En rätt så tom måndag!

Ja, förutom ett och annat citat från Wenger så kommer jag inte återvända till matchen mot United. Jag hoppas vi alla kommit eller kommer komma över den. I dag är då den andra dagen på det två veckor långa uppehållet. Det återstår bara en dag av transferfönstret (runt 27 timmar) efter att fönstret förlängts i en dag för ett tag sedan. Det är nu som transferrykten kommer falla ner likt bombslag och antingen förgöra oss eller bringa lycka till oss. Jag hoppas fortfarande på en defensiv mittfältare och enligt denna artikel så ska vi just vara efter tre namn som vi blivit förknippade med ständigt i sommar - Chamakh, Matuidi och Vieira.

Chamakh är fortfarande den spelare som jag ser som den mest sannolika att byta klubb till Arsenal innan transferfönstret stänger (ooops, lång mening!).

Jag blir glad bara om någon av dessa tre skriver på för Arsenal. Frågan är om vi behöver en eller två till spelare? Vi suktade efter dessa spelare i början av sommaren, men med den galanta start vi fått så är det många som tystats ner. Men jag är en av dem (...en av flera) som tror att vi fortfarande behöver förstärkning på Songpositionen, nämligen en defensiv mittfältare. Song har börjat riktigt bra, men han är just nu den enda riktiga defensiva mittfältaren vi har i truppen. Ja, jag vet att Song är mittback från början, men han har blivit omskolad på typiskt Wengervis till en defensiv mittfältare och det är just nu där han spelar som bäst. Men, Song kommer starta långt ifrån alla matcher och han kan dessutom komma att åka iväg till de afrikanska mästerskapen. Då står vi där utan en defensivt lagd mittfältare. Vad gör vi då? Sedan är det absolut möjligt att spela exempelvis Denilson på den positionen, eller helt enkelt byta till ett system där den defensiva mittfältaren inte behövs lika mycket som det gör i dagens system. Men förutom att det är onödigt, så behövs det verkligen inte. Matuidi skulle vara en perfekt värvning i detta fallet. Sedan är jag inte lika säker på om vi verkligen behöver en anfallare. Snarare än mittback än en anfallare. Just mittbacksoron börjar bli allt större i mina ögon. Senderos befinner sig i frysboxen och Silvestre skall inte spela i en arsenaltröja. Djourou är skadad och ja ... vi har just nu inga mer alternativ än att Song i sådana fall spelar mittback igen. Och då kommer vi ännu en gång till hur betydelsefull en värvning av exempelvis Matuidi skulle vara. Men, vi får helt enkelt följa sista dagen av fönstret med väldigt kritiska ögon.

Wenger har ju sagt ett och annat och bland annat har han sagt detta:


"There are other points [than diving] that, for me, are more urgent – players who play only to make fouls and who are never punished, players who make repeated fouls and who get out of the game without a yellow card. That, for me, is more anti-football than a player who did what Eduardo did."Förutom det så kommer Wenger motta en ursäkta från Hackett som var fjärdedomare:


“Although correct in law, it was completely out of context in the game and it was followed by the nonsense which followed over where Arsene Wenger should sit.I’ve spoken to Keith Hackett and he fully recognises the situation was an error and an apology will follow to Arsene Wenger.(Fourth official) Lee Probert totally failed to manage the situation and created a needless pressure point taking the focus away from the pitch in a big event with only a minute to go.”


Det är inte mer än rätt, men som jag sade i går kan vi trots det inte skruva tillbaka tiden. Vi får leva med förlusten, men vi kommer komma tillbaka starkare än någonsin. Man glömmer väldigt lätt spelarna som vi för tillfället inte är matchklara - Fabregas, Rosicky, Walcott och Nasri. Alla fyra spelarna skulle nästan gå direkt in i startelvan om det fanns plats nog. En fullt frisk Rosicky och en Walcott i form skulle utöver Nasri och Fabregas gå rakt in i en startelva. Men, som sagt, vi kommer nog inte kunna spela alla dessa fyra spelare på plan samtidigt om vi inte ändrar lite i formationen. Hur som helst är det väldigt skrämmande vilken kvalitet vi har utanför plan just nu. Det är istället mittbackarna jag är rädd för. Vermaelen och Gallas skulle jag enkelt kunna klassa som ett av världens hetaste backpar just nu, men så fort en av dessa går sönder så .....

Jag är inte den enda som längtar efter Nasri.

Sedan kommer vi ännu en gång till Evra. Om man är en trogen arsenalsupporter så gillar man inte honom på något vis. Om det finns en arsenalsupporter där ute som gillar Evra efter alla uttalanden han gjort om Arsenal, så vill jag gärna höra hans eller hennes åsikter med huvudfrågan varför. Först kallade han oss elva barn (förra säsongen), sedan påstår han att vi är skamliga och nu går han ännu en gång ut i media och snackar rent ut sagt skit om oss. Det här är vad han sagt:


“At Manchester United we’ve been winning the Premier League for 3 years and they [the media] just start talking about us in France. Arsenal haven’t won a trophy in 5 years, they win 6-1 against Everton and it’s like they’ve won the World Cup!”Jag blir inte klok på den mannen, nej, jag blir verkligen inte det.

Som jag skrev tidigare i inlägget rapporterar en massa källor om eventuella transfers involverandes antingen Chamakh, Matuidi eller Vieira. Vissa rapporterar även att vi skall ha lagt ett officiellt bud på Chamakh. Vi får se hur det går. Som ni även ser på andra sidor, bloggar och forum är det väldigt tomt i dag. Landslagsuppehållet har startat och efter den första september kommer det vara tommare än tomt. Jag kommer trots det fortsätta att rapportera om ett och annat, självklart. För er som vill bli intervjuade - skicka ett mail till mig på kickeeen@hotmail.com - så ska jag se till att ställa lite kluriga frågor till er som jag senare kan lägga upp här. Annars får ni gärna kommentera. Alltid lika kul att höra vad folk tycker och tänker. Signaturen Glenn skrev i går en väldigt uppskattad kommentar där han kom med lite kritik, jag har besvarat din kommentar under gårdagens inlägg. Tills imorgon får ni ha det så bra, hej! Avslutar med lite bilder.


Ljudbloggsanalys!

Ni får ursäkta att den blev så lång och för vissa opassande ljud (ex. ett sms, klickande etc.) i klippet. Även några små stav/röstfel då och då. Efter dagens inlägg gör vi bäst i att glömma gårdagens förlust och blicka framåt! Med spelare som Fabregas, Nasri och Rosicky snart tillgängliga kommer vi bara att bli bättre.


Dagens analys by kicken

Det är vi mot dem, det är vi mot världen

Karma, tror ni på det? Efter kvällens förlust så ställs den frågan ännu en gång. Celticfansen och speciellt Boruc kommer säkert hånle åt resultatet, Unitedfansen har redan förudmjukat oss och det känns som nästan alla andra är glada över dagens resultat. Ett resultat som är så orättvist att det inte finns. Manchester United var inte värda segern, de var inte ens värda ett poäng, de var inte värda ett mål - men ändå står dem där lik förbannat som segrare. Vad ska man säga? Att vinna med ett straffmål (där Rooney faktiskt filmade om ni studerar repriserna noga) och ett självmål är inte värdigt, inte på något sätt, men det här är fotboll och i fotboll kan vad som helst hända.

Bilderna från de sista minuterna kommer hänga kvar ett bra tag. Det är sådant man inte glömmer. Jag blev både chockad och frustrerad. När man ser Wenger långsamt gå upp för att sätta sig på sin plats så blir han tillsagd ännu en gång att gå upp på läktaren. Med långsamma steg går Wenger upp på läktaren, men det finns ingen sittplats, det ska heller inte finnas någon sittplats. Man ser hur Unitedfansen står och hånler honom i ansiktet, hur de viftar med sina tröjor och flaggor och skriker ett och annat. Man ser hur arg Wenger är och det är länge sedan jag såg Wenger så frustrerad som i kväll. Vi är värdiga segrare, det är vi som spelade fotboll, det är vi som hade chanserna och det är vi som var bäst på plan. Det handlar inte längre om att United spelade fin fotboll och utnyttjade sina chanser. Det handlar om att få ett mål på straff och ett självmål med sig. Jag kan redan nu säga att jag inte skulle varit lika förbannad om United faktiskt spelat in de bägge bollarna. Istället står vi där på plan när slutsignalen ljuder och tittar ner i marken och säger tyst för sig själv: Vad hände?

Folk kommer kalla oss fuskare, folk kommer kalla oss filmare, folk kommer skratta åt oss. Revanschsuget bland killarna måste vara så enormt stor så att det inte finns något liknande på jordklotet. Jag minns hur Diaby verkligen försökte att reparera sitt misstag, men det var för tunga ben, det var för trötta ben. Jag kan inte utesluta att det finns en hel del tur involverat i fotboll. Tur som kan gå både åt ett och ett annat håll. Men det känns som turen aldrig varit på Arsenals sida. Inte bara alla skadeproblem, men även resultaten. Vi har aldrig fått den där extra flytet med oss, trots att vi förtjänar det mer än någon annan. Samtidigt ska vi inte gräva ner oss i våra ansikten. Det här löser vi inte genom att köpa spelare, det här löser vi inte genom att ändra spelsystem, det här behövs inte lösas. Arsenal var det bättre laget, det kunde vem som helst se. Vårt spel flöt på, våra passningar var fina och målchanserna kom titt som tätt. Ben Foster var mannen som satte stopp för oss. Om han inte gjort den där räddningen i början av andra halvlek - som verkligen var av världsklass - så skulle vi satt tvåan och United skulle med stor sannolikhet inte haft energin att komma ikapp. Istället står vi där ännu en gång som förlorare och frågar oss själva ännu en gång: Vad hände?

Jag ogillar landslagsuppehåll, det gör jag verkligen. Nu återstår två väldigt långa veckor tills vi får se vårt kära Arsenal spela igen. Den gången i Manchester igen. Om vi spelar likadan fotboll som vi gjorde i kväll finns det inga skäl för att vara orolig. Allt fanns där i dag och Arshavin var precis som jag sa - de stora matchernas man. Det fanns inga syndabockar. Folk kan peka ut Diaby hur mycket dem vill, men i mina ögon var vi ett lag, ett lag som spelade kollektivt, ett lag som spelade för varandra. Vi kommer ta ur oss det här och vi kommer slå Manchester United när de besöker Emirates, det har jag ingen tvivlan om. Wenger kommer efter det här få spelarna att tro precis det jag skrivit i rubriken. Det kommer handla om vi mot alla andra. Det finns inga mellanting. Att Sp*rs nu leder ligan är obegripligt och hemskt. Samtidigt är jag inte orolig för framtiden. Vi kommer kliva ut på City Of Manchester Stadium och spela vår fina anfallsfotboll igen och vi kommer att vinna. Då kommer vi fortfarande ha både Liverpool och Man U bakom oss i ligan, något som i alla fall är glädjande.


Nu väntar två tråkiga veckor bestående av transferrykten hit och dit, landslagsfotboll och en tom, en väldigt tom helg. Jag vet att både du och jag längat mer än någon annan på den där matchen den tolfte i nionde, men vi kan inte skruva fram tiden, vi kan heller inte skruva tillbaka den. Vi får sitta still och se på kvällens repriser om och om och om igen, för att väcka den där stora björnen i oss, för än har vi inte sett det absolut bästa av Arsenal.

Vi hade chansen i dag, vi tog den, men vi släppte den, trots att vi höll fast i den.

Inför drabbningen!

God dag, det blev ett inlägg i dag trots allt! Jag har lite tid över nu på morgonen och tänkte att jag lika gärna kunde fylla den med ett inlägg. Som ni säkert ser så har bloggen fått in lite reklam och det ska fungera bra med de flesta upplösningar och browsers, men om ni tycker att någonting är malplacerat kan ni höra av er i kommentarspåret. Men nu till Arsenal!

Wenger har sagt ett och annat om Uniteds förlust av Ronaldo:


“I believe that nobody, not even the specialists, know what kind of effect [the loss of] Ronaldo can have on Manchester United’s results. It takes time to adapt but in our case [when we lost Henry] we had someone, Adebayor, who scored 24 goals in the season that followed. Also we had players who gained a little bit of charisma, like Hleb. Personally I believe even though he was good last year he was not the Ronaldo of the year before. It was for two reasons. Firstly, he was injured at the start and had a little surgery on his ankle and secondly he was certainly already thinking to move. "

**"Then again when you look at his numbers you’d think I have the wrong opinion. He didn’t look as convincing as the year before but when you look at the number of games he played and the number of goals he scored, he was still as efficient as before. So we'll see what happens. But I still believe Man United will miss Ronaldo. Will they find a new balance in the team and will Rooney pop up with 20 goals or Berbatov with 20 goals?"


Det finns ju inte så mycket att säga om Ronaldo som redan sagts egentligen. Wenger har i stort sett rätt i allting han säger just där och det må hända att Manchester United kommer utmana om ligatiteln ännu ett år, men alla borde förstå att Manchester United inte är det Manchester United är med Ronaldo. Det är exakt likadant som om Fabregas skulle lämnat oss. Inte exakt likadant, med tanke på de olika klubbarna och personligheterna, men nästan. Ronaldo var deras ångmaskin som levererade, levererade och levererade. Det kvittade vart han än spelade eller när han än spelade. Det är väldigt få gånger man såg Ronaldo göra en dålig match. Unitedfansen försöker få andra att förstå att Ronaldo inte var allt, men för mig är det svårt att förstå. Visst, han var inte exakt allting, men han var en mycket stor och viktig del i deras lagbygge. Dessutom var han världens bästa spelare. Den som tror att ett lag inte försvagas om man förlorar världens bästa spelare är lite koko i skallen.

Det finns inte längre en Ronaldo, som tur är.

S
om ni säkert redan läst så kommer Fabregas att missa drabbningen och jag undrar vad som föregick i hans huvud när han fick det beskedet. Fabregas är nog den spelare som hatar skador mest och efter alla intervjuer som gjorts med honom så tror jag honom. Han gräver verkligen ner sitt ansikte och vill inte prata med någon, det är i alla fall så han beskrivit det som. Nu missar han en väldigt stor och viktig match, men han kommer som sagt tillbaka, hur tråkigt det än är att vi inte kan använda oss av honom i morgon. Wenger säger att mittfältstrion Diaby, Song och Denilson kan kompensera den förlusten:


“I believe ideally Cesc gives us stability. Cesc masters well the timing of the game - when you need to slow down and speed up. He always gives you one or two goals to score in every single game. So we have to compensate for that. But, the form of Diaby, Denilson and Song, who are physical, can compensate.


Jag tror inte en enda spelare i vår trupp kan kompensera Fabregas ensam, men som grupp kan vi och skall vi göra det. Diaby har höjd, kraft och finess. Denilson har förmågan att läsa spelet väldigt bra, tacklingar och finess. Song har allt som krävs av en defensiv mittfältare. Det mittfältet ska bara klara av det. Med klasspelare som Arshavin och RvP där fram så ska det bara gå att göra mål, oavsett vem som står för motståndet.

Bendtner har äntligen sagt varför han bytte till 52!


"Actually, my favourite number is 7. But it's already being used by Tomas [Rosicky]. So I've decided to go for 52, as it adds up to 7. It also sounds alot better than 43. I would never use 25. "

**


Om förra säsongen:
"After looking at the videos, I reckon I should have scored 25 goals last season not 15. I missed four in one game at Burnley alone."


Det finns en lång men en mycket intressant intervju med vår dansk på the sun och den kan läsas här. Det är även därifrån citaten kommer ifrån. Jag har tagit upp Bendtner flera gånger förr och har därmed ingen lust att ta upp honom igen. Det enda jag kan säga är att han behöver lite mer självförtroende och lite mer bollkontakt. Han utvecklas i en rask takt och kan mycket väl bli en målmaskin om ett par år, men just nu fungerar han som ett osäkert kort. Han har varit riktigt bra hittills, men inte gjort några mål (däremot snygga framspelningar) och det är ändå mål han är menad att göra. Men då kan vi också komma ihåg att RvP som var vår bäste målskytt förra säsongen heller inte hittat nätet, trots att han spelar som centerforward. Så länge Bendtner fortsätter med att positionera sig rätt så kommer även målen komma, det lovar jag.

Det är i år som han ska bevisa att han är värd en startplats i Arsenal.

Sedan har Ferguson sagt en hel del om Arsenal, om respekt och om säljandet av Touré och Adebayor:


"I couldn't understand why they were written off. A young team like Arsenal, that is maturing, has to be respected and regarded. Six-one at Everton was an amazing result. In all my time at Manchester United, I can't remember anyone doing that at Goodison Park before. But one thing Arsene Wenger has done fantastically well is sell at the right time. He has always known the right time for a player to leave and he has done it again with Adebayor and Toure."

**

"It is not easy to manage that kind of change but I don't think the level of ability has changed one bit and he seems to have a good harmony in the squad. Over the years Manchester United games against Arsenal have been the feature of the Premier League. For a long time we were both competing for the number one spot and some of the games were very feisty. The character of the teams has changed a bit. We don't have a Keane, they don't have a Vieira. They were both volatile characters and dominant figures in their teams. Tomorrow won't be in any way as competitive. It will be a different type of game."
Well, vad ska man säga? Det är ju respektingivande, det är det verkligen. Man märker verkligen hur Ferguson redan innan säsongen var en av de få som inte räknade bort Arsenal. Han har varit med i den här branschen så pass länge så han vet sina saker. Nu säger han ännu en gång hur bra dagens Arsenal är. När/Om vi nu blir slagstarka nog att slåss om ligatiteln kan de här matcherna från förr göra en comeback och det är exakt en sådan match jag hoppas på i dag. Öppet, elegant, fint, bra, hat, kärlek och mål. Det är det jag kommer ihåg från de tiderna och det är någonting jag även vill ha i dag.

Well, det jag skrev om för några dagar sedan (spekulationer om att Arshavin inte var den perfekt rustade mannen för det fysiska spelet i Premier League besvarades halvt om halvt i dag då Arshavin säger följande:


"I'm still heavy and Arsene keeps telling me that. I don't want to learn how to come into the game from the bench but, at the moment, it's right to play just 20 minutes. It's not long enough to lose my freshness."
Så, han behöver gå ner i vikt(?). Det är åtminstone det jag får ut av det hela. Just nu är han lite för tung för att spela hela 90 minuter, trots att han gjorde det förra säsongen och även någon gång under försäsongen - om jag inte minns fel det vill säga. Jag vet inte ens vad jag ska säga, det känns bara som ett "jaha?" för mig. Jag hoppas och tror att Arshavin vet vad som måste göras och att han kan komma tillbaka in i sin perfekta form så snart som möjligt. Mer kan man inte begära.

Det var allt för i dag, matchanalys m.m kommer i morgon. Tagga inför matchen och ha det så bra!

Kan vi få se lite rysk magi i kväll, trots att han inte är sin bästa form?


Matuidi tillbaka på Wengers radar? + Arsenal får en "enkel" grupp i CL-lottningen!


En dag kvar!

G
od dag mina herrar och damer. I morgon smäller det! Trots att det bara är tredje matchen för säsongen (PL) är den otroligt viktig. Inte bara för spelarnas självförtroende, utan för att se hur bra detta lag är mot ett ypperligt bra motstånd. Det var ett tag sedan jag sa det här, men i morgon räknar jag bara med en vinst. Manchester United är inte det Manchester United som de har varit de senaste åren och Arsenal har hittills visat prov på något extraordinärt. Om vi ska lyckas motbevisa alla kritiker, journalister och fans på riktigt så ska United slås i morgon. I morgon kommer jag befinna mig på O'learys i gamla stan (Sthlm) så om ni ser mig får ni gärna komma och hälsa!

Det finns massa man kan avnjuta på ATVO, så jag hoppas ni ser till att checka in allt som finns tillgängligt där. Bl.a finns en hel del uttalanden från spelare efter segern mot Celtic och även en "Wenger-inför-United-video". Som sagt så fortsätter skadebekymren, men en hel del spelare är på väg tillbaka. Rosicky är redan tillbaka i full träning och kommer med största sannolikhet att finnas med på bänken på lördag. Walcott är inte tillgänglig, men är snart tillbaka, närmare bestämt efter det internationella breaket som kommer efter matchen mot United. Vermaelen är taggad inför matchen mot United sägandes detta:


"I have not played against Rooney yet, it’s my first time. No I’m not nervous, every player looks forward to playing these types of games. I think if you play for Arsenal in the Premier League, every game is a hard game. In Holland sometimes you had a game at home which was easy but here you fight very hard. You are looking forward to every game but Man United is a special game. I think they are a good team, they might have sold Cristiano Ronaldo but still they have very good players."So, Vermaelen är redan en publikfavorit - och han var redan det efter två matcher - och hyllas redan av både tränare och spelare. Jag försökte hitta en länk till goal.com som hade ett par "experter" som kommenterade Vermaelens övergång direkt efter att den blivit officiell. Fyra av fyra experter var säkra på att han inte skulle bli en succé, åt det kan jag bara skratta nu. Det är för tidigt att bedöma med alltför stora mått än, men hittills har han varit mer än en succé. Det får mig även tankarna på vad Erik Niva - vår käre sp*rssupporter - sa här om dagarna. Nämligen detta:


Thomas Vermaelen,
Ajax
23 år, mittback
£10,000,000 miljoner

En ung, relativt liten kille med stort spelsinne. Ajax-fostrade belgaren Thomas Vermaelen är en lite ovanlig mittbackstyp, en typisk Wenger-värvning – och inte alls vad Arsenal behövde. Kan måhända komma att komplettera Gallas, men det Arsenal har underskott på är storlek, hårdhet och erfarenhet. Vermaelen kommer säkert att spela till sig en ordinare plats. Det gör honom inte per automatik till en lyckad värvning.
Verdict: Miss.Det är sådant som man bara kan le åt just nu. Nu kommer jag säkerligen vara tvungen att ta tillbaka allt jag sagt om Vermaelen om han börjar spela dåligt som bara den, men det är svårt att tro med den säsongsöppning han och Arsenal haft.

Kan han glänsa igen på lördag?

Skadeuppdateringar kan ni få här (gratis video + textformat). Nu kan jag väl även passa på att ta upp CL-lottningen som såg ut så här i sin helhet:


Vi hamnade i den sista gruppen - Grupp H - tillsammans med AZ Alkmaar (Wernbloom och snart även Elm), Olympiacos (Mellberg) och Standard Ligue. Det mest nervösa momentet i går var när Real Madrid drogs fram från "pot 2" och de skulle placeras i en grupp. Åh vilken lättnad det blev när man såg att vi slapp dem. Inte för att det skulle vara roligt att spela mot dem och att det skulle bli jättespännande matcher, utan mest för att vara 100 % säker på att vi går vidare ur gruppen. Med så pass "enkla" lag (man ska dock inte underskatta dem på deras hemmaplan) så kan vi till och med se till att vila några spelare medan vi köttar alla lag i ligan. Grupp A och B ser enligt mig rätt så svåra ut, men det finns ingen grupp som är värd att kallas "dödens grupp". Däremot kommer det bli tuffa bortamatcher för Barcelona och Inter mot Dynamo Kiev respektive Rubin. Det känns dock som Manchester United drog nitlotten. Att spela i Ryssland, Turkiet och Tyskland är väldigt svårt och de måste nog kämpa sig igenom sin grupp, medan vi hade rätt så mycket flyt när vi fick lag som AZ och Olympiacos.

UEFA verkar vara väldigt seriösa när det gäller Eduardos filmning och ska nu undersöka incidenten på allvar. De säger följande:


"Having studied video evidence of the incident in question, the UEFA disciplinary inspector decided to charge the player concerned. The UEFA control and disciplinary body will examine the case on September 1. Players may be suspended for two competition matches, or for a specified period, for acting with the obvious intent to cause any match official to make an incorrect decision or supporting his error of judgment and thereby causing him to make an incorrect decision."Jag väljer att inte kommentera händelsen, det är bäst så.

Den senaste intervjun med Wenger på ATVO har sänt vissa indikationer och vissa säger att han inte har några som helst planer på att värva. Detta medan vissa säger helt andra saker. Just värvningar har det ju varit snålt med under sommaren, men rykten har flygit både hit och dit. Matuidi har vi förknippats med under hela sommaren och nu verkar det som om vi "är efter honom" ännu en gång. Det mesta avfärdar jag som rent påhitt vid det här laget, men man vet aldrig när det gäller transferfönstret. De mest absurda sakerna har hänt och det skulle inte förvåna mig om Wenger "gör en Diarra" - värvar en DM på sista dagen, trots tydliga indikationer att han inte tänker värva - och det skulle jag bli väldigt glad över om han gjorde. Men, vi vet att vi inte kan vara alltför optimistiska när det gäller värvningar. Vi har en bra trupp nog, men en DM/CM skulle välkomnas med öppna armar, med tanke på att det är just på mittfältet som vi är aningen tunna för tillfället.

Kanske ändå?

Eftersom jag kommer befinna mig i Sthlm hela dagen i morgon och inte kommer hem förrän sent på kvällen så kommer matchrapport m.m på söndagen. Det blir alltså inget inlägg i morgon. Däremot kommer jag hålla mig till kommentarfunktionen både i dag och i morgon (då jag hinner). Om ni känner för att fråga mig något eller vill släppa ut tankar och funderingar är det bara att kommentera! Tack för i dag, hejjs!

Vi hoppas på en repris från förra året, fast denna gången på Old Trafford!

Skadebekymren fortsätter, men vi ska inte drabbas av oro! En hel del om den kommande matchen mot United!

Bilden talar för sig självt.

G
od dag! Jag kan direkt nu säga att jag inte tänker ta upp filmningen från i går mer än jag gjorde i gårdagens inlägg, så ni som vill kommentera filmningen får kommentera gårdagens inlägg. Det känns verkligen märkligt att skriva att vi antagligen kommer få nöja oss med ett mittfält bestående av Song, Denilson och Eboué mot Manchester United, men (MEN) att vi inte ska oroa oss för det. Med de prestationer de tre har gjort på sistone är jag inte ett dugg orolig. Om någon skulle säga att jag skulle skriva det här för ett år sedan skulle jag antagligen skrattat ihjäl mig. Nu står vi här med ett mittfält som inte innehåller stjärnor som exempelvis Barcelonas Iniesta eller Touré, men likväl så är jag lika nöjd. Eboué var kolossalt bra i går och han har imponerat på mig även under försäsongen. Denilson behöver jag inte ens nämna, det är löjligt vad han växt till sig på sistone. Det känns verkligen som han är en helt ny spelare. Song Billong är den defensiva mittfältare vi letat efter sen Flamini, men som vi inte hittat eller fått fram. Ändå har vi spelare som Rosicky(som antagligen kommer få börja på bänken), Nasri och Fabregas inte tillgängliga för startelvan. Det är för mig svårt att förstå vilket otroligt kliv de flesta spelare har tagit. Att vi kommer stå på Old Trafford med Eboue, Song och Denilson skulle skrämma ihjäl mig ett år tillbaka, nu är jag minst lika optimistisk, trots att vi har spelare som Fabregas borta. Det mina vänner är verkligen ljust inför framtiden.

