Måndagar är inte kända för att vara spännande

Obligatorisk introbild.

God
dag! Vi närmar oss jul med stora steg och så gör även bloggen. Jag hade planer på en fin liten julkalender i år, men det sket sig i och med förlusterna mot Sunderland respektive Chelsea då jag helt tappade motivationen. Det får bli nästa år istället. Istället kanske jag ska se till att planera in en liten överraskning närmare julafton. Vi får se! Hur som helst, det är måndag och det är dags att sammanfatta gårdagens och dagens händelser! För er som inte lyssnat på ljudbloggen än rekommenderar jag att göra det! Den finns ett inlägg under det här inlägget.

Det pågår mycket transferspekulationer så här dags då Wenger själv lovat alla att "bege sig ut" i januarifönstret, men om det är en sak vi kan ha klart för oss är det att han vill ha en anfallare som inte är CL-bunden och som ändå tillhör den yttersta världstoppen. Jag vet att enormt många säger att en värvning av Villa är enormt orealistisk, men, vi kan väl åtminstone få drömma? Hur som helst, Le Boss säger följande:


But let's not dream too much in January that we can find a world-class player - that is what is needed to strengthen our team - who is not cup-tied in the Champions League and who is free. You need a good Father Christmas for that!


Av någon anledning tror jag att han kommer låta bli att köpa någon ö.h.t. Han har själv sagt att han kommer invänta och se hur det blir med skadorna i truppen först, för att sedan se om det finns möjligheter att köpa en världsklasspelare. Carlton Cole har ju blivit förknippad med Arsenal på senaste tiden och personligen ser jag det som en väldigt hyfsad värvning. Stor och stark spelare som spelar ganska likt RvP. Är dessutom inte CL-bunden. Det enda problemet är väl att han inte är en världsklasspelare precis. Men vem vet, Wenger har värvat från andra PL-klubbar förut, men det har väl precis inte varit hans förstaval. Men som sagt så tror jag inte att Wenger väljer att köpa en spelare. Han kommer säkert teasa oss och leverera fler I just might buy a player-liknande citat för att sedan inte köpa någon alls. Det är väl lite så Wenger har fungerat på sistone. Samtidigt så behöver vi inte någon som helst förstärkning så länge alla spelare är friska, någonting de verkligen inte har varit den här säsongen:


Yes, at the moment it is our worst season for injuries. What happens is that we have injuries in the same area. Last year it was defensively, this year it is up front.  It is true [that we pick up more injuries than the other big teams], you cannot deny that. We cannot say there is no reason for that but we have not found it.

It's very difficult to find a common denominator to all our injuries. For example Tomas and Eduardo get injuries because they have been out for a long time. Then you have Van Persie who has been injured with the national team. Theo is in and out because when he came back he was tackled against Birmingham and since then he hasn't played.Well, det är någonting vi får acceptera. Jag har inte gjort en forskning eller undersökning kring området, men jag är beredd att sätta en tusenlapp på att vi haft flest spelare borta från spel sett över tidsperioden fr.o.m säsongens start till nu. Det jag menar är inte att vi har flest spelare borta just nu (för det har Everton), utan det jag menar är att om man räknar ihop hur många antal minuter spelare från vår trupp varit skadade från och med säsongsstarten kommer Arsenal nog ligga längst upp.

Den senaste i skaran spelare som åkt på en långtidsskada är Rosicky som först är tillbaka i mitten av januari. Som tur i oturen har väl inte varit den mest tongivande spelaren hittills, men skada som skada, det är ändå otroligt synd att han missar så mycket. Jag har fortfarande lite svårt att förstå att RvP är borta så länge. Så fort jag tänker på det så blir jag bara ledsen och ja, jag vet inte varför. Kanske för det lilla faktum att han redan hade gjort en handfull mål om han inte skadat sig.

Det enda vi kan hoppas på är att Traoré inte skadar sig han också, det vore inte lite ironiskt att ha alla tre vänsterbackar skadade på en och samma gång.

