Juletider närmar sig och det märks!

Mycket handlar fortfarande om matchen mot Hull. Speciellt nu när flera av våra spelare riskerar avstängning!

God dag!
Jag vill börja med att säga att jag kommer fortsätta blogga här kring jul, men att jag kommer ta en välbehövd paus på sex dagar från och med måndag nästa vecka. Jag kommer göra en matchrapport av matchen mot Aston Villa samt en ljudblogg innan jag tar den välbehövda pausen. Matchen mot Portsmouth kommer jag således inte skriva om, men jag är tillbaka till mötet mot West Ham i FA-cupen. Så, jag hoppas det inte gör någonting, då även jag behöver ta pauser för att orka med saker och ting här i livet. Men, den närmsta veckan kommer jag fortsätta rapportera om allt som rör Arsenal, men jag är rädd för att det inte kommer bli så mycket att rapportera om då spelarna från och med igår är på julsemester i några dagar. Men, nu till dagens inlägg!

Det
finns ännu lite saker och ting som hänger kvar från matchen mot Hull. Wenger blev bl.a överraskad att Denilson steg fram och tog frisparken. Dessutom väljer han att inte jämföra Diaby med Vieira:


He is more of an offensive player. He is not a defensive-minded player and he's not a holding player. He's a player who crosses the field at ease, goes from box to box like it's no distance and has good power as well. I believe Vieira was more of a passer of the ball. Diaby is more of a dribbler, more offensive and makes more penetrating runs. Vieira was more of a constructor. They have a similar elegance and type of play but are not completely comparable.


Finns väl inte så mycket att säga än att Wenger har rätt. Samtidigt som de är väldigt lika så är de väldigt olika. Det handlar naturligtvis helt och hållet om vad man ska jämföra, något Wenger poängterar i slutet. Ska bli väldigt intressant att se hur Diaby sköter sig mot Aston Villa. Vi ska inte ha för stora förhoppningar, men om Diaby fixar självsäkerheten så kan han vara minst lika bra som han var mot Hull. Historiken talar dock emot honom, precis som jag skrev i matchrapporten efter matchen mot Hull.

Almunia har pratat väldigt mycket sedan matchen mot Hull och det har varit uttalanden om det ena och det andra både hit och dit. Allt från att han hade tur som räddade straffen till att Hull spelade fult. Jag tänker inte ta med allt, men det här är vad han bl.a sagt om både Hull och om titelchanserna:


When the opponent is just making fouls and stopping us play football, everybody reacts, it is a natural thing for a footballer. There were two or three players that tried to disturb our game and stay between us and try to stop us playing our best football. It is OK, if they don't know how to play football it is not our problem. When it is not all the team, but one or two players who are very nasty, you react. I did it sometimes in the game with Hunt. This is football. I don't have anything against him but it is not nice to play against these kinds of players.


We reacted very well to a tricky game. We showed some good character to play football against an aggressive team. Sometimes we look back and think, if we had been more consistent, we would be first in the table now. Until the end of the season, there will be a few teams fighting for the title and it will be one of the tightest leagues for years. We don't play midweek this week and we wanted to enjoy Christmas with the family knowing you have taken a good three points.


För er som fortfarande inte vet vad Nasri gjorde som fick Garcia att falla till marken så kan jag säga så mycket som att han stämplade Garcia och det var även det som utlöste det bråk som följde efter stämplingen. Jag har fortfarande inte hittat en video på incidenten, men det engelska fotbollsförbundet håller nu på att granska videos och bilder och Nasri kan få tre matchers avstängning ifall saker och ting vill sig illa. Dock kan samma avstängning vänta Barmby som använde båda händerna för att knuffa Nasri i ansiktet och avstängning kan även vänta Song som i stort sett tog strypgrepp om Hunt. Så om saker och ting vill sig riktigt illa kan vi få klara oss utan både Song och Nasri i tre matcher. Det sannolika är dock att inga åtgärder tas och att det inte blir någon avstängning på någon spelare alls.

Nasri är inte den enda som hotas av avstängning!

Det är antagligen även därför Almunia valt att kritisera sättet några av spelarna i motståndarlaget spelade fotboll på. Enligt honom handlade det inte längre om fotboll, utan snarare någonting som liknar rugby. Dessutom hyllar han lagets mentalitet, något som alltid är kul att höra. Well, well, kan ingenting annat än önska Herr Almunia god jul!

Stan Kroenke vill antagligen fira jul med ännu fler aktier köpta och senast så köpte han ytterligare 25 andelar för ett pris på £212,500. Nu behöver han enbart 17 andelar till för att göra ett övertagningsförsök. Detta samtidigt som Usmanov ligger lite i vassen och spanar med sina 26 %. Det enda problem jag ser är ifall Kroenkes övertagningsförsök misslyckas, för då får han inte göra ett officiellt övertagningsförsök på hela tolv månader och då har Usmanov alla chanser i världen att gå ikapp och förbi. Men jag tror inte det kommer att gå så långt. Om Kroenke väl bestämt sig för att köpa resterande andelar och göra ett övertagningförsök, kommer det antagligen handla om mycket pengar och inget som helst risktagande.