Som ni ser så antar jag att Fabregas är borta på lördag. Hans syster - Carlota - har dock sagt att han kan bli spelklar tills lördag, men Wenger är osäker, men har inte uteslutit honom helt sägandes detta:


“Aaron Ramsey is injured. I do not know how bad it is. I know they checked his knee but I have not spoken to the physios yet. Cesc looks to be short for Saturday. I could take Diaby off because he has not played for a long time. Three games in the same week would be a lot, apart from that, everybody looks alright.”Övriga utdrag från presskonferensen kan hittas här. Diaby och Ramsey ser jag inte som startspelare än, så det har ingen större betydelse. Fabregas har jag antagit skulle vara borta ända sedan han utgick skadad under matchen mot Portsmouth. Rosicky är ju som tur tillbaka och kommer säkerligen kastas in i andra halvlek. Diaby är som tur är faktiskt inte skadad heller, men Wenger har fullständigt rätt i att det inte behövs ta risker genom att slänga in honom på lördag. Det är tråkigt att Ramsey är skadad, men med Rosicky på bänken är det svårt att se att han skulle få hoppa in på lördag. Jag hoppas dock han tillfrisknar så fort som möjligt för att ha en så bred trupp som möjligt.

Denilson - mannen som aldrig skadar sig. Varför har vi inte fler "Denilsons"?

Ramsey säger förresten detta:


“There were a few lessons we learnt from last season. We had a good pre-season, and the squad’s stronger both physically and mentally. I think a lot of the players here now haven’t actually won anything for a certain amount of time and this season everyone’s hungrier than ever. Personally I’m very hungry to try and get myself into the starting XI and put pressure on the manager to pick me week in, week out so hopefully I can do that this season.”

"Arshavin is a great player and a role model to a lot of people. He’s got great feet, great vision, and he can score a lot of goals as well so he’s definitely someone to look up to and a great professional.”Ramsey är som sagt en av flera som växt till sig sen förra året. Han fick inte alltför många chanser förra året och jag var en av dem som kritiserade honom. Under försäsongen har han dock varit riktigt bra och hittills har han inte visat sig innehålla några minus, men så har han inte ställts på prov på riktigt heller. Ramsey är dock precis som Wilshere en man för framtiden, bara att Ramsey för tillfället är mycket närmare än plats i startelvan än Wilshere. Så länge (om vi kommer..) vi har/ha alla spelare friska så kommer det inte finnas mycket utrymme för Ramsey, så det gäller att han tar vara på sina chanser han får nu.

För er som inte vet så har Simpson(Jay) lånats ut till QPR resten av säsongen. Bra för honom att han får speltid och erfarenhet! Jag lovade att inte ta upp filmningen, men som en blogg som tar upp alla sorters nyheter måste jag ju självfallet ta upp det faktum att Eduardo faktiskt kan bli straffad av UEFA:


"We are reviewing the match to see whether a disciplinary investigation should be launched. There are disciplinary procedures at UEFA and the procedure could be taken to suspend the player. Scotland often start such procedures, last time it was a Lithuania player who was sanctioned."Det skulle nog inte göra så mycket om han blev straffad för sin filmning, men det är naturligtvis tråkigt att se att det ska behöva gå så långt när det finns vissa filmningar som varit långt mycket värre än den Eduardo ställde till med i går.

Kommentarer överflödiga.

Rosicky har inte bara kommit tillbaka från sin senaste "set-back" utan även blivit uttagen till tjeckiska landslagets trupp som kommer fortsätta sin resa mot VM. Eboué var briljant i går och i dag talar han ut om ett och annat sägandes följande:


"The boss [Arsene Wenger] has given me some confidence, my friends helped me a lot and now I feel very well when I play. Last season I wanted to give my best on the pitch, it was different but I have forgotten about that and this season I want to give my best. I'll wait [for a new contract] but if they want me to sign I will sign because I love this club."Hur glad blir man inte av att läsa sådant? Spelare som verkligen älskar klubben och som verkligen älskar att spela fotboll. Låt oss alla glömma Eboués förra år och hoppas att han gör en hejdundrande säsong i år. Redan på lördag kan han ännu en gång bevisa Wenger att han är beredd att kämpa för en plats i startelvan.

Eboué!

V
ermaelen är riktigt glad och säger följande:


"In Arsenal, if you play in the Premiership, every game is a hard game. In Holland, sometimes you had a game at home and it was easy. But every game here you have to fight very hard. Here it's a special game. It's a difficult game on Saturday. We had a game on Wednesday and we'll see how we recover from that. But I'm not nervous. Every player looks forward to playing these kind of games. The team is helping me a lot to adapt here. I think I know what he (Gallas) does and he knows what I'm doing so we seem to compliment each other quite well."Vermaelen och Gallas är ett galant mittbackspar och så länge dem håller sig friska så kommer de att hålla varsin startplats vecka in och vecka ut. Det som jag är lite rädd för är vad som händer om en av dem skadar sig eller står över en match pga andra skäl. Djourou är skadad och Senderos är i frysboxen. Den enda jag kan tänka mig där förutom Song är då Silvestre ... och vi alla vet att Silvestre är ... Silvestre. Jag hoppas verkligen Djourou skyndar sig, vill inte låta Silvestre förstöra våra guldplaner.

Men än så länge är truppen bra nog att slå ett Manchester United. Vi skall vara allt annat än pessimistiska och det bådar gott inför lördagen, oavsett om Fabregas är med eller ej. Vi har bra spelare som kan komma in och ändra spelbilden (läs: Rosicky, Diaby, Eduardo/Bendtner, Wilshere[?]) och vi har spelare på plan som presterat oerhört bra på sistone (läs: alla). Manchester United har haft en knackig start och medan de flesta unitedfans trots det hoppas på en vinst gäller det att inte underskatta oss. Inte efter den säsongsstart vi haft. Men det är först nu som vår trupp sätts på prov. Om vi lyckas ha övertaget spelmässigt och vinna med ett eller två mål så är det ett tydligt tecken på att vi kan tampas med storlagen i år också (specifika matcher dvs). Om vi kan hålla formen under hela säsongen eller ej återstår att se, men så länge vi drar in trepoängare efter trepoängare så finns det inte så många orosmoln förutom skadorna som vi dras med månad efter månad och år efter år.

Lottningen till Champions League drar igång klockan sex svensk tid och det kan följas live bl.a här. Mer än så finns inte att rapportera om i dag. Angående CL-lottningen så tas allt sådant i morgon. I morgon kommer det antagligen en hel del nyheter och uppdateringar kring skador på vissa spelare och vi kommer säkert få se ett eller annat uttalande, tills dess får ni ha det så bra!

Theo Walcott i ny reklam för Nike (kort version - bättre kvalitet)


Theo Walcott i ny reklam för Nike (lång version - sämre kvalitet)

Arsenal slår Celtic med ett arsenaliskt spel!


Den 26 augusti 2009
Champions League | Emirates Stadium
Arsenal FC - Celtic FC 3 - 1
(Eduardo[straff] 28, Eboué 53, Arshavin 74, Donati 90)

Vi kan ju ta filmningen direkt så att vi slipper den. Ja, det var en filmning av Eduardo och jag ska inte försvara den. Jag hatar filmningar själv, men det är tyvärr en del av sporten. Vissa kallar filmare för fuskare, andra kallar filmare för genin. Frågan är vad ni kallar dem? Jag tänker inte försvara det Eduardo gjorde, men samtidigt kan man fråga sig hur många gånger det har hänt att en arsenalspelare filmat till sig en straff? Inte många gånger de senaste åren. Jag minns då inget specifikt fall. Detta medan spelare som exempelvis Ronaldo har en tendens att falla väldigt lätt överallt på plan. Men, Eduardo filmade och det blev mål. Jag gillade det heller inte, men det blev mål och det är det enda som gills.

Samtidigt får vi komma ihåg hur otroligt snyggt spelet var fram till straffen. Jag skulle onekligen sagt något i stil med "det där är nästan värt ett mål bara det" om det inte blivit straffmål, men sanningen är att Arsenal dominerade hela första halvlek och var näst intill värda ett mål. Nu kom det på ett mindre bra sätt, men det kom och det målet skulle ändå komma förr eller senare. Det finns så många mer "fuskare" än Arsenal och Eduardo, så snälla, spara eran krutvätska.

V
ad hände annars då? Jo, Arsenal rivstartade och bollinnehavet var väl runt 80-20 till Arsenals fördel. Vi hade flest målchanser, flest inlägg, flest inspel, flest passningar etc etc. Arsenal spelade väldigt fin fotboll och väldigt arsenaliskt av sig. En som överraskade mig något extra var Eboué. Jag vet vad Eboué är kapabel till, men han slutar aldrig att förvåna mig. Hans lilla finesser på plan i dag var magiska, bara magiska. Hans bollkontakt var yttersta världsklass och hans passningar och rörelse var otroligt bra. Han spelade helt enkelt enormt bra. Att han fick kröna det hela med ett smart mål var inget annat än välförtjänt.

Boruc storspelade i mål, trots att han blev sjukt lack på straffen. Om han inte skulle storspelat skulle det lätt kunnat sluta fem eller sex mål mot ett. Men resultatet är inte det viktiga. Det viktiga är att vi presterar oavsett lag på plan. I dag hade vi en väldigt försvagad startelva, men lyckades ändå överkomma ett lag som Celtic. Jag sade det från början och jag säger det igen - jag var aldrig orolig. Vi ska bara överkomma ett lag som Celtic och det var exakt det vi gjorde. Lite flyt, lite intelligens, lite mål och underbart spel lade grunden för vad man skulle kunna kalla en utklassning spelmässigt. Målmässigt blev det som sagt inte en alltför stor utklassning, men det var inte det viktiga. När man har spelare av Arshavins kaliber på bänken och tar in dem i matchen säger det rätt mycket om ens trupp. Arshavins mål var dessutom världsklass, ren världsklass. Så otroligt snyggt kalkulerat och så otroligt snyggt avslutat. Arsenal har inte gjort någonting annat än imponerat hittills.

Så, nu är vi i Champions Leagues gruppspel för nionde året i rad och det är någonting inte många lag lyckats med. Jag kommer inte ihåg hur många lag som lyckats med det, men det var inte många. Målet ska naturligtvis vara att vinna allting. Det kommer bli långt ifrån lätt, men vi får komma ihåg att vi har en mycket starkare trupp i år. Att kunna slå lag som Barcelona, Real Madrid och de andra engelska lagen kommer bli enormt svårt, men det är någonting vi är kapabla till. Wenger suktar efter den där CL-titeln, det är den enda stora titeln han inte vunnit med Arsenal och han vill ha den så gärna, så himla gärna. Vi får hoppas att vi lyckas överkomma storlag med allt från stjärnor som Ronaldo och Messi till Ribery och Lampard.

Nu riktas för första gången alla blickar på matchen mot Manchester United på riktigt. Det är en match som kommer bli grym om ni frågar mig. Båda lagen är riktiga topplag med enormt bra trupper och Arsenal är verkligen på G. Sen de förlorat matchen mot Valencia på Mestalla har vi vunnit allt som stått i våran väg, och det med stil. Mer i morgon, tills dess får ni ha det så bra!

Where's your famous atmosphere? + ett och annat positivt!

Where's your famous atmosphere? Liverpool är redan i brygga efter gårdagens förlust mot ett Aston Villa som statart säsongen uselt. Dessutom skedde detta på Anfield, och ja, vad ska man säga? Vi ska inte räkna bort dem alldeles än, men två förluster mot två lag de bara ska vinna emot är dåligt, väldigt dåligt. För Arsenals del är det mer än bra att de tappar poäng på löpande band. Det betyder att våra titelkonkurrenter blir färre och att vi på så sätt får större chans att vinna ligatiteln. Som jag skrev i går ser jag fram emot matchen på lördag något enormt. Jag brukar till och med sitta och tänka på hur bra den kommer att bli! Vi får hoppas att vi går segrande ur striden, men först väntar som sagt Celtic på Emirates.

Till min stora lycka kan jag i dag ta upp en hel del positiva nyheter. Jag kan börja direkt med att säga att Rosicky är tillbaka i träning! Dessutom kan han mycket väl ta plats på bänken på lördag, någonting som uppskattas väldigt mycket. Detta har både bekräftats på arsenal.com och det finns även bildbevis:Rosicky tränandes.

Hur gött är det inte att ha killen tillbaka? Samtidigt känns det som om man skriver det för sjuttiofjärde gången. Han kommer som sagt inte bli 100 % frisk förrän någonstans runt jul. Det är först då han kommer spela som bäst, men har ju fått se glimtar av hans förmåga under försäsongen. Han har fortfarande kvar det där lilla rappa rycket och hans enorma förmåga att sätta in bollar från långt håll hoppas jag sitter kvar. Han kommer vara småskadad lite till, så därför förväntar jag mig att se flera "omg, han är skadad igen, sälj honom"-kommentarer, men dessa kommer i varje fall jag skratta bort. Det är först efter jul som det riktiga testet kommer. Om han inte kan hålla sig skadefri då heller kan det bli mycket aktuellt att göra sig av med honom, men om han visar gamla takter så kan han mycket väl bli en värdefull resurs i slutspurten. Rosicky kommer missa matchen mot Celtic, men kan finnas på bänken om Wenger vill så mot United. Det är i varje fall det han (Wenger) sagt själv.

Det som för mig varit uppenbart sedan länge verkar tidningarna börja ta upp nu. Ända sedan Fabregas utgick skadad i pausvilan mot Portsmouth har jag vetat att det hela har handlat om att mörka så mycket som möjligt. Wenger har i dag sagt att han inte kommer medverka mot Celtic men att han däremot kan komma att spela matchen mot United. Samtidigt verkar media fått tag på olika källor då den ena delen säger att Fabregas kommer att vara borta tre veckor medan den andra delen säger att han kommer att spela mot United. Som ni säkert märker råder det en stor ovisshet i frågan och vad jag trott/vetat ända sedan han utgick mot Portsmouth var att man försöker mörka hans skada så mycket som möjligt, bara för att göra det krångligare för motståndarna.


Fabregas borta eller ej mot United?

Tabloiderna har i dag även börjat att förknippa oss med ett köp av Matuidi igen. Bl.a Daily Mail och The Mirror. Matuidi skulle vara den perfekta spelaren för vår trupp, verkligen! Jag gillar killen som bara den och av de som faktiskt sett honom har jag bara hört positiva saker. Han skulle fungera utmärkt i ett rotationssystem med Song. Om/när sedan Song drar till ACN så skulle Matuidi vara den perfekta spelaren att täcka upp på den exakta positionen. Visst, vi har blivit förknippade med honom förr och S.t Etienne har sagt att han inte är till salu för något pris, men hoppet är det som dör sist. Jag hoppas verkligen vi värvar honom, verkligen! Det trista med det hela är att Wenger säger att han inte tagit någon som helst kontakt med varken S.t Etienne eller Matuidi. Däremot återstår en vecka och vad som helst kan hända.

Om Ramsey(samt Cesc) säger Wenger följande:


"I still have the personnel who can come in. I will see. The only thing I know from tomorrow is that Cesc will not be in the squad. It is another chance for Ramsey. It’s a big season for him but don’t forget he is only 18. I believe his target for this year, I told him before the season, [is] between 15 and 20 games. The way he is developing, he could get that.”Ramsey imponerade stort under försäsongen och personligen anser jag att han är värd fler chanser i a-laget. Däremot tycker jag inte han borde få starta altlför många matcher. Han borde däremot få komma in i matcher vi har kontroll över samt starta matcher i CC, FA och matcher som mot Celtic i morgon. Det kommer han bli glad nog för. Sedan utvecklas han i ett lugnt tempo och får inte för mycket press på sig. Något som jämfört med Wilshere är riktigt bra för honom. Alltför många - inkluderar även mig - har hausat upp Wilshere alldeles för mycket, men det råder ju ingen tvekan om att han är en av de bästa egna produkter vi fått fram på årtionden.


Mer chanser för Ramsey i år?

För supportrar är det svårt att tänka sig att vi fortfarande har ett Celtic i vägen för oss och de flesta blickar riktas som sagt mot United. Jag hoppas och tror spelarna är professionella nog att kunna fokusera på en match i taget. För oss supportrar är det dock svårare. Manchester United - Arsenal kan bli en match i världsklass med superbt spel från båda lagen. Jag hoppas redan nu på en klassiker. Arsenal har öppnat riktigt starkt medan United kommit igång på riktigt efter 5-0 vinsten över Wigan på bortaplan.

Många här har kritiserat Arshavin en aning och det finns en del som säger att han varken verkar fira mål eller se taggad ut. En medlem på AM hittade denna gamla artikel från EM 2008 då Arshavin drog till sig intresse från klubbar som Barcelona och just det ... Arsenal. Det var nog allt för i dag om jag inte missat något. Postar lite bilder från dagens träning. Ha det!


Först väntar Celtic, men det är matchen mot United alla blickar riktas mot.

God dag på er alla. På grund av det sena inlägget i går finns det inte mycket att rapportera om i dag. Det mesta handlar istället om Zlatans debut från start i Barcelona och det har inte minst jag fått nog av redan nu. Det finns däremot en hel del som ser fram emot en viss match som spelas på lördag. Det handlar inte bara om arsenal- och unitedsupportrar utan även journalister och neutrala fotbollsälskare. På lördag spelas nämligen en match som än i dag kan klassas som klassisk. Nämligen möter Manchester United Arsenal på hemmaplan. Det gör United med en rätt så skadedrabbad trupp. Manchester United har följande spelare skadade som kommer missa matchen mot Arsenal:

 • Van Der Sar
 • Obertan
 • Ferdinand
 • Rafael
 • Hargreaves

Av dessa spelare är tre stycken startspelare för United. Visserligen har vi också spelare borta, men det är bara Nasri som kan ses ta en plats i startelvan direkt. Både Walcott och Rosicky har ingen given plats i elvan för tillfället och kommer inte ha det när dem återkommer från skada. Att tunga pjäser som Van Der Sar och Ferdinand missar matchen för the reds är ju bara positivit för oss. Samtidigt är vi fortfarande oroade av vad som kan vara en tre veckor lång skada på Fabregas. Enligt hans syster (twitter) så kommer Fabregas att missa matchen och om det är någon som känner Fabregas väl så är det väl hans egna familjemedlemmar. Vi kan endast hoppas att hans syster har fel.

Enligt Cesc syster Carlota kommer Cesc missa matchen mot United. Kan hon ha rätt/fel?

Vad vi istället kan hoppas på att vi kan vila så många spelare som möjligt i matchen mot Celtic. Vi kan inte ställa upp en hel elva av reserver och juniorer, men vi kan vila ett par nyckelspelare och ha dem på bänken som försäkring ifall saker börjar gå fel. Celtic kommer spela mycket mer offensivt och spela anfallsfotboll som bara den, de kommer ha hög press och rivstarta direkt. Om vi bara lyckas få in ett enda mål så kan vi väl gott och väl säga att de inte kommer känna någon som helst vittring. För att de ska vinna och gå vidare måste de vinna med hela 3-0 på Emirates och med tanke på deras bortamatcher så lär inte det hända alls, inte ens i ett paralellt universum.

Spelare som Ramsey, Wilshere och möjligtvis Mannone kan istället få starta och visa vad de går för. Det är synd att Fabianski är skadad, då han skulle vara ett perfekt val i en match som denna. Men jag tror Wenger spelar det säkra kortet först och sätter Almunia i bur trots allt. Det finns dock ett minimalt risktagande i det, men allt bör gå bra.

Kan Wilshere få chansen från start må tro?

Wenger säger sig vara bakom det lilla genidraget att få in lite känsla, historia och nostalgi i Emirates Stadium och om man ska tro på det så är det naturligtvis bra. Ända sedan Gazidis kom har mycket förändrats och personligen är jag mer än nöjd med Gazidis arbete. Det är i sådana fall han och Wenger som tillsammans legat bakom allt extrajobb som man fått göra med att fixa allt inuti, utanpå, över och under stadion. Vi får hoppas att atmosfären kickar igång snart då all turistpublik minskar. Just nu har det varit alldeles för tyst på läktarna, men det är en mindre sak som är lätt att fixa till.

Diaby var självfallet nöjd med sin insats mot Portsmouth och säger detta på arsenal.com:


"It was my first full game because I’d had a few injuries in pre-season. So to score two goals and have the team winning was a very good day for me. Now I want to stay fit, play the maximum number of games and do really well this season. I know it's a big season for me and the World Cup is in my mind, of course. France have to qualify first but I want to be there and make sure I am in the team so it's one of my targets for the season."

"I think we are happy because we have won the first two league games. It's given us a lot of confidence. We have some big games coming up in the future and we have to be ready. I feel we can definitely challenge everyone this season. We are ready to fight and to get something this year.We talk about winning the Champions League, of course. Arsenal is a big club and as a player you want to win that trophy so it's in our mind."Som jag sagt förut är det bara bra att han kommer igång. Det absoluta största problemet med Diaby har varit att han varit så skadebenägen och aldrig blivit tilldelad en ärlig chans att få spela vecka in och vecka ut. Om han får göra det så kan han bli extremt farlig i år.

A
rshavin har gått ut och sagt varför han joinade Arsenal:


"I wanted to see what real football looks like. I wanted to see what the game is like when you play for a world-class team and play only on world-class surfaces and meet only star players every week - as opposed to having to travel to play at half-demolished stadiums, sometimes with artificial pitches, where the result of your game can depend on what the referee is feeling like that particular day."

"I'd won pretty much everything in Russia and if I'd stayed it would have been known that Andrey Arshavin was a very good player for Russian football, but he was not required anywhere else in Europe. When I go back I want people to say, 'Yes, there are good footballers in Russia. I want to win the Champions League, I'd prefer that to the Premier League."Som alla vet om så är det först nu Arshavin har blivit tillgänglig i Champions League för oss, vilket gör det här till en riktigt stor säsong på personliga plan för Arshavin själv. Än så länge har han nog tagit det lite slappt, men vi vet alla vad Arshavin kan göra med en boll. Han kan förstöra ett helt lag om han så vill. Vi får hoppas på att han blixtrar till som bara den när de stora matcherna närmar sig.

Dags för underverk den här säsongen?

Höjdpunkterna och målen från matchen mot Portsmouth kan ni se om och om igen via arsenalist. Rykten om spelare till eller från Arsenal finns det inte i dag och det mesta i morgon kommer handla om matchen mot Celtic. Men det är ju som sagt en annan match alla väntar på att få se. Ni vet vilken och ni vet att vi kan vinna den. Tack och hej för i dag.

Kvällsinlägg med ett och annat intressant!

God dag! Tills jag köpt mobilt bredband till min andra laptop får ni tyvärr nöja er med kvällsinlägg på både lördagar och söndagar. Det gör ingenting hoppas jag, speciellt då ni fortfarande får eran dagliga uppdatering! Jani, det har hänt både ett och annat som jag tänker ta upp. Vi går rakt på sak med Wenger sägandes detta:


"[Will there be] Much transfer movement? Certainly not. Any? Maybe, but certainly not much. I was always happy with my squad, that's a quality I have. Don't forget the players we have out - we have quite a big squad. At the moment Abou Diaby hasn't played until the other night, we have Tomas Rosicky, Eduardo, Samir Nasri - there are plenty of offensive players who are still not there. Carlos Vela is still injured and not playing so we have plenty of possibilities; offensively I don't think we need to strengthen the squad. Defensively, number-wise, maybe we could still do with one."Detta samtidigt som Arshavin vill se fler nyförvärv:


"We still have to buy. That's my opinion. We shouldn't set Everton as a benchmark, we should be looking at the top teams of Chelsea, Manchester United, Real Madrid, Barcelona. We should buy first-class players, regardless of their age. We should buy the ones who should improve our game. The top teams have much bigger squads than ours and that is why we have to buy."Det Arshavin helt och hållet gör är att säga emot Wengers filosofi och policy. Visst, Wenger brukar då och då köpa spelare som går direkt in i startelvan - där Arshavin är ett mycket bra exempel - men vi alla vet hur det har gått till de senaste åren. Vi köper en talang som utvecklas några år för att sedan ta en plats i startelvan. Alternativ två är att vi köper en avbytare som får kämpa till sig en plats i startelvan. Det är inte alltför många gånger vi köper spelare som går direkt in i startelvan. Visst, Nasri, Vermaelen (som inte hade gått in i startelvan direkt om Touré inte lämnat) och Arshavin är exempel på spelare som vi trots allt köpt in i startelvan, men då ska man även komma ihåg att de flesta har varit på grund av att vi tappat spelare som varit startspelare. Nämn en spelare förutom Arshavin som vi köpt direkt in i startelvan då vi inte behövt förstärka på den positionen pga förluster. Det finns inte många och jag kommer knappt på någon nu.

Arshavin - en publikfavorit!

Hur som helst har både Wenger och Arshavin rätt. Vi behöver åtminstone få in en till och det innan transferfönstret stänger. Jag vet att både jag och de flesta som läser min blogg vill ha in en defensiv mittfältare och jag skulle verkligen inte säga nej till en sådan. När (om..) Song åker iväg till ACN så har vi bra spelare på bänken, men förutom Song (som Wenger fortfarande ser som en mittback, men som för tillfället spelare bäst på mittfältet) så har vi ingen defensiv mittfältare av rang. Det närmsta vi kommer är Denilson och trots att han har en del defensiva kvaliteér, så är han inte en defensiv mittfältare.

Jag vet inte vad som hänt med Arshavin på sistone, men han har verkat tappat glöden en liten aning. Det är inga större problem nu på grund av flera anledningar. Dels måste han vänja sig vid den nya spelstilen (precis som många andra, exempelvis RvP), men dels är inte han mannen som presterar på sin absoluta topp mot botten- och mittenlag. Han är de stora matchernas man, vilket jag även sade i går. Däremot ser han inte ut att vara så himla glad när vi gör mål. Jag tror och är rätt säker på att det är endast på grund av att det är han själv som vill göra dem där målen. Han är en mycket kompetitiv spelare och han vill verkligen lysa i varenda match, men så fort han inte gjort en bra insats enligt honom själv så ser man även det klart och tydligt på hans kroppspråk. Men visste gör det en lite orolig, men än så länge ska vi bara njuta av Arsenals form. Både Arshavin och RvP kommer börja näta snart. Det kan jag lova er.

