Förlust, men ingen tid för att deppa!


Den 30e april 2009
Champions League | Semifinal | Old Trafford
Manchester United - Arsenal
1 - 0

(O'shea 18)

     Den enkla utvägen direkt efter gårdagens förlust var att deppa. Jag kan säga att jag var riktigt irriterad, men jag deppade aldrig. Arsenal gick in med exakt den startelva jag skrev i inför-rapporten med undantag för Silvestre som tog Djorous plats. En Silvestre som sett över hela matchen skötte sig rätt så bra. Det var riktigt oturligt att bollen vinklades till O'shea när han försökte rensa undan den från straffområdet. Ett mål som resulterade i att United höll undan och vann slutligen med 1-0. Vad var det då vi gjorde fel? Spelade vi dåligt? Blev vi krossade av United? Alla dessa frågor får svar nu, så häng med.

     Arsenal kom ut på Old Trafford med stort självförtroende. Tjugio matcher utan förlust i ligan, visserligen ute ur FA-cupen, men fortfarande i en semifinal i Champions League. Vi mötte ett Manchester United som på senare tid haft en mindre formsvacka (absolut ingen stor, men dem har haft en formsvacka). Manchester United spelade ut oss den första halvtimmen. De rullade bollen runt i laget väldigt länge och skapade flera farliga målchanser. Om det inte hade varit för Almunia (som var fantastisk igår!) och som även fick näst högsta betyg av The Sun så skulle det lätt kunnat stått 3-0. Almunia gjorde två räddningar av yttersta världsklass och var på bollen som O'shea sköt in i mål. När jag hör folk säga att Almunia är en av de mest mediokra målvakterna i ligan så blir jag rent ut sagt ursinnig. Tidigare säsonger har han haft sina upp- och nergångar. Men i år har han visat världsklass, det måste ni förstå. Han har räddat oss i väldigt många matcher och han är väldigt jämn som målvakt. Han slog Doni med längder i straffläggningen mot Roma. Vi måste förstå att Almunia är en målvakt av världsklass och så länge han håller den klass som han hållit denna säsongen, så finns det ingen oro för att byta målvakt.

     Hur som helst så spelade United ut oss första halvtimman, men jag skulle aldrig i hela mitt liv kalla det för kross. Visst blev vi utspelade, men inte så pass mycket att vi inte hade våra lägen och hade boll så pass mycket som vi fick ha i slutet av första halvleken. Det var först då vi började komma igång och först då som bollarna började hitta en ensam Adebayor. En Adebayor som ännu en gång stod för en minst sagt ifrågasatt insats. Om han fortsätter så här, har han ingenting i Arsenal att göra. Det var istället Fabregas som fick två bra lägen. Det ena var ett skott som Van der Sar tog och om han inte skulle hållit den så skulle en av våra petat in den då vi var först på bollen. Det andra var ett skott som kunde blivit riktigt bra, men Fabregas snubblade och bollen gick ut över sidlinjen. Sett över hela första halvlek hade dock United mer bollinnehav och mer chanser och var det bättre laget.

     I andra halvlek spelade vi bättre - inte mycket bättre, men bättre - och kunde skapa fler farliga målchanser. Det var aldrig tal om riktigt farliga målchanser, men målchanser var det och Bendtner skulle ändå ha satt den där nicken. Han hade öppet mål då Van der Sar rusat ut, men var för het på bollen och den gick inte ens i närheten av målet. Eduardo kom in alldeles för sent och ett tredje byte gjordes aldrig. Jag förstår varför Wenger ville spela 4-2-3-1, men vi har visat oss vara mycket bättre med ett 4-3-1-2 med Fabregas mycket djupare ner i banan och med två forwards. Nu saknade vi Van Persie och jag är säker på att han skulle startat med något liknande om han var frisk, men fortfarande, varför vågar han ej spela Bendtner eller Eduardo bredvid Adebayor. Jag tror vi klarar oss utan Diaby, det vill säga med en ensam Song som defensiv mittfältare. Nästa match på Emirates måste han tänka om lite om vi ska ha någon chans att vinna över huvud taget. Denna formation lär inte göra mer än ett mål. Visst låter jag pessimistisk, men det är sanningen. Så som vi spelade igår (visserligen hade vi våra lägen) var inte ens i närheten av hur vi spelade mot Middlesbrough. Visst, Middlesbrough är ett bottenlag i Premier League, men om vi skulle spelat på ett liknande sätt kan jag lova er att vi skulle fått mer på mål.


Adebayor hade vår farligaste målchans i andra halvlek, men var bortsett från det väldigt blek under matchens gång.


     Att sedan höra ordet kross i andra halvlek tyder på att man inte sett fotboll tidigare. Arsenal hade i ett läge bollen på Uniteds planhalva i en evighet och rullade runt den som bara den för att försöka luckra upp försvaret. United var riktigt djupt nere i banan och spelade väldigt defensivt, men var riktigt kvicka på kontringarna. Sedan kom även United upp i banan flera tillfällen, men det var rätt så jämnt i andra halvlek. Visst var United det bättre laget sett över hela matchen, men Arsenal visade åtminstone lite kämpaanda. Det enda riktigt farliga jag kunde notera i andra halvlek för United var Ronaldos magnifika skott som tog i ribban. Där har vi ett riktigt hårt skott! Men bortsett från det var det jämnt fördelat. Jag betonar ännu en gång att United var det bättre laget sett över hela matchen, men de flesta verkar tro att United var totalt överlägset. De hade mycket mer spring i benen, de hade en riktigt taggad Tevez, de hade mer erfarenhet och en kvick Rooney, men mer än så hade dem inte. En Rooney som dock var osynlig i stora delar av matchen. Vad ska vi då ta med oss från en match som denna? Vi ska ta med oss resultatet. Det blev bara 1-0 till United och vi ska inte gräma oss för att vi inte fick ett bortamål. Att vända 1-0 är väldigt långt ifrån omöjligt och senast spelade vi ut både Roma och Villarreal när vi spelade hemma på Emirates. Vi vet att vi kan spela ut United också om vi bara vill. Lyckas vi hålla tätt längst bak så är jag 99 % säker på att vi åtminstone får ett mål framåt nästa vecka. Dessutom har vi Van Persie tillbaka då. Clichy är förhoppningsvis också tillbaka. All respekt åt Gibbs dock, han gjorde igår en alldeles fenomenal insats som reservspelare. Gibbs spelade enkelt, bröt flera anfall och tog sig ofta fram på vänsterkanten. Gibbs var en av våra bästa spelare igår och han neutraliserade hotet från Ronaldo på ett riktigt bra sätt. Gibbs är en framtidsman, men Clichy har ett mycket bättre inlägg och mycket mer erfarenhet. En spelare som passar bättre mot just United.

     Om sedan Adebayor kan skärpa sig och förstå att det här är en semifinal så ska han också kunna göra mål. Vi vet att han är kapabel till att arbeta och slita ihjäl sig (som Nasri gjorde igår), frågan är bara när han känner för att göra det. Det känns som han är en total egoist på planen. Annat låter det som i media, men media har ingenting med den här saken att göra då allt fotbollspel sker på plan. Förhoppningsvis kan han visa det i returen som kommer bli den viktigaste matchen som någonsin spelats på Emirates Stadium. Det handlar om en match som kan rädda vår säsong. Om vi förlorar har vi ingenting mer att spela för. En tredjeplats säger ni, en tredjeplats för vad då säger jag. Jag vet att en tredjeplats är bättre än en fjärdeplats i och med  de nya reglerna som lyder att lag kan lottas mot vilka andra som helst. Så det kan bli Arsenal-Milan för att ta ett exempel. Eller så kan det bli Arsenal-TVMK eller något annat lag från ett östeuropeiskt land. Men faktum är att våran säsong är förstörd. För Manchester United är den långt ifrån förstörd till och med om de skulle förlora. Jag vill se att vi spelar med desperation. Fortfarande med elegans och inte desperation på det sättet ni kan uppfatta det som, men jag vill se att spelarna förstår vad den här matchen innebär. Att dem sliter ihjäl sig totalt tills dem inte längre kan springa en meter. De ska förstå att det här är en av de viktigaste matcherna i deras oliksinnade karriärer.

     Om Arsenals och Almunias insats säger han följande:


"It was a difficult game played at a high pace. Manchester United started stronger than us and if you look at the clear cut chances they were on top, of course, tonight. The positive is that we are only 1-0 down and we are still to play at home. I am convinced you will see a different Arsenal at The Emirates. I believe we still have a chance to reverse the result. Football can be like this. We could play tomorrow and you would see a different game. That is why I still believe at home we can do it. The tie is still very open. United could have regrets because they could have scored a second goal, and it is up to us to make them regret that."

“A player who had a big game in a big game! He was excellent, top class in every sense. The reading of the game, his decision making, his sharpness. He was really top class tonight.”Han säger bestämt att vi kommer se ett annorlunda Arsenal nästa vecka och det är jag säker på att vi även kommer att se. Vi kommer se ett mer taggat, mer viljefyllt, mer desperat och ett framför allt bättre Arsenal. Låt oss nu hoppas på att det även blir så. Matchen den femte maj kommer bli episk.

Ni som väntat på Josefssons analys får vänta lite till! Det här inlägget blev lite längre än jag trott och fokus på spelarprestationer och annat fokuseras det på imorgon! Matchens höjdpunkter finns med här nedan och Josefssons analys får ni som sagt imorgon. Gå inte runt och deppa nu! Arsenal can do this and you know it!

John O'shea | 1-0

Hela matchens höjdpunkter
En grinande Ronaldo (oh herregud vad roliga scener!)


Almunia deppar efter målet. Han kunde inte ha gjort en bättre insats. Han var magnifik igår och han har inte tid att deppa, han måste fokusera på returen redan nu!

Wengers mannar ställs inför ett av europas bästa lag - Manchester United


Semifinal! Äntligen!

NU KÖR VI!?!?! Nu är jag inte så fylld av adrenalin, men visst kommer det att kännas så ikväll. Det här är mötet vi sett fram emot sedan avancemanget till semifinalen i och med vinsten över Villarreal. Äntligen är det dags. Äntligen så smäller det! Nu kör vi gasen i botten (får väl framför allt sägas till Walcott)! Hur som helst är det äntligen dags för matchen och nu jävlar ska vi se till att vinna den!

Vår vicekapten "King Kolo" har sagt följande:


"True we lost Thierry Henry, but Emmanuel Adebayor is playing really well; we lost Robert Pires, but we have Samir Nasri, all those players have been replaced. The good thing about this team is we have a lot of young players who want to show they have the quality. I remember that a team like Ajax - nobody was expecting them to win, but they won (in 1995) and had a really young team as well."
Jag ska först och främst säga att jag står bakom hans uttalande helt och hållet. Det ger självförtroende och det är så en (vice)kapten ska uttala sig. Dock har jag all anledning att kritisera hans tankesätt. Att jämföra Adebayor med Henry och Pires med Nasri är att gå för långt. De bägge spelarna är inte ens i närheten av den kvalite både Henry och Pires hade. Två spelare som anses vara arsenallegender. Nasri och Adebayor är inte ens nära, men vad gör man inte för att höja spelarnas och framför allt sitt eget lags självförtroende inför en mycket svår uppgift. Arsene Wenger har sagt följande på den officiella hemsidan:


“This is the moment we have waited for and we want to show what is needed to take advantage of our first game. We have tried to build our team in a different way. It is not better or worse. We have just built a young team because we wanted to develop a special way of playing and a special spirit. When the players had been educated together from the age of 16 to 23 or 24 there is something special we hope will come out at this level of the competition.”Jag vet att Wenger är den man som främst av allt vill ha revansch för den bittra finalförlusten för tre år sedan. Han gick ju nyligen ut och sade att han ännu idag tittar på repriser från den matchen och känner en enorm vilja att vara med i finalen igen, denna gången som vinnare. Om vi gör mål på Old Trafford, spana in Wenger då! Han lär hoppa och strutta runt som bara den, precis som han gjorde mot Villarreal. Sist men inte minst så blickar Almunia framåt inför matchen och säger följande:


Om Van Der Sar: "He is still among the top goalkeepers in the world. He's still wining titles. It's unbelievable."
Om sig själv: "I feel very good in goal. I have the confidence of the coach, which is very important, and the confidence and the respect of the rest of the squad."Att ha Almunia tillbaka kommer vara rätt skönt. Jag säger inte att Fabianski gjort det dåligt, men att ha Almunia ger för tillfället mycket mer trygghet för försvaret. Han gjorde en kalasräddning redan mot M'brough, så vi får hoppas han kan hålla tätt där bak i dag igen.


Låt oss hoppas att Almunia kan hålla nollan!

Bortsett från det så kan man passa på att uppdatera skadeläget.

Mikael Silvestre - Utgick skadad efter matchen mot M'brough. Det handlar dock bara om en liten skada och han kommer göra sitt "fitness" test sent idag, så vi får se om han är med eller utanför truppen mot Manchester United.
Kieran Gibbs - Även han gör ett sent "fitness" (kan någon snälla hjälpa mig att hitta det svenska ordet) test och han är ett osäkert kort inför första matchen mot Man U. Vem som tar hans plats ifall han inte är med är ännu så länge ett mysterium.
Robin Van Persie - Har ljumskproblem och kommer missa första matchen mot Man U, men räknas vara tillbaka til helgen.
Gael Clichy - Troddes vara borta nästan hela säsongen, istället ser det ut som han återvänder till andra matchen mot Man U.
William Gallas&Tomas Rosicky - Borta hela säsongen sedan tidigare.

Jag har själv inget mer att tillägga förutom eventuella startelvor. Jag har i tidigare inlägg skrivit allt jag tycker och känner för inför den här matchen och om ni vill ha mina personliga åsikter får ni kika på tidigare inlägg eller söka på "Manchester United". Innan jag publicerar de spelare som jag tror kommer att starta så hoppas jag att alla kommer se matchen ikväll och heja fram (skrika på tv:n) Arsenal till en vinst. Låt oss hoppas att det kan gå, låt oss hoppas på att vi gör mål och låt oss framför allt hoppas på att vi vinner! Come on you gunners!

Sannolik startelva för Manchester United:

Van der Sar
Oshea Ferdinand Vidic Evra
Ronaldo Scholes Carrick R. Giggs
Berbatov Rooney

Sannolik startelva för Arsenal:

Almunia
Sagna - Toure - Djorou - Gibbs
Song - Diaby
Walcott - Fabregas - Nasri
Adebayor


Come on you gunners!

En dag kvar tills det smäller på riktigt!


Kan Adebayor tända till och visa prov på fjolårets form?

Nu börjar det kännas vah? Vad det än är så är det normalt för alla oss inbitna arsenalsupportrar. En semifinal i Champions League är stort, en semifinal mot Manchester United ännu större. Det kommer krävas en hel del av våra "young guns" om vi ska kämpa oss till seger på Old Trafford. Som tur är så är Almunia, Adebayor och Djorou tilbaka och det är väldigt bra. Hur lat och dålig Adebayor än är, så gör han viktiga mål och det är mål han är betalad för att göra. Djorou kommer vara en viktig kugge i försvaret och jag är hundra procent säker på att han gör en bättre insats än Silvestre. Vårat mittfält kommer troligtvis bestå av Walcott, Song, Fabregas och Nasri om vi inte kör 4-5-1, med en ensam Adebayor på topp som vi gjorde mot Villareal i första matchen. Det ska hur som helst bli intressant att se startelvan och ännu intressantare att se matchen. Jag är ingen höjdare på att hålla mina nerver i styr, så jag kommer hoppa upp och ner samt skrika en hel del.

Bortsett från mina personliga åsikter så har jag tagit ut de mest intressanta uttalanden som personer har gjort. Sir Alex Ferguson säger bland annat att han hoppas på att fansen gör så mycket ljud som möjligt och hejar fram Manchester United till en vinst. Ett rätt så vanligt uttalande före stora matcher, men jag känner för att ha med det trots allt. Han säger:


"I hope the fans support us again throughout the match [against Arsenal]. We need to make it intimidating for Arsenal and put them under pressure. It’s very difficult for opposition teams to play at Old Trafford when the crowd gets behind us."Adebayor berättar varför Manchester Uniteds fans hatar honom. Det visst inte jag, men tydligen vet han om det själv, hur som helst säger han följande:


"When you get onto the pitch the people around will be singing against you, they will be hating you, and that can give you more motivation, I know they do not like me there because I managed to get a goal, and you just feel like 'Okay, I will show you again how good I am.' In three games there I have scored two goals and I know it will not be easy to get another one, but I will give 100%, to do everything it takes to score or to help my team win the game"


Väldigt intressant må jag säga. Jag hoppas att han tänder till rejält på onsdag och sliter så mycket det bara går. Sannolikheten för att det ska hända är dock minimal, men vi kan alltid hoppas att han håller sitt ord, vilket han borde göra i sådana stora matcher. Det är dessa matcher alla profiler älskar och vi får se vem av alla våra arsenalspelare som blir svårast att möta. Det kanske roligaste uttalandet får Silvestre stå för. Han säger i stort sett att han känner sig ung igen i Arsenal. Mycket rolig intervju. Man kan ifrågasätta källan, men jag har all anledning att tro att han faktiskt sagt det. Sist men inte minst får en veteran uttala sig, nämligen Ray Parlour som säger följande:


"Those games were brilliant, absolutely fantastic, the best. You would give anything to play in one of those games again. They were the team you wanted to beat. We took defeat very badly and we made sure it didn't happen a lot. You didn't go out there thinking, 'we are going to try to win', we went out there thinking, 'we are going to win somehow'. For me, that's how you have to be as a footballer. You have to be ruthless. They were doing the same."Hela intervjun som hittas här är väldigt intressant och jag tycker ni alla ska läsa den. Han berättar på ett mycket härligt sett hur fruktansvärt bra matcherna mot Manchester United var och i stort sett menar han att det var underbar känsla att få spela dessa matcher.


