Sloppy sloppy Arsenal...


Den 25e oktober 2009
Premier League | Upton Park
West Ham - Arsenal
2 - 2

[RvP 16, Gallas 37, Cole 74, Diamanti 80]

D
et fanns en tid då vi kallades Boring Boring Arsenal, men hur tråkigt vi än spelade så höll vi alltid undan en ledning. Det fanns en tid då vi sjöng Boring Boring Arsenal väldigt ironiskt, och hur vackert vi än spelade så såg vi alltid till att hålla undan en ledning. Ett poäng skulle egentligen varit tre ännu en gång och de återstående två poängen slank ner i diket, ännu en gång. Jag trodde spelarna hade lärt sig av misstaget man gjorde mot AZ Alkmaar. Istället så ligger Diaby - en annars rätt så bra spelande Diaby - bakom resultatet. Det var han som för andra gången under matchen gav bort en farlig frispark. En frispark som Mannone lyckas rädda, men en retur som faller rakt in i motståndargapet.

Matchen börjades piggt av Arsenal och 1-0 var ett faktum rätt så snart efter ett fint inlägg av Sagna. Green i West Hams mål lyckades inte boxa undan den helt och hållet, utan RvP kunde enkelt skjuta in den i tomt mål. Vidare så tryckte vi på ytterligare, men inget som var ack så farligt. Men det skulle inte dröja mer än 21 (mer och mer...) minuter tills RvP kunde assistera Gallas nick som ledde till 2-0. Målet kom naturligtvis på en hörna. Gallas for iväg och firade, helt oanande hur matchen skulle sluta. Halvtiden var ett faktum och det fanns inget som helst ljus i slutet av tunneln för West Ham.

Gallas firar 2-0!

När väl halvtidsvilan var slut så återstod fyrtiofem minuter. Fyrtiofem minuter som skulle bekänneteckna Arsenals förmåga att inte döda matcher. En vilt språngande Arshavin hade en väldigt dålig match och allt som han försökte göra resulterade i ingenting. Däremot satt man här hemma som en bock och hoppades att Arshavin skulle lyckas trycka in trean. Saken vid ställningen 2-0 är att bestämma sig vad laget ska göra. Om man vill få in ett mål till så satsar man även helhjärtat på det. Om man vill spela på resultatet, så hårdsatsar man på det. Arsenal har på senare haft beslutsångest, då man verkligen inte kunnat bestämma sig vad man ska göra. Istället för att ha klart fokus och ett klart mål så lyckas man på något sätt sjabbla bort bollen vilket ofta resulterar i farliga kontringar och anfall. Så länge det står 2-0 och man möter ett West Ham helt utan självförtroende så skall man bara kunna hålla undan. För så länge det inte finns ett litet ljus tänt i slutet av tunneln så kommer man aldrig heller få det där riktigt stora hoppet. Men så fort ljuset tänts, så blixtrar vem som helst till liv och ett stort hopp tänts. Det var exakt det som skedde i dag och senaste omgången.

När Taylor reducerade till 2-1 förra veckan så fick ett väldigt dött Birmingham hopp och det där hoppet var enormt nära att resultera i 2-2. Som tur var så kunde Arshavin döda matchen nästan helt på egen hand. När West Ham reducerade till 2-1 i dag fick de ett stor hopp och ljuset i slutet av tunneln lyste starkare än det gjort under hela matchen. Mannen som tände ljuset hette Diaby. Jag vill absolut inte rikta någon slags kritik mot Diabys spel i dag, då han spelade väldigt bra och kontrollerat, men att ge bort en sådan löjlig frispark i ett så farligt område när det står 2-0 får man inte göra - oavsett om man spelar i korpen eller Premier League. Frisparken resulterade som ni säkert vet i mål och ja, mål blev det. West Ham fick en enorm glöd och bara någon minut senare så var det en straffsituation som blossade upp, men domaren valde att inte blåsa. Istället fick de en ny straff då domaren längre inte kunde palla trycket.

