Gibbs borta i tre månader + matchrapport!

, skadeläget var på väg att ljusna upp, men det tar sig istället en törn nu när Gibbs blir borta i hela tre månader. Han är då först tillbaka i slutet av februari och jag kan ingenting annat hoppas än att Clichy inte skadar sig än en gång efter att han kommit tillbaka från skada. Vad vi däremot kan hoppas på är att Traoré visar att han håller på den högsta nivån. Däremot skulle jag inte chansa med att starta honom mot Chelsea. Istället skulle jag sätta ut Silvestre eller Vermaelen (som faktiskt spelat på vänsterkanten) på vänsterbacken. Personligen skulle jag faktiskt sätta Senderos på mittbacken tillsammans med Gallas och ha Vermaelen till vänster. Det kommer dock inte hända, tyvärr.

Som ni ser så ser jag hellre att en lite mer erfaren mittback som har någon slags erfarenhet av att spela som vänsterback tar över Gibbs position i matchen mot Chelsea. Sedan kan Traoré ta över och visa om han har "det där" inom sig. Varför är jag inte ledsen över att Gibbs skadat sig? Det enkla svaret är att det inte överraskar längre. Jag orkar inte lägga tid på att frustrera mig på skadorna som våra spelare drar på sig och trots Gibbs skada så ser det rätt så ljust ut på skadefronten. Det tråkiga är att Gibbs skadar sig i ett skede där Clichy inte är frisk, vilket gör att vänsterbackspositionen blir något av ett frågetecken. Visst är den naturliga ersättaren Traoré, men jag är inte så säker längre. Men, jag tänkte betygsätta spelarna m.m, så här har ni min lilla matchrapport.Den 24 november 2009
Emirates Stadium | Champions League
Arsenal - Standard Liege
2 - 0

[Nasri 35, Denilson 45]


Almunia (7/10) - Gjorde det han skulle idag. Fick inte göra alltför många räddningar, men var hela tiden alert.

Eboue
(8/10) - Han slutar inte att överraska mig den här säsongen. Vissa ville redan sälja honom i somras och vissa trodde att han var slut som fotbollspelare och trots att han ibland gör mediokra insatser så är han ständigt ett hot framåt, trots att han är en högerback. Sagna är en bättre högerback defensivt, men Eboue är fortfarande en riktigt offensiv högerback och hans offensiv är riktigt bra. I går var han ett ständigt hot både ute på kanten och i anfallet. Han gjorde en överlag väldigt bra insats och frågan är om inte Sagna borde börja bli rädd för att mista sin position snart.

Gallas (7/10 - utbytt i halvtid) - Bra försvarsarbete och var ständigt uppe och hjälpte till i anfallet. Blev tyvärr utbytt i halvtid efter att hans öga svullnat upp då Arshavin och Gallas kraschade ihop.

Vermaelen
(7/10) - Var hela kvällen väldigt alert och precis som Gallas var han ständigt långt uppe i plan. Snacka om målkåta mittbackar!

Gibbs (7,5/10) - Tyvärr så kommer nyheten om hans långtidsskada lite som en smärre chock och precis som jag skrev där uppe så är det faktum att Clichy är skadad det värsta. Han gjorde en mer än okej insats i går och var bra i både defensiv och offensiv. Otroligt synd att vi mister honom i tre månader.

Gibbs spelade bra, men blir nu tyvärr borta hela tre månader.

Fabregas (8/10) - Bevisar ännu en gång varför han är så otroligt viktig för detta lag. Är hela tiden spelbar och skapar hela tiden både målchanser och mål. I går var han ännu en gång ostoppbar, trots att han själv inte gjorde mål. Visade även upp sin mognad i slutet när en SL-spelare skallade honom löst.

Song (9/10) - Song, Song, Song. Vilken spelare. För två år sedan ogillade jag honom, för ett år sedan ville jag sälja honom under transferfönstret i vinter. Nu är jag brutalt kär i honom och anser att han efter Fabregas är den viktigaste spelaren i truppen. Han var vissa stunder magisk i går kväll och hans kämparinsatser match efter match går inte obemärkt förbi. Song for president!

Denilson (8/10 - utbytt i matchminut 66) - Trots motståndet bevisar han varför vi saknat honom så mycket på sistone. Är en av Premier Leagues bästa balansspelare och hans mål är ju ingenting annat än magnifikt. Oerhört viktig!

Arshavin (7/10) - Var både osynlig och i centrum. Hade ett par vassa lägen då och då, men på senaste tiden vill det sig inte för ryssen. Han är dock i varje match ett ständigt hot och han var bra i den här matchen, men långt ifrån det han är kapabel till. Han är trots allt stora matchernas man och trots att det här var lite av en stormatch, så är det matcherna mot de absoluta topplagen Arshavin spelar som bäst mot. Jag satsar då gärna pengar på att Arshavin nätar mot Chelsea.

Arshavin och Gallas krockar.

