Wenger blir taktiskt helt utklassad av Carlo. Så jävla tråkigt! Chelsea behövde inte ens börja spela, för vi spelade dem i händerna hela tiden och dom tog tillvara på chanserna.Respektlösa Wenger som ibland tror lite för mycket på våra gooners! 5 Månader på RvP känns tomt, nästan lika tomt som 0-3.Chamakh i januari?

2009-11-30 @ 20:54:19
Postat av: micke

stralle tog du lite bilder när du var där eller?

2009-11-30 @ 21:39:48
Postat av: Anonym

Potenteilla målvaktsvärvningar:

Manuel Neuer Schalke 04. Kan mycket väl bli en ny Lehmann.

Igor Akinfeev CSKA Moskva. En målvakt som kan bli en av världens absolut bästa. Dock så lär nog United fixa underskriften från honom före någon annan.

Hugo Lloris. Han är Lyons första målvakt och tror han är 2a i franska landslaget. Han är fransk så varför inte?

3 alternativ. 3 unga spelare med en spående lysande framtid. Men kanske allra viktigast. Dem är redan nu världsmålvkater.

Förmodligen så blir det dock ingen av dessa. Men man kan väl få hoppas lite

2009-11-30 @ 22:53:41
Postat av: Alexander

Det jag såg av matchen var arbetesom inte lönade sig. Domslut som vi vägrades. Brutalt spel från Chelsea. 2 tur-mål de inte var förtjänta av. En kraftig saknad av van Persie.Enda domslutet vi fick med oss var när idioten Jon Obi Mikel (som förövrigt bör uteslutas från spel i PL)tjafsade om bollen vid vår egen(!) kortlinje. Så j**la långt från Chelseas mål som möjligt, där fick vi frispark.

2009-12-01 @ 15:54:22
URL: http://alexanderism.blogg.se/
Postat av: Stralle

micke, jag tog lite bilder innan och under uppvärmningen både i restaurangen, ifrån läktaren och utanför, har dock inte hunnit titta igenom dem! Hur tänkte du, be om att posta dom här på bloggen?

2009-12-01 @ 21:31:37
Postat av: Alex

skiten sög... Fanns ingenting i spelet som var bra nog. Dom spelar verkligen bra, men de behövs ryggrad och med de kommer consistency

2009-12-02 @ 09:04:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0