Vermaelen har visserligen pratat om att Arshavin kan fylla RvP:s tomrum, men det är en annan sak han sagt som jag tycker är värt att ha med i dagens inlägg:


If you're playing for a big club there will always be critics, it's always like that in football, there's no difference to when I played in Ajax. I don't think the manager cares what they say. We work every day with him and we don't see it. I don't know if he reads everything but I don't think it bothers him. We have to win every game to be at the top. There is a gap between us now but what I have learned about this League is that every team can lose against other teams, so we hope that Chelsea will lose more points.Arshavin
själv verkar dock inte föredra att spela som CF:


I can't say that centre forward is my position, I am more of a second striker. I played at the edge of attack because of the many injures to other forwards.


Personligen så ser jag mycket gärna att Arshavin får spela fler matcher på den positionen då jag tror att han kan göra mycket bra ifrån sig som CF. Visst är det inte hans idealistiska position, men det är något vi får leva med under den rådande anfallskrisen. Vem vet, han kanske sprutar in fyra nya mål på Anfield som centerforward? Nej, det gör han med stor sannolikhet inte, men det ska bli intressant att se om Wenger väljer att starta med Arshavin på topp igen. Antingen går det hem eller ej, det är enkel matematik vi pratar om här.

Jag tänkte inte gör det här inlägget alltför långt, så jag väljer att avsluta här. Det finns en hel del att rapportera om just idag, men jag försöker alltid ta med det viktigaste och det mest intressanta. Sedan är det säkert så att jag missar något då och då, men det brukar alltid komma med i ett senare skede. Jag kan kort och gott avsluta med att posta några bilder från julfesten Arsenal hade igår. Nu har ioförsig Daily Mail valt ut de mest bistra bilderna för att få ihop en fin liten rubrik, men hur som helst, bilder som bilder. (Kommer posta fler bilder om det kommer upp bättre på andra sidor).


Kommentarer
Postat av: Sull

Tjena!Vet inte riktigt hur högt du rankar fotbollskanalen.se, men enligt dem så är vi intresserade av Barcelonas Bojan, och Standard Lieges Steven Defour tillsammans med Man Utd. Vad skulle du tycka om dessa herrar i en Arsenaltröja?

2009-12-07 @ 17:03:18
Postat av: samuel w

vem är tjejen tillsammans med fabregas? det är ju inte hans flickvänn.

2009-12-07 @ 17:27:55
Postat av: samuel w

vem är tjejen tillsammans med fabregas? det är ju inte hans flickvänn.

2009-12-07 @ 17:28:23
Postat av: iNke

Det där Sull nämner om Bojan tror jag inte på. Om vi ska ha en ny forward så ska han helst vara både etablerad (lite äldre) och spelklar i CL. Det enda undantaget från dessa regler som jag skulle välkomna är Balotelli. Han är verkligen en exceptionell talang som har allt man kan önska. Annars skulle Carlton Cole inte sitta fel, men är inte han ganska skadebenägen av sig?

2009-12-07 @ 19:00:33
Postat av: kicken

@Sull: Jag rankar fotbollskanalen väldigt lågt. Jag behöver knappast förklara varför. Jag tror det kan ligga någonting i ryktet om Defour, däremot tror jag inte på ett enda rykte om Bojan. Det är inte den spelartypen vi letar efter just nu helt enkelt :)@!Nke: Om jag ska vara ärlig avskyr jag (avskyr är väl ett lite för starkt ord...) Balotelli och ser i princip vem som helst i en arsenaltröja förutom honom. Cole skulle ju enligt mig vara en helt godkänd värvning, men som du säger är han rätt skadebenägen av sig, vilket i dessa dagar är ett stort minus.

2009-12-07 @ 19:39:10
Postat av: Robin

Jag tycker vi lika gärna kan värva Balotelli som Cole, men jag vill helst ha Dzeko eller Villa. Balotelli kommer att bli sjukt bra om några år, han är till om med bättre än Cole nu. Det är bara att han inte uppmärksammas då han inte får spela av Mourinho. Dessutom har han grymt bra tillslag och passningskänsla och det bästa av allt han är stark som ett djur.

2009-12-07 @ 19:55:46
Postat av: Mr eXotic Josefsson

Förjävligt att Rosicky är skadad IGEN!