Vela (7,5/10) - Var en stolpträff ifrån att göra mål och f rågan är om han inte skulle gjort mål på den där hörnan som gav oss fem målchanser på tre sekunder. Var ofta spelbar och utmanade försvararna väldigt mycket. Han överraskade faktist lite. Jag behåller honom gärna på plan mot Che lsea.

Nasri (8/10 - utbytt i matchminut 60) - Var som en helt annan person jämfört mot Sunderland. En av våra mest tekniska spelare för tillfället, något som han inte minst visade i går. Hans avslut vid målet var världsklass. Roligt att ha honom tillbaka!

Silvestre
(7/10 - inbytt i halvtid) - Spelade rätt okej. En miss höll på att kosta oss ett mål, men utöver det såg han rätt så stabil ut. Det syns dock väldigt tydligt att han saknar matchform.

Rosicky (7/10 - inbytt i matchminut 66) - Svarade för ett piggt inhopp, men han aldrig riktigt komma in i matchen.

Walcott (7,5/10 - inbytt i matchminut 60) - Väldigt piggt inhopp och var nära att göra mål. Ständigt hot för försvaret. Hoppas bara att han håller sig skadefri nu!


Matchens tre kanoner:

Song - Vilken insats! Det enda som saknades var ett mål och det hade han gjort sig förtjänt av, om det hade kommit. Han har utvecklats till en av de bästa defensiva mittfältare - om inte den bästa - i hela Premier League.

Denilson - Tillbaka från långtidsskada och ja, på vilket sätt han gör comeback. Drömmål och väldigt bra arbete. Hoppas som bara den att han håller i formen tills matchen mot Chelsea.

Eboue - Blir bara bättre och bättre och trots att hans defensiv måste bli bättre så lovar det gott. Kan han hitta tillbaka till kanonformen i CL 05/06?


Glöm inte bort:


Bytena vi gjorde! Att sätta in spelare som Rosicky och Walcott när man tar ut spelare som Nasri och Denilson visar på en tydlig bredd inom truppen.


Mina sista tankar:

En stabil vinst över ett Standard Liege som spelade okej, men ingenting mer. Båda målen var av yttersta världsklass och när man har spelare som Rosicky och Walcott på bänken så blir man glad. Det smått tråkiga är skadan på Gibbs och det är lite oroande, men jag hoppas Wenger hittar ett sätt att hantera den situationen fram tills att Clichy är tillbaka.

Det pigga spelet var någonting annat som var väldigt glädjande. Trots att vi ledde med 2-0 slet spelarna som bara den ute på plan. De sprang non-stop och försökte hela tiden att utöka ledningen. Sådant gillar vi! Däremot är ineffektiviteten fortfarande ett väldigt stort problem. Jag säger inte att vi skulle vunnit med 7-0, men vi skulle enkelt kunna vunnit med åtminstone 5-0 om vi tagit vara på de målchanser vi fick. Målchanser som i 8 fall av 10 utmynnar i mål. Men, nu gäller det att lägga fokus på matchen mot Chelsea, för den kommer bli extremt viktig.


Nu bär det av till matchen mot Chelsea!


Målen från igår:

 


Kommentarer
Postat av: iNke

Lite väl generösa betyg, tycker jag. Är 7 ditt normalbetyg eller? Om det är så känns det inte särskilt proportionerligt då det logiska i mitt tycke vore att utgå från fem. Song var ganska bra men knappast bättre än Cesc, Denilson och Nasri. Det konstigaste med Song är att han visserligen har varit bra, men Arsenal släpper ändå in mål i nästan varje match.

2009-11-25 @ 12:37:21
Postat av: iNke

Eboué tyckte jag föresten var sämst i laget tillsammans med typ Silvestre. Han springer visserligen framåt mycket men jag tycker aldrig att särskilt mycket kommer ut av det, förutom kanske den sedvanliga dykningen i eller kring motståndarnas straffområde.

2009-11-25 @ 12:39:09
Postat av: kicken

@!Nke: Jag kör samma skala som The Sun där 7 är normalbetyg.

2009-11-25 @ 14:27:12
Postat av: kicken

Ah, förlåt. Normalbetyg är 6 i The Sun. Då har jag varit lite för generös ja. Fr.o.m nästa gång blir normalbetyg 6.

2009-11-25 @ 14:31:16
Postat av: Stralle

Samma betygsskala som FM. På fredag går skutan till London, uppvärmning lördag med Fulham - Bolton. Sedan är det dags, ARSENAL - CHELSEA :D:D:D:D::D WHEEEEY!!!

2009-11-25 @ 14:44:22
Postat av: Kalle

Jag håller nog med kicken tycker att Song ska ha en 8-9 i betyg då han är riktigt bra och enligt mig en av det bästa defensiva mittfältare i PL. Han gör mycket jobb i det tysta, tror inte att Cesc skulle kund spela ”sitt” spel till 100% om han inte lita på Song. Om du frågar mig så är Song den typen av spelare som jobbar i det tysta och gör andra spelare bättre, alla lag behöver den typen av spealare. Om inte song hade spelat så bra som han har gjort så hade vi släppt in ännu mer mål.

