En mycket fin prestation (2-1 vs. Liverpool) leder oss vidare i Carling Cup!

Den 28 oktober 2009
Emirates Stadium | Carling Cup
Arsenal - Liverpool
2 - 1

[Merida 19, Insua 26, Bendtner 50]

G
od dag på er alla! Ja, var ska man börja? Jag vet inte riktigt vart jag vill eller ska börja. En kväll som gårdagens kväll gör en glad på många plan och med det menar jag att det inte bara är vinsten som gör en glad. Wenger visade en mycket fin fingertoppskänsla med sin startelva och enligt mig så hade vi väldigt mycket ute på plan. Erfarenhet, rutin, klass, ungdom och en vilja att vinna. Att vi sedan äntligen lyckades hålla ledningen tills slutsignalen ljöd var ett annat faktum som gjorde mig glad. Men det som gör mig absolut gladast och som kommer hålla mig glad ett väldigt bra tag är våra ungdomar. Jag försöker verkligen låta objektiv, men det är omöjligt, det är det verkligen. Arsenal FC har en enormt fin (och stor) skara ungdomar som alla har en enormt stor chans att lyckas. Vi pratar om Merida, Ramsey, Gibbs, Coquelin (som tyvärr inte fick mycket speltid), Mannone, Fabianski, Wilshere och många många mer. Jag pratar naturligtvis inte enbart om de spelare som spelade i går. De spelare vi har till vårt befogande har en enormt stor talang och det är jag inte ensam om att tycka.

Visst har det nämnts hur många gånger som helst att vi har enormt unga och talangfulla spelare, men det är inte förrän man ser kontinuiteten i deras spel som man verkligen förstår att det är sant. En spelare som Coquelin som väldigt få lägger märke till gör just nu ett utmärkt jobb i reserverna match in och match ut. En spelare som Merida har minst lika stora chanser som Fabregas hade när han kom till Arsenal. I slutet av förra säsongen visade han att han hade potential med sina inhopp. I början av den här säsongen så har han visat samma sak. Han har dessvärre inte fått så många chanser, men det lilla man ser av honom är för det mesta en njutning för ögat. Att han sedan dominerade för sitt Spanien i U20-VM alldeles nyligen säger det mesta om var vi har honom. Spelare som Gibbs, Ramsey och Bendtner ligger redan långt fram i utvecklingen och utmanar om platser i startelvan. Mannone och Fabianski är två väldigt unga målvakter som bägge är enormt talangfulla. Wilshere behöver jag inte ens nämna. Bottom line - framtiden är ljus, väldigt ljus.


Voronin och Nasri i fokus!

Men, om vi då fokuserar på matchen i går. Det började med ett rätt så högt tempo. Det blev snabbt chanser åt båda håll, men Arsenal var närmast ledning med bl.a skott från Bendtner. Skott som tyvärr gick rakt på målvakten. Sedan kom trots allt ledningsmålet. Ett mål signerat Merida. Efter en minst sagt underlig undanrensning/klack/passning av Voronin (något som påminde mig om Eduardos rensning mot Standard Liege) så fick Merida tag i bollen och drog till med ett skott precis utanför straffområdet. Ett skott som var stenhårt och gick stolpe in i mål! Meridas första mål för Arsenal var ett faktum och liknelserna med Fabregas lär inte ta stopp här. Precis som jag skrev i går så gjorde även Fabregas sitt absolut första mål för Arsenal i Carling Cup.

Spelet gick vidare och det innehöll bortsjabblade passningar av Bendtner, enormt fin bollkontroll av Nasri och stabilt spel från våra mittbackar. En sak som jag märkt i år är att våra kontringar liknar de kontringar vi var världskända för 03/04. Vi pratar om enormt snabba omställningar och en enormt fin bollkontroll när spelarna väl kontrar. De flesta kontringar vi haft ända sedan början av säsongen har varit väldigt farliga och många har även resulterat i mål. Hur som helst så hade vi ett par fina lägen att göra 2-0, men det förstördes av Liverpool då Insua fick till en fantastisk träff på en halvvolley. Bollen smet precis förbi Fabianskis huvud och satt stenhårt i nätmaskorna. 1-1! Men istället för att hänga våra huvuden, så gick vi till attack ganska snart igen och Bendtner hade flera skott på och utanför mål. Men vi gick till halvtidsvila med 1-1. Hittills hade det varit en väldigt underhållande match och andra halvlek skulle bli minst lika underhållande.

Bendtner i närkamp.

I andra halvlek så dröjde det bara fem minuter tills det stod 2-1 till Arsenal. Merida passade fram till Bendtner/Ramsey som båda stod i straffområdet. Det rådde lite oreda om vem som skulle ta tag i bollen, men Bendtner fick till slut kontroll över bollen och på vilket sätt han gjorde målet. Visst är det inte lika snyggt som Meridas eller Insuas, men Bendtner visade upp kontroll, styrka och kyla vid hans 2-1 mål. Att i ett sådant pressat läge få till ett sådant avslut är inte svårt, det är extremt svårt. En Bendtner som annars både hade blandat och gett under matchen. Det syntes tydligt att han ville mycket, men att han inte fick mycket gjort, fram tills målet det vill säga.