Ray Parlour älskade matcherna mot Manchester United.

Hur svårt kommer Manchester United bli att möta är en fråga många ställer sig. I helgens ligamatch såg vi att dem inte var långt ifrån att besegras av Tottenham. De flesta skrattar bort det när dem ser resultatet som skrevs till 5-2, men sanningen var att Tottenham dominerade i första halvlek och även början av andra. När Man U fick en feldömd straff så grävde sig dock Tottenhamspelarna ner sig helt medan unitedspelarna fick en nytändning och avgjorde på 22 minuter. Att göra mål på Manchester United är inte omöjligt och trots att Vidic och Ferdinand är ett otroligt stabilt och bra backpar så är dem inte omöjliga. Vi ska veta att Manchester United är inne i lite av en formsvacka, men får trots det resultaten med sig. Det är det som definerar stora lag. Men vi har våra problem. Försvaret har svajat rejält och jag själv fick en chock när jag läste att vi inte släppt in ett enda mål hemma på Emirates i ligan. Det sista som vi släppte in var Keanes balja för Liverpool. Anfallet ser dock stundtals bättre ut och medan förlusten av Van Persie kan vara kännbar så har vi en ton med andra alternativ. Jag vet som sagt inte vart Eduardo tagit vägen, men Bendtner är mannen som troligtvis startar morgondagens match bredvid Adebayor om han inte är ensam på topp. Något säger mig att han blir ensam på topp. Jag vet hur som helst inte hur AW resonerar kring det här, men jag är rätt så säker på att han startar med en 4-5-1 formation.

Vad ska vi då förvänta oss? En lika bra match som på Emirates i höstas? En klassiker? Ännu en 4-4 match? Vi kan förvänta oss mycket, men jag tror att Manchester United har en stor fördel av att många har varit i den här situationen tidigare och har mycket mer rutin än vad Arsenal har. Men det måste inte betyda att dem vinner bara för det, snarare tror jag att vi har en stor chans att vinna eller åtminstone få lika på Old Trafford. Jag själv är rätt säker och tippar på ett 1-1 resultat. Målskyttar blir Ronaldo och Adebayor. Jag vet att det är ett vanligt svar, men jag tror verkligen att det inte blir mer spännande än så. Hur som helst så får ni mer videos, mer bilder och mer uttalanden imorgon då jag ska skriva en liten inför-rapport. Idag får ni tagga inför morgondagens match med Barcelona-Chelsea. Vi håller tummarna för Henry, men vi hoppas väl ändå på att möta Chelsea i en eventuell final? Ett enligt mig mycket lättare motstånd än Barcelona. Dock skulle Barcelona bli en mycket mer episk match. Nej, nu börjar jag skriva igen trots att jag skulle sluta. På återseende!


En obligatorisk bild på vår käre Fabregas. Kan han måla mot Manchester United? Det återstår att se.

Fabregas scores twice in Arsenal victory


Den 26e april 2009
Premier League | Emirates Stadium
Arsenal - Middlesbrough
2 - 0

(Fabregas 26, 67)

Först och främst märker ni nog alla vad som hänt med bloggens utseende. Den är inte längre vit/ljusblå med tråkiga standardfärger från blogg.se. Den har bytt skepnad och medan vissa kan tycka om den, finns det vissa som inte tycker om den. Oavsett vad ni tycker och oavsett vilka ni är så skulle jag uppskatta väldigt mycket om ni skrev lite feedback i kommentatorspåret. Var inte skygga, utan skriv ärligt vad ni tycker så ska vi se vad vi kan förbättra. Den största elogen går ut till Mikael som är mannen som står bakom allting (jag själv tar ingen som helst credit för hans arbete) och han ska ha ett stort tack före jag fortsätter dagens inlägg. Tack! (Om ni av någon anledning inte ser den nya designen så beror det på att ni inte rensat kakorna!)

Så, nu kan vi ta och gå in mer noggrannt på gårdagens match. Alla ni som såg den, såg även att alla arsenlspelare gick på halvfart. Trots det så kändes det som en sådan där underbar komfortabel seger, sådana som vi alltid brukade få säsongen 03-04. Det räknade inte att spelarna tog i, utan vi styrde matchen ändå. Nu är Middlesbrough ett bottengäng, men trots det är jag rätt så imponerad över att vi kan styra en match helt och hållet när vi går på halvfart. Det mest efterlängtade måste vara att Fabregas äntligen hittade målet igen. Senast han målade var borta mot Stoke(rätta mig om jag har fel!) när han satte in ett mycket sent kvitteringsmål på hörna. Det var tydligen hans första nickmål i professionella sammanhang. Men nu så fick han även visa sin högerfot. Han gjorde inte bara två mål, utan såg för övrigt väldigt het ut och tog många skottlägen. Det känns som han är otroligt taggad inför semifinalen.

Första målet kom till efter ett briljant arsenalanfall. Det var otroligt fint må jag säga. Det börjar långt ner i försvaret där någon passar Arshavin som passar den vidare till Bendtner som tjusigt klackar vidare (det trodde man inte han kunde!) till Fabregas som stöter bollen vidare till Arshavin som springer fram på högerkanten. Arshavin kommer ända ner till straffområdet där han passar tillbaka Fabregas som löpt sig ända ner och Fabregas sträcker lite på sig och skjuter elegant in den i målvaktens vänstra hörn. 1-0 to the Arsenal! Fabregas har för övrigt börja odla skägg som ni märkt. Manligt eller ej får ni bestämma! Vidare så får vår forne arsenalspelare Aliadiere M'broughs hetaste chans under matchen när han kommer till synes helt fri mot Almunia. Han får dock ingen riktig kontroll över bollen, men fyrar trots det av ett skott som Almunia räddar med vänsterbenet. En mycket fin räddning! 2-0 kommer i andra halvleken och trots att vi knappt spelar ordentligt (alla verkar verkligen taggade inför semifinalen) så lyckas Fabregas göra sitt och matchens andra mål. Efter ett pass av Eboue från mittlinjen så löper sig Fabregas nästan fri, men målvakten tar beslutet att rusa ut och möta honom medans Fabregas iskallt rundar honom och sätter den i tom bur ur en väldigt snäv vinkel.
Efter detta gör AW två byten (Fabregas mot Adebayor och Walcott mot Diaby). In till andra halvlek hade han även bytt in Djorou. Sedan rullar vi bara boll och avslutar matchen, trots några farliga lägen från vår sida. Vi vinner enkelt med två mål mot noll.

Två mycket intressanta saker ni måste få höra är dels att vi inte förlorat i Premier League på hela 20 matcher! Det är en mycket imponerande siffra sett till vårt lag och våra skadeproblem. 29 matcher till och vi är nya invincibles, eller vad säger ni! Den andra fakten är att vi inte släppt in ett enda mål på Emirates sedan jul. Vad säger ni då om det? Det är faktiskt riktigt imponerande och jag förstår själv inte hur det har gått till med den defensiven vi haft ett långt tag. Men nu står vi där vi står och nu väntar en semifinal i Champions League och som vi alla vet är Champions League något helt annat än ligan. Det verkligen känns bland alla arsenalspelare, alla arsenalledare och alla arsenalsupportrar hur dem går omkring som presenter som strax ska öppnas eller helfyllda ballonger. Ett mål på Old Trafford på onsdag kommer göra att presenterna öppnas, att ballongerna smälls och det kommer bli eufori bland allihopa. Frågan jag ställer mig är var i hela fridens namn Eduardo tagit vägen? Han finns inte med på skadelistan och han fanns inte ens med på bänken igår. Vad har hänt med honom? Det måste röra sig om något uttalande han gjort eller någonting liknande, för var skulle han annars vara? Eller så mörkar Wenger en långtidsskada på honom. Var han än är så har vi Bendtner som faktiskt spelade riktigt bra igår. Han sprang, han kämpade och han klackade(!). Han blir i mina ögon bara bättre och bättre, trots att han har en lång bit kvar. Han har hur som helst förbättrats otroligt mycket sedan i höstas.

Innan vi går över till Josefssons analys så kan jag passa på att nämna vad Wenger&Fabregas sade efter matchen igår:


What is important on Wednesday night is that we are at our best - when we are our best we can beat everybody, so let's focus on us to be at our best and not to speculate on any weakness of Manchester United because they have experience. If we play at our best, we have a good chance and can do it."

Fabregas uttallar sig om sina mål: "It keeps the run going we have got in the league and two days before the Manchester United game, which is probably our most important one of the season, it's good for the confidence."Det känns som hela laget har fullt med självförtroende och medans Manchester United släppte in två mål mot Tottenham igår (och vann med 5-2 ändå), så känns det inte som en omöjlighet att göra hål på dem. Det känns snarare som om vi har en riktigt stor chans att vinna på Old Trafford oavsett vad alla odds säger.

Så, Josefsson är tillbaka och han är här med en helt ny analys. Det är riktigt trevlig läsning, så passa på att läsa både spelarrecensionerna och listan på slutet.

Almunia - Härligt att få se Almunia tillbaka mellan stolparna igen. Han fick dock inte visa upp sig speciellt mycket i dagens match mot Middlesbrough. De få ingripanden han gör ser mycket stabila ut. En riktigt bra räddning gör han på Aliadieres friläge i andra halvlek. En stabil insats, även om han inte behövde göra något extra spektakulärt utöver frilägesräddningen.
Eboué - Högerback i dagens match, enligt mig gör han det riktigt bra och imponerar nästan lite med tanke på en del tidigare insatser då han inte alls varit speciellt bra. Han gör ett bra jobb defensivt, den enda egentliga negativa insatsen var väl när han och Touré, ja hela backlinjen, stod och såsade vid Aliadieres friläge. Offensivt sett gör Eboué en bra insats, han hänger bra med upp och försöker skapa lägen, det är även Eboué som frispelar Fabregas till ett av målen. Eboué fixar även ett par bra frisparkslägen offensivt sett.
Touré - En liten fundering på om Wenger kanske inte skulle ha sparat Touré inför kommande drabbningar mot Manchester United, men Touré fick starta och spela hela dagens match. Touré gör sitt jobb bra idag, det enda negativa idag var Aliadieres friläge.
Silvestre (Utbytt i 45:e minuten) - Silvestre imponerar nästan lite idag, från att tidigare ha sett otroligt darrig och osäker ut till idag där han inte alls gör något misstag.
Gibbs - Clichys ersättare fortsätter att göra bra ifrån sig. I dagens match släpper han inte till någonting defensivt, det är nästan stängt på hans kant. Till skillnad mot matchen mot Liverpool så är Gibbs även med upp i offensiven och skapar chanser. Han är själv på vippen att få sätta en boll. Det enda jag skulle vilja att Wenger gör, det är att låta Gibbs kasta några inkast nästa träning. En del inkast ser inte alls ut att hamna där mottagaren har tänkt sig att bollen ska hamna. Walcott (Utbytt i 68:e minuten) - Walcott står som vanligt för en enorm speed. Han var med och byggde upp många av dagens anfall. Han hade tyvärr en tendens till att ha en dålig förstatouch idag.
Fabregas (Utbytt i 68:e minuten) - Dagens kapten, gör en riktigt bra match och får dessutom måla två gånger idag. Det första målet skjuter han distinkt in efter en passning av Arshavin. Det är även Fabregas själv som slagit den fina löpbollen till Arshavin innan målet. När Fabregas gjorde sitt andra mål så satt jag nästan med hakan i backen, Eboué gör en jättefin genomskärare till Fabregas som rundar Jones och placerar bollen precis vid stolproten. Men det som var så imponerande var Fabregas löpning, sällan förflyttar han sig så snabbt på plan, han kom löpandes som ett skott mellan backarna. Fabregas gör som sagt en riktigt bra match, han kämpar och sliter på mittplan.
Denilson - Kämpar som vanligt mest i det dolda, syntes knappt till alls i offensiven men kämpar och sliter i defensiven. Ser till att hjälpa backlinjen riktigt mycket i dagens match och stoppar en del anfall innan de hinner bli farliga.
Nasri - Ovanligt osynlig idag. Han syns knappt till alls i första halvlek, i andra halvlek börjar han synas lite mer, men det är inte alls så mycket som vi är vana vid att se. Han gör å andra sidan ett mycket bra defensivt jobb i dagens match, men han hade kunnat visa upp sig mer i det offensiva.
Arshavin - Krigar på i dagens match, och skapar en hel del offensivt sett. Det är även Arshavin som spelar fram Fabregas till hans första mål.
Bendtner - Presterar riktigt bra i dagens match, inte alls samma kladd på bollen och felaktiga beslut idag. Han väljer att spela lite enklare, lite mer bestämt och lite snabbare än vad han gjorde senast. Han bjuder på en riktig delikatess när han klackar fram bollen till Fabregas som slår en löpboll till Arshavin som till slut resulterar i 1 - 0-målet. Det hände flera gånger också att Bendtner lyckades snappa åt sig bollen när det såg ut som ett anfall höll på att rinna ut i sanden, men som han på egen hand vände till ett farligt skottläge. En bra insats idag.
Djourou (Inbytt i 45:e minuten) - Djourou får spela sin första halvlek sedan skadan han ådrog sig mot Villarreal. Han kommer in och gör en bra match.
Diaby (Inbytt i 68:e minuten) - Blir inbytt direkt efter att Fabregas stängt matchen. Diaby blir en riktig injektion i laget, han springer sig fri och skapar lägen mest hela tiden känns det som. Han såg riktigt pigg ut idag och var riktigt nära på att få sätta en i slutet efter att han vackert klämt sig genom två Middlesbroughförsvarare. Han kämpar även otroligt bra i defensiven.
Adebayor (Inbytt 68:e minuten) - Vår långe anfallare är tillbaka efter sin skada, även han byts in direkt efter att Fabregas stängt matchen. Det syns att Adebayor vill mycket idag, men att han inte riktigt klarar av att göra det han vill. Det är en pigg och villig Adebayor vi får se idag men som kommer behöva någon match till innan han kan börja trolla på riktigt.

Josefsson lista följer:

Matchens tre kanoner:

 • 3. Här vill jag faktiskt placera Eboué som har ryckt upp sig otroligt mycket jämfört med tidigare insatser. Han är nästintill fläckfri defensivt sett och han hjälper till i offensiven på ett mycket bra sätt.
 • 2. Gibbs imponerar återigen i dagens match, han gör en riktigt bra insats i defensiven och bryter många anfall på ett distinkt sätt. Han tvekar heller inte att satsa i kamper som skulle kunna resultera i att han kommer in lite sent och drar på sig en frispark, men det är just att han inte tvekar som gör att han kommer in perfekt i kamperna och oftast vinner dem. Idag visar han även att han kan hjälpa till i offensiven och det är inte alls långt ifrån att han får göra ett mål.
 • 1. Att utnämna matchens kanon var ingen svår uppgift, i en match som går i halvfart så finns det en spelare som ser till att vi vinner. Fabregas. Han får ta emot ett par smällar i inledningen men reser sig och gör en riktigt bra match idag. Han fanns nästan lite överallt på planen och gör även två mål. Han står även för en del riktigt snygga pass och ett par frispelningar, nästan precis som vi är vana vid att se honom. Det känns som att Fabregas börjar närma sig sitt riktiga jag igen.

Glöm inte bort:


 • Bendtner som gör en otroligt bra match idag. Han får till en del tunga skott och hjälper till att bygga upp många anfall i dagens match. Helt klart en förbättring jämfört med tidigare, håller han i det här nu så kommer det bli riktigt bra.
 • Diaby som gör ett otroligt piggt inhopp. Hade han satt skottet i slutet som han själv jobbar fram så hade han nog hamnat på kanonlistan.

Matchens Spursspelare (Spelare som behöver putsa sina kanoner):

Jag kan inte hitta några spelare som gjorde dåligt ifrån sig i dagens match. Alla gör sitt jobb idag.

Josefssons sista tankar:

Idag spelar Arsenal en match som är svår att skriva någonting om. Man gör sitt jobb helt enkelt, varken mer eller mindre. Det är en sådan match där många spelare lufsar runt på halvfart, vilket man ju med lätthet kan förstå. Samtidigt så är man inte så pass nonchalanta att man släpper till onödiga mål i baken. Man skulle nästan kunna kalla det ett styrkebesked att kunna vinna en match såpass klart som Arsenal gör, med tanke på att spelarna gick på halvfart. En svårskriven match som sagt, defensiven får många berömmande ord i dagens resumé, det kan ha berott på bra försvarsspel, men det kan också berott på att Middlesbrough inte riktigt bjuder upp till dans idag. Jag vill gärna se det som en stabil seger och en sista slipning inför Champions League-mötet med Manchester United. På onsdag smäller det!

