Jag utlovade svar på alla frågor och svar på alla frågor fick ni!

KANON! Wow! Jag blev riktigt glad när jag kikade in i dag och fick se så pass många kommentarer, men framför allt så pass många frågor. Det har naturligtvis tagit sin lilla tid att besvara dessa, men här är svaren! Jag vill verkligen tacka alla som tagit tid att ställa frågor till mig, det har varit riktigt roligt och underhållande att svara på alla era frågor! Det kan förekomma ett eller annat stavfel, men jag hoppas ni ursäktar mig. Jag är ganska säker på att många här inte kommer ha tiden att läsa igenom alla frågor och svar så det bästa är att ni söker på den fråga ni ställde. I Firefox och Internet Explorer så är det bara att använda kortkommandot Ctrl+F och t.ex skriva in inledningen av din fråga (om du kommer ihåg den) så hoppar det automatiskt till frågan.

Om ni har kommentarer eller eventuella följdfrågor så är det bara att ställa dem i kommentarspåret. Samtidigt vill jag tacka för alla fina komplimang jag fått och jag tackar även för all konstruktiv kritik. Som jag sagt flera gånger förr så tröttnar jag aldrig på att läsa alla fina kommentarer jag får om bloggen och konstruktiv kritik hjälper mig även att förbättra bloggen. Tack, ett stort tack till er alla!

Imorgon kommer ett vanligt inlägg och jag hoppas ni alla fortsätter att följa bloggen i framtiden. Tack för ert stöd!

 • Jag undrar hur gammal du var när du började heja på Arsenal och varför du började heja på Arsenal?

Jag var runt 11-12 år då jag för första gången såg Arsenal spela på tv:n. Om jag inte minns helt fel så var det tipslördag och jag kan inte säga att det var kärlek vid första ögonkastet, men något var det. Det blev inte mitt favoritlag direkt då jag inte var så värst fotbollsintresserad, men runt ett halvår senare fastnade jag vid tv:n igen. Jag tror att det var en vinst över Leicester om jag inte minns helt fel och Arsenal spelade så vackert Arsenal kan/kunde spela. Då var jag verkligen fast och någon enstaka månad senare så vann vi även dubbeln då bl.a Ljungberg nätade i FA-cupfinalen. Jag såg naturligtvis matchen och det var första gången jag kan minnas att jag faktiskt satt och hejjade på Arsenal på ”riktigt”. Varför? Jag fastnade för spelet, för Ljungberg och för det fina matchstället!

 • Jag undrar om du tjänar pengar på din blogg? Och sen undrar jag hur det kom sig att du började blogga?


Ja, jag tjänar pengar på min blogg, men det handlar inte om drömsummor precis och det är verkligen inte så att jag gör det här för pengarna. Det ser jag bara som en bonus. Om det bara handlat om pengar så skulle jag redan ha förstört bloggen. Det ligger faktiskt en liten lustig historia bakom börjandet av mitt bloggande. Det var nämligen så att jag blev intresserad för att blogga för en ny ”fotbollsblogg” (http://fotboll-europa.blogspot.com/). De var hårdsatsande och sökte in supportrar bland alla stora lag i Europa. Jag anmälde mig och skulle även ha fått skriva, men de valde en annan kille, trots att de redan lovat mig ”jobbet”. Så, jag blev arg och startade min egna blogg där jag skrev ner tankar och funderingar. Jag trodde aldrig att den skulle bli så pass stor som den blivit nu då jag bara hade 20-30 läsare de första veckorna/första månaden, men så började det komma allt mer och mer och nu har jag en trogen skara läsare och bloggen har vuxit sig till den största arsenalbloggen i Sverige, någonting som jag är otroligt stolt över.

 • Vem är din favoritspelare?

Favoritspelare genom tiderna, favoritspelare i Arsenal genom tiderna eller favoritspelare just nu? Det är enormt svårt att svara på någon av dessa frågor, men jag antar att du undrar vem min favoritspelare är i laget (just nu). Det är svårt, riktigt svårt att avgöra. Jag gillar en massa, men at the end of the day så är det ändå Cesc Fabregas jag är lite småförälskad i. Van Persie kommer tätt följt tvåa!

 • Vem är den sämsta spelaren i Arsenals trupp, enligt dig?
 • Och vilken spelare tycker du att vi borde köpa in under vinterfönstret?

Jag borde egentligen inte säga det här, men jag måste säga det ändå. Personligen tycker jag Silvestre inte håller måttet på något sätt. Visst, han har erfarenheten och rutinen som krävs för att lyckas som en mittback och han är även bra på huvudet, men alla andra egenskaper sviker honom stort. I vinterfönstret behöver vi verkligen en defensiv mittfältare och jag tror även Wenger känner till det. Song kommer med stor sannolikhet dra iväg till de afrikanska mästerskapen och jag ser just nu ingen som kan ses som en värdig ersättare. Alla andra mittfältare i truppen är centralt eller offensivt lagda och den enda riktiga defensiva mittfältaren vi har är Song. Om Wenger inte planerat att spela in Senderos eller Vermaelen på den positionen så måste vi se till att antingen byta spelsystem eller få in någon som kan spela som en defensiv mittfältare.

 • Vilken sida är bäst om man vill kolla in höjdpunkter från matcherna? Inte bara från Blackburnmatchen utan Arsenalmatcher i allmänhet.


Som du vet så finns de vanliga (footytube, footyfilms och 101greatgoals) sidorna, men för att se specifika höjdpunkter från arsenalmatcherna har jag alltid två ställen jag checkar in på. Den ena är www.arsenalist.com vars YT-kanal där han lägger upp allt kan hittas här –> http://www.youtube.com/user/weoutthere
Det andra stället jag alltid kollar är http://myarsenalvlog.blogspot.com/ Killen/Tjejen som sköter den bloggen lägger förutom höjdpunkter och mål även upp matcherna. Uppskattas!

 • Vilken värvning, som Arsenal har gjort under 1990-2000 - talet tycker du har varit den bästa respektive den sämsta? Och varför har det varit den bästa resp den sämsta?


