Inför: Arsenal - AZ Alkmaar + skadelistan växer allt längre.


Arsenal - AZ Alkmaar

G
od kväll - tänkte jag börja inlägget med. Jag är inte så vidare van vid att skriva så tidigt som jag gör just nu när jag ligger hemma på sjukbädden. Men, det är inte hälsningsfrasen som är det viktiga. I dag går vi in i Champions League fjärde omgång och vid en vinst så säkrar vi gruppavancemang. Jag är säker på att vi alla vet om vad som hände förra gången vi mötte AZ Alkmaar. Att göra om samma misstag i dag vore inte bara dumdristigt, det vore klantigt, fjantigt, onödigt och allt däremellan. 

Som tur är så har vi redan upplevt vilka konsekvenser det blir om man spelar så som vi gjorde senast mot Alkmaar. Därför kan vi supportrar gå in med en förhoppningen att vi inte får se en repris av vad som skedde i Holland för några veckor sedan. Vi spelar på Emirates i dag och vi kommer kunna ställa upp med en rätt så stark startelva, men det tar inte bort det faktum att vi just nu är det mest skadedrabbade laget i Premier League. För tillfället har vi nio spelare skadade, tvåa på den listan ligger Everton med sju skadade spelare. United har fyra, Chelsea har sex och Liverpool har två. Som ni märker så finns det en viss skillnad. För mig är det helt otroligt hur ett lag som Liverpool haft en så dålig säsongsinledning trots en relativt frisk trupp (om man ska jämföra med Arsenals nio stycken skadade spelare för tillfället). Det stärker bara det faktum att Torres och Gerrard är ovärderliga för deras del. Sedan kan man argumentera över hur bra Arsenal skulle ha spelat utan Fabregas och RvP (som jag anser vara de två viktigaste spelarna i vårt lag för tillfället), men det är en helt annan femma.

Våra skador kommer när vi precis går in i en period med många skador, allt enligt Wenger:


In England, you always get injuries in November. It's very frustrating. You look at the statistics, they always happen in November and you know that in December you can win or lose the title.  It's the volume of games. You play on different pitches, players play international games, there is the end of the first phase of Champions League games and you could have played 20 games already.Det som enligt mig många glömt bort är hur bra startelva vi trots allt kan vaska fram trots skadorna. Samtidigt som vi pratar om skador på spelare som Clichy, Denilson och Walcott så kan vi ställa upp med spelare som Gibbs, Fabregas, Rosicky (som är tillbaka från skada) och Arshavin. Det är inte vilka spelare som helst och trots att vi saknar de spelare som vi saknar för tillfället så har vi en enormt bred trupp. Något som många - inklusive jag själv - klagat på rätt länge. Om det här inte är bevis nog att vi har en bred trupp nog för att vinna PL, CL eller FA-cupen så vet jag inte vad som ska klassas som en bred trupp.

Clichy blev som sagt skadad i går. Rättare sagt så var han redan skadad ett tag innan då han känt av smärta i ryggen efter de senaste matcherna. Han själv sade att han trots allt kunde spela, men en röntgen förändrade det helt och hållet. Nu stannar han kvar vid sidlinjen i en månad. Wenger sade att det även finns en risk att han blir borta upp till två månader. Och det finns ingen chans i världen att Gibbs kommer kunna spela alla matcher om han blir borta upp till två månader. Då kan Traoré komma att få starta någon gång och Traoré är ett oprövat kort för tillfället.

Gibbs - klarar han av att sköta Clichys jobb?

Men Gibbs är mannen (snarare killen) som kommer få ersätta Clichy och Wenger säger följande om läget som uppstått:


I don’t remember him for the mistake against Manchester United. After that he played and he played well so for me it is forgotten. The luck he had was that Clichy was injured so he played again three days later. If we’d have had Clichy coming back then sometimes you’d say ‘OK give him a breather’ and he would not have played until the end of the season. For us, Clichy is a blow because it exposes Gibbs every three days and we move into a period where he would have played naturally anyway. You rotate a little bit more when you move into November. Clichy will be out for one month or two months and that is too much.Well, Gibbs har visat att han håller på högsta nivån och många har sagt att han kommer bli hela Englands vänsterback i framtiden. Han har stora krav på sig, men en sådan talang som Gibbs får börja räkna med det. Vi får verkligen hoppas att han pallar trycket att spela vecka in och vecka ut så länge Clichy är borta. Som tur är så kommer ett landslagsuppehåll och ja, ni vet vad jag tänkt skriva här (det kommer lägligare än någonsin).

