Arsenal vinner mot Nikopolidis med 2-0!


Den 30 september 2009
Champions League | Emirates Stadium
Arsenal - Olympiakos
2 - 0

[Robin Van Persie 78, Arshavin 86]

A
tt ett lag kan vara ineffektivt vet vi, men ineffektiviteten fick en helt nytt ansikte efter gårdagens match. Det var verkligen länge länge sedan (flera flera år sedan) jag såg ett lag vara så pass dominant på plan. Ändå lyckades man inte få in bollen i mål. Redan efter en halvtimme hade vi haft tio skott varav sex skott hade gått på mål och en hade träffat ribban. Vem som stod i vägen? Den f.d gregiske landslagskeepern Nikopolidis. Visserligen blev de flesta räddningar han gjorde väldigt enkla för honom då bollarna alltid hamnade i närheten av hans kropp, men man skall ändå inte ignorera de hyllningar han fått för matchen, för om det inte skulle varit för honom skulle vi vunnit med 41-0. Nikopolidis var ett tag omöjlig att överlista och var utan någon som helst tvekan Olympiakos bäste spelare.

Början då? Jo, Emirates var oerhört taggat, spelarna hälsade på vänner eller ytligt bekanta i spelargången och det såg ut att bli en väldigt bra match. En bra match blev det också. Olympiakos kickade igång, men fick sig redan efter matchminut två se sig tillbakapressade på egen planhalva. Efter matchminut två kunde de ta sig över till andra planhalvan med en kontrollerad boll endast ett par gånger. Arsenal tryckte på, pressade på och hade enormt många bud på mål. Fabregas var nära på att måla, Rosicky var nära på att måla, Arshavin var nära på att måla, ja, nästan alla var nära på att måla. Men ändå stod vi där med 0-0. Frustrationen steg ju längre in i matchen vi kom. Arshavin var dock för kvällen Arsenals bäste spelare. Han visade exakt den klass som han är känd för. Vilket arbete han stod för. Han hade kvicka fötter, löpte som bara den, utmanade gång på gång och gjorde närpå även mål i första halvlek. Hans insats var galant och Arshavin var enormt bra igår.

Olof Mellberg och Cesc Fabregas!

Men, faktum kvarstog, det var bara 0-0 i paus. Hur i helskotta gick det till? Well, Nikopolidis stod fortfarande i mål och Olympiakos hade redan i första halvlek 10 och en halv man på egen planhalva. Om det är någonting Wenger hatar så är det just lag som inte försöker spela fotboll och jag tror hans frustration var som störst igår. Han verkligen hatar lag som spelar på det sättet Olympiakos gjorde. Men, han tog tag i saken, snackade med gubbarna i halvtid och fick dem att förstå att målet kommer komma om man fortsätter så här. Andra halvlek blev i stort sett en repris på första halvlek, men skillnaden nu var att alla 11 bortaspelare var på egen planhalva och gissa vad de gjorde med bollen när de fick kontroll över den? Passade? Försökte skapa ett anfall? Nej, redan efter femtiofem minuter (återstod 35 minuter av matchen) så rensade de undan bollen så långt de kunde. Så pass dominanta var Arsenal igår. Olympiakos ville kriga sig till en poäng och det märktes tydligt att deras enda avsikt var att försvara. Arsenals uppgift var att knäcka försvarsmuren och det gjorde man på ett galant sätt när Robin Van Persie satte 1-0 i 78nde minuten!


Fabregas kommer in från vänsterflanken och passar den till Eduardo som startade en löpning i straffområdet och Eduardo får chans att skjuta, men vinkeln är för snäv (bet all att Arshavin skulle gjort mål därifrån) och tar bollen längre in i straffområdet för att precis innan det är för sent passa bollen diagonalt till en raketrusande Van Persie som kan lägga in bollen i öppet mål. 1-0 to the Arsenal! Nu ställdes en annan fråga, hur Olympiakos skulle reagera? En reaktion fick vi, men den var så liten så det knappt blev spännande. Istället kunde Arsenal sätta spiken i kistan efter att Arshavin mycket mycket snyggt klackat in bollen från en offsideposition. 2-0 blev även slutresultatet och vi kunde nöjda gå hem med 3 poäng!

Arshavin fixar 2-0!

Det fanns väldigt många utropstecken i den här matchen. Arshavin var det absolut största, men Robin Van Persie var ett annat. Han har börjat lära sig centerforwardpositionen på riktigt och förhoppningarna är att han nu skall hålla i målskyttet då det verkar som om han börjat komma loss från sin mindre måltorka han haft. Clichy var ett annat utropstecken. Visserligen hade han inte mycket att göra, men trots det visade han äntligen upp hans spel när det är som bäst. Förutom en tunnling som han släppte förbi sig var han hela tiden farliga med sina inlägg (som så förbättrade ut) och jobbade hela tiden tillbaka. Nu är det kanske inte så svårt att få se ett lag se så pass bra ut när det andra laget endast backar hem, men trots det så såg man att han hade höjt sig.