Menar du från tidsperioden 1990-2009 eller 1990-2000? Jag tolkade den först som 1990-2009, men blev sedan osäker och undrade om du kunde ha menat 1990-2000. Jag kan hur som helst svara rent generellt på den frågan.

Sämsta värvningarna:

Igor Stepanovs
Davor Suker
Rami Shaaban

Igor Stepanovs känner nog de flesta till här och det är ingen överraskning varför jag tycker som jag tycker. Han kom till som ett stort löfte, men lämnade Highbury som en förlorare. Om ni tycker att Cygan var dålig i sina sämsta stunder så var Stepanovs en mardröm.

Davor Suker kanske några av er känner igen. Han blev nämligen skyttekung i VM 98 om jag inte minns helt fel och Arsenal var ute efter honom ett längre tag och lyckades även dra till sig stjärnan. Suker gjorde bara 23 framträdanden och gjorde åtta mål. De flesta här kanske tycker att det var godkänt, men han var sämre än man anade. Han tappade i kvalitet helt och hållet och missade bl.a sin straff i UEFA-cupfinalen mot Galatasaray.

Rami Shaaban var en dålig värvning som bara den. Personligen var han jättenöjd och han såg en framtid i klubben, men klubben såg ingen framtid i honom efter ett tag. Han gjorde bara tre framträdanden i a-laget på två år och var ingenting annat än en misslyckad värvning.

Bästa värvningarna:


Dennis Bergkamp
Thierry Henry
Patrick Vieira
Cesc Fabregas

Det krävs knappast förklaringar till varför jag tycker som jag tycker. Bergkamp och Henry blev båda legender och Vieira skulle utvecklas till en av de bästa kaptenerna Arsenal någonsin haft. Fabregas kom nästan gratis och Wenger lyckades spela in honom i laget när han endast var sjutton år gammal. Sedan dess har han utvecklats på i rask takt och är i dag kapten och ikon för dagens Arsenal.

 • Tror du att Thierry Henry någonsin kommer att spela fotboll för Arsenal igen?


Nej, det tror jag inte och jag är ganska säker på min sak. Wenger har aldrig varit förtjust i att ta tillbaka gamla spelare och han har aldrig heller gjort det. Henry må vara en legend, men fotboll kommer han inte spela för oss igen. Det skulle även kunna förstöra det lag som Wenger byggt upp under en så lång tid. Hur blir stämningen i omklädningsrummet om en spelare som Henry kommer tillbaka? Blir han för respekterad? Floppar han? Vad skulle det kunna ge för signaler? Det skapas helt enkelt en helt annan aura kring laget och trots att det skulle vara uppskattat är jag inte så säker på om det skulle vara bra för laget när de lyckats komma så långt på egen hand.

 • 1. Hur kollar du själv på matcherna? Då menar jag premier league-matcherna. Canal+, stream eller pub?
  2. Är du medlem i Arsenal sweden? Nyfiken över det.
  3. Vilka spelare skulle du vilja se i Arsenal? Realistiska köp.
  4. Vem tror du blir Wengers nästa köp? Om man kollar på transferryktena.
  5. Vem anser du vara bästa spelaren genom tiderna?
  6. Och en sista fråga, varför tror du Wenger har Silvestre i truppen när han är så himla dålig?

 

 1. Jag varierar ganska ofta. Ibland blir det någon halvkass stream, ibland blir det Veetle, ibland blir det Canal+ och ibland blir det pub. Det varierar väldigt mycket helt enkelt. Det finns ingenting som jag gör mer än någonting annat, så det är svårt att ge ett klart svar på den frågan.

 2. Jag är inte medlem i Arsenal Sweden. Jag lovade att bli det, men ekonomiska problem satte stopp för det. Jag vet att det knappt kostar någonting, men jag frågar mig själv varför jag inte blivit det än. Det kommer!

 3. Jag har nästan ingen aning. Wenger har visat vilken oerhörd fingertoppskänsla han har och det är svårt att ens komma nära hans känsla för värvningar. Är verkligen en superstjärna det vi behöver? Behöver vi någon alls? Personligen skulle jag gilla Toulalan. Visst, Lyon skulle knappt släppa honom och frågan är vad som skulle hända med Song om en så pass bra defensiv mittfältare som Toulalan kom in i laget, men jag har alltid varit ett fan av Toulalan och skulle verkligen gilla en sådan värvning. Men å andra sidan tänker jag på laget och i så fall ser jag helst att han stannar i Lyon. Nej, detta är svårt, riktigt svårt!

 4. Hmm, svårt! Vieira skulle egentligen ha varit på Emirates men blev försenad och hann inte till matchen. Även Ljungberg har ryktats tillbaka som bara den och trots att Wenger aldrig varit för att köpa tillbaka gamla spelare förr så tror jag att vi antingen ser Vieira eller Ljungberg i Arsenal i vinter/vår.

 5. Pelé! Behövs ingen förklaring vah?

 6. Wenger värvade honom som fjärdeback inför 08/09, men våra skadeproblem gjorde att han fick göra fler framträdanden än vad han egentligen skulle gjort. Jag tror Wenger ville ha lite ålder, erfarenhet och rutin till en annars rätt så ung backlinje. Personligen tycker jag dock att det är en av få misslyckade värvningar av Wenger.
 • Är ett STORT Arsenal & Fabregas fan. Vi vet ju att Fabregas kommer lämna Arsenal en dag, en väldigt sorglig dag. Detta vet nog även Wenger. Min fråga är, tror du Wenger har nån backup redan nu som han har i åtanke för framtiden? Säkrar han sig på nåt sätt?

Precis som du säger så kommer det komma en dag då Fabregas lämnar, men den dagen är än så länge så pass långt borta så det inte behövs en diskussion om en eventuell ersättare. Det kommer att finnas massor med grymma talanger där ute när Fabregas väl lämnar och ingen spelare i hela världen skulle kunna ta Fabregas plats på direkten, så frågan är om det ens finns något/någon som kan kallas för en ersättare för Fabregas? Vissa spelare ses helt enkelt vara för bra för att kunna bli ersatta och Fabregas är en av dem.