Vermaelen är en tuffing där bak, men det hjälpte inte idag.
Jag brukar inte klaga på domaren och jag tänker inte klaga vårt resultat på domaren, men jag måste ha rätt att rikta skarp kritik mot honom. I sjuttio minuter höll han korten i sina fickor, trots att flera situationer var värda gula kort, åt båda håll. Han försökte vara snål med korten, men efter sjuttio minuters spel så satte hans nerver stopp för det och gula och röda kort flög både hit och dit. Nu var det inte en orge i kort, men den annars så kortsnåle domaren blev helt plötsligt tvungen att dra upp kort hela tiden. Det andra gula kortet som resulterade i ett rött kort för en spelare i West Ham var verkligen billigt för Arsenals del. Men samtidigt var straffen enormt billig. Song som spelat briljant hela säsongen får olyckan att bli en liten syndabock. En Song som knappt nuddade spelaren framför honom. Fråga inte mig hur i helsike det där blev straff. Enligt min mening blev trycket för stort på domaren och han kunde inte låta två straffsituationer gå förbi omärksammat. Frågan är om vi också skall börja falla lättare i straffområdet när vi ligger under med ett mål? Men, det händer hela tiden och det hände i dag igen. Det finns ingenting man kan säga emot det egentligen. 2-1 skulle bli 2-2, trots att Mannone var extremt nära att rädda straffen och bli hjälte.

2-2 kunde ha blivit både 3-2 och 2-3 och frågan är vem som var närmast. Svaret är ganska uppenbart för er som såg matchen. Ett fint inlägg av Sagna(?) nickades mot mål av RvP, men Green lyckas få den på vänsterbenet och räddar vad som annars skulle varit ett matchvinnande mål. Någon minut senare går visselpipan och jag ställer mig frågan: Varför kan vi inte göra samma sak som Chelsea gjorde mot både Hull och .... Stoke? Lyckas döda en match under stopptid flera gånger om? Svaret är enkelt: Vi har ingen vinnarmentalitet.

På grund av brist på titlar, på grund av brist på erfarenhet och på grund av brist på vinnarskallar i truppen så har vi heller inte samma tur som Chelsea har. I slutändan har de bästa lagen turen på sin sida enbart på grund av att truppens skicklighet utmynnas i tur. Det här är även varför en titel skulle göra underverk med en trupp som Arsenals. Trots att det här är ett likaresultat - och ingen förlust - och ett helt acceptabelt resultat egentligen, så är det tungt att ta på grund av den enkla anledningen att man hade matchen i tändsticksasken. Man hade den, men man tappad den, precis som man gjorde mot Manchester United, precis som man gjorde mot AZ Alkmaar och precis som man gjorde i dag.

Men, det finns ingen tid till att deppa, Chelsea leder Premier League och om alla spelat lika många matcher var så hade vi legat på en andraplats. En andraplats är bra, tro mig, det är det. Men jag hoppas att vi slipper se liknande scenarion i framtiden. Det behövs inte, det behövs verkligen inte.


Zola hade mycket att tänka på innan matchen, Wenger har mycket att tänka på efter matchen.

Kommentarer
Postat av: micke

fan asså varje gång jag missar en match så förlorar vi.. såg första halvan men sen missa jag resten. ska fan skita i allt annat och bara se på alla matcher så kanske vi vinner resten^^

btw ngn länk med höjdpunkter?

2009-10-25 @ 20:34:46
Postat av: andy

Att sätta Diaby som orsaken till resultatet är för mig helt jävla oförståeligt. Det är mer eller mindre Hines (om jag minns rätt) som springer in i Diaby. Ska han bara försvinna eller? Börjar bli lite trött på att Diaby alltid får skiten så fort resultaten inte går vägen.

2009-10-25 @ 20:36:41
Postat av: kicken

@Andy: Nu tar vi det lilla lugna. Jag skyller inte hela resultatet på Diaby, men jag anser att han är orsaken till varför West Ham kravlade sig uppåt. Nu minns jag inte situationen till punkt och pricka, men om det verkligen är så som du säger (skall se till att kika extra nog på reprisen), så kan han inget göra. Diaby var en av de bättre spelarna idag och han skall inte få någon som helst skit och jag riktar ingen större kritik på honom, men jag tycker bara det är onödigt att han flera gånger ger bort bra frisparkslägen till motståndarlaget. Det är naturligtvis inte första gången det händer. Men att skylla absolut hela resultatet på Diaby är fel. Jag anser bara att han var katalysatorn.

