Väntan......

God kväll. Dagens inlägg är tyvärr försenat, men problem i privatlivet är lite viktigare än blogginläggen just nu. Hur som helst så finns det inte så mycket att rapportera om ändå, endast på grund av landslagsuppehållet. Jag kan inte sluta bli förvånad över hur mycket skitsnack som talas av en så stor skara spelare inför mötet mot Danmark. Det mesta är förstås psykningar, men bara den abnormda mängd psykningar som har levererats både fram och tillbaka är sanslös. Det var verkligen länge sedan både Sverige och Danmark spelade en så pass viktig match mot varandra, så visst kan jag förstå en hel del av det, men snart har det gått över gränsen både en och två gånger. Hur som helst är jag inte här för att skriva om Sverige-Danmark, utan laget i vårt hjärta - Arsenal.

Jag är ganska besviken över vilken tidpunkt detta uppehåll kom vid. Vi har/hade haft ett momentum med flera riktigt fina vinster i rad och det skulle säkerligen bara fortsätta och öka självförtroendet hos spelarna ännu mer, men nu reser de iväg och kan komma tillbaka med minskat självförtroende som bara den. Just på grund av att det handlar om avgörande kvalmatcher, då vissa VM-drömmar kan gå i kras. VM är fortfarande enormt stort och varenda spelare där ute vill vara med om det och att missa det på målsnöret kan vara tyngre än ni anar. Men, det kommer även komma playoff-matcher och jag har en känsla av att många av våra spelare kommer vara inblandade i sådana och då är det verkligen på liv eller död. Men vi vanliga supportrar kan inte göra så mycket åt det, vi får helt enkelt hoppas att laget behåller det momentum man hade innan uppehållet och i slutändan så skall de ändå kunna vara så pass professionella så de kan göra just det.

Arsenals kapten Cesc Fabregas har uttalat sig om sin nya position:


It is difficult to say which position I prefer but probably the one I'm playing now is where I feel most comfortable. I'm still getting there, you know, to be at my best in that position. Because I think it's different. When I started at Arsenal we were playing 4-4-2, I was one of those two in the middle so I could come very deep to get the ball and when I was young it was really good for me because I had more time from deep positions to link with other players, to move forward from deep. Now my position is higher up on the pitch, sometimes I don't touch the ball as often as I used to, so I have to be patient. But I know I'm in this part of the pitch where I can do dangerous things in terms of giving the final ball, and I have more time to go to dangerous positions to score a goal as well. I feel more freedom in that position.


Är det någonting vi lärt oss av vårt nya 4-3-3 är det att det fungerar alldeles utmärkt. Förutom de två snöpliga förlusterna så har vi flugit iväg och gjort flest mål av alla i ligan hittills. Tremannamittfältet (kan väl knappast vara ett ord?) har heller inte blivit den flopp som vissa trodde att den skulle bli. Dock saknar vi Denilson en hel del. Oavsett hur dålig ni tror att han är så ger han oss någonting som vi saknar väldigt mycket just nu - balans. Visst, vi har Song och vi har en mer offensiv Fabregas, men Denilson är den bästa balansspelaren i truppen och det är just därför han är underskattad. Jag kan personligen erkänna att jag aldrig varit ett större fan av Denilson, men på senare dagar har jag förstått hur stor betydelse han kan ha i en match. Han ger oss en större balans i laget och på så sätt brukar vi även slippa onödiga baklängesmål. Samtidigt har Fabregas roll blivit mycket farligare för motståndarlaget, precis som han själv nämner.

Ja, 4-3-3 har ju verkligen fungerat perfekt och jag tror det är 4-3-3 som är det spelsystem som fungerar bäst med den trupp vi har tillgänglig. Vårt 4-4-2 blev väldigt ofta stillastående och Fabregas roll gjorde att han inte kunde följa med ända längst upp i anfallen lika ofta som han gör nu. Nu kan Fabregas vara inne i straffområdet om han så vill, för han vet att han har två spelare som täcker hans position där bak. Det gör att han kan vara ännu farligare än vanligt och det påminner mycket om 07/08. Visst, han hade en annan roll i laget, men då hade vi också spelare som Flamini i truppen som kunde ge samma stöd åt honom som det här spelsystemet ger till honom per automatik. Lyckat säger jag!

Clichy har sedan länge tampats om vänsterbacksplatsen i franska landslaget och Evra har stått i vägen för honom ett längre tag. Han säger följande om läget:


It was difficult at the start because there was first (Eric) Abidal and then Evra. The coach is asking me to push Evra to make him play better and that is what I am doing - but to be honest with you I want his position.


Evra, Evra, Evra.....

Jag tror de flesta som läser det här gärna vill bjudas på ett skratt och jag kan utlova er skratt om ni läser det här. Jag smålog och skrattade till som bara den när jag läste det. Åh, Bendtner är allt rolig! 99 skulle dock varit ett grymt nummer, synd bara att han inte fick ha det! Men, jag tänker inte göra detta inlägg för långt, så jag stannar av här. Jag hoppas ni får en bra morgondag, tack och hej!

Kommentarer
Postat av: Hasse

Håller helt med dig om Denilson! Han är långt ifrån någon unik spelare och han spelar kanske lite fegt alltför ofta, med mycket passningar i sidled. Men han ger alltid 100 och han vet ungefär när han ska släppa bollen, till skillnad från Diaby. Dessutom har han både offensiva och defensiva kvaliteter, och det är ett mysterium för mig hur en relativt liten spelare som Denilson kan vara bättre i försvaret än spindelbensutrustade Diaby. Denilson gör dessutom inte lika många plattmatcher som sin nuvarande ersättare.

2009-10-09 @ 22:22:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0