Läget med Fabregas är fortfarande oklart. Det har fortf. inte kommit in en officiell rapport, men Wenger säger följande:


"If it is a little pull, he will be out for three weeks, if it is just tightness, maybe he can get away for Wednesday. In 48 hours we will have a better view."Det som står klart är följande:


"Om det är en sträckning kan han bli borta i tre veckor, men om det bara är spänningar i muskeln kanske han kan komma undan med att bara missa onsdagens match"Fabregas har varit riktigt bra hittills och i matchen mot Pompey visade han varför han kan ses som en av världens bästa på sin position. Frågan är hur vi skulle klara oss utan honom i tre veckor. Vi har år in och år ut haft enorma skadeproblem - större än alla andra klubbar i ligan - och vi kan bara be och hoppas att Fabregas endast hade känningar och tog det säkra före det osäkra. Det skulle inte vara hela världen om han blev borta ett tag, men våra resurser är inte alltför stora för tillfället, trots att spelare som Diaby och Denilson verkar prestera bättre än förväntat. Fabregas är och kommer förbli en viktig motor och våran älskade kapten. Ett Arsenal utan Fabregas är ett Arsenal, ett Arsenal med Fabregas är ett ARSENAL. Well, jag hoppas ni förstår. Låt oss bara hoppas att han kan spela matchen mot Manchester United.

Finns han på Old Trafford om sex dagar?

Om Diaby säger Wenger följande:


"Abou is a more offensive player but if he decides to play defensively he is exactly like Vieira. At some stage when Gallas moved out I put Denilson centre back and put Diaby central midfield in a defensive role. And he looks completely similar to Patrick to win the ball back. But he is a guy who has a quick transition from defence to offence, from box to box, that is his fantastic strength, to change quickly. Nobody can go with him when he has that, when we are on the counter-attack. He is fantastic. "He worked very hard in the summer and this could be his season. He has prepared very well, looks sharp and strong and has everything for a Premier League midfielder."Diaby var ju verkligen ett utropstecken i går. Han var smart med bollen, han fumlade inte bort den som han har brukat göra då och då, han dribblar, han passar och han levererar. Han visade hög klass på sitt spel i går och vi kan bara hoppas att han fortsätter att leverera. Då han kan bli en mycket farliga spelare. Så länge han håller sig borta från skadorna som hittills har förstört hans karriär så ska det gå bra. När det gäller Diaby tror jag mycket handlar om självförtroende. Så fort han känner på sig att det här är hans match, det är nu han kan briljera och det är nu jag känner mig målsugen så går allt bra. Men så fort han känner sig det minsta osäker så börjar hans spel svika. Det såg vi inte minst förra säsongen. Det han behöver är självförtroende och det enda vi kan göra är att heja fram honom.

"Dibbe" har lyckats bra hittills!

Well, både Chelsea och Sp*rs vann sina matcher i dag. Jag tänker inte säga att det var tur som avgjorde. Chelsea hade bara två skott på mål och West Ham kunde avgjort matchen när de ledde. Bra lag tar ikapp och går om, bra lag vinner matcher som de inte borde vinna, bra lag gör mål i slutminuterna. Men visst är det så jävla frustrerande att se dem vinna när de legat under eller varit så nära att få ett likaresultat? För mig personligen så är det lika frustrerande varenda gång. Jag vill se Arsenal på förstaplats från första början till slut och det är ju någonting jag inte kommer få se alltför ofta, men så länge dessa lag fortsätter kamma in segrar så går det inte göra någonting åt saken. Det gäller att slå dem när det är dags att möta dem. Mer kan man inte göra. Det är upp till vårt lag att visa klass och gå om dem när det väl gäller. Just nu har vi dock en match mindre spelad och vi återtar ledning till och med genom en 1-0 vinst, så vi ska inte bli för frustrerade än så länge. Säsongen har dock börjat underbart!

T
ransferrykten finns det inte många av. Wenger har sagt att han inte tänker köpa Hangeland och de engelska medierna spinner vidare på att vi ska vara väldigt intresserade av Van Der Vaart. Personligen ser jag heller Dzsudzsak (hette han så? HOHO, rätt!) än VdV, men skulle nog inte ha något emot en eventuell värvning av VdV. Tiden får bestämma vad vi värvar och vad vi inte värvar, men än så länge så är det rätt dött på den fronten, som (o?)tur är. Det var i stort sett det mesta för i dag. Söndagar brukar inte bjuda på så mycket. Vi får hoppas att det hänt något mer tills imorgon. Tills dess får ni ha det så bra, hej!

Arsenal skopar hem tre enkla poäng när Diaby&Fabregas briljerar på plan!


Den 22a augusti 2009
Premier League | Emirates Stadium
Arsenal FC - Portsmouth FC
4 - 1

(DIaby 18+22, Kaboul 37, Gallas 51, Ramsey 69)

W
ell, säsongsöppning på Emirates och det var laddat och klart. Publiken bestod dock av alldeles för många turister då man knappt hörde ett ljud. Då och då dammade de av någon ramsa och körde den klassiska "the greatest team", men sett över hela matchen var publiken den enda stora bevikelsen. Annars lyckades vi slå ett väldigt "ljummet" Portsmouth, trots små problem.

Arsenal började matchen med ett bra tempo där vi hade mycket bollinnehav och många chanser. Det var dock inte förrän Eduardo bjöd på en mycket elegant delikatess som han kunde leverera Diaby som kunde öppna målskyttet för oss. En Diaby som i dag verkligen briljerade på plan. Varje gång han fick bollen så var han ett ständigt problem för Portsmouth med sina äckligt långa ben. Han har jämförts lite då och då med Vieira och trots att han varit rent ut sagt urusel under hela sin arsenalkarriär så har han blixtrat till då och då. I dag var en sådan dag och vi kan bara hoppas på att han behåller formen. Med den form han är i nu så kan han åstadkomma något stort, både personligen och kollektivt.

Diaby har kritiserats som bara den och vi ska inte lyfta hattarna för honom än, men om han ser till att jobba lika hårt och elegant som han gjorde i dag samt att han håller sig skadefri - något som varit ett stort problem för honom - så kan man inte annat än hoppas att han ställer till med lika mycket problem för alla lag han möter. I dag var han nästan fenomenal och hans avslutande var både iskallt och precist, exakt det vi behöver. Han öppnade målskyttet efter endast arton minuter, men såg till att skyffla in en till boll i nätmaskorna innan första halvlek tog slut. Andra målet kom efter en klassisk motattack som jag kan inte göra annat åt än att drömma mig tillbaka till 03/04. Sådan fotboll som vi spelar just nu är exakt sådan fotboll vi spelade då. Vi har haft ständiga problem med lag som Portsmouth och vi har haft problem med både effektivitet och spel. Under tre matcher har vi visat upp takter från förr. Vi har spelat galant, vi har gjort extremt många mål och vi har varit mogna.

R
edan i pausvilan kunde vi ha lett med ett par till mål, men trots att effektiviteten inte var som störst i dag så lyckades vi ändå få in fyra mål. Något som tyder på klass, hög klass. Jag skrev i stycket ovanför att vi har visat oss vara mogna, någonting som inte minst visades i matchen mot Celtic. Sättet vi styrde matchen på och sättet vi var helt komfortabla och lugna bevisar att vi mognat rejält. Förra året var det flumm och flax i hela backlinjen och hela vårt spel, men under sommaren har vi verkligen svetsat ihop alla lösa bitar, om ni förstår vad jag menar.

En annan man som tyvärr utgick skadad under pausvilan, men som trots det var galant på plan var vår egna Cesc Fabregas. Det spel som Fabregas visade upp i första halvlek var ren världsklass. Han spelade på toppen av sin nivå och han visade varför han ses som en av världens bästa mittfältare. Hans passningar var snygga, eleganta, precisa, effektiva och bara ... bäst. Vi får hoppas att allt är okej med honom och det mesta tyder på att det bara är pga säkerhetsskäl som han inte fullföljde matchen. Vi behöver honom om en vecka på Old Trafford, verkligen. Men ynglingen som klev in istället för honom var allt annat än dålig. Aaron Ramsey har växt till sig något enormt under sommaren. Han har blivit starkare i närkamperna, han har fått till ett bättre passningsspel och han har fått en bättre målinstinkt. Någonting som inte minst visades i dag. RvP:s passning fram till Ramsey var galant och Ramsey avslutade kyligt, helt utan problem. Runt en kvart tidigare hade Gallas gjort sitt tredje mål på tre matcher. Första målet som han gjorde skarvade han in med huvudet. Andra målet han gjorde så lyckades han "rygga" in den. Tredje målet han gör i dag är något som påminner mig om Tomas Brolins mål för Leeds. Gallas lyckas nämligen få bollen skjuten/passad på foten av Vermaelen varpå den studsar upp i huvudet på honom och studsar in i mål.

Enda målet som Pompey gjorde kom efter en liten miss av Almunia, men snälla, börja inte med "Almunia är sämst" och "Almunia måste säljas". Jag har vart igenom det så många gånger och jag tänker inte göra en lång redovisning av det. Almunia hör inte till världseliten, men förra säsongen var han en av våra bästa spelare och röstade så även fram till den tredje bästa spelaren säsongen 08/09. Förra säsongen gjorde han bara en dundertavla, endast en(1). Målet i dag skulle jag inte vilja kalla för en dundertavla. Almunia är inte som bäst när han får stå still så mycket som han oftast får göra mot sämre lag. Almunia är bäst när han får skott efter skott mot sig och då han är pressad. Det är då som Almunia presterar, det kan jag lova er. Samtidigt vill varken jag eller ni se en så avslappnad inställning hos vår keeper, men det tror jag inte heller vi får se i fortsättningen. Det var helt enkelt ett mindre misstag som reparerades enkelt.

Endast ett mål av våra tolv mål hittills har kommit från en anfallare och det finns nog många som är aningen besvikna över både RvP och Arshavin. Visst, de kan prestera oerhört mycket bättre, men när det gäller stora spelare som Arshavin och RvP så förmodar jag att dem är matchvinnare och de stora matchernas män. Arshavin kommer blixtra till som bara den snart och trots att han själv är missnöjd med sitt spel hittills, så lyckas vi ändå vinna. Dessutom har Arshavin varit långt ifrån så dålig som vissa vill få det till. Han har skapat många målchanser och varit enormt nära att göra mål själv. RvP däremot behöver finslipa avsluten. Han har fått en mängd med chanser, men ändå inte lyckats näta. Både han och Arshavin är frustrerade, men de är nog båda lite ringrostiga. Låt de få spela några matcher till och jag kan lova er att det släpper.

Det fanns massor av individuella prestationer i dag som var lysande. Eduardo lyckades finta bort Portsmouthbackarna gång på gång och både han, Arshavin och Gibbs bjöd på en och annan delikatess. Den spelare som jag blev mest överraskad över var dock Merida. Han kom in i andra halvlek och spelade moget, elegant och bra. Han var ytterst nära att få göra en enormt fin assist om inte Begovic i mål rusat ut så tidigt. Dessutom rörde han sig så skickligt och smart på plan så jag inte kan låta bli att tänka på en ung Fabregas. När man ser ett Arsenal som går på halvfart och som dessutom har långt från sin starkaste elva på plan och ändå ser till att vinna med 4-1 blir man nästan mörkrädd. Det finns en sådan enorm potential i vårt lag och det är upp till tränare och spelare att se till att vi äntligen vinner någonting. Det har börjat bra och vi leder ligan efter två matcher.

United såg i dag till att vinna med hela 5-0 över Wigan på bortaplan. Detta efter skrällen av Burnley. Väldigt starkt av United och man får aldrig se till att glömma bort hur starkt deras lag är. Samtidigt finns det mycket i United som kan förbättras och det är upp till Arsenal att nästa vecka se till att ta vara över de få brister som United har. Men, nu ska jag se till att få i mig mat och förbereda en trevlig kväll. Hoppas ni har det lika bra som jag! Bilder, videos och annat kommer som vanligt i morgon. Ha det bra, hej!

Wenger har en massa att säga + intervju med Niklas!

Ja, vad har han att säga egentligen?

Well, Wenger är mannen i centrum i dag. Han har kommenterat en hel del, allt från Burnley till vårat nya spelsystem. Först och främst kan vi börja med ett uttalande om vårt 4-3-3:


“There are many benefits from it, but it is not a definite system you know? I might move again to 4-4-2. Just at the start of the season I wanted to play high up the pitch and it can change in some games but overall I believe we can play high up and we can bring the threat to the opponents half very early in the game. We like to do that, we are an attacking team and that gives us an opportunity to show our character."

"It can get a little bit lonely for V. Persie, but that depends how quick and how massive the support is we give him. I believe that we work on that, you know? That he gets quick support and he needs people around him because he’s a combination player, more than a physical player. That’s why the distances within our side are important, that he’s not isolated.”Nej, jag hoppas verkligen inte vi går tillbaka till 4-4-2. Visst, någon match då och då har jag ingenting emot, men det nya 4-3-3 har fungerat långt över mina förhoppningar och hittills så har det gått riktigt bra. Dessutom har vi inte mannar nog för ett fyramanna-mittfält. Visst, vi har spelare nog att spela 4-4-2, självklart, men med mittfältare som Nasri, Rosicky och eventuellt Walcott (som är anfallare egentligen) skadade så känns ett 4-4-2 ganska avlägset. Däremot är det lite tomt i anfallet (då vi bara har Eduardo på bänken för tillfället), så jag skulle gärna se ett nyförvärv i anfallet trots allt.

Angående RvP så har Wenger helt rätt. RvP har inte varit förra årets RvP hittills, då jag inte ser honom som vår bästa target player. RvP spelar på högermittfältet i Hollands landslag och jag förstår inte varför Wenger inte byter position på honom och Bendtner. En Bendtner skulle passa mycket bättre i boxen med tanke på hans höjd och boxspel samtidigt som RvP skulle få en roll som passar honom aningen bättre än den han har nu. Eller så försöker vi helt enkelt hjälpa RvP mer så han får mer bollkontakt och mer yta så han kan avlossa sin mäktiga vänsterkanon.

Dags för nästa uttalande av Wenger då:


“You would think that there is something possible for Burnley. Having played there in the League Cup [and lost 2-0], ok we had a very, very young team, but the support is amazing you know? It’s a city of 32,000 people [actually the population is estimated at 73,000] with over 20,000 in the stadium. That shows people are absolutely fanatic there. They are a quality side, they play good football, they are very rapid on the counter-attack and once they are 1-0 in front it’s difficult to get back to them.”Naturligtvis handlar det om Burnleys skräll mot Manchester United i förrgår och ja, jag kommer mycket väl ihåg den där kvällen då våra Carling Cup kids förlorade mot just Burnley. "Besten" Jensen var helt omutlig den kvällen också och räddade friläge efter friläge. Som tur är så kommer vi inte möta dem med våra CC-kids i år, utan med vår starkaste elva och då lär vi vinna. United har börjat skakigt utan att imponera alls, men samtidigt har de stora skadeproblem och svårt att prestera för tillfället. Sedan ska man aldrig räkna ut dem, precis som jag sade i går, speciellt med tanke på vilka säsongsöppningar de haft föregående år.

De flesta har säkert hört om "pakten" Arsenal och Barcelona gått med i där Fabregas skulle säljas nästa år för en viss summa pengar. Det har minst sagt fått Wenger att rasa och han säger följande:


"I believe that apart from giving some articles to the newspapers, all the rest is rubbish. It does not help football and does not help people to focus on their job and is sometimes destabilising. The way Spanish clubs are run is more political than sport orientated."

"How much does that harm other clubs? It is difficult to measure, but it does not help other clubs when somebody [Rosell] who has, for example, no chance to be elected next year as president, can announce any name. What can you do against him? Nothing. Does that help other clubs? Certainly not. The only thing I can say that the day I agree to sell a player one year in advance, I will not be in this job any more."Haha, vad ska man säga om det egentligen? Jag är glad över att Wenger är så snabbt ute och dementerar allting. Just det här specifika ryktet är det mest absurda Fabregasrykte jag läst någonsin...och då har jag läst väldigt många.

Le Boss har följande att säga om Song samt "Big Four":


1.I was always confident Song would pop up in this [central midfield] position, or at centre-back. I brought him here aged 17 and worked very hard with him, we worked hard because I felt he had the talent to become a good player. I know that the opinions are changing about him now. He had to swim a little bit against the stream, and he did that very well.”

2. “It is unusual [that they both lost] but they have played two difficult opponents – Tottenham for Liverpool and Burnley for Manchester United. Burnley came up from the Championship and of course created some upsets last year. It [early defeats] can happen, but, we are in a marathon here and it just started.”När han säger följande om Song får det mig att fundera på en sak. Jag undrar vad han tänkte efter att vi slagit Everton med 6-1. Jag tror han var väldigt glad trots att det inte såg så ut på bänken. Jag tror han tänkte på hur alla förudmjukat honom och hans policy. Jag tror det inte finns någon människa i hela världen som är mer revanschlysten än Wenger för tillfället. Han vet nog redan nu exakt vad han skulle säga till alla journalister om vi vann en större titel. Men, det är en lång väg kvar att gå och än är det lönlöst att börja tänka om titlar. Sedan är det rätt roligt att han nämner Burnley som en svår motståndare, men....yeah....

Song är en av flera som imponerat stort.

Nicklas Bendtners far - även hans agent - hade igår dementerat rykten om att han förhandlar om ett nytt kontrakt, men arsenal.com går i dag ut med att han trots allt gör det? Jag litar nog på den officiella hemsidan för tillfället.

Skador då? Jo, så här ser det ut för tillfället:

 • Theo Walcott - Ryggproblem, inget större hot, men beräknas vara tillbaka i början av september. Han missar matchen mot United med stor sannolikhet.
 • Samir Nasri - Har varit borta sen han bröt benet och beräknas vara tillgänglig från och med början av oktober.
 • Tomas Rosicky - Har problem med knäsenan, men beräknas komma tillbaka runt samma tidpunkt som Walcott.
 • Johan Djourou - Knäproblem, beräknas vara tillbaka i mitten av september.
 • Lukasz Fabianski - Har genomgått en operation efter att ha haft större problem med sitt knä - likt många andra - och beräknas vara tillbaka i mitten av oktober. Så länge får vi nöja oss med Mannone på bänken. Hoppas bara inte Almunia skadar sig.
Transferrykten finns det inte många. Det senaste är att både vi och Everton skall vara mycket intresserade av Steven Taylor från Newcastle. Samma man som armbågade ner Arshavin på Emirates för ett tag sedan. Personligen tycker jag han vore en perfekt värvning. Han var en av Newcastles bättre spelare förra säsongen - fanns knappt några "bra spelare" - och han skulle dessutom acceptera en bänkplats. Sedan är Djourou tillbaka snart. Så länge Silvestre inte får spela är jag nöjd.

En ny reklamfilm har släppts där bl.a vår egna Walcott gaddar sig. Intressant om ni frågar mig. Jag rapporterade för ett tag sedan om att Arsenals ledning med bl.a Gazidis i spetsen håller på att få in lite mer känsla och nostalgi in i stadion. Bl.a så har det redan målats klart en kanon (se bilder nere) och det har även satts upp en stor plansch med arsenallegender utanför stadion (jag hoppas ni har sett den bilden tidigare då jag inte verkar hittar den längre).

Den obligatoriska öppningsfrågan - hur blev du arsenalsupporter och varför?

Ja, det började nog i samma veva som många andra, när Ljungberg gick dit. Tyckte Arsenal spelade, vilket vi fortfarande gör, den ABSOLUT bästa fotbollen, snabbt,tekniskt och rakt på mål. Sen fanns en kille vid namn Thierry Henry också i Arsenal, bästa spelaren någonsin i Premier League! Seaman var även han en liten personlig favorit!

**

Hur tror du det går i respektive tävlingar Arsenal kommer vara delaktiga i säsongen 09/10?

Ligan - där tror jag att vi kommer utmana Chelsea om titeln, vi blir tvåa, mycket pga av chelsea har en lite bredare trupp. Men vi kommer att lägga pool och united bakom oss, pool har INGEN bredd, united behöver tid att spela ihop laget. City kommer INTE hamna top-4, de har alldeles för dålig balans i laget!

Champions League - Svårt att säga något om, reglerna som infördes för något år sedan har gjort ch.league väldigt svårtippat. Man behöver lite flyt med lottningen, men jag tror att vi MINST går till kvarten.

Fa-Cupen - där tror jag på minst semi.

Liga-cupen - hoppas jag, som vanligt att våra yngre får spela, och kan utvecklas ännu mer. Bryr mig inte om resultatet där så mycket, det viktigaste är att våra "reserver" spelar en bra fotboll.

**

Hur tror du utklassningen mot Everton påverkat våra spelare? Tror du att den matchen har någon som helst betydelse inför kommande matcher?

Ja, det får vi se mot Celtic, men en bra start är ju aldrig fel!

**

Celtic väntar i CL-kvalet - hur stor chans har vi att gå vidare och hur farliga är våra motståndare?

Vi har stora chanser, celtic är inte alls så bra som de varit. Kan vi bara göra mål nu på bortaplan så avgör vi ganska enkelt hemma sen.

**

Vem tror du kommer bli våran interna skyttekung?


Tror och hoppas att Eduardo vinner både den interna, men även Premier Leagues skytteliga. Sjukt synd om honom att råka ut för den skadan/överfallet när han verkligen var på gång. Han har så mycket att ge, har man sett inte minst när han lirat med landslaget. Tror han är en framtida världsanfallare!

**

Vilket lag kommer bli årets största överraskning och besvikelse i ligan?

Överraskning: Tottenham, som i år hamnar på övre halvan, vilket är en SUCCE-säsong för dem, =) Besvikelse- Villa kan få det svårt, Pool lika så, men Bolton eller Portsmouth tror jag kommer att bli den största floppen, minst ett av de lagen kommer att åka ur!

**

Vilken arsenalspelare kommer överraska mest i år?

Ja, det var en svår fråga. Vill inte säga något av våra "etablerade" namn, så jag säger Carlos Vela. Han kommer få ännu mera speltid i år, och folk kommer få upp ögonen för vilken grym spelare han är!

**

Hur tycker du att klubben förändrats (om den har det) sen Gazidis tillkom som ny vice ordförande?

Ja svårt att säga, men vi är snabba med att förlänga kontrakt sen Gazidis kom till klubben. Sen är frågan om vi håller i plånboken mer nu än innan, jag tror inte det faktiskt.

**

Tror du att vi har en seriös chans att vinna en titel den här säsongen?

Ja det har vi. Fa-cupen tror jag vi har störst chans med. Men ligan ska inte heller vara någon omöjlighet, mycket avgörs kring om vi lyckas vinna matcherna som vi spelare mindre bra i!

**

Om nu Arsenal skulle bärga en titel nästa år - hur skulle du då fira det?

Beror självfallet på vilken titel. Champions League eller Ligan, ja då blir det stor fest, Olearys kommer svämma över! Fa-cupen eller ligacupen ja då blir det nog lite lugnare. Men polarna ska få höra ett och annat!Jag tackar Niklas för intervjun! Alltid kul med folk som ställer upp på frågor om lite ditt&datt. Just nu finns det inte så mycket mer att rapportera om. Inlägget imorgon kan komma att bli försenat, så hoppas inte på ett inlägg alltför mycket. Jag kan dessutom komma att missa halva matchen, men ska göra allt för att försöka se den. Jag ska försöka komma med inlägget efter matchen, men det kan även bli så att jag tar en "ledig dag" från skrivandet och återkommer på söndagen. Tack så mycket för att ni fortsätter att följa bloggen, betyder väldigt mycket!

United tappar poäng + Arsenal laddar inför mötet mot Portsmouth + Bendtner nära på att skriva på en förlängning + ingenting mer!

Burnley såg till att bland annat hjälpa Arsenal genom att ta tre poäng mot United!

W
ell, vilken gårdag! Sp*rs vann med hela 5-1 och hur mycket jag än hatar att säga det här så ser faktiskt Sp*rs starka ut i år. Vi får helt enkelt hoppas att de börjar tappa poäng snart, för det är inte roligt att se Sp*rs vinna med sådana siffror precis. En något gladare nyhet är att Burnley vann över Manchester United i går! Jag såg nästan hela matchen och Burnley var åtminstone värda en poäng, nu fick de tre och det är fler än Burnleyfans som jublar över resultatet. Nu har både Liverpool och Manchester United förlorat och det är verkligen en drömstart för Arsenals del. Samtidigt kan man aldrig - ALDRIG - räkna ut något av de lagen. Liverpool kom igen med en stark 4-0 vinst över Stoke och säsongen 07/08 (då MUFC vann ligan) hade de bara 2 poäng efter tre matcher (två likaresultat och en förlust). Det är inte än topplagen ska börja prestera, men desto fler poäng våra konkurrenter tappar, desto bättre!

Så länge vi vinner över Portsmouth - oavsett resultat - så leder vi ligan igen. Just nu är det ja ... ni vet vilka ... som leder, men till och med en 1-0 vinst från våran sida skulle ändra på den saken. Så det sett ut hittills för oss så bådar det gott och Portsmouth ska bara besegras. Under tiden vi väntar på den matchen har bl.a Almuna sagt följande om Vermaelen:


"Kolo Toure was one of the best defenders at Arsenal over the last few years and I hope Thomas can reach the same level.He's a very good defender, has a good left foot, is good in the air and is very competitive. Now he has to keep it going. Thomas has been at the club for a few months now and is a very relaxed player - and that makes the people around him relaxed as well. William Gallas, Gael Clichy, Bacary Sagna and myself are all very confident about him. It is very early to make any decisions about him but, at the moment, he is responding very well."Good, really good. Vermaelen var MOTM (Man Of The Match) mot Celtic enligt mig och denna löpning som han tar från ena planhalvan till den andra är majestätisk, bara så enormt grym! Satan också, den var borttagen från youtube och jag verkar inte hitta den på andra ställen. Hur som helst handlar det om tacklingen han gjorde på en celticspelare som skulle blivit helt fri med målvakten om inte han kommit till hjälp. Han löpte/sprang från motståndarnas straffområde ända till sitt för att göra den tacklingen. Nu förstår nog alla varför han kallas the verminator!


The Verminator!