2009-10-25 @ 20:46:01
URL: http://arsenalblogg.se
Postat av: Ibbe

Håller me om att Diaby ger bort onödig frispark till ett WH som e farliga på just fasta situationer. Men det är hela laget som ska ta på sig att dem slappnar av o släpper in dem i matchen. Ska d verkligen krävas 3-6 mål för arsenal att säkra en vinst???

2009-10-25 @ 21:38:55
Postat av: Janne

Helvete! Det känns som att vi just torksade med 10-0 hemma mot Spurs! Tre poäng i den här omgången hade inneburit att vi dragigt ifrån ett antal lagi toppen, men det går bara inte?! Vad fan är problemet? Försvara 2-0 mot ligans flopp lag måste vi klara av om det ska bli några jävla titlar! Nån måste skälla ut spelarna idag!"Vi har lärt oss efter Alkmar matchen" Yeah right! SKÄRPNING!!!Jävlar va arg jag är!!!

2009-10-25 @ 22:10:54
Postat av: Mag

...att inte Wenger gör ett eller två byten tidigare i kampen! När de elva på plan verkar sakna idéer och fantasi. Satt o hoppades på Nasri in istf Diaby i 60e-70 min. Hade varit så digg... Men ikke!

Att Diaby idag var mindre dåligt säger eg ingenting.

Hoppas på Nasri på onsdag=)

2009-10-25 @ 22:36:07
Postat av: Paul

Ingen frispark för Diaby där killen sprang ju rakt in i han? Dåligt av domaren där!

2009-10-25 @ 22:51:32
Postat av: Malin

Ja otroligt dåligt utav arsenal att inte hålla tätt bakåt. O som någon sa...ska det verkligen behövas 6 mål för att vinna? då kanske vi borde se över defensivt?O andra sidan hade West ham tur som fick med sig många frisparkar och den där straffen.

En sak som alltid slår mig med Arsenal är hur fin och ödmjuk fotboll dom spelar. Aldrig några onödiga tacklingar eller fällningar och alltid ber om ursäkt efter sig. Dom spelar verkligen Fair play. Synd att man inte kunde få några extra poäng för det.. för det är faktiskt inte många lag som gör i PL.2009-10-25 @ 23:21:17
URL: http://makemesway.blogg.se/
Postat av: Malin

Ja otroligt dåligt utav arsenal att inte hålla tätt bakåt. O som någon sa...ska det verkligen behövas 6 mål för att vinna? då kanske vi borde se över defensivt?O andra sidan hade West ham tur som fick med sig många frisparkar och den där straffen.

En sak som alltid slår mig med Arsenal är hur fin och ödmjuk fotboll dom spelar. Aldrig några onödiga tacklingar eller fällningar och alltid ber om ursäkt efter sig. Dom spelar verkligen Fair play. Synd att man inte kunde få några extra poäng för det.. för det är faktiskt inte många lag som gör i PL.2009-10-25 @ 23:21:52
URL: http://makemesway.blogg.se/
Postat av: iNke

http://www.regeringen.se/content/1/c6/08/49/39/1861ae7a.pdf

2009-10-26 @ 01:00:07
Postat av: Mr eXotic Josefsson

Själv undrar jag om Mannone inte fått lära sig hur man ska boxa en boll på målvaktsskolan?

Det är många gånger man sett honom välja att bara styra iväg ett avslut istället för att försöka greppa den. Inget fel i det enligt mig, är man osäker på att man kan klistra bollen så ska man inte försöka.

Men man styr inte bollar rakt ut i mitten vilket Mannone gör 8/10 gånger han vinklar iväg ett avslut!

För helt ärligt, hur många målvakter skulle styra dagens frispark i den riktningen, det mest naturliga i mina betraktande ögon hade varit att låta bollen gå samma väg som kroppens rörelseriktning. Det är vad jag tycker och jag kände att det såg väldigt konstigt ut att bollen hamnade där den hamnade.Jag tycker det är synd att han gör sådana här saker lite nu och då, speciellt när det blir såhär avgörande. För i övrigt är Mannone en målvakt med mycket få brister och många positiva egenskaper.

