Dags för en massa uttalanden + dags att börja firandet av Wengers 60-års jubileum!

Det är dags att hitta glädjen igen!

S
å, god kväll! Det är ganska sjukt hur mycket jag har att göra för tillfället. Att jag har problem med sömnen är väl bara ett av flera bevis på det. Stress, stress och stress. Men men, det är livet och mina mål är höga och för att förverkliga dem måste jag jobba hårt. Men Arsenal klarar jag mig ändå inte undan någon dag. Vare sig det har varit världens jobbigaste eller världens skönaste dag så måste jag alltid ha min dagliga dos av Arsenal och det finns inget bättre sätt att sköta det än genom att skriva en blogg. Därför bör ni inte vara oroliga över att det kommer ta slut eller på något sätt avbrytas. Däremot har inläggen börjat komma allt senare och det är den enda förändringen för tillfället. Men bloggen står sig lik. Hur som helst, det är dags att ni får er dagliga dos av Arsenal, så vi kör rakt in i arsenalvärlden.

I morgon fyller Arsène Wenger 60 år (min mor fyller själv 60 i dag - vilket sammanträffande, nästan!) och födelsedagen kommer ju inte så långt efter att han slagit rekordet som den tränare som lett Arsenal i nöd och lust allra längst - i tretton år. Jag har redan skrivit ett specialinlägg om Wenger, således behövs inte ett till. Ni som ännu inte läst det kan hitta inlägget här. Rätt så intressant läsning om jag själv får uttrycka min åsikt i det hela. Men, bossen fyller 60 år och han kommer antagligen tas emot på ett speciellt sätt av både spelarna och tränarstaben. Vad han kan få för överraskning har jag dock ingen aning om. Däremot kommer Wenger bli prisad och få utmärkelsen freedom of London vilket gör att han kan åka gratis buss, tunnelbana, båt och andra transportmedel i hela London. Dessutom kommer han få åka gratis med buss i hela England. Well, Wenger är ju miljonär och jag tror inte pengar är något problem för honom. Det är snarare utmärkelsen som är prestigefylld och det är väl därför han väljer att acceptera den (han måste acceptera utmärkelsen om han vill ha den).

Men än så länge är Wenger 59 år och uttalanden kring hans födelsedag kommer antagligen komma i morgon. Men tills dess är det samma gamla vanliga arsenalsnack. Nu har han prisat sitt unga lag och säga att de kan gå hur som helst:


I believe this team has a big future… It’s not the first time I say that but we know. It’s all in front of us and that’s what we want to show this season.


Födelsedagsbarnet i fokus!

När vi ändå är inne på dessa tankebanor, låt oss leka med tanken lite grand. Kan vi inte låtsas som om ingen spelare lämnar det lag som vi har just nu kommande två säsonger samt att vi får in lite erfarenhet (förstärkning) i något transferfönster. Tror ni inte helt ärligt att det lag som vi har just nu kan bli skrämmande bra? Jag menar, Liverpool har failat något enormt i inledningen av den här säsongen och för att de ska behöva gå igenom en generationsväxling så krävs det en hel del arbete och slit. Manchester United är just nu inne i en sorts generationsväxling, men det handlar om en kortsiktig generationsväxling. Chelsea kommer förbli starkt oavsett vad som händer, men precis som alla andra lag så kommer de ha motgångar. Men Arsenal har byggt långsiktigt och om vi bara behåller den trupp vi har just nu i något/några år till utan att förändra den mycket så kommer spelarna bara vara runt 24-25 om några år. Några år senare är de flesta runt 27-28 (alltså inne i sina bästa år) och ja, det är ju minst sagt en ganska skrämmande tanke. Samtidigt kan RvP - och andra spelare som just nu befinner sig i samma ålder som RvP - vara kvar som en sorts Raul eller Giggs för vår del. Men allt beror helt och hållet på om det här laget hålls intakt. Om det håller sig intakt så kan en ny storhetstid vänta framför dörren, det kan det verkligen.

I
går hade vi faktiskt två spelare tillbaka från långtidsskador - Fabianski och Nasri. Båda medverkade i reservmatchen mot Wolves. Nasri spelade 58 minuter medan Fabianski fick stå hela 90. Slutresultatet blev 2-2. Jag har tyvärr inte sett matchen, men någon annan här har kanske sett den och kan ge oss lite respons på hur bra de skötte sig. Hur som helst är det enormt kul att ha en spelare som Nasri tillbaka. Jag behöver knappast förklara varför, eller? Vi får hoppas att han spelas in á la Rosicky, fast lite snabbare. Nu var Rosicky borta arton månader, medan Nasri enbart varit borta två och en halv, så allt för lång inspelning skall inte behövas. Jag hoppas att han får nittio minuter mot Liverpool i Carling Cup. Det borde han fixa! Själv säger Nasri detta om sin comeback från skada:


I feel good. I was a little bit tired at the end of the first half but I am so happy to be back on the pitch. It has been three months I was injured so I am really glad to be back. It has been difficult but I was always looking forward for a speedy recovery. I knew it would be hard but everyone was behind me and helping me so I am OK. I don’t know if I am ready yet for the first team. I need to play because nothing can replace the games. So I work well with [fitness coach] Tony Colbert and now after one or two games I will be ready to come back to the first team.

