Bendtner kritiserad av nästan alla + dags för avgörande VM-kvalmatcher!

Hej! Ännu en gång skall ni ha ett tack för frågestunden igår! Det kommer komma liknande utfrågningar, så ni behöver inte vara oroliga för att det här var en engångsföreteelse. Hur som helst, vi kommer gå in i helgen med vetskapen om att vi inte kommer se Arsenal förräns om en och en halv vecka och för mig är det smärtsamt. Jag har aldrig gillat landslagsuppehållen och jag gör det fortfarande inte. Det bästa med det här uppehållet är dock att det handlar om direkt avgörande matcher och dessa kan trots allt bli väldigt spännande då exakt allting står på spel. Lite dragplåster är det ändå. Men någonting har fått mig att få enormt frustrerad och det är svenskar som underskattar Bendtner. Låt oss gå in på det lite närmare!

Det snackas om "stjärnduellen" mellan Zlatan och Bendtner, men saken är att det inte finns en stjärnduell. Zlatan är en superstjärna, Nicklas är inte det, inte än i alla fall. Alla löjliga jämförelser är bara idiotiska och leder ingenstans. Zlatan ÄR en bättre fotbollspelare än Bendtner och ÄR nästan bättre än Bendtner på allting (förutom huvudspel, den här bilden får tala för sig självt). Men faktum är det att Bendtner är 21 år och Zlatan är 28 år. Zlatan har haft sina formsvackor och formtoppar och är en fruktansvärt bra fotbollspelare. Ge Bendtner sju år till och jag kan lova er att Bendtner kan komma i närheten av Zlatan (om han fortsätter utvecklas lika bra som han utvecklats hittills). Personligen tycker jag att man aldrig kan säga att den där spelaren inte kan bli så pass bra som den där och den där spelaren. Det vet vi inte, eller hur? Vem vet vad som hänt med Bendtner under dessa sju år? Vem vet vad som kan hända och inte hända? Det är lönlöst att börja prata om hur pass bra han kan bli, men faktum är fortfarande det att Bendtner är 21 år och spelar för Arsenal FC. När Zlatan var 21 spelade han för Ajax. Det finns en viss skillnad i det. Visst, Zlatan hade lett Ajax till serieseger och vunnit den holländska ligan medan Bendtner inte vunnit något än med Arsenal.

Okej, det är okej att jämföra lagets två anfallare och truppernas bäste spelare, men få det inte att låta som om Bendtner skulle vara katastrofal, för det är han inte. Ja, Z är bättre och det vet vi utan att ni journalister behöver poängtera det hundra gånger om. Men Zlatan har aldrig varit lika tongivande i landslaget som han varit i sitt klubblag och det är ren och skär fakta jag bygger det på. Detta medan Bendtner trots allt sett till att producera med jämna mellanrum även i landslaget. Därför tycker jag att en hel del journalister och svenskar underskattar Bendtners förmåga riktigt mycket. Mot Portugal fixade han ett drömmål för Danmark som höll på att leda till VM. Mot Blackburn senast så satte han dit en riktig balja. Och när Bendtner inte producerar mål så står han fortfarande för grovjobb, någonting han inte gjorde förra året. Innerst inne hoppas jag verkligen att Bendtner nätar mot Sverige och det fint. Men jag vill fortfarande att Sverige skall vinna, men jag hoppas Bendtner håller på att ställa till det, så att han kan visa alla kritiker där ute vad han går för, för snart har det gått över gränsen, på riktigt.

Jag tänker straxt släppa ämnet, men Bendtner har t.o.m blivit sågad av sin egna lagkamrat. Nu handlar det dock om hans personlighet. Sedan vill jag ge er ett typexempel på underskattning, det är Expressens egna Mattias Ek som bl.a drar ett av världshistoriens sämsta skämt i denna artikel.

Så, vi har en hel del spelare som skall spela för landslaget i helg och jag har tyvärr ingen större koll på exakt alla, utan jag får förlita mig på den officiella hemsidans rapporter efter att matcherna är avklarade. De brukar ge bra sammandrag från prestationerna. Men Bendtner kommer vara den som kommer följas mest ur både min och svenskarnas synvinkel och jag själv ser fram emot den matchen riktigt mycket. Det kan bli en riktig rysare. Ett annat lag som riskerar att missa VM är Frankrike och ifall så blir fallet så kan det ge kortsiktiga konsekvenser i Arsenal med tanke på hur pass många franska spelare vi trots allt har. Med konsekvenser menar jag att spelare kan ta ett eventuellt urtåg hårt (riktigt hårt..) och således prestera långt ifrån normal nivå i klubblaget under en kortare tid. Jag hoppas att Frankrike går till VM, inte bara för våra spelares skull, utan för att Frankrike skall vara ett landslag som alltid skall vara med och slåss om en VM-titel.

En fransk spelare vi har är Armand Traoré - dock ej med i den franska landslagstruppen - och han har följande att säga:


I've talked with the boss. He says I need to work hard and be patient and that's what I'm going to do. I've played a good amount of first-team games at Portsmouth. I think I've learnt a lot and have improved. But I will need to work on my positioning defensively because there's a lot of stuff I can improve on.  I need to start using my right foot if the boss wants me to play left-midfield. [I will have to] learn how to go inside and dribble with my right foot.


Traoré är för mig just nu ett stort frågetecken. Han kommer inte att få speltid på sin favoritposition (vänsterback) så länge inte både Gibbs och Clichy skadar sig vid ungefär samma ögonblick, så hans enda chans är att ta en plats på mittfältet eller möjligtvis en anfallsplats till vänster. Chansen till att spela på dessa positioner är enormt små då vi just nu har en hel drös spelare framför Traoré i ordningen. Frågan är vad som kommer hända med honom. Antingen har han tålamodet och kan vänta och jobba hårt på träningarna eller så åker han ut på lån igen och i värsta fall byter han klubb. Vad utgången är återstår att se.