Han kommer ju aldrig kunna komma in i ordentlig matchform om han aldrig får spela. Otroligt synd på en så bra lirare, när han är i matchform vill säga. :(

2009-12-07 @ 20:31:09
Postat av: mm

Lite smått kul att alla hade skinnjackor på bilderna.

2009-12-07 @ 21:03:09
Postat av: Mickey

Ja alltså innan han (Rosicky) var skadad så var han ju riktigt grym minst sagt men... Om han bara får såna här "småskador" nu hela tiden kmr han ju aldrig att komma tillbaka till sin gamla form och det är ju riktigt synd :(

2009-12-07 @ 21:08:46
Postat av: Robin

Kom på en liten ramsa ;)

Arsenal got defence with so much pace they will never give you any space.

And their mitfield with their passes you wish they wouldn't wipe your asses.

When you've got van persie and arshavin on top they will score non stop.

With a manager like Wenger the whole world will stop and stare.

And when you see the emirates stadium and it pitch so green, you think isn't this the best football i have ever seen?Hoppas ni gillar den :)

2009-12-08 @ 00:25:20
Postat av: shahriar

Skön ramsa,nu gäller det bara att lägga en passande melodi på den så kan man sprida den i arsenalvärlden!

2009-12-08 @ 07:54:47
Postat av: micke

kicken kan du fixa så att man kan få se/höra intervjun med ljungberg från atvo på ngt sätt?

2009-12-08 @ 09:56:02
Postat av: Robin

Aa jag har försökt tänka ut en melodi, men har kommit fram till att det inte är min grej :p

2009-12-08 @ 10:39:35
Postat av: Inte Robins

den ramsan såg jag på ett engelskt arsenalforum, så den har du inte kommit på själv...

2009-12-08 @ 11:02:52
Postat av: Robin

Isånafall måste han och jag tänka jävligt lika, jag skulle aldrig säga att jag kommit på den om jag inte hade det. Har du något bevis att den redan finns på forum? Fattar inte hur han kan ha använt samma ramsa, jag kan ju inte heller ha tagit den sv han då jag aldrig kollar på Arsenal ramsor

2009-12-08 @ 11:45:03
Postat av: Inte Robins

fel av mig, ska plocka fram en länk sen...dom va slående lika iaf :)

2009-12-08 @ 12:44:52
Postat av: Robin

Okej bra, blev helt chockad, för jag kom på den igår kväll och skulle varit helt sjukt om en annan hade kommit på en exakt likadan :S

2009-12-08 @ 15:38:09
Postat av: John

http://www.arsenal.com/news/news-archive/arsenal-announce-18-man-squad-for-olympiacos

länk till truppen imorgon mot Olympiakos, detta måste vara historiens yngsta a-lags trupp någonsin i världen !

2009-12-08 @ 16:32:20
Postat av: Robin

Najs, kommer nog bli en riktig underhållande match imorgon :)

2009-12-08 @ 17:16:38
Postat av: Mickey

Härligt att Walcott redan är tillbaka från sin senaste skada, hoppas han får lite speltid imorgon

2009-12-08 @ 17:17:18
Postat av: Nisse

Måste säga att det är ganska mycket offensiv kraft i den utvalda truppen!Vela, Walcott, Ramsey, Wilshere, Merida, Emmanuel-thomas och sunu.. Kommer nog bli en trevlig match, Hoppas på att få se Walcott och Vela från start

2009-12-08 @ 18:47:07
Postat av: Robin

Everyone shout out Carlos Vela, We love this Mexican fella, Cos he says man he's so much better Than the shite down at shite hart lane Vela is gonna be a legend, King of North London None of us saw him coming, to get the red and white carpet out

Jävligt bra Vela ramsa som the away boyz har gjort, ni kanske hört den tidigare? ;)

2009-12-08 @ 20:08:09
Postat av: Anonym

Tja Kick, allt bra ?

hoppas att livet leker och att det bara är bra med dig..

adda mig gärna

cavallie@live.seTake care buddy

2009-12-10 @ 00:13:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0