Nu laddar vi inför match!


Emirates Stadium - i dag klockan 20:45 (svensk tid)!

G
od dag! I dag ser vi fram emot en riktigt tung match - Arsenal vs. Liverpool. En match som har bringat fram flera klassiker (den allra senaste bara ett halvår sedan!). Så, vad ska vi förvänta oss i dag? Ännu en klassiker, en målfattig match eller ingenting? Jag låter inte förväntningarna stiga över huvudet, men det här är trots allt bara Carling Cup och ja, hur mycket jag än skulle gilla Carling Cup blir det aldrig likadant som en klassiker i Premier League, FA-cupen eller Champions League. Däremot hoppas jag att vi får en målrik och rolig match som naturligtvis resulterar i en arsenalvinst.

Som ni märkt är jag väldigt aktiv på min twitter. Bloggen kommer absolut förbli svensk, men för att få ett lite mer internationellt stuk på det hela samt få mer kontakter så tänker jag blanda engelska och svenska på twittern. Vi har ju trots allt lite få nyheter som är värda att ta upp i dag.

Följande trupp är ska bekämpa Liverpool och det finns inga större överraskningar. Wilshere och Traore har tyvärr skadat sig och är inte tillgängliga och det är även anledningen varför de inte är med. Däremot är erfarna spelare så som Silvestre, Senderos, Bendtner och Eduardo med och jag ser framför mig att alla de kommer att starta. Redan nu har vi en väldans mer erfaren trupp än förra året och det kanske krävs för att slå ett lag som Liverpool. Det kommer hur som helst bli väldigt intressant att se hur Liverpool väljert att ställa upp.


Eboué till vänster och Diaby till höger fick svara på lite frågor!

Genom den officiella hemsidan får vi i dag bl.a veta att det här kommer bli Wengers 750e match vid rodret. Emmanuel Eboué och Abou Diaby fick chansen att svara på fans frågor och de själva tyckte att det var rätt kul. Wenger kommenterar svininfluensan och berättar lite om Fran Merida. Fransmannen vid rodret säger även följande om Aquilani och Nasri:


Aquilani: Yes I know him well. He played against us in the Champions League last year and came off the bench in Rome. He is a talented player but has been troubled a lot by injuries. We followed him for one or two years but he did not play a lot last year so he got a little bit out of sight for us and we lost our interest in him.


Nasri: At the time of his injury I thought that's a very bad start. For the next two or three days you're always on edge and a little bit scared that anybody else gets injured. You know if you go into a season with three or four players injured you have very little chance to have an important part to play in it.  But certainly Samir had a great first season and we have great expectations for him this time. Unfortunately he got injured in the first day of the training camp, we haven't seen him since and now we are at the end of October. However what is good for him is he is fresh, he has prepared well and he can be an important asset in the coming weeks.Wenger har alltid någonting att säga om alla, så även Aquilani. Angående Nasri så är det underbart att ha honom tillbaka. Han breddar inte bara ut truppen, utan det vi får tillbaka är en ytterst teknisk spelare som kan spela på väldigt många positioner. När väl Nasri blir fullt frisk och kan spela vecka in och vecka ut kan han bli en enorm tillgång och jag tror det här lika gärna kunde varit hans säsong om det inte varit för skadan, men han har fortfarande mer än en halv säsong kvar att bevisa att jag har fel.

Wenger har inte bara pratat om Auilani och Nasri, utan även om Watt:

 


I like Sanchez Watt because he is a little bit of a street player. He makes fantastic runs, he is an aggressive striker or maybe the word is a committed striker - and he always finds resources to be dangerous and he works hard for the team. That's why I always include him with the group. He's very close to the first team and I believe he will really be a threat for the strikers.Watt, Watt, Watt - var har vi honom egentligen? Är han verkligen så nära a-laget som Wenger säger eller är han fortfarande en spelare som ses ha stor talang, men inte riktigt når ändra fram? Är han en spelare som kommer spela vidare med reserverna eller lånas ut eller kommer han utgöra ett aktivt hot mot de andra anfallare vi har i a-laget? Enligt min mening så är han fortfarande lite omogen i sitt spel och inte "där". Jag har sett honom spela ett antal gånger och kan säga att han har talang, men det är någonting som jag saknar i hans spel som jag inte riktigt kan sätta fingret på. Hur som helst så hoppas jag det bästa för alla arsenalspelare, således även Watt. Kan tillägga att Fabregas säger följande om Watt.

 

Kan han måla i kväll må tro?

 

Well, det var allt för i dag. Nu jäklar laddar vi inför matchen! Oavsett hur ni gör det så hoppas jag ni får en trevlig onsdagkväll! Dessutom hoppas jag att Arsenal gör den lite bättre än vad den annars skulle varit. Jag kommer finnas på twitter hela dagen, så följ mig gärna där! Kan bara smått påpeka att Sp*rs tror sig vara lika bra som Arsenal i år. Läs bara vad Keane säger. Haha, skrattretande! Nu tar vi Liverpool! Come on you reds!

Kommentarer
Postat av: Anton

Synd att inte Arshavin är med. Hade gärna sett han göra 4 mål till mot Pool ;)

2009-10-28 @ 15:45:20
Postat av: Ibbe

Tycker d e mest synd att Wilshere inte kan vara me =(

2009-10-28 @ 16:03:39
Postat av: Micke

Vad var det för bild med hajdräkterna?

2009-10-28 @ 16:38:38
Postat av: kicken

@Micke: Ingen som helst aning, men rolig är den allt, eller hur?Kan ju passa på och länka här för er som inte sett: http://img.photobucket.com/albums/v31/thewilsons/lionbunnyshark.jpg

2009-10-28 @ 17:26:54
URL: http://arsenalblogg.se
Postat av: Jan

Nån som vet varför Wilshere och Vela inte e med i truppen?