Så, Arsenal har faktiskt värvat till sig tre personer. Dock handlar det inte om spelare, utan detta. Well well, så länge vi behöver dem så har jag inget emot det. Jag är dock väldigt säker på att det är spelarna vi alla väntar på. Chamakh verkar nu ha uteslutit en flytt totalt sägandes detta:


"I had said I would leave once I had won the French title with Bordeaux. Well, I will leave after winning two. The board and the coach have closed the door. I have accepted that fact."Samtidigt som han säger detta verkar media snappat upp VdV-ryktet ännu en gång sägandes att Van Der Vaarts namnskrift står mellan Liverpool och Arsenal. Fabregas-till-Barcelona-rykten tänker jag inte ta upp igen då det bara är idiotiskt och man blir bara så arg på media och alla inblandande. Varför (VARFÖR?) ska man behöva gå ut med sådant då huvudpersonen i det hela har själv sagt att han inte tänker gå någonstans samtidigt som Wenger sagt att Fabregas inte är till salu. Visst, vissa personer kan hävda att detsamma gällde för Ronaldo, men Ronaldo och Fabregas är två helt olika personer och har helt olika personligheter. Fabregas kommer en gång i karriären gå till Barcelona, ja, men inte än. Dessutom inte för fjuttiga £25-30 miljoner. För er som undrar hur bra Dzsudzsak (yes, rekordtid!) är så finns det en trevlig kompilation här.

Fabregas kommer fortfarande att stanna, vad än medierna hittar på. Vi får hoppas att Dzsudzsak är på ingång. Han kan bli en mycket intressant värvning om ni frågar mig.

Vår käre dansk - Nicklas Bendtner - har gått med på att skriva under ett nytt kontrakt som ser honom tjäna in runt 30 miljoner i svenska per år. Enligt flera var Adebayor ett störande moment för dansken som nu hoppas stärka självförtroendet genom att få mer speltid och göra bättre insatser. Något vi inte minst sett mot både Everton och Celtic. Jag kan väl lika gärna ta upp fallet "Bendtner" när jag väl är inne på det. Det finns många, ja, det finns väldigt många som kritiserar Bendtner och som säger att han är en väldigt överskattad och dålig spelare. Jag hävdar motsatsen, han är en väldigt underskattad spelare. Bendtner är än så länge en ojämn spelare och det är inte en striker man kan förlita sig på att göra 20+ mål varenda säsong, men killen är bara 21 år än. I början av förra säsongen var han katastrofal, det kan ingen säga emot, inte ens jag. Allt från hans första touch till hans passningar var usla och han var kritiserad dag in och dag ut. Men runt vinter/vårskiftet så hände någonting. Han började se mycket mognare ut i sitt spel och han började plötsligt göra fler mål.

Sedan dess har vi som följt Arsenal på nära håll förstått vilken potential han har. Nicklas Bendtner är redan nu en av Premier Leagues bästa huvudspelare och det är någonting som ingen kan säga emot. Hans nickar håller världsklass och han befinner sig alltid vid rätt plats vid rätt tidpunkt i straffområdet. Han har nickat in bollar både framlänges och baklänges och hans huvudspel håller världsklass. Men det finns än så länge mycket han måste förbättra, men samtidigt är det enormt många där ute som underskattar Bendtner. Jag tänker vara ärlig med er, jag gillade inte Bendtner alls. Jag ville till och med att han skulle säljas i vintras. Men något hände där någonstans. Det var liksom ett steg i utvecklingen, som när en Pikachu blir en Raichu eller när en Digimon evolveras.

Bendtner, en underskattade spelare enligt yours truly.

Under sommaren har han rent ut sagt tagit massiva kliv - likt Denilson och Song - och det vi satt av honom hittills är väldigt lovande. Han var enormt bra mot Everton och skapade ständiga problem för försvararna och trots att han inte var exakt lika bra mot Celtic så jobbade han som en slitvarg och var alltid tillgänglig för passningar. Dessutom slog han väldigt fina passningar under matchens gång. Bendtner kommar att bevisa att kritikerna har haft fel om honom den här säsongen, likt hela laget. Men än så länge får vi vänta på det verkligt, verkligt, verkligt stora genombrottet då han börjar ösa in 20-30 mål per säsong. Potentialen, talangen och viljan finns dock alltid där.

Det var allt för i dag, ha det så bra! P.S. Jag vill även tacka Sebbe i kommentarspåret som både är aktiv, informativ och trevlig. Tack! D.S.

Uttalanden och annat smått&gott från gårdagen!

Härligt!

W
ell, efter ännu en fantastisk vinst så är lagmoralen på topp. Det finns ingen tvekan om att det här laget har potential nog att vinna en trofé i år. Vägen dit är dock lång, krokig och svår. I går togs första stegen och det med glans. Det finns mycket att vara glad över och det finns många som sagt ett och annat. RvP är först ut och säger följande:


"The season is still young but we have played two important games. I think we showed in both that we really want to fight for each other and if we can produce that every three or four days, we can make a big step forward. Hopefully then we can have a great season. Maybe being written off [in the media] brings the players a little closer together but we will see what happens."Det känns som det ligger någonting i det han säger. Jag tror de flesta spelarna ignorerar media och varken läser eller ser något, men det har inte gått förbi obemärkt att vi ska vara borta från guldstriden av enligt media. Wenger kan väldigt enkelt använda det som tändvätska för spelarna och spelarna själva vill nog verkligen bevisa att de inte är ett gäng som man inte ska ta seriöst.Bilder från gårdagens match.

Jag uttryckte min glädje över Vermaelen i går och det är så att både Wenger och Vermaelen själv har något att säga:


Vermaelen:
“I have enjoyed the last two games a lot. I like the English way of football, the atmosphere and desire of it. For me I like it a lot and I like to play. I feel very pleased and we have a good team with good quality and I like the players. I’m settling in very well I think.”

Wenger:
"I am surprised by him. Thomas had a very long preparation and we saw he had the physical strength and the mentality to cope with it. When it’s needed he comes in. I believe he has a good mixture of physical and technical [ability] and it’s interesting to have a left-footed player because it gives you angles for the pass that are very important to the midfielders."Det finns även icke-arsenalspelare som sagt ett och annat och holländaren samt Robin Van Persies barndomskompis Loovens är en av dem sägande följande:


"We weren't good enough on the ball," the Dutchman said. "We didn't give much away, the two goals we conceded were very unlucky and we could have prevented them, but we weren't good enough on the ball so I don't think we deserved anything from this game. We knew they would pressure us straight away when they lose it high up the pitch. We knew that before the game, they are a top team. They made it very hard for us."Well, han går rakt på sak och det finns egentligen inget skäl till att ljuga för sig själv. Celtic var ett godkänt motstånd, men de spelade inte på toppen av sin nivå. Samtidigt var det Arsenal som gjorde Celtic sämre. Jag kan tror att många av er undrar vad som händer i transfervärlden. Den senaste veckan har jag läst två av de konstigaste/roligaste/sjukaste transferryktena på länge. Den ena handlar om att Barcelona och Arsenal skulle ha kommit överens om en pakt där Fabregas går till Barcelona nästa sommar för £25-30 miljoner. Helt ärligt, jag tror att media gillar Fabregas-till-Barcelona rykten så jävla mycket att de är villiga att hitta på vad som helst bara för att få ihop någonting spännande. Att två av Europas bästa lag skulle ingå i någon sorts pakt där Arsenal skulle släppa Fabregas så billigt är något av de mest absurda jag hört. Jag vet inte vad ni tycker, men det här har gått alldeles för långt. Detta bara dagar efter att Wenger sagt att Fabregas inte är till salu för något pris.

Det kommer aldrig att ta slut så det är bara att vänja sig!

B
arcelona gillar Arsenal, Barcelona gillar Arsenal jävligt mycket. Nu har de tydligen även Song på radarn:


Representatives of Alex Song have urged Barcelona to bid for the Arsenal defender, according to SPORT. The Catalan paper say Song was offered to Barca sports director Txiki Begiristain this week through intermediaries. Song enjoyed an outstanding performance last night in Arsenal's Champions League victory at Celtic.Kan man inte dra till med ett klassiskt engelskt fuck you och ge Barca långfingret. Det räckte visst inte med Henry för deras del. Jag vet inte vad de försöker med, men Arsenal är inte någon sorts plantskola eller farmarklubb för Barcelona. Som tur är så är exakt allting rykten och det mesta (95 %) är falskt, men man vet aldrig med media. Man vet verkligen aldrig varifrån de tar allt ifrån.


Den spelare som verkar vara närmast en övergång till Arsenal är PSV Eindhovens Balazs Dzsudzsak (det tog tid...). Arsenal har tydligen tagit kontakt med hans agent och det är något Dzsudzsak (går allt snabbare...) själv bekräftat:


“I have just received the news that Arsenal has formally made an approach for me. Now, what can I make of this? Of course, I do not want to get ahead of myself. But if such a club is interested in you, there is nothing wrong with being proud of such a thing.”Jag har aldrig hört talas om killen, men en mittfältare behöver vi och det snabbt, eller ja, åtminstone före transferfönstret stänger. Jag litar på Wenger och Gazidis. Hittills har Vermaelen varit en kanonvärvning och jag skulle heller vilja ha Dzsudzsak (kan väl glädja mig åt att vår fjärdemålis har ett ännu svårare efternamn...) än Van Der Vaart. VdV vore ju en kanonvärvning enligt många, men det känns som han inte har den passionen som finns för att spela för Arsenal. Chamakh verkar ju brinna för att en dag få spela här och jag ser hellre en spelare från ett lite sämre lag verkligen få sitt livs chans här. Sedan tror jag inte att VdV passar in i vårat bygge. Han är inte våran stil precis. Det känns som vårat lag är som en skolklass just nu. De är enormt sammansvetsade och en spelare som VdV känns bara fel enligt mig. Visst, han kan fortfarande prestera och han skulle säkerligen gilla att få mer speltid, men Dzsudzsak skulle ge allt han har och äger för att slå in sig i startelvan. Det är jag tvärsäker på. Men, det är bara jag.

På väg till Arsenal?

Chamakh by the way:


“I personally called Arsene Wenger who said he was no longer interested in buying Marouane. I think Arsenal’s victory over the weekend at Everton speaks for itself.”Det säger väl det mesta, men jag tror fortfarande intresset finns kvar där. Det smått ironiska i går var att vi inte hade en enda anfallare på bänken. Eduardo valde att inte riskera en skada efter uppvärmningen före match och både Vela och Walcott är småskadade. Chamakh kan fortfarande vara nödvändig, trots att jag själv sagt att han inte behövs. Efter lite fler funderingar ser jag nog honom hellre i en arsenaltröja än en bordeauxtröja.

För er som inte hört så ska Emmanuel-Thomas lånas ut till Blackpool i en månad. Jag har aldrig förstått det här med månadslån. Spelaren hinner aldrig anpassa sig till truppen, laget och tränaren och trots att han får speltid, så får han bara spela ett par matcher innan hans låneperiod är slut. Det känns bara så onödigt med månadslån, men men. Finns faktiskt inte så mycket mer att rapportera och jag kan väl unna mig ett något kortare inlägg än vanligtvis på min egna födelsedag. Hoppas ni har en bra dag, det var allt för mig!

Flera spelare imponerar stort när Celtic besegras på självaste Celtic Park!

Jag vill understryka något Sladjan sa efter matchen. Det här är första gången sedan 83/84 Celtic förlorar mot ett engelskt lag på Celtic Park. Samtidigt var "Rit-Ola" ständigt där med sitt "Arsenal 2.0". Det vi såg i dag var verkligen ett Arsenal som bytt skepnad sedan förra säsongen och jag ska straxt tala om er varför, hur och varför vi skall tro på underverk i år.

Uttalanden, bilder, highlights och annat smått&gott kommer i morgon. Det här är ren matchanalys från min del. Vi kom till ett kokande Celtic Park och jag skulle varit nöjd med ett likaresultat. Under andra halvleken var det nästan bara arsenalfansen som hördes (de ska ha en stor eloge minsann) och jag har nog aldrig hört Parkhead tystare. Det var ingen 6-1-seger, men wow, vilken match vi gör! Det handlar om ett Arsenal som har helt andra direktiv, som har helt andra spelare och som har en helt annan spelidé. Mer om det senare. Till matchens början ville inte något av lagen ta direkt initiativ, utan det blev lite hit och dit med väldigt få målchanser. Bortsett från ett friläge som Vermaelen lyckades stoppa mycket elegant var det inte så farligt.

Istället var det Gallas som kunde ge oss ledningen genom att göra ett mål med ryggen. Jag tänker inte acceptera de som säger att båda dessa mål var turmål. Det var en Fabregas som tog beslutet att ett skott är ett bättre alternativ än ett inlägg, det var en Gallas vars intelligens hjälpte honom att dra sig loss från sin försvarare och det var till slut en spelare som var på rätt position vid rätt tidpunkt som gjorde ett mål. Det var nästan ingenting turligt med det alls. Han kunde lika gärna kunnat göra mål med foten, eller med huvudet, eller med rumpan. Huvudsaken var att han tog den där lilla löpningen in dit för att dels skymma målvakten och för att dels kunna ta en eventuell retur. Nu kom den på ryggen och det blev mål. Visst, aningen tur, men det var ännu en gång hans intelligens som skapade det målet från början.

Så, ett Arsenal i blått gick till pausvila med 1-0 i bagaget och Celtic hade inte lyckats pressa oss en enda sekund och det hade egentligen aldrig blivit så farligt en enda gång. I andra halvlek spelade vi ett försvarrspel som var på gränsen, men som trots det var galant. Det var brytning efter brytning efter brytning och det såg likadant ut i första halvlek. Vermaelen, Clichy och Gallas visade alla klass i försvaret och ni som tvivlar på Gallas förmåga kan ju ta en titt på hans brytning med den "förlängda foten" i straffområdet. Om den bollen skulle slinkit förbi skulle det blivit mål i nio fall av tio. Nu var han där och det visar ännu en gång prov på intelligens och erfarenhet.

Jag vill inte vara snabb med att utropa flippar och floppar, men Vermaelen - vilken man, vilken värvning! Det är en minst sagt lyckad värvning efter det vi sett av honom. Han och Gallas fungerar p e r f e k t i mittförsvaret och vi såg flera gånger om offensiva löpningar av Vermaelen och jag kan inte annat än beundra honom. I Vermaelen har vi lyckats få till oss en modern mittback som är bra både defensivt och offensivt och som är uppoffrande i sitt spel. Han är verkligen kung tillsammans med Gallas!

I början av andra halvlek så hade vi en tre-fyra chanser bara de två första minuterna och med lite större precision skulle det blivit 2-0 redan där. Istället blev det Diaby som med sitt fina förarbete fixade in tvåan. Han fick ta emot bollen lite över mittlinjen och fintade oerhört snyggt bort en mittfältare och gjorde en mycket fin löpning för att passa till Clichy som menade att passa någon i straffområdet, men som istället Caldwell kom på och olyckligt nog gjorde självmål för Celtic. Olyckligt nog för Celtic det vill säga.

Sedan spelade vi enbart på resultat med några få instick till målchanser då och då. Med lite större precision och lite mer tur kunde vi enkelt satt 0-3, men det är inte det viktiga. Att spela på Celtic Park är något av det svåraste som finns, till och med för topplag i Europa. Att vi då åker till Glasgow och spelar ut Celtic på sin egna mäktiga hemmaarena är något som man bara inte gör. Vi kan mycket väl klassa denna seger som lika imponerande som den mot Everton. Vi ägde spelet och det Arsenal vi såg i dag är en förvandling jämfört med förra säsongen. I sommar utlyste jag om ett helt nytt spelsystem, en helt ny spelidé och ett helt nytt upplägg. Jag fick allt. Wenger har finslipat taktiken och spelarna har växt flera meter i sina skor. Vi pressar mer än någonsin tidigare och vi pressar högt upp i plan. Wenger har fått våra killar att börja slita mer och verkligen slita ut sig för att nå framgång. En Adebayor skulle aldrig - ALDRIG - fungerat i ett sådant här spelsystem. Wenger har transformerat hela laget till en bunt slitvargar och det märks inte minst på den kraft de lägger ner. Så fort Celtic fick bollen var det en-två spelare som alltid pressade bollhållaren. På så sätt vann vi tillbaka en enorm mängd bollar och det var även så vi fick frisparken Gallas lyckades rygga in och det var även så självmålet kom till. Vi pratar om ett spel som är jobbigt, men som är mödan värt. Jag hoppas vi fortsätter med det.

Arshavin var enligt många blek i dag. Då kanske ni missade den perfekta bollhantering han hade vid varje bollkontakt. Bollen studsade inte ens tio centimeter ifrån hans fot. Den satt som fastklistrad vid hans fot, verkligen. Och trots att han inte var så framhävande så var han fortfarande där och han var fortfarande speltillgänglig. En man som imponerade stort i dag var Alexendre Song. Song, vilken man! Vi såg det under försäsongen och vi såg det under matchen mot Everton. Han har all potential i världen för att bli en defensiv mittfältare av rang. I dag var han ännu en gång kung på mittfältet. Han var till och med bättre än Fabregas. Song kämpade, slet, vann bollar, tacklade och trixade. Det fanns så mycket han gjorde idag som man aldrig trodde att han skulle kunna göra samma tidpunkt förra året. Jag har fortfarande kvar minnessekvenser från när han lyfter bollen över en celticspelare för att bygga upp ett anfall. Jag har fortfarande kvar minnessekvenser från när han får flera celticspelare på sig, men ändå lyckas hålla kvar i bollen trots att han ligger nere på marken. Han har inte tekniken och offensiven än, men han har redan nu mycket och han har redan nu tillräckligt mycket så att det inte ens behövs diskuteras om han behövs på plan eller ej.

Rit-Ola kallade oss för Arsenal 2.0 gång efter gång och det ligger någonting i det. Alla - verkligen alla - har underskattat oss rejält och det finns ingenting som glädjer mig mer än detta. Arsenal visar upp galant spel, fullständigt galant. Jag njuter av att se oss spela och det var ett bra tag sedan jag gjorde det. Att vi sedan har spelare som Nasri, Rosicky och Walcott på ingång från skador och talanger som Gibbs och Wilshere sittandes på bänken gör mig inte ett dugg orolig för den här säsongen. Visst, jag skulle inte säga nej till en bra mittback som täckte upp för Gallas&Vermaelen då jag inte ser att Djourou verkligen är där än. Visst, jag ser gärna Chamakh som ett kompliment till de anfallare vi redan har, men i ärlighetens namn tror jag Wenger vet vad han gör. Det stora orosmolnet kommer bli vem vi ska spela som defensiv mittfältare när Song drar iväg till de afrikanska mästerskapen. Det ser ut som Denilson, men frågan är om Denilson spelar som bäst på den positionen?

Många har även kritiserat Diaby och jag är en av många. Han spelade visserligen bara 20 minuter i dag, men av det vi såg av honom så var det verkligen pure class. Så länge han behåller en liknande form så tror jag att till och med Diaby kan ses som den klasspelare Wenger vill att vi ska se honom som. Jag hyller laget för mycket nu kan vissa tycka, men vad ska jag göra? Vi har sett två fullständigt underbara insatser och det finns väldigt få saker jag kan kritisera. Jag är glad över att Arsenal är tillbaka och jag är glad över att se vilket enormt fint spel vi spelare. Jag hoppas ni är minst lika glada som jag. Tack, hörs imorgon!

Celtic kommer bli en svår nöt att knäcka, men jag förmodar att vi knäcker den!


Ett fullsatt Parkhead är vad som väntar oss i morgon.

W
ell, jag anar att det här kommer bli ännu ett inlägg med en hel del uttalanden, men hey, it's Arsenal. Så, nu kan vi äntligen lägga segern över Everton bakom oss och fokusera oss på matchen mot Celtic redan i morgon. Den blev inte flyttad som vissa trodde, utan kommer att spelas i morgon på Parkhead. Wenger har sagt ett och annat om motståndet. Bl.a följande:


"I feel that, in the Champions League, the games are always fair. But of course you expect a massive support to be behind Celtic. Scotland is always special when it comes to attitude and noise in the stadium. The fans always create a strong atmosphere. But we have played everywhere in Europe and I believe we can deal with that. It will be down to us and how well we play. We don't go to Celtic Park with fear. We go with respect for Celtic."Det känns konstigt att vi ska behöva kvala in och det år efter år, men det är verkligheten och det finns ingenting vi kan göra åt det. Förra året mötte vi Twente och det blev en promenadseger. Nu väntar ett råtaggat Celtic och det kommer bli allt som Twente inte var. Missta er nu inte vad jag sagt tidigare. Jag tänker bara säga det en gång till. Jag är väldigt säker på att vi vinner över Celtic, men jag har aldrig sagt att det blir enkelt. Dessutom har jag aldrig sagt att det blir hejdundra svårt. Något däremellan, men till slut ser jag ändå oss som segrare.

Ni som någonsin sett en stormatch på Parkhead (live, via tv/radio, sett youtubeklipp) vet vilken sjuk atmosfär det är man spelar i som spelare. Det är i klass med italiensk supporterkultur uppe i Glasgow och Celtic kommer ha en sjungades publik bakom sig i nittio minuter. Arsenal kommer känna sig pressade från sekund ett, men vi har mött större lag på större arenor och det här är någonting vi bara ska fixa. Det är klasskillnad mellan lagen och den enda positionen som ö.h.t kan diskuteras är om Almunia är bättre än Boruc eller ej. Vissa tycker det, vissa ej.


Mannen som kan stoppa oss i morgon.

Celtic tränare Peter Grant har följande att säga:


"Arsenal could keep the ball off you in a phone box, we have to concern ourselves with what we do when we have the ball. We did that at West Bromwich Albion and that's the way that we approach every game. We'll go into this game having a right go at Arsenal as much as they'll be having a go at us. We've got good players and match winners as well."Well, vilken komplimang han gav Arsenal i början. Det påminner mig mer om invincibles-eran, men visst har nuvarande laget fortfarande ett väldigt bra passningsspel när allt klickar. Jag tror att Celtic är självsäkra, men jag vet även att de vet vad som väntar. Arsenal är ett av Europas bästa lag och för att kvala in till CL måste Celtic helt enkelt vinna över oss sett över två matcher. Om de gör det eller ej återstår att se.

Wenger (som kommer citeras i bloggen väldigt många gånger framöver) har en del att säga om spekulationer:


“You never know how well you will adapt when big players leave, but the most difficult thing is the uncertainty when you don't know. When you don't know what's happening behind the scenes it's difficult to say how much Lescott wants to leave. I hear he is a true professional, and don't think they lost because of his performance, but of course it's always difficult.”

"You never know how much is being created by others, how much by City, and we have the same story with Fabregas. Barcelona didn't contact us, but it's all over the place and we can't stop that. Speculation is there every day and you have to live with it.”Det finns egentligen inte så mycket man kan säga angående det här. Wenger är en mycket intelligent man och han har varit med i branschen ett väldigt långt tag. Han kan sina saker om man kan säga så.

V
ermaelen som bara har varit med oss i några månader suktar redan efter titlar sägandes följande:


"People not tipping us not to win anything this season has not given the players any added incentive. We want to win things, of course, and we will work very hard every single day. I think the most positive thing about it was that we showed we are a united team."Det känns bra att veta att exakt alla har en och samma målsättning. Lagandan är hög och truppen vet att de har alla ingredienser för att lyckas. Det är bara resultaten de måste få med sig för att just det ... lyckas. På en repris jag nyligen har sett tycker jag mig påminnas om de ledaregenskaper Vermaelen fått med sig från Ajax. Det är under Fabregas 5-0 mål som Vermaelen skriker åt hela backlinjen att flytta upp sig för att sekunder senare sträcka händerna i luften och fira Fabregas mål. Visst, en enkel handhöjning och ett skrik säger väl inte så mycket, men jag tyckte mig då se mer av just detta i matchen mot Everton. Reprisen finns att se här.


Vermaelen fick en lyckad debut. Låt oss hoppas att det håller i sig.

Annars är det rätt lugnt för att vara en måndag. Det närmsta vi kommer i transferrykten är att engelska medier skriver att vi är intresserade av Van Der Vaart som för tillfället spelar i Real Madrid. Enligt hans agent skulle han kunna gå gratis (av någon konstig anledning), men medier säger att Wenger förbereder ett bud på enbart £7 miljoner. Om han kommer för det priset är jag mer än villig att få över honom hit. Van Der Vaart är en mycket kreativ spelfördelare och skulle vara ett bra tillskott. Men, det mesta är säkert påhittat och det här kommer nog aldrig hända. Ioförsig sade jag samma sak om Vermaelen, men...jag får väl hoppas att jag har fel igen.

Det var allt för i dag. Om det finns något att rapportera om i morgon, så kommer ett inlägg som vanligt, annars kommer det efter matchen. Tills dess får ni ha det så bra!

Everton-Arsenal - Josefssons analys!

Jag vill börja med att be om ursäkt för att min analys kom in försent, jag var tyvärr tvungen att akut hoppa in på mitt deltidsjobb så jag hann aldrig skicka mitt mail till kicken. Samt så vill jag redan nu passa på att säga att jag kanske inte har möjlighet att analysera alla matcher under säsongen. Jag har nämligen kommit in på ett universitet och vet än så länge inte hur mycket tid mina studier kommer ta av mig. Men det löser vi längre fram i tiden. Nog om det nu, ni är inte här för att läsa om mitt privatliv, ni är ju här för att läsa om mina åsikter angående Arsenals match.

Almunia
- Gör en riktigt bra match hela matchen igenom. Agerar stabilt mellan stolparna och det verkar som att ingen boll ska lyckas smita in i mål, för de få gånger han blir överlistad så får han hjälp av sina medspelare. Målet som Almunia släpper in är inte mycket att säga om, han gör det enda rätta och kommer ut bra och täcker av det första skottet. Sedan studsar bollen Evertons väg lite grann och Almunia är chanslös på returen som kommer tillbaka alldeles för snabbt. Almunia är faktiskt även med och skapar en del offensivt, det är han som slår frisparken till Bendtner som leder till 0 - 1 samt att det är Almunia som kastar ut bollen till Fabregas när han gör 0 - 5, inte illa. Kort sagt, en riktigt bra match av Almunia.

Sagna
- Det känns som man aldrig har någonting negativt att säga om Sagna, det är sällan han gör en dålig match eller en dålig insats. Inte heller idag har jag mycket negativt att säga om hans match, han är med bra offensivt som vi är vana vid, samtidigt som han gör ett bra jobb defensivt. En stabil insats i dagens match, annat kan man inte säga.

Gallas
- Har visat flera gånger tidigare att han inte bara är bra defensivt sett utan även i det offensiva. Idag visade han det ännu en gång då han nickade in 0 - 3 efter en mycket fin frispark av Fabregas. I övrigt gör Gallas en stabil match, det såg dock lite darrigt ut i inledningen då Evertonspelarna fick rinna igenom lite väl enkelt genom mittförsvaret. Men ju längre matchen gick desto bättre såg det ut.