 • Har du ngn bra sida som man kan beställa sportresor på?

http://www.reseguiden.se/erbjudanden/*/sport/30?gclid=CPTQl8Lapp0CFQkD3godxUha1Q
http://www.fotbollsresa.nu/
http://www.gosporttravel.com/?gclid=CPbC5sjapp0CFYsz3godzSk40Q

 • Tror du vi har någon chans att vinna PL och CL??

Jag tror att vi har en mycket realistisk chans att vinna någon av tävlingarna. Vilken det blir har jag ingen aning om. Jag tror dock att vi har större chans att vinna Premier League än Champions League i år. Jag är dock säker på att vi kommer gå långt i årets upplaga av Champions League, men jag tror att vi faller till slut. Däremot är jag rätt så säker på att vi kommer fightas in i det sista om Premier League!

 • När kommer du hem till mig så vi kan kolla på Arsenal?

Inom en snar framtid!

 • 1. Tycker du att Wenger borde värva någon spelare när Januari-fönstret öppnar? Isåfall vilken spelare?
  2. Vem är din favorspelare i Arsenal? (och säg nu inte att alla är dina favoriter :D)
  3. Hur ser du på Arsenals chanser att vinna Champions League? Vad skulle vara orsaken till att vi skulle kunna vinna/åka ut?


  1. Jag tar och kopierar in svaret från en föregående fråga då den passar lika bra här! Jag har nästan ingen aning. Wenger har visat vilken oerhörd fingertoppskänsla han har och det är svårt att ens komma nära hans känsla för värvningar. Är verkligen en superstjärna det vi behöver? Behöver vi någon alls? Personligen skulle jag gilla Toulalan. Visst, Lyon skulle knappt släppa honom och frågan är vad som skulle hända med Song om en så pass bra defensiv mittfältare som Toulalan kom in i laget, men jag har alltid varit ett fan av Toulalan och skulle verkligen gilla en sådan värvning. Men å andra sidan tänker jag på laget och i så fall ser jag helst att han stannar i Lyon. Nej, detta är svårt, riktigt svårt!

  2. Tyvärr så är nästan alla mina favoriter :D! Nej, men Cesc Fabregas har alltid haft en speciell plats i mitt hjärta. Både Robin Van Persie och Rosicky är dock väldigt nära en förstaplats!

  3. De är större i år än de var förra året. I år har vi dels ett mindre skadedrabbat lag (ser åtminstone ut så för tillfället) och dels har vi ännu mer erfarenhet. För att vara ett så pass ungt lag som vi ändå är så spelar vi enormt moget och om det inte vore för utseendet skulle det vara omöjligt att bedöma vad för ålder spelarna hade. Som jag sade i min ljudblogg kommer det absolut viktigaste i år vara att hålla spelarna friska. Om vi håller oss minimalt skadedrabbat á la Fulham 08/09 så kan det gå hela vägen till final. Om vi inte håller oss friska så kommer det vara en väldigt stor risk att vi redan åker ut i kvarten.
 • Är många av dina fotbollsintresserade vänner Arsenalfans? Om inte, vad håller "majoriteten" på?

Många av mina vänner är fotbollsintresserade. Vissa är mer intresserade än andra och det smått ironiska är att tre vänner jag umgås med håller alla på de tre andra topplagen i Premier League (Chelsea, Liverpool och Manchester United). Så det blir väldigt ofta en hel del hektiska diskussioner kring vilka som är bäst. I fotbollslaget jag spelar i håller nästan alla på United.

 • 1. liten transfer undran, tycker du Zvjezdan Misimovic skulle vara något bra köp för Arsenal, själv anser jag honom som den andra bästa assist spelaren i världen efter Cesc, vad tycker du?
  2. Spelare från balkan har visat sig vara ett bra köp tycker du Arsenal borde köpa någon spelare från ex. Jugoslavien?

1 - Jag har tyvärr inte en större koll på Misimovic och har bara hört hans namn svischa förbi någon gång. Efter lite research ser han ut som en gedigen spelare, men jag kan inte hålla med dig om att han är den näst bästa assistspelaren i världen. Den positionen delar Xavi och Alonso på.

2 - Precis som du nämner så har vi faktiskt sett en ökning av spelare från balkanområdet det senaste decenniet och det känns som det handlar om väldigt underskattade spelare. Personligen tycker jag att grovjobb och hårt arbete kännetecknar spelare från det området väldigt mycket och det är sådant man uppskattar på plan. Rent spontant har jag inga namn på tungan som skulle passa bra i Arsenal, men Dzeko har ju växt fram till ett mycket intressant namn på sistone. Tyvärr skulle han vara för dyr.

 • Vilka av våra framtidslöften tror du kommer lyckas i Arsenal? Vilka lyckas inte? Varför? Varför inte?
 • Vart ser du Arsenal om 5 år? Är Wenger kvar? Vilka spelare är tagigt steget? Har vi vunnit nått?
 • Vilket är Wengers största misstag?
 • Lista din egen dröm 11. Anta att alla är skadefria och du får göra några realistiska värvningar.

Fyra enormt bra frågor! Det här blir både roligt och klurigt att svara på!

1 - Jag är inte säker på vad som kan klassas som ett framtidslöfte eller ej, speciellt med det unga lag vi har, men jag ska försöka ge dig ett bra svar! Tre spelare som kommer att lyckas förr eller senare i Arsenal är Wilshere, Merida och Nordtveit/Bartley. Wilsheres talang är helt enkelt så pass stor så det inte kommer att gå att misslyckas. I värsta fall blir han bara en "bra" spelare som tar plats i laget, men inte den superstjärna alla tror han kommer att bli. Men det är som sagt om det går dåligt för honom. Om det går bra för en av Europas största talanger och han utvecklas i en lika rask takt som Fabregas utvecklades i så kan det gå långt, väldigt långt.

Det är få som ser vilken enorm potential Merida har och det är lite tråkigt. Som tur är så har Wenger märkt det och han har flyttats upp till a-laget. Merida har nästan allt som Fabregas hade då han kom till Arsenal och det enda orosmolnet är att han kan bli för lik Fabregas och det kan skapa problem då man inte kan ha två spelare med exakt samma spelartyp på plan. Men vem säger att Merida inte kan komma att ta över den roll Fabregas haft i Arsenal under alla dessa år när Cesc väl lämnar för Barcelona.