Ett stort tack till Josefsson för den finfina analysen! Sist men inte minst så kan ni via följande länkar se höjdpunkterna från igår:

Cesc Fabregas | 1-0
Cesc Fabregas | 2-0
Höjdpunkter från hela matchen!


Vår nye kapten har äntligen visat vad han går för efter sin långtidsskada!

Inför Arsenal - Middlesbrough


Middlesbrough - Arsenal
14.30 (svensk tid)

Med lite mer än en timma kvar till matchstart kommer det här lite försenade inlägget. Något tyder mig att jag var uppe lite för sent igår kväll. Hur som helst är det matchdag idag och det är en extra tidig match på Emirates. Vi får komma ihåg att det är tidsskillnad mellan England och Sverige. I England börjar således matchen 13:30. Nu möter vi ett Middlesbrough som det bara blev 1-1 mot tidigare den här säsongen. Visserligen hade vi stora skadebekymmer, men det har vi även nu. Vi möter ett Middlesbrough som ligger på nedflyttningsstrecket och endast har sju vinster. Detta ska vad som än händer bli en enkel uppgift för Gunners. Nu hoppas jag innerligt på att Wenger väljer att vila flera spelare inför årets viktigaste match mot Manchester United där vad som helst kan hända. Vi ska bara klara av att spela med en hel del reservspelare (om det vore så halva laget) mot M'brough. Vilka det än är på plan så är dem kapabla till att vinna över ett M'brough på Emirates, det är stor klasskillnad mellan lagen, det kan vem som helst intyga. Hur som helst blir det intressant att följa Jeremie Aliadiere som varit i Arsenal ett långt tag tidigare. Vi får se vad han är kapabel till.


Han gjorde mål mot oss i förra mötet, vi får hoppas att den forne arsenalspelaren inte gör det igen.

Jag tänkte mig inte att detta skulle bli en alltför lång blogg, så jag chansar på att laguppställningen kan komma att se ut så här för Arsenal. M'brough har jag ingen större koll på, så jag kan inte uttrycka mig i det fallet:

Fabianski
Sagna Toure/Djorou Silvestre Gibbs
Eboue Fabregas Denilson Arshavin
Bendtner Eduardo

Vi får se hur många spelare han väljer att vila, det är således svårt att förutse en startelva. Vidare så är viktigaste nyheten idag om de skattehöjningar man kan komma sig att göra i England. Det sägs att de som tjänar över 1,8 miljoner kronor kommer bli tvingade att betala hela 50 % och det kommer i dessa fall naturligtvis skrämma bort en hel del spelare från England. Wenger själv har uttryckt sin rädsla inför de eventuella skattehöjningarna:


Asked whether or not the Premier League relied too heavily on imported talent, Wenger said: "Don't worry, that time will soon be over because with the new taxation system and with the collapse of sterling...the domination of the Premier League will end." He added: "The pound was at 1.45 or 1.60 (euros) at one stage...from one day to the next it will be a financial problem for all the English clubs."Well, om så är fallet så är det ännu viktigare för Wenger och hans mannar att vinna titlar före den chansen rinner ut i sanden. Skämt å sido är det ett mycket allvarligt problem man kan komma sig att ställa sig emot och precis som han säger kommer den tiden då Premier Leagues dominans försvinner och den är inte långt borta. Vi får helt enkelt hoppas att det inte blir så pass illa och att finanskrisen snart är ett minne blott. Vidare så säger M'broughs Brad Jones följande:


"But we are not scared by anybody. You can't fear them. It's about attitude and, if you want it more than someone else, sometimes that's worth more than their talent. If we do that, we might come away with something."Ett typiskt underdog-statement. Vad mer kan man säga? Det ska bli kul att se vilken kämpaanda dem kan skaffa fram, för jag vet att om dem spelar på sin topp så är dem inte ett riktigt bottenlag. Vidare så har vi ett intressant uttalande från vår forne a-lags spelare Robert Pires som säger att Arsenal har en riktigt stor chans att vinna semifinalen mot Manchester United:


"Arsenal are my team. I am a supporter so I want them to win. But I also genuinely believe they are capable of reaching Rome. We played Manchester United in the group stage. Both games ended 0-0 and neither was a great match. That can happen in group games. Sometimes you settle for a point. But in the sudden death games, as when we played Arsenal, it is different. There is not the same mindset so it is difficult to say who I think will win from my experience of playing against them this season. But United have so many players who have the experience of playing in Europe and that can count for a lot. I have to say, though, that I was impressed with Arsenal."Egentligen är hela artikeln värd att läsa och den hittar ni här. Det är alltid kul med gamla legender som håller på oss och Pires är bara en i mängden. Det är även hur roligt som helst att se att han skriver att han är en supporter. En sista intervju som ni alla borde tillägna er sex minuter för att se är en mycket intressant intervju med Arsene Wenger där han blir intervjuad om allt möjligt. Den är otroligt intressant och jag föredrar att ni tittar på den så snabbt som möjligt!

Matchen mot Manchester United är matchen alla längtar till. Middlesbrough är matchen där vårat försvar tar sitt slutgiltiga test. Låt oss vinna och se till att ha stort självförtroende när vi går in på Old Trafford på onsdag. Come on you gunners!


Pires hoppas på oss i en CL-final. Det hoppas jag att ni också gör.

Fabregas debiterad för "spottincidenten" mot Hull


Spottade, spottade inte, spottade, spottade inte - turerna är många i incidenten mot Hull tidigare i år.

För er som inte känner till incidenten kan jag sammanfatta den väldigt kort. I kvartsfinalen i FA-cupen så låg vi under med 0-1 hemma på Emirates. Med ungefär 19 minuter kvar så vänder vi matchen med två mål och efter matchen kommer Fabregas - som då var skadad - ner på planen för att gratulera spelarna. När han intar spelargången så har han tydligen tagit och spottat på Hullspelarna och managern Phil Brown. Phil Brown var het som en stekpanna efter detta och var så furiös i intervjuerna att jag knappt kunde tro mina ögon och öron. Phil Brown blev efter detta ett stort hatobjekt för alla arsenalfansen och Hull bestämde sig illa kvickt att börja fila på en anmälan till FA-cup styrelsen(tror jag det var?). Det rätt så ironiska är att Brown medgett en hel del saker som inte stämmer. Först sade han att det bara var han som såg incidenten men efter ett tag var det tydligen alla hullspelarna inlusive den assisterande managern som såg händelsen. Sedan började man att studera en viss video väldigt sorgfälligt. Videon jag pratar om är en incident mellan en ung Fabregas och en Ballack i Bayern München. Ballack har just tacklat ner Fabregas och Fabregas blir ursinnig och går och svär honom i ansiktet, men det ser ut som han även avfyrar en spottloska. Någonting som dementerades av alla parter efter matchen (av både Ballack, Fabregas och Bayern Münchens ledning). Därför var det ytterst konstigt att Hull började granska en video som inte ens innehåller en spottloska och hur i helsike skulle man använda den som bevis? För att visa att han gjort det förr och att han således är kapabel till att göra det igen? It makes no sense. Phil Brown angav även att Wenger varit så oartig och inte skakat hand med honom efter mötet i kvartsfinalen. Wenger var säker på sin sak och svarade artigt att han till och med letade efter Brown, men såg honom ingenstans och kunde således inte skaka hand med honom. Brown angav även att Wenger inte skakat hand med honom i det tidigare mötet i Premier League. Någonting som han senare dementerade efter att fått sett videobevis.


Videon som Hull granskat.

Hur som helst så skickade de in en anmälan och nu har tydligen FA gått med på att bötfälla både Fabregas och Brown. Den senare för oartigt beteende efter matchen. Hur i helsike dem fått fram att Fabregas spottat på hullspelarna är för mig obegripligt. Det finns inga andra bevis än partiska vittnen. Något sådant kan man inte gå på. Wenger har sedan avslöjat att han har tillgång till videomaterial som skulle fria Fabregas från anklagelserna. Men då får man vara kritisk igen, varför visade han inte detta videomaterial från första början? Hela incidenten är för mig så obegriplig och diffus så jag själv knappt förstår vad som försigår.  Hur som helst har i alla fall Fabregas&Brown debiterats och har nu ett antal dagar på sig för att strida emot anklagelserna. Hur det går får vi se vidare.

Eftersom detta är den största nyheten ur ett arsenalperspektiv så har Wenger pratat med media och naturligtvis försvarat Fabregas. Han säger följande:


"He won't be banned. He's been charged, we have to accept that, we're open to investigation, we're open to any evidence, if they have something we accept the punishment. If they have nothing we hope he won't to be punished. On what I've seen he won't be. But such a big thing has been made of this story that the FA go further. I know how it works at the FA. I have known them for long, long enough."


Vidare om anklagelserna mot klädstilen säger han:

"I always said we are always very open to co-operate with any investigation. I personally looked at the reports, at the video evidence and there is nothing in there against Cesc. I thought he was dressed in a proper way. There is a famous expression, do not judge people by the way they dress, so why should people suddenly do that? I would never impose a dress code. Why should someone who is 21 years old not be able to dress in a relaxed way?"Med det sagt kan vi förhoppningsvis släppa det ämnet för dagen och gå vidare. Arsene Wenger har även tilltalat fansen och bett dem att bli tålmodiga och se på de positiva den här säsongen. Målet var enligt honom att vinna Premier League, men han kan längre inte göra någonting åt saken på grund av den dåliga ligastarten. Jag vet att många arsenalfans kommer vara ursinniga på det han har sagt. Han säger att vi kommer att satsa på högre placeringar nästa år och att vi trots allt är kvar i CL och gick till semifinal i FA-cupen. Att gå till semin i FA-cupen och klara av fjärdeplats i ligan är inte nog. Jag vet att han själv också vet det, men säg det då, sitt inte där och försök att ta ut det positiva redan nu. Vi måste inse vad som gick fel. Han måste förstå att vårat tålamod och våran törst efter en titel krymper och krymper för varje säsong. Vi gick in i den här säsongen med målsättningen att äntligen få lite silverware, men förutom CL så är det inte längre möjligt. Vårat tålamod är snart slut och jag hoppas Wenger tar tag i sig och ser till att skaffa lite titlar nästa säsong. För det kommer bli sista chansen, det är jag säker om. Om vi inte vinner Champions League den här säsongen och inte vinner någonting nästa säsong (oavsett hur bra det går), så kommer allas tålamod att vara slut. Han måste inse det och göra någonting åt saken. Hur som helst så sade han följande:


"I believe that we are at the stage in England where you can only come out with negativity every day. But I'm long enough in the game to know that to manage a team that goes into the Semi-Final of the FA Cup and Semi-Final of the Champions League, with a team of that age, and to still have a chance to go back into 3rd position ... OK, we didn't win the championship but it could be worse in the future don't worry"En desto intressantare nyhet ur ett svenskt perspektiv är att Ibrahimovic sade att han inte var långt ifrån att gå till Arsenal när han spelade i Malmö. Han hade till och med varit på Colney (träningsanläggningen) och pratat med Wenger. Sedan visade sig att han föredrog Ajax och det kan jag förstå. I Arsenal skulle han knappt kommit in i a-laget de två första säsongerna. Det var före och under eran vi var invincibles och jag tror knappast Ibra skulle fått spela. I Ajax fick han chansen och tog den. Jag tror dock han skulle jobbat sig uppåt i Arsenal och möjligtvis fått chansen efter ett tag, men det skulle dröjt och Ibra är som vi vet ingen tålmodig person.

Mer finns det egentligen inte att rapportera om idag. Chelsea möter West Ham och vi får hoppas på att dem förlorar poäng ännu en gång så vi kommer närmare tredjeplatsen. Att gå om Anelka och hans dryga lagkamrater skulle vara sjukt skönt och möjligtvis lite plåster på såren för förlusten i semifinalen. Ett Chelsea som jag hoppas att vi möter i final i Champions League om vi går dit. Chanserna för att det händer är dock ytterst minimala då Barcelona leker i ligan. Ena 4-0 vinsten efter den andra och Henry ser ut att trivas i det nya gänget. Någonting som han inte vill är att möta Arsenal i finalen och det vet vi varför. Han älskar fortfarande klubben enormt mycket och efter att ha spelat åtta år i en klubb som du är betraktad som legend i är hjärtvärmande. Det kommer bli svårt för honom personligen att spela mot oss och det får väl betraktas som en bra nyhet om vi tar oss till final mot ett eventuellt Barcelona. Hur som helst finns det ingen annan värdig segrare än Barcelona om vi inte vinner och det hoppas jag alla förstår. Imorgon så möter vi Middlesbrough i ligan och ett inför-matchen inlägg får ni vänta på tills imorgon! Ha det gött!


Vem skulle säga nej till att möta Barcelona i en eventuell CL-final och en viss Henry?

Mötet som vi alla längtar på kommer allt närmare.....


Kommer vi få se något mer av vår magiske brasilienfödde kroat? Han kan visa sig bli väldigt värdefull om Wenger bara vågar satsa på honom.

Hej på er alla kära bloggläsare! En fin dag idag med både sol och höga plusgrader! Men medans jag satt här och smuttade på min coca-cola light så kom jag över en artikel på aftonbladet, nämligen denna. Jag trodde direkt att aftonbladet hade antingen missförstått artikeln eller bara tagit det från en dålig källa. Så visade sig det inte vara. Ja, jag vet att Anelkas uttalande bara är en psykning, men för i helvete. Det han säger är så himla förbannat jävla dumt så jag kan inte låta bli att bli arg. Hur kan han i någon av alla sina världar påstå att Chelsea är en större klubb än Arsenal? Sett till spelarmaterial så kan jag absolut gå med på det, men att påstå att man i Arsenal bara spelar för att komma fyra är så idiotiskt så jag tappar fattningen. Jasså, vi skiter fullständigt i ligatiteln varje säsong, vi vill bara komma fyra, det är lugnt för er alla andra lag, vi kan förlora med flit så vi kommer fyra istället för en högre placering. Jag hoppas han själv förstår idiotin i det han sagt. Nu kan ju andra säga att psykningen fungerade, men dessvärre spelar jag inte i arsenal och kan således inte svara på den frågan. Hur som helst förstår jag inte hur man kan kalla ett lag som bara vunnit två ligatitlar och någon enstaka cuptitel här och där för ett större lag. Jag får helt enkelt ta och använda mig av våran egen hejarramsa tillägnad Chelsea:

F**k Off Chelsea FC.
You ain't got no history.
10 fa cups, 13 league titles.
That's a f*cking history...

Vidare så säger alla skaderapporter att Van Persie kommer missa första semifinalen mot Manchester United. Det är naturligtvis riktigt synd. Han har för första gången i sin arsenalkarriär nästan varit helt skadefri, men nu på slutet har han blivit påmind av skador gång på gång ännu en gång. Desto roligare nyheter är som jag rapporterade igår att Djorou kommer tillbaka och kommer antagligen att ersätta Silvestre. Jag tror och hoppas Wenger är så smart att han vilar Toure på söndag och låter Silvestre spela förhoppningsvis sin sista match denna säsong. Jag vet att jag kanske är lite för hård mot Silvestre, men det han visat upp på sistone har inte imponerat på någon arsenalsupporter. Den enda anledningen varför han får spela är på grund av att Gallas och Djorou är skadade. Adebayor och Almunia är också tillbaka tål att tilläggas.

S
edan så har vi väl lite dåliga nyheter om Rosicky. Det sägs att hans karriär kan vara över i tjeckiska dagstidningar, men hur många gånger har vi inte hört det nu? Ena dagen är hans karriär slut, andra dagen är han nära till comeback. Han var ju alldeles nyligen så nära comeback i reservlaget? Jag själv anser att dem helt enkelt pratar nonsens och källan är ju inte den bästa precis. Men på tal om Rosicky så kommer han inte att kunna spela den här säsongen i alla fall. Det bästa för honom vore om han fick en hel försäsong i benen om han ens kan bli frisk, för det har synnerligen visat sig att vara det svåraste. Jag länkade ju till en youtubeintervju med honom här längre ned på sidan och där säger han att han ser ljuset i slutet av tunneln och det vore väldigt konstigt om han blir borta mer än två månader (eller vem vet egentligen). Han skulle ju först göra comeback i höstas, sedan flyttades det upp till i vintras och efter jul. Efter det blev det till våren och nu ser det ut som mannen aldrig kan bli helt återställd. Hur som helst får vi se vad som följer. Mycket talar för att Wenger säljer honom i sommar.


Kommer det ta ännu ett år till för att läka skadan? Vem skulle bli förvånad om så blev fallet? Mycket talar dock för att Wenger kan komma att sälja honom i sommar, något som det råder delade meningar om.