Efter det så fick vi se fina individuella prestationer av bl.a Nasri, men framför allt av våra ytterbackar som gjorde ett fantastiskt bra jobb i går. Gilbert spelade som om han spelat i a-laget och Gibbs visade att han minst sagt kan utmana Clichy om en plats i startelvan. En spelar som jag annars glömt nämna är Ramsey. Ramsey spelat väldigt moget i går och trots att jag personligen tycker att han är aningen överskattad så kan jag inte förneka att han stod för en mycket fin insats. Det finns en väldigt stor mognad i hans spel samtidigt som han har ett väldigt fint skott och en förmåga att leverera enkla, fina och bra passningar.


Ramsey var bara en av flera som imponerade!


Wenger säger följande om vinsten:


When you have the right mixture between experience and youth, you can not only play with young players against a team with the quality of Liverpool and overall I am very pleased. I believe overall it was a game of top quality with two teams who really went for it. You had the quality and speed of the passing, sometimes the ball was played through a very short space but at a high pace and overall you can say tonight we gave the people what they paid for and I'm very happy to say that and we had top quality in every position I must say. The experienced players played well, the young players played well. We had Craig Eastmond make his debut tonight in a holding role and everybody did well in every position.Samtidigt finns det mycket att säga om de spelare som spelade i går:


Ramsey: If you consider he is only 18, Ramsey has developed exceptionally well. He has made a big improvement compared to last year, when he still looked a little bit like a youth player, but now he looks like a [first-team] player. The target I set him at the start of the season was to get between 15 and 20 games this year, and I think he will get that.

Gibbs: I think he was very good, both full backs were very good. Kieran Gibbs was very good tonight. He had a game tonight. He will get games. He has played already. Personally, if Fabio Capello asks me my opinion he will get a very positive one.

Merida: He is a quality player and he comes from a very good school [in Spain]. I believe we had some top quality on the pitch in midfield and in that kind of game that is very important. I kept him because I felt he had the quality to break through [to the first team] but when you think that all the players who didn't play tonight plus all the injured players, of course the competition for places is very difficult.mHe came [to Arsenal] at a very young age but our school is on-line with the way he was educated and he shows perfectly the way we want to play football.

Nasri: He has been out for a long time. He has not played a game [this season] and he managed 90 minutes tonight. How he will respond to that tomorrow and Friday I don't know but at least he managed to have a full game.


Precis som ni märker finns det väldigt mycket att säga om gårdagens vinst. Jag tänker inte göra det här inlägget längre än vad det redan är, utan jag låter er säga vad ni tycker i kommentarspåret. Nu har ni för visso redan hunnit säga i stort sett allt i gårdagens kommentarer, men jag kan ställa en väldigt enkel fråga till er alla. Vilka tre spelare överraskade mest i går?

Målen (streamade), dålig kvalitet:
Fran Meridas 1-0
Insuas 1-1
Bendtners 2-1

Målen (möjlighet att ladda ner), bra kvalitet:

Merida 1-0
Insua 1-1
Bendtner 2-1

(Jag kommer spara intervjun/intervjuer tills landslagsuppehållet om cirka en vecka)


Clichy, Fabregas och Arshavin firar Bendtners mål!

Kommentarer
Postat av: Ibbe

Missade matchen för att ja va o kollade på MJs "This is it", men va så skönt när filmen va slut o ja hörde nån i salongen säga "Fan, Arsenal vann!"...så jääävla skönt haha =)

2009-10-29 @ 13:48:49
Postat av: Jesper

Mycket underhållande match särskilt när Watt kom in. Dock så måste jag även tillägga att Silvestre inte var dålig igår, han håller visserligen inte Vermaelen/Gallas klass. Men han såg mycket mer säker ut än förra säsongen.

2009-10-29 @ 13:59:00
Postat av: Robin #9

ja tycker många är bra fast av dem som spelade igår förutom fabianski , gibbs , nasri , eduardo som alla såg säkra ut så gillar jag merida , watt och ramsey , merida och ramsey vet ni vrf men watt vet jag att du inte gillar men ja älskar hans spelstil liten fast krigar hela tiden måste föbättra fysiken bara sen är han en man för a-laget om nåt år!

2009-10-29 @ 14:13:05
Postat av: Anonym

faaan va bra av kidsen ARSENAL 4EVER hahaha faaaan va go arshavins mössa va hahaha han e så jävla gooo

2009-10-29 @ 14:15:58
Postat av: micke

visst dom spelade bra igår med själv tycker jag att de var alldeles för mkt slarv pass och för lite snack i defensiven.. man såg ngra gånger att pools anfallare var bakom backlinjen och vi hade full kontroll på bollen och skulle passa uppåt sen plötsligt blir dom chackade att nån kommer bakom och tar nästan bollen av dom dom lyckades även ett par gånger, skärpning mer snack!.. var riktigt kul att se eduardo igår med vilka problem han skapade för skrtel hela tiden:)

2009-10-29 @ 14:19:14
Postat av: Robin#9

måste tilläga att förutom dem som spela igår finns det ju flera till unga talanger bara nämna nåra lansbury , JET jan emanuel thomas ,simpson som båda är utlånade + sunu,barizete,nordtveid,ozyuakup som har vart hollands u19 stjärna och kapten + blivit utsedd till tuneringens spelare , freeman , frimpong,ayling hoyte,evina + dem som kom in igår watt har vi sagt plus randall och coquelin + massor mer bådaar gott inför framtiden!!!