Silvestre har något intressant att säga för er som har ATVO. Kan han ha något kvar må tro? Wenger pratar om Frankrike och dess landslag här. Walcott säger följande:


It was brilliant seeing him today. When your hero is here watching [and you have] his No 14 shirt on, it is a fantastic feeling. I got him to sign a 'Walcott 14' shirt so that's going on the wall next to the one he signed when I first joined.


Jag har missuppfattat hans relation till Henry då Henry i stort sett verkar vara en idol för unge Walcott. Men det var även någonting jag tänkte på i söndags, att Walcott klev in på banan med ett nummer som skulle hissats i taket om det här vore NHL. Men men...

Om ni vill veta hur Wenger handskas med unga talanger så får ni en liten förblick i det när Ramsey pratat om följande:


The manager has set me a target of 15 to 20 starts this season. We have little chats about my game, one-to-one and he does show a lot of interest in what I do. There is no question he looks after the youngsters like that, he has brought through so many young players. He has given them opportunities, developed them, and turned them into great players. I hope he can do that with me. He doesn't shout at you, he is relaxed and tells you ways that you can improve. He is also very quick to praise if you do something very well in a game. Like if you make an assist instead of trying to shoot yourself, then he will tell you how great you are but he will always tell you the negatives, too. He has a great influence on me, you must listen to what he says and learn.


Det där var mycket intressant läsning, åtminstone för min del. Man får en liten blick i hur Wenger handskas med spelare och hur han går tillväga och samtidigt får vi veta Ramseys personliga mål. Jag har ju som jag några gånger tidigare nämnt aldrig varit ett större fan av Ramsey, men jag kan nog samtidigt inte blunda för den potential han har. Han har ett bra skott och ett bra spelsinne och en grym talang, precis som så många andra, men han ligger just nu steget före alla andra talanger som vill upp i a-laget och visa hur bra de kan spela. Ramsey får hoppa in väldigt ofta, men startar matcher mer sällan. Hur som helst så utvecklas han inte lika snabbt som exempelvis Wilshere, men samtidigt så var han en halvfärdig produkt när han väl kom till Arsenal från Cardiff. Well, vi får hoppas på en ljus framtid för vår Walesare.

Sist men inte minst tänkte jag ta något kort om Rosicky, men före det så vill jag bara meddela er alla som missat det att Campbell kan komma att göra en liten comeback i Arsenal, men det handlar bara om träning. Rosicky säger hur som helst detta med tanke på att hans kontrakt är snart på väg att gå ut:


I have spoken with Mr Wenger on this matter. It is not the most current thing, though, and there are no negotiations running. Even if I haven't reached an agreement with Arsenal, I would still be able to find another club to play for in January - even though that might sound too self-confident. But there is no problem with my fitness. I think I am on the right course. The coach has gradually been applying the burden on me, and I feel it has been getting better and better.Saken är att Rosicky älskar Arsenal och när väl Rosicky inte är skadad så älskar även Wenger Rosicky, men just det senare har satt stora käppar i hjulet. Rosicky har visat sig vara enormt skadebenägen, men många hoppas att det är slut nu. RvP är en annan spelare som var enormt skadebenägen, men sen säsongen 08/09 så har han i princip varit skadefri. Jag hoppas detsamma för Rosicky. Wenger vill för tillfället bara vänta ut tiden och se hur Rosicky sköter sig både på och utanför plan innan han börjar diskutera kontraktsförlängning, för vem vet, det kanske kan lura en långtidsskada bakom hörnet, trots att det är aningen orealistiskt. Rosicky vill spela för Arsenal och hans bästa vänner finns här (bl.a Fabregas) och jag vill inte ens tänka på vilken påverkan det skulle ha hos Fabregas om Rosicky lämnade, för jag tror att Rosicky varit en stor pusselbit i hans formtopp under inledningen av säsongen.

Det var allt för idag, jag har lovat mig att se till att posta lite mer bilder i inlägg så att det inte bara blir löpande text och det är någonting jag skall förbättra. Förut gjorde jag det alltid, men det har blivit mindre på senare tid. Hur som helst, tack för idag, ha en bra dag!

Kommentarer
Postat av: JAnne

Wenger bör ge Mozart ett nytt kontrakt, om inte för att han tror att spelaren kan förbli skadefri utan för att hålla Fabregas glad.

2009-10-07 @ 21:50:02
Postat av: Skullan

Intressant läsning idag!

Hoppas verkligen att rosicky stannar och förblir skadefri, det behöver vi.

Hur tror du matchen mot Danmark slutar?

Jag är ganska säker på att Bentner gör minst ett mål.Keep up the good work!

2009-10-07 @ 23:40:47
Postat av: kicken

@Skullan: Det är svårt att säga hur den slutar. Sverige har både visat upp ett riktigt bra spel (mot bl.a Ungern), men även visat upp ett katastrofalt spel (mot Malta). Så det kommer helt bero på spelarnas ambitionsnivå tror jag. Danmark har visat sig vara starkare än många trott och trots det så verkar en hel del underskatta dem, bara för att de inte har någon superstjärna som exempelvis Zlatan. Det kommer bli enormt jämnt och frågan är verkligen hur det slutar. Själv känner jag att det kan sluta hur som helst, men jag tror på ett kryss. 0-0,1-1 eller möjligtvis 2-2. Jag är inte så säker på om Bendtner målar, men jag hoppas det i alla fall!

2009-10-08 @ 09:31:59
URL: http://arsenalblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0