Bendtner säger att han kan fylla Van Persies skor i hans frånvaro (något säger mig att min översättning blev helt fel). Bland annat säger han detta:


"We had a down period - me personally as well - but it makes people stronger, more determined and focussed. That is exactly what it has done with me and I have been playing better since then."Han hade en minst sagt riktigt dålig period ja, men jag tycker att han förbättrat sig. Hans mål har en tendens att alltid vara viktiga och avgörande när de väl kommer och om Bendtner bara får några år på sig kommer han bli en anfallare av högsta rang. Men han är långt ifrån där än och han har visat sig vara helt ojämn i arsenaltröjan. Frågan är väl inte om han kan spela lika bra som Van Persie i hans frånvaro (för det kan han inte), utan frågan är om han är kapabel till att göra ett så pass bra jobb som möjligt bredvid vem han än spelar. Jag hörde någonstans att Wenger tänker ha Fabregas som en släpande anfallare igen. Hoppas Wenger förstår att det är ett misstag, för Fabregas positionsspel blir så mycket bättre när han spelar djupare ner i banan och hans syfter är inte att göra mål, utan att leverera dem där skickliga passningarna som ingen annan i världen kan leverera (förutom vissa spelare i barca).

En video ni borde ta en titt på är följande. Det är alltid roligt med gratis videos på arsenal.com och trots att den redan finns ute på tuben sedan ett tag så är det alltid roligt med liknande videos för er som av någon anledning missat att ta en titt. Jag vill även passa på att uppmärksamma gårdagens redigering av blogginlägget. Jag lade till två stycken som handlade om dels Wengers tankar om den kommande semifinalen och dels en väldigt intressant intervju med Mathieu Flamini.

Själv har jag de senaste dagarna taggat något enormt inför semfinalen(-rna) mot Manchester United och när jag ser diverse trailers inför matchen så blir jag så himla glad över det vi uppnått trots allt. Det är andra gången i Arsenals historia som vi kommit till semifinal i Champions League och att göra det är inte världens lättaste. Att vara en av Europas fyra bästa lag är bara det en riktigt bra utnämning och för er som bara säger att vi haft en enkel väg till semifinal, ni kan ingenting om fotboll och dess charm och betydelse. Två trailers som jag fastnat för ordentligt kommer jag "embedda" (svenska ordet tack?) in i slutet av mitt inlägg. Det förstnämnda är inte av bästa kvalitet och möjligtvis inte bästa trailern, men jag tycker musiken och allvaret i den säger en hel del om det kommande mötet. Den andra trailern är en av de bästa jag någonsin sett. Först trodde jag att Man U och Arsenal gått med på att spela in en reklamfilm, men upptäckte senare att det är datoranimationerna som är sjukt imponerande. Tevez, Ronaldo och Denilson ser ju helt riktiga ut medans de kunde gjort ett lite bättre jobb på Fabregas och Bendtner. Men bortsett från det är den verkligen grym. Ta en titt! På återseende!

Manchester United - Arsenal


Manchester United - Arsenal

Defensiven måste förbättras illa kvickt!


Silvestre måste skärpa sig om laget ska ha en chans i semifinalen mot hans gamla lagkamrater i Manchester United.

Efter den smått historiska matchen på Anfield i förrgår är det nu dags att blicka framåt mot CL-semin. Först kommer naturligtvis mötet med M'brough och det är en oerhört viktig match, jag kommer snart ta upp varför. För det första vill jag bara citera min (vit)ryske vän. Efter att Liverpool vänt matchen i tisdags och det stod 2-1 till Pool så skrev han följande i ett sms: "Får hoppas på lite rysk magi ". Det roliga i efterhand är väl att han inte kunde ha mer rätt, rysk magi blev det. Men det blev dock stora frågetecken efter matchen. När kameran efter matchen fokuserade på spelarna som tackade varandra för matchen så såg men en väldigt arg Fabregas pratandes med Nasri. Mycket talar för att han var arg för att vi andra gången den här säsongen tappat bort en vinst på tilläggstid. En vinst som vi egentligen borde säkrat tack vare Arshavins fjärde mål. Jag kan förstå varför. Om defensiven är lika svag som i tisdags kommer vi bli överkörda av United. Fabregas var allvarlig och sade följande efter matchen:


"Everybody must take responsibility for the fact we conceded four goals. Not just the defence or the keeper, because everyone must help."
Fabregas har vinnarinstinkten som många verkar sakna i laget. Han förstår att våran enda chans till en titel är Champions League och hans största mardröm vore om vi blev krossade av Manchester United i semin. Just nu pekar allting på att vi blir krossade om vårat försvarsspel fungerar som det gör nu. Vi får komma ihåg att det inte endast är försvarets problem. När vi handskas med att ha reservspelare på plan (Vårat andraval som keeper, andraval som vänsterback, fjärdeval som mittback) så är det klart som fanken att exakt alla måste hjälpa till. Man kan inte göra det så enkelt och skylla allting på Silvestre eller Fabianski. Gibbs har klarat sig fenomenalt bra de senaste matcherna och om det inte vore för honom skulle vi ha släppt in tre mål (till 100 %) och säkert mer än det. Gibbs har gjort ett fantastiskt jobb, men vi kan inte låta oss bli lurade av det. Även han behöver hjälp och i det förstod Nasri i förrgår. I en sekvens som Josefsson tog upp i gårdagens blogg så blev Gibbs helt ensam ute på vänsterkanten då Nasri sprang en lång sträcka för att hjälpa honom. Om vi ska någon som helst chans i semifinalen så måste alla spelare fungera så. Det måste bli ett lagspel á la Barcelona.

Om det fortsätter som det gör nu kan vi redan självskriva in Manchester United som finalister. De kommer tortera våran backlinje och 3-0 till Manchester United är inte ens ett förvånansvärt scenario. Samtidigt ska vi inte lägga alla resurser på defensiven, men den måste tätas till snabbt. Wenger måste i nästkommande träningspass köra defensiv en stor del av träningen. Silvestre måste kunna ta fram sin rutin som han erhåller och visa att han platsar i vårat a-lag (ganska ironiskt då han inte ens platsade i Uniteds), Sagna måste visa varför han är en av världens bästa högerbackar och Gibbs måste fortsätta visa sitt fantastiska spel. Touré är den enda som jag inte nämnt de senaste dagarna. Toure har jobbat i det tysta och han har de senaste matcherna visat prov på förstaklassigt försvarsspel, trots att han aldrig gjort något större ingripande så finns han alltid där på sin position och skjuter bort allting som kommer nära. Här kommer även matchen mot M'brough in. Om vi visar att vi åtminstone filat till försvarsspelet lite så kan vi bli lite mer optimistiska inför semifinalen. Som sagt så är jag 100 % säker på att Wenger kommer vila en hel del spelare, men oavsett vilka spelare han vilar och vilka han spelar ska vi visa vem som än scoutar för United att vi inte kommer släppa till några chanser över huvud taget nästa vecka. Det kommer bli enormt svårt, men det är genomförbart, det är det.

Att se en liknande matchbild som vi hade mot Man U i höstas kommer dock inte till fråga. Ronaldo och Rooney hade minst sagt otur i sina avslut och om det inte vore för det skulle United vunnit enkelt. Vi måste täta till försvaret så pass mycket att ingen skall kunna ta sig igenom oavsett vilken spelare det är. Om vi skulle ta oss till en final skulle förmodligen Barcelona vänta och vi vet alla hur det kommer gå i sådana fall om vi visar upp ett likadant försvarsspel som mot Liverpool. Henry, Messi och Eto'o kommer göra slarvsylta av oss. Det kan i sådana fall bli den mest ojämna CL-final som någonsin skådats. Men låt oss ta en sak i taget. Manchester United kommer bli tillräckligt svårt och första mötet kommer bli en bra vägmätare var vi ligger till.


Vi kommer göras till slarvsylta av R&R om vi fortsätter med ett liknande försvarsspel.

Vad har då mer hänt? Inte speciellt mycket. Det enda som är av intresse är att Fabianski i stort sett legat sömnlös på grund av semifinalen mot Chelsea i FA-Cupen. Han känner en djup ångest och tar på sig hela förlusten:


"I know that it was mostly because of me that we did not qualify for the FA Cup final. When you are honest and look with honest eyes on that, you can say it. Every day I had been waking up with the game still in my mind, so it was not easy. When the season is finished, maybe I will clear it out from my mind. It was a big, big chance to win something this season in the FA Cup. I did not help my team like I should have, and I am sorry for that."Det är starkt av honom att gå ut och säga det, men att han ska på sig hela förlusten är onödigt. Niva (eller om det var Bank) beskrev det riktigt bra i sin blogg - det var en av Wengers sämsta matcher någonsin. I sådana fall ska inte någon som Fabianski ta på sig förlusten. Det är hela laget som skall ta på sig förlusten (förutom en briljant Walcott). Men om det är enda sättet för honom att komma över det, så visst.

Vidare så är två saker av betydelse. Wenger har på den officiella sidan sagt att de defensiva problemen berodde på trötthet. Visst har det en faktor, men när han säger att han tänker på att inte vila spelare på söndag så gör ilskan mig påmind. Att vila spelare är den enda fördelen vi har inför mötet mot Manchester United som fortfarande har ligan kvar att kämpa för. Att då säga att bästa sättet är inte att vila spelare utan att vinna matcher i Premier League är horribelt. Vi måste vila spelarna som har spelat för mycket, inget snack om saken. Försvararna behöver också vila och Gibbs (som inte har spelat allt för många matcher) och Sagna (som har vilat under sjukdomen) kanske klarar det, men Toure då? Toure har slitit och kämpat sedan jag vet när. Han är på risken att gå sönder om han inte får vila och jag ser det allt annat än tjänstefel om han inte låter Song spela mittback på söndag. Sedan måste han förstå att han inte kan riskera skador på viktiga spelare i truppen och att han måste vila åtminstone några. Jag tycker även att vi fått se för lite av Eduardo. Han har gjort en del fantastiska mål sedan han kom tillbaka från skadan, men jag har inte sett till honom sedan den där matchen i FA-Cupen där han antagligen gjorde årets mål. Om vi släpper det så har Flamini gjort en intressant intervju med BBC där han förklarar varför han lämnade Arsenal. Den är värd att se på! Även han säger att han fortfarande älskar Arsenal och det fyller en stor plats i hans hjärta. Flamini som stannade hos oss i fyra år och nu spelar i Milan. Han verkar fortfarande vara en hyvens kille, men det är fortfarande synd att vi gick miste om honom i somras.

Sist men inte minst kan jag även komma med tre(!) riktigt roliga nyheter! Den första är bra för Arsenals defensiv i form av att den positiva nyheten är att Djorou enligt honom själv kommer vara spelklar till mötena mot Manchester United. Det kommer minst sagt vara välkomnande och jag får skylla lite på mig själv när jag för några veckor sedan hellre ville ha Silvestre än Djorou i startelvan. Mycket på grund av den rutin och erfarenhet Silvestre har. Efter hans prestationer i föregående matcher kan jag med säkerhet säga att Djorou är ett måste i backfyran. Han är en snabbare och mer teknisk spelare. Vi får hoppas att han hittar den formen han hade i vintras och ser till att sudda ut Rooney och alla de andra som kan komma att köra över honom nästa vecka. Den andra roliga nyheten är att vårat ungdomslag (bl.a innehållandes en av Arsenals kommande superstjärnor Jack Wilshere) har gått till FA Youth Cup final. Det är första gången sedan 2001 det hänt och man har lyckats visa prov på att våran ungdomsakademi är med och kämpar där i toppen. Gårdagens seger mot Manchester City med 4-1 gör att vi gick vidare till final med 6-2 i aggregat. Grattis till dem! Den tredje roliga nyheten är att bloggen snart kommer att byta skepnad. Förvänta er inget stort, men det är så att en viss läsare erbjudit sina tjänster och ska se till vad han kan göra åt designen. Vi får hoppas på lite rödvita färger! På återseende!


Djorou kommer vara tillbaka mot Manchester United! Välbehövande!

Lång blogg med smått&gott från gårdagen!


Har ni hämtat er från matchen igår? 4-4 och en oförglömlig match!

God dag på er alla! Nu när vi alla har lugnat ner oss efter gårdagens match kanske vi kan ta och bena upp matchen igår och titta mer på spelarprestationer, höjdpunkter, tränar- och spelarkommentarer och annat smått och gott. Det var som sagt en fantastisk match igår, en av de bättre jag upplevt under mitt liv. Samtidigt som det var lite smärtsamt att Benayoun kvitterade i slutminuten så kändes det som en vinst och jag kan fortfarande och kommer inte att kunna glömma vilken otroligt stor prestation Andrey Arshavin stod för.

På grund av att detta är en supporterblogg blir det väldigt lätt att man glorifierar sitt lag när de vunnit, hur dåligt de än spelat och smutskastar sitt lag om de förlorat. Jag känner för att ta upp gårdagens match i det perspektiv att vi alla förstår vad som hände. Arsenal blev egentligen bortdominerade av Liverpool som hade ett furiöst tempo under hela matchens gång. De hade krossande 23-9 i skott och 14-4 i skott på mål, då får vi komma ihåg att alla fyra skott på mål gick in. Arsenal hade endast de lägen som så småningom gav mål som var riktigt farliga (förutom några få andra) under Liverpool ständia dominans. Men Arshavin (inte Arsenal, utan Arshavin) lyckades på något sätt sätta in hela fyra baljor och stal en poäng, för att senare bli stulen på tre poäng. Arsenal var under större delar av matchen borta och vårat försvar kan man ifrågasätta många gånger under matchen, men det kan man även göra med motståndarlagets försvar. Om vi skulle gått enligt fotbollens regler skulle det här blivit en ensidig match och Liverpool skulle vunnit med 3-0, men nu är bollen rund och det finns inga regler, dessutom finns det en Arshavin och därför slutade matchen i ett chockartat 4-4.


ARSHAAAAAAAVIN!

Arsenal.com har som vanligt tagit ut de viktigaste frågorna&svaren från presskonferensen efter matchen. AW säger bland annat:


"It shows he has a good left foot, but in full confidence he can be relaxed enough to take the goal anyway. I have been in this job a long time and not many players get four goals in a top game like that. I didn't expect him to do that - he has scored seven in seven games." "I never doubted the character of my players. The fact they came into the dressing room very, very disappointed says a lot about their character. It shows they wanted to win and that we go for it every time. It takes quality to respond like we did today, only three days after the [FA Cup]."Han nämner också att han inte tyckte att Bendtners mål var offside. Han är nog minst lika glad över Arshavins fyra mål som alla andra supportrar, men han måste ju hålla tillbaka känslorna och komma ihåg att vi trots det är ett lag, vilket han gör på ett bra sätt. Ni som har Arsenal TV kan se en intervju med Fabianski. Personligen har jag velat skaffa det en längre tid, men pengarna måste i rådande finanskrisen gå till någonting annat, tyvärr. Det finns inte så mångar mer personer som uttalat sig om matchen igår förutom Arshavin själv som säger att han kan bli ännu bättre (!?). Gudskelov, vad kan han då åstadkomma? Fem mål? Hur som helst säger han följande:


“I do not think I have adapted yet because in the first half I was quiet, except for the one moment when I scored, it is difficult, but I will try - I need time. I am a new player, I have to go through [my own] pre-season and then everything will be better. I had only scored a hat-trick twice in my career. I feel good, but also disappointed because we did not get the victory. Both teams wanted to win. What can I say? It was unbelievable football, but that is England for you.”
Det han säger är så klart sant och han kan säkert bli bättre i den mån att han gör en bättre overall prestation, men att han gör fyra mål till kommer vi nog inte se på ett bra tag.

