Dags att börja leverera nu grabbar!

Dags att börja vinna i år?

Tre matcher
, noll mål. Det trodde man inte i slutet av oktober. Då var det kul att vara arsenalsupporter och det var något jag även skrev i den utvärdering som gjordes på inledningen av säsongen. Nu är det långt ifrån lika kul. Mardrömsmånaden november har slagit till igen och ja, november lär gå till historien som den jävligaste månaden någonsin i arsenalsammanhang. Arsenal.com publicerade någon lista i mitten av november där de hade listat hur många poäng vi tappat i november månad ända sedan Premier League startade. Det var inte rolig läsning och frågan är om det var värt att publicera den. November hade åtminstone börjat bra, men slutade avskyvärt. Gårdagens förlust gjorde inte saker bättre.

Men, som plåster på såren så var det bara Carling Cup vi åkte ur. Det kändes inte lika förjävligt, men trots att det bara var Carling Cup är det inte bra. Det är nu dags för de stora grabbarna att börja leverera. Vi kan inte sitta och känna oss ledsna och tro att allt det här handlar om skadan på RvP. Spelare som vi har på plan varje dag ska ha förmågan att vinna över vilket lag som helst, oavsett om man har RvP eller inte. Det gäller bara att börja hitta ett spelsätt utan honom. Förlusterna har visat oss att vi saknar honom mer än vi trodde, men det har även visat oss att det finns ett litet hopp, det handlar bara om att börja spela på ett rakare sätt. Wenger har nu lovat att ersätta RvP i januari och det kan bli intressant vad för namn det kommer att snackas om. En som absolut vill att Wenger ska köpa är hur som helst Arshavin som säger följande:


Arsene Wenger needs to buy new players - and expensive ones too. Why? Because all the talented and inexpensive players are already with us at Arsenal.


Arshavin har för en gångs skull helt rätt!

Jag
kan faktiskt ingenting annat göra än att hålla med Arshavin. Han har ju haft en förmåga att ha åsikter om allt möjligt och jag har både varit för och mot honom, men den här gången har han faktiskt rätt. Vi har en enorm skara och då menar jag verkligen en enorm skara unga talanger. Att köpa dyra och bra spelare behöver per automatik inte betyda att man "dödar" dessa spelare. Snarare det motsatta. Det var på grund av spelare som Henry, Bergkamp, Silva, Pires m.fl som Fabregas faktiskt utvecklades så fort som han gjorde.

Förlusten igår vill jag inte ta upp så mycket mer än vad Wenger sade på presskonferensen efter matchen då han sade följande:


They played their full side and we didn't, that was the difference. We play in the Champions League and they don't so they use their full side in this competition. You cannot say we develop the players like Jack Wilshere, Aaron Ramsey and Fran Merida and then never give them a game. Then you have to change our policy. It can work. I think if we had played at home tonight I think we could have won this game. The home crowd had a big impact on the motivation of City and of the players. I believe for long periods it was a very tight game.


Jag har delade åsikter kring detta. Jag tror likt Wenger att vi hade vunnit eller åtminstone satt något/några mål om vi spelat hemma. Däremot kan jag inte säga att jag håller med om det andra. Wilshere, Ramsey och Merida har fått ganska många matcher att visa sig i. Allt från Emirates Cup till inhopp i Premier League. Ramsey har dessutom fått spela från start. Wilshere tar Wenger lugnt med och Merida har fått rätt så mycket speltid sett till den speltid han kan få redan nu. Det skulle inte gjort någonting om Wenger faktiskt satsade på Carling Cup med en bättre elva den här gången. Visst, chansen finns för onödiga skador, men den finns där alltid, oavsett var, hur och när man spelar. Frågan är om vi skulle haft en chans trots det. En titel kan göra underverk med den här truppen och Carling Cup skulle kunnat fungera som en utmärkt katalysator. Men nu får vi aldrig veta om det skulle gjort det vilket är rätt så tråkigt.

Arsene Wenger skakade inte hand med Hughes, som man egentligen ska göra traditionsenligt oavsett hur mycket man vinner eller förlorar med. Hughes var irriterad på Wenger efter matchen och Wenger svarade med att det inte finns någon lag eller regel som säger att man måste ta i hand med motståndartränaren. Under matchen såg man även hur de attackerade varandra verbalt. Well well....

Tränarfighten igår!

Efter Wengers uttalande om att han tänker bege sig ut i januarifönstret så har media börjat spekulera i tusentals namn. Det pratas om italienske U21-landslagsmannen Andrea Ranocchia.Det pratas om Van Nistelroy. Det pratas om Edin Dzeko. Det pratas om Thierry Henry. Det pratas om Mario Balotelli. Det pratas om Huntelaar. Det pratas om Pandev. Det pratas om Chamakh. Det pratas om Suazo. Det pratas om Remy. Det pratas om Gignac. Det pratas om Pirlo och det pratas om Forlan.

länge vi inte planerar att köpa tretton anfallare så kan kanske ett av dessa namn bli aktuella under januari. Trots Bordeauxs uttalanden att man inte tänker släppa Chamakh tror jag fortfarande han är alternativ nummer ett. Van Nistelroy känns även som en liten outsider, medan alla andra namn känns rätt så avlägsna om ni frågar mig. Om Wenger är redo att öppna plånboken skulle jag dock föredra Dzeko. Där har vi en riktig fighter som kan göra mål från ingenting. Däremot tror jag att det krävs rätt stora pengar att få loss honom, men om Wenger vill så kan vad som helst hända.