Vermaelen
- Vilken debut för belgaren, vem hade kunnat tro att han inte bara skulle göra ett otroligt bra defensivt jobb. Utan att han dessutom får nicka in ett mål i sin första Premier League-match. Inte jag i alla fall. Jag visste ju att Vermaelen var en stark ersättare efter Touré. Men inte att han skulle fylla ut luckan så bra och framför allt så snabbt. Redan i debuten visar han vad han kan och han gör det riktigt bra. Det kändes som Arsenals mittlås blivit lite kvickare och rörligare än vad det varit tidigare, och det tycker jag är positivt. Sedan visar han ju, som sagt, att han även kan användas offensivt, framförallt på fasta situationer och det bådar ju bara gott. Hoppas han får en bra säsong och att det fortsätter på den här vägen för Vermaelen.

Clichy
- Våran vänsterback med den otroligt känsliga vänsterfoten. Gör ett bra jobb i dagens match men Clichy kan bättre, det vet jag. Han missade bland annat lite fler inläggslägen än vad vi är vana vid att se, och offensivt sett så såg det inte hundraprocentigt ut. Defensivt sett såg det däremot stabilt ut, och det är ju det viktigaste eftersom Clichy ju är back. Så länge han kan hålla i det bra defensiva jobbet så ska vi se att det offensiva kommer släppa med tiden.

Fabregas
(Utbytt i 73:e minuten) - Vilken drömstart på serien för Fabregas, två assist och två egna mål. Det är ju en otrolig utdelning. Fabregas agerar precis så som vi är vana vid att se honom, precis så som vi vill se honom. Han fördelar spelet på ett otroligt sätt, han hittar lägen och han slår passningarna perfekt. Han såg dessutom mer löpvillig ut idag, löpningarna han tog till hans båda mål var något utöver det vanliga som i alla fall jag brukar se i hans spel. Visst rör han sig alltid bra och ser till att vara spelbar, men i dagens match såg det lite mer extra ut än tidigare. De två målen han gör är han väl värd också, först visar han upp sin otroliga spelförståelse genom att slå en passning utan att ens titta fram till Denilson. Sedan visar han upp hur känslig fot han har när han slår frisparken till Gallas. Nej, idag var det en fröjd att skåda Fabregas, han visade upp sig från sin allra bästa sida och framhövde alla sina styrkor gång på gång. Mer sådana matcher från honom så kommer han kunna avgöra många matcher i år genom sin spelgenialitet.

Denilson - Den osynlige mannen - hans styrka är ju framför allt att göra det osynliga jobbet, som man inte lägger märke till så mycket, men som är superviktigt för laget - träder fram i dagens match och smäller in ett otroligt vackert mål. Han är även med i förarbetet till 0 - 4-målet, och det är så vi är mer vana vid att se honom. Som en bolltransport. Det jobbet gör han otroligt bra i dagens match, han får bollen och han levererar den vidare, enkelt och effektivt. Det är då Denilson är som allra bäst.

Song - En bollvinnare i dagens match, och även den spelare som man kan vända genom om man känner att man inte kan fortsätta framåt med bollen. Det är ett viktigt jobb han har, och han sköter det riktigt snyggt i dagens match. Varenda gång som Arsenal stormade fram längs en kant och det tog stopp så fanns Song spelbar lite längre ned i banan, sedan kunde man via honom transportera bollen till andra kanten och göra ett försök där. Det är som sagt jätteviktigt för ett lag att ha en mittfältare som släpar lite och hela tiden är spelbar om det inte går att fortsätta framåt. Hans defensiva jobb sköter han otroligt bra och agerar bollvinnare många gånger om.

Bendtner (Utbytt i 63:e minuten) - Såg riktigt lekfull ut i dagens match, det verkade som han hade otroligt mycket energi och ville trixa och trolla för att kunna bli av med all överskottsenergi. Jag måste säga att det var härligt att se Bendtner utmana, speciellt eftersom det lyckades oftare än vad det brukade göra förra säsongen. Det känns som att han även har förbättrat sin första-touch en hel den under uppehållet. Kort sagt så känns det som att Bendtner har utvecklats väldigt mycket, vilket i och för sig kanske inte är så jättekonstigt i och med att han är så pass ung fortfarande. Han gjorde en bra match idag, mycket bättre än de flesta matcher förra säsongen.

Van Persie
(Utbytt i 73:e minuten) - Inte så jättesynlig i dagens match men ändå gör han otroligt viktiga framspelningar. RvP tar många löpningar i dagens match utan att få boll, det är framför allt därför han inte bryter igenom så som han brukar göra och får inte de där riktigt vassa chanserna. Däremot så spelade han en roll som framspelare idag, och den rollen sköter han otroligt bra. Nu får vi bara hoppas att han lyckas få igång löpningarna och avsluten, vilket jag tror att han kommer få.

Arshavin - En bra genomförd match av våran magiske ryss, det blev dessvärre inga mål för Arshavin idag vilket han egentligen var värd. För han gör en otroligt bra match, om än inte en av hans bästa matcher i Arsenaltröjan. Han gör det jobb han ska och det räcker nästan till ett eget mål också. Man såg hur gärna Arshavin ville näta i dagens match då han tog en del tidiga avslut som kanske hade varit bättre att göra av någon annanstans. Men man kan ta att han skjuter bort några bollar när Arsenal redan har säkrat segern och leder med 5, 6 - 0. Arshavin gör alltså en bra match idag, men lite bättre kan han.

Ramsey (Inbytt i 73:e minuten) - Hoppade in istället för RvP, han hann dessvärre inte med att göra så mycket. Men det lilla han hann med skötte han bra tyckte jag, inga misstag alls utan bollen hamnade där den skulle.

Eduardo (Inbytt i 73:e minuten) - Kom in istället för Fabregas och såg pigg ut. Inte heller han hann med så jättemycket, även om han hann med att göra ett mål. Det kändes nog otroligt skönt för honom att få sätta en trots den lilla tiden han hade på sig. Kort sagt så kan man säga bra spel, ett mål om Eduardos insats.

Eboue (Inbytt i 63:e minuten) - Ersatte Bendtner ganska tidigt i andra halvlek. Hans spel idag såg bra ut, det är ju trots allt när Eboue gör inhopp som han spelar som bäst. Han gjorde några riktigt fina insatser i dagens match och var även med i förarbetet till Eduardos mål. En bra insats av Eboue i dagens match helt enkelt.

Matchens tre kanoner:
Jag vill börja med att säga hur svårt det varit att bara ta ut tre spelare i dagens match. Man spelar upp highlightsen gång på gång, man ser bilder från matchen på sin näthinna gång på gång, och det känns som att man vill nominera alla som är involverade i de speciella ögonblicken som fastnat på ens näthinna. Listan hade egentligen kunnat innehålla helt andra spelare, samt spelare på helt andra positioner i listan. Så jag vet att många inte kommer hålla med mig om den här listan då egentligen alla som inte är med på den skulle kunna ta en plats på listan. Men efter mycket om och men så har jag lyckats välja ut tre spelare som får ta en plats var på listan.

 • 3. På tredje plats valde jag att placera Robin Van Persie som tar den tredjeplatsen tack vare hans viktiga framspelningar i dagens match. Plus hans frisparkar som har en tendens att bli livsfarliga för motståndarlaget varenda gång. Oavsett var från planen han slår en frispark så blir det farligt känns det som. Att en av hans frisparkar resulterar i ett mål är en bidragande orsak till hans plats på listan.
 • 2. Andraplatsen på dagens lista går till Vermaelen. Här hade jag lika gärna kunnat sätta till exempel Gallas, som gör samma jobb som Vermaelen, samt att även Gallas gör ett mål. Men jag väljer att placera Vermaelen på andraplatsen just för att det var hans debutmatch. Att gå in i sin debutmatch och agera så lugnt, stabilt och självsäkert som Vermaelen gjorde idag det är nog inte många fotbollsspelare som gör. Att han dessutom fick näta var pricken över i:et, en bättre debut kunde han knappast ha fått.
 • 1. Jag tror nog att de flesta är villiga att hålla med mig om vem som ska hamna på dagens förstaplats. En spelare som gör en otroligt bra insats idag, gör två mål och spelar fram till två. Ni vet nog vem jag talar om, Fabregas. Idag fick vi se Fabregas i den form som vi vill se honom, det är en fröjd för ögat att se Fabregas trolla och fördela spelet med sina geniala passningar. Idag gjorde han ingen besviken och gav oss verkligen underbara ögonmåltider gång på gång. Att han spelade fram till två mål och själv gjorde två förstärker hans insats i dagens match. En värdig spelare för förstaplatsen.

Glöm inte bort: Här vill jag lista resten av laget. Det var som sagt otroligt svårt att bara plocka ut tre spelare till listan i och med att alla gör en så bra match, det är ingen spelare som viker ned sig i någon duell, det är ingen spelare som inte visar kämparglöd i dagens match, det är ingen spelare som gör några katastrofala misstag i dagens match. Alla spelare ger järnet, alla spelare gör precis det de ska göra. Men för att lista några snabba exempel, och de som lyser lite klarare än alla andra.

Almunia - Stabil insats idag, sätter igång spelet snabbt och ligger bakom två av dagens mål.
Sagna - Sliter som en oxe, skapar chanser offensivt.
Gallas - Täpper till mittförsvaret tillsammans med Vermaelen och nickar även in ett mål.
Song - Otroligt bra defensivt jobb, vinner boll på boll samt ser till att Arsenal hela tiden har passningsalternativ när spelarna kör fast.
Denilson - Även han ett bra defensivt jobb, och gör sitt jobb som bolltransport riktigt bra, visar även upp att han kan stänka in bollar om det behövs.
Bendtner - Bolltrollare i dagens match, otroligt leksugen och luckas snurra upp Evertons backar ett par gånger. Ligger även bakom det vackra 0 - 1 målet.

Matchens Spursspelare (Spelare som behöver putsa sina kanoner): Jag tycker inte att någon spelare förtjänar en plats på den här listan, alla gör som sagt sitt jobb idag, ingen viker ned sig och alla kämpar till 100%.

Josefssons sista tankar: Först och främst, vad härligt att Premier League har dragit igång igen! Nu finns det ytterligare en sak att se fram emot till helgerna, och en av få ljusglimtar under hösten som nalkas är ju just PL, så det är härligt att det äntligen har kommit igång igen. Dagens match började lite trevande, lite osäkert, precis så som seriestarter brukar se ut. Till en början kändes det lite nervöst i och med att Everton pressade på så pass mycket som de gjorde, det kändes som det inte var långt från ett baklängesmål. Men ju längre matchen gick desto stabilare kändes Arsenals försvarsspel, och i och med det så kunde man koncentrera sig på anfallsspelet, och som man gjorde det.

Det är ju inte direkt varje dag man slår Everton med 1 - 6 på bortaplan, men idag gjorde Arsenal det och det såg faktiskt väldigt övertygande ut. Visst kan man säga att Evertonförsvaret inte var toppresterande igår, att Arsenal fick tre ganska billiga mål, men även utan dessa tre 'billiga' mål så gör Arsenal tre mål som man inte kan skylla på Evertonförsvaret. Plus att det är ju inte bara försvaret som släpper in målen, Arsenalspelarna måste ju även de prestera för att målen ska bli till, frisparksskyttarna måste slå perfekta frisparkar som går över försvaret, men samtidigt är väl avvägda så att inte Howard ska kunna nå bollen. Sedan måste ju någon löpa sig loss och nicka in bollen. Visst, det var inga problem för Arsenalspelarna att löpa sig loss i och med att försvaret var stillastående, men nickarna är mästerligt touchade. Vermaelen som distinkt väljer att placera bollen i bortre hörnet när Howard är påväg mot det närmsta är faktiskt ett genialt val, och han placerar bollen perfekt med pannan. Även Gallas nick är en nick som är otroligt svår att göra, det gäller att få precis rätt touch på bollen, touchar han den för lite så går den utanför, men touchar han för mycket så går den rakt på Howard.

Som sagt, prestationsmässigt så är det två otroligt bra nickar, även fast de fick hjälp av försvaret i och med att de var ohotade och kunde koncentrera sig till hundra procent på nickarna. I alla fall, Arsenal visar att de inte verkar vara ett dugg försvagade den här säsongen, snarare tvärt om känns det nästan som. De spelar oerhört fin fotboll och rullar upp Everton gång på gång, kan de hålla det här spelet uppe så kommer det gå bra den här säsongen. Samtidigt som vi inte ska dra för stora växlar, i och med att Arsenal fick de två enkla frisparksmålen så fick Arsenal mer energi samtidigt som Evertons moral sjönk till botten. Det är ju ganska enkelt att släppa loss och spela ut när man har fått en säker ledning. Vi får helt enkelt se hur Arsenalspelarna agerar i en jämnare match där bollen inte riktigt vill gå in innan vi talar ut om hur bra laget egentligen är. Samtidigt som man känner att Everton är ju inget dåligt lag och det känns som att Arsenal har spelat otroligt bra fotboll och verkligen besegrat Everton. Fortsätter Arsenal att spela den sortens fotboll så kommer vi att gå långt. För att summera så får vi hoppas att det inte var Everton som var dåliga, utan att det var Arsenal som var bra. Jag vet i alla fall vad jag tror på.

Smått&Gott från gårdagen!


Ja, vad ska man säga ännu en gång? Jag tror jag inte fattat det än. Vi ska inte vinna över ett Everton på bortaplan med 6-1, det finns inte. Men men. Som jag lovat så kommer det en hel del smått&gott från gårdagens vinst i dagens inlägg och här får ni det mesta.

Le Boss är snabbt ute med att säga ett och annat. Här kommer en del saker som han fått ur sig sen matchen: (Kan förresten tipsa om följande intervju som är väldigt, väldigt, väldigt intressant. Det är en väldigt lång intervju där Wenger säger enormt många intressanta saker. Läs den!)


1.
"Well it was a good team performance. I feel overall there is still room for improvement, not on the scoreline but in what we did today. But overall I am very happy with the team attitude basically, and we look like we have matured. And it’s a good basis to continue to improve and to work on what we want to do."

2. "We have gone from being ruled out by everybody, to now becoming a super favourite, I think these two extremes are good. It was an interesting first game and we want to show that we have the squad. If you see that Nasri, Rosicky, Diaby, Walcott today… and Senderos, for example, stayed at home. You see that, and considering who was on the bench, we do have quite a big squad."

3. "People are surprised, but last year we were the team that scored more goals than anybody away from home (37) and we have an unbeaten run in the Premier League away from home. Of course it's a big surprise to win with such a big score but we know we can win away from home."Det som jag är mest glad över är att han fortfarande tycker att det finns rum för förbättring. Jag skulle väldigt enkelt kunna se honom säga att det här laget har alla ingredienser för att vinna exakt allting just nu, men han säger att det fortfarande finns rum för förbättring och det är just sådant som man älskar att höra. Vi kan inte tro att matchbilderna kommer att se ut så här varje match. Det andra han säger är även det intressant. Många - inklusive jag - har klagat på lagets bredd inför den här säsongen, men som han säger så är det faktiskt rätt skrämmande om man tänker efter. OM dessa spelare presterar så har vi en bred trupp nog, faktiskt. Men jag tycker fortfarande - oavsett resultat - att vi behöver en defensiv mittfältare eller en mittback. Song spelade galant igår och Gallas och Vermaelen likaså, men vi behöver spelare som är bra nog att täcka dessa platser när våra spelare börja gå sönder. Det sista han säger visste jag faktiskt inte om, att vi gjorde mest mål på bortaplan. Naturligtvis gav Arshavins fyra mål på Anfield den statistiken en boost, men det är fortfarande väldigt bra. Så länge vi bygger vidare på det så ser det väldigt bra ut inför hela säsongen.


Det var en övertygande seger, verkligen!

David Moyes - Evertons manager - sade bl.a följande efter förlusten mot Arsenal:


"Arsenal have got a real capability of scoring on the counter attack. Every time we had a shot at goal and we let it go from the goalkeeper's arms, they nearly scored at the other end. I was nearly hoping that more shots were going to fly past the post. It certainly knocked the confidence for us all. The defending was terrible for the set-pieces. We need to do better, I need to do better."

"There is maybe one or two reasons but there's no excuses. I'll take my responsibility. You've got to remember that was the same team that finished fifth last season and got to the FA Cup final."Det han säger är sant. Försvarsspelet stämde inte alls för Everton, men man får fortfarande komma ihåg att det här är ett bra lag och att vi mötte dem på bortaplan. Visst, deras försvarrspel var uselt, men det var fortfarande Arsenal som gjorde målen och inte Everton. Det var Arsenal vars lagspel demoliserade Everton och slet dem i stycken, precis som Niva beskriver det som.


Vermaelen var bara en av många som gjorde mål i går.

Cesc Fabregas - vår käre kapten - säger följande om vinstens samt Adebayor och Touré.


“Well we wanted to win, for us this is a good start but let’s face it we are not going to win 6-1 every day. It’s just one more game we are not going to get too carried away with this result, it’s not normal, we had a good game, but six goals is good for the team. "

"They are great players but they had problems. They didn’t really want to continue at Arsenal so it was the best thing for them to do and for us as well because we want players who are committed and want to be together for the season.”Det som överraskade mig på plan var att han även hade de ledaregenskaper som bl.a jag tyckte fattades. Han dirigerade, han skrek och han lyfte upp mittfältet. Han ledde oss på plan och det är någonting jag inte sett någon göra på länge. Fabregas var verkligen en kapten i går och det gladde mig oerhört mycket. Allt han säger är dessutom helt korrekt. Fabregas är verkligen vår bäste spelare och om han håller sig till den här formen så kan vi mycket väl se honom lyfta en buckla nästa år.

Fabregas hyllade bl.a Espanyols bortgångna lagkapten Jarque. En mycket fin gest.

Adebayor ja, han säger följande:


"I think it's possible they could lose Cesc if they don't get into the Champions League. Cesc is a very good player. I have played with Thierry Henry and Dennis Bergkamp, but I would go for Cesc as the best I have played with.He has good vision and in one pass he can change the game. Since he was 16, he has enjoyed Arsenal, so for him it will be a blow if they are not in the Champions League."

"If that happens, there is a chance that Cesc and the other big players will leave.He's an intelligent person and, at the right moment, he will make the right decision."Jag tycker han ska hålla sig borta från att kommentera Arsenal från och med vidare. Det enda han verkar komma med är negativt och han spelare för en helt annan klubb nu. Så länge vi inte ska möta varandra så ska han knipa sin käft och spela sitt spel och kommentera saker som är relaterade till City, inte Arsenal. För Adebayor är Arsenal historia och City är ett nytt steg i karriären för honom. Jag hoppas att han kan lämna Arsenal bakom sig och gå vidare i sin karriär. Vi behöver inte se uttalanden som dessa varje helg. Speciellt inte från Adebayor.

Som jag nämnde i början av inlägget så vill Wenger fortfarande förbättra truppen och enligt honom själv har han råd med nästan alla spelare i världen. Han säger följande:


“There are still a lot of players who want to come to Arsenal, because they like the way we play and develop. They feel they get access to top level competition, so I do not think we have a handicap. The market now is a world market, so you can always find good players. There are only a few players who have a price which we cannot reach - maybe 10 in the world but, for the rest, we have access to the market. I have all the players in place. I always said if we need to add one or two more we could and the transfer period is open until August 31."Well, för er som inte vet så gjorde Chamakh två mål i går i segern över Sochaux med 3-2. Båda kom på hörna och om det är någonting vi saknar i vårat anfall är det just höjd. Förutom Bendtner har vi ingen spelare som är extremt bra i luftrummet. Vi hade Adebayor som hade höjden och luftspelet, men han såldes och jag kan förstå att Wenger vill ha in extra höjd, eftersom vårat lag är väldigt kort. Chamakh kan bidra med just det - höjd. Han är inte extremt lång, men han är en bra huvudspelare, precis som Bendtner.

Jag lovade er att Josefsson skulle köra sin analys i dag (ni som är nykomna läsare vet nog inte vem det är, men ni som läst bloggen ett tag vet mycket väl vem det är). Han brukar köra en liten analys på matcherna och utse de tre bästa och sämsta spelarna samt betygsätta alla. Dessutom ger han lite utropstecken och frågetecken efter matchen. Han hann tyvärr inte klart till dagens inlägg, men förhoppningsvis kommer det i morgon.

Höjdpunkter (hela matchen) [1]
Höjdpunkter (hela matchen) [2]
Höjdpunkter (alla mål med brasilianska kommentatorer) [3]
Höjdpunkter (alla mål med bra kvalitet) [4]

Om ni har ATVO har ni de bästa höjdpunkterna därifrån, dessutom kan ni se hela matchen igen! Sevärt, eller vad säger ni? Så, nu riktas alla blickar mot det stundande CL-kvalet och vi alla är nog mer än taggade nu. Efter gårdagens uppvisning känns det bra, väldigt bra. Men, precis som Fabregas säger, vi måste hålla oss koncentrerade på uppgiften. Sist men inte minst får ni den video alla redan verkar ha sett. Nämligen denna (här nedanför)! Ha en bra dag!Vilken urladdning! Arsenal vinner med hela 6-1! Banks tips for rakt åt helvete där!

Den 15e augusti 2009
Premier League | Goodison Park
Everton - Arsenal
1 - 6

(Denilson 26, Vermaelen 37, Gallas 41, Fabregas 48+70, Eduardo 89, Saha 90)


W
ell, vad ska man säga? Att Banks tips på 2-1 till Everton gick rakt åt helvete eller att vi vann bara för att Evertons försvarsspel inte stämde? Jag väljer att vara optimistisk och säga att det här berodde på enormt bra lagspel och förståelse. Jag kan citera kommentatorn efter första målet:


When it clicks, it really clicks.Det var bara första målet, sedan rann målen in och målskyttar blev Denilson, Vermaelen(!), Gallas, Fabregas x2 samt Eduardo. Vad ska man säga? Det här vara bara sjukt, så oerhört sjukt. Nu ska vi alla (exakt alla här) akta oss för att bli för godtrogna och tro att vi skall krossa allt motstånd. Det kommer vi inte göra, men den ovisshet och nervositet som rådde inför den här matchen är bortblåst av bara vinden.

Att vi skulle vinna tvivlade jag på och hjärtat sa att vi skulle vinna, medan hjärnan sa att det skulle sluta lika eller att vi åtminstone skulle vinna med ett-två mål. Jag skrattade ihjäl mig när vi gjorde mål efter mål efter mål. Jag visste inte hur jag skulle reagera. Alla tvivlare fick sig en knäpp på näsan. Jag säger det en gång till, vi ska inte börja bli arroganta och tro att det går så här lätt mot alla lag, men om vi endast pratar om matchen så kan vi väl gott och väl säga att Arsenal utklassade Everton stort. Det handlade till slut inte om försvarsmisstag eller borttappade bollar av Everton. Det handlade om ett Arsenal vars avslut var kliniska och perfekta.

Det här resultatet kan visa sig bli viktigt ur flera synpunkter. Dels får vi med oss en stor målskillnad redan från första omgången. Dels gjorde vi en hel del mål och spelet flöt även det på väldigt bra. Självförtroendet lär vara i topp efter det här. Sedan kom alla målen - förutom Eduardos - från spelare som inte är anfallare. Fabregas som bara nätade tre gånger förra säsongen har redan nätat två. Denilson och Song var giganter på mittfältet och den sistnämnda har verkligen överraskat mig. Visst har han varit bra under försäsongen och visst finns det potential, men Song bevisade i dag att det inte var tillfälligheter.

Jag är lyrisk efter den här matchen. Inte vi-kommer-ta-allt-och-vinna-ligan-lyrisk, men väldigt glad. Jag visste att vi kunde vinna, men all pessimism som flödad runt på arsenalforum och alla negativa rubriker om Arsenal har satt sitt intryck på mig. Jag blev inte gladare av att Simon Bank trodde att Everton skulle vinna med 2-1, men oj, den som skrattar sist skrattar bäst. Inget illa om Bank, men hans tips for verkligen åt helvete.

Vad som händer nu? Vi möter ett heltaggat Celtic på Parkhead om tre dagar och så länge vi inte viker ner oss, så ska vi klara det. Vi kan redan nu glömma liknande resultat (så länge vi inte spelar ut Wolves eller Burnley), men det här resultatet har gett laget allt de behöver. Självsäkerhet, mål, en fungerande taktik och ännu mer mål. Vårt 4-3-3 fungerade perfekt och jag kan inte se att en enda spelare vek ner sig, men samtidigt är det svårt att göra det när spelet fungerar. Vermaelen - vårt nyförvärv - såg till att göra mål i debuten och adderade det med galant spel.

Aftonbladet rivstartar med Premier Leauge-artiklar i dag och det är faktiskt ett sant nöje att läsa dagens artikel när exakt allt annat handlat om ifall vi ska klara fjärdeplatsen eller ej. Så, nu ska vi se till att gotta oss i ett par dagar för att sedan ladda om batterierna och se till att vinna över ett råtaggat Celtic. Jag hoppas att vi kan göra det och jag hoppas även att det här resultatet faktiskt kan ge exakt allt det Arsenal behöver just nu. Hånade, utdömda och ignorerade (a la AB) - vi vann ändå! Nu ser vi till att vinna över Celtic! Oh oh to be a gooner!

Bilder+highlights+uttalanden+Josefssons analys (som gör comeback i morgon) tas upp i morgon! Se till att hålla er uppdaterade på den bästa arsenalbloggen i Sverige! Tack.

Wenger trött på Fabregasrykten + mindre än 24 timmar kvar!

Well, på sistone har jag haft väldigt knapert med tid så ni får ursäkta mig för en sen blogg i dag. Hur som helst ska jag försöka sammanfatta det mesta så gott det går. Morgondagens inlägg kommer efter matchen säger jag redan nu, bara så ni vet! To the news!"I have made a bid for Messi and nobody speaks about it,’ Wenger joked. It is the same [as the situation with Cesc]. How can people think we will sell Fabregas now, one day before the championship starts? We are not in a weak financial position, we don’t need to sell anybody. He is committed to the club and he has told me that. We cannot master the noises coming out of Spain. This is his sixth year [at Arsenal]. What he wants is to win trophies for the club."Taget från följande artikel och ja, jag börjar förstå att även han blir allt tröttare på den här skiten som jag väljer att kalla det hela. Aftonbladet skrev för några dagar att vi arsenalfans borde börja svettas, det var det mest patetiska jag läst på väldigt länge. Men, samtidigt är Aftonbladet en av flera blaskor som man bara läser för att skratta. Hur som helst, Fabregas kommer stanna i Arsenal - oavsett bud. Well, så länge det inte handlar om megastora bud. Ja, jag klagar en hel del just nu, men det har gått mig på nerverna något enormt. Visst har dem all rätt att publicera rykten, men i slutändan blir det så himla långtråkigt med runt trettio Fabregas-till-Barcelona-rykten varje transferfönster.