Med det sagt vill jag nu introducera min nye sidekick Simon ”eXotic” Josefsson. Simon kommer i denna blogg skriva om lite ditt och datt, men främst kommer han att skriva om matchens prestationer, korta spelarsummeringar och lite annat smått och gott. Gårdagens spelarsummeringar är följande:

Fabianski - En av spelarna i dagens match som man verkligen ska hylla, gör flera otroligt bra ingripanden och gör egentligen bara ett misstag.
Sagna - Gör en stabil insats, vilket vi är vana vid att se. Sagna skötte defensiven bra precis som han ska göra. I det offensiva gjorde han det han skulle, inte så mycket mer än det.
Touré - King Kolo gör ingen jättebra insats idag, han kom in sent i en del dueller och var inte speciellt dominant i försvaret. Det kändes som att Liverpool kunde ta sig fram lite väl enkelt när de spelade sig igenom centralt.
Silvestre - Silvestre gör inte alls en bra insats i dagens match, det händer oroväckande ofta att han ställer till det för Arsenal. Han missuppfattar vad Fabianski vill att han ska göra med bollen och slår svaga hemåtpass som blir livsfarliga. Två av målen får Silvestre ta på sig i dagens match.
Gibbs - Vilken kille! Vilken match vår unge backtalang gör, han gör en nästintill fläckfri match idag. Sköter defensiven oerhört bra, det är inte lätt att ställas mot Kuyt men Gibbs sköter det hela otroligt bra. Det är några få gånger som Liverpool tar sig förbi via hans kant, men det är inte alls så illa så det sänker hans insats på något vis. Han tar trots allt över efter en av Premier Leagues bästa vänsterbackar och sköter det otroligt snyggt.
Nasri - Gör en riktigt bra match även han. Trots att han inte syntes till så jättemycket, han var inblandad i förarbetet till Arshavins första mål och han gjorde även många bra defensiva arbeten, bland annat en där han löper från sin högerkant, hela vägen till vänsterkanten för att hjälpa Gibbs som blivit ensamstående med två - tre Liverpoolspelare, där Nasri bara snappar åt sig bollen och vänder spelet. En riktigt bra insats som sagt.
Denilson(utbytt i matchminut 65) - En spelare som normalt sett inte syns till jättemycket, utan brukar jobba lite osynligt. Idag var han lite väl osynlig, syntes till lite i första men försvann helt i andra. Jag hade glömt bort honom och blev påmind om att han var inne på plan när bytet kom. En bra första halvlek men lite väl osynlig i andra.
Song - Sköter sig bra idag, inte mer. Missade några till synes enkla pass men väger upp det genom att jobba otroligt hårt defensivt.
Arshavin - Matchens kille, för det första stänker han in fyra mål. För det andra jobbar han otroligt bra i defensiven och hjälper Gibbs så mycket han bara kan. Han vinner närkamper och vänder spelet till Arsenals fördel flera gånger om. Det är inte vilka mål som helst som han gör heller, ett kanonskott som sitter ribba - in, efter fint förarbete av Fabregas och Nasri. Det andra målet som han helt på egen hand skapar där han snappar åt sig bollen från en sovande Liverpoolförsvarare sedan kliver han upp och stänker in bollen i bortre hörnet, helt otagbart för Reina. Det tredje målet stänkte han in efter ett inlägg av Bendtner och en dålig undanrensning av Liverpoolförsvaret. Det fjärde målet får han tack vare en snabb kontring via Theo Walcott som frispelar honom, han gör inga misstag och stänker in bollen med vänstern. Man bara måste ge Arshaven ett grymt bra betyg för hans insats i dagens match.
Fabregas - Gör en helt okej insats, slog inte de där perfekta bollarna som man brukar se honom slå, men gör ändå ett bra jobb i dagens match. Hans förarbete till 0 - 1-målet är grymt bra, där han först stjäl bollen från en Liverpoolförsvarare, för att sedan överlappa Nasri så han kan få bollen, därefter så skickar han bara bollen snett bakåt till Arshavin som tackar, skjuter och gör mål. Fabregas spelade ju inte på sin vanliga position till en början, utan började lite högre upp som en släpande forward bakom Bendtner vilket kan vara anledningen till att han inte kom in i matchen så jättebra. När han sedan fick kliva ned till sin normala position där han är van vid att stå och måtta fram perfekta bollar så svängde matchen så mycket så det fanns inga lägen till att slå sådana bollar. Men han gör en godkänd insats idag.
Bendtner (utbytt i matchminut 89)- Gör ingen höjdarmatch idag. Han kladdar aningen för mycket på bollen och slår pass som inte riktigt sitter där de ska. Samtidigt så slutar han ju aldrig springa och kämpar alltid hela matchen igenom. Hans bästa insats var självklart inlägget som resulterade i Arshavins tredje mål, i övrigt gör han ingen höjdarinsats.
Walcott (inbytt i matchminut 65) - Killen med spring i benen ersatte Denilson, som varit osynlig under hela andra halvan, och tog över Fabregas plats som släpande forward. Han får inte röra bollen så många gånger men de få gånger han hinner röra den så spelar han den smart. Speciellt när han serverade Arshavin ett friläge i Arsenals kontring. Ett friläge som Arshavin satte.
Diaby (inbytt i matchminut 89) - Kommer in tämligen sent och ersätter Bendtner. Man hann inte alls se speciellt mycket av Diaby, lite jobb i defensiven som han sköter bra.

All credit till eXotic! Han kommer även vara med oss i fortsättningen lite då och då, så förvänta er mer av honom! Efter spelarprestationerna vill jag introducera ännu något nytt i min blogg. Josefssons analys! Simon ”eXotic” Josefsson fortsätter och har tagit ut vissa arsenalspelare för att ge dem vissa benämningar, låt oss titta (eller rättare sagt läsa!).

Matchens tre kanoner:
 • 1.Arshavin - Han är självskriven som nummer ett på dagens kanonlista. Andrey Arshavin! Fyra mål säger egentligen allt, plussa på med bra defensivt arbete och han är ohotad etta på kanonlistan ikväll!
 • 2. Fabianski - Räddar Arsenal flera gånger i inledningen av matchen, utan honom hade Liverpool kunnat springa iväg innan Arsenal hunnit reagera.
 • 3. Gibbs - Gör en oerhört bra insats som vänsterback i dagens match. Näst intill fläckfri i försvaret och sköter sig bra i offensiven de gånger han kliver upp.

Matchens spursspelare (Spelare som behöver putsa sina kanoner):


 • Silvestre - Ställer som vanligt till det alldeles för mycket för att man ska våga lite på honom. Det ser darrigt och osäkert ut, och idag var det otroligt många misstag från hans sida sett. Vi behöver en annan mittbacksreserv!
 • Bendtner - Han får halvt om halvt stå med här, han förarbetar visserligen fram till ett mål och jobbar skitbra defensivt sett i en situation. Men i övrigt så är det felpass, dålig förstatouch och alldeles för många tillslag och kladd på bollen som speglar hans match idag.

Spelarna som inte får glömmas bort:


 • Sagna - Gör som vanligt ett stabilt arbete, han gör inget spektakulärt men han spelar enkelt och säkert. Precis som vi är vana vid att se.
 • Song - Gör mycket osynligt jobb, springer och täcker av passningsvägar och vinner ett par ganska avgörande dueller. Fortsätter han såhär så kommer han blir riktigt bra.

Josefsson sista tankar:
Lycka, besvikelse, frustration, ilska, skratt, skrik, glädjehopp, stillasittande... Vänta nu, det där sista passade inte in. Det var en helt otrolig känslomatch. Man slängdes mellan glädje och ilska, lycka och frustration. Dagens match hade precis allt, bra spel, många målchanser, många bra räddningar (Åtminstone av Fabianski) samt många mål. Det enda negativa jag kan känna är att Arsenal inte kunde avgöra trots två mål som blev bortdömda för offside. Men samtidigt så kvittar det, det var en såpass underhållande match så det känns nästan svårt att bry sig om att vi inte lyckades avgöra. När en match sitter kvar i kroppen länge efter slutsignal och man bara sitter och tittar på highlights från matchen flera gånger efter varandra då har det varit en bra match. Det var det ikväll.

Då kommer vi till höjdpunkterna då. För att se höjdpunkter från matcher som denna finns det tonvis med sidor. Jag föredrar 101greatgoals.com eller footyfilms.com (som brukar ha bäst kvalité). Det finns som sagt tonvis med sidor, men jag länkar naturligtvis till flera sidor ifall att.

Alla höjdpunkter från matchen igår, se till att titta på hjödpunkter från en underbar match!

Music Video Code by FootyFilms.com


Sist men inte minst skulle jag vilja tacka Simon för hans del av bloggen. Vi kommer se mer av honom i framtiden. Sedan vill jag även tacka Liverpool (hur mycket jag än hatar dem) och Arsenal för en oförglömlig match igår. Tack så mycket!Tack så mycket!

En klassiker! 4-4 och Arshavin gör FYRA mål! Helt osannolikt!


Den 21 april 2009
Premier League | Anfield
Liverpool - Arsenal
4 - 4

(Arshavin 36, 67, 70, 90 - Torres 49, 73 - Benayoun 56, 90)


Vad fan säger man? Vad fan säger man efter en sådan här match? Jag är så jävla uppspelt just nu så jag vet inte. Jag var tvungen att ta en andpaus efter att matchen slutat och alla ni som såg den förstår exakt varför. Ett mål i första halvlek, SJU (SJU!) mål i andra halvlek. Och vad höll Arshavin på med? Så här spontant efter matchen måste jag säga att han är en helt sjuk (läs: fantastisk) spelare. Visst såg man Chelsea-Liverpool, men då var man neutral. Jag själv tyckte att det var en fantastisk fotbollsmatch, men när man själv är supporter är det en fasansfull resa genom hopp och misär. Nu var det här inte en utslagningsmatch, men tro mig, bara för att det inte var det behöver det inte betyda att det inte var en klassiker, för det var det! En rän och skär klassiker. Något man kommer tala om länge. Och vem hade huvudrollen frågar ni då. Andrey Arshavin hade huvudrollen. Mannen som kom till oss från Zenit har gjort en riktigt bra karriärstart i Arsenal, men ingen - absolut ingen - trodde att han skulle vara kapabel till detta. Fyra mål på Anfield! Helt sinnes! Då frågar man sig direkt om någon bortaspelare någonsin gjort fyra mål på Anfield i Premier League. Jag tror knappast det. Arshavin var helt enastående och alla hans mål var av total världsklass, det var ren kvalité. Visst köper jag att Liverpoolförsvararna tabbade sig några gånger, men för att göra fyra mål räcker det inte med att försvarare tabbar sig, det krävs att man är en fantastisk fotbollspelare för det och det är exakt vad Arshavin är. Till matchreferatet!

Slutresultat blev 4-4 och matchen, den var underbar! Liverpool var laget som direkt kopplade greppet om matchen genom att spela runt bollen mycket och fick redan efter två och en halv minut så när in en boll när Torres kom fri på vänsterkanten. Dock var avslutet dåligt och Fabianski kunde limma bollen. Liverpool fortsatte att sätta tryck och Arsenal avvaktade för det mesta. Pool försökte ofta kommer förbi på vänsterkanten, men Sagna som var tillbaka från sjukdom lyckades bra på sin position. Arsenal fick dock en och annan boll mot mål, men ingenting farligt. 18 minuter in i matchen var det Torres som med ett hårt avslut ännu en gång var nära ett mål, dock sköt han skarpt över. 25 minuter in i matchen blev det liv på arenan. Kuyt blev enligt honom själv fälld lite utanför straffområdet. Repriserna visade dock att han blev fälld, men inte så pass fälld att det skulle vara en frispark. Fyra minuter senare var Benayoun nästan fri med målvakten men Fabianski som varit under all kritik efter semifinalen mot Chelsea i FA-Cupen lyckades rusa ut och rädda. En halvminut senare räddade han ett långskott och varit den man som stoppat Liverpool från att göra 1-0. Men istället för att Liverpool gör målet så kommer helt plötsligt ett arsenalmål från ingenstans i den trettiofemte minuten. Nasri rycker sig loss på högerkanten och är långt inne i straffområdet då han passar den snett över till Arshavin som smäller bollen ribba in i mål. Liverpool grämde sig dock inte för målet och fortsatte att pressa. Om det inte skulle varit för Fabianski i mål och arsenalförsvaret så skulle Liverpool ha gjort mer än ett mål.


Torres försökte så gott han kunde och gjorde även två mål, men trots det kunde han inte sätta stopp för det målfyrverkeri Arshavin lyckades åstadkomma med!


Andra halvlek så dominerar Liverpool spelet ännu en gång och kvitteringen kommer snabbt. Genom en liknande position som skedde vid 1-0 målet spelar Kuyt (tror jag det var) in ett inlägg som träffar Torres huvud perfekt och han nickar den lågt i Fabianskis vänstra hörn. 1-1. Inte långt efter kvitteringen kommer även ledningsmålet. Det är Benayoun som står för det efter ett fint framspel av en liverpoolspelare. Han nickar in den ur en svår position och Anfield exploderar. 2-1 till Liverpool. Liverpool fortsätter att dominera, men Arsenal får ständigt farliga motattacker och till slut resulterar det i 2-2. Arshavin dundrar på efter att ha snott bollen efter slarvigt försvarsspel och får en magnifik träff utifrån straffområdet som är otagbart för Reina. 2-2. Tre minuter senare slår ryssen till igen och på grund av problem med min stream ser jag inte vem som spelar fram, men Arshavin skjuter ett skott som precis går under Reina. Ett skott som Reina ska ta, men Arshavin fullbordar sitt hattrick och det står 3-2 till Arsenal. Minuter senare kommer Torres omringad av två backar in i Arsenals straffområde och skjuter ett skott som Fabianski egentligen ska ta, men hans avslut är hårt och plötsligt står det 3-3. Jag är vid 3-3 så upplivad att jag inte förstår vad som händer. Mina ständiga tankegångar går genom att tänka "Vad är detta? En repris på Chelsea - Liverpool?"

Efter 3-3 målet så flödar chanser åt båda hållen och båda lagen är nära ledningsmål. Bendtner får till och med in en boll, men han står offside. Matchen blir fullständigt sjuk när Arshavin i 89e minuten får ett pass av Walcott efter kontring från en liverpoolhörna och den där lille ryssen sätter sitt fjärde (FJÄRDE!) mål för kvällen. Jag skriker lungorna ur/av mig och blir helt hysterisk och hoppar upp och ner som om det vore en CL-final. Har någon bortaspelare någonsin gjort fyra mål på Anfield? Men matchen är inte slut och Liverpool vräker in spelare i Arsenals straffområde och jag kan inte hålla räkningen på dem, men det var minst halva plan inne i straffområdet och Benayoun får på något konstigt sätt bollen och dundrar in den till 4-4. Vad är det som händer? Och matchen är fortfarande inte över, utan Liverpool pressar på och är nära ett matchavgörande mål, men Walcott kontrar tillsammans med Fabregas och Fabregas är millimeter från att inte stå offsiden är han får bollen och skjuter in den i mål. Då skulle det stått 5-4 till Arsenal, men nu blev till slut slutresultatet 4-4 och vi alla som såg matchen fick uppleva en klassiker. En ren och skär klassiker!


Fyra mål, FYRA MÅL!

Arshavin, Arshavin, Arshavin, Arshavin. Det räcker nog för att beskriva denna magnifika kväll. Det är med ett sorgset hjärta jag slår handen i bordet då jag ännu en gång får tanken att han inte får användas i Champions League denna säsong. Men låt mig och låt oss alla andra glömma det och låt oss njuta av den lille tsaren. Han fullbordade en klassiker och han kommer bli ihågkommen för alltid av arsenalfansen på grund av den här matchen, oavsett hur det går för honom i framtiden. Det var en fullkomligt fenomenal målkavalkad och jag kan inte sluta tänka på vilka fantastiska mål det var. Om det inte skulle varit för Benayoun skulle han även blivit matchvinnare, men han är matchvinnare nog för mig och för alla andra. Alla hade nästan satt en etta på sin tipskupong och alla var rätt så säkra på att vi skulle bli utspelade, men så kommer Arshavin och göra fyra (fyra! fyra! fyra!) jäkla mål på Anfield. Det är inte många som kan göra om knappt någon, förutom Arshavin då. Nu förstår man varför han blev vald till sjätte bäste spelaren i världen förra året. Han är en fullkomligt fantastisk spelare och jag kan inte sluta skriva om honom helt enkelt. Oavsett hur det går i nästkommande matcher så förtjänar han allt beröm han får här och nu. Och trots att Wenger är riktigt glad över att han lyckades värva Arshavin till slut drömmer han nog lite mardrömmar på grund av det enkla skälet att han bänkade honom i en FA-cup semifinal. Tänk om han hade fått starta, gud vet vad han skulle kunna gjort. Men nu var det här en helt annan match och jag kommer ta alla citat, videos (alla mål från Arshavin) och synpunkter imorgon. Kan dock länka till Aftonbladet, The Sun, och Guardians artiklar om matchen för er som vill läsa vidare. Även Expressens. Nu är jag så slutkörd så jag går och lägger mig. God natt! Dröm underbara drömmar om Arshavin nu!

Liverpool på Anfield - en svår uppgift


Liverpool - Arsenal
Anfield
21:00 (svensk tid)


Hej på er! Ursäkta för en aningen sen blogg idag, men jag har haft fullt upp med att skriva en rapport om Enbomaffären. Idag klockan 21:00 svensk tid väntar alltså ett möte med Liverpool på Anfield. Det är mina vänner en otroligt tuff uppgift. Liverpool har för det mesta ångat på i ligan och gjorde så även mot Real Madrid i åttondelen i Champions League. Men nu har man blivit utslaget av Chelsea och i ligan har det gått lite sämre än det gått förut. Men det gäller att inte underskatta Liverpool och det tror jag verkligen inte en enda människa gör. Det handlar mer om att vi inte får överskatta dem. Vi får inte tro att dem är oslagbara och får komma ihåg att dem i sina svåraste stunder haft det väldigt tufft mot botten- och mittenlag. Det har även Arsenal haft, men det betyder att vi inte är ensamma. Vi måste lita på att våran startelva kan göra det bästa de kan och slita som vargar ute på plan. Så länge som dem gör det så har vi en chans att vinna.

Liverpool kommer till matchen med rätt så stort självförtroende. Visst blev man utslaget ur Champions League, men man gjorde det på ett galant sätt. Man spelade underbar fotboll och många tror istället att Benitez satsar mer på ligan än Champions League i år. Han har redan vunnit CL, men Liverpool har inte vunnit ligan på nitton år (eller var det arton?). Nu står vi i vägen för att dem ska ta ligaledningen och jag tror minst sagt att även Liverpoolsupportrar inte tror att det kommer bli en enkel uppgift, hur dåligt vi än spelade i FA-cupen.