Sen så hoppas jag att AW kommer att ger Vela mer chanser då jag ser oerhört stor potential i honom, jag tror han kan bli riktigt bra.

Och slutligen några ord om Denilson, vi kanske sakna honom mer än vad vi trodde och ville erkänna. Han är en riktigt bra balansspelare, kanske en av de bästa i PL, men defffinitivt en av de mäst underskattade spelarna in PL. Han är riktigt bra tvåväggsspealare om man använder hockey tärmer.

Tack igen för en riktigt bra blogg, keep up the great job 

2009-11-25 @ 14:58:11
Postat av: niklas

mycket bra match o hoppas att eboue får chansen på söndag som vänstrerback han är bra där. Faan va snyggt mål denilson gjorde asså bollan åker till vänster och höger och upp och ner:P mycker snyggtNu taggar vi upp inför matchen på sönGO GUNNERS ARSENAL 4EVER

2009-11-25 @ 15:23:18
Postat av: Leif

Nu äre kört! Matchen mot Chel$ea. Jag hoppas att ni alla fattar nu att Chel$ea kommer att överbelasta våran vänsterkant med anfall efter anfall.

Så nog kommer Chel$ea, tyvärr, att få in 2 bollar :(

Det enda som kan rädda oss nu är att vi gör mer ;)

2009-11-25 @ 15:41:45
Postat av: r09

hur länge är det kvar tills clichy kmr i träning? saknar han <33

2009-11-25 @ 16:38:37
Postat av: kicken

@r09: Ganska svårt att säga. Det Wenger sade när han åkte på skadan var 1 - 2 månader. I bästa fall är han tillbaka i träning i början av december.

2009-11-25 @ 17:04:25
Postat av: janne

hej kicken, jag har sett att du vill ha idéer till din blogg och jag tycker att det är en bra idé att göra en webbplatå för arsenalsupporters så fortsätt med det :) jag läser allt om arsenal mnassa bloggar och artiklar ock så och jag undrar om du hjar kontakt med andra blogare? hade inte du kunnat sätta ihop en panel typ som kanonpanelen på svenskafans med bloggare? typ med du själv, swearse, arsemike, svenskafans och kanske arsenal swden? och köra frågor så att man får massa åsikter samlade. kanske en gång i veckan? hde varit grymt!!!!

härlig blogg annars! vi ska vinna mot chelsea!! eduardo gör 2 mål och gallas 1!!!

2009-11-25 @ 17:20:40
Postat av: kicken

@Janne: Absolut en intressant tanke som jag skall komma ihåg. Jag kommer ganska snart komma med ett rätt överraskande besked för de flesta här, så fortsätt läsa bloggen.

2009-11-25 @ 18:42:44
Postat av: Danne

När är snart? ;D

2009-11-25 @ 21:02:21
Postat av: kicken

@Danne: Inom några veckor ;)

2009-11-25 @ 21:57:30
Postat av: Nisse

Även jag vill slå ett slag för Alex Song! Jag skulle vilja ha en kamera fixerad på han under en hel match så man fick se allt hans "tysta" arbete som han faktiskt gör så att Fabregas och "yttrarna" kan vara så oerhört offensiva.. Förra säsongen var han den spelare jag hatade mest i början av säsongen. Men precis innan Januari fönstret, började jag tycka mer och mer om våran mittfältsproletär och nu är han nästan min favorit i laget!

Han är i särklass den som visar bäst inställning på plan (tätt följt av Vermaelen) men behöver dock slipa på vissa saker såsom när han ger iväg frisparkar pga lite väl klumpigt agerande...Ooh to be a gooner! Nu hoppas vi på vinst mot Chelski :>

2009-11-25 @ 23:24:47
Postat av: Nisse

Glömde fråga dig Kicken. När kommer IRC kanalen ? Väntar ivrigt på att få höra och dela åsikter med andra gunners inom sverige

2009-11-25 @ 23:26:08
Postat av: Morgan

Alltså är det nån mer än jag som tycker att Hogwarts liskom är som ett mysterium? Det är en skola med historik. Historik som man får reda på efter varje ny film. Helt sjukt bra författare den dära JK.Rowling. Enligt mig är bara da Tolkien bättre. Faaaan va jag längtar till The Hobbit filmen. Jag har dock lirat spelet så till skillnad ifrån Ringen-trilogin så ve jag på ett ungefär vad som komma skall i den nya filmen. Men whatever den kommer nog bli spännande ändå :D

Nä nu ska jag nog ta och knyta mig. Tjarå

Puss (L)

2009-11-26 @ 00:14:35
Postat av: kicken

@Nisse: Just ja, det hade jag glömt helt och hållet! Det måste jag fixa så fort som möjligt. Tyvärr är jag fullt upptagen i 1,5 vecka framåt, men den kommer upp så fort som möjligt. Tack för påminnelsen.@Morgan: Skön du är!

2009-11-26 @ 17:57:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0