Nej, nej och åter nej. Inte än.

De senaste dagarna har jag även blivit både besviken och arg på de flesta medier. I stort sett alla - 95 % - har räknat ut oss totalt. Vi räknas inte ens med som aspiranter till ligatiteln. Istället målas vi upp som ett lag som kommer få enorma problem att klara fjärdeplatsen. Jag har ingenting emot att vara underdogs, men hela det här köret har gått för långt. När man sätter lag som Everton och Man City före oss så har någonting gått fel. Visst, de flesta räknar ut oss och antar att vi kommer att missa den åtråvärda fjärdeplatsen, men varför kritiserar man inte lag som Liverpool?

Liverpool befinner sig i stora ekonomiska bekymmer och har blivit av med en av sina bästa spelare. De har en bänk som mycket lätt kan liknas vid våran klassmässigt och de har inte vunnit en ligatitel på 19 jä*la år. Men de flesta tror ändå att Liverpool har en chans på ligatiteln trots att de inte vunnit än på nitton år. Samtidigt är managern mer kritiserad än Wenger och kraven på att deras spelare ska prestera är mycket högre än de krav arsenalspelarna har på sig. Visst, Liverpool hade ett bra ligaår förra året, men i år kommer de inte kunna matcha förra säsongens takter. Jag kommer ihåg för några år sedan då Liverpool slutade fyra med knapp marginal. Då var det inget tjat om att de skulle falla ur. Då var det inga varningsskyltar som sade att de skulle mista sin top4-placering. Men när Arsenal har slutat fyra de senaste åren har det direkt varit stora feta varningsskyltar som säger att vi kommer missa den åtråvärda top4-placeringen.

Förlåt, mitt skrivspråk är inte det bästa så här på nattkvisten och jag klagar och är allmänt sur. Men det är någonting jag varit de senaste dagarna just på grund av de idiotiska artiklarna och inför-säsongen-listorna. Dessutom tror jag även att de flesta andra arsenalsupportrar varit det. Sedan kommer vi till hur pass seriöst man ska ta dessa listor och svaret på det är självsägande, men att se Arsenal på en fjärdeplacering eller till och med under en fjärdeplacering gång på gång på gång på gång är inte speciellt roligt. Samtidigt kräver jag inte att vi ska vara tippade att ta hem precis allt, men vi kan väl åtminstone nämnas som kandidater till ligatiteln.


Sky Sports är en av flera som räknat ut oss innan säsongen startat.

Men, jag tänker inte min bittra syn låta ta över hela inlägget. In med lite optimism, lite blommor och lite Wenger. Det här har han bl.a sagt nyligen:


"I know people have no patience any more but I agreed on a structure at the club that I believed could work, and we are at the period now when we will see whether I was right. To talk of winning the league is an audacious statement but I built this team and I want to deliver."Allt taget från följande artikel och jag måste säga att det onekligen är mycket intressant. Jag tänker mig inte fördjupa mig i det, då jag såg att arseblogger tagit upp exakt samma artikel, men kan säga så mycket som att Wenger sätter enormt stor press på sig själv från och med nu. Han vet att han har misslyckats om han inte vinner en titel under de närmsta två åren. Om han misslyckas kommer han med stor säkerhet att lämna manageryrket, men om han däremot lyckas så kan vi mycket väl se kvar Wenger i Arsenal ett par år till. Men det är än för tidigt att börja prata om Wengers framtid.

Touré verkar ställa in siktet högt inför nästa säsong genom att säga detta:


"For me it is really important to win trophies. I came to this club [Manchester City] because there are a lot of great things that are going to happen here. The future is big here. The challenge is massive; all the light is on us."Well, vad ska man säga? Touré har en mycket större chans att vinna något i en arsenaltröja, men så länge han tror på sitt eget lag så är allt tip-top för honom. Jag önskar bara det finns någon som kan informera honom om att de inte kommer vinna någonting i år. Några nyheter om Hangeland eller Chamakh finns inte. Wenger vill inte kommentera Hangeland och Chamakh verkar fortfarande idla kvar i Bordeaux. L'equipe har skrivit att vi både höjt budet till £7,5 miljoner och £9 miljoner. Vad som är rätt återstår att se, men än så länge är "Chammy/Shammy" en Bordeauxspelare.


Kommer han lyckas eller ej i City?

Jag har pratat om våra skadeproblem tidigare och tänker inte fördjupa mig i det heller, men kan säga så mycket att det är trist att vi aldrig kommer få uppleva ett helt skadefritt Arsenal. Spelare kommer komma tillbaka från skador, men då kommer andra spelare skada sig. Naturligtvis är detta normalt för de flesta lagen och de flesta lag har nog med bredd för att kompensera förlusterna, men fallet Arsenal är annorlunda. Visst, vi skulle behöva utöka bredden ytterligare, men de spelare vi har är skadedrabbade som bara den och det sätter ju stopp för vissa spelares utvecklingar (Diaby är ett väldigt bra exempel). Sedan har vi spelare som kommer tillbaka från långtidsskador som kommer att dra på sig småskador gång på gång (Rosicky, Eduardo). Sedan har vi skador på spelare som vi inte kan ersätta (Fabregas förra säsongen) och så vidare och så vidare. Jag kan bara drömma om vad ett skadefritt Arsenal skulle kunna ställa till med. Men vi lever i realismen och vi måste helt enkelt se till att göra det bästa ur situationen. Hur som helst har vi följande spelare på skadelistan för tillfället:

 • Walcott
 • Diaby
 • Nasri
 • Rosicky
 • Djourou
 • Fabianski
Den officiella hemsidan har nu gått ut med en officiell inför-matchen-rapport som kan läsas här. Wenger säger bl.a följande:


“We are doing it in a different way and so it would be very, very satisfying [to finish top] because there is long and hard work behind it - physical work, mental work - and it takes a lot of strength to push that through. But I believe we have a very good chance. The opponents - Manchester United, Liverpool and Chelsea - you do not know how strong they will be. But, in the Premier League, the target is to always be over 82 points if you want to win the title. In a League of this quality you need to win at least 25 games.”Förutom det så tror även Le Boss att det här kan bli det mest öppna titelracet på länge. Medierna har räknat ut oss, journalisterna har räknat ut oss, neutrala supportrar har räknat ut oss. Nu är det upp till oss arsenalfans och upp till Mr. Wenger att motbevisa alla kritiker. Se till att köra över Everton i morgon och följa upp det med ett solklart avancemang. Jag har sagt det förr och jag säger det igen - jag struntar i hur vi vinner, bara vi vinner.

Hangeland allt närmare Arsenal trots att han förnekar det själv? + annat smått&gott!


På väg ... eller inte?

G
od morgon! Enligt flera källor och enligt många norska dagtidningar och kommentatorer (Norge-Skottland) skall Hangeland vara ytterst nära att skriva på för Arsenal. Vissa rapporterar att detta skall ske på söndag, vissa rapporterar att det bara ska ske. Hodgson har sagt att han vill ha £15 miljoner för juvelen och det är runt omkring de summorna vi fick för Touré. Jag behöver knappast förklara vilken uppgradering Hangeland skulle vara. Just idag så är Hangeland ett par snäpp (många snäpp för den som så vill..) bättre än Touré och om Wenger verkligen har valt att lägga £15 miljoner på Hangeland så gläder det mig. I Gallas-Hangeland skulle jag vilja säga att vi har ett av de bästa backparen i hela PL. Vermaelen som backup är mer än bra. Men, då kommer vi till den stora frågan om det är sant?

Jag tror faktiskt det är det. Vi har inte förknippats med någon spelare så mycket sen Melo och vi vet alla att vi verkligen var ute efter Melo. Eftersom det i dag inte verkar finnas fler konkurrenter så lär den här affären gå igenom så länge dessa rykten är sanna. Hangeland skulle välkomnas som en jättevärvning bland arsenalfans och jag tror alla skulle vara glada över det. MEN(!), Hangeland själv dementerar ryktena genom att säga följande:


"At the moment it is just something written in the newspapers and I'm not too worried about that. There is nothing to suggest otherwise for me, so I am preparing for the game with Portsmouth on Saturday. At the moment I play for Fulham and I am very happy about that."Ifall det nu trots allt är sant, lägg där till Chamakh (ifall West Ham eller något annat lag inte tar honom) och vi har ett mycket stabilare lag än vad vi har i dag. Det som fortfarande skrämmer mig är att vi fortfarande behöver en defensiv mittfältare. Frågan är var i helvete vi ska få honom ifrån? Vad vi sett nu så har inte Wenger planer på att köpa en def. mitt så länge han inte planerar att spela Hangeland som defensiv mittfältare. Antingen struntar han i att förstärka mittfältet som är vår svagaste lagdel (pga skador) eller så "dödar" han Denilson och Song om han värvar. Saken är ju den att vi har ett mittfält av världsklass om alla mittfältare är friska, men det är dem inte och det kommer dem inte vara på ett långt tag. Så, en back och en forward är det vi kommer få om vi ska tro alla rykten. Vad tror ni?


På väg ... eller inte?

I dessa dystra tider när alla är mot oss är det alltid lika roligt att läsa folk som faktiskt tror att vi kan överraska nästa säsong. Jag länkade i går till en journalist som trodde vi ska vinna dubbeln och nu har även Andy Gray - känd för att kommentera en hel del PL-matcher + alla fifaspel - sagt att han tror på Arsenal genom att säga detta:


“I know what I am going to see from Arsenal this season. A fantastic brand of football and when they go forward, they are as good as some of the best in the country. But on the other hand, I wonder about their defensive problems. So if I am an Arsenal fan, I won’t be scared at the start of the season, I will be up for it.”Jani, spelarna har varit på landslagsuppdrag och arsenal.com rapporterar vad som hänt. Bl.a var Arshavin kapten för sitt Ryssland, Cesc sköt i stolpen, Djourou har skadat sig och Eduardo gjorde mål. Ett mål som ni för övrigt kan se här. Lite konstig kyss/puss han får i slutet, eller hur?

Fabregas brukar då och då prata om ett och annat på den officiella hemsidan. I dag säger han följande:


“The Spanish scout told me after Arsenal signed me that they had come to see me 44 times. I thought '44 times? They aren’t very sure about me! But when I came here to talk with the boss, he was the one that really came to talk to me. He cut his holiday short to come and see me as a 16-year-old. For me, that was a big honour.”Vi förstår alla hur viktig Wenger har varit för Fabregas och det här förstärker bara saken. En dag kommer han att lämna, men vi kan njuta av Fabregas fotboll ett bra tag till. Att han lägger både kropp & själ på Arsenal är alltid roligt och jag tror inte vi haft en spelare sen Henry som verkligen älskat Arsenal lika mycket som Cesc. Men, vad vet jag?

Finns inte så mycket kvar att rapportera. Bara tre dagar kvar, hoppas ni är taggade, det är i varje fall jag. Ha det bra!
P.S: Här får ni lite fler bilder från festkvällen arsenalspelarna hade för ett tag sedan.Bendtner byter upp sig från 26 till 52 - så mycket händer just nu!

Om rubriken var aningen för svår för att förstå och ni inte besökt arsenal.com idag så pratar jag naturligtvis om det här. Jag skulle gärna velat höra vad det är som gör numret så speciellt, men så länge han är nöjd själv så skadar det inte. Dessutom är det en otroligt fin gest av honom att betala kostnaderna för att göra nya tröjor. Nu fick han säkert det som ett krav från Arsenal, men trots det så är det fint. Det lät inte bra när jag skrev det. Men, hur som helst. Istället för 26 får vi se honom i 52. Dags att börja vänja sig.


Bendtner - 52

Nyhetstorkan går vidare och jag vill inte att det ska kännas som jag klagar, för det vill jag inte göra, men jag har faktiskt ingen aning om vad jag ska skriva om när det knappt händer någonting. Jag har haft en "temadag" och trots att jag har planerat att ha flera så har tiden varit knapp. Hur som helst står säsongen framför dörren och då kommer det bli att skriva av varje dag. Men de tre dagar som kvarstår får ni helt enkelt härda ut med väldigt få nyheter.

Wenger har pratat om sina engelska talanger och sagt följande:


"Jack Wilshere has the potential to be a great player but he has it all to do. I believe he will, I believe Theo (Walcott) will be a great player and I think Kieran Gibbs will be a great player. We have a few coming behind as well - look at the team who won the Youth Cup convincingly last year with Jay Thomas, Sanchez Watt, Henri Lansbury and Gavin Hoyte. We have many players coming behind. For once England cannot reproach me for not dealing with English players. Maybe in the end we will have more players in the national team than any other club."Jag förstår honom, men ser inte hur vissa av dessa spelare skulle bli så bra att de platsar i engelska a-landslaget. Visst, spelare som Gibbs, Walcott (som redan spelar i a-laget) och Wilshere kommer med stor säkerhet alla vara startspelare för England förr eller senare, men när man nämner spelare som Hoyte och Lansbury blir man aningen fundersam. Men men, vi har faktiskt en hel del engelska talanger kommandes från vår ungdomsakademi,så jag ska inte klaga.

Det finns en ganska lång och mycket intressant artikel/intervju om/med Hleb som nu bytt klubb till Stuttgart. Om ni inte minns själva var det just Stuttgart vitryssen kom ifrån när han kom till Arsenal. Han hyllar Wenger och arsenals fotboll och säger att det var ett av hans värsta beslut genom tiderna. Samtidigt säger han att Barca har alltid varit hans drömklubb, vilket gjorde att han kände sig tvungen att byta. Well, om så verkligen är fallet så kan jag förstå. Om jag själv skulle spelat för någon klubb och Arsenal skulle öppna plånboken för mig så skulle jag inte ens fundera på vad som väntade mig. Men jag är rädd att det inte bara var för att Barca var hans drömklubb som han stack.

Transferryktena blir allt färre och det känns som transferfönstret redan är stängt. Det finns dock ett fåtal kvar och enligt detta skall vi ha varit intresserade av Borussia Dortmunds Neven Subotic, men han har förnekat en eventuell flytt då varken han eller klubben hört någonting från Arsenal.

Så, tyvärr var det allt för idag. Jag hoppas på mer intressanta händelser i morgon, men som sagt så är de flesta spelarna på landslagsuppdrag. Vi får se vad som händer under dagen. Det vi först och främst får hoppas på är att ingen skadar sig. Vi har haft nog med skador. Tack och hej för i dag!

Vad ska man dra för slutsatser av Wengers olika ansiktsuttryck? + Intervju med Micke!

Well, god dag på er alla. Vi närmar oss ligastarten allt mer och spelarna är ute på landslagsuppdrag vilket gör att det tyvärr ännu en gång blir ett rätt så kort blogginlägg. Det jag kan rapportera rapporterar jag dock om, naturligtvis för alla er läsare. Så, det har inte hänt alltför mycket, men någonting händer alltid och Chamakh verkar komma allt närmare Arsenal.

Vad jag talar om är att vi tydligen ska ha höjt vårat bud ett snäpp till, från £7,5 miljoner till £8 miljoner och trots att det handlar om en liten höjning ger det oss en indikation om att Wenger verkligen vill ha Chamakh. Dessvärre kommer han att vänta ut transfern till den sista dagen om Bordeaux inte gör en blixtändring och säljer honom denna eller nästa vecka. Det känns som vi kommer köpa Chamakh, men det kommer handla om tid och pengar, precis som vanligt. Jag hoppas bara det inte blir en repris på alonsoaffären förra sommaren.

Samtidigt börjar jag bli mer och mer frustrerad över Wenger. Ena dagen lovar han i princip att värva, andra dagen säger han senare för att tredje dagen säga nej. Nu har han aldrig officiellt sagt att han ska värva eller att han inte ska värva, men han har hintad om det och gett oss olika indikationer på vad som komma skall. Men det verkar inte vara en enda själ här på jorden förutom Le Boss himself som vet vad som kommer hända. Om vi inte värvar så kommer jag personligen bli frustrerad och arg. Sedan ska vi inte gå in på att sparka Wenger etc, för det skulle förstöra mer än vissa verkar tro. Det skulle jag heller aldrig vilja göra, men jag har tillåtelse att bli arg på mannen. Det är hur klart som helst att vi helt enkelt behöver mer bredd och erfaranhet i truppen och sådant får vi inte av spelare under 23 år. Sedan ska vi inte värva massa trettioåringar till klubben, men spelare som befinner sig i mitten av sin karriär och har erfarenhet nog att spela i Arsenal.

Sedan löser sig inte allt av värvningar, precis som Wenger sagt många gånger förut. Förra säsongen hade vi den längsta "unbeaten"-sträckan av alla lag i ligan. Vi var oslagbara i 21 matcher (tror jag väl det var?) och det är inte få matcher det, trots att det mesta handlade om likaresultat. Att vi sedan lyckades komma till semi i både CL och FA visar ju att vi har något speciellt, men inte är där än. Så vi ska inte deppa helt, till och med om inga värvningar görs. Om vi bara är med från början kan vi mycket väl ta hem någon titel, men en värvning skulle göra saker så mycket bättre. Så känns det åtminstone. Sedan är det skönt att inte alla är mot oss. Till exempel tror den här journalisten att vi tar dubbeln, något som väldigt få tror denna säsongen.

Vad jag nämnde i rubriken är naturligtvis intervjun han gav till ATVO efter Valenciamatchen där han sa att ingen är på ingång för tillfället (före Evertonmatchen) medan han gav ett väääääldigt lömskt smile. Ett sådant smile som kan tolkas på så många olika sätt så det skulle ta mig hela dagen att räkna upp allt som skulle kunna förknippas med det specifika smilet. Det var ett sådant smile som antingen säger: "Hehe, jag har någonting på gång här" eller "Haha, ni tror att jag kommer värva, men det kommer jag inte göra". Frågan är verkligen vad i hela friden mannen kommer hitta på med. Antingen blir det ingen värvning alls eller så blir det endast Chamakh (som igår lekte mot Lens). Det är åtminstone vad jag tror.

Dagens Fabregas-till-Barcelona-rykte har ni säkert redan hört talas om och nu är vi väl uppe i 300-400 Fabregas-till-Barcelona rykten under alla år som gått. Ändå har han inte ens varit nära att lämna. Den enda frågan som återstår då är om det är Barcelona eller pressdrevet som är dumma i huvudet? Sist men inte minst får ni ännu en intervju med en arsenalsupporter, den här gången är det Micke som står på tur. Jag tackar Micke för att han besvarat på frågorna och hoppas ni har en bra dag! Tack för att ni fortsätter läsa bloggen! (Ni som vill intervjuas kan från och med nu antingen kommentera när som helst eller skicka ett mail till mig på kickeeen@hotmail.com) Tack!Den obligatoriska öppningsfrågan - hur blev du arsenalsupporter och varför?

Tror nog att de har att göra med freddie, har alltid gillat honom och så spelade han för gunners så då bev de bara så att man börja följa hans matcher, och så vips blev jag förälskad i deras spel:)

**

Hur tror du det går i respektive tävlingar Arsenal kommer vara delaktiga i säsongen 09/10?

I Carling cup har våra ungdomar/talanger en stor chans att vinna tror jag då dom visade ett bländande one touch spel sist. i ligan så handlar de om vilka skador vi får på vilka spelare bara vi inte får långtids skador på våra nyckelspelare så ser det riktigt fint ut i Fa och CL så är mkt om tillfälligheter men om vi har våra ordinarie spelare så kan vi gå hela vägen så ser de som en 50/50 chans där

**

Har vi en stark och bred trupp nog för att utmana om alla titlar? Om vi inte har det - vad saknas?

Skaffar vi en defvensiv mittfältare som är på hög nivå så blir vi en utmanare till alla titlar.

Nu verkar åtminstone Wenger släppt sitt intresse för Vieira, men vilka effekter tror du det skulle få om vår forna lagkapten kom tillbaka? Bra eller dåliga? Varför? det skulle vara bra för oss om han kom till oss.. en sån kille med ett sådant hjärta och attityd är aldrig fel i ngt lag.

**

Vem skulle enligt dig vara "drömvärvningen", men även en realistisk sådan?

Jag hade Lorik Cana som drömvärvningen men de sket sig ju när han gick till sunderland, så nu har jag inga särskilda namn men hangeland plus ett defensiv mittfältare skulle sitta riktigt fint

**

Vad anser du om våran värvningspolicy?

Ibland så kan man bli riktigt trött på den när man ser alla andra storklubbar värvar mkt bra spelare och inte ett enda rykte om arsenal förutom talanger men nu börjar man se ljuset i dom värvningarna. hoppas att wenger lärde sig nåt med arshavin värningen i julas med att de lönar sig ibland att skaffa sig ngn över 25 för en större summa..

**

Nu är både Rosicky och Nasri skadade - två av våra bästa mittfältare - och ifall en eller två till mittfältare skulle gå sönder, hur skulle du då se till att lösa krisen? Hur skulle ditt "reservmittfält" se ut?

Skulle nog ha satt wilshere och RvP på kanterna RvP har ju spelat några matcher på kansten för holland och de har sett bra ut, och sen denilson som defmit och arshavin som offmitt.

**

Hur tycker du att klubben förändrats (om den har det) sen Gazidis tillkom som ny vice ordförande?

Tyvär så har jag ingen koll alls på det.

**

Vilka är dina fem favoritspelare i Arsenal för tillfället?

Måste ju säga Wilshere först efter de man sett denna försäsong, sen så blir de cesc, arshavin, nasri och sagna.

**

Om nu Arsenal skulle bärga en titel nästa år - hur skulle du då fira det?


Skulle gått till 2 av mina kompisar som är hysteriska man utd fans och trycka upp en tidning med arsenal på deras firande i deras ansikte och skratta åt dom^^Endast fem dagar kvar nu, FEM!

Det kryper allt närmare och närmare nu, ligastarten det vill säga. Hur det kommer gå vet ingen om, men vi kan bara hoppas att vi vinner. Jag förmodar att Chelsea, Liverpool och Manchester United alla vinner mot sina motstånd då de möter Hull, Tottenham och Birmingham. Om ingenting drastiskt händer lär de alla hamna på tre poäng efter dagens slut. Om Arsenal lyckas vinna över Everton hamnar vi tillsammans med de tre andra "stora" också i topp. Naturligtvis ska man inte börja dra slutsatser efter första omgången och om vi nu skulle spela lika skulle det inte vara hela världen, men det är alltid extremt bra att vara med från början.

Jag tänkte fråga er vad ni tror om dessa två uttalanden, båda gjorda av Wenger och endast inom några dagar emellan varandra:


1.
"I will be looking at all the options we have during the week, and then we close [pre-season]. I believe we have quite a strong squad now. If we can add one or two players, we will do it, but not more.”

Once the season starts you wouldn't bring anyone on the eve of the transfer window?

"Not unless we have a big accident with a player, no."

2. "We make a few enquires for players, but we are nowhere near to signing anybody at the moment. Usually the transfer market only speeds up from August 26 up to midnight on August 31 – and especially in the last two hours."Vi ser ganska klart och tydligt att han i första uttalandet säger att han inte kommer att värva efter att säsongen startat. Om han håller sig fast vid det har han endast fem dagar på sig. Samtidigt gick han några dagar senare ut och sade vad han sade i det andra uttalandet. I det andra uttalandet märks det ganska tydligt att han hintar om en slutspurt under transferfönstret och eftersom vi har sett det så många gånger förut så känns det att så kommer det även bli i år. Endast för att få ner priset någon ynka miljon eller som i Chamakhfallet lyckas få till sig spelaren, trots att den andra klubben inte vill släppa honom. Dumristigt, idiotiskt, smart, genidrag - kalla det vad ni vill. Så, då kommer vi till den självställande frågan - vad kommer han att göra?

Personligen har jag ingen aning. Wengers hjärna är som Fort Knox. Omöjligt att komma in i och ännu omöjligare att ens undersöka vad som pågår där inne. Jani, vad ska man tro?

Det finns tyvärr inte så mycket mer att rapportera om än att Wilshere slagit sig in i Englands U21-lag. Grattis till honom och all lycka till där. Well, efter att ha varit på lite nyhetsjakt för att stilla erat arsenalsug har jag hittat två mediokra "nyheter". Den ena får Tony Adams stå för som säger följande:


“I think they are missing a couple of players, I really do, if they are going to challenge. They need experience right down the spine of the team – which would give them the platform and that bit of stability to get the right balance. What I do know is that Arsene has a fantastic team of people out there working hard. More often than not, Wenger gets it right!”Well, Adams har som många andra rätt. Nu är det upp till Wenger att hitta dessa spelare. Sist men inte minst har Times Online listat Premier Leagues tio bästa anfallare någonsin och det är hela tre arsenalspelare som får plats på den. Naturligtvis är våran legend Henry etta (vem annars?), men vilka är de andra två? Klick klick!

Så, det var verkligen allt idag, men just idag är det en värre nyhetstorka än vanligt. Hoppas ni klarar er ändå. Syns imorgon! (Lägger väl till ett litet arsenalklipp för att fylla ut inlägget lite :] )


Valencia vinner över oss i ett regnigt Valencia.

Well, då var det dags för ett nytt inlägg igen. Jag kan börja med att säga att jag glömde ha med "intervjudelen" i måndags, men planerar att ha med den i något av nästa veckas inlägg. Så ni som vill svara på frågor rörande Arsenal kan kommentera med ett "Jag svarar gärna på frågor". Kom ihåg att ange eran riktiga e-mail så jag kan nå er. Men nu till gårdagens match.


"Filmarn" såg till så att Valencia vann i gårdagens möte.

Ja, vad fick vi se egentligen? Jo, vi fick se ett Arsenal som fick spö av spöregnet om vi ska leka med orden. För att vara mer seriös så var det en match med två olika halvor. Den ena halvan hade Valencia mycket boll och målchanser och den andra halvan hade vi mycket boll och målchanser. I början av matchen hade Valencia mest boll, men det var ändå vi som fick flest målchanser. Om Diaby och RvP skulle varit lite kyligare skulle det stått 2-0 till oss. Istället gick matchen vidare och Almunia gjorde det han gjorde i buren. Han höll Valencia nollade. Det fanns inte så mycket att säga egentligen, då det var en rätt tråkig match som tände till då och då. Det som förvånade mig var hur tufft det var. Spelare föll, filmade, tacklades och grinade - hela tiden! Tacklingar hit och dit och filmande valenciaspelare (till viss del även arsenalspelare) som ville få frispark med sig efter varje situation. Jag kunde inte låta bli att bli arg gång på gång när jag såg hur vissa valenciaspelare filmade till sig frisparkar och senare även en straff. Visst, även arsenalspelarna gjorde det då och då, men långt ifrån i lika stor utsträckning som valenciaspelarna.