Vi har inte haft två så lovande mittbackar som Nordtveit och Bartley på länge. Jag är väldigt säker på att någon av dessa kommer att lyckas, frågan är bara vem. Ena månaden känns det som att det lutar åt Nordtveits håll, medan det känns tvärtom nästa månad. Allt kommer bero på hur bra dessa spelare utvecklas i framtiden och hur lång tid det tar för dem att slåss om en plats i a-laget.

Framtidslöften som inte kommer att lyckas är svåra att utnämna, men jag tror inte Watt har det där lilla extra som krävs för att bli en målspruta. Därför tror jag att Watt är en av de framtidslöften som kommer få leta efter en annan klubb så småningom. Men han får gärna motbevisa mig.

PS. Carlos Vela glömde jag helt och hållet! Om ett par år kan han mycket väl kliva fram och ses som en av världens bästa anfallare, men det kommer ta en hel del tid.

2 - Om fem år ser jag Arsenal utmana om varenda titel, precis som det är nu. Hur Arsenal kommer se ut är omöjligt att svara på och exakt allt kommer handla om när Wenger väl väljer att gå i pension. Om Wenger stannar ett par år till så kommer vi säkerligen få se ett ganska likadant Arsenal. Jag tror dock att Wengers prio ett kommer att vara att behålla de spelare och de talanger han haft under så pass många år. Om han kan behålla den stomme framtidslöften vi har i dag kan vi absolut ha ett av världens absolut bästa lag om fem år. Men allt beror som sagt på om Le Boss stannar eller ej.

3 - Det är svårt att lista ut specifika misstag, det är det verkligen. Men jag har tre mindre misstag som åtminsonte kan ges som ett svar på den här frågan. Det första handlar om att han inte lyckades hålla kvar Anelka i Arsenal. Visst, han hade inte den rätta attityden och vi fick en hel del pengar för honom, men Anelka kunde blivit en legend om han stannat här i många år framåt. Att bara tänka på vilken skada en anfallsduo bestående av Henry och Anelka kunde gjort är skrämmande. Det andra misstaget är att han inte lyckades övertala Flamini och Hleb att stanna i Arsenal. Visst, det handlade om ett liknande scenario här, men Flamini kunde han åtminstone fått att stanna på något sätt. Det är exakt en sådan spelare vi saknar i dagens trupp. Det tredje misstaget är även det minsta, men jag kan inte låta bli att inte nämna det. Du kommer säkert ihåg förra årets semifinal i FA-cupen där Wenger ställde upp med en minst sagt ifrågasatt elva. Det absolut största misstaget var att inte starta Arshavin. En Arshavin som någon vecka senare skulle göra fyra mål på Anfield.

4 -
-------------------Fabianski/Mannone/Almunia----------
Sagna - Vermaelen - Mertesacker/Gallas - Clichy
---------Fabregas-Song/Toulalan-Alonso(*)----------
--------Rosicky----RvP---Arshavin--------

Det här var svårare än jag trodde. Jag vill inte förstöra det lag som Wenger byggt upp och det känns som jag höll på att göra det. Samtidigt saknas det stjärnspelare, men frågan är om jag ens skulle vilja ha det. Stjärnan bredvid Alonso var där för att fråga dig/mig själv om det egentligen är en realistisk värvning. Det kanske inte längre kan ses som en sådan då Real Madrid i så fall skulle ta väldigt mycket betalt för honom. I mål har jag ingen aning om vem jag skulle vilja ha, men jag tror inte att det behövs en ny målvakt. Om Gallas lämnar skulle jag gärna se Mertesacker som mittback. Annars är den ganska lik den vi har i dag.

 • Hur gammal är du?
 • Vart i Sverige bor du?
19, Eskilstuna!

 • Fick nyss reda på att vi bor ganska nära. (din profil) Så.. Finns det någon klädbtik du vet som säljer t.ex Arsenalmössor? Vill helst inte beställa från Internet.
Hmm, jag känner då till ingen som gör det här i närheten. Jag känner heller inte till vilka som i så fall skulle kunna sälja det. Tyvärr så har jag ingen aning.

 • Har du något favoritlag i allsvenskan?
 • Tror du att RVP någonsin kommer att växa upp och sluta med sina idiot-tacklingar han levererar med jämna mellanrum? Känns som det är väldigt lätt för våra motståndare att få han ur balans om de verkligen skulle vilja.
Jag håller ingen vidare koll på allvenskan (tittar lite då och då), men jag har alltid hållt på Örebro SK och kommer att fortsätta med det. ÖSK för hela slanten! Saken med RvP är att han mognat fruktansvärt mycket de senaste två åren. Han är långt ifrån den människa han var när han kom till klubben eller bara den spelare han var för några år sedan. Visst får man se lite av hans gamla sida då och då (tacklingen på Sörensen 08/09 och det grova försöket på att fånga upp en retur mot Olympiakos alldeles nyligen), men som människa har han mognat extremt mycket. Det finns flera intervjuer med honom (både tv och tidningar) där han bl.a visar upp den seriositet han lyckats få. Han uttryckte sig alldeles nyligen i en intervju om det du även nämner i slutet på frågan. Han sade ungefär följande: "Om en motståndarförsvarare tacklade mig hårt någon gång förut så var mitt sikte alltid inställt på att tackla tillbaka och göra livet surt för honom, men nu har jag förstått att det inte lönar sig och det slutade oftast med att jag själv skadade mig. Om någon motståndare spelar fult mot mig så glömmer jag bara det och mitt sikte är alltid inställt på att göra mål istället för att spela fult". Inte ordagrant, men ungefär!

 • Anser du som jag att vi ska värva en mittback i januari fönstret då djourou (staving) är borta så gott som hela säsongen nästan och efter januari börjar dom bli slitna?
Du stavade Djourou rätt :)! Ja, frågan är ju nästan om vi inte skall värva en mittback. Vi har ju Silvestre som kan fylla in lite då och då, men i värsta fall kan vi bli tvingade att spela ett backpar bestående av Silvestre/Senderos och Song. Visst, Song kan spela som mittback, men han gör inte bäst ifrån sig på den positionen. Senderos är underskattad och personligen hoppas jag att han får fler chanser så småningom, men Silvestre? Om det skall köpas in en mittback så skall det även vara en riktigt bra mittback, men ändå någon som accepterar att spelas som tredjeval.

