Tell me lies, tell me sweet little lies!


Tjena
allihopa! Det kändes som det behövdes en lite annorlunda rubrik idag. Den har ingenting med varken inlägget eller Arsenal att göra, men den får allt stå kvar där! Så, äntligen fredag. Fredagar brukar antingen stå för myskvällar, krogbesök eller fester. Idag står den för ingenting för min del. Imorgon kommer jag dock vara väldigt upptagen! Så, jag hoppas ni har tid att kika förbi bloggen (som vanligt) och det är dags att skriva ännu ett inlägg! Jag vill redan nu tacka er som läser bloggen dagligen, ni gör mig gladare än ni tror och visst har jag ett hum om vilka vissa av er är (ni som kommenterar ofta!). Men, nu till dagens inlägg!

Det enda insticket jag tänkte ha kvar från City-matchen är Wengers förklaring till varför han inte skakade Hughes hand. Oprofessionellt eller ej, det får ni själv avgöra:


Tomorrow, by coincidence, I am managing my 500th [Premier League] game at Arsenal and I believe I have shaken hands maybe 497 times.
It is a ceremonial courtesy. But the most important is not the ceremonial but the courtesy of behaviour. I don’t deny that I am a bad loser but on this occasion I would have done exactly the same if we had won the game or lost the game. I am in accordance with the principals I think are important on the football pitch and I maintain exactly what I said and did.


Precis som han beskriver vidare (som jag inte tog med) så är inte det här världens största problem och jag förstår inte varför media hakat upp sig så himla mycket kring den här lilla detaljen. Eller ja, jag förstår varför, men jag förstår inte vad för nyhetsintresse det finns i det hela. Den officiella hemsidan levererar även nyheter om att Gallas och Rosickys kontrakt i princip är klara och att Wenger inte tänker lägga ett bud på Balotelli i vinter (tack och lov!).

Annars har Wenger sagt följande om de senaste tidens nederlag:


It's part of our quality to show that when it doesn't go as well we are still strongly determined to go. I have said many times, champions keep going when normal human beings stop. That is what we want to show.


Som jag sagt tidigare (tror jag) så kommer inte Chelsea hålla undan med enbart två förluster hela säsongen ut, utan även dem kommer tappa poäng. Det viktiga nu blir att börja vinna så fort som möjligt. Ett nederlag till och jag är säker på att vi är ganska borta från ligatiteln.

Så synd att vi saknar RvP!

Åh, den här säsongen alltså. Satan vad pessimistiskt jag börjat bli på sistone. Ni måste börja hjälpa mig att bli optimistisk igen! Jag vet inte varför, men det känns som musten gått ur en lite efter de här tre senaste matcherna. Man vet inte riktigt vart man ska ta vägen eller vad man ska säga. Vad som skulle få mig på bättre humör på tu man hand är ifall Chelsea skulle börja tappa poäng som bara den, om vi gör ett superköp i januari eller om vi håller oss obesegrade i ligan från och med nu. Det känns som något av dessa alternativ är realistiska, men jag vet inte vilket. Om alla tre hände skulle det förmodligen betyda att vi skulle vinna en titel, men det lär inte hända, inte just nu. Så, vilket skulle ni ta om ni enbart fick välja en?

Angående transferfönstret så har Wenger sagt att Dzekos prislapp är för hör och att Bordeauxs president inte vill släppa Chamakh. Det senare går ju att överkomma enkelt genom att lägga till några miljoner på budet och det förstnämnda håller jag med Wenger om. Dzekos prislapp är rätt så hög just nu, men med all rätt enligt mig. Om andra spelare säger Wenger följande:Let’s not dream too much. To find players who are world-class, have not played in the Champions League and are available, I wish you good luck. I’ll be on the market but that doesn’t mean I’ll buy.Arshavin var inte tillgänglig i CL, ändå köpte vi honom. Och det finns flera liknande exempel om jag inte missminner mig i de arsenaliska transfervärldarna. Däremot lär anfallaren säkerligen behövas även i CL, så jag förstår hans resonemang, men ja. Jag vill drömma om Dzeko eller Villa, men prislapparna är antagligen för höga, men någonting inom mig säger att det antingen blir ett storköp eller ingenting alls. Det känns så. Om det är dags att ta fram plånboken så är det nu för Wenger. Spelarna vill det, supportrarna vill det och ja, i princip alla vill det.