2009-10-29 @ 14:21:02
Postat av: shahriar

Watt måste förbättra på fysiken som Robin sa. Han kommer blir riktigt bra om några år. Nu är det bara att tagga till tottenhammatchen!

2009-10-29 @ 14:27:14
Postat av: iNke

2009-10-29 @ 14:34:39
Postat av: kicken

@Robin #9: Precis. Nu tog jag bara upp de som är närmast a-laget/i a-laget, men det finns en så stor skara talanger i vårt reserv- och ungdomslag att det är sjukt. Jag är ganska säker på att långt ifrån alla kommer spela för Arsenal i framtiden, men det finns trots allt en hel del spelare som kan komma att göra det.

2009-10-29 @ 15:51:04
URL: http://arsenalblogg.se
Postat av: Carlén

Jag älskar hur Arsjavin ser ut efter målet, haha. Man kan inte göra något annat än att le.Annars var det en mycket underhållande match som du skrev, kul att se våra talanger spela så fin fotboll. Sen är det kul att hur man än sätter ihop startelvan så ser fotbollen likadan ut, dvs mycket bollinnehav.Nejdu, det här bådar gott inför framtiden.

2009-10-29 @ 18:47:22
Postat av: Fredrik

Gilbert, Eastmond(han heter väl så?) och Merida! Men det är väldigt svårt att ta ut någon då alla var väldigt bra! Nasri gjorde det grymt bra med tanke på hur matchotränad han är...

2009-10-29 @ 20:12:11
Postat av: Song

Jag tycker Gibbs var helt otroligt bra! Han måste bli utagen till VM. Englands näst bästa vänsterback utan tvekan!Ramsey visade också hur otroligt jävla mycket han har utvecklats! Bara en tidsfråga innan han startar! Samma sak gäller Merida.

2009-10-29 @ 20:42:36
Postat av: iNke

Älskar Nasri lite för mycket tror jag... Blev alldeles varm i kroppen och darrig i knäna när jag såg honom leka upp Loserpools försvar! Så jag undrar: är detta normalt? :S

2009-10-29 @ 20:45:19
Postat av: Hasse

Jag tycker att Gibbs ägde sin kant. Jag har inte sett honom vara direkt dålig ngn gång han spelat och det är förstås ett väldigt bra tecken.Ramsey har jag inte heller hållit speciellt högt, utan har gillat Wilshere lite mer. Men igår visade Ramset vilken mångsidig spelare han är, och med mer kött på benen tror jag att han kan bli en riktigt nyttig krigare på mittfältet, med sin brittiska inställning.Nasris kvaliteter känner vi till. Eduardo tycker jag såg lite ringrostig ut, Bendtner var stundtals Bendtner, men visar mer vilja än förra säsongen, och jag tycker att han är underskattad.Så valet på min tredje spelare faller på Watt, faktiskt. Merida, ja, han är bra, men det visste vi sedan innan. Watt fick spela kort tid, men ändå visade han upp den där fighter-instinkten och löpviljan som jag verkligen gillar att se hos anfallare (Tevez typ). Dessutom fick vi se ett prov på en blixtsnabb dribbling och okonventionella spelare som Watt tror jag kan bli väldigt intressanta.

2009-10-29 @ 21:05:17
Postat av: kicken

@!Nke: Hahaha! Vi alla har nog råkat ut för det där ;)

2009-10-29 @ 21:29:34
URL: http://arsenalblogg.se
Postat av: Micke

Fick du mina svar Kicken?

2009-10-30 @ 00:15:43
Postat av: Song

Ser att Adebayor har utalat sig om Arsenal igen. Den här gånger säger han att Fabregas kommer lämna Arsenal. Där ser man! Väldigt intressant eftersom Fabregas just precis sagt att London här hans hem och att han inte har några som helst planer på att lämna.Att Adebayor vägra sluta tala om Arsenal bevisar verkligen hur bitter han är över att han verken var önskade eller behövd när han fick lämna. Hoppas verkligen att han fortsätter spotta ur sig dessa högst humorisiska och patetiska komentarer!

2009-10-30 @ 01:35:51
Postat av: kicken

@Micke: Ja, jag fick dem! Men jag låter intervjuerna vänta på sig, det är perfekt utfyllnad under landslagsuppehållen ;)

2009-10-30 @ 10:36:59
URL: http://arsenalblogg.se
Postat av: Micke

Det är lungt, tänkte bara så att de inte kom fram =) Ha de gott nu!

2009-10-30 @ 11:44:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0