9 oktober 2009!

Goddagens! Uppehållet fortsätter och nästan allt fokus ligger på de kvalmatcher som skall spelas alldeles snart. Det händer inte mycket, varken arsenalmässigt eller bloggmässigt. Det är svårt att göra inlägg om ingenting, så jag och ni kommer få stå ut med detta uppehåll en längre tid. Jag kan dock ta upp det lilla som finns! Vi kan börja direkt med vad Wenger sagt nyligen:


Patrick was an amazing, fantastic player. But I believe we were very close to winning [silverware] since [he left]. But of course, if you don't win people will say 'you did not win'. But people forget that in 2006 we played a Champions League Final with 10 men and nearly won it. He [Vieira] is perfect for every [style of] football. But he will not play forever and I believe we have created a young team and to win with a young team is very difficult.  We are at a stage where people want us to win trophies, and we know that.


Jag tror inte en enda sekund på att Vieira skulle vara anledningen till varför vi inte vunnit. Visst, vi saknar en riktig ledare - någonting som Vieira verkligen var - men avsaknaden blev inte så pass stor så det skulle satt stopp för lagets utvecklingskurva och chans att vinna titlar. Att vi inte vunnit titlar beror på helt andra saker än Vieiras dåvarande flytt till Juventus. Men självklart så hittar folk alltid fel och nu vill vissa klaga på något så udda som Vieiras flytt, men ja, det finns egentligen inte så mycket att säga om saken. Vieira var en bra spelare, men han är inte anledningen varför vi inte vunnit på senare år.

Vi är många som undrar vad som kommer hända med Mannone när alla målvakter väl frisknat till. Almunia är nu tillbaka och även Fabianski lär även han återvända till spel efter landslagsuppehållen. Mannone säger följande om läget:


I am really happy with my five games. It was difficult at the beginning, but I have shown I can play. I have learned a huge amount. I can feel it inside myself how much I have learned and hope people can see I have improved too.Oavsett vad som händer med honom så har han fått lära sig en hel del, någonting som verkar glädja honom enormt mycket. Det är bara roligt att han fått så bra kritik efter sina insatser och det finns egentligen inget mål han släppt in som verkligen kan skyllas på enbar honom. Men frågan är naturligtvis vad som händer och det är en fråga som kommer ta tid att besvaras. Just nu ser jag bara två alternativ Wenger kan göra. Antingen så väljer han att fortsätta Mannone spela i mål tills han tabbar sig eller helt enkelt spelar på en låg nivå. Sedan skulle han i sådana fall ge chansen till Almunia som skulle vara tvungen att visa vad han går för, då han vet att både Mannone och Fabianski lurar precis bakom honom. Det andra alternativet är att han sätter in Almunia direkt och låter honom få några matcher att bevisa att han är en bättre målvakt än Mannone. Om han lyckas bevisa Wenger vad han är kapabel till får han fortsätta stå, om han misslyckas kommer antingen Mannone få chansen igen eller så åker Fabianski in i buren. Det kommer bli intressant att följa vad som händer, verkligen!

Wenger har sagt ett och annat om läget just nu:


The timing of this international break is bad but hopefully our players will come back without injuries. I hope as well that we can get some players back [from injury] like Samir Nasri, like Manuel Almunia, like Lukasz Fabianski, during this break. Looking back at the season so far, what has impressed me most is the quality of the attitude and the spirit, the quality of our team play and the fact that even when we had disappointing results, like at Manchester United and Manchester City, the quality was still there. The resolve in the games afterwards was even stronger. So at the moment it looks good and we are very hopeful for the future.


