Robin Van Persie långtidsskadad - vad ska göras?


Aj, aj, aj....

Låt
oss skippa alla smånyheter (Senderos vill bort, Vermaelen kan bli bättre m.m) och gå rakt på sak. Robin Van Persie skadad och det ryktas att han blir borta upp till två månader. Hur rolig jag än nu låter med tanke på titeln och inledningen så är det en sak som vi verkligen inte får göra - drabbas av panik. Vid bästa fall blir han borta två månader och hur lång tid än två månader är så är två månader något som vi åtminstone kan bearbeta oss igenom. De idiotiska rykten om att han kan bli borta resten av säsongen bör man inte lyssna på förrän man fastställt exakt vad för typ av skada det är.

Vi har som sagt fortfarande inte fått bekräftelse vad för typ av skada det handlar om och alla tidsberäkningar är rena spekulationer än. Det ser dock mörkt ut. Om det endast blir två månader ska vi vara lyckliga. Om det blir under två månader är det nästan ett mirakel. Om det blir mer än två månader så ..... ja. En sak som jag fortfarande inte tycker och inte kommer hålla med om är det faktum att vi behöver köpa en anfallare som ersätter RvP fram tills dess att han är återställd. Ja, det är sant att det inte går ersätta RvP med någon spelare ur dagens trupp, MEN vi har en hel skara bra spelare där fram som kan hantera den positionen och Bendtner är en spelare som spelar mer än utmärkt som centerforward. Tyvärr är även Bendtner skadad, så frågan är vem man ska sätta i den positionen tills vidare?

Vi kan börja med att diskutera vilka som skulle kunna spela där. Vi har Arshavin, Vela, Bendtner (snart), Eduardo och Walcott (snart tillbaka). Alla dessa skulle kunna spela på centerforward-positionen. Frågan är vem som gör det bäst? Jag läste en intressant diskussion om att Arshavin - trots sin kroppsbyggnad - skulle vara det bästa alternativet och jag är nästan beredd att hålla med. Visst kommer han domineras i luftrummet, men han kan röra sig på ett liknande sätt som Van Persie gör och han är tvåfotad vilket ger honom många möjligheter när han väl får bollen. Dessutom är han en väldigt teknisk spelare och kan ta sig förbi försvarare tämligen enkelt sett till sin kroppsbyggnad. Han kan även passa bollen väldigt bra när det väl behövs och i slutändan så är det honom min röst faller på.

Ett av flera alternativ?

Mycket av resonemanget bakom positioneringen av Bendtner ligger på det faktum att man i dagens Arsenal helt och hållet vill skippa de långa passningarna i huvudhöjd. Barcelona fick Zlatan och fick i och med Zlatan nya spelalternativ. Samtidigt så har det resulterat i att allt fler långbollar slösas bort. Innan hade man en Eto'o som minst sagt inte var dominant i luftrummet och det fungerade minst lika bra. Vad jag vill komma fram till är att det finns en risk att dessa långbollar - som var ganska vanliga förra säsongen när vi ibland spelade 4-5-1 med en Adebayor på topp - har en risk att återkomma i vårt spel och det är någonting Wenger inte vill.

, det finns en risk att sätta Bendtner som CF, trots att han skulle göra ett utmärkt jobb. Däremot tror jag att Wenger är beredd att ta den risken, för vi har bl.a sett Bendtner spela som CF tidigare den här säsongen (bl.a mot Standard Liege borta) och då gjorde han ett mycket bra jobb. Men fram tills att han är tillbaka så har vi en mindre skara alternativ där jag helst skulle vilja se Arshavin. Eller åtminstone testa Arshavin. Walcotts natural (ursprungliga?) position är ju som forward, men hans absolut största styrka - snabbheten - kommer inte till användning där. Eduardo behöver fortfarande fler matcher för att komma i form och Vela vill nog Wenger inte chansa på.

går i alla fall mitt resonemang, frågan är vad ni tror? Som jag sade i början bör vi inte drabbas av panik förrän vi fått en return date satt på RvP. Två månader (som det ryktas om) är en lång tid och han missar definitivt matcher mot både Chelsea och Liverpool, men skadan är ett faktum och det bästa vi kan göra är att se till att hantera den på bästa möjliga sätt. Spelare skadar sig alltid och man ska inte skylla på Chiellini som gör en regelrätt tackling. Det handlade om ren otur och laget måste nu visa sin bästa mentalitet på planen. De måste visa att RvP inte gör laget ensam och det är någonting han inte gör. Det är bara att titta på hur många olika målskyttar vi har i år. Det är en stor förlust, men långt ifrån dödlig förlust. Ett lag som Arsenal ska bara klara av det och sådana här skador händer för många viktiga spelare minst en gång per säsong i andra lag.

Det ska bli intressant att se hur länge man räknar med att han blir borta och jag hoppas att alla här håller tummarna att det handlar om max två månader. Ljudbloggen skjuts upp till tisdagen och utvärdering på spelarna kommer imorgon! Hej!

Kommentarer
Postat av: ^^

det jag tycker kan tyckas lite konstigt men jag tycker att man ska sätta upp diaby som CF lite bakom arshavin och X.sen sätta in nasri på diabys position.i min mening har diaby den spelstilen(tsm med bendtner) i laget som är mest liknande van persie,han har bra avslut,löper mycket,och kan hålla i bollen,skulle också bli skönt o slippa han på mittfältet o få in han på en position där han får lite mer tid på sig.

2009-11-15 @ 13:57:56
Postat av: Ibbe

Som ja sa innan är d nog ingen i Arsenals trupp som gör RvP's jobb lika bra som han, och då att Diaby skulle ta över den rollen tror jag inte och HOPPAS inte att d händer. Som kicken sa skulle ja nog kunna tänka mig Arshavin där uppe.



Nu vet ingen hur länge han egentligen kommer vara borta men om d blir över två månader tror jag att "Chamak cirkusen" kommer rulla igång igen o jag blir nog inte så förvånad om Arsene köper honom i januari fönstret. Vår breda offensiv känns inte så bred längre, RvP borta, Bendtner borta, Walcott borta och en frisk Eduardo som inte riktigt kunnat hitta målet d senaste.

2009-11-15 @ 14:30:44
Postat av: micke

arshavin skulle nog passa bra där i mitten, men jag tror han och eduardo kommer skifta ganska mkt under matcherna fram och tillbaka

2009-11-15 @ 14:35:44
Postat av: Robin

Vi måste ha in Chakmak lr hur han stavas, eller kanske pato, benzema, balotelli eller higuain. Någon av dem måste köpas vi kan få allihop så gäller att välja den bästa. Det som gäller innan januari blir att hoppas att först kollen hade fel och att bendtner och eduardo börjar levera och kommer i form.

2009-11-15 @ 16:14:32
Postat av: Anonym

Benzema? Nej tack

2009-11-15 @ 16:24:26
Postat av: Gnugget

Robin : Hur f*n tänker du med Benzema, pato higuain?

Benzema gick nyligen till real madrid = omöjlig att värva. Pato är i Milan och efter att dom sålt Kaká dyrt till real kan dom inte sälja pato. Higuain spelar i real madrid = omöjlig mer lr mindre att värva. Ge mig en förklaring hur du tänker, inget illa ment vill bara veta :)

2009-11-15 @ 17:21:24
URL: http://gnugget.blogg.se/
Postat av: Mikael

Det är ju fan. Alltid ska det vara nåt. Arshavin är en intressant tanke faktiskt, annars känns Eduardo/Bendtner som ett helt ok strikeralternativ.

2009-11-15 @ 17:25:11
Postat av: Robin

Jag tänker så att real madrid har för många anfallare de klarar sig på mycket mindre än vad de har just nu. Och om Benzema och Higuain får erbjudanden från andra klubbar så kanske de förstår att de är a-lags spelare och inte såna som får spela lite då och då. Håller med om att pato är lite långsökt, jag skulle helst se chakmak eller balotelli i arsenal tröjan.

2009-11-15 @ 17:53:18
Postat av: Ibbe

Balotelli är ju bättre än Chamak, d har ju ryktas om att Wenger e intresserad av Balotelli, men han e en spelare med attityds problem o stort ego. Han är en spelare som kan skapa interna konflikter o förstöra den harmoni som finns i klubben just nu. Hellre Chamak :)...Men SOM SAGT..än vet ingen hur pass allvarlig RvP's skada e..inköp av en ny anfallare och spekulationer om vem det blir är fortfarande långsökt

2009-11-15 @ 18:01:03
Postat av: Mickey

så onödigt att han blev skadad... det var ju till och med bara träningsmatch, stör mig riktigt mycket på det.

2009-11-15 @ 18:11:01
Postat av: Miko

Varför inte värva Torres till Arsenal, nu när det går knackigt för Liverpool, då skulle Arsenal kunna ta Liverpools egna El Ninjo.

2009-11-15 @ 18:55:20
Postat av: Robin

Skulle vara perfekt och inte helt orimligt heller tycker jag, Miko. Hade varit riktigt bra faktiskt

2009-11-15 @ 21:00:04
Postat av: Gnugget

Miko: Menar inte att förolämpa dig men asså tror du helt seriöst på det själv ?

2009-11-15 @ 21:58:29
URL: http://gnugget.blogg.se/
Postat av: kicken

LATEST NEWS: (source Dutch state tv): He'll be out for 5 weeks at least (his ligaments aren't torn off, there's a little tear in it). Monday they'll do a second opinion / further check-ups. Sounds about as good as possible considering what happened, but remember it's the initial assessment.

2009-11-15 @ 22:27:21
Postat av: kicken

Snälla Gud, snälla vem-som-helst, låt det bara vara 5 veckor, SNÄLLA!

2009-11-15 @ 22:28:00
Postat av: Anonym

Vi får hoppas på tur i oturen då :)

2009-11-15 @ 22:47:12
Postat av: Patrik

barca köper robinho, henry vill inte nöta bänk det sisat av hans karriär nu när det inte går så bra alla matcher i barcerlona och drar hem till arsenal det sista året innan han lägger av i sommar, haha långsökt med väldigt rolig tanke :)

2009-11-15 @ 23:13:45
Postat av: Januari

Tycker det är lite ironiskt att snacka januari värvningar när van persie om rapporterna stämmer är tillbaka till innan januari...Köp av torres är otänkbart pga 1:Han trivs i liv'pool 2: Benitez och ägarna skulle bli hängda om dem sålde honom 3: Wenger + dyra värvningar = falskt...

det bästa realistiska köpet av anfallare jag kan tänka mig är isf ett lån av nån spelare på väg ner i karriären,henry?knappast då han är ordinarie i barca.däremot skulle Ronaldo(den gamle) och adriano kännas som tänkbara alternativ,wenger är nog den som har mest chans av alla tränare o få in disciplin i dem.På tal om diciplin,seriöst ballotelli?...killen är ett unikum,nåt fel på hjärnan som inte ens mourinho kan rätta till..

2009-11-15 @ 23:45:40
Postat av: Januari

Kom på 2 till,Luca toni,frysboxen i bayern och lukas podolski ;)

2009-11-15 @ 23:48:33
Postat av: kicken

UPPDATERING: "The prognosis is that I will be out for four to six weeks," van Persie told the Dutch television station NOS.



4-6 veckor blir han alltså borta! Det känns grymt skönt med tanke på hur allvarligt det såg ut i medierna. Åh, jag vet inte vem jag ska tacka, fotbollsgudarna? Det är hur som helst - precis som någon sa - tur i oturen. RvP blir borta ett tag och missar nyckelmöten, men som tur är så blir han inte borta i flera månader som först befarat.

2009-11-16 @ 00:15:22
Postat av: Leif

Men Kicken. Det är inte heller säkert. Det kan mycket väl bli flera månader :)

2009-11-16 @ 00:43:28
Postat av: kicken

@Leif: Inte 100 % säkert, men det är ju fortfarande inte flera månader det handlar om. I värsta fall blir det hela två månader, men annars ska han ju vara tillbaka inom 4-6 veckor med tanke på den prognos läkarna satt. Skadan han fått har tre olika "grader". Den första (minst allvarliga) gör att man blir borta mellan 4-6 veckor. Den andra gör att man blir borta 4-8 veckor medan den allvarligaste gör att man blir borta 8-12 veckor. Som tur är så har RvP råkat ut för den minst allvarliga och skall då vara tillbaka inom den tidsperioden.

2009-11-16 @ 00:51:55
Postat av: andy

Haha Robin och Miko, ni måste skämta? För mycket FM för eran del.

2009-11-16 @ 01:41:41
Postat av: Miko

Andy:

Jag har inget att skämmas över vet att det är näst intill omöjligt att värva Torres men drömma kan man:D

2009-11-16 @ 08:57:05
Postat av: Jimmy

nej till köp av ny forward, ja till köp av en rutinerad def mittf.....

2009-11-16 @ 10:54:07
Postat av: Anders

Alltid denna iver att köpa. Tänk på att det alltid tar tid att komma in i spelet (minst 6 månader) och köp i januari ska ses som förstärkningar inför nästa säsong.



Log snett när jag såg förslaget på Diaby i rollen men efter lite funderande skulle det vara värt att testa. Mer långsiktigt ser jag dock Bendtner som Robins ersättare i den rollen.



Tycker även man kan fundera på om det är värt att ta hem Jay Simpson som är utlånad till QPR innan man börjar värva. Han har kommit igång bra och gör en hel del mål.

2009-11-16 @ 11:24:54
Postat av: Jimmy

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotbollsbladet/internationell/england/article6129701.ab



dynga?

2009-11-16 @ 11:50:12
Postat av: Anonym

Jimmy, eftersom det är en spansk tidning som skriver det så är det inget att tro på. Hur många gånger har spanska tidningar skrivit att Fabregas ska till Barca?

2009-11-16 @ 12:00:37
Postat av: Fredrik

van Persie har nu uttalat sig om skadan och troligtvis blir han "bara" borta 4-6 veckor. Ändå en liten tröst i dessa skadebekymmer..

2009-11-16 @ 12:59:25
Postat av: Micke

Aftonbladet skriver bara dynga om Cesc..

2009-11-16 @ 14:07:56
Postat av: RK

i cesc-affären är dem ända nyheterna jag litar på dem på arsenals hemsida..all annan dynga är 99% bullshit

2009-11-16 @ 16:43:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0