Koeman och hans Alkmaar är just nu i London och tränar inför matchen och Koeman har stor respekt för RvP:


Robin has developed himself in a fantastic way in the last few years. At the moment he is our best Dutch player, he shows that every week for Arsenal. He is a very important player for them now and sometimes he is captain of the team, and that says enough.

 
 

Om jag skulle vara Koeman skulle jag vara extremt rädd för RvP. Han är inne i ett målstim för tillfället och han kan göra att den allra blekaste målchansen resulterar i mål. Han kan göra mål när som helst och var som helst. Om de lyckas eliminera honom så har de fortfarande spelare som Arshavin och Rosicky (som jag antar kommer få spela till höger i anfallet) kvar att stoppa. Det kommer inte bli en lätt uppgift för Alkmaar, verkligen inte.

 

Alkmaars spelare tränar på Emirates.

 

AZ Alkmaar är ett lag vi bara skall vinna över på Emirates. Vi dominerade fullständigt nere i Holland och de ska bara inte vara ett hot för oss. Om vi vill vinna Champions League så ska ett lag som AZ Alkmaar desarmeras snabbare än snabbast. Samtidigt är det kanske fel att förvänta oss en målfest i dag, trots att många hoppas på det. Det viktigaste är trots allt resultatet. Vår spanske lagkapten säger följande:

 


 

Of course we wish we could score four or five goals in every single game, but we must realise that sometimes that is not the way football is and sometimes to win the games, you just have to not make mistakes and work hard to keep the ball better.

 


 


Jag tänker inte göra inlägget längre än det redan är, men det som Fabregas säger är enligt mig det viktigaste budskapet inför drabbningen idag. Allt handlar inte om mål. Sist men inte minst tänkt jag bjuda på lite humor. Adebayor har tydligen startat en twitter och ja, det är rätt så intressant läsning (varning för en stor dos sarkasm).

P.S: Jag följde eran diskussion om vilken låt det är som spelas innan matcher på Emirates och det rätta svaret är precis som några angivit The Wonder Of You av Elvis Presley. Låten kan hittas på YouTube och det finns även många videos från Emirates där man klart och tydligt hör låten - exempel finns här. Jag har även satt ihop ett litet ljudkollage med ramsor som brukar sjungas på Emirates, eller ja, det är mest en samling av mina personliga favoriter. Om ni vill höra så finns det att ladda ner här.


Kommentarer
Postat av: Markus

Kan du linka någon stream, så man kan kolla på matchen?

2009-11-04 @ 18:02:32
Postat av: kicken

Kolla först och främst myp2p:

http://myp2p.eu/broadcast.php?matchid=52745&part=sportsVilket program du än väljer finns att ladda ner här (helt gratis):

http://myp2p.eu/software.php?part=softwareAnnars kan du använda dig av p2ptv.se:

http://p2ptv.se/2009/11/04/2045-champions-league-arsenal-fc-vs-az-alkmaar/#more-22299De streams du inte behöver ladda ner ett program till står det "Others" eller "Mediaplayer" på. Sedan är det bara en smaksak vilken stream du gillar bäst.

2009-11-04 @ 18:14:11
URL: http://arsenalblogg.se
Postat av: iNke

Nasri startar! :DDD

2009-11-04 @ 20:45:33
Postat av: Markus

tackar:D (lite sent dock)

2009-11-04 @ 22:15:29
Postat av: kicken

Matchrapport kommer imorgon den femte november!

2009-11-04 @ 22:28:24
URL: http://arsenalblogg.se
Postat av: Micke

Gött med vinst. Kunde dock inte se matchen. Hur skötte dem sig?

2009-11-04 @ 23:14:46
Postat av: Miko

Ther is only one Arsene Wenger!!! Gött med seger

2009-11-04 @ 23:16:44
Postat av: shahriar

Någon annan som tänkt på att Arsjavin går rakt förbi Wenger när han blir utbytt? Andra spelare brukar skaka hand eller så brukar Wenger klappa på ryggen eller något liknande.

2009-11-05 @ 11:41:10
Postat av: Mr eXotic Josefsson

Micke:

Jag tycker att spelarna skötte sig riktigt bra. Förutom att Alkmaar fick göra ett lite onödigt kontringsmål, så hade holländarna inte mycket mer farligt än en volley från fem meter som Almunia gjorde en UNDERBAR reflexräddning på och styrde upp i ribban och ut.

Men jag missade matchen lite till och från på grund av krånglande stream så jag kan inte uttala mig till hundra precent. Det jag såg var dock väldigt bra och kontrollerat.

2009-11-05 @ 12:59:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0