Ja....

Ännu en sen kväll och ännu ett sent inlägg. Ja, vad skall man säga? Det finns knappt någonting man kan ta upp och det känns verkligen som jag tagit upp allt som man kan ta upp. Tyvärr har tiden varit knapp den här veckan och det kommer den fortsätta att vara, tyvärr. Men, jag kommer med det lilla som finns och det kommer jag fortsätta att göra, även i tider då det inte kryllar av nyheter! :)

Transferrykten brukar ju florera som mest när väl transferfönstret är öppet, men det stoppar inte rykten från att spridas även när det är stängt. Vi ha både blivit förknippade med den ena och den andra spelare på sistone och senast i raden är Bayer Leverkusens Stefan Kiessling:


Stefan is becoming a big player and things are working for him at the moment. He is a very similar player to Rudi Voller with a bit of Oliver Bierhoff. Big clubs have kept looking at him since his days at Nuremburg. Six or seven big clubs have been in contact including England and Spain's top clubs, plus Bayern Munich. For four years Arsenal tried to loan Kiessling from Nuremburg, but it wasn't possible. Now, and in the future it might be possible. I think it is likely he will spend another year in Germany, but he wants to move to a big club, and after that I don't know.Jag har verkligen ingen större koll på Kiessling och med närmare eftertanke tror jag att jag inte ens hört hans namn. Är det någon av våra kära läsare som kan något mer än en googling på hans namn? Dela gärna med er i så fall. Samtidigt som vi blivit förknippad med Kiessling blir vi allt mer intresserade av Stevan Jovetic som av många kallas "nye Messi". Jag förstår dock inte hur man kan kalla en 23-åring den nye Messi när inte ens Messi själv nått den åldern. Men men, Jovetic har jag både hört och sett tidigare, men jag har aldrig riktigt lagt märke till honom. Dock har storlag som Manchester United och Real Madrid varit intresserade av honom tidigare och det säger det mesta, det gör det verkligen.

Fabregas är hemma från Spanien och väljer att lämna spanska landslagstruppen helt och hållet. Det gör inte så mycket med tanke på att de redan är klara för VM. Hur som helst har han nyligen sagt hur roligt det är att ha Rosicky tillbaka på planen och deras vänskap verkar vara mycket starkare än jag trott.


Tomas Rosicky is probably one of the best friends I have, and he’s been injured for nearly two years. It's great to have him back and I'm really happy for him. I have learned a lot from him as well - to be strong and keep believing. He believed in himself, that he could play football and it is great to see him play. I was with him every day, I went to his house - it’s like that. And I think team-mates, we have to be like that as well. It was nice when they were coming to me [when I was injured]; it’s nice now that I go to them.

The important thing is you don’t do it because you have to; you do it because you really want to do it. And I think that [at] Arsenal, there’s this feeling with everyone. It’s really good. I think he has done very well and he gives you so many options. You can see straight away the vision he has, the touch, the class that he plays with. It's great to have him in the team; he's like a new signing.Rosicky har överraskat mig stort. Visst, formen är inte riktigt där än, men att han skulle kunna återhämta sig så snabbt från den långtidsskada han haft är för mig förvånansvärt. Han var borta från fotbollen i arton månader och har endast haft en eller två småskador sedan han frisknat till. Visst sade han själv att han redan var frisk i slutet av säsongen förra säsongen, men då ville inte Wenger riskera att sätta in Rosicky på plan då man inte hade någonting kvar att spela för. En hel försäsong i benen har verkligen gjort honom gott. Sen mitten av september har han hållt sig helt frisk och är inte det minsta rädd att gå in i 50/50-duller. Mot Polen senast så var han lika rapp och pigg som han brukade vara före skadan. Här finns en bra sammanfattning av hans match.