2009-10-28 @ 17:54:57
Postat av: kicken

@Jan: De är skadade, tyvärr.

2009-10-28 @ 18:10:08
URL: http://arsenalblogg.se
Postat av: Jan

Fan va tråkigt! Grym blogg!

2009-10-28 @ 18:27:59
Postat av: Song

Arsenals bänk är bättre än Spurs första elva! Vilket jävla skämt!

2009-10-28 @ 19:17:22
Postat av: Fredrik

Att Keane säger att Spurs är bätte än Arsenal eller åtminstone lika bra är jag inte helt oberedd att faktiskt hålla med. Jag är väldigt osäker på vinst på lördag, mest för att Tottenham varit riktigt vassa hittills i år samt att de alltid är bra mot Arsenal. Så här långt tycker jag att Spurs gjort det minst lika bra som the Gunners, även om det smärtar mig enormt att medge det. Men nu lutar jag mig mot soffan och ser på när Arsenal(förhoppningsvis) tar sig vidare i Carling Cup! Jag hoppas även på Almunia i mål! =)

2009-10-28 @ 19:41:10
Postat av: micke

vilket mål av merida!!!

2009-10-28 @ 21:07:39
Postat av: arsenal

1-1

2009-10-28 @ 21:44:00
Postat av: Robin#9

2-1 vinst och riktigt underhållande match bra utveckling för young goouns

2009-10-28 @ 22:45:56
Postat av: kicken

Underhållande match (Arsenal-Liverpool har en tendens att alltid bli underhållande)! Skön vinst, riktigt skön vinst och två briljanta mål av Merida och Bendtner.

2009-10-28 @ 22:49:05
URL: http://arsenalblogg.se
Postat av: TH14

Fredrik: Spelare för spelare, Arsenal är bättre på varje possition! Skärpning. Glöm inte heller att Spurs saknar sina viktigaste offensiva spelare inför matchen.Helvete va Gibbs va bra idag! Riktigt kul att se Nasri också! Hade nästa glömt hur jävla grym han är! Silvestre och Senderos såg stabila ut också! Väldigt skön vinst, bådar gott! :D

2009-10-28 @ 23:05:16
Postat av: mm

Fabianski var riktigt stabil i mål idag (om man bortser från målet), han DOMINERADE luftrummet dessutom.Gibbs, vilken spelare!Nasri, skönt och se att han börjar hitta tillbaks till formen efter skadan.Ramsey, finner inga ord, killen är hur bra och mogen som helst i spelet för sin ålder.Blev överraskad över att se att Senderos och Silvestre spelade så bra och stabilt!

2009-10-28 @ 23:31:20
Postat av: Fredrik

TH14 - Nu är det ju faktiskt på det viset att man aldrig kan, på ett seriöst sätt, jämföra två lag med spelare för spelare. Det är lagets framgångar som räknas och sett till den här säsongen, så är jag mer imponerad av Spurs än av Arsenal, tyvärr. Att se efter vilka namn ett lag ställer upp med på papperet är ofta livsfarligt och då och då också rent ut sagt felaktigt...Det var dock kul att se detta unga(icke Silvestre) Arsenal ikväll. Matchen borde dock ha slutat oavgjort. Men Arsenal lyckades med det som man haft problem med de senaste två matcherna. Att stänga butiken, även om det var nära straff på övertid. Trots allt var det, om man ska vara ärlig, en situation som definitivt hade kunnat, helt rätt, dömts till straff. Som tur var hade domaren en annan syn på det, om han såg det överhuvutaget. Fan vad jag skriver. Aja, Fabianski var rätt bra i mål, lite jobbigt bara när han alltid ska ta 100 år på sig att slå iväg en bakåtpassning, Kuyt bröt ju en gång. Bra i luftrummet dock! Dags för en mycket god natts sömn! Ciao amigos!

2009-10-28 @ 23:44:27
Postat av: Anton

Tyckte att vi skulle ha en straff isåfall också .Ni vet Watts friläge. Då höll ju Skrtel, tror de va han, sin arm framför watt och höll bakom/fast honom. Vet inte om det är straff då. Men det stoppar ju defenetivt Watt så de borde vara så.

Vi fick ingen straff och dem fick ingen straff. Så dem båda tar ut varandra.Sedan så var det 2 jäkligt snygga mål av Merida och Bendtner. Men det snyggast var dock Insuas. Vilken kanon!

2009-10-29 @ 00:34:14
Postat av: shahriar

En väldigt underhållande match, spelade på 3-1 så hoppades på ett till mål. Menmen, härlig seger:D

2009-10-29 @ 00:48:19
Postat av: Simon

Vilka ska köpa en sten på Armoury Square?

2009-10-29 @ 02:48:50
Postat av: Mag

Hajbilden ligger numer som bakgrundbild på datorn!!

Før en legendarisk bild!! Håll i hatten:D

2009-10-29 @ 08:20:04
Postat av: Hocher

Jag förstår verkligen inte varför många har så svårt att lära sig när det skall dömas för "hands", och då tänker jag främst på kommentatorer och experter i studion.30 Följande riktlinjer gäller för tolkning av hands:

• När en spelare avsiktligt spelar bollen med handen eller armen ska direkt frispark (eller straffspark) dömas.

• När handen eller armen får oavsiktlig kontakt med bollen ska spelet fortsätta.Det är tydligt att det inte skulle dömas straff på Senderos, och även inte de två incidenterna mellan Chelsea och Barca i CL i fjol. Men med en dåres envishet så sitter de där och hävdar match ut och match in att det skall vara straff när sådant inträffar...

2009-10-29 @ 09:06:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0