Appropå Arshavin är han ju jävligt frispråkig och han har ju börjat flippa totalt känns det som. Kan ingenting annat än hålla med den här talaren på AM:


STFU and play football, Andrey.Walcott missar morgondagens drabbning!


Men, det spelas en match imorgon (antagligen hinner jag med ett inför-inlägg imorgon) och det är mot Stoke. Lite team news finns här och vi får bl.a veta att Song (för många gula kort) och Walcott (tillbaka på onsdag) missar matchen. Stoke är dock laddade och Tony Pulis (Tränaren hos Stoke om jag inte minns fel) säger följande:


We will go there and show Arsenal great respect because we know that on their day, they are quite capable of taking any team apart. Despite their recent results, they are still the best team in the country at moving the ball around quickly and finding pockets, all of which makes them so dangerous on the counter attack. We will give it our best shot and I am sure everybody will relish the challenge. After all, a couple of years ago we were going to places like Scunthorpe and now we're going to top, top grounds and facing top, top players in the Premier League.


Stoke är ett lag som överraskat mig på alla sätt och jag sade under frågestunden för någon vecka sedan att jag antagligen skulle hålla på Stoke om jag inte höll på Arsenal. Det är ganska sjukt hur bra de lyckats i Premier League sett till resurser och tillgångar. De har överraskat tidigare och det enda vi kan hoppas på är att de inte överraskar igen imorgon. Vi bör inte underskatta Stoke, för då kan det gå mer illa än vi anar. Det är bara se på förra årets bortaförlust mot dem. Hur som helst, Pulis gör detsamma som många andra tränare för små- och mittenklubbar - hyllar Arsenal, deras spelsätt och ideologi, men hoppas på en skräll.

Men det var allt för ikväll! Jag hoppas jag hinner med ett inlägg imorgon då jag ska jobba under dagen och gå på fest på kvällen. Annars blir det ett så kallat bakfylleinlägg på söndag. Vi får se, jag ska försöka hinna med, det lovar jag er! Tills dess får ni ha det bra!

Kommentarer
Postat av: Robin P

Äntligen ett inlägg igen!:DTycker vi borde göra allt vi kan för att få hit A-P.Gignac eller Edin Dzeko.

Båda två skulle passa in perfekt i vårt lag och vi skulle bli väldigt farliga!

Hoppas..

2009-12-04 @ 22:47:22
Postat av: David

Gignac skulle helt klart vara en spännande spelare, han skulle väl även vara tillgänglig i CL om jag inte har helt fel...

2009-12-04 @ 23:08:24
Postat av: Danne

Det var jag som ställde frågan om vilket lag du skulle heja på istället för Arsenal! 8DAja, när vi ändå snackar om Arshavin! Bara jag som börjar tröttna lite på honom? Verkar inte positiv alls och han har inte gjort ett SKIT på riktigt jävla länge! Sälj honom och ta tillbaka Henry tack! :)

2009-12-04 @ 23:20:33
Postat av: Anonym

jag läser din blogg även fast jag är ointresserad av fotboll. den du!

2009-12-04 @ 23:48:43
Postat av: kicken

@Danne: Nu tar vi det lilla lugna :)@Anonym: Oh, sådant glädjer mig extra mycket! Oväntat! Kul!

2009-12-04 @ 23:53:10
URL: http://www.arsenalblogg.se
Postat av: ibbe

Lite väl drastiskt att sälja Arshavin, han är fortfarande en oerhört viktig spelare.

2009-12-04 @ 23:59:35
Postat av: ibbe

Dzeko lär va väldigt dyr, men d lag som köper honom kommer ju få valuta för sina pengar..Så jag hade inte haft nåt emot att Wenger pröjsar upp en skön slant för honom, men sånt gör ju Wenger sällan as we all know

2009-12-05 @ 00:27:16
Postat av: Leif

Om Wenger anser att prislappen på Dzeko är för stor så är det nog inget mot för vad den är på Villa.

Fast vi kan ju då också räkna in att Villa är ju en av världens bästa anfallare.