 • Om du fick återuppliva en gammal Arsenal-legend och placera in i dagens Arsenal. Vem skulle du välja då?
Kul fråga! Jadu, allt beror ju på hur det lag vi har nu ser ut. Den spelare jag vill ha måste i så fall passa in i laget och inte bara på planen. Dessutom måste han kunna spelas i ett 4-3-3. Hmm, vi saknar en riktig ledare och en riktig backklippa där bak, så jag skulle utan tvekan återuppliva Tony Adams. Han har mycket som saknas i dagens trupp!

 • Henry på läktaren senast. Kommer han i Januari?
Kolla igenom alla frågor lite snabbt, jag fick en nästan likadan tidigare. Där finner du även svaret!

 • Vad gör du om du inte skriver på bloggen och följer Arsenal?
 • Har du själv spelat/ spelar fotboll eller någon annan sport?
 • Om du skulle välja att få mycket pengar, säg 10.000 eller att Arsenal vinner Champions League och Premier League tre år i rad.. vad skulle du välja då?
Om jag inte skriver på bloggen så går en hel del tid åt skolarbete. Jag är målmedveten och studierna är enormt viktiga för min del. Därför hinner man inte med så mycket mer än skolarbete och bloggskrivande på vardagarna. På fredagar och helger blir det antingen myskvällar eller festande då och då. Sedan jobbar jag även på vissa helger. Så, jag har fullt upp väldigt ofta!

Jag spelar fotboll själv och spelare som målvakt. För tillfället spelar mitt lag i Junior Elit (en divison lägre än juniorallsvenskan) och det går både upp och ner! Tidigare har jag spelat tennis väldigt mycket.

Saken är att jag aldrig varit så välbärgad och aldrig riktigt haft pengar, så den där frågan får en helt annan innerbörd för min del. Man kan säga att jag växt upp under ekonomiska problem hela mitt liv och 10.000 är mycket, men frågan är om det är så mycket. Jag skulle utan tvekan valt det senare alternativet om summan bara (bara och bara...) skulle varit 10.000. Om den däremot skulle varit lite större skulle jag nog hellre ta pengarna. Men det där är enormt svår fråga. Nästan omöjlig att svara på då jag heller inte vill att vi skall vinna "typ allt" hela tiden :)

Jag tog och såg det avsnittet på din rekommendation och jag håller med. Det var ett väldigt intressant avsnitt och jag gillade inslaget om rörelsemönster. Ett hett tips till alla att se det specifika avsnittet!

 • SETT ARSENAL LIVE?
Live som i live på arenan? Tyvärr inte, men i vår bär det förhoppningsvis av till London!

 • Vad tycker du om Kents nya låt töntarna och hur tror du att det nya albumet är?
Haha, en liten annorlunda fråga, men den är lika bra som alla andra :)! Jag är ett stort fan av Kent, men personligen gillar jag inte deras nya fokus åt electrohållet med starka influenser av 80-tal och keyboards. Kent är bra och kommer alltid att ses som Sveriges bästa rockband, men jag gillar det gamla Kent mer än det nya. Töntarna får mig att tänka på Tillbaka Till Samtiden och skillnaden är inte så pass stor tycker jag. Jag hoppas dock att de kan motbevisa mig med det nya albumet, men jag är rädd för att det kan komma att bli en kopia av Tillbaka Till Samtiden.

 • Hur ser du på Carlos Velas framtid och möjligheter i klubben? Vad är hans främsta egenskaper? Jag har inte så bra koll på honom ;). Om det ska köpas någon defmitt i kommande fönster, i så fall vem? Vermaelen som defmitt annars borde ju funka jäkligt bra, eller?
Velas möjligheter är mycket beroende på hur mycket Vela själv försöker. Om Vela har stora mål och drömmar så är det bara han själv som kan sätta stopp för hans utveckling. Wenger har dock hyllat honom tidgare och kallat honom för Arsenals framtide skyttekung och jag säger detsamma. Om han bara blir lite mindre egoistisk i sitt spel så kan han gå långt, väldigt långt. Om det skall köpas en defmitt skall det vara en bra defmitt, men samtidigt vill jag inte röja Song. För ett år sedan skulle jag nästan gjort vad som helst för att få bort Song från den positionen, men redan i slutet av förra säsongen och i inledningen av den här har han visat sig vara enormt bra. Jag gillar Toulalan enormt mycket och skulle gärna se honom i Arsenal, men samtidigt vill jag inte förstöra Song, så jag har ingen aning om hur jag skulle göra. Om jag skulle varit Wenger skulle jag antingen spelat in Senderos eller Vermaelen på Songs position (medan han är borta eller skadad) och köpt en mittback i vinter.

 • 1. vilket lag höll du på innan arsenal?
 • 2. hur går det för real madrid och barcelona i cl?
 • 3. borde man fortfarande spela med raul på topp i real eller ska han nöta bänk?
 • 4. tillbaka till arsenal: hur länge har du varit arsenalfan och hur började det*?
 • 5. vet du ungefär, huur många arsenalsupportrar det finns? ungefär
 • 6. hur tror du det går för anfallarna i arsenal? dem verkar göra mindre mål än backarna. deras uppgift är att göra mål och ändå gör dem inte det, vad kan det bero på?
 • 7. såg arsenals damer här uppe i umeå när du vann cl finalen med 1-0, hur kommer det sig att damerna lyckas bättre än herrarna?
 • 8. bästa laget i spanien och italien
 • 9. varför spelar inte henok goitom i svenska landslaget?

1 - Jag var aldrig riktigt fotbollsintresserad som ung, utan det var Arsenal som till viss del fick mig att bli det. Om det var något lag som jag absolut vet att jag höll på förutom Arsenal i min ungdom var det Degerfors IF.