Men
, först har vi hela december framför oss. Det är dags för pojkarna att börja leverera och det med fort som bara den. Jag tar gärna 10-0 på lördag. Men, mer om mötet mot Stoke och framtiden imorgon! Tack och hej för idag! P.S Någon skön snubbe från Sundsvall (anger inte namn här) skrev igår under mitt nick att jag skulle lägga ner bloggen. Jag har inga sådana planer och allt officiellt som rör bloggen har jag alltid med i ett inlägg först. D.S

Kommentarer
Postat av: Danne

Vinner vi inte mot Stoke så vettefan vad som händer, men dom ska vi väl ändå ta :/

2009-12-03 @ 17:39:36
Postat av: sinus

Jag tror Henry eller Forlan skulle platsa i arsenals lag. Alla andra anfallare är väldigt bra just nu men man bör tänka på spelartyper och hur de anpassar sig.

Forlan som kanske behöver en nytändning i sin karriär vore arsenal ett bra alternativ.Henry lika så. jag tror Henry börjat bli lite av en bänknötare i barca. Zlatan, Messi och pedro har visat stor klass hitills.Chamakh i all ära, men jag tror det bara blir en flopp av han:S

2009-12-03 @ 19:23:15
Postat av: Johan

Hej, tack för en sjukt bra blogg.

Jag skulle föredra Dzeko, tror han skulle passa riktigt bra. Men Villa eller Torres som du skrivit om skulle inte heller vara fel.

2009-12-03 @ 19:51:36
Postat av: Leif

Hahaha!

Kunde inte motstå det Kicken. Det fanns där och det var så lätt ;)

Kommer inte hända igen!Tycker btw att Dzeko eller Henry skulle vara dem bästa värvningarna. Dzeko får då ses som det mest troliga alternativet.

2009-12-03 @ 21:53:58
Postat av: kecke

Skulle bli riktigt jäkla besviken om Van Nistelroy blir Arsenal spelare. Däremot vore det inte fel med Villa.

Fråga: Hur troligt är det med en Ljungberg comeback tror du? Det har ju snackats lite om det.

2009-12-03 @ 21:57:32
Postat av: kicken

@Kecke: Väldigt troligt skulle jag anse. Ljungberg på lån + en anfallare = Idealiskt.

2009-12-03 @ 22:10:25
URL: http://www.arsenalblogg.se
Postat av: kicken

@Leif: Du är skön.

2009-12-03 @ 22:11:58
URL: http://www.arsenalblogg.se
Postat av: r09

JAG VILL HA VILLA ELR BALOTELLI MEN DE MÅSTE VA EN VÄRLDSSPELARE ELR EN SOM KMR BLI DET RÄTTARE SAGT EN MÅLSPRUTA T.E.X. EN DROGBA , ROONEY , TORRES

2009-12-03 @ 23:29:07
Postat av: Robin

Jag vet hur vi kan lösa ett av våra problem till stoke matchen. Jag tänker på vänsterbacken. Vi måste ju spela med traore, men han är inte bra defensivt som alla vet. Så jag tycker vi ska spela med nasri som vänster mitt då han är rikitgt bra på att jobba hem. Så de kan helt enkelt växla av med varandra, jag tror det skulle funka perfekt. Speciel nu behöver vi bra försvar då sång är borta i nästa möte. Nästa problem är anfallet, men det tror jag walcott och arsh löser tillsamans ;) Glort Glory Arsenal ;D

2009-12-04 @ 00:00:55
Postat av: Mickey

Walcott är skadad så han kmr inte vara med, kanske rosicky istället då.

2009-12-04 @ 08:42:40
Postat av: Jimmy

Fabianski

Sagna Gallas Vermealen TraoreFabregas Denilson NasriEduardo Vela Arshavin

2009-12-04 @ 10:57:59
Postat av: thedoreo

Almunia

Sagna gallas vermalen clichy

song

denilson

fabregas

ROSICKY Arshavin

R.V.P

2009-12-04 @ 16:15:06
Postat av: Danne

thedoreo, okej?

2009-12-04 @ 16:48:56
Postat av: Ibbe

Skicka Walcott till gymmet o låt honom bygga lite muskler fan, GÅR inte att vara så skör spelare i Premiere Leauge!

2009-12-04 @ 18:20:05
Postat av: thedoreo

#Danne vad menar du:S?

2009-12-04 @ 18:28:25
Postat av: adde

theodero: Rvp och Clichy är skadade!

2009-12-04 @ 18:33:43
Postat av: theodero

aaaaaaaaa men jag menar inte sååååååååå asså me detta laget (jag har skrivit) hade vi dödat alla

2009-12-04 @ 18:55:24
Postat av: David

Någon som vet var man kan se Arsenal - Stoke på internet?Menar en då man slipper ladda ner något program eller behöver vara medlem osv...Ungeför som Veetler..

2009-12-05 @ 15:25:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0