Arsene Wenger har bland annat kommenterat kommande motstånd och chanserna att bli fyra eller trea i ligan:


“You never know how teams will respond, he said. But I believe you can never say to your team – even if that was the case - take your foot off the pedal because you do not know what kind of consequence a defeat has on the team and the belief. I feel it is always better to win your big games because it makes you stronger for the next one. So we will have nothing to do with 'favourising' Liverpool or Manchester United because we want to win. It's a big game and we just want to win it. We have not secured fourth place and we can still be third,” said Wenger.”Kort och gott säger han att vi kan inte riskera en förlust. Vi vet vad konsekvenserna kan bli av en förlust och nu när vi är på en så fin "streak" som har gått så långt som 18 raka ligamatcher utan förlust skulle en förlust minska självförtroendet ytterligare. Han säger även att fjärdeplatsen inte är säkrad än, trots att det är åtta poäng ner till femman. Men han säger även att vi kan komma trea om Chelsea tappar poäng imorgon och vi vinner mot Chelsea. Visst, en tredjeplats är realistisk men jag hoppas innerligt att han förstår själv att han måste prioritera CL framför att komma trea i ligan. Det tror jag även att han gör.

Mer av Wenger:


"I want the title to be decided and won by the team who deserves it most, I feel at the moment, it's difficult to say... the difference I must say at the moment has been done by Man United at home, because they have won 13 home games and Liverpool nine. Liverpool has done much better away from home than Man United and Man United has done better at home."Det finns egentligen inte så mycket att säga till om. Det är vanligt managersnack, men jag kände att det behövdes lägga till här. Liverpools assisterande manager har dock sagt att dem inte lär underskatta Arsenal bara på grund av förlusten i semifinalen:


"Do they have a weakened team? We've seen lots of different rotations this season and they've all produced the goods, they'll be well organised and prior to Saturday's defeat against Chelsea they hadn't lost in 18. They won't be weak in any shape or form. Whichever team they put out tonight we know it will be a very difficult task."Även detta är vanligt managersnack i media, men det är alltid kul att få höra vad andra mangers tror om matchen och då detta inlägg är en inför-matchen blogg så måste jag citera honom och hans tankegångar.
Rafa Benitez har själv tydligen ställt ett ultimatum till sina gubbar. Inte konstigt med tanke på hur viktigt matchen är för dem.

Liverpools och Arsenals troliga startelvor följer.

Liverpool:

Reina
Arbeloa - Carragher - Agger - Insua
Kuyt - Alonso - Benayoun - Mascherano - Riera
Torres

Arsenal:

Fabianski
Sagna - Toure - Silvestre - Gibbs
Eboue - Song - Fabregas - Nasri/Arshavin
Eduardo - Arshavin/Bendtner

Skadeläget känns även något som man borde uppdatera:

Robin Van Persie - Bli inte oroliga! Det är bara ett mindre ljumskproblem och han väntas vara tillbaka på söndag.
Emmanuel Adebayor - Bli inte oroliga! Det är bara ett mindre problem med knäsenan och han väntas vara tillbaka på söndag.
Gael Clichy - Ryggproblem. Lär först vila i en-två veckor till. Sedan påbörja sin rehalibitering. Mycket talar för att han inte hinner återvända före en eller två veckor före säsongsavslutningen.
Johan Djorou - Knäproblem. Lär vara tillbaka i slutet av nästa vecka i bästa fall.
William Gallas - Borta resten av säsongen som bekant.
Manuel Almunia - Snart läkt. Han kommer antagligen vara tillbaka i målet på söndag.
Tomas Rosicky - Killen som varit borta i snart mer än ett och ett halvt år. Han lär inte spela a-lags fotboll i år.

Det var väl nästan allt. Vi får hoppas att vår egne Arsenalläkare Colin Lewin skyndar på läkningen av de skador på de spelare han behöver handskas med. Många som varit långtidsskadade (bl.a Eduardo&Rosicky) har lovordat honom. Vi får hoppas att han kan göra underverk med Gallas så den procentuellt minimala chansen till fortsatt spel denna säsong kan komma att uppfyllas.


Kan han få stopp på skadeläget? Under kan han inte göra, men han har varit en av Arsenalstabbens viktigaste figurer denna säsong.

Först två matcher i ligan, men vi väntar nog alla på semin i CL.


Den här bucklan är som vi nog alla vet redan körd för oss, men vi kommer ha med oss en stor fingerspets i leken vart den till slut kommer hamna i slutet av säsongen.

Igår eftermiddag så vann Everton semifinalen i FA-Cupen mot Manchester United. Ett Man U som visade klart och tydligt att man prioriterar ligan framför cupen och det gör man nog rätt i. Med en rätt så oerfaren och ung startelva så gick det hela så långt att det behövdes straffar och där så brände Cahill den första och alla trodde Man U hade det i en askbox när Berbatov missar Uniteds första straff. Så, vad drar vi för slutsats? Jo, om Arsenal skulle vunnit mot Chelsea skulle vi mött ett Everton som vi med vår starkaste elva på plan bara ska vinna över och vinstchanserna skulle varit enorma. Resten låter jag er räkna ut, då jag inte ska gräma mig för förlusten. Förresten har Wenger gått ut och sagt att Fabianski kommer bli en av världens bästa på sin position.


“I wouldn't like to put too much responsibility for this defeat on Fabianski,” he said. “It would be unfair. “Let’s see him recover and not speak too much about what he has done on Saturday. “I think he will be one of the best goalkeepers in the world. I firmly believe that. "Mycket talar väl för att han endast säger det för att höja hans självförtroende inför nästkommande matcher, men även jag tror att Fabianski kan bli riktigt bra. Vi får komma ihåg att han ännu bara är 24 år och det är ingen ålder för en målvakt. Han har redan visat prov på jättefina reflexer och underbara räddningar. Visst kommer ni ihåg dubbelräddningen mot Wigan i Carling Cup tidigare denna säsong? Men just nu så har han en bit kvar på vägen och är rätt så långt ifrån att ta förstakeeperrollen från Almunia.

Fabianski gör en ytterst imponerande dubbelräddning mot Wigan i Carling Cup.


     Imorgon väntar ett Liverpool som rätt så säkert har glömt sin utgång ur Champions League och lägger nu alla resurser på ligan. Ett Liverpool som har fått vila en match mer än Arsenal då dem slogs ut av Everton i FA-cupen tidigare i år. Om de förlorar imorgon så är nog alla chanser för ligatiteln borta. Det är just det som är skrämmande. Dem kommer vara desperata och kämpa för kung och fosterland och ta ut sig till 110 %. Det är jag säker på, speciellt den lagmaskin man har kapacitet för att vara. Det gäller bara att få alla lagdelar att fungera. Tyvärr är det exakt samma problem Arsenal har. Om mittfältet inte fungerar så spelar vi dåligt, om anfallet inte fungerar får vi inte mål och om försvaret inte fungerar så läcker det in mål. Ioförsig är det här en gemensam regel för alla lag, men för lag som Pool och Arsenal är detta extra viktigt. Vi har redan sett hur det gått när vi inte fungerat alls (syftar då på de tidiga förlusterna mot Fulham, Hull, Man CIty etc.). Matchen mot Liverpool på Anfield imorgon kommer antagligen bli den tuffaste matchen i ligan denna säsongen då vi redan är ute ur ligatitelkonkurrensen. Det kommer bli otroligt svårt och jag kan inte låta bli att vara lite pessimistisk.

     Nu ska hur som helst prioriteringen ligga på CL till 100 % och jag skulle inte säga emot om vi redan imorgon vilade någon av våra viktigaste spelare. Visst blir det en chansning, men det känns som en vinst eller förlust mot Liverpool inte är det viktiga imorgon. Det vi måste visa är att vi glömt förlusten och visar upp hur bra spel vi kan spela. Ännu en förlust skulle dock inte vara så roligt, men jag tar hellre en förlust än en skada på t.ex Toure, Fabregas, Walcott eller Van Persie. Hur som helst så måste vi visa upp minst en lika stor kämpaanda som jag tror Liverpool kommer visa upp imorgon och det kommer bli oerhört viktigt för Sagna (ifall han är frisk) och Gibbs att hålla rent ute på kanterna.

     Jag vill redan i dagens blogginlägg blicka framåt mot semifinalen i Champions League. Jag är optimist och tror att vi har en bra chans för avancemang. Vi har visat att det är stora matcher våra spelare gillar och vi har vunnit över Manchester United denna säsong och i en artikel som jag såg i Daily Mail så har vi historiskt sett en vinst mer än Man U i inbördes möten i alla ligor, cuper och annat som vi mötts i. 15 vinster för Arsenal, 14 för Man U och 8 möten som slutat lika. Vi har dock hör och häpna aldrig mött varandra i Champions League och det kommer bli otroligt intressant att följa nyckelspelarna för bägge lagen. Vi måste se till att Walcott, Fabregas och Nasri visar upp vad dem är kapabla till och att Adebayor (hur dålig han än varit) och Van Persie hittar målet. Samtidigt som Silvestre (hur dålig han än varit) visar att han har den rutin och erfarenhet som behövs. Som jag tidigare nämnt är Clichys ryggskada värre än väntat och mycket talar för att han kan komma att bli borta resten av säsongen. Det är naturligtvis dåliga nyheter, men Gibbs har förutom Wigan-matchen klarat sig bra på den positionen (han gjorde ännu en strålande insats mot Chelsea), så jag är inte lika orolig för honom som för Silvestre. Vi får helt enkelt hoppas att Djorou kan komma tillbaka snabbt och visa upp det spel han visade upp i vintras som höll Toure på bänken. Jag tänker inte gå in så mycket mer i semifinalen idag, men det är semifinalen alla Arsenalsupportrar just nu ser fram emot. Det är vad spelarna ser fram emot. Det är vad Wenger ser fram emot och det kommer bli en sju helsikes bra match får vi hoppas. Mer om morgondagens möte, tränarens kommentarer och annat i morgondagens blogg.


Det är synd att vi inte har tillgång till Gallas, men han visar galant på den här bilden vilken inställning vi måste ha.

Blicka framåt eller gräma oss - de enda två alternativen.


Låt oss glömma gårdagens förlust och blicka framåt!

Well, idag är det söndag och imorgon börjar ännu en ny jobb- eller skolvecka för alla. Gårdagens förlust har jag pratat nog om och jag tror vi alla kan enas om att det var tråkigt att vi åkte ur, men vi måste fortsätta tro på att vi kan vinna en eventuell CL-final. Bloggar, supportrar och krönikörer har en tendens att direkt börja klaga på laget och i dagens arsenalbloggar är det många som säger att vi var så usla att vi borde vara ett mittenlag i Premier League och att vi aldrig kommer att ens gå till final i Champions League. Det är den enkla vägen. Den enkla vägen är att klaga på allt och alla och trots att det är omöjligt att inte göra det så får vi inte gräma ner oss. Okej, jag har gjort och jag kommer fortsätta vara förbannad på kommande förluster och det är helt okej att vara det direkt efter förlusten. Men sedan måste vi alla som stöder arsenal och alla andra ladda om batterierna och kämpa vidare. Vi kan inte glömma att vi trots allt är kvar bland de sista fyra i Champions League. Det mina vänner är en bedrift oavsett vad andra säger. Folk klagar på att vi endast är i semifinal på grund av att vi mött dåligt motstånd i form av Roma och Villarreal. Det är en jävligt dålig anklagelse om ni frågar mig. Alla lag som tagit sig förbi gruppspelet är oerhört bra lag som oftast tillhör toppskiktet i den europeiska fotbollen. Sedan finns det så klart lag som är lite bättre och lite sämre än de andra, men andra lag skulle minst ha det lika tufft som vi haft mot Roma och Villarreal. Det är ingen enkel uppgift hur man än vänder och vrider på det.

Vad ska vi supportrar då göra nu på en söndag som denna? Jo, vi ska glömma gårdagens förlust, vi ska glömma Wengers startelva, vi ska glömma Fabianskis utrusningar och framför allt ska vi ställa oss bakom laget och stötta dem. Vad som än hände igår är nu historia. Låt oss glömma allting och låt oss tänka framåt i tiden. Vi möter ett väldigt taggat Liverpool på tisdag. Ett Liverpool vars enda hopp är att vinna Premier League. De, liksom oss, har bara en titel kvar att jaga. Dem kommer vara så oerhört fokuserade och koncentrerade på att vinna tisdagens match så vi måste bli minst lika fokuserade och koncentrerade. Jag är rädd för att vi förlorar ännu en gång och om vi skulle göra det så är jag jävligt rädd för att vissa spelare grämer ner sig totalt och det blir något av en formsvacka. Det får vad som än händer I N T E hända. Det är verkligen det värsta som skulle kunna hända nu. Vad AW (Arsene Wenger - för er som inte är så insatta) måste göra är att på något sätt hitta hur vi ska prioritera CL till 100 % förutom att bara vila spelare. Han måste lägga all kraft på semifinalerna mot Manchester United och han ska banne mig vara vaken hela natten om det vore så. Vi alla vet att Wenger vunnit allt med Arsenal förutom en Champions League-buckla och han värderar den väldigt högt. Det är bara se på hur glad han blev när vi målade mot Villarreal senast. Titta på det här klippet här nere. Har ni någonsin sett honom så glad under den här smått miserabla säsongen?


Wenger blir super-duper-ultra-glad!

Lite citat och funderingar från igår då. Egentligen ska jag se till så att vi glömmer allt detta, men vi får komma ihåg att ta upp allting som rör Arsenal och det här är en del av processen. Kolo Touré har bland annat sagt att vi måste fokusera på nästa match och att vi har en hel del yngre spelare som bara blir bättre och bättre.


"The good thing is that we only have a couple of days to get this loss off our back, we will head to Liverpool on Tuesday and look to get the three points. Our target is now the league and Europe. We will stay focused for that. We just have to put all this to the back now and focus on the next game."Problemet med det är att vi har haft det i ett antal år nu, men det är fortfarande det här året som många trodde att vi skulle segra och skaffa oss en titel (vi har fortfarande chansen i CL, men låt oss lägga det åt sidan ännu). Så hans uttalande är lite konstigt, men som vice kapten måste man ändå se till att säga något som har tyngd och trots det så har han ändå rätt. Vidare säger Theo att vi kommer lära oss av förlusten och att våra spelare inte kommer att gräma ner sig.

"We will learn from it and bounce back, because that is all we can do. It is another great experience for us all, but we have got to move on. "It is a busy month for us and we are looking forward to it."Sist men inte minst kommenterar Wenger matchen på den officiella hemsidan och levererar ett par uttalanden som jag ställer mig kritiskt till. Bland annat säger han följande:


"Alex Song has played many games and I believe when you do that you need rest. I am not sure he would have stopped the ball in the air on the second goal, but it is difficult. We know they are dangerous on set-pieces and we are a bit short. Plus they have some tall boys who make it physical in midfield and we needed a player like Diaby to be capable of fighting against them."Okej. Song behövde vila enligt Wenger. Anledningen till att han inte startade med Arshavin var som jag trodde. Dem hade som han själv säger det långa killar som är väldigt kraftfulla på mittfältet och därför behövdes en spelare som Diaby. Bullshit. Completely bullshit. Vi har mött lag med Arshavin på plan som haft minst lika kraftiga och långa spelare på mittfältet och han har klarat sig galant trots att han är kortare än hörnflaggan (se bild nere). Arshavins fördel är just att han är så kvick i benen och kan enkelt ta sig förbi större spelare än honom. Visst, han kan bli nertacklad eller knuffad lättare än spelare som Diaby, men vi har sett att han klarat det utmärkt i tidigare matcher. Denilson och Diaby som var ersättare för Song respektive Arshavin var fullständigt urusla igår. Att Song behöver vila är också bullshit (ursäkta antalet 'bullshit') om ni frågar mig. Visst har han spelat en del, men han är ingen 35-årig mittfältare precis. Han är 21 år och han behövs på ett mittfält som detta i en så viktig match som denna. Utan tvekan. Denilson hade ju en streak på jag vet inte hur många matcher, men det var väldigt många som han startade i rad. Song har inte ens startat 10 matcher i rad och ändå så väljer han att vila honom. Helt sanslöst. Oavsett hur trött han kan vara - vilket jag tvekar att han just nu ö.h.t kan vara - så ska han bara starta i en match som denna. Så, nu har jag fått ut mina aggressioner och nu kan vi äntligen släppa det här för att som jag sagt tidigare - blicka framåt!


Visst är Arshavin kort, men han skulle klarat sig briljant från start igår.

Liverpool väntar på tisdag och det är en match som antingen blir väldigt tät eller så blir det en överkörning av Liverpool. Just på grund av att de måste fokusera på ligan till 110 %. Jag hoppas och tror dock att vi kan hämta oss från förlusten och att vi är kapabla till att pressa dem. Dock är jag relativt osäker hur det kommer gå. Många skulle tippa Liverpool-seger enkelt här, men vi har tidigare under säsongen sett hur vi hämtat oss från förluster. Efter att vi förlorat mot Manchester City med 3-0 trodde alla på en brakförlust mot Chelsea borta. Vi vann. Så ingen - absolut ingen - får räkna ut The Gunners. Låt oss hoppas på en CL-buckla och låt oss hoppas på en top 3-placering i ligan. We can do it! Come on you gunners!

Glöm Chelsea och se fram emot mer av detta!