Det är exakt så här Arsenal skall spela och det enda som saknade igår var målen. Vi var enormt kreativa, vi hade enormt många skott på mål och vi hade en enormt stor vilja och vi hade ett galant passningsspel. När Arsenal spelar som bäst är det just känt för dessa fyra saker. Nu hoppas vi även att detta håller i sig tills matchen mot Blackburn. Wenger har ett och annat att säga om matchen och det kan hittas här, höjdpunkter hittar ni här. Spelarnas reaktioner m.m tar jag upp imorgon! Nu måste jag snabbt till banken, hej!

Kommentarer
Postat av: Mag

En otrolig match=)

Fab, Arshavin, Persie o Clichy var alla fantastiska!

Trodde Diaby skulle få 90 förfärliga minuter till... men ut i 75.e och då kom målen=)

Rosicky! Hade nästan glömt hur bra han är. Vilken känsla i fötterna han har!

2009-09-30 @ 11:48:26
Postat av: adam

Håller med Mag, Rosicky var rolig att se igår även om han såg lite match-otränad ut(vilket är förståeligt).tråkig match på sätt och vis då det inte bjöds på någe motstånd.. vad hade olympiakos tänkt göra med det där spelet i champions league?

2009-09-30 @ 11:58:49
Postat av: SSSS

Hallå Kicken! Jag undrar hur du ser på huliganer, förstör dom fotbollen eller är dom extrema fans?

2009-09-30 @ 13:19:14
Postat av: Shange

Tack för en bra blogg! Vet du var Arsenal klack kärnan sitter i Emirates? har de dedikerade sektioner?2009-09-30 @ 13:36:52
URL: http://Shange.se
Postat av: kicken

@SSSS: Alltså, det är svårt att bedöma huliganer och sätta in dem i olika fack. Jag brukar se på det på så vis att det är okej så länge ingen kommer till skada eller inget förstörs. Men då är frågan snarare hur man definierar huliganer. Vad definierar en huligan? Måste huliganer slåss för att vara huliganer?Hur som helst så tycker jag det är okej att älska sitt lag enormt mycket och visa det på bästa sätt, men det finns alltid en gräns. I det här fallet så är gränsen ganska tydlig. Man får enligt mig göra nästan vad som helst för att stötta sitt lag förutom att skada eller förstöra. När det gått så långt så anser jag att man inte borde få kalla sig för supporter. Om det sedan enbart händer någon enstaka gång, men man lär sig av sitt misstag så är det acceptabelt, men om det händer mer än några få gånger så har det gått över gränsen.@Shange: Arsenalklacken brukar vara vid ståsektionen. Jag tror det är utmärkt vad som är sitt- och ståplatser när man bokar biljetter! :)

2009-09-30 @ 16:45:59
URL: http://arsenalblogg.se
Postat av: Hejhej

Finns det ståsektioner på Emirates?

2009-09-30 @ 18:28:31
Postat av: Ibbe

Tycker att arsenal spelade en grymt bra match igår o hoppas verkligen att dem fortsätter i den andan genom CL o PL. Tycker dock att Diaby är en vääldigt svag länk, han gör bort sig o fumlar lätt bort bollen och är inte i samma klass som de andra. Längtar verkligen tills Nasri blir frisk o 100%ig igen

2009-09-30 @ 19:09:06
Postat av: hehe

Älskar verkligen Liverpool, laget ligger långt in i mitt hjärta, Men du har en helt fantastisk blogg :)

2009-09-30 @ 19:49:41
Postat av: kicken

@Hejhej: Torde ju finnas, eller efter längre eftertanke, så kanske inte.@Ibbe: Håller med.

@Hehe: Tack :)

2009-09-30 @ 20:52:34
URL: http://arsenalblogg.se
Postat av: micke

tar du upp ngt om wenger imorgon? de e ju allt 13 års jubeleum med arsenal

2009-09-30 @ 20:59:51
Postat av: Mike

det finns inga ståsektioner på emirates.... kärnan av supportrar sitter på de nedre sektionerna (närmast gräs) i en av kurvorna. annars är de relativt utspridda och många hard-core supportrar går inte äns på matcherna i protest mot priserna + dålig supporter politik i allmänt med svordomsförbud etc.

2009-09-30 @ 21:13:26
URL: http://arsemike.blogspot.com
Postat av: kicken

@micke: Självklart.

@Mike: Okej, tack så mycket för infon.

2009-09-30 @ 23:01:27
URL: http://arsenalblogg.se
Postat av: Alex

finns inte ståplatser på någon arena i hela England. Anledning? hillsborough

2009-10-01 @ 15:32:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0