Det är flera namn vi blivit kraftigt förknippade med på sistone, men det är alltid ett namn som alltid återkommer gång på gång och det är Edin Hazard. Jag vet att Arsenals scouter har tagit en väldigt noggrann titt på honom och även varit på plats för att se honom spela flera gånger. Saken med Hazard är att han spås bli nya Ronaldo och för att inte göra saken sämre så är det två klubbar som ligger honom extra varmt om hjärtat - Real Madrid och Arsenal. Nu antas Ferguson och Wenger börja om en dragkamp om Hazards namnteckning och trots att 99 % i tidningarna är lösbaserade rykten så tror jag det ligger mycket sanning gömt i det här. Jag vet att Wenger är ett stort fan av Hazard, men än så länge behöver han några år till för att utvecklas i Lille, men jag tror att det kommer bli en väldigt hätsk kamp kring vem som lyckas dra sig till honom. Han är absolut ett namn för framtiden och jag säger bara åt er att hålla koll på honom - vart han än hamnar till slut!

Sist men inte minst kan vi väl avsluta med lite julkänsla. Familjen Arshavin har varit ute i London och besökt både det ena och det andra (se bilder nedanför). Tills imorgon får ni ha det så bra, hej!Bonusvideo för att bringa er lite julkänsla i hemmen:


Kommentarer
Postat av: Calle

Du skrev inget om att Chelsea tappade poäng. Något du inte bryr dej om eller helt enkelt missade?

2009-12-21 @ 18:34:38
Postat av: arsenalfan

Calle, vem bryr sig? vi snackar om Arsenal.

2009-12-21 @ 18:45:05
Postat av: Mickey

han snackade om det i ljudbloggen

2009-12-21 @ 18:55:48
Postat av: Paul

hehe kul film om PL och pompey lol =)

2009-12-21 @ 19:05:54
Postat av: kicken

@Calle: Jag tog upp det i ljudbloggen, precis som några redan hunnit poängtera!@Arsenalfan: Ta det lite lugnt! Han menade inget illa!

2009-12-21 @ 19:12:48
Postat av: Robin

Om det blir avstängning på någon spelare är det ett stort skämt, det var inget farligt. Avstängning på hull spelaren som filmade från början isånafall, nasri rörde han knapp

2009-12-21 @ 19:15:26
Postat av: svensson(aka micke)

haha rofl på filmen:P de bästa var ju alex med whiskey flaskan skratta fan sönder mej^^

2009-12-21 @ 20:09:04
Postat av: padmosolle

Riktigt onödigt av Nasri! Det vore synd om både Nasri och Song var avstängda mot Villa!GOD JUL KICKEN OCH ALLESAMMANS!!

2009-12-21 @ 22:29:08
Postat av: fredde

Här är länk till Nasris "stämpling". Jag skulle se det som ett skämt ifall detta skulle leda till avstängning. Om något ska bli avstängning är det för händelserna efter, och inte Nasris lilla smekning.http://www.dailymotion.com/video/xbk4vq_89thufoiARSENAL! <3

2009-12-22 @ 00:44:10
Postat av: Grahnen

Det är en liten stämpling, visserligen lite småfult av Nasri men knappast så hårt som Hull-spelarens reaktion ger sken av. Killen ser ju ut som han fick benet avsparkat eller nåt. Nej, det är en rejäl förstärkning och det är i så fall han som ska bli avstängd, alternativt idioten som trycker upp handen i Nasris ansikte innan Silvestre (väldigt vad han steg i mitt tycke där) kom dit och tryckte bort honom.

2009-12-22 @ 01:42:44
URL: http://grahneniskogen@blogspot.com
Postat av: Song

Är de bara jag som känner mig lite illa till mods av allt detta akteisnack? På ett sätt känns det som att vad som att det bara kan bli sämmre. Önskedrömmen vore ju att Wenger ägde hela klubben. Det kommer ju givetvis inte hända.Song out

2009-12-22 @ 03:00:27
Postat av: Leif

Känns ganska säkert att nån av dem kommer att åka på nån slags avstägning. Jag menar, det är ju inte Manchester United vi pratar om nu. Aka laget som kommer undan med ALLT!

2009-12-22 @ 14:31:06
Postat av: mrs gunnerfan

din blogg är skit tung, keep it up !!!haha vart hittar du alla bilderna på spelarna i arsenal och deras familjer?En superb bloggare... är du verkligen!

God jul och gott nytt år // mimmi :D

2009-12-25 @ 02:02:56
Postat av: kicken

Tack så mycket mrs gunnerfan! Jag hittar bilder via forum, twitter, bloggar och nyhetssidor :)

2009-12-30 @ 19:01:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0