Andra perioden blev aningen roligare matchmässigt, men när vem-det-nu-var (Miguel var det väl?) som filmade till sig straffen blev jag lack som bara den. Det var inte en liten filmning heller. Hur som helst så hade vi en heltaggad Fabianski i mål som gjorde en finfin räddning på Villas straff. Senare skulle dock Valencia ta ledningen efter att filmaren Michel fått tag i bollen efter en hörna. 1-0 till Valencia. Både förtjänt och oförtjänt. Men Arsenal lyckades inte skapa något större hot för Moya och David Villa satte även 2-0 i slutsekunderna, något som jag inte skulle räkna då Fabianski rätt uppenbart var skadad vid andra målet. Men han gjorde sitt bästa.

Vissa arsenalfans hade en tendens att efter matchen säga att vi kan glömma alla titlar, vi kan glömma en vinst mot både Everton och Celtic, vi kan glömma att Wenger värvar osv osv. Jag småler dock mest åt dessa kommentarer och jag kan ge er anledningarna varför:

 • Arsenal spelade på Mestalla inför storpublik. Aldrig en lätt uppgift mot ett av spaniens bättre lag.
 • Praktiskt taget så ösregnade det ner under hela matchen och det påverkade spelet något enormt.
 • Vi spelade med en startelva som var långt ifrån den bästa vi kan sätta upp.
 • Vi bytte ut alla spelare förutom Fabregas i andra.
 • Om Diaby och RvP skulle varit lite kyligare skulle vi åtminstone haft ett mål med oss in i andra.
 • 2-0-målet skall enligt mig inte räknas (naturligtvis officiellt, men inte ur arsenalsynpunkt) då Fabianski var skadad.
 • Vi gjorde en tam match. Något som antagligen inte upprepas hemma i England.

Naturligtvis ska vi inte vara helt glada med prestationen och det finns mycket mer att önska, men jag tror inte det här kommer ha stor effekt på spelarna. Det här var ingenting annat än en träningsmatch och med tanke på att de legat i hårdträning under hela veckan och antagligen före matchen så ska det här inte ses som annat än ett träningspass. Jag räknar med ett helt annat Arsenal nästa vecka mot Everton.


Cesc!

Vissa av er frågar fortfarande varför jag tror att vi går vidare så enkelt mot Celtic. Jag tänker säga det igen. Jag tror inte vi går vidare enkelt mot Celtic, men jag tror att vi går vidare. Oavsett resultat, oavsett prestation och oavsett vad som händer tror jag med nittio procents säkerhet att det ändå är vi som i slutändan går vidare. Naturligtvis blir det en tuff match, men som jag sagt flera gånger om så är vi inte värda att vara i CL om vi inte slår Celtic. Dessutom kan jag lägga till en kommentar som jag skrev igår angående just detta: Det finns som sagt två helt olika sidor av .. vad ska man säga .. fans. Den ena halvan tror att det blir en lätt match som vi vinner enkelt, den andra halvan tror att det blir riktigt svårt. Personligen placerar jag mig där emellan. Jag tror inte att det blir helt enkelt, men samtidigt tror jag inte det blir svårt. Celtic har fått bra resultat mot bra lag och ja, det är grymt svårt att spela bra på Parkhead, men i slutändan går ändå Arsenal vidare och om man inte tror det, så är man verkligen pessimistisk. Jag tror vi går vidare, men jag tror inte det blir enkelt samtidigt som jag inte tror att det blir svårt. Det blir något där emellan. Jag hoppas ni förstår mig nu!

Angående Valenciamatchen fanns det en hel del positiva tecken dessutom varav det största var Song. Visst, Song har fortfarande inte tekniken och han är långt ifrån jättebra, men det han visade upp i går lovar väldigt gott. Han var en gigant på Arsenals mittfält och stal bollen gång på gång på gång. Han gjorde just det som jag utlyste om - bar upp mittfältet på sina axlar. Han var stentuff, tacklade, passade, gjorde inlägg, stal bollen och positionerade sig väl. Allt vad som krävs av en bra defensiv mittfältare. Samtidigt var han inte världsbäst och man såg fortfarande brister i hans spel, men det som vi såg lovar väldigt gott. Jag tyckte en arsenalsupporter på SF summerade det väl under matchen:


Song är grym! Valenciaspelarna flyger som vantar när affron kommer tacklandes.Men nog om Song. Walcott har gått ut och sagt det ett par andra arsenalspelare sagt förut, nämligen att vi måste spela "skitigt" ifall vi ska lyckas vinna en titel. Walcott säger följande:


"I think we need to do the dirty things right. Sometimes it's not just about pretty football, we need to grind out the results sometimes and get the win, get the three points. In cup competitions no one remembers the game, as long as the result is right. We need to take that into our game."O
m jag minns rätt så var Adebayor den siste som sade något liknande. Hur som helst spelar det ingen roll. Det Walcott säger är rätt, men det går helt enkelt inte så enkelt som vissa tror. Vårat kännemärke världen över är att vi spelar bra och anfallsrik fotboll med finess. Det finns ingen spak som man kan vrida på som ställer om allting. Samtidigt tror jag det skulle ta enormt mycket tid att förändra sättet vi spelar på. Sedan finns det naturligtvis sådant som kan förbättras. Att vi inte tar och gör för många passningar för att få ett vackert mål etc. Men allt sådant är småsaker som kan rättas till väldigt enkelt.


Walcott - här i närkamp med okänd valenciaspelare - vill att vi ska börja spela så som han gör på bilden.

Det mest bisarra idag är att Capello fått upp ögonen för Wilshere. Inget dåligt i det, men han nämner att Wilshere skulle vara en kandidat för Englands landslag som åker till Sydafrika nästa år. Det är exakt samma sak som Svennis gjorde med Walcott. Jag förstår inte vad Wilshere har i Sydafrika att göra. Om han ens blir vald (vilket enligt mig är helt fel) så kommer han ändå inte spela så länge han inte blir den nya Messi i år och det är högst osannolikt. Jag förstår inte ens varför Capello tänker på det. Först och främst ska han ges chansen i Arsenals a-lag och frågan är om han ens ska åka då. Han är bara 17 år och Capello har en mängd spelare som är mer erfarna, bättre och mer passande än en sjuttonårig Wilshere. Några av er kanske kommer kommentera att jag skrivit att han ska få chansen, men detta inte i Englands a-lag. Han ska få chansen i Arsenals a-lag och så länge han inte blir nya Messi på mindre än ett år så ska han inte ens finnas där som en "contender". Capello har hur som helst sagt följande:


"He surprised me. Really. I saw him last year two times because he played in the Carling Cup and he has improved a lot now. He plays without fear, with confidence. And the other players passed the ball always to him. This is not normal to be so young and so good. We have time before we have to decide if he will go to South Africa. It depends a lot on Arsene Wenger, if he will play him."Pressen på Wilshere blir allt större och jag börjar bli rädd för att det blir för mycket för killen. Han har redan börjats nämna tillsammans med namn som Bergkamp, Rooney och Messi och när man nämns i sådana fall så är förhoppningarna stora. Som tur är så har vi kanske världens bästa manger i detta fall. Åtminstone världens bästa manager när det gäller att jobba med ungdomar. Jag tror Wenger själv vet vad han göra och inte kommer göra och vad för beslut han kommer ta och inte ta. Så jag litar 100 % på Wenger. Vi får så länge hoppas att Wilshere någon gång i sin karriär kommer leva upp till förhoppningarna, men än är det för tidigt.

Sist men inte minst hoppas jag vi alla hedrar Daniel Jarque - Espanyols 26-årige lagkapten - som igår kväll dog av hjärtinfarkt på Espanyols träningsläger. Det mest tragiska i detta fallet är att hans flickvän/fru bar på ett barn och var i sjunde månaden i sin graviditet. Ingen av oss kan nog förstå sorgen av att mista sin man som aldrig någonsin kommer få se sitt barn. Hela fotbollspanien kommer hedra honom och vissa - där ibland under mötet mellan Arsenal och Valencia - har redan hedrat honom. Må han vila i frid. Absolut sist får ni höjdpunkterna från igår.


Not so much going on....

God morgon på er alla. En trevlig dag vi har framför oss. Match mot Valencia på Mestalla, där spelar man inte varje dag. Hur som helst kommer vi förhoppningsvis få se ett taggat Arsenal och ännu en vinst. Som jag sade igår så är inte resultatet det viktiga, utan prestationen. Jag tittade faktiskt alldeles nyss klart på matchen mot Atletico Madrid en andra gång och det förvånade mig hur svårt vi faktiskt hade att få in bollen i mål, fram tills Arshavin byttes in det vill säga. Men dagen efter blev det nästan en promenadseger mot Rangers. Det var nästan två olika skepnader, där matchen mot AM gav mig flashbacks till förra säsongen då vi hade liknande problem. Vi spelade väldigt ofta ut motståndare, men vi hade svårt att få bollen i nät. Detta medan matchen mot Rangers var så vi kan och så vi ska spela. Vi får hoppas på en likadan prestation mot Valencia, men jag hoppas även vi hittar nätet.

Det är faktiskt väldigt tyst för tillfället och det mesta handlar som ni vet om matchen mot Celtic. Det senaste är att Celtic kan bli tvunget att spela på en annan arena på grund av en U2-konsert samma kväll. Parkhead och platsen där U2 ska spela sin konsert ska tydligen inte vara så långt ifrån varandra och polisen tror inte att dem har resurser nog att kontrollera så många människor på en och samma gång. Enligt ett celticfan som bor i närheten så kommer det vara omöjligt att kontrollera den människomassan som kan komma (kan tydligen bli upp till 100,000+) och i sådana fall måste drastiska åtgärder vidtas. I slutändan tror jag dock att de kommer lösa det på något sätt och att Celtic kommer få spela på Parkhead, för om de inte får spela där så ökar våra chanser ytterligare ett snäpp. Våra chanser som redan är stora nog.

Det har till min kännedom inte ryktats om en enda spelare till Arsenal varken i går eller i dag och det får väl både ses som en lättnad och som en liten suck. Samtidigt som transfermarknaden är frustrerande ur flera olika aspekter, så är det roligt att läsa vad för spelare vi förknippas med. Det mest notoriska som hänt är att Almunia sagt en del. Både om Fabregas, Kolo och mötet mot Celtic. Nämligen följande:


Om Kolo: "Kolo lived through great times at Arsenal. He won the league as part of a great team, the 'Invincibles'. But when you are at any place for a long time, you sometimes need a change and to change your way of life, the city where you live, the team-mates you see every day. Maybe he was a bit bored, a bit tired of being with the same people every day, in the same atmosphere. He needed a change and you could see it in his face he was not really, really happy in his last period at Arsenal."

Om Fabregas: "With Cesc, the same could happen but he has a lot more to offer Arsenal yet. Kolo gave everything to this club and won titles. He gave 100 per cent. With Cesc, this season we'll see the best of him and he'll help us win something. Then he'll be happy to be here and will do what he wants to do."

Om mötet mot Celtic: "[Beating Celtic] is vital for the club, not only for the prestige, but also for the money. It would be a tragedy not to be in the Champions League."Där fick ni er dagliga dos Almunia och det han säger om mötet mot Celtic är helt rätt. Visserligen har Wenger sagt att rent ekonomiskt skulle det inte vara en större förlust, men sportsligt sett så skulle det vara en enorm förlust. Sedan kan jag hålla med om Kolo till viss del. Jag tror för visso att han fortsätta att ge 100 % i varje framträdande, men att han innerst inne inte kände sig till freds. Vi får bara hoppas att Fabregas inte känner likadant.

Lånet av Merida bekräftades igår och både Jay Simpson och Armand Traore är även dem ryktade iväg på lån. Vi får se vad som händer. Mer än så har jag inte att skriva och det kan komma ett inlägg direkt efter match, men jag tänker inte lova er något, men kika gärna in någon timme efter matchslut så får ni se om jag bestämt mig för att skriva eller ej. Så länge får ni ha det bra!

Celtic väntar oss i mötet om en CL-plats + Wenger fast besluten att värva!

God morgon eller rättare sagt god dag. Ja, idag har vi då fått svar på vilka som står ivägen för gruppspelet i Champions League, nämligen Celtic. Det som förvånar mig är hur många som verkar tro att det här blir en jättesvår uppgift och att vi har en stor chans att förlora. Okej, vi ska absolut i n t e underskatta dem, men vi är Arsenal, dem är Celtic. Det är klasskillnad på varenda position och om vi spelare med våran bästa startelva - som vi antagligen lär göra - så möter spelare som Fabregas, Arshavin, RvP, Eduardo, Gallas spelare som Maloney, McDonald, Caldwell och Nguemo. Nu har jag inte så bra koll på Celtic, men minst två av dessa lär starta och vi ser direkt vilken stor klasskillnad det är. Kom ihåg att vi fortfarande inte ska underskatta Celtic, men vi pratar om ett Arsenal som gick till semifinal i CL både skadedrabbat och väldigt tunt. Då ska man inte behöva oroa sig för lag som Celtic, för då har vi verkligen ingenting att göra i CL. Men hur som helst kommer det bli intressanta drabbningar men jag förväntar mig att vi går vidare och jag är 99,5 % säker på att vi gör det. Vad resultatet blir får vi sia om så länge. Jag gissar på 2-1 borta och 4-1 hemma. Här får ni ett par roliga reaktioner från celticfans, jag fick mig då ett gott skratt :)

Klicka på bilden för att göra den större.


När vi nu vet vad motståndet heter i CL-kvalifikationen så kan vi fokusera på de matcher vi har framför oss. Först ut är Valencia imorgon(!) och Everton den femtonde. Ni behöver inte ens fråga hur taggad jag är! Valenciamatchen kommer bli en tuff drabbning och kommer antagligen visa oss hur vi ställer upp mot bra lag på bortamatcher i CL. Jag räknar med en vinst, trots att jag vet att det kommer bli svårt. Jag lägger dock inte fokus på resultatet utan på prestationen. Så jag går gärna med ett likaresultat eller en förlust så länge prestationen var bra. Som jag sagt tidigare kommer Valenciamatchen även visa oss hur startelvan mot Everton kommer att se ut. Inte helt och hållet, men vi får en indikation hur det kan komma att se ut. Vi får helt enkelt hoppas att ingen skadar sig i matchen, för då kommer inte bara jag lacka.

Igår bekräftades det som det ryktades om, nämligen en skada på Rosicky. Jag blev rätt så chockad när jag läste runt på olika forum och diverse sidor hur vissa reagerade på detta. Jag har läst allt från att sälja Rosicky till att skicka ner honom i reservlaget. Jag tänker inte döma personer utifrån vad dem tycker - så länge det inte är helt absurda tankar och ideér - men att påstå att Rosickys karriär är över i Arsenal är bara dumt. I så fall skulle Eduardos karriär vara över förra säsongen. Saken är att Rosicky varit borta arton, ARTON månader. Då kan man inte förvänta sig att han ska starta varenda match och ge järnet utan att bli skadad. Sådana här skador är helt vanliga på spelare som varit borta så länge och det kommer säkerligen komma fler och vi kommer antagligen inte se Rosicky 100 % (spelandes vecka in och vecka ut) förrän i vinter.

Eduardo däremot har redan genomgått den perioden. Han kom tillbaka i februari och har sedan dess varit skadedrabbad som bara den, men det har handlat om småskador som är vanliga efter långtidsskador och det är bara titta på vad han presterat under försäsongen. Det bådar gott, väldigt gott. Hur det blir med Rosicky får vi se, men saken är klar att han inte kommer vara 100 % på ett tag. Däremot har vi tur att han inte tappat sina "skills", för det vi fått se under de få matcher han startat - två stycken - bådar också väldigt gott.


Rosicky kommer tillbaka, det kommer bara ta lite extra tid, tyvärr.

P
å senaste tiden har det varit väldigt tomt när det gäller transferspekulationer och det har faktiskt förvånat mig. Förutom Huntelaar och Chamakh verkar det vara väldigt tyst när det gäller Arsenal. Det närmsta vi kommer är att Merida kan vara på väg att lånas ut till Levante som spelare i spanska andradivisionen (snäppet under La Liga). Ett sådant lån skulle både vara positivt och negativt. Jag tycker Merida presterat rätt bra och trots att han har en rätt lång väg kvar till att ens bli avbytare så kan han i år visa sig bli viktig. Samtidigt skulle han få både erfarenhet och mycket speltid i Levante. Jag räknar med att Wenger vet vad som är bäst för honom. Samme man väntar fortfarande ut Bordeaux och det lär bli dans på linor om vi lär värva honom.

Le Boss har nu även medgett att han letar efter en offensiv och en defensiv spelare. Jag hoppas för guds skull att den där defensiva spelaren är en defensiv mittfältare. Sedan Flamini var i klubben har vi inte haft en enda stabil defensiv mittfältare som har kunnat bära mittfältet. Det är just sådant som får mig vilja ha Flamini tillbaka, men jag kan inte låta bli att tänka att han valde pengar och Milan framför Arsenal. Frågan är då vad Wenger menar med defensiv spelare. Om det är en mittback så skulle alla älska Hangeland och jag hoppas verkligen att det är Hangeland som värvas i sådana fall. Den offensiva spelaren vet vi alla vem det är - Chamakh. Jag läste nyligen en intervju med Wenger där han säger att han är en stor beundrare av Chamakh. Ah, vänta, ska hitta den ...... här! Ja, om man utgår ifrån den artikeln känns det rätt självklart vem den "offensiva spelaren" kommer bli. Något som är tråkigare är att Matuidi inte är till salu, men vi vet alla vad pengar betyder. Ronaldo har aldrig varit till salu, samma sak med Zlatan. Nu pratar vi dock om världsstjärnor, men budskapet är det viktiga. Varenda fotbollspelare har sitt pris, så även Matuidi. Hur som helst ska vi inte bli för hoppfulla när något sådant kommer ut.

Ja, det känns som det var allt för idag. Morgondagens inlägg kommer antingen vid vanlig tid eller efter matchen. Eller så kommer det två, vi får se! Som avslutning kan ni skratta åt Ronaldos första mål i Real Madrid. En straffspark han filmade till sig. Ha det bra!


Wenger höjer budet på Chamakh + storpublik att vänta i Valencia + Arsenal rankat femma i världen!

Det har funnits tider då alla lag i världen var rädda för Arsenal. Det har funnits tider då vi varit helt oslagbara. Det har funnits en tid där vi vann titlar på löpande band. Det har till och med funnits tider då Adebayor faktiskt spelat bra fotboll. Då frågar ni mig naturligtvis vad som finns idag? Idag finns en av Europas mest lovande trupper, idag finns ett lag fullt av optimism, idag finns det hopp om att våra spelare ska hålla sig skadefria, idag finns det en trupp som kan slå varenda lag i världen om alla spelare håller sig friska, idag finns det ... mycket. Vad ska då till för att vi äntligen skall kunna bärga en titel? Jo, först och främst krävs det friska spelare. Så länge våra spelare håller sig skadefria och vi har lika tur med skador som t.ex Fulham hade förra året så kan vi mycket väl se Fabregas lyfta en buckla i maj. Det krävs optimism och det krävs tro - vi har bägge. Det krävs en bra och bred trupp som vi inte minst skulle kunna få efter en eller två nyförvärv. Det krävs spelare av världsklass som vi till exempel har i både Fabregas och Arshavin.

Om spelare av Rosickys kaliber skulle kunna hålla sig skadefria en hel säsong skulle vi få se dessa scener fler gånger än vi fått se på sistone. (Och ja, jag vet om att det ryktas att han är skadad, men väljer att inte skriva någonting så länge ingenting är officiellt.)

I slutändan krävs det väldigt mycket, men frågan är om vi verkligen har alla ingredienser för att nå framgång i år? Jag skulle vilja säga att vi skulle kunna ha det så länge våra spelare håller sig skadefria. Nu är jag ju inte dum nog att tro att alla faktiskt skall hålla sig skadefria, men det är bara att ta Fulham som exempel. Jag minns inte den exakta siffran - någon får så gärna rätta mig - men Fulham gick runt på 15-16 spelare under hela säsongen (i ligan). Det är enormt lite i den moderna fotbollen. Samtidigt hade de så pass tur att de inte fick skador på nyckelspelare och de fick knappt några skador alls för den delen. För det mesta handlade det om småskador som läkte på en eller två veckor. Jag skulle vilja påstå att vi har ena handen på en trofé om vi har lika tur som Fulham med skador. Men, verkligheten är en annan.

Jag brukar för det mesta endast läsa aftonbladet för att få mig ett gott skratt. Igår fick jag mig ett gott skratt ska ni veta. Jag tror ni alla har uppmärksammat den "serie" av artiklar sportbladet just nu släpper. Det handlar naturligtvis om "The Big Five"? Nu är den stora frågan hur i helvete City har kunnat hamna i "The Big Four" som får sportbladet att tro att det nu finns en Big Five. Försäsongen säger inte alltför mycket, men vi pratar om ett City som fick 1-1 mot Barnsley och förlorade med 3-2 mot Rangers. Detta med startelvor som hade spelare som Ireland, Touré, Adebayor, Robinho, Barry m. fl. Vi pratar om ett City som inte slutat top 5 på decennier. Frågan är om redaktionen på sportbladet består av drogade tioåringar eller av Cityanhängare i massor? Jag är rätt så säker på vad det kommer att stå när det är Arsenals tur. Det kommer stå att Fabregas är vår stomme och att vi har unga talanger i massor som skulle kunna kliva fram, men att vi inte kommer vara nära någon titel alls. I stort sett har vi presenterats på det sättet ända sedan 06 och det finns ingenting som gör mig mer ilsken.


Ade har haft allt annat än en lyckad start för Man City.

Det finns just nu ingenting annat jag vill än att säga meningen "Vad sa jag?" till alla tvivlare, till alla journalister och till alla unitedanhängare. De sistnämnda verkar tro att de kommer vinna Premier Leauge i år igen. Jag vet inte vad för substanser de har fått i sig, men United kommer inte vinna Premier League i år och jag skulle kunna sätta allt vad jag har och äger som insats. Det här är förhoppningsvis Arsenals år, men även om det inte är det så kommer United inte kunna vinna i år. Det känns till och med som Ferguson verkar tvivla i sina intervjuer. Jag vet inte vad ni unitedanhängare tycker och tänker om 09/10, men ni är välkomna att kommentera, så lovar jag att besvara!

Men, nog om mina egna tankar och funderingar (ni får gärna kommentera vad ni själv tycker och känner inför 09/10!). Låt oss istället gå till dagens nyheter. Det senaste om Chamakh är att vi ska ha höjt budet från £5 miljoner till £7,5 miljoner. Bordeaux ville från första början ha £15-18 miljoner (come on, det är fucking mer än vi gav för Arshavin), men är villiga att sälja för £12 miljoner. Men nu är det tyvärr så för Bordeaux's del att Chamakh blir free agent nästa år vilket gör att han kan komma till Arsenal helt gratis. Bordeaux känner till detta, men verkar vilja ha helt idiotiska pengar för en spelare som faktiskt inte är värd mer än £5-6 miljoner (€7-8 miljoner är runt £6 miljoner) , någonting som Chamakh sagt själv:


“I do not defend Arsenal but I think 7 or 8 million [euros], it is my right price. The problem is that I know they do not rise above that.”Well, enligt samma artikel ska vi ha lagt ett bud på £17 miljoner för Huntelaar som bekräftats av Zinedine Zidane himself. Frågan är om det helt enkelt är knep för att få ett höjt bud av Milan eller om det faktiskt inte ligger någon sanning i att han skulle vara på väg till Milan. Milan har suktat efter en anfallare ett bra tag nu och Huntelaar verkar ju kunna vara det dem letar efter och det känns nästan som att den affären är i hamn, men vi har sett sjuka transfersagor förr, så det skulle inte förvåna mig om han den ena dagen är klar för Milan för att nästa dag vara klar för Arsenal. Trots det så tror jag att det hela är små trick från Wengers sida för att få Bordeaux att förstå att Chamakh inte är det enda alternativet. Vad som händer och vad som inte händer får vi nog veta rätt så snart.


Kan bli ett större frågetecken än Melo.

När jag just skrivit klart stycket ovan läste jag detta. Om det är sant att han kommer att säljas för £13 miljoner saknar jag ord. Huntelaar är värd mycket mer och £13 miljoner är ingenting annat än ett reapris.

När vi ändå är inne på Milan så vet ni ju att de har varit efter Fabregas. Vår käre ordförande Peter Hill-Wood har varit snabb med att dementera dessa spekulationer genom att säga att Fabregas kommer att stanna. Då är min fråga, var det ens någon i hela världen som trodde någonting annat? Den man eller kvinna som faktiskt trott att Milan skulle lyckats kan räcka upp handen nu.

Om jag snabbt får återgå till Chamakh så har en användare på AM framställt en lista som visar att Chamakh inte verkar vara så dålig som alla tror. Hur som helst så får ni tolka det på vilket sätt ni vill, men enligt denna statistik (ursprungligen från ESPN) så säger det en hel del om Chamakh. Han behöver helt enkelt inte hundra chanser för att göra mål.

 • Chamakh = 44 shots, 13 goals = 3.38 shots per goal
 • Kalou = 47 shots, 6 goals = 7.83 shots per goal
 • RVP = 116 shots, 11 goals (although several penalties) = 10.55 goals per goal
 • Bendtner = 69 shots, 9 goals = 7.67 shots per goal
Hur som helst, till Valenciamatchen nu. Här kan ni hitta en hel del information om hur matchen mot Valencia kommer att se ut. Det har sålts biljetter som bara den och antagligen kommer det hela kännas mer som en Champions League-match än en träningsmatch. Det kommer bli riktigt kul! Dels får vi ett värdigt motstånd från Europa och dels får vi antagligen se den starkaste startelvan vi satt upp hittills.

S
ist men inte minst kan ni njuta av UEFAs nya ranking där Arsenal placerar sig på en femteplats bakom Barcelona samt de andra lagen i "Big Four". Femma i världen är enormt bra för att vara Arsenal, men vi alla vet att vi väldigt enkelt skulle kunna placera oss några snäpp högre upp. Det var allt för idag, tack så mycket och ha det bra!

Members Day avverkad + smått&gott inför matchen mot Valencia.

I går avverkades Members Day och ni som hade Arsenal TV Online hade även chansen att förhoppningsvis se ert favoritlag träna inför en publik beståendes av några tusen personer. Jag såg hela träningen och trots att det var ett väldigt oseriöst träningspass så var det roligt att följa spelarna när de faktiskt inte spelar match. Bl.a spelade de båda volleybollfotboll och tennisfotboll. Vi fick även se Crossbar Challenge från mindre än halva plan jämfört med något år tidigare då de gjorde det från halva plan. Den här gången vann dock Djourou jämfört med förra gången då (*******) vann. Jag vill inte spoila för er som tänkt att se youtubeklippet, så stjärnorna får stå för spelarens namn. Bilder från gårdagens träning finns tillgängliga på arsenal.com, närmare bestämt här.