2 - RM och Barca kommer vara med och slåss om CL-titeln, det är jag väldigt säker på, men mycket kommer bero på skador, dagsform och spelare när det väl är dags att gå in i utslagningsfasen. Jag tror dock att Real Madrid kommer misslyckas ännu en gång och kan komma att åka ut redan i kvartsfinal. Barcelona ser minst lika starka ut som förra året och frågan är om de inte går till final igen. Så länge de inte möter ett engelskt lag så tror jag att Barcelona kan gå till final.

3 - Jag ser gärna på honom som en "Giggs". En äldre spelare som betytt enormt mycket för klubben, men som inte riktigt är så bra för att starta. Raul borde få starta en hel del matcher, men han borde även få sitta på bänken lite då och då. Sedan kan hans erfarenhet framför mål vara enormt viktig när det kommer till CL, så där tycker jag absolut han borde få starta i viktiga matcher.

4 - Se första frågan och första svaret!

5 - Ingen som helst aning.

6 - De har en helt ny roll i det nya spelsystemet (4-3-3). Deras uppgift är naturligtvis att göra mål, men samtidigt är jag inte det minsta orolig om det fortsätter som det gör. Det är snarare bättre än sämre att så pass många i laget gör mål. Då kan många spelare ses som hot och att nästan alla spelare i vårt lag kan göra mål när som helst är någonting som är otroligt bra. Så länge anfallarna jobbar hårt och skapar chanser så kommer även målen komma, men så länge alla gör mål så är jag inte orolig.

7 - Intressant fråga. Jag är dock väldigt säker på varför damerna är starkare. Det går knappt jämföra den skara bra damlag det finns med den skara bra herrlag det finns. Arsenals damer är helt enkelt så starka att de tar de flesta lag och de flesta damlag har visat sig vara mediokra. Det finns helt enkelt inte så pass många bra damlag som det finns herrlag, tyvärr.

8 - Barcelona i Spanien, Juventus i Italien.

9 - Han behöver lite mer kött på benen. Han är riktigt där än. Men om några år så kan han mycket väl kämpa om en plats i startelvan i landslaget. Förutsatt att han fortsätter att prestera.

 • Enligt mig så vore en värvning av Chamakh inte helt fel. Men med tanke på målen vi gör och att van Persie är på gång så undrar jag, vilken värvning skulle du vilja se i laget till transferfönstret. Jag ser gärna att en spelare som Naldo för att förstärka backlinjen.
Precis som du säger så behövs inte Chamakh längre då nästan alla verkar göra mål för tillfället. Istället borde vi precis som du säger förstärka backlinjen och det med en bra mittback. Naldo eller Mertesacker skulle inte vara helt fel!

 • Hur ser du på affelay som en eventuell värvining för Arsenal? Tycker han är en bollskicklig spelare som gör väldigt få misstag och är dessutom riktigt duktig i luftrummet.
Affelay är en enormt intressant spelare och vi var även ute efter honom i somras (enligt vissa rykten). Han skulle absolut passa in i det lag vi har nu, men jag ser hellre en förstärkning av försvaret än mittfältet för tillfället.

 • Varför spelar inte henok goitom i svenska landslaget?
Han behöver lite mer kött på benen. Han är riktigt där än. Men om några år så kan han mycket väl kämpa om en plats i startelvan i landslaget. Förutsatt att han fortsätter att prestera.

 • Hur skall vi bli av med Diaby? Vad ser Wenger i honom?
 • Vad känner du inför att vi har två ytterbackar som iofs är jävligt snabba, men inte intresserade av att jobba hem (se 0-1 målet i söndags) och inte kan slå inlägg. Jag älskar Clichy och Sagna, men det håller inte.
Haha, jadu! Hur blir man av med Diaby? Nej men frågan är om vi behöver bli av med honom? Han har själv insett att han inte kommer få så många mer chanser (förutsett att nästan alla är friska) och om några veckor kommer han behöva slåss hårt för en plats i startelvan. Jag tror han själv inser att han måste börja prestera match in och match ut om han skall ha en chans. Om han inte tar den chansen så kommer han ryka förr eller senare. Om han tar chansen så kan vi bara glädjas för honom och för laget.

Vi har två enormt bra ytterbackar, men ingen av dessa har börjat säsongen riktigt superbra. Här handlar det istället om motivation och formsvackor. Jag är mycket säker på att både Sagna och Clichy kan mycket bättre och jag är även säker på att det bara är en tidsfråga tills de börjar prestera bra match in och match ut.

 • Om Arsenal vinner en titel de närmaste 1-2 åren, är vi då säkra på att Fabbe vill lämna? Den dagen Arsenal blir bättre än Barca, typ genom att vinna CL, är jag inte säker på att han vill lämna. Vad tror du?
 • Har du sett Arsenal live? I så fall: hur många gånger, och har hur många gånger har du varit på Highbury?
 • Vem är Arsenals tredje bästa anfallare sedan Wenger tog över? Tror vi kan komma överens om att Henry och Dennis B. är i topp, men vem kommer sedan? Ian Wright? Wiltord? Adebayor?
För någon månad sedan skrev jag ett specialinlägg om Fabregas och nämnde att han endast kommer att lämna vid följande tillfällen.

1 - Vi vinner inte en titel på flera år (2-4 år) och Fabregas ser längre ingen glädje i att spela för Arsenal, oavsett hur mycket han älskar klubben på grund av att det inte lönar sig.
2 - Vi vinner väldigt många titlar de närmsta åren och Fabregas tycker att han gjort sitt i klubben och lämnar för att uppnå samma saker med Barcelona.
3 - Oavsett vad som händer så spelar Fabregas ut sitt kontrakt som han har för Arsenal (tills han är 27 år). Sedan lämnar han gratis för Barcelona.

Vilket det blir av dessa har jag ingen aning om. Jag hoppas dock på alternativ två eller tre.

Jag har inte sett Arsenal live, tyvärr. Däremot kommer jag åka till London i vår och då måste man bara se en match!