Kan ingenting annat än att hålla med honom. Att ha tillbaka Nasri kommer vara otroligt skönt och kommer breda truppen ännu mer! Om man kollar på våran bänk med förutsättningen att alla är friska så är det faktiskt lite skrämmande. Vi kan ha spelare som Bendtner, Eduardo, Denilson/Nasri/Diaby och Gibbs på bänken och det är inte dåliga spelare det. Att få tillbaka Nasri kommer som sagt vara bra, inte bara för bredden i truppen utan för det han kan ge laget. Om han är helt frisk (och Denilson är skadad/borta) så känns det som om han kommer få en klar position bredvid Song och Fabregas på mittfältet.

Jag har mer och mer börjat tro på det alternativet att Nasri kommer ta över efter Song när han väl drar till de afrikanska mästerskapen. Både Wenger och Nasri pratade om en mer defensiv roll åt honom i slutet av förra säsongen och just nu kan han få ta tag i den roll Denilson annars axlar så bra, nämligen en balansspelare. Han har det kreativa framåt och han har spelsinnet bakåt, det såg vi i slutet av förra säsongen. Så frågan är om Wenger tänker ge honom samma lite mer defensiva roll eller om han låter honom ta över den roll Denilson haft eller om han låter honom få en fri roll eller den offensiva roll han hade i början av förra säsongen. Det är svårt att veta, men Nasri kan användas på många ställen och allt kommer handla om vad Wenger tycker är bäst för honom. Personligen tror jag på ett mittfält bestående av Fabregas, Song och Nasri och en anfallstrea bestående av Arshavin, RvP och Rosicky. Låter det rimligt? Det känns så i alla fall med tanke på att Rosicky spelat på den positionen några matcher nu. Om Fabregas skulle vilas eller bli skadad får nog Rosicky flyttas upp och ta Fabregas plats medan Bendtner kliver in på den positionen. Visst känns det så? Jag tror i alla fall på en sådan uppställning!

Hur som helst, det är segt med nyheter och den största nyheten är väl att Gavin Hoyte lånas ut till Brighton i en månad. Det har ju gått rätt bra för Jay Simpson i QPR, så vi får väl hoppas detsamma för Hoyte. Hoyte har fått i sig lite a-lagsfotboll i Arsenal, men han saknar helt och hållet kvaliten och talangen för att börja utmana om platser i a-laget, tyvärr. För honom kommer det nog sluta i ett klubbyte, men vem vet, det har skett konstiga saker förr. Simpson har dock potential och kan komma att bli något om ett par år, men det är någonting vi kollar på först senare. Nu handlar det om a-laget och dess situation dock.

Meeeen, som sagt så finns det inte så mycket att rapportera om och mina egna tankar och funderingar om nästa vecka får ni främst på söndag. Men nu skall jag ta och laga mig något gott, ha det så bra!

Kommentarer
Postat av: Jesper

Jäkligt tråkigt med landslagsuppehåll. Men vad säger du om alla onödigt jobbiga rykten som spanska tidningar utan vett har att skriva om Fábregas och en flytt tillbaka till Spanien. Nu placerar man även får guldklimp i Real Madrid. Han kysste klubbmärket vilket tyder på att han älskar klubben. Jag blir bara så jäkla trött på alla rykten som cirkulerar fram och tillbaka.

2009-10-10 @ 00:21:10
Postat av: kicken

Alltså, rykten har en tendens att komma och gå men i Fabregas fall så är rykten ett undantag. Ända sedan flera år tillbaka har det kretsat rykten kring en flytt till Barcelona och jag har läst så pass bisarra rykten som får en att undra om det man läser är en bok eller en artikel. Saken är att rykten aldrig kommer gå iväg för Fabregas del och det är någonting som vi arsenalsupportrar får leva med. Oavsett hur många gånger Fabregas går ut i media och säger att han stannar eller hur mycket han älskar klubben så kommer rykten till en flytt till Spanien och framför allt Barcelona fortfarande finnas och fortsätta att finnas. För ryktenas skull hjälper det inte ett smack att han kysste klubbmärket, men för oss supportrar var det ovärderligt.

2009-10-10 @ 12:24:01
URL: http://arsenalblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0