Traore, Arshavin och Wilshere i fokus.

De som kommenterade träningspasset igår hade tydligen gjort en intervju med Wenger där han skulle ha sagt att den startelva som vi kommer få se mot Valencia kommer vara en stor indikation på hur startelvan mot Everton kommer att se ut. Så, då blir det extra intressant att se startelvan mot Valencia som vi spelar mot på Mestalla i Valencia. På fredag sker även lottningen till Champions League-kvalet, så stay tune (förhoppningsvis rätt begrepp!)!

Väldigt roliga nyheter har kommit fram från "Be a Gooner, Be a Giver"-projektet. Nämligen följande:


Arsenal's charity partnership with the Teenage Cancer Trust during the 2008/09 season raised £532,816, well in excess of its £300,000 target. The total, which was revealed this week, is the most raised by Arsenal in the six years of its charity of the season initiative.

Money raised from the Be a Gooner. Be a Giver campaign will enable the charity to create a unit for young cancer patients in a new daycare cancer centre based at University College Hospital, London. Building work on the centre will begin in 2010. A total of £210,000 was raised in one day when first team players and directors donated a day's wages to the cause. Supporters were encouraged to do likewise.Det som överraskade mig smått är att vi inte fått in så mycket pengar på ett välgörenhetsarbete som i år under hela sex år. Om vi ska vara lite mystiska av oss så blir 2009-6=2003 och vi alla vet vad som hände säsongen 2003/2004. Men men, jag hoppas åtminstone att ni alla minns den trevliga reklamfilmen från i vintras. Hur som helst är det roligt att det blev så lyckat!

Vissa frågetecken kring Eduardos hälsa har bortfärdats av Le Boss himself:


"We have recovered Eduardo during pre-season. There was a question mark about him, we don’t have it any more. His second surgery was very, very positive and he is really the Eduardo who arrived here. We have a very strong squad if you look at the numbers and the quality."S
om jag sagt förut kommer Eduardos hälsa stå under all spotlight i år. Om vi - eller rättare sagt han - håller honom/sig frisk så kan han mycket väl slå in över tjugio mål. Skador kommer att ske på i stort sett alla spelare, både i mindre och större utsträckning, låt oss bara hoppas att Eduardo lyckas hålla sig skadefri för det mesta.


Så länge Eddy håller sig skadefri så kommer han bli enormt farlig.

Arshavin, vår lille tsar, har uttryckt sig om samarbetet med Cesc samt Emirates Cup sägandes följande:


"Cesc and I now understand each other better. To play with him is very cool. The main thing is that this must not be our last trophy this year. The atmosphere in the team is very good. In general I was very pleased with the tournament. I liked that we went to the stadium at midday and there was plenty of time to talk closely. There was a lot of fun together and we don't get the same chance at the training ground."Jag gillar sättet han uttrycker sig om att spela med Cesc - cool. Det kan ju ses på flera sätt, men vi alla förstår vad han menar. Det som känns extra roligt är hur bra han passat in i Arsenal, ända sedan han kom. Han verkar njuta av livet här, åtminstone till viss del.

Sist men inte minst kommer då dessa transferrykten som vi får höra om dag in och dag ut. Wenger har ställt ett ultimatum till Bordeaux, antingen accepterar dem budet på £5 miljoner eller så blir det inte av. Hur som helst vill Bordeaux fortsätta att diskutera och komma överens om en nya prissumma. Vi ska tydligen (notera: tydligen) ha lagt ett bud på Sevillas Fazio på £5,5 miljoner. Det har hur som helst inte blivit accepterat och £5,5 miljoner för Fazio är lite för lite. Dagens Fabregasrykte får Milan stå för som planerar ett bud på runt £30-35 miljoner för Cesc samt att de erbjuder en fördubbling av hans lön. Nu känner jag inte Fabregas personligen, men är det en sak han inte spelar fotboll för så är det pengar. Milans bud kommer bli förkastat och det kommer exakt alla andra bud på Fabregas också bli. Så länge han inte vill iväg själv så kommer han bli Arsenal trogen, åtminstone till hans kontrakt löper ut.

För tillfället finns det inte så mycket mer att rapportera om. Jag kan för tredje inlägget i rad avsluta med en lite bildkavalkad med lite bilder från Emirates Cup. Tack för att ni läser bloggen och fortsätt med det! Glädjer mig något enormt!Vi börjar närma oss allvaret nu....

Nu är det bara elva dagar kvar tills vi åker till Liverpool och Goodison Park där vi ska möta Everton. Senaste gången vi mötte dem i en öppningsmatch var 03/04 då vi vann över dem med 2-1. Vi alla vet hur det gick sen. Så fort den matchen kommer allt närmare och närmare så blir transferryktena allt vildare och vildare. Det verkar dock som att Senderos kommer allt närmare en flytt till Everton (som jag skrev om för några dagar). Nu har tydligen en schweizisk tidning "avslöjat" affären om man ska tro detta. Det Senderos behöver är speltid och det får han helt enkelt inte hos oss. En flytt till Everton skulle nog vara skönt för personen i fråga, dels kommer han få speltid och dels går han till ett lag som är rätt bra (i och med att de slutade femma förra året).

Chamakh skrev jag om i mitt förra inlägg och just nu finns det inte så mycket mer nytt att rapportera om gällande hans situation. Det kan dock ändras under dagen, så ni får hålla er aktiva i kommentarerna. The Sun verkar basera sitt Kalou-till-Arsenal-rykte på ett halvår gamla uttalanden och vi alla vet att det både är dålig journalistik och ett rätt så dåligt rykte. Hur som helst så kan det ligga någonting i det och bli inte förvånade om det trots allt skulle visa sig vara sant.

Sagna uttalar sig om hur bra det är att vi har Rosicky tillbaka på den officiella hemsidan och Rosicky själv säger att vi har potential och bredd nog att utmana om ligatiteln. Bägge herrarna säger följande:


Sagna:

"I'm very, very happy for him. He did well as well and it has been hard for him. He has had a tough time so he deserves his chance to come back. I can't imagine how it must have been for him to be out for so long. It shows that he has a strong character and we will need that. He will bring some new power and a different style of game. I think Tomas is a very technical player in the middle of the park and I am sure he can make a difference."

Rosicky:

"I don't see why we should be afraid of anyone. I see the potential and think we need to focus on what we have got. We have got plenty of options and that is why I feel we will be stronger than last season - because the boss will have more options."

"We know what we have to do better and we are not blind. I can see the positives. I hope we can achieve something together and we will fight for trophies this year. If the boss decides to buy someone that is always good and will give us another option - but I think even if he doesn't, we have plenty of options."S
om jag sagt flera gånger förut är det oerhört roligt att ha Rocky tillbaka och så fort han blir helt återställd kan han vara en man för startelvan. Vi har sett hur pigg han varit under de matcher han spelat hittills och det mesta bådar gott. Vi får tänka på att han inte spelat fotboll på 18 månader och att det fanns tider då han funderade på att lägga skorna på hyllan. Men likt Eduardo vägrade han göra det och kämpade vidare. Personligen känner jag en enorm glädje för både Eduardo och Rosicky. Kan knappast tänka mig hur otroligt skönt det är för dem att spela reguljär fotboll igen.

Telegraph
har sett till att lista de sex arsenalspelare som har mest potential och bland dessa finns spelare som både Wilshere och Gibbs. Raymond Domenech - förbundskapten för Frankrike - har sagt att Vieira behöver få mycket speltid om han ska ha en chans att platsa i den trupp som åker till VM nästa år. Det intressanta är att han avslutar det hela så här:


"He has to keep playing. I hope he will start playing - at Arsenal or Inter Milan."Ja...Vieira-till-Arsenal-ryktena verkar bara bli allt mer seriösare. Speciellt när en förbundskapten håller på och säger att han hoppas att en spelare får speltid i en klubb som han inte ens spelar i för tillfället. Men, vi får se hur det slutar med Vieira-till-Arsenal. Samir Nasri är dock glad för att skadan inte var så allvarlig som man trott och säger följande:


"I am happy that it is just a fractured fibula. And it is better that it happened now rather than right in the middle of the season, so it is just a case of being patient... I have three weeks of immobility remaining before starting my physiotherapy in early September..."Saken är att vi alla började överreagera när han skadade sig, men som ni har sett har det visat sig att vi har en bred trupp nog att hantera problemet och hur mycket jag än vill ha honom tillbaka just nu så går det inte. Dock har vi väldigt bra spelare som täcker hans plats för tillfället och vi har helt enkelt inte lidit av skadan på Nasri så mycket som vi trodde att vi skulle lida. Jag själv var dock redan dagen efter skadan väldigt säker att vi kunde hantera problemet och att det inte var så illa som många ville få det till. Ska dock bli roligt att få honom tillbaka, men det kommer ta ett tag till!

Sist men inte minst sägs det även att Phil Brown är intresserad av att låna Ramsey i ett år. Jag vet inte riktigt vart jag ska ställa mig i den frågan. Det har både sina för- och nackdelar. Hur som helst, det var det mesta för idag. Jag håller er uppdaterade i kommentarfunktionen. Här får ni ännu en mindre bildexplosion på firandet av vinsten i Emirates Cup.


(Inte firande, men en bild på Nasri på kryckor. Hoppas han återhämtar sig så snabbt som möjligt!)

Wilshere briljerar i fantastisk vinst över Rangers när Arsenal vinner Emirates Cup!

God dag, i dag är det exakt tolv dagar kvar till säsongspremiären mot Everton. Visst är ni taggade? Det är åtminstone jag med tanke på vad vi fått se i Emirates Cup. Wilshere, ja, honom kommer det bli en del prat om! Före jag börjar skriva dagens inlägg får ni gårdagens höjdpunkter!

Vad kan man säga om Wilshere som redan inte sagts? Inte mycket antar jag. Killen som är 17 år är en lika exceptionell talang som Cesc Fabregas och Messi, utan tvekan. Möjligtvis bara snäppet under, men han hör fortfarande till den gruppen talanger som kommer utvecklas till absoluta världsstjärnor. Det vi fått se två matcher i rad av honom kan inte beskrivas med ord. Det han gjort är fullkomligt fenomenalt. Inte bara de två mål han gjort, utan allt förarbete och grovjobb samt tekniska finesser. Något av det snyggaste jag sett på länge är när han får bollen och chippar över två rangersspelare som ser helt förvirrade ut. Vilket trolleritrick! Jag menar, bara det indikerar att Wilshere - som för övrigt är en egen produkt - har en ljus framtid till mötes. Avslutet vid 3-0-målet är inte fy skam det heller. Det är enormt få spelare i 17-årsåldern som kan avsluta så iskallt och stenhårt som han gjorde. Samt att han fick en fin passning av Ramsey. Ja, frågan är inte om Ramsey och Wilshere kommer vara startspelare för oss inom endast ett-två år.


Hur kan man inte älska det här?

Hur som helst var det en prestation av Wilshere som få lär glömma. Nu kräver jag att Wenger planerar en likadan utveckling för honom som han gjorde för Fabregas. Cesc halkade in i vårt lag under 04/05 på ett bananskal. Det var menat att han skulle täcka upp för skadade spelare, men efter att han fått några matcher i benen så var han fenomenal och förblev en startspelare för oss. Det har han varit sen dess. Fabregas var 17 år när han blev en man för startelvan. Wilshere är i samma ålder just nu och med sådana prestationer som mot både Atletico Madrid och Rangers (som båda är två bra fotbollslag) så är det nästan tjänstefel att inte ge chanser i seniortruppen åt våran sjuttonåring.

Vi har i flera år sagt att framtiden ser ljus ut, men jag har vägrat att tro det fram tills nu. I går var den första gången på många år jag förstod ur ett realistiskt perspektiv att framtiden ser väldigt ljus ut. Spelare som Wilshere, Ramsey och Merida kommer bara fortsätta att växa och det är nästan skrämmande när man tänker vilken potential dessa killar har. Jag blev faktiskt väldigt chockad av gårdagens vinst över de skotska ligamästarna. Vi spelade med elegans, med finess, med hjärta&smärta. Vi skapade väldigt många chanser förutom målen och detta när vi hade en startelva som var rätt så långt ifrån vår starkaste startelva. Detta skedde samtidigt då Liverpool blev krossade med 3-0 av Espanyol.


Wilshere blev man of the match två matcher i rad!

Arsenal spelade som Arsenal och när man ser vilka talanger vi har, vilka klasspelare vi har och vilka världsstjärnor vi har så kan jag inte låta bli att inte vara optimistisk inför nästa säsong. Att Nasri kommer tillbaka ser jag just nu som en stor bonus. Samtidigt som Wenger kommer värva en till defensivt lagd mittfältare så kommer vi ha en trupp stark nog att vinna trippeln. Nu är även jag realist och vet att vi inte kommer vinna trippeln, men jag kan redan nu lova er med nittio procent säkerhet att vi kommer bärga en titel nästa år. Detta grundar jag inte enbart på de matcher vi spelat under försäsongen, utan på det spelarmaterial vi har tillgängligt, det spelsystem som vi kommer börja spela med (4-3-3/4-5-1) och det andra lag presterat och hur deras spelarmaterial ser ut.

Jag kan fortsätta vara lyrisk över gårdagens match, men låt oss istället gå över till dagens nyheter. Wilshere bjöd på en intervju efter gårdagens match som kan ses här och Wengers reaktioner kan läsas här. Chamakh skulle tydligen vara på väg till London och vi har faktiskt lagt ett officiellt bud på honom. Närmare sagt £5 miljoner. Detta har fått Chamakh att rasa eftersom Bordeaux's president inte accepterat budet och det kan man förstå. Trots att jag inte gillar en värvning av Chamakh, så är han åtminstone värd runt £10 miljoner. Vi får se vad som händer med Chamakh som säger följande:


"Going to Arsenal is my dream. I am at the end of my contract and the club want to turn this into a money issue. What the club are asking for is not fair. I am angry. I am even disgusted. I don't understand why people are doing this to me. Ever since I've played football, I've given my all for this club and for the fans. I believe I deserve more consideration."Well, det är väldigt underligt av Wenger att vara efter en anfallare när vi har nog av dessa i våran nuvarande trupp. Jag förstår verkligen inte vad som är meningen med att värva en anfallare. Det skulle endast vara ett alternativ ifall en spelare som Vela skulle lånas ut. Vi behöver helt enkelt ingen anfallare, där vi behöver förstärkning är defensiven och det är där vi har våra brister. Wenger har alltid gillat offensiv fotboll, men han måste få in en defensiv mittfältare innan transferfönstret stängs, det är bara ett måste. Om han inte gör det så blir jag väldigt besviken. Vad ska vi med Chamakh till när vi har RvP, Bendtner, Eduardo, Arshavin, Vela och Walcott? Vi har sex stycken spelare som är eller kan spela anfallare. Frågan är varför i helsike Wenger vill ha en sjunde? Jag ser helt enkelt inte logiken i det hela. Vi hade sju spelare som kunde spela som mittbackar (två av dessa såldes om vi räknar in Senderosaffären som inte är officiell än). Nu har vi fem spelare som kan spela som mittbackar och det räcker för tillfället. Nu är frågan varför vi ska ha hela sju anfallare? Vi får helt enkelt hoppas att Wenger vet vad han gör.

Så, just nu finns det inte så mycket mer att skriva om. Vi får hoppas på mer nyheter i morgon. Matchen mot Valencia är den åttonde, vilket är om fem dagar. Vi får hoppas på mer nyheter tills dess. Jag avslutar med en bildexplosion på våra arsenalspelare som festar efter att ha vunnit Emirates Cup (+ en rolig .gif). Tack och hej!

Arshavin gör det omöjliga once again + Wenger "kommer" att köpa spelare.

God morgon. En skön sådan också. Hur som helst så fick vi i går se ett Arsenal i total dominans mot Atletico Madrid. Matchen var våran hela tiden och de chanser (om vi räknar bort de på slutet) var inte farliga alls. Dock så höll AM på att förstöra våran fest ändå och det genom att kvittera i den åttioåttonde minuten. Det efter att Arshavin gjort ledningsmålet två minuter tidigare. Men, Arshavin skulle bli hjälte ändå och det med ett typiskt arshavinmål. Han brukar göra dem målen som ser omöjliga ut, men ändå gör han det gång på gång. Den här gången lyckades han fånga upp en långboll, men nertagningen misslyckades och bollen verkade rulla ut över sidlinjen när Arshavin gled och sköt in bollen från en omöjlig vinkel. Det var ännu snävare än mot Blackburn. Till och med Eduardo var överraskad. Well, typiskt Arshavin!


Arshaaaavin!

De fem sista minuterna var sjuka och det var dessa som gjorde hela matchen. Hur kan man inte älska fotboll när man ser en sådan här match? 85 minuter är matchen rätt död för att på fem minuter explodera i en målkavlakad. Nervositeten, målen, chanserna. Vi gick som tur vinnande ur striden och på grund av det så leder vi även cupen och det blir en indirekt final mellan oss och Rangers i dag. Detta efter att Rangers vunnit över PSG med ett mål mot noll. Så, 17:15 drar det igång, hoppas ni tittar!

Om vi ska ta fler ljuspunkter från gårdagens match så är det våra ungdomar. Ramsey, Merida och Wilshere såg i princip ut som startspelare för oss. Den sistnämnda var helt fantastisk. Han lurade deras försvarare gång på gång och hans snabbhet, teknik och bollkontroll är skrämmande bra. Han har en potential som ingen annan har och den enda han kan jämföras med är en 17-årig Fabregas. Wilshere är klubbens superlöfte, precis som Messi var för Barcelona. Wilshere kommer utvecklas ännu mer och han kommer bli en världsstjärna, det är inget snack om den saken. Ramsey och Merida såg båda ut att vara mycket mognare i sitt spel än förra säsongen och saker ser faktiskt bra ut inför nästa säsong. Låt oss hoppas att vi får se mer av dessa ynglingar nästa säsong. Kan tillägga att det var extremt kul att se Rosicky vara tillbaka, han såg enormt pigg och farlig ut under hela första halvlek! Roligt att han återhämtat sig, verkligen!

Enligt arseblog så är Senderos klar för Everton. Vi ska inte ta förhastade slutsatser eller något liknande, men om så är fallet blir jag inte överraskad. Dock blir vi ännu tunnare där bak, men så länge våra backar inte skadar sig så ska det gå. Dessutom har vi Song som backup ifall något skulle gå extremt fel. Sedan får vi även in pengar från Senderos som då säljs till ett pris på kanske ... £5 miljoner? Låter det rimligt? Ja, det gör det. Men, så länge ingenting är officiellt ska vi inte skriva något förhastat.

Den mest intressanta saken som hände igår var att Wenger för första gången på länge angav att han kommer att köpa minst en spelare. Naturligtvis kan vi aldrig ta detta med 100 % säkerhet, men det han sade bryter mönstret jämfört med tidigare. Den här gången sade han faktiskt att han kommer köpa spelare om han kan och vi alla vet att han kan det. Han sade följande:


"I will be looking at all the options we have during the week, and then we close [pre-season]. I believe we have quite a strong squad now. If we can add one or two players, we will do it, but not more.”Dessutom nämnde han att detta i sådana fall kommer ske mellan Valencia-matchen och PL-starten, vilket är ett mellanrum på sju dagar. Så, då kan vi börja hoppas på vilka vi än hoppas på. Jag gissar på Vieira+Matuidi, men i ärlighetens namn kan det ju bli vem som helst. Han hintade dock om att vi har nog med anfallare och det är väl ett tydligt tecken på att varken Huntelaar eller Chamakh kommer att köpas. Istället kommer det handla om en-två mittfältare eller en eventuell mittback. Jag tror på det förstnämnda.

Just i dag har jag ingenting mer att rapportera, men kika in i morgon så får vi se om något har hänt. Lägger till en video på gårdagens highlights för er som vill se. Ha en bra dag :)17.15 väntar Atletico Madrid + Chamakh allt närmare Arsenal?


Reyes är tillbaka i norra London!

W
ell, nu väntar oss Emirates Cup och två matcher för Arsenal två dagar i rad. Först ut är Atletico Madrid där vi även finner Jose Antonio Reyes som ni alla känner till. Det är synd att hans arsenalkarriär aldrig tog riktig fart. Från och med han kom till Highbury så var han hela tiden i skuggan bakom Henry och trots att han gjorde ett och annat viktigt mål så blev han aldrig den där anfallaren som levererade konstant. Men, Reyes drog 2007 och har sedan dess hunnit med att spela för Real Madrid, Atletico Madrid, Benfica (lån) och är nu tillbaka i Atletico Madrid. Vad han kan ställa till med i dag återstår att se. Jag räknar med att han kommer få ett varmt välkomnande. Förresten säger han bl.a följande om Arsenals nuvarande lag:


"I don't think they are weaker. Arsenal are one of the strongest teams in the Champions League. We have to admit they lost a couple of important players but they have an extraordinary young team and they are going to develop."Hmm, har vi inte hört det några gånger för mycket förr?

Well, i går höll allas vår Arsene Wenger presskonferens tillsammans med Sagna och det blev inte så mycket mer sagt än det vi redan hört. Ännu en gång så kom transferfrågan upp och Wenger gav ännu en gång samma svar. Pengar..bla bla...inte nära just nu..bla bla...kommer värva om jag hittar den rätte...osv osv. Däremot sade han en mycket intressant sak om Vieira som även kom upp på officiella hemsidan, nämligen följande:


"I speak to Patrick. I speak to many players who have been here because I keep good connections with them. He has gone through a difficult period in the last season and I am aware that he wants to come here."

"I think Patrick is a legend here and he would always like to come back to this Club. That would be his first choice. We are nowhere near to making a decision like that. But it is a possibility. We don't rule it out and we don't say we will do it. That's my decision at the moment.”Så, blandade meddelanden, men att han säger att han ser det som ett alternativ säger det mesta. Vieira finns fortfarande där som en eventuell mittfältare vi kan komma att värva. Vad jag tycker om en sådan affär har ni redan fått veta (lite längre ner), men jag är inte så säker på om det kommer bli något av det här. Men man vet aldrig, man vet verkligen aldrig.

Wenger har ännu en gång sagt det vi hört ungefär 121 gånger förut, nämligen detta:


"This team has improved a lot as compared to last season. They played 21 games unbeaten from November until the end of the season. We reached the semi-final of the Champions League, FA Cup. We have a squad which is very ambitious. We have the basic quality, they have international quality and are under 23, so their best time is now." "

We have developed a style and culture of play that everybody accepts, so I feel confident and very strong. We have developed a style and culture of play that everybody accepts, so I feel confident and very strong. Our focus should not be who can help us from outside, but who can help us from inside."Hur sött, roligt, positivt eller optimistiskt det än låter varje gång Wenger säger så här så vet vi att sanningen är en annan. Wenger verkar bara vilja ta upp de positiva aspekterna varenda gång. Ja, tränarens jobb är väl inte att få ner lagmoralen genom att prata om de negativa aspekterna, men varför inte göra som Almunia eller Fabregas gjorde i slutet av sommaren? De var helt enkelt 100 % ärliga och sade att laget helt enkelt misslyckades i början av säsongen och angav även olika anledningar varför det som hände faktiskt hände. Wenger är dock en annan sak. Hur intelligent han än är, så blir man trött på att höra det här over and over and over and over again. Men men, det finns inte så mycket att göra åt saken och samtidigt höjer sådana här uttalanden lagmoralen en gnutta, så längst inne i kärnan finns det inte så mycket att klaga på, men på utsidan så finns det minsann mycket man skulle kunna rätta till.


Frågan är väl vad vi får höra om vi inte vinner en titel nästa säsong? Att vi utvecklats ännu mer?

För er som tycker jag är aningen tjatig i dag får ni ursäkta mig. Jag försöker vara kritisk, men begreppen tjatig och kritisk har definitioner som kan tyckas vara väldigt lika varandra. Jag hoppas ni överlever med det! Hur som helst så har journalisterna gjort sitt jobb och varit rakt på sak när de frågat De Rossi om rykten. Nämligen är De Rossi helt rakt på sak även han:


"Arsenal? I haven't heard anything. Roma said I'm untransferable and I want to stay here. If they wanted to sell me everything would change but they've always shown faith in me."Så, nu kan det ryktet strykas bort med 100 % säkerhet. Åtminstone 99 %. Lite goda nyheter har jag också. Nämligen är Walcott och Gibbs tillbaka i träning efter att ha haft lite extra semester med tanke på U21-EM. Clichy och Rosicky kommer att få speltid antingen i dag eller i morgon. De två har hur som helst "fit-for-fight"-status just nu. Tyvärr (tyvärr och tyvärr..) är Diaby borta på grund av småskada. Ett av Diabys större problem under hela hans arsenalkarriär har just varit att han varit så sjukt skadedrabbad. Trots det har vi fått se den potential som killen har i sig. Tänk om Diaby fick vara helt skadefri i ett år samtidigt som han gavs en stabil matchrad (speltid flera matcher i rad). Jag tror verkligen han skulle kunna börja prestera då, men tyvärr saknas mycket för det just nu. Skadorna är bara ett av flera problem han måste handskas med just nu. Personligen skulle jag nästan vilja se honom bli utlånad till ett lag där han får regelbunden speltid. Hur som helst, det här kan vara hans sista år i klubben och det vet han även själv med tanke på hur inställd han var på att förbättras medan alla andra hade semester.

Chamakh verkar komma allt närmare Arsenal om man får tro Bordeaux's president . Jag har tidigare sagt att Chamakh är ett av de få nyförvärv jag inte skulle vara så nöjd med. Jag håller fast vid det uttalandet och jag hoppas inte affären går igenom. Om den trots allt gör det så får jag hoppas på att jag blir rejält överraskad och Chamakh spelar sitt livs fotboll här. Annars tycker jag som sagt att till och med Vela vore ett bättre alternativ för tillfället, hur negativt det än låter om Chamakh.

Well, nu får vi helt enkelt tagga inför matchen! Sedvanliga streams hittar ni på myp2p. Ett annat intressant alternativ är bet365 som sänder matchen (+ en hel del andra matcher) helt gratis. Det enda du behöver göra är att registrera dig på sidan! Instruktioner finns här. SIst men inte minst får ni som vill ta del av en video där ni får se hur Nasri blev skadad. Jag vill varna väldigt(!) känsliga tittare då man faktiskt hör hur Nasris ben går av, men jag tror att de flesta här klarar av det. Tack så mycket, hörs i morgon!RSS 2.0