Hoppas bara att han tar lärdom av det här och försöker öva in hur han ska vinkla ut avsluten så det sitter i ryggmärgen.

2009-10-26 @ 01:58:09
Postat av: kicken

@!Nke: Jag har fortfarande inte lärt mig :(. Ska vara extra noggrann med det nästkommande inlägg!@Mannone: Personligen tycker jag att han inte hinner reagera med handen, att han inte hinner vinkla ut den. Den kommer helt enkelt på fel ställe på handen efter en liten liten skruv och frågan är om han kan göra någonting åt det. Jag vet inte, men Mannone var för övrigt bara "okej" i matchen. Mannone är en bra målvakt, men in med Almunia nu!@alla: Okej, jag har sett händelsen med Diaby och jag skall inte skylla någonting på honom. Det är ganska klart att det inte var han som orsakade frisparken, men jag tänker fortf. hålla fast vid att om han inte hade stått där så hade vi antagligen vunnit. Ren otur alltså.

2009-10-26 @ 08:47:00
URL: http://arsenalblogg.se
Postat av: Anonym

vi e ändå bara 3 poäng efter utd om vi vinner mot spurs som vi kmr gö så e vi med i toppen som alltid

2009-10-26 @ 09:26:55
Postat av: mate

hm, vinner vi mot spurs nästa match går vi om united, och lägger oss 2 pinnar bakom Chelsea.

GO GUNNERS GO

2009-10-26 @ 10:24:54
Postat av: Stralle

Känns som det stora problemet i den här matchen var viljan att vinna, det handlar om Londonderby när vi matchen igenom lallar omkring. West ham var dåliga och höjde sig inte i andra, vi blev inte heller sämre i andra utan skillnaden var bara två riktiga skitsituationer som uppstår för att vi inte är fokuserade.Jag skyller mycket hellre på Mannone ("utboxningen") än på Diaby/Song (orsakad frispark resp straff), fast framförallt på inställningen, det är inte la liga eller serie a, här blir man straffad som topplag om man sover i 90 min... Skärpning om vi ska vara med i racet...PÖSS

2009-10-26 @ 10:35:07
Postat av: Ibbe

D e så jävla frustrerande när dem gjort exakt samma misstag under veckan mot AZ, o alla spelare snackar om att vi har lärt oss av misstaget och sånt ska inte hända igen, så händer d i nästa match!...Haft en liten svacka dessa två matcher låt oss hoppa att dem löser detta framöver, ligger fortfarande bra till i taballen men inga mer såna tabbar

2009-10-26 @ 13:56:48
Postat av: iNke

Du är inte ensam om det, Kicken. Till min stora fasa verkar det vara en trend som många har hakat på och det är därför jag i min tur har hakat upp mig på det. Jag förstår liksom inte vitsen med att skriva "skall" som i nån gammal lagtext när man kan skriva "ska". ;)

2009-10-26 @ 14:30:59
Postat av: Hasse

Är absolut inget fel på att skriva "skall", bara i vissa sammanhang. "Skall" kan verka styltigt och gammalmodigt, men enligt textregler anses det som korrekt och är från början det adekvata. Då är det värre med smileys i vareviga mening ;)Fortsätt skriv som du gör Kicken, det är ditt personliga språk.

2009-10-26 @ 16:40:52
Postat av: andy

Bah, ber om ursäkt Kicken. Var bara så jävla förbannad över poängtappet men som du skrev nyss så kan Diaby inte göra något åt saken. Gillar inte att skylla på någon speciell i sånna här poängtapp. Egentligen borde hela laget få skit för att helt enkelt sluta spela fotboll.

2009-10-26 @ 17:24:14
Postat av: LuddeAFC

Det ska inte bli något annat än kross mot ''Spurs''!!

2009-10-26 @ 21:12:23
Postat av: iNke

Hasse: var vänlig langa upp dessa "textregler". Konstigt att du inte har några synpunkter på den blandning av "ska" och "skall" som figurerar i inläggen, utan tycker att det är Kickens "personliga språk".

2009-10-27 @ 13:07:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0