Den sista frågan är svår att besvara. Mycket beror på hur man ser på dessa spelare. Wright skulle jag utan tvekan sett tvåa eller trea, men han spelade bara två ynka år under Wenger. Sedan var det inte då han var under sin peak, så då kan man nog exkludera Wright. Adebayor presterade bara på riktigt under en säsong och nu ses han som ett hatobjekt så han är långt ifrån en tredjeplats. Mitt slutgiltiga svar blir dock Robin Van Persie. Han har utvecklats enormt mycket som spelare och ledare under de år han spelat i en arsenaltröja och han har bjudit på en hel del magi, en hel del prestationer och en hel del mål.

 • Såg ovanstående klipp från svenska fans och blev ganska förvånad över dessa fyra herrars okunskap. Vore kul om du kunde ta upp det:
 • 1. Varför ironiserar de över Ray Parlour? Han var väl ingen suput som Tony Adams och Paul Merson direkt? Dessutom var han grym.
 • 2. Fabregas var den senaste att lyfta bucklan för Arsenal, men vilket år? 03/04 förslagsvis. Ska detta vara experter? Okej, de är inte Arsenalfans, men 03/04 är ju en historisk säsong. (Dessutom fanns väl Clichy med i truppen om jag inte minns fel?)
 • 3. Evra uttalade sig efter Uniteds seger mot Arsenal, "men against babies" bla, bla. Men lustigt nog menade Jonas D. att denna seger var komfortabel. Såg vi samma match? Hur kan de ha så dålig koll?
Först och främst får vi komma ihåg att dessa fyra herrar måste hålla koll på så pass mycket fotboll så att det nästan blir abnormt mycket. Sedan kan man absolut säga fel, det är mänskligt och det kan göras av vem som helst, till och med av fotbollsexperter. Men, jag skall absolut besvara frågorna.

1 - Jag tror de enbart skämtade till det lite och att det hela var egentligen oseriöst. Parlour var en fantastisk spelare och de vet de själva. Jag tror det handlar om missuppfattning.

2 - Den senaste titeln vi vann var 04/05 och då var flera spelare med från dagens trupp. Bl.a Clichy, Robin Van Persie och Fabregas. De håller nog inte så bra koll på FA-cupen och mindes helt enkelt fel då deras fokus ligger på ligan.

3 - Jag kommer inte ihåg exakt vilken match det var (första mötet eller returen?), men det Evra sade har gjort honom till en av de mest hatade spelarna på hela jordklotet av arsenalfans och detta inkluderar även mig. Men ja, jag tror att det handlade om att United var lite bättre på alla positioner sett över båda mötena, men visst, jag håller med dig. Så komfortabelt var det inte som han fick det att framstå.

Jag läste din text och den var riktigt bra! Absolut. Som tur är så kan detta landslagsuppehåll ses som lite dragplåster då det handlar om direkt avgörande matcher. Tack för komplimangen annars!

 • Hur ska det gå att täppa till bakåt? Vi kommer aldrig kunna göra 6 mål mot the big four, Barca, Real men däremot kommer vi med lätthet kunna släppa in fler än 2 om det ser ut som mot B'burn. Hur ska man på bästa sätt lösa den biten? Gallas/Vermaelen är inte tillräckligt bra än, men hur i helskotta ska det gå om en av dessa herrar skadar sig?!
Det du tar upp är oerhört intressant och det är någonting inte minst jag är orolig för. Gallas/Vermaelen är enligt mig ett grymt backpar när de väl spelar på sin toppnivå. Men de senaste matcherna har det blivit lite för många individuella misstag och sådant är okej att göra då och då, men nu har det hänt alldeles för ofta. Det bästa man kan göra är att använda förra årets mirakelformel. Då hade vi ännu större problem i försvaret, men enligt Sagna tog de sig alla samman och låg i hårdträning och tränade mycket mer försvarsspel än vad de gjort tidigare på träningarna. Så, om de skall lyckas att lösa det så måste det göra något liknande. De måste ta tag i sig själva och sort it out! Jag vill inte ens tänka tanken på vad som skulle hända om de skadar sig. Låt oss ta den biten när det väl kommer....

 • Borde vi värva en målvakt isf. vilken? TYcker själv Akinfeev skulle vara bra.
Personligen tycker jag Akinfeev är lite överskattad, men visst är han en bra målvakt. Personligen tycker jag även att vi inte är i ett direkt behov av en målvakt. Vi har erfarenhet och rutin i Almunia, vi har en grym talang i både Szczesny och Mannone och Fabianski har en stor potential att hota om förstaplatsen. Tills någon av målvakterna byter klubb så krävs det ingen ny målvakt och om det skulle behövas så skulle jag lägga alla pengar på Neuer.

 • Fråga 1. hur många läsare har din blogg i snitt per dag?
 • Fråga 2. vad anser du är vår svagaste del i truppen, (tex. backlinjen)
 • Fråga 3. Om vi då skulle förstärka denna del vem skulle då vara en bra spelare att värva?
 • Fråga 4. Har du sett Arsenal live och då vilken/vilka matcher?
1 - Det varierar väldigt mycket från tid till tid. Just nu har jag 400-600 läsare varje dag, men jag har perioder då jag endast har 200-300 och perioder då jag har upp till 800 läsare per dag. Det varierar väldigt mycket, men i månaden så ligger jag på runt 15 000 - 20 000 läsare.

2 - Försvaret är den svagaste länken för tillfället. Just på grund av att vi släpper in mål vi egentligen inte skall släppa in. Se andra svar för närmare detaljer.

3 - Naldo eller Mertesacker skulle förstärka försvaret på ett bra sätt och skulle vara perfekta värvningar!

4 - Nej, tyvärr inte, men jag skall till London i vår och då måste jag bara ta chansen och se Arsenal spela!

 • tjena! vem är din favorit spelare i arsenal och vilken spelare vill du helst vi ska köpa (av alla orealistiska också)
Åh, värvningssvåror har blivit svårare än jag trodde. Jag gillar det lag vi har just nu riktigt mycket och de har visat sig att de kan klara av svåra matcher (t.ex bortamatcher i CL och bortamöten mot bra lag i PL). Om det är någonting som saknas är det dels en riktig ledartyp och dels erfarenhet. Personligen så vill jag antingen ha Naldo eller Mertesacker i backlinjen och att förstärka mittfältet med t.ex Alonso skulle inte vara helt fel. Om vi skall lista helt orealistiska värvningar också så säger jag inte nej till Xavi, Iniesta eller Messi.

