En uppdaterad matchanalys!


Den 7 november 2009
Molineux Stadium | Premier League
Wolverhampton - Arsenal
1 - 4

[Zubar(sjm) '28, Craddock(sjm) '35 + '89, Fabregas '45, Arshavin '66]

H
ej, det är en del av er som börjat bli lite trötta på matchrapporter etc. Jag har full förståelse och kommer därför över nästkommande matcher prova ett nygammalt format. Jag pratar om att jag själv kommer skriva Josefssons hörna/analys. Han har inte pga tidsbrist inte deltagit så många gånger förr, men formatet ser ut så här. Så, låt oss köra igång direkt. Vid betygssättning använder jag samma betygsskala som engelsk media där 10 är högsta betyg och 1 är egentligen sämsta betyg. En spelare som gjort en okej insats (varken bra eller dåligt) får således en sjua.Almunia (7/10) - Spanjoren har inte så mycket att göra idag. De få gånger han ingriper så gör han det bra och är förutom ett mindre misstag i andra halvlek stabil rakt igenom. Det blir normalbetyget sju på honom.

Sagna (7/10) - Ja, som flera av er sett så har det blivit väldigt mycket rotation i högerförsvaret den här säsongen. Som jag skrivit tidigare så är Sagna mycket mer stabil defensivt, medan Eboue är bättre offensivt. Sagna har dock blivit allt bättre på sistone och om han fortsätter förbättra sina inlägg så kommer Eboue få allt mindre matcher. Idag så är han ännu en gång stabil bakåt och några av hans inlägg var riktigt bra, några kunde lika gärna resulterat i mål.

Gallas (6/10) - Den här matchen går väl inte till en av Gallas bättre matcher. Han tajmar en tackling dåligt i första halvlek vilket gör att han får gult kort och ser allmänt inte lika pigg ut som vanligt. Kan ha att göra att han fick sig en smäll ganska tidigt i matchen.

Vermaelen (7/10) - Vermaelen gör sitt jobb idag. Är stabil bakåt och farlig framåt, precis som vanligt. Han gör inget extraordinärt, men det krävdes heller inte idag.

Gibbs (8/10) - Visst gjorde han en och annan dum tackling då och då och visst var inte hans inlägg de allra bästa, men jag är inte det minsta oroad så länge han har samma inställning som idag. I Gibbs har vi en framtida världsförsvarare. Idag bevisar han ännu en gång att ingen behöver vara det minsta rädd för att han inte kommer palla trycket. Han löper fram och tillbaka hela tiden och vilken fart, kondition och vilja killen har - i en match mot Wolverhampton. Det blir en åtta!

Fabregas (7/10) - Fabregas gjorde det han skulle idag - mål och målchanser. Hans mål kom till efter en mycket fin nertagning+passning av RvP och ja, det var inte så svårt att avsluta in i mål. Han hade rätt inställning idag och jag gillade på sättet han klev in så fort en diskussion uppstod efter en tilldömd frispark. Han såg alltid till att lugna ner våra egna spelare. Det är så en kapten ska agera.

Fabregas gör 3-0!

Ramsey (8/10) - En annan yngling som imponerade stort på mig idag. Ramsey spelade på Songs position - defensiv mittfältare - och vi har inte sett allt för mycket av Ramsey på den positionen, men det viktiga är att han verkligen gav sitt allt. Han såg riktigt kraftig ut och såg stundtals ut att dominera mittfältet. Att han sedan var nära att göra mål var inte fy skam. Ramsey var riktigt bra idag och frågan är hur många fler starter han kommer få i framtiden. Jag är då inte bekymrad att se honom från start.

Diaby (- - utbytt '24) - Diaby spelade för lite för att bli betygsatt. Av det lilla man såg av honom så såg det ut som han skulle få en dålig match, men egentligen är det nog bättre att låta det vara osagt. Hur som helst ugick han med skada.

Arshavin (7/10 - utbytt '74) - Var ofta farlig när han bestämde sig för att försöka. Något han inte gjorde allt för ofta idag, men han lyckades göra mål och det är precis det Arshavin ska göra.

Robin Van Persie
(7/10) - Kunde ha satt två mål med lite bättre bollkontroll och precision, men hans assist till Fabregas 3-0 var snygg nog för att få en sjua. Annars gjorde han en okej insats, men inte mer än det.

Eduardo (7,5/10 - utbytt '74) - Det finns de som vill säga att han fick två mål med sig idag. I ärlighetens namn fick han inte ett enda då bägge målen (1-0+2-0) bedömdes som självmål. Men det var ändå han som var inblandad vid båda tillfällena på något sätt. Eduardo måste fortfarande slipa sina avslut. När han väl får lite matchform och när han väl slipat på sina avslut kommer han vara dödsfarlig framför mål.

Song (7/10 - inbytt '24) - Song gjorde det han skulle idag. Stabil, precis som vanligt.

Rosicky + Nasri (inbytta '74) - Bägge spelarna spelade för lite för att betygsättas, men det anmärkningsvärda var vad spelarna hette. När kunde vi senast ta ut Eduardo och Arshavin och ersätta dem med lika bra om inte bättre spelare?Matchens tre kanoner:

  • Ramsey - Det var några som höjde på ögonbrynen när de fick se Ramsey i startelvan. Antagligen ville Wenger vila Song som spelat en hel drös med matcher på sistone. Song fick endast vila i 24 minuter, innan han blev inbytt för Diaby. Hur som helst så spelade Ramsey som en man idag. Han var stark i närkamperna, jobbade för det mesta hemåt och såg till att skapa målchanser. Han gjorde väldigt mycket rätt idag och stärkte sina aktier för att få fler matcher från start.