Wengers startelva och försvaret förlorar matchen åt oss - ännu ett återtåg


Den 18e April 2009
Semifinal | FA-Cupen | Wembley
Chelsea - Arsenal
2 - 1

(Walcott 16, Malouda 33, Drogba 83)

Ja, det känns förjävligt för att vara helt ärlig. FA-cupen var vårat största hopp till en titel i år och när vi nu ännu en gång är utslagna av Drogba så känns det så jävla bittert. Jag visste att någon spelare skulle avgöra matchen innan den skulle gå till förlängning och så blev det även. Vi gjorde en riktigt dålig match och jag tänker inte spara på svordomarna. Det blev helt enkelt en repris av finalen i Carling Cup för två år sedan. Walcott gjorde precis som nu 1-0 för att Chelsea sedan skulle vända till 2-1 och Drogba gjorde ännu en gång ett avgörande mål. Men mest av alla kritiserar jag Wenger, vad tänkte mannen på?

Vi kan ta matchrapporten först. Det var en fin kväll på Wembley och det fanns tiotusentals fans av både blått och rött hjärta. Sången hördes säkert över hela London och det var en fantastisk atmosfär. Första tio minuterna var dock matcherna otroligt seglivad. Ingen hade haft en målchans och det såg mest ut som en match i divison 2 mellan Skåre och Ljungby. Inte för att jag vet om dessa lag spelar i division 2, men budskapet är det viktiga. Bollen rullades bara runt och ingen ville ta tag i matchen. Dock var Fabianski väldigt illa ute efter en si sådär fem minuter. Han tog ett felbeslut och gav ut sig på utflykt och nu kommer jag inte ihåg vem det var, men bollen nickades över honom och var på väg att rulla in i mål då Gibbs spurtade fram mot bollen och slog undan den. Tacka gode gud för det! Efter sexton minuter var matchbilden densamma när Adebayor kom fram på vänsterkanten. Han fick motstånd men såg till att passa Gibbs som hunnit bli frisk sen senast. Gibbs tog tag i bollen och gjorde ett mycket fint inlägg som hamnade hos Walcott som sköt och bollen fick en annorlunda bollbana då den tog i en chelseaspelares fötter och plötsligt stog det 1-0 till Arsenal. Jag skrek av glädje medan jag minuten senare blev rädd för att det hela skulle bli en repris av 2007. Någonting som jag senare skulle få uppleva.

Matchen gick vidare och Chelsea tog över allt mer och mer. I den trettio tredje minuten så kommer Malouda fram på vänsterkanten likt Adebayor. Eboué är inte med och blir bortlurad av Malouda som sedan skjuter bollen lågt i Fabianskis högra hörn. Fabianski gör det som går att göra, men hinner inte på bollen och plötsligt står det 1-1. Malouda blir fruktansvärt glad och dunkar näven på klubbemblemet. Chelsea har vid detta laget tagit över totalt och trots att en hel del chelseaspelare faller väldigt enkelt så har dom greppet om matchen och hamnar så när i ledning. Under tiden ser man något så ovanligt som alla 11 arsenalspelare på egen planhalva, det kan inte ha hänt sedan tidigt 90-tal. 1-1 blir således halvtidsresultatet.


Silvestre försökte så gott han kunde, men han och försvaret får stå till svars för förlusten.

Den andra perioden inleddes och trots att det denna gången blev jämnare fördelning så hade Chelsea taget om matchen. Arsenal spelade fortfarande riktigt dålig fotboll och flera spelares insatser var under största kritik. Adebayor var enligt mig hemskt dålig. Han utmanade inte bollförare och kändes som en Ronaldo (brasilianske Ronaldo) i Real Madrid. Han väntade bara på att få bollen istället för att faktiskt göra något åt saken. Så har han förvisso varit de senaste matcherna också, men då har han tagit tag i sig och gjort mål och arbetat bättre. Nu var han katastrofal. Dock kom Arsenal in i matchen allt mer och mer och det var inte långt borta från att även vi skulle tagit ledningen. Nu är jag dålig på att memorera målchanser, men kan säga att vi hade ett par fina lägen. Walcott var stundtals briljant och Englands förbundskapten Fabio Capello som satt på läktaren var nog väldigt nöjd med hans insats. Walcott sprang och sprang och gav aldrig upp. Han kom flera gånger förbi sin motspelare på högerkanten och levererade flera skarpa inlägg. Det var synd att ingen spelade lika uppoffrande som honom. Arsenalspelarnas frustration steg ju längre matchen led då flera chelseaspelare föll tämligen enkelt och Denilson blev vid ett tillfälle så arg att han sprang mot domaren och gav honom en liten knuff. Något som han belönades med ett gult kort. Fabregas var även han arg och det budskapet kom väl fram till oss då han böjde sig ner och slog till gräset med båda handflatorna.

Kommentatorerna hade just nämnt hur en viss Drogba alltid verkar göra mål på oss när en långboll når fram till honom. Fabianski som tagit felbeslut under hela matchen rusar ut och blir för sen. Drogba rundar Fabianski som är långt ifrån sitt eget straffområde och skjuter in bollen i tom bur. Om Fabianski bara skulle stått kvar skulle han haft en så mycket större chans att rädda bollen och matchen skulle säkerligen gått till förlängning. Det är enkelt att skylla allting på Fabianski och så skulle jag även gjort om det inte vore för Wengers startelva, något som jag tar upp senare. Fabianski var dock helt skyldig för att det blev mål och det är något han måste ta itu med senare. Han var bara en skepnad av vad han var mot Villarreal i onsdags. Han var totalt borta och jag vet inte vad som har flugit i honom men han måste vara den målvakt som tar flest utflykter i hela Premier League. Nu skulle han stått den här matchen oavsett om Almunia skulle varit frisk eller inte då han är våran FA-cup keeper så det skulle blivit mål ändå. Jag vet dock att Almunia skulle hanterat den situationen mycket bättre än Fabianski. Skillnaden mot i onsdags var att Chelsea faktiskt hade någonting att komma med (Malouda, Drogba och en till synes osynlig Anelka). 83 minuter hade gått och Arshavin hade bytts in 10 minuter före målet samt Bendtner 3 minuter före målet. Alldeles för sent. Nasri kom in i 85e minuten men kunde inte ro för att vi förlorade. Ett jättelitet hopp tändes dock i 91a minuten då Bendtner lyckas komma fram på högerkanten och levererar ett inlägg som Arshavin skjuter men som Alex (som var riktigt bra i matchen) skeper undan till hörna. Hörnan resulterar i att Touré så när når bollen och i så fall skulle det stått 2-2 och förlängning skulle vänta. Nu blev det 2-1 och Chelsea med en överlycklig Drogba vann. En 62 års väntan var över för Chelsea, precis så som Aftonbladet beskriver det.


Didier Drogba var mannen Wenger och jag varnade för inför matchen, här sätter han det matchavgörande målet.

Då kommer vi till analysen då. Det var väldigt många som höjde på sina ögonbryn när man såg startelvan. Ingen Arshavin (VARFÖR?!), ingen Nasri (VARFÖR?!) och framför allt ingen Song (VARFÖR?!). Alla var fullt friska och det är för mig ett stort jävla mysterium varför Wenger inte startade med åtminstone Arshavin. Det enda jag kan komma på är att han ville trygga till försvaret och hade således två lite mer defensivt lagda mittfältare. Ja, jag vet att Diaby är lite mer av en offensiv mittfältare men när man såg startelvan var det något av ett 4-2-3-1 där Denilson och Diaby var defensivt lagda. Frågan är då vad mannen tänkte på när han inte startade med Song. En Song som varit oerhört bra på senaste tiden jämfört med en Denilson som just nu är i en formsvacka. Och varför startar han inte Arshavin före Diaby, det är för mig ett ännu större mysterium. Jag förstår inte alls och väntar just nu på en förklaring från Wenger himself. Det jag kan tänka mig är att han ville ha lite längre och starkare spelare längs kanterna. Otroligt hemskt val då Arshavin spelat riktigt bra på sistone.

Vi visste att vi hade defensiva problem inför matchen och om vi haft en Sagna vid 1-1 målet så skulle det aldrig blivit 1-1. Eboué har varit bra den andra delen av säsongen, men idag var han minst sagt medioker. Han slarvade bort bollar och agerade dåligt flera gånger under matchen. Det enda han kan misströsta sig med var att hela laget var dåligt idag. De enda två som faktiskt kämpade och spelade briljant var Fabregas och Walcott. Om vi sedan skulle startat med Arshavin och Nasri så är jag 100 % säker på att vi även vunnit matchen, trots att vi var riktigt dåliga sett över hela matchen. Om dessutom Fabianski skippat sina dåligt tajmade utrusningar skulle vi åtminstone gått till förlängning och straffar. Men enskilda spelare kan enligt mig inte stå till svars för förlusten idag då fotboll är ett lagspel och vi som lag kämpade helt enkelt inte för mycket för segern.

Om vi nu blickar framåt då. Vad finner vi då? Först hittar vi Liverpool i ligan på tisdag, M’Brough på söndag och sedan Manchester United i Champions League. Det enda som jag är lite rädd för är att spelarna ska gräva ner sig totalt och inte kunna släppa förlusten. Vi såg vilken effekt matchen mot Tottenham i höstas hade. Matchen som slutade 4-4 efter två väldigt sena kvitteringsmål. Efter det så blev vi mentalt knäckta och resultat och spel vacklade i flera matcher framåt. Det får absolut I N T E hända denna gången. Nu måste vi priotera CL till 100 % och jag skulle inte klaga på Wenger om han så ställde upp ett helt reservlag mot M’Brough nästa vecka. Jag tror att rädslan för att förlora kan driva oss långt och jag tror att Man U är slagbara. En tuffare uppgift blir i sådana fall en eventuell CL-final, men det är alldeles för långt framåt i tiden och först måste vi slå ett taggat Man U. Det gäller att glömma den här resultatet helt och hållet, det gäller för oss att vara mentalt starka, att kunna kämpa oss till två vinster mot Manchester United och tro att vi kan vinna den största titeln av de alla. Vi måste klara oss och det är vårat enda hopp. Kan desperation och rädsla få oss att vinna en titel? Det är frågan som jag och många andra vill ha svar på. Mer analys, nyheter och citat från matchen idag i morgondagens blogg.


Nu drar vi en djup suck och sätter ett stort fett streck över det hela och blickar framåt!

Två lag – men endast en vinnare!


Chelsea vs. Arsenal - Vilka vinner idag?

Så, äntligen lördag! Jag personligen är så fruktansvärd taggad så det inte är sant! Jag tror till och med att jag är mer taggad än jag var mot Villarreal (som stavas med två r och inte ett, som det svenska pressdrevet gör). Hur som helst så står vi inför en dramatisk drabbning. Arsenal – Chelsea har producerat flera klassiker och här följer några av dem. (Notera att jag väljer att posta länkar istället för att bädda in youtube-videos i bloggen. Det handlar om ett flertal videon så jag väljer att länka).

Kanu dödar Chelsea i semifinalen i FA-Cupen år 2000 genom ett hattrick på 15 minuter. Lägg noga märke till den hysteriska kommentatorn. KAN-U-BELIEVE IT?!

Ett stort (och då menar jag verkligen stort) bråk bryter ut I de sista sekunderna av finalen I Carling Cup år 2007. Bland annat får Fabregas något av en käftsmäll av Drogba och en hel del tumult utbryter.

FA-Cup finalen år 2002
. En klassiker utifrån ett Arsenalperspektiv. Ray Parlour och Fredrik Ljungberg gör två oförglömliga mål.

CL-matchen på Highbury under ”Invincibles-eran” som tyvärr Chelsea vann, men det var en underbar match.

Visst blir man sugen på att dagens match ska bli en match som kommer hamna på den listan så småningom. Nu väntar i alla fall ett taggat och starkt Chelsea. Jag har skrivit nog om dem i mitt förra inlägg, men kan kort dra vad som kommer bli viktigt i dagens match.

Mittfältsduellen – Fabregas mot Essien.
Två enormt bra men olika spelare. I det här specifika fallet handlar det om två spelare som betyder oerhört mycket för sitt lag. Fabregas betyder just nu mer för Arsenal än vad Essien gör för Chelsea, men han är en oerhört viktig lagsten i Chelseas lagbygge och Chelsea utan mittfältsduon Lampard-Essien är ett mindre bra Chelsea. Emmanuel Petit som varit mittfältare i både Arsenal och Chelsea har nyligen gjort ett uttalande om de båda spelarna som jag tycker sammanfattar det hela väldigt bra.

”Essien is more physical and powerful than Fabregas but Fabregas is better tactically and has greater ability and movement - if you could take both players and make one player out of them, that would be the perfect player”

Vem vinner mittfältsduellen?
Vem vinner mittfältsduellen av Fabregas och Essien?

Målvaktsduellen – Fabianski mot Cech.
Denna duellen vinner ju Cech alla dagar I veckan, men om det mot all förmodan skulle gå till straffar så ställer vi en Fabianski som idag fyller 24 år (gratis!) mot en erfaren målvakt som vunnit en hel del med Chelsea. Detta är väl lite av ett orosmoln, men Fabianski visade prov på trygghet i matchen mot Villarreal och jag känner mig ganska säker med den polske landslagskeepern i mål, trots att jag vet att Cech är en bättre målvakt.

Anfallsduellen – Didier Drogba mot Emmanuel Adebayor.
Drogba har hittat formen igen och just nu smäller han in den ena baljan efter den andra och Drogba kommer bli oerhört farlig idag. Märk då att jag betonar orden väldigt farlig. Vi har en väldigt komprimerad backlinje och bara tanken hur lätt Drogba kan springa förbi Silvestre gör mig orolig. Skadan på Gallas är ett minst sagt riktigt stort avbräck och det är i sådana matcher Gallas är ovärderlig för klubben. På andra sidan av planen har vi vår egna målmaskin i form av en Adebayor som haft en minst sagt liknande säsong. Han har kommit tillbaka från skadan och satt det ena målet efter det andra och om vi ska ha något hopp av att gå vidare gäller det för togolesen att hitta målet ännu en gång. Det kommer bli svårt, men det måste gå!

Jag tänker inte ge mig på att tippa en sådan match då jag är minst sagt osäker på vem som kan komma att vinna. Det är enligt mig fifty-fifty trots att Arsenal har hittat en formtopp. Det är speciellt oron i vårat försvar som gör mig extra orolig. Nu vet jag ännu inte om Gibbs har återhämtat sig eller inte, men mycket säger att han inte kommer ha gjort det vilket betyder att vi sätter Silvestre som inte är världens snabbaste spelare på kanten och en Song som gjort ett enormt bra arbete på mittfältet på sistone på en backposition tillsammans med Eboue som vänsterback och Touré som mittback. Låt oss be eller åtminstone hoppas att den nykomponerade backlinjen gör bra ifrån sig.

Startelvorna kommer utifrån vad jag känner till komma att bli följande. Arsenals startelva utifrån att Gibbs missar mötet.

Chelsea:
Petr Cech
Branislav Ivanović – Alex – John Terry – Ashley Cole
Michael Ballack – Frank Lampard – Michael Essien
Nicolas Anelka – Didier Drogba – Florent Malouda

Arsenal:
Lukasz Fabianski
Emmanuel Eboué – Kolo Touré – Alex Song – Silvestre
Theo Walcott – Denilson – Cesc Fàbregas – Andrey Arshavin
Emmanuel Adebayor – Robin Van Persie

Avslutningvis kan vi ta några andra nyheter. Wayne Rooney har tydligen gått och sagt att han älskar att se på när Arsenal spelar. Ett uttalande han inte är ensam om att göra. Vi har sett flera andra toppspelare som gått och sagt samma sak så Rooney är nu en i mängden. Nu ska man vara väldigt kritisk till de källor AB använder, men Daily Express som artikeln tagits ifrån får väl anses som en troligare källa än goal.com. Wenger har sagt att skadan på Clichy läks genom att han först måste vila i två veckor för att sedan sätta igång med rehalibiteringen. Något som kommer ta ytterligare en eller två veckor, så det kommer inte dröja förräns en månad innan vi ser honom igen. Vi får helt enkelt hoppas att vi kommer till final i både Champions League och FA-Cupen om vi ska se honom utmana om någon titel.

Wenger och Walcott har båda gjort två enligt mig intressanta uttalanden på den officiella hemsidan. Wenger är tydligen inte lika nöjd med nya Wembley som med den gamla (en åsikt han delar med många andra). Bland annat säger han följande:

"I loved the old Wembley personally,” he admitted at his pre-match press conference. “I was not too impressed by the new Wembley".

Walcott berättade ännu en gang om den nervkittlande straffläggningen i Rom och sade en mycket intressant sak. Nämligen hur det kändes som spelare att gå fram till straffpunkten och skjuta:

"As a player, walking up to take a penalty is hard. You walk up to take the penalty and it's like walking in slow motion, your throat goes dry, you can't hear anything, that's what I felt.”

Drogba och Ballack har gått ut I media och sagt att de bägge är otroligt hungriga över att vinna. Något som jag anser alla spelare i både Chelsea och Arsenal borde vara vid detta laget. Slutligen så varnar Wenger för Drogba, en spelare som Chelsea kommer ha otrolig nytta av idag. Vi får helt enkelt hoppas att han har en dålig dag. Nog för idag! Nu håller vi alla tummarna för att detta ska gå vägen! Come on you gunners!