 • Skulle mer en gärna vilja driva en blogg som du gör om Arsenal som är laget i mitt hjärta. Därför undrar jag hur länge du har bloggat och hur du blev så framgångsrik?
I början är du nybörjare oavsett hur mycket du försöker, så du behöver absolut inte skämmas. Även jag var nybörjare. Bland det första jag gjorde var att börja skriva mycket och uppdatera jätteofta. Din blogg kan bli hur framgångsrik som helst, men folk kommer inte börja läsa den (klicka in ofta) så länge du inte uppdaterar med jämna mellanrum. Jag har nästan uppdaterat varje dag sedan jag började i April och har sedan dess bara siktat framåt. Skaffa dig lite kontakter som är villiga att t.ex göra en design åt din blogg eller göra reklam för den. Passa även på själv att göra reklam för den på olika sportsidor och se till att prata om din blogg ofta på fritiden (trots att det ibland kan vara skämmigt). Så länge fler och fler hör om bloggen så kommer du få allt mer läsare.

 • Tycker du Fabregas är rätt man (pojke) för jobbet som Kapten?
 • Vilken ungdomsspelare kommer ta det största klivet upp i år?
 • och sist men inte minst. Vilken del av truppen ser du skulle behöva förstärkas och isåfall med vem/vilka?
Fabregas själv har ju nyligen pratat om hur pass emotionellt det var för honom när han fick ta över kaptensbindeln och jag tvekar inte en sekund på att Fabregas är en av de spelare som kan göra jobbet som kapten, men frågan är om han är den ledartyp vi behöver? Wenger tror ju på delat ledarskap, men det krävs ändå en riktig ledartyp som kan leda laget och Gallas var en sådan. Just nu så skulle jag hellre sett att RvP haft kaptensbindeln. Han har varit hos oss länge och han har mognat rejält på senare år och han älskar klubben minst lika mycket som Fabregas. Han har även mer ledaregenskaper än vad Fabregas har.

Jag har besvarat den frågan lite längre upp. Sök på "Bartley" i firefox (Ctrl+F) så kommer du direkt till svaret.

Försvaret, utan tvekan! Naldo eller Mertesacker skulle passa perfekt!

PS. Jag skall absolut försöka korta ner på ljudbloggen. Andra har sagt samma sak, tack ändå :)

 • Vilket lag i Premier League avskyr du mest?
Jag kan göra en fin liten lista åt dig :)!

1. Man U
2. Liverpool
3. Chelsea
4. Tottenham
5. Hull

Där har du mina fem största hatobjekt i ligan!Kommentarer
Postat av: Fredrik

Hej!Jag slogs av att du på femte plats väljer Hull som största hatobjekt. Hur kommer sig det, jag blir lite nyfiken. Själv hatar jag nog mest Man City, förmodligen för att Ade gick dit för pengar och gjorde som han gjorde vid den senaste matchen mellan Arsenal-City. Men jag hatar dem även eftersom det är ett köpelag. Sådant tål jag inte..Så, varför Hull?

2009-10-06 @ 19:44:57
Postat av: Nisse

Måste säga att det varkuligt med "utfrågningen"Håller lite med Fredrik. Känner mer avsky mot Man city nu för tiden främst pga alla pengar som pumpats in där inför denna säsongen och förra för den delen. Men kan förstå hatet mot Hull också, då vi åkte på stryk hemma mot tattarna från Hull city.

2009-10-06 @ 19:48:00
Postat av: kicken

@Fredrik: Åh, vad dum jag är! Jag glömde Man C helt och hållet! De hamnar naturligtvis på delad fjärdeplats eller en femteplats. Hull ogillar jag (gillar inte ordet hatar egentligen) på grund av Phil Brown och hans naiva tänkande. Förlusten mot dem var nog bland de svåraste förlusterna att ta förra året och hela incidenten med Fabregas var så himla löjlig så jag knappt kunde förstå det själv. Allt detta ihop har gjort att jag börjat ogilla Hull något enormt.Från första början tyckte jag det var kul att ett lag som Hull kunde gå upp i PL och lyckas så bra som de gjorde det första halvåret. Men efter säsongen så har jag ändrat min uppfattning rejält! :)Men Man C hamnar naturligtvis en placering högre upp än Hull.

2009-10-06 @ 21:00:11
URL: http://arsenalblogg.se
Postat av: D

Tack för att du tog din tid för att svara på allas frågor. Mycket intressant läsning!

2009-10-06 @ 21:37:08
Postat av: Grahnen

Min "hatlista" skulle se ut så här:1. Manchester United (Toppkonkurrent, har mycket flyt, CL-förlusten, de har en röd jävul som logga etc...)

2. Manchester City (Inte jättemycket hat kanske, jag ogillar starkt deras fotbollsfilosofi bara)

3. Chelsea (Toppkonkurrent, och lite som Man. C, äcklig fotbollsfilosofi. Dock mindre)Är väl en av få Arsenalfans som inte ogillar Tottenham, mest för att jag är relativt nybakad supporter (rivaliteten är inte rotad i mig), jag ser de inte som något hot (lilla Tottenham ;) och att min bästa vän är spursare (I de flesta sporter vi följer ska vi egentligen vara bittra rivaler, vilket vi inte är, t.ex. i hockey hejar jag på Frölunda och han på Färjestad)

Nåja, kul grej det här med utfrågningen och det lyckades riktigt bra. Gärna fler sådana även om de kanske inte kommer vara lika stora som den här. (Många har redan fått svar på sina frågor)

2009-10-06 @ 23:29:49
URL: http://grahneniskogen@blogspot.com
Postat av: Micke

Bra jobbat! Kul med frågestunden!

2009-10-07 @ 00:37:58
Postat av: erzy

HATAR SH(C)ITTY

2009-10-07 @ 15:45:44
Postat av: Daniel

Tack för svar! Kul med frågestund:)

2009-10-07 @ 16:14:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0