  • Gibbs - Jag kan erkänna att Gibbs inte gjorde en fantastisk match, men bra var han. Han täppte igen på vänsterkanten och var väldigt löpstark idag. Viljan var stor och han visade att han kan ersätta Clichy med råge.

  • Eduardo - Han var ändå mannen bakom de två första målen (störde försvararen vid första och låg bakom chippen till andra målet) och för det så platsar han här idag. Har dock en bit kvar till toppformen, men den kommer snart.

Eduardos chipp fram till 2-0!


Glöm inte bort:

  • Bortafansen - Det var vid många tillfällen jag undrade om vi spelade hemma eller borta. Bortafansen lät väldigt många gånger högre än hemmafansen och lät vid många tillfällen som en hel arena. De ska ha mycket stor cred för sitt kraftiga sjungande från minut ett till nittio.


Matchens Spursspelare (Spelare som behöver putsa sina kanoner):

  • Det var ingen spelare som höll Sp*rsklass idag, men Gallas får putsa sin kanon lite extra tills nästa möte.


Mina sista tankar:

Det var trots allt en rätt så stabil vinst. Jag var aldrig riktigt orolig för att vi skulle förlora och vid ställningen 3-0 kändes det över helt och hållet. Laget gick in med rätt inställning och lyckades kamma hem tre poäng. En väldigt imponerande vinst sett till inställning och vilja. Det fanns flera spelare som kämpade tills domaren blåste och som inte tappade något som helst fokus. Roligt att se lite arga blickar bara för att vi släppte in ett mål i slutskedet. Sådant ska inte accepteras.

Nu går vi till två veckor fyllda av landslagsfotboll och det ska bli roligt att se vad Hamrén snickar ihop. Samtidigt är det bra då väldigt många arsenalspelare får chansen att komma tillbaka under en tid då inga matcher spelas i PL, CL eller någon annan cup. Well, det var allt för idag. Ny ljudblogg kommer imorgon! Make sure to tune in tomorrow!

Kommentarer
Postat av: micke

har du nå klipp på målen/jöjdpunkterna?

låt oss hoppas de blir lika mellan man u och chelski imorgon..

2009-11-07 @ 21:47:23
Postat av: iNke

Tycker alla backar utom Gallas har ett snäpp för höga betyg medan RVP och Cesc har för låga. RVP dominerade ju och höll uppe bollen på ett utomordentligt sätt!

2009-11-07 @ 23:01:50
Postat av: Danne

Vermaelens sämsta match i Arsenal såhär långt :/

2009-11-07 @ 23:21:25
Postat av: Malin

Och jag måste säga att jag håller med dig till en viss del. Anser ändå att Sagna är en fantastisk spelar som i ärlighetens namn förtjänar mer credd. Såg inte han göra bort sig något alls idag och han GJORDE ett inlägg som resultera i mål, liksom nästan i varje match.

Därimot tycker jag att Ramsey inte alls förtjänade ett sådan högt betyg, han såg visserligen pigg och alert ut och viftade med händerna hela tiden o ville ha boll, men han slarvade otroligt mycket. Helt okey spel för att inte vara A lagare..men inte mer. Men därimot håller jag med dig om Gibbs. Han var riktigt grym idag och tog initiatv. Sen anser ju jag att Arsenals starkaste vapen är ytterbackarna då vi helt plötsligt blir halva laget i ett anfall.

Men som sagt..alla tycker vi olika:)

Härlig vinst ändå och 2:a platsen känns som vi verkligen förtjänar. O som någon skrev tidigare.. låt oss hoppas att det blir lika imorgon mellan chelsea och man u.

2009-11-07 @ 23:25:10
URL: http://makemesway.blogg.se/
Postat av: Micke

Vi gör ju mängder med mål!!!!! Gött!

2009-11-07 @ 23:34:30
Postat av: kicken

Intressanta kommentarer!@Micke: Jag postar dem så fort de kommer upp!

2009-11-08 @ 00:53:07
Postat av: kicken

@Micke: ladda ner här: http://www.mediafire.com/?52imyyzycdm

2009-11-08 @ 01:17:49
Postat av: Gruvan

Det var juh sköönt att dom fortsatte att spela fotboll i andra halvlek, var lite rädd ett tag för att det skulle bli som mot West Ham, lite smolk dock att det återigen blir ett mål i baken i slutet..

2009-11-08 @ 10:34:10
Postat av: TH14

En mycket bra matchanalys! Keep it up!

2009-11-08 @ 10:39:59
Postat av: Sara

Hej! Vad ska du göra idag då? :P

2009-11-08 @ 10:51:24
URL: http://saransara.blogg.se/
Postat av: Sara

Hej! Vad ska du göra idag då? :P

2009-11-08 @ 10:51:25
URL: http://saransara.blogg.se/
Postat av: Jesper

Läste igenom på olika hemsidor. Där stod det enligt precis värdelösa News of the World att Wenger skulle hoppa av om Usmanov tar över Arsenal. Detta kan väl inte vara helt sant?

2009-11-08 @ 13:25:56
Postat av: Anonym

Skulle inte lita på den artikeln. I samma artikel står det att Wenger kommer ta över real madrid ifall Usmanov tar över, vilket är helt absurt..

2009-11-08 @ 14:46:12
Postat av: chris

Bra matchrapport o kul o läds om spelarbeygen!!Nu när vi vann kan man o njuta av en match mellan 2 bra lag o där alla resultat är bra.

Men gärna ett kryss..

2009-11-08 @ 16:34:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0