Men får han lira CL? Vet inte. Nån av er kommer säkert att upplysa mig om det. Han lirar ju UEL just nu så kanske, kanske inte?

Men om Dzeko nu är ute ur diskussionen? Då ser jag helst att vi riktar in oss på legendaren Henry!

Chamakh kan ju inte heller lira CL för oss så då är ju det ett stort avbrott de med :( Och ja, ja vet att Hnery inte kan de hller.

2009-12-05 @ 02:05:26
Postat av: M

2009-12-05 @ 02:27:58
Postat av: Maria

Kicken, din blogg är bäst, jag älskar dig!

2009-12-05 @ 02:28:33
Postat av: 112 call now!

Javisst, köp Villa han kmr få spela Cl han e världens bästa anfallare(mkt bättren drogba) o jag läste en nyhet för några dagar sen att han kmr kosta vid 84 euro elr pund (vet nt) miljoner! det e mkt men det e värd för en sån spelare!

Hans egen tränare sa att han kmr kosta så!

2009-12-05 @ 12:41:04
Postat av: shahriar

Köp Gignac wenger!

2009-12-05 @ 13:39:35
Postat av: shahriar

Wenger* ska det ju naturligtvis vara!

2009-12-05 @ 13:40:15
Postat av: kicken

Jag hinner tyvärr inte med ett inlägg före match, men det kommer ett direkt efter! :)

2009-12-05 @ 14:29:46
URL: http://arsenalblogg.se
Postat av: Mikael

Lite positiva känslor Kicken! Ärligt talat känner jag på mig att laget kommer ta tag i sig själva nu och rada upp vinster. Jag känner på mig att Chelsea kommer få sig en jävla svacka iochmed afrikanska. Jag känner på mig att ett spektakulärt nyförvärv kommer presenteras i januari. Mycket hinner hända innan säsongen är över. Danne skärp dig! Arshavin ska inte säljas, han är en grym spelare och viktig för laget.

2009-12-05 @ 14:36:38
Postat av: Danne

Haha ta det lugnt grabbar, jag skämta. Klart vi ska ha kvar Arshavin, han är otroligt viktig för oss.

2009-12-05 @ 15:04:31
Postat av: Simon

Jag hoppas att Arshavin säljs och att pengarna andvänds till en kvaltitets spelare i janurai. Det är blivigt pinsamt uppenbart att han inte vill spela i Arsenal.Han går öppet ut och kritierar laget, nån som minns vad som hände me Gallas när han gjorde detsamma för ett år sen? Arshavin måste hålla käften stängd eller ta första jävla planet till spanien, jag kunde fan inte bry mig mindre.Hur fan kan har klaga på laget när han för i helvete är den spelare som underpresterat mest av alla. Sälj hon och köp en spelare som vill spela för Arsenal.

2009-12-05 @ 15:05:06
Postat av: Danne

Simon, även om Arshavin inte alltid är bra så är han ju som bäst när det gäller.Mål mot United, mål mot Chelsea som blev bortdömt av någon konstig anledning, ett viktigt 2-0mål mot Olympiakos osv!

2009-12-05 @ 15:09:49
Postat av: David

Någon som vet var man kan se dagens match på live stream?Helst utan att behöva registrera sig eller ladda ner något program

2009-12-05 @ 16:04:28
Postat av: Danne

David: http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=57240&part=sports

Brukar alltid finnas någon där man inte behöver det! :)Sjukt skönt att få in ett mål!

2009-12-05 @ 16:30:30
Postat av: Mikael

Såja! Arshavin!

2009-12-05 @ 16:36:01
Postat av: Mikael

http://www.ustream.tv/channel/soccerlives2#flashWrapperStream om nån är sugen..

2009-12-05 @ 16:47:35
Postat av: ibbe

Adebayor har gjort självmål mot Chelsea...HAHA! var bara tvungen :D

2009-12-05 @ 18:43:55
Postat av: Danne

Nu gjorde han ju inte självmål >:

Aja, City får gärna spela lika igen eller kanske vinna!

2009-12-05 @ 19:10:19
Postat av: ibbe

Skulle inte Agbonlahor kunna vara ett alternativ?

2009-12-05 @ 19:10:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0