Här är mannen vi måste se till att få stopp på i dagens match!

Hjärnornas kamp - kan Wenger knäcka Hiddink?

Guus Hiddink
Guus Hiddink, mannen bakom Chelseas förvandling

Idag är det en sådan fin dag som en fredag. Om det inte vore för min förkylning så skulle jag ut och festa, men istället har jag mer tid att skriva om Arsenal. Bra eller dåligt får ni själv bedöma. I förrgår som bekant så slog vi ut Villareal ur Champions League. Spelarna själva var alla väldigt nöjda med matchen, i alla fall om vi får lyssna på Adebayor, Walcott och Touré som gör varsin intervju med The Sun efter matchen. Ni som någon gång har besökt Emirates Stadium vet hur fruktansvärt fin arenan är och att bara se bakgrunden i intervjuerna - som förvisso inte visar mycket - får mig att känna avund för alla de som innehaver en säsongsbiljett. Nog om det och mer snack om vad som har hänt sedan sist.

Skador har vi på följande spelare:

Djorou - Enligt säkra källor till mig så kommer skadan ta runt två veckor att läka vilket kan betyda att han redan är tillbaka mot Manchester United (i antingen första mötet eller returen) vilket får anses som väldigt bra nyheter.

Gibbs - Har ljumskproblem sedan i onsdags och är ett frågetecken inför lördagen. Vi får hoppas på en snabb läkning.

Sagna - Definitivt ute. Han har fått i sig ett virus och ligger hemma i sjukbädden vilket även var anledningen varför han inte spelade i onsdags.

Almunia - Räknas vara tillbaka om cirkus två veckor.

Gallas - Räknas fortfarande vara borta resten av säsongen.

Clichy - Vänsterbacken räknas också vara tillbaka om två-tre veckor.

Rosicky - Rosicky var nära till comeback i b-laget, men fick ljumskproblem och han har ett tag kvar tills han kan spela. Vi kan nog med all säkerhet säga att han inte kommer spela i a-laget denna säsongen, men han kommer däremot få en hel försäsong i benen, vilket kommer göra honom enorm nytta. Angående Rosicky så har han haft en lång intervju med journalister alldeles nyligen. Intervjun ligger ute på YouTube och jag är snäll och bjuder på den i dagens blogg.

Del 1 - http://www.youtube.com/watch?v=k0IaiBOdFuk
 

Del 2 - http://www.youtube.com/watch?v=QSo7re8DY2oC
helsea har bytt skepnad sedan Guus Hiddink tog över efter Scolari och vem skulle tro något annat? Chelsea jobbar idag som den lagmaskin man är kapabel till att vara och under Scolaris tid så var det så långt ifrån en lagmaskin man kunde komma. Hiddink har verkligen lyckats. Men även Chelsea har sina goda och dåliga stunder och de senaste matcherna har de svajat något rejält under de 90 minuter de spelat. De vann borta mot Liverpool i CL efter att gjort 3 mål efter att legat under med 1-0. Sedan såg de riktigt starka ut mot Bolton i Premier League senast och hade en 4-0 ledning, men sedan kom kallduschen. De släppte in tre mål(!) de sista 25 minuterna och det tyder på att allt inte är rätt ställt i defensiven. En ännu större indikation av det fick vi i returen mot Liverpool. Visserligen spelade de båda lagen total anfallsfotboll, men att släppa in fyra mål i en så pass viktig match är dåligt. Men man ska inte underskatta de blå, långt ifrån.

Van Persie gör 1-1.
Kan Robin Van Persie göra det igen mot Chelsea?

Chelsea kommer bli en tuff nöt att knäcka på lördag, men vi har prickat våran formtopp perfekt(!) och sedan Fabregas kommit tillbaka har han gjort fem assists på tre matcher och sedan Adebayor kom tillbaka har han gjort fyra mål på tre matcher. Mycket imponerande. En Adebayor som bortsett från andra halvlek i första matchen mot Villareal och matchen mot Man City svikit enligt mig. Han är bara en skepnad av vad han var förra året. Men trots det har han producerat mål sedan han kom tillbaka från skadan och det är verkligen det enda viktiga. Han må vara hur dålig som helst i 85 minuter om han gör ett eller två mål under de sista fem minuterna eller under de nittio minuter matchen äger rum. Ett större frågetecken är ersättaren för Clichy – Kieran Gibbs. Han har tydligen fått små skadeproblem och han är ett osäkert kort inför lördagen. Som om vi inte hade nog problem i defensiven?! Wenger har själv kommenterat att han antagligen (till 95 %) kommer lösa det genom att sätta ut Silvestre på kanten och Song som mittback. En Song som förut var back och som klarade sig på den positionen slutet av förra säsongen förvånansvärt bra. Men en Silvestre på kanten gör mig fruktansvärt orolig. Han var stabil mot Villareal, men ingenting mer. Jag hoppas att det inte är några problem med Gibbs, verkligen! Silvestre har pratat om hans gamla lagkamrater i Manchester United och säger bland annat att vänskap måste brytas när det kommer till fotboll. I stort sett säger han under hela intervjun att man måste gå in 110 % vem man än möter, till och med om det vore din bäste vän. Han har naturligtvis rätt, men det visste vi väl innan. Hur som helst kommer fishface bli otroligt viktig för oss i defensiven.

"I still have a lot of friends [at United] but it's part of the competition," said Silvestre, who missed much of last season with knee ligament damage. "You go to a match and you want to fight, no matter who you play against."
Jag och alla andra hoppas på kämpaglöd från alla spelare! Inklusive Silvestre.

Även Adebayor har sagt sitt på den officiella hemsidan och säger att vi kan slå vilket lag som helst i världen:

“We know how strong Chelsea are so we have to get the ball down and play our own football. But we showed we can beat any team in the world if we play our football.

Vidare så har vi även tillgång till Arshavin igen och jag tror att Arshavin, Fabregas, Nasri/Song och Walcott är den starkaste mittfältlinan vi haft sedan väldigt länge (tidigt på säsongen). Arshavin och Fabregas kommer bli tuffa att möta, men det kommer bli detsamma med Essien, Kalou, Ballack och alla de andra. Jag tror att Hiddink kommer försöka punktmarkera Fabregas för att stoppa våran spelfördelare. Han kan även komma att göra detsamma med Arshavin och Walcott. Problemen med att punktmarkera Arshavin och Walcott är att de är så fruktansvärt snabba och kvicka så om dom bara rycker förbi motspelaren så har dem stora ytor att röra sig på vilket är farligt med spelare av sådan kaliber. Vi får se hur det kan komma att gå. Jag tror och är rätt säker på att båda lagen kommer att göra mål och jag skulle tippa på att det hela går till straffar. Laguppställningen skulle jag tippa blir så här:

Eboue - Touré - Silvestre - Gibbs (om han blir frisk)
Walcott - Song - Fabregas - Arshavin
Eduardo/Bendtner - Van Persie

Så, alla som ska se matchen, håll era nerver i styr om det skulle gå till straffar! Jag vet själv hur hemskt det var mot Roma och jag vill inte se en upprepning av det, trots att vi vann den gången. Mer inför-snack imorgon på matchdagen. Även uppdateringar kring skador och uttalanden av spelare!

Lagkaptenen.
Kan våran lagkapten bära oss fram till ännu ett avancemang?

Arsenal sänker de gula ubåtarna!

Jubel efter ännu ett mål!


Den 15e april 2009
Kvartsfinal | Champions League | Emirates Stadium
Arsenal - Villareal
3 - 0
(Walcott 10, Adebayor 60, Van Persie 69 [straff])

Sedan Emirates Stadium byggdes har nog ingen match varit viktigare än denna. Vinst eller förlust i en CL-kvartsifinal - blodigt allvar! Inför matchen handlade det mest om hur Arsenal skulle hantera backkrisen som rådde. Därför fick nog de flesta en smärre chock när vi såg Eboue på högerkanten istället för Sagna. Vad hade hänt med Sagna? Vi var så långt ifrån en komplett backfyra som det går att komma. Den enda givna var Touré och många var nog riktigt oroliga inför matchen. Vi var 90 minuter ifrån vår andra semifinal i Champions League genom tiderna, men vi visste att vi inte skulle komma dit genom att spela en ultradefensiv, därför satte Wengers mannar fart direkt!

Hela den första halvleken speglades av Arsenals dominans och efter en farlig nick i inledningen av matchen av Van Persie så visste alla att detta skulle aldrig Arsenal aldrig släppa. Fabianski testades dock direkt efter ett inlägg från en frispark där han lugnt tog hand om bollen. Efter 10 minuter så springer Walcott fram på högerkanten. Eboue passade Fabrega som myckert läckert klackade med ryggen mot mål fram den till Walcott som hade sprungit sig fri då han hör och häpna chippar(!) bollen över målvakten. Bollen verkade turbulera i luften i flera år när den till slut hamnade i Villareals mål. 1-0 to the Arsenal!

Måljubel efter 1-0 målet.
Fabregas&Walcott firar 1-0!

Efter målet handlade allting om Arsenal. Villareal hade inte en enda riktigt farlig målchans i första halvlek och Walcott var nog den bästa spelaren på plan. Han totalsprang sönder Capdevilla på högerflanken och det kändes som vi såg en leopard jämfört med en snigel. Walcott skapade många fler farliga målchanser under första halvlek, men vi gick trots det till pausvila med endast 1-0 i bagaget.

Ut på plan efter pausvilan steg 11 hungriga arsenal-spelare. Trots det så hade Villareal ett litet övertag i början av andra halvlek, men Fabianski som var riktigt trygg i målet sopade undan allting som kom i hans väg. Istället kunde Arsenal lugnt och sakta komma in i matchen igen och dödade den genom att Fabregas passade in till Van Persie som passade den vidare ut till vänsterkanten av straffområdet där Adebayor stog som sedan bjöd på ett fint avslut som innebar 2-0 till Arsenal. Adebayor hade hela matchen antingen stått offside eller sumpat bort målchanser och jag var långt ifrån nöjd med hans spel. Men efter skadan som hållit honom undan från spel i nära 2 månader har han kommit tillbaka med fyra mål på tre matcher. För att vara ärlig så bryr jag mig inte hur dålig han är varje match så länge som han gör mål och det gjorde han även igår!

Villareal hade redan gett upp och det visade dem genom att ge oss en tämligen enkelt förtjänad straff. Walcott blev störd i hörnet av straffområdet och föll och den assisterande domaren var den som tog det slutgiltiga beslutet om straff. Van Persie som är vår straffläggare klev upp och lade upp bollen på pricken. Han tog sats .... och gjorde 3-0! Eguren som nu spelar för Villareal, men som spelade för Hammarby för två år sedan pratade i och med straffen till sig ett rött kort och klev av planen otroligt sakta.

Efter matchen var Fabregas riktigt glad och tyckte försvaret fungerade bra. Wenger var lyrisk, men visste att det är långt ifrån över. Wenger sade bl. följande:

"I believe that both teams produce always very exciting games. Both teams like to go forward so it will be a promising Semi-Final. We are up for the challenge and it will be very interesting. It is always difficult to play an English team because of their quality. Psychologically it is not difficult but at the moment I believe that if you want to go far you have to play an English team at some stage."

Nu står vi inför ett Manchester United i en mindre formsvacka och jag tror minst sagt att våra chanser är riktigt goda för vidare avancemang. Den främsta uppgiften blir att sätta stopp för Ronaldo och Rooney. Om vi inte gör det talar mycket för att vi kommer förlora. Visst har Ronaldo varit kall i år, men så fort han får bollen kan han göra saker som andra bara kan drömma om (det såg vi bl.a igår mot Porto). Nu väntar Chelsea på lördag i en annan semifinal, fast i FA-Cupen där vi har väldigt stora chanser att nå en titel.

Avslutningsvis vill jag passa på att nämna Robert Pires som minst sagt är en legend för Arsenal. Han sade bl.a detta efter matchen på El Madrigal :

"I can't wait to go back to North London. I never got a chance to say goodbye to the Arsenal fans. They always supported me and there was more proof of this last Tuesday when 2000 of them sang my song at the end of the game. It made me so happy to know I hadn't been forgotten."

Vad han tyckte om gårdagens match kan ni läsa noggrannare här. Han är minst sagt en fantastisk man och jag unnar honom ett bra avslut på sin karriär.

Wenger är ännu i en semifinal!
Arsene Wenger har lett oss till ännu en semifinal i Champions League!

Legend.
Robert Pires! En legend i Arsenal!

Peter Wennmans (Aftonbladets london/englandkorrespondent) synpunkter hittar ni här
(http://www.aftonbladet.se/sportbladet/kronikorer/wennman/article4916191.ab)

Inför Arsenal - Villareal & försvarskrisen

Fabregas, Adebayor, Walcott


Välkommen till ännu en ny Arsenalblogg
. Jag vet att de flesta här redan är trötta på ännu en ny blogg om ännu ett engelsk klubblag, men jag ska försöka göra allting för att göra denna bloggen attraktiv och intressant. Jag har höga mål och jag tror även att jag kommer nå upp till dessa mål. Jag hoppas ni får en intressant läsning!

Som en start till mitt skrivande kan jag börja med en liten prestation. Mitt namn är Kristoffer, är snart 19 år och studerar andra året på ett gymnasium någonstans här i vårat avlånga Sverige. Jag ska då börja skriva om Arsenal, det laget som jag håller närmast mitt hjärta och det laget jag alltid älskat, ända sedan jag var liten. Jag har följt dem ganska noga de senaste säsongerna, men ingenting jämfört med i år. I år (denna säsong) har jag tagit tid att se varenda match de spelat och följt allt som hänt med laget väldigt noggrannt både på och utanför planen. Så ni kan lita på mitt ord när jag skriver om Arsenal. Då är det väl bara att börja!

Just nu har vi framför oss två enormt viktiga cupmatcher. CL och FA-cupen är våra enda realistiska chanser till en titel i år och med den titeltorka vi har haft de senaste åren är en titel ett måste för att behålla vissa spelare. RvP (Robin Van Persie) har själv gått ut och sagt att han vill vinna en buckla för att stanna i Arsenal. Han har redan blivit erbjuden ett kontrakt och han är nöjd med det, men han vill kunna veta att han kan vinna någonting med Arsenal för att fortsätta sin karriär här. Ingen kritiserar honom och det gör inte jag heller. Han har varit våran absolut viktigaste spelare i år och skjutit hem en hel del viktiga matcher. Nu måste Wenger se till att vi kan vinna någonting och CL och FA-cupen är det enda som återstår.

På onsdag är det då dags att möta Villareal hemma efter 1-1 på El Madrigal i Villareal. Efter Adebayors konsstycke ser det mycket ljust ut men backkrisen har blivit något enormt oroande. På olika sorters Arsenal-bloggar och forum diskuteras det nu friskt hur vi ska sätta upp våran backlinje. Denna säsong har vi verkligen haft väldigt stora problem under hela säsongen, men när vi nu äntligen börjat närma oss en skadefri trupp och är på en arton/nitton lång unbeaten run som det så fint heter på engelska så drabbas vi av detta. Gallas kommer vara borta hela säsongen efter skadan i matchen mot Villareal och i lördags gick även Djorou sönder. Detta gör att vi endast har två fullt friska mittbackar i Touré och Silvestre. Vårat försvar i lördags var riktigt skakigt och trots Silvestres mål gjorde han inget bra intryck på mig eller andra med hans ständigt dåliga backspel. Nu är frågan om man kanske ska sätta in Song som mittback som förra året klarade sig bra där i slutet av säsongen. Men enligt mig är han viktigare på mittfältet. Han har nått sin formtopp och är oerhört bra just nu. Någonting som jag inte skulle trott för ett par månader sedan. Sedan finns möjligheten att flytta in Sagna och ha Eboue som högerback. Det är det alternativet jag skulle ta om jag var i Wengers skor.

Sedan har vi Gibbs som ersättare för Clichy som är borta i två veckor till. Han gjorde en minst sagt medioker insats mot Wigan. Hans agerande var stundtals dålig och när han fällde Valencia (tror jag det var) så skulle han fått ett rött kort, men hade tur när han endast fick gult. Jag är dock skeptisk till att Silvestre ska ta den platsen (då han spelat på den positionen förut), så hur dåligt Gibbs ändå skötte sig så har jag hellre kvar honom. Om ni frågar mig är jag otroligt orolig för de bägge matcherna som följer nu. Speciellt när vi är inne i ett skede där det handlar om vinst eller utgång ur turneringen. Jag får hoppas att backfyran klarar av det.

Chelsea verkar även dem kommit igång ordentligt efter deras 3-1 vinst på Anfield i CL-kvarten. De ledde även med 4-0 mot Bolton, men tappade till 4-3, men ser trots det enormt starka ut för tillfället. Det blir en mycket intressant match att följa på lördag. Jag är pessimist av mig och är rädd att vi kommer förlora. Däremot tror jag vi klarar av Villareal på onsdag och går till semifinal i CL där vi förhoppningsvis får möta Porto. Det som oroar mest nu är som sagt backfyran som är helt omkomponerad. Jag får hålla tummarna och se hur långt vi kan gå!

RSS 2.0