It was the first serious injury I have had. Two years ago in Marseilles I twisted my ankle but it was not bad like this one. I was sick also, I had meningitis, so that was bad, but this is the first time I have broken a bone in my body. But I am really happy, I had a quick recovery and everything is fine now.Tillbaka från sidlinjerna!

Let's move on! Lite matchreaktioner från i går av våra ytterbackar i Sagna och Clichy:


Sagna: Yes it does [feel like a defeat] but we have to stay focused until the end of the game and we have to learn. Tonight we switched off because we thought maybe that the game was over and they scored a nice goal. With injury time, we have to concentrate 95 minutes these days. Tonight we only concentrated for maybe 90 minutes so we just have to learn from it and take all the positives we can.

Clichy: It is a big disappointment to lose two points in the last seconds. But maybe before the game, people would have said 1-1 could have been a good result. There are a lot of positives from the game and we have to look [at those] for the next game. I thought defensively, as a unit, we played well. We are still first [in Group H] and need one more win. At the end of the day when you look back, 1-1 is not a bad result.


Well, det känns som jag redan sagt det mesta om gårdagens likaresultat. De flesta verkar ha tagit den som en förlust, men vi måste komma ihåg att det trots allt inte är dåligt att spela 1-1 mot ett annat CL-lag som spelar på sin hemmaplan. Dessutom fick vi ju med oss tre poäng mot Standard Liege borta. Alltså har vi bara en bortamatch kvar och det är den mot Olympiakos. Det finns ingen anledning att deppa, verkligen inte.

Transferryktena florerar ju (precis som jag nämnt tidigare) trots att det är långt kvar tills transferfönstret öppnar. Men förutom Anderlecths yngling Lukaku ryktas det om att Silvestre är på väg att signa för Newcastle. Det ryktas även om att Wenger vill köpa Cana efter att ha sett vilken succé albanen har gjort i Sunderland. Vi får väl se.....

Så, det var allt för i dag gott folk. Jag väljer att avsluta med ett enkelt hejdå! Hejdå!

Kommentarer
Postat av: Sebbe

Såg nyss highlights från matchen på ATVO. Nasri fick man inte se mycket, förutom en oerhört läcker passning fram till Sunu som satte 1-0. Fabianski kunde inte ha gjort något på målen, det ena var en nick från nära håll från en frispark och det andra ett distansskott där han var rätt chanslös.

2009-10-22 @ 09:45:51
Postat av: Fredrik

Hej alla glada arsenalsupportrar! Det slog mig igår att Arsenal borde värva en ny målvakt. Vem? AKINFEEV! Ritkigt duktigt målvakt, bra med fötterna, oerhört reaktionssnabb och målet som United gjorde i slutet av matchen, kan inte Akinfeev lastas för. Mannone är visserligen en hygglig målis men inte tillräckligt erfaren. Tänk er, Akinfeev, Mannone och Fabianski. Där har vi inga målvaktsproblem iaf!Vad tycker ni? Någon annan målvakt som passar Arsenal bättre?

2009-10-22 @ 10:58:22
Postat av: Ibbe

@Fredrik

Jag skulle vilja ha Lloris från Lyon, oerhört duktig målvakt!

2009-10-22 @ 11:09:08
Postat av: micke

åh snälla snälla köp cana:) älskar han^^

2009-10-22 @ 11:40:06
Postat av: Nisse

Håller med Ibbe, Lloris hade jag gärna sett i Arsenal tröjan. Sen är ju wenger duktig på att locka över franska talanger

2009-10-22 @ 16:42:33
Postat av: Ibbe

Om inte Lloris ser jag även jätte gärna Frey vakta arsenals mål =) Tycker personligen att båda två är bättre än Almunia.

2009-10-22 @ 17:43:20
Postat av: Song

Jag tycker inte att vi ska köpa in ytterligare en målvakt och blockera Fabianski och Mannones utveckling. I min mening har Almunia fått lite oförtjänt mycket skit på senaste tiden.På söndag vinner på mot West Ham!Mannone

Eboue Gallas Vermaelen Clichy

Song

Cesc Diaby

Rosicky Rvp Arshavin

2009-10-22 @ 17:57:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0