Arsenals U18-lag vann med 3-2 över Ipswich och våra reserver lyckades vinna med 1-0 över Crystal Palace. Det är inte bara a-laget som bara vinner... Hur som helst så kommer det bli tufft för våra ungdomar att upprepa förra årets bedrift då man både vann ligan och tog hem FA Youth Cup. Men, det är absolut värt ett försök. Wenger har ju sagt att han inte tänker nämna vem som kommer bli hans efterträdare och det förstår man. Just nu ser jag verkligen inga andra alternativ som tränare än Adams, Bergkamp och Henry - i den ordningen. Adams har trots allt lite erfarenhet från tränaryrket och har själv sagt hur mycket han vill träna Arsenal en dag. Bergkamp tränar Ajax ungdomar och han är en liten outsider. Han älskar England och även han skulle älska att träna Arsenal, det råder det ingen tvekan om. Henry är väl en större outsider och han kommer nog inte ha slutat med fotbollen vid 2011 (om Wenger väljer att gå som tränare), men han finns med i leken. Personligen ser jag helst Bergkamp, jag tror att han skulle passa perfekt. Däremot säger jag inte nej till Adams. Henry är fortfarande för ung för ett ev. tränarjobb och han är dessutom aktiv som fotbollspelare, så det kommer inte gå, men någon gång i framtiden. Jag tror Wenger redan nu vet vem han vill ha som sin efterträdare, men samtidigt tror jag inte att han lämnar tränaryrket om två år. Han kommer nog köra sina sista två-tre år och lägga av någonstans kring 2013-2015, men det är bara en ren gissning. Mycket, ja, väldigt mycket beror även på hur det går den här och nästa säsong. Det kan ändra en hel del minsann.

Wenger har förresten sagt följande:


I am convinced it is important for the players to go to the World Cup, but as well I know that those who have a good World Cup are those who win with their clubs during the season. We have seen that before here [with France], and so the most important thing is that they do well with the club and it puts you in a strong position confidence-wise for what follows.


Själv så nickar jag instämmande. Det var i stort sett allt för i dag. Tråkigt, jag vet. Jag skulle gjort ett bättre inlägg om det inte skulle vara pga tidsbrist, men I'm working on it, jag lovar! Det är rätt stressigt i mitt liv just nu, men jag gör så gott jag kan! Som en liten bonus kan ni få lite skön arsenalsång:


Kommentarer
Postat av: andy

just a point, jovetic är född 89! Stor talang den killen =)

2009-10-13 @ 23:26:15
Postat av: Andreas

Håller med om Jovetic, han är en riktigt stor talang : )Spelar du Football Manager föresten Kicken ?checka min blogg alla , lite fotbollssnack i allmänhet där.

2009-10-14 @ 19:59:13
URL: http://gnugget.blogg.se/
Postat av: Matte

Jag vill se ett "Dream team" med bara Arsenalspelare. Från alla tiders Arsenaluppställnignar.

2009-10-14 @ 22:01:34
Postat av: kicken

@Matte: Låt mig tänka ett tag på det så lovar jag att publicera den i ett inlägg.

2009-10-14 @ 23:09:18
URL: http://arsenalblogg.se
Postat av: Oskar

Hej!Jag bor i Tyskland sá jag skulle pástá att jag har rätt mycket koll pá Kiessling. Han är absolut en duktig spelare, han kämpar mycket,är bra pá huvudet och en vass framför mál. Men jag tycker inte att han tillhör dom absolut bästa i bundesliga och han har enligt mej inte klassen att bli en bra tillgáng för arsenal. Jovetic däremot är en jättespännande spelare med tanke pá hans álder, han är en av dom största talangerna i serie a och har redan visat vad han gár för även i champions league! vore absolut ingen dálig värvning.// Oskar

2009-10-15 @ 18:10:16
Postat av: kicken

@Matte: Ett 4-3-1-2 med Bergkamp som släpande anfallare bakom Henry och Wright. Backfyran skulle bestå av Lauren (som var enormt bra både offensivt och defensivt), Dixon och Adams (inga överraskningar) samt Clichy. Mittfältet skulle bestå av Pires eller Vieira (omöjligt att välja)samt Fabregas och Brady eller Rocastle.Ser det bra ut? Personligen skulle jag älska ett sådant lag om vi låtsas som om alla spelare var i sina bästa år.Seaman

Lauren-Dixon-Adams-Clichy

Pires/Vieira-Fabregas-Brady

Bergkamp

Henry-Wright

2009-10-16 @ 21:17:22
URL: http://arsenalblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0