Vänsterbackar, Arshavin och titelambitioner sammanfattat i ett enda inlägg!

Mål- och segerscenerna hänger fortfarande kvar i minnet från i söndags!

Tjenare!
Som jag tidigare varnat är så kan inläggen komma på helt olika tider under dagen, något jag beklagar för, men jag antar att det inte gör så mycket i slutändan då nya inlägg fortfarande kommer varje dag. Men, det är inte det jag ska ta upp idag. Det har ju hänt både ett och annat det senaste dygnet och efter att ha gjort min dagliga promenad i cybervärlden så har jag hittat saker som är värda att diskutera. Då kör vi då!

, efter Arshavins avgörande på Anfield så har superlativen inte hållit sig tillbaka. Wenger och Walcott är två personer som valt att hylla Arshavin i ett eller annat sammanhang:


Wenger (om Arshavin): For me, Andrey Arshavin is an exceptional player. He can play in every offensive position for as long as he wants.

Walcott (om Arshavin): If you put him in those positions, he is always going to put it away. He has got plenty of pace as well. We can frighten defenders at times but also you have to defend well and not always break forward. We have got so many attacking players and Andrey has done it yet again. He just seems to be relaxed. There is always a smile on his face when he is playing and to get a goal was very well deserved. You could put any goalkeeper in that position and he is never going to make the save. It was a fantastic finish.


Jag stämmer själv in i hyllningskören och medger att Arshavin är en av Arsenals viktigaste spelare, när han väl spelar på topp, för det är just det problemet varit för honom den här säsongen. Han har haft en tendens att alltid försvinna och bli osynlig i de här småtuffa och osäkra matcherna mot de lite mindre lagen. Matcher som vi tidigare ofta förlorat. Om Arshavin vill göra sig ett ännu större namn än han redan är så behövs det konsistens. Om han nu börjar visa upp det i matcher som mot t.ex Burnley och Hull (som väntar härnäst) så kan jag lova er att han kan bli ostoppbar in på våren. Arshavin är och har alltid varit de stora matchernas man, men för att avancera ännu ett par nivåer måste han börja prestera i matcherna som egentligen har större betydelse i slutändan - nämligen matcherna mot de lag som inte kan klassas som topplag.

Arshavin älskar Anfield ... och tror att Liverpool kan klara sig i år!

Arshavin avgjorde som bekant mot Liverpool och de flesta anser redan idag att de inte kommer nå top 4, men Arshavin har en annan ställning:


They are a strong team. Torres is back in full training. I think that if they win two or three games over the big clubs, they’ll become favourites again. It will be extremely difficult for them to take first place, but I think that they will certainly fight for a place in the top three.


Well
, min personliga åsikt är att de borde behålla Benitez. Nu är jag inte så himla insatt i just Liverpools äventyr, men jag tror och har all anledning att tro att Benitez kan vända om skeppet förr eller senare. Att sparka tränaren nu kan leda till ännu mer besvär för deras del och trots att jag vet att det finns många Poolsupportrar som vill få bort Benitez, så kan jag inte hålla med. Däremot anser jag att det krävs ett mirakel ifall de skall sluta top 3 i år, som Arshavin verkar tro.

Fabregas som alltid är ärlig nuförtiden har ett och annat att säga om situationen vi befinner oss i:


Football is not all about size. We've seen successful teams in the past without any physical presence who could play great football. In the second half at Liverpool we showed that if you play good football it's very difficult to stop. In the first half we were not at our best, but came back to win the game, which is the sign of a big team. We can always improve. Even the best team in the world can improve. But the title race has a long way to go and is more open than ever. You can see that any team can beat any team, which is good for the spectators and all the teams. But we're happy with the situation we're in right now.Fabregas antyder att de är nöjda sett till situationen de befinner sig i. Jag vill påstå att vi befinner oss i något sorts vakuum just nu (visst har jag skrivit det tidigare?). Vi vet inte hur bra eller dåliga vi är och det är något som oroar mig. Sedan förlusten mot Sunderland har resultaten varit helt blandade och matchbilderna likaså. Det är oerhört oroande med tanke på att vi för tillfället inte verkar hitta ett spelsätt utan RvP. Sedan handlar det inte bara om RvP, utan om skadeläget i truppen. På grund av skadorna har Wenger varit tvungen att rotera extremt mycket på sistone, något som är mycket riskfyllt, men som är nödvändigt med tanke på alla skador. Samtidigt förvärrar det snarare än förbättrar situationen vi befinner oss i.

Fabregas - "size doesn't matter!"


Jag vill påstå att vi inte vet exakt vilket stadium på en skala mellan ett och tio vi befinner oss i. Före förlusten mot Sunderland var jag säker. Då dominerade vi match efter match och det var ingenting som såg enormt oroande ut. Det fanns naturligtvis vissa saker som man inte var nöjd med, men det handlade mest om småