Wooow! Här kommer svar på exakt 100 frågor!

Jag är nästan mållös! Jag trodde att jag skulle få en hel del frågor, men hela 100 stycken?! Någon kanske undrar hur det kan bli 100 då det "enbart" har gjorts 61 kommentarer, men det är många som ställt flera frågor i en fråga. Jag fick en kommentar om att det var lite synd om mig som behövde svara på alla, men jag är snarare glad än ledsen. Många har ställt riktigt bra frågor och visst har det tagit sin lilla tid att besvara dem alla, men det har absolut varit värt det! Riktigt roligt, kan inte säga något annat! Frågestunden blev härmed ännu en gång en succé och det kommer säkerligen komma fler sådana, men det kommer dröja ett tag tills nästa!

Jag vill ännu en gång tacka alla som ställt frågorna och om ni har några följdfrågor så är ni välkomna att ställa dem i kommentarfältet där jag kommer besvara dem. Jag vet att det finns många som inte kommer orka/vilja läsa igenom allt, så för att hitta er fråga rekommenderar jag Ctrl+F och skriv in ett sökord. Om ni har ställt en fråga om Fabregas så skriv Fabregas så kommer ni snart hitta er fråga.

I morgon
kommer ett vanligt inlägg med lite nyheter, men även en intervju med läsaren shahriar! På lördag är det dags för match och således kommer ett inför-inlägg. Men, tills dess! Ännu en gång ska ni ha ett stort tack! • Hur kommer vi att klara oss utan Song under ACN?

Song har under inledningen av säsongen varit en av Premier Leagues bästa defensiva mittfältare och det är så klart att ett lag som Arsenal då kommer sakna honom. Däremot ska även ett lag som Arsenal ha en bred trupp nog att lyckas klara sig minst lika bra med som utan Song. Det kommer bli intressant att se hur vi klarar oss utan honom, men jag tror inte det kommer bli några större problem och tror att spelare som Denilson eller Ramsey kan hantera Songs position bra nog (naturligtivs inte lika bra som Song själv) för att kunna gå vinnande ur de matcher där Song kommer att saknas.

 • Hur länge blir vi utan honom, dvs. hur långt går Kamerun i ACN? Är han tillbaka redan mot Villa eller blir det först mot Chelsea?

Jag vet ej om spelarna får åka hem till sina klubblag när deras landslag väl åkt ut eller om de är tvungna att stanna med sitt lag tills turneringen över. Oavsett vilket så tror jag Kamerun går långt i ACN. Han är nog varken tillbaka mot Villa eller United, utan blir först spelklar mot Chelsea.

 • hej kicken! är fabregas bättre än lampard? och kan arsenal vinna ligan?

Det är två helt olika spelartyper vi pratar om och det är således svårt att jämföra dem. Men sett till hur de presterat på fotbollsplanen den här säsongen så är Fabregas bättre. Precis som jag skrev i spelarutvärderingen är Fabregas enligt mig världens bästa mittfältare för tillfället. Arsenal kan absolut vinna ligan, men då gäller det att se till att minska på skadorna, rejält.

Fabregas är bättre än Lampard just nu!

 • Tror du vi har en stor chans till dubbeln, PL och CL? Tror du vi behöver köpa någon spelare? Vem?

Hur optimistisk jag än vill vara tror jag inte att vi vinner dubbeln. En chans har ju alla lag och det handlar bara om  vilka som har en större respektive mindre chans. Jag tycker Arsenal har en rätt så bra chans att vinna dubbeln, men jag kan inte ens i de vildaste av mina fantasier se att vi skulle göra det i år. Däremot är jag väldigt säker att vi vinner antingen PL eller CL.

 • vill du se mwssi i arsenal-tröjan?

Jag antar att det var stavfel på namnet och att du egentligen menade Messi, right? Många skulle nog svara med en liknande fras: "Vem vill inte se världens bästa spelare i sitt favoritlag?". Men jag går emot strömmen och säger att jag inte skulle vilja se honom i Arsenal. Jag skulle inte klaga om det mot all förmodan hände, men Messi är förälskad i Barcelona och det finns ingen som helst realistisk chans i världen att vi skulle få honom. Och till och med om det fanns en chans så tycker jag att det lag Wenger byggt upp inte borde "förstöras" genom att värva världens bästa spelare. Trots att Messi själv är väldigt blyg som person så har han en viss auktoritet i och med att han trots allt är världens bästa spelare för tillfället. Jag är väldigt osäker på vad det skulle betyda för laget och hur det ö.h.t skulle gå. Skulle Messi bli ohotad etta i Arsenal? Hur skulle han bli mottagen bland spelarna? Skulle han bara gå in och ta någon annans plats direkt? Hur skulle han fungera i Wengers lagbygge? Det är många frågor som är omöjliga att ge svar på.

 • Det går nya rykten om att Cesc försvinner och i skadetider som dessa har röster om att värva Ibrahim Afellay återigen höjts. Vad tror du om chanserna att få se Afellay i Arsenals matchställ redan till våren?

Oh, Afellay! Där mina vänner har vi en intressant spelartyp som absolut skulle passa in i Wengers lagbygge. Det är en spelare som jag gillar och som är en väldigt intressant spelartyp. Det har ju funnits lite rykten då och då om att han skulle bli värvad hit, men det mesta har stannat vid att vara rykten. Personligen skulle jag älska en sådan värvning, däremot tror jag inte att chanserna är så där superhöga att vi får se honom i arsenaltröjan till våren. Om vi kommer få se Afellay i Arsenals matchställ är det inte förrän 10/11.

 • Det skulle vara roligt att få veta mer om dig som person. Vad heter du, vad skapade ditt intresse för Arsenal, vad tycker du om att göra mer än att titta på Arsenal, har du något annat favoritlag?

Jag heter egentligen Kristonel i förnamn, men använder oftast Kristoffer - som jag heter i mellannamn - på internet. Jag gillar att studera (hur förvånande det än låter), vara med vänner och hitta på något kul samt att festa. Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva mig själv, som en vanlig student? Jag spelar även i ett lokalt fotbollslag som målvakt, gymmar och tränar regelbundet och studerar samt bloggar.

Jag gillar dessutom att resa väldigt mycket och trots att jag för tillfället inte har de ekonomiska medel som krävs för att resa långt bort, så hoppas jag att jag åtminstone en gång i livet kan göra en världen-runt-resa. Har även planer på att tågluffa runt Europa i sommar.

Mitt intresse för Arsenal skapades någonstans vid milleniumskiftet. Om jag inte minns helt fel så var det tipslördag och jag kan inte säga att det var kärlek vid första ögonkastet, men något var det. Det blev inte mitt favoritlag direkt då jag inte var så värst fotbollsintresserad, men runt ett halvår senare fastnade jag vid tv:n igen. Jag tror att det var en vinst över Leicester om jag inte minns helt fel och Arsenal spelade så vackert bara Arsenal kan/kunde spela. Då var jag verkligen fast och någon enstaka månad senare så vann vi även dubbeln då bl.a Ljungberg nätade i FA-cupfinalen. Jag såg naturligtvis matchen och det var första gången jag kan minnas att jag faktiskt satt och hejjade på Arsenal på ”riktigt”. Varför? Jag fastnade för spelet, för Ljungberg och för det fina matchstället!

Jag har andra favoritlag i många olika sporter, men i fotboll så är det bara Arsenal, Örebro SK och Degefors IF jag verkligen håller på. Däremot kan jag inte säga att jag följer ÖSK eller DIF på allvar. Det är Arsenal jag älskar mest och följer således även mest. Annars hejjar jag på Anaheim Ducks i NHL och Färjestads BK i Elitserien.

 • Varför bloggar just du om Arsenal? Vet du något som vi andra inte vet? Kan inte alla läsa sig till det du vet? Tycker du att du är mer insatt än jag?
Jag bloggar om Arsenal därför jag älskar Arsenal utav hela mitt hjärta. Det finns inget annat fotbollslag (sportlag ö.h.t) i hela världen som skapar så många känslor inom mig som Arsenal gör. Jag vet inte något som ingen annan vet, men däremot har jag en väldigt väldigt bred kunskap kring allt som rör Arsenal som ofta kommer till användning. Alla kan läsa sig till det jag publicerar på bloggen, men jag ser det inte framför mig. Jag läser flera forum, bloggar, nyhetssidor dagligen för att veta vad det senaste är som hänt inom arsenalvärlden och trots att det finns vissa som gör det är det långt ifrån alla. Bloggen är ett bra sätt att sammanställa all denna information samtidigt som jag själv får mina personliga åsikter framförda. Jag har ingen aning om hur pass insatt du är och kan således inte avgöra vem av oss som är mest insatt. Det enda definitiva svar jag kan ge är att jag är väldigt insatt.

 • Simon Bank skrev för ett tag sedan ett långt blogginlägg om rasismen som råder i Arsenal. Hur laget blivit uppdelat i två läger. Ett europeiskt (Bendtner) och ett afrikanskt (Adebayor). Stämmer det Simon säger. Vems sida är du på - svarta eller vita? Vilket lag är Eduardo med i?
Jag kommer ihåg det blogginlägget och det var rätt så bra. Däremot anser jag att man inte ska dra allt för många
slutsatser kring den. Vad vet egentligen Simon Bank om Arsenals insideproblem? Hela inlägget grundar sig egentligen på den intervjun där Adebayor sagt att Bendtner inte lydde vissa "regler" i omklädningsrummet. I mina ögon finns inga läger och det är inte precis så att spelare väljer vilket läger de ska ingå i. Av det jag hört&läst så fanns det grupperingar inom truppen, där de afrikanska spelarna var mest sammanhållna tillsammans med Adebayor i spetsen. Sedan fanns det inga andra grupperingar. Det är bara något tabloiderna fått det att framstå som. Det var inte precis så att Adebayor sa: "Här så får endast afrikaner vistas". Och det är knappast så att Eduardo gick och frågade en random spelare i truppen: "Får jag vara med er europeiska spelare?". I mina ögon fanns det inga sidor, bara en mer sammanhållen grupp.

 • Tja! Har du funderat på att starta en egen tränarkarriär?

Nej, det har jag inte. Jag har aldrig riktigt haft det intresset, däremot kan/får det gärna bli en hobby (t.ex träna något ungdomslag) någon gång i framtiden.

 • Hej!
 • Jag tycker du har varit överdrivet hård i din kritik mot clichy den här säsongen. Jag tycker han är en av ledargestalterna i detta unga lag och är därmed är bidragande orsak till att det gått så bra hittills. Skulle du vilja utveckla varför han har varit så dålig?

Åh, här känns det som jag behöver klargöra saker och ting. Jag har aldrig använt ordet dålig i samband med Clichy, för dålig är han inte. Det jag sagt är att han presterat sämre än väntat under inledningen av säsongen och att han inte riktigt kommit upp i sin normala nivå. Mitt beslut bygger främst på de enkla missar han gjort i början av den här säsongen. Vi kan t.ex ta matchen mot City som ett exempel, där var han rätt så skyldig för minst två City-mål. Vidare så har han ofta skippat att jobba hemåt och hjälpa till i försvaret. Däremot tycker jag att han de senaste matcherna blev allt bättre och bättre och det är tråkigt att han blev skadad, för jag tror han var på väg mot en ev. formtopp. Om han inte skulle blivit skadad och om jag gjort utvärderingen lite senare skulle han säkerligen fått ett högre betyg. Sedan är han en av de mest tongivande spelarna i laget och en av ledargestalterna, det förnekar jag inte.

Clichy är ej en dålig vänsterback, men han har presterat under sin nivå under inledningen av säsongen!

 • Vad tar du i bänkpress? Jag tar 110 kilo. Gör du det?

Jag ogillar bänkpressen. Det finns de som tar långt mycket mindre än du tar och ändå är starkare än dig. Det är inte ett rättvärdigt sätt att mäta en persons styrka på. Jag gymmar ofta, men kör i princip aldrig bänkpress då jag aldrig riktigt uppskattat den. Senast - som var ett par månader sedan - tog jag 80.

 • När jag går in på din blogg vill jag läsa dina åsikter. Inget trams om att du inte vågar betygsätta Sagge! Vi vill höra dina åsikter!

Jag noterar det. Tack för kommentaren!

 • Tycker ibland att arsenal saknar längd och tyngd i laget, vad anser du? Borde wenger köpa in någon som skulle bidra med det?

Dagens Arsenal har aldrig riktigt haft varken längd eller tyngd och det är något Wenger vet mycket väl. Det är även därför Diaby fått spela så mycket som han fått göra på sistone. Men med det spelsystem vi har och med den spelideologi vi har så behövs heller ingen överdriven längd eller tyngd. Därför tycker jag inte att man ska köpa en spelare enbart utifrån dessa kriterier.

 • Har du flickvän/pojkvän?

Jag är heterosexuell. Har tyvärr ingen flickvän :)

 • Hur gammal är du? jag är 14.
Tryck på bilden på mig själv till höger så får du veta min ålder ;)

 • Om du var tvungen att hejja på ett annat lag än Arsenal i PL, vilket skulle det vara och varför?

Svår fråga, väldigt svår. Jag skulle nog heja på Stoke. Jag gillar hur de år efter år överträffat förväntningarna och de har ett väldigt gediget lag som de sakta byggt upp från grunden. Jag kan inte säga att jag gillar deras spelsätt, men jag gillar laget och personligheterna.

 • Om Wenger var tvungen att köpa 1 spelare men du fick välja vem han skulle köpa i vinter vem skulle det vara, varför skulle du välja honom? (realistisk, alltså inte t.ex Messi). Samt om du fick välja 1 av lagen Man utd, Chelsea elr Liverpool som skulle åka ut ur Premier League vem skulle du då välja? varför just det laget?

Chamakh! Personligen tycker jag att vi har en bred trupp nog att utmana på alla fronter, men med våra skadeproblem så har vi sett att vissa anfallsproblem uppstått. En värvning av Chamakh skulle inte bara ge oss fler anfallsalternativ, utan han bidrar även med längd och tyngd. Saker som vi saknar i dagens trupp. Jag sade här ovanför att man inte enbart ska köpa en spelare utifrån kriterier som läng och tyngd och jag står fast vid det, men i din fråga så har du frågat mig vilken spelare jag skulle köpa just nu (i vinter) och då är Chamakh det självklara valet. Jag skulle dock inte säga nej till Affelay.

Om det krävs en värvning i vinter är det Chamakh som gäller!

Jag skulle helst se att Chelsea åkte ur Premier League. Jag har och kommer aldrig att gilla Chelsea och trots att mitt hat mot United är större så har drabbningarna mellan Arsenal och United nästan alltid varit klassiska. Chelsea är bara "disgusting".

 • 1. vilket är det värsta(realistiska) valet AW kan göra som ersättning till van persie?
 • 2. Om du fick möjlighet att byta messi mot fabregas rakt av skulle du göra det?
 • 3. Vilken är din favoritspelare i premier league, måste va en spelare i dem 10 sämsta lagen i tabellen.
 • 4. Vem skulle du helst värva till arsenal? drogba eller torres(tänk inte på ålder).
 • 5. Vilket är ditt all star lag av alla spelare i arsenal under 2000-talet?
 • 6. Kommer fabregas bli bättre än henry var när han var som bäst?
 • 7. Arshavin eller ljungberg(vid hans topp)?
 • 8. vilken spelare i startelvan skulle du "helst" sälja och av vilken anledning.

Många konkreta och intressanta frågor!

1. Vela. Han är inte redo än.
2. Nej, absolut inte.
3. Om det måste vara en spelare från de tio sämsta lagen i PL så säger jag Sebastian Larsson. Har alltid gillat honom och han är ju från Eskilstuna också!
4. Torres. Drogba är en bättre spelare för tillfället, men Torres skulla passa in bättre.

5.

Seaman
Lauren-Adams-Campbell-Clichy
Pires-Vieira-Fabregas-Ljungberg
Bergkamp-Henry

Jag vet att Pires spelar på vänstermittfältet, men för att få plats med honom så flyttar jag över honom till högermittfältet.

6. Två helt olika spelare och spelartyper. Kan inte jämföras på ett rättvärdigt sätt. Men Fabregas har potentialen att vinna guldbollen, utan tvekan. Måste tillägga att det är helt otroligt att Henry aldrig vunnit den.
7. Ljungberg vid hans topp. Arshavin har spelat för Arsenal alldeles för lite och trots att han gjort små mirakel, så är han inte det Ljungberg var vid hans topp. Ljungberg var då en av världens absolut bästa yttrar.
8. Beror helt och hållet på startelvan. Jag vill inte sälja någon i startelvan, det vill jag inte. I truppen vill jag heller inte göra mig av med någon då jag inte vill att spelare lämnar.

 • Hoppas du snart övergår till att göra en hemsida likt typ Svenskafans, med flera redaktions medlemar. Kanske skulle kunna bli nya Arsenal Sweden? Som sagt hoppas, kommer lätt ansöka.

Jag har ju som sagt sådana planer, men det är först en bit in i 2010. Jag ska i början av 2010 göra en preliminär "plan" hur uppbyggnaden ska ske och vad som ska göras och inte göras.

 • Hej! Vill bara börja med att tack för en kanon blogg, mycket intressatn läsning för mig då jag är ett stort Arsenal fan. Ge mig din åsikt agående vad du tycker är AW:s bästa och sämsta köp? //Peace

Tack så mycket! Jag besvarade faktiskt en liknande fråga förra gången jag hade frågestund och jag tycker att det svaret svarar rätt tydligt på din fråga också!

Sämsta värvningarna:


Igor Stepanovs
Davor Suker
Rami Shaaban

Igor Stepanovs känner nog de flesta till här och det är ingen överraskning varför jag tycker som jag tycker. Han kom till som ett stort löfte, men lämnade Highbury som en förlorare. Om ni tycker att Cygan var dålig i sina sämsta stunder så var Stepanovs en mardröm.

Davor Suker kanske några av er känner igen. Han blev nämligen skyttekung i VM 98 om jag inte minns helt fel och Arsenal var ute efter honom ett längre tag och lyckades även dra till sig stjärnan. Suker gjorde bara 23 framträdanden och gjorde åtta mål. De flesta här kanske tycker att det var godkänt, men han var sämre än man anade. Han tappade i kvalitet helt och hållet och missade bl.a sin straff i UEFA-cupfinalen mot Galatasaray.

Rami Shaaban var en dålig värvning som bara den. Personligen var han jättenöjd och han såg en framtid i klubben, men klubben såg ingen framtid i honom efter ett tag. Han gjorde bara tre framträdanden i a-laget på två år och var ingenting annat än en misslyckad värvning.

Bästa värvningarna:


Dennis Bergkamp (Wenger värvade inte honom, men han kommer ändå med på listan)
Thierry Henry
Patrick Vieira
Cesc Fabregas

Det krävs knappast förklaringar till varför jag tycker som jag tycker. Bergkamp och Henry blev båda legendarer och Vieira skulle så småningom utvecklas till en av de bästa kaptenerna Arsenal någonsin haft. Fabregas kom nästan gratis och Wenger lyckades spela in honom i laget när han endast var sjutton år gammal. Sedan dess har han utvecklats på i rask takt och är i dag kapten och ikon för dagens Arsenal.

 • Tjena Kicken, din favoritläsare här! Nu när Clichy, Traore och Gibbs är skadade. Vem skall vi då ha på vb-positionen? Tror du att det blir en som vanligtvis spelar mb, dm, vy eller vm?

Haha, tack så mycket Leif! Traore är inte skadad! Det är uppdateringen på arsenals skadelista som är seg. Han var tillbaka i träning efter matchen mot Wolverhampton och har heller inte varit på landslagsuppdrag. Därför anser jag att Traore borde få chansen. Han har en otrolig speed i klass med Walcott när han väl spurtar. Däremot är han ju inte i matchform och långt ifrån den spelare både Gibbs och Clichy är. Om Traore mot all förmodan inte är tillgänglig så skulle jag flytta ut Vermaelen på vänsterkanten och sätta in Silvestre eller Senderos bredvid Gallas.

 • behöver vi en ny målvakt?

Nej, det behöver vi inte. Personligen tycker jag att vi inte är i ett direkt behov av en målvakt. Vi har erfarenhet och rutin i Almunia, vi har en grym talang i både Szczesny och Mannone och Fabianski har en stor potential att hota om förstaplatsen. Tills någon av målvakterna byter klubb så krävs det ingen ny målvakt och om det skulle behövas så skulle jag lägga alla pengar på Neuer.

 • kan vi slå chelsea i år?

Ja, men det kommer bli extremt svårt. Jag ser just nu Arsenal och Chelsea som de största utmanarna om ligaguldet och Chelsea har enligt mig en lite bredare trupp. Samtidigt har de en oerhört stor tyngd, längd, (bredd) och erfarenhet i sin nuvarande trupp. Chelsea har helt enkelt bättre spelarmaterial, men Arsenal är för tillfället minst lika bra som Chelsea. Det lag som lyckas bäst med att hålla sig ifrån skador kommer vinna guldet.

Chelsea kommer bli svåra att slå i år!

 • vilken defmitt vill du ha till arsenal? kommer inte song utveckling att långsammas om vi skaffar en defmitt till?

För tillfället vill jag inte ha någon defmitt alls. I sommar var det prio ett enligt mig, men jag trodde aldrig att Song  skulle prestera så bra som han gjort. Det här kommer inte låta det minsta realistiskt, men om man köpte en DM som var bättre än Song och spelade honom som DM från första dagen han kom hit så är det klart att det skulle sätta stopp för hans utveckling. Som tur är så är det väldigt orealistiskt att något sådant inträffar.

 • Kicken anser du att Fabregas är Barcaprodukt då han spelade i ett annat lag till han var i 12,13års åldern?

Precis som du säkerligen vet är Barcelona katalanskt och så är även Ce Mataró där han spelade innan han anslöt sig till Barcelonas ungdomsakademi. Fabregas själv har ju levt hela sitt liv i Barcelona-trakterna och i Katalonien finns det bara "ett lag" och det är Barcelona. Du har rätt i att det är svårt att klassa honom som Barcaprodukt, men på grund av det katalonska ursprunget gör nog många så. Personligen skulle jag inte kalla honom för Barcaprodukt.

 • Hej Kicken ! Tack för en suverän blogg ! Jag har alltid viljat få Chamakh till Arsenal, skulle det vara en bra värvning nu när RvP är skadad?

Jag svarade redan på en liknande fråga lite längre upp, men jag ger dig samma svar. Personligen tycker jag att vi har en bred trupp nog att utmana på alla fronter, men med våra skadeproblem så har vi sett att vissa anfallsproblem uppstått. En värvning av Chamakh skulle inte bara ge oss fler anfallsalternativ, utan han bidrar även med längd och tyngd. Saker som vi saknar i dagens trupp. Jag sade här ovanför att man inte enbart ska köpa en spelare utifrån kriterier som läng och tyngd och jag står fast vid det, men i din fråga så har du frågat mig vilken spelare jag skulle köpa just nu (i vinter) och då är Chamakh det självklara valet.

 • om arsene wenger skulle värva Chamakh skulle då spelet bli annorlunda på något sätt med honom på planen?

Nej, det skulle det inte. Att ändra spelsystem, spelsätt eller passningsteknik gör man inte bara för att en ny spelare som har lite andra attribut kommer in i laget. Chamakh skulle vara som vilken annan värvning som helst i det här fallet och det skulle enligt mig vara en bra värvning, men att spela annorlunda med honom på planen gör vi inte.

 • Hej Kicken, Jag har en fråga/uppgift som jag undrar hur du tycker och det hndlar om Cesc Fabregas. Jag och ina kompsiar diskuterar om övergång till Barca för Fabbe. Och jag som Arsenal seporter nekar till övergång medans kompisen säger klart han går till Barca. Men som du sa igår tror jag inte att han går mmitt i säsongen och om vi tar hem titeln i år tror jag inte han sticker efter det häller. Om vi skulle säga att vi inte vann i år och Barca är intreserade tror du verkligen att han kommer gå? som jag fattar det så kommer han inte det men jag vill ha med tycker. MvH Ludde PS du behöver ej publicera denna "fråga" du kan svara på mail om du vill. NU vinner VI allt Kicken !!!

Jag har skrivit om vilka scenarion det måste till ifall Fabregas ska lämna, men jag verkar inte hitta texten, så jag  repeterar helt enkelt de olika scenariona väldigt kort:

Scenario ett - Vi vinner ingenting de närmsta tre säsongerna. Fabregas känner att han aldrig kommer vinna något med Arsenal och bestämmer sig således att flytta till Barcelona.

Scenario två - Vi vinner i princip allting - eller väldigt mycket - de närmsta tre säsongerna. Premier League och FA-cupen flera gånger och Champions League och Carling Cup också. Fabregas känner att han gjort sitt i Arsenal och att han vunnit allt som går att vinna med Arsenal och bestämmer sig för nya utmaningar i Barcelona.

Scenario tre - Fabregas spelar ut sitt kontrakt som tar slut när han fyller 27 år (han är 22 år idag) oavsett hur mycket eller lite vi vinner. Istället för nytt kontrakt med Arsenal väljer han att flytta till Barcelona.

Allt du läser kring "Fabregas-till-Barca" just nu är rent bullshit och skratta åt dina kompisar som tror att det är sant. Det är inte sant hur mycket de än skriver och det kommer bara fortsätta oavsett om vi vill det eller ej och oavsett hur många gånger Fabregas går ut i media och säger att han stannar i Arsenal.

 • Vad tycker du om arsenals fans? hemma borta? Och vilket lag anser du ha de bästa fansen i premier league? Då menar jag sång och högljudhet mm

Jag anser precis som många andra att Emirates är alldeles för tyst när det vankas match. Det är få gånger den verkligen lever upp till atmosfären som fanns på Highbury. Men exempel där Emirates faktiskt kommit upp i en hejdundrande atmosfär finns trots allt. Bl.a senaste matchen mot Sp*rs, men även returmötet mot United i förra årets Champions League. Våra hemmafans är långt ifrån bäst, men vi har antagligen de bästa bortafansen i hela Premier League och det är jag inte ensam om att tycka. Bortafansen överröstar väldigt ofta hemmapubliken och sjunger oftast i nittio minuter non-stop. De bästa fansen i hela Premier League har nog Birmingham.

 • hej kicken, tror du att det är dags för almunia att lägga skorna på hyllan??

Nej, verkligen inte. Han har 1-2 år kvar i Arsenal och ännu fler år kvar på sin karriär. Har du sett någon Arsenal match live på Emirates nånn gång? Eller ska du se det o då när?Tyvärr, det har jag inte. Men det är en dröm som förhoppningsvis går i uppfyllelse snart. Beroende på ekonomin så funderar jag på att åka i vår :)

 • tycker du vela skulle få mer speltid efter han har läkt skadan å i fortsättningen?

Klurig fråga! En sak som är klar är att han har massor med potential. Frågan är hur han ska förvalta den. Att ge honom mer speltid i a-laget är också svårt att göra med tanke på att vi måste ha bästa spelarna ute på plan i varje match i både Premier League och Champions League. Jag tycker Wenger smått borde spela in honom (ge honom någon enstaka match från start förutom det han får i Carling Cup) och ge honom fler inhopp. Han behöver dock se till att hålla undan sig från skador.

 • Hej Kicken Jag är en kille på 12år som tycker att wenger är för snå för att öppna plånboken och köpa en spelare, vad tycker du? En till fråga jag tycker vi ska köpa en stadig anfallare denfesiv mitt och en kanon målvakt vad tycker du?

Tjena! Wenger är snål, men han har all rätt i världen att vara det. Wenger skulle kunna öppna upp plånboken för en spelare om han så vill och det har han sagt själv. Problemet är att inte alla £25+ miljoner spelare passar in i Wengers lagbygge. Det har tagit en hel del år för honom att bygga upp det lag han har idag och jag tror inte han vill förstöra det genom att köpa in massa dyra spelare som bara går in och tar någon annans plats. Jag tycker inte vi behöver köpa någonting. Om vi skall köpa så är det antingen en mittback eller anfallare vi ska ha. I mitten har vi väldigt stor bredd, i försvaret har vi rätt okej bredd, men Senderos vill bort och Silvestre är inte så pålitig. Silvestre ser dock ut att vara bättre än förra året av det lilla vi har sett honom. Anfallskrisen gör att vi är lite tunna där fram. Att vi skulle behöva köpa hela tre spelare är dock en stor överdrift. Om vi ska köpa spelare så räcker det med en för tillfället!

 • Tack för en oerhört grym blogg. Mina frågor är:
 • Vilka lag åker ut ur årets upplaga av Premier League?
 • Vilka spelare skulle du ta ut i årets lag i Premier League?
 • Till sist, vilken spelare vinner Arsenals skytteliga och hur många mål gör han?

Tack så mycket! De lag som jag tror kommer åka ur Premier League är Portsmouth, Wolverhampton och Hull.

Hmm, följande spelare skulle jag ta ut i årets lag hittills (4-4-2): Given, L. Young, Vermaelen, Dunne, A.Cole (förlåt), Milner, Song, Fabregas, Petrov, Drogba, RvP.

Arsenals skytteliga vinns något överraskande av Fabregas, han gör 25(!) mål tror jag - som mittfältare!

 • Kicken! hänger du med mig och polarna till Emirates i December? Du får ta med Lajjan eller Hew om du vill. :P

Tyvärr, ska jobba jullovet och tjäna ihop en fin kosing. Först efter det blir det aktuellt! Men tack för förfrågan!

 • vad tycker du om det här http://www.arsenal.com/news/news-archive/30527/gibbs, lättad eller?:P

Du, inte lite!

 • Vilket lag vill du helst vinner VM?

Något afrikanskt lag! Får vara vilket som helst, men det skulle vara riktigt kul om någon afrikansk nation kunde småskrälla! De afrikanska lagen är på uppgång!

 • möjlig startelva mot sunderland?
 • Almunia, Sagna, Silvestré, Gallas, Vermaelen, Song, Fabregas, Rosický, Eboue, Nasri, Arsjavin. Där Vermaelen går ut på vänsterkanten, Arsjavin på Top.

Hmm, ser okej ut. Personligen skulle jag spela Traore på vänsterkanten och ha Rosicky till höger i anfallet. Sedan skulle jag ha Ramsey på mittfältet. Eduardo till vänster i anfallet och Arshavin i mitten. Eboue skulle vara på bänken i min startelva. Skulle dock inte klaga om startelvan såg ut så som du skrivit den.

 • Vad har du för politiska åsikter? Märks de i din fotbollsfilosofi? Hur?

Kanske den mest intressanta frågan jag fått! Jag väljer gärna att hålla mig neutral här på bloggen då jag inte vill att politiken ska genomsyra mina inlägg. För att vara ärlig tänker jag knappt på det och det är få gånger som det är ens möjligt att politiken skulle kunna genomsyra något av mina inlägg. Jag vill dock inte säga vilket parti jag kommer rösta på i riksdagsvalet, men kan säga så mycket att jag är mer höger än vänster. Det är dock inte de politiska åsikterna som ska lyftas fram i det här svaret. Kan även säga att mina politiska åsikter inte märks i min fotbollsfilosofi, verkligen inte. Bra fråga!

 • Varför, I HELVETE, kallar du dig själv för Kicken?

Kan börja med att säga att det har absolut ingenting att göra med Christian "Kicken" Lundqvist i The Poodles. Smeknamnet Kicken grundades för min del år 1999 om jag kommer ihåg rätt. Det var nämligen så att jag gick i fyran och vi var ute på skolgården och lekte, som man gör i låg- och mellanstadiet. Egentligen kommer jag inte ihåg hur det skapades, men det äldsta minne jag har är att vi var där ute och lekte och en klasskamrat vid namn Xabat kallade mig kicken, bara helt spontant. Antagligen hände någonting, men det minns jag inte. Ända sedan dess har exakt alla vänner och klasskamrater och till och med vissa lärare kallat mig för kicken. På senare år har dock fler kompisar börjat kalla mig för mitt förnamn och nuförtiden så tilltalas jag av alla lärare efter mitt förnamn. Så det är från den där rasten i trean/fyran mitt tilltalsnamn kom ifrån.

 • Arsenal behöver utan tvekan köpa in en ny mittfältare nu när skadesäsongen dragit igång på allvar. Hur ser du på att köpa in någon med mycket rutin som till exempel David Beckham? Skulle någon allsvensk spelare kunna vara med och konkurera om en plats i Arsenals a-lag? Nils-Eric Johansson till exempel är ju, precis som Beckham, en mycket rutinerad spelare som alltid sätter laget före sig själv.

Intressant fråga! Personligen ser jag mittfältet som den del vi inte behöver förstärka. Vi har spelare som Fabregas, Song, Ramsey, Denilson, Nasri och Rosicky som alla kan utmana om en plats i startelvan. Då får vi räkna med att endast tre mittfältare får spela på mittfältet. Nej, jag tycker hellre vi behöver antingen en mittback eller en anfallare. En spelare med mycket rutin skulle dock vara väldigt välkomnande och visst, Beckham är inte helt fel, men jag skulle nog säga nej till en sådan affär. I så fall ser jag att vi hellre lånar Ljungberg i några månader. Har äntligen kommit över sina skadebekymmer och trots att han inte är den spelare han var har han allt det som saknas i dagens trupp.

Nu när Rasmus Elm stuckit ser jag inte att någon spelare i allsvenskan på allvar skulle kunna konkurrera om en plats i vår startelva. Visst finns det några få som skulle kunna konkurrera om en plats i laget, men att de skulle få spela tror jag verkligen inte. NEJ (Nils-Eric J) är en bra spelare med mycket rutin, men han skulle inte kunna rubba någon av mittbackarna vi har för tillfället. Jag och mina polare följer din blogg med stor behållning.

Skulle han platsa i Arsenal?
 • Vi brukar se Arsenals matcher tillsammans och om du vill följa med och se på fotboll, snacka Arsenal och dricka bir så är du välkommen! Tack för en grym blogg!

Tack så mycket! Vart bor ni?

 • hej kicken!!! vilke spelare passar i arsenal-tröjan mest?

Beror på vad du menar med "passar i arsenal-tröjan", men sett till vårt nya spelsystem (4-3-3) så passar Fabregas in bäst. Han passar annars in på alla sätt i arsenaltröjan ;)

 • Hej Kicken! Hur tror du det går för Timrå IK i årets upplaga av Elitserien? Och hur snart bör vi sparka Challe Berglund?

Haha, bra fråga! Jag tror att de slipper kvalserien, men att de missar slutspelet. Personligen ser jag att ni har kvar Challe ett tag till, jag skulle ha fullt förtroende för honom om jag var Timrå-supporter. Jag tror han lyckas vända på steken till slut, det tror jag faktiskt. Men om allt går åt pipan de närmsta två månaderna så skulle jag nog inte vara så säker på min sak längre.

 • DRA EN VITS? :D

Dålig på vitsar tyvärr. Är dock en väldigt rolig snubbe, men är väldans dålig på vitsar.

 • Vem var det som kasta ?

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/tema/article6140216.ab

 • Vilken Tv-serie följer du?

Min absoluta favoritserie är Spooks! Se den, det är ett måste! Är inne på sin åttonde säsong, har dock bara trevat mig igenom sex! Finns ju en massa som jag gillar, men tv-serier som jag följer aktivt för tillfället är Bored To Death, CSI, CSI Miami, Criminal Minds, Family Guy, South Park, Flashforward, Dexter och Crash! En hel del alltså!

 • Vem vinner ligan i Azerbajdzjan? Själv tippar jag på Bakili Baku. Men vad tror du ?

Hahahahaha, du gav mig ett gott skratt, hahahaha! :D Jag är ingen Erik Niva tyvärr och har verkligen noll koll på den Azerbadjanska (hur i helsike stavar man till det?) ligan. Jag måste dock hålla med dig om att Bakili Baku ser starka ut!

 • 8+X=10
 • X=?

Jag hatar verkligen matte! Jag kan nästan lova att det där är någon sorts kuggfråga, men säger X=2 trots allt, haha!

 • hey kick! hur är läget? Tycker du vi borde värva någon/några under vinter-transferfönstret? Realistiskta värvningar! Känns som att vi borde värva någon som har lite jävlaranamma att plocka fram när en match kan gå tungt. Lite av en Rooney eller Drogba.. Förstår du vad jag menar? Låt oss säga att vi ligger under i paus mot sp*rs(kommer aldrig hända) då måste vi ha någon som kastar muggar och frukt omkring sig i omkl rummet för att få igång nissarna, vi hade ju addebajsor men han drog till shitty..
 • Kan du förklara det där med moderkaka som RVP utsätter sig för?

Läget är bra! Allt går min väg - nja, inte allt då - för tillfället! Jag tycker vi borde värva Chamakh. Precis som jag förklarat i en tidigare fråga så tycker jag anfallskrisen säger sitt. Visst har vi en väldigt bred anfallslinje när alla anfallare väl är friska, men när hände det senast? Chamakh vill till Arsenal och det är en spelare vi skulle behöva med tanke på hans höjd och tyngd. Jag förstår vad du menar när du säger jävlaranamma och jag kan hålla med dig, men det är få sådana spelare som skulle passa in i Wengers lagbygge, tyvärr.

Det här med RvP är helt enkelt någon sorts läkningsteknik. Det är tydligen en kvinna som på något sätt använder en moderkaka från en häst och smörjer in skadan med "saft" från moderkakan. Låter ju väldigt "lol", men så är det.

 • Vem är bäst lämpad att att ta över AW:s skuta? Om vi rent hypotetiskt utgår från att Cesc lämnar nästa sommar. Och så kan vi utgå från att vi ska värva någon som ersättare, vem ska köpas? Gourcuff maybe?

Dennis Bergkamp! Verkligen! I Bergkamp har vi en tränare som känner igen laget, fotbollsfilosofin och miljöerna. I Bergkamp har vi en tränare som kan bra engelska, har en bra relation med media och älskar Arsenal av hela sitt hjärta. Dessutom tränar han ju Ajax ungdomar för tillfället vilket betyder att han ändå ligger i lä, iaf lite. Jag hoppas innerligt att han är den man som tar över efter Wenger. Det hoppas jag verkligen! Om Cesc lämnar tycker jag precis som du att Gourcuff kanske är det bästa alternativet på marknaden.

 • Är du medlem i Arsenal Sweden?

Japp, jag är medlem. Nickar "kicken" och skriver ofta på forumet, du hittar mig där!

 • Arshavin får inte spela VM i sommar, hur påverkar det han/hans spel? Hur många besökare har du på bloggen? Du får välja en värvning (realistisk) för januarifönstret. Vem kommer?

För Arshavin blir det en kortsiktig effekt. Han är professionell nog att klara av ett sådant läge, men de första två-tre matcherna kan vi märka en väldigt liten skillnad om det är så att han deppar väldigt mycket. Sedan ska det dock gå över. Mitt besökantal har tyvärr minskat ganska drastiskt, men det är fortfarande den största arsenalbloggen i Sverige. Jag hade runt 17 000 läsare i månaden och nu är jag nere på 9000. En realistisk värvning = Chamakh. Har förklarat lite här och där varför jag ser honom som det bästa valet. Ctrl+F! :)

 • Vi har nu tre skadade vänsterbackar och dessutom är van Persie, Denilson, Walcott, Bendtner, Diaby osv borta en längre tid. Tror du att detta kan ha avgjort årets säsong för vår del, och då menar jag åt det negativa hållet? Innan van Persies o Gibbs skada trodde jag stenhårt på minst ett guld den här säsongen, nu är jag inte lika säker. Och jag gråter nästan blod för den patetiska otur som Arsenal fan i mig alltid drabbas av!

Bra fråga! Jag förstår dig och även jag är på väg att gråta blod, men jag tycker vi ska vara mer optimistiska! Denilson är tillbaka i träning och Walcott skall vara tillbaka i träning i slutet av den här veckan eller i början av nästa. Därmed har vi alldeles snart två spelare tillbaka. Bendtner har vi tillbaka redan i början av december vilket är inte så långt borta. Det tråkigaste är väl skadan på RvP och Gibbs. Som tur är så bekräftade arsenal.com att det inte rörde sig om en långtidsskada i Gibbs fall, men vi kommer säkerligen inte se honom de tre närmsta matcherna. Om vi nu kan klara oss mot Sunderland och Chelsea så ser jag att alla vägar är öppna för guld. Standard Liege ska vi ta tämligen enkelt och efter Chelsea är det dags för kvartsfinal i Carling Cup. Sedan möter vi Stoke på hemmaplan som är ett lag vi bara ska vinna över oavsett startelva. Före eller efter Stoke-matchen skall vi ha tillbaka i stort sett alla spelare som är på skadelistan förutom Djourou och RvP. Så matcherna mot Sunderland och Chelsea kommer bli enormt viktiga matcher för oss!

 • Stackare!! Blir en del o svara på før dig:P
 • Fråga: Var står du i frågan ang videodømning? Dags snart? En synpunkt på ditt bloggade oxå: Inte var så snäll! Våga sticka ut hakan med kontroversiella synspunkter. Lovar dig- lite bensin på bålet är aldrig fel. Sen vill jag bara säga tusen tack før allt arbete du lägger ner. Du sammanfattar och kompletterar de engelska bloggarna perfekt. Har slutat läsa gunnerblogg osv, nu när man får det severat på svenska här=)

Haha, tack så hjärtligt mycket för komplimangen! Du förstår inte hur glad jag blir av sådant! Verkligen, tack! Hur som helst, till frågan. Jag har en längre tid varit för videobedömning när det exempelvis gäller kontroversiella domslut som resulterar i mål. Exempelvis när man är osäker om bollen är inne eller ej, om en spelare filmat i straffområdet eller om en spelare använt handen. Jag tycker det är helt rätt att man ska få göra dessa domslut med video. Jag ser gärna något liknande som de har i ishockey. Där kan huvuddomaren kontakta videodomaren som tar beslutet. Om man kunde ha någonting liknande skulle det vara guld värt i fotboll! Domarna har ju redan nu headset, så det skulle inte vara så farligt att avbryta spelet i 1-2 minuter för att få fram rätt beslut.

Och angående synpunkten på mitt bloggande så tackar jag för tipset! Alltid bra med konstruktiv kritik! Ska se till att göra något åt det!

 • Hej! Bra blogg! Varför valde du att inte ge Arshavin och Diaby betyg? Självklart finns det delade meningar om deras prestationer men det är då du ska ta ställning.
 • Hur länge är Song (Eboué) borta i Afrikanska?

Tack! Därför jag anser att Arshavin och Diaby är svåra att betygsätta. Det handlar inte om att jag inte vill ta ställning, utan det handlar om att jag själv inte vet vad för betyg jag ska ge dem. Personligen känner jag att varje betyg jag ger skulle vara orättvist på något sätt (för högt, för lågt eller bara normalbetyget). Enligt mig är det extremt svårt att betygsätta de spelarna, men det handlar inte om att jag inte vill ta ställning eller ej. Men det är många som påpekat det och jag ska göra annorlunda nästa gång, det lovar jag!

Jag vet ej om spelarna måste vara kvar med sitt lag när man åkt ut turneringen, men jag antar det. ACN spelas mellan 10-31 januari om jag minns rätt. Så de bägge är först tillbaka 1 februari.

 • var hittar du din information (förutom arsenal.com), alltså vilka sidor?

Överallt! Det är för många sidor för att lista det här, men allt från Arsenal Mania till de engelska tabloiderna till lite mer seriösa nätupplagor så som Daily Express.

 • Vem är den bästa högerbacken som vi har, Sagna eller Eboue?

Offensivt så är Eboue bäst, defensivt så är Sagna bäst. Jag skulle välja Eboué mot lag som man vet inte kommer attackera så mycket, medan jag skulle använda Sagna mot lag som är lite bättre. Sagna är dock en bättre högerback i sin helhet.

Sagna är en bättre högerback än Eboué!

 • Hej!!! kan robin van persie bli en av världens bästa anfallare? tack för en bra blogg!!
Tyvärr så tror jag inte han kan bli världens bästa anfallare. Han kan säkert bli en av världens bästa anfallare och sett till statistiken den här säsongen så är han den näst bästa anfallaren i världen (efter Drogba). Tyvärr ljuger statistik väldigt ofta, men om han bibehåller den form han hade före skadan och om han ser till att undvika skador så är han absolut med i toppskiktet. Tycker dock det är svårt att se att han skulle bli bäst, men som jag sade kan han säkert bli en av de bästa.

 • Vilket lag kommer du hejja på i VM?
Jag kommer inte sitta och hejja på något lag, men jag hoppas det går bra för Holland, Spanien och Danmark. Hoppas även att USA kan skrälla lite och gå långt i turneringen.

Kommentarer
Postat av: Anonym

kunh!

2009-11-19 @ 16:37:10
Postat av: Anonym

kanon blogg!!!!

2009-11-19 @ 17:02:18
Postat av: Danne

Många bra frågor med många bra svar, bra!

2009-11-19 @ 17:22:34
Postat av: Nedim

Jag tycker att du borde börja träna ett lag.För du är kanon om allt om fotboll.

2009-11-19 @ 19:00:11
Postat av: Nedim

Jag är emot några av dina svar en bit jag tycker inte att almunia ska lägga skorna på hyllan, men han ska dock gå till ett sämre lag för han är riktigt stel i hela kroppen han är chans lös mot många skott.

2009-11-19 @ 19:11:41
Postat av: Hasse

Imponerande att svara på allt! Gillade framförallt svaret på "vem var det som kasta?"

Du tar dig då an allt!

2009-11-19 @ 19:11:50
Postat av: Olof

Jag är lite tveksam till ditt svar om att det skulle finnas många som är starkare än mig som tar mindre i bänkpress. Jag tycker bänkpress, marklyft och knäböjd ger en ganska bra bild över hur stark man är.

2009-11-19 @ 20:29:09
Postat av: kicken

@Olof: Bänkpress, marklyft och knäböjd tillsammans ja! Då skulle du skrivit det, för det ger då en rätt så redig bild av hur stark man är ;)Men nu skrev du enbart bänkpress!

2009-11-19 @ 20:33:49
URL: http://www.arsenalblogg.se
Postat av: sinus

Riktigt sköna svar!

Följer vanligtvis inte nån blogg men denna är grymt bra, riktigt bra uppdateringar om arsenal.Fan asså, jag trodde jag kunde ALLT om arsenal men du är helt gälen!:Pkeep up the good work!peace

2009-11-19 @ 22:42:03
Postat av: Micke

Låt Olof vara stark ;)

2009-11-20 @ 00:32:02
Postat av: VAD STYR DU MED?

Hmm, följande spelare skulle jag ta ut i årets lag hittills (4-4-2): Given, L. Young, Vermaelen, Dunne, A.Cole (förlåt), Milner, Song, Fabregas, Petrov, Drogba, RvP. ÄR DU SKÖN ELLER?!?!?!? dunne? cole? milner? song? petrov? rvp? PINSAMT ÅRETS LAG!

2009-11-20 @ 01:53:35
Postat av: Mickey

du som kommenterade förra, är du go i huvet eller? RVP är grym och Song är om inte ännu grymmare minst lika grym sen följer jag inte andra lag så jättemkt men har ju hört och sett att Dunne verkligen presterat sen flytten. Lär dig fotboll innan du dömer.

2009-11-20 @ 08:40:17
Postat av: kicken

@Vad styr du med?: Spelarna är passade att spela i ett 4-4-2 och det är aningen svårt att verkligen ha med alla som har varit bäst på sin position. Men det där är de som enligt mig presterat bäst hittills. Den enda som jag skulle kunna byta är L. Young mot Bosingwa, men han har skadat sig sedan någon/några veckor tillbaka. Ioförsig har jag med RvP som skadat sig, men han skadade sig nyss.Cole har utan tvekan varit bästa vänsterbacken hittills, Milner tror jag inte du har sett spela, Song har varit bästa defensiva mittfältaren i PL hittills, Petrov anser jag komma med och RvP var ju fram till skadan utan tvekan en av PL:s bästa anfallare.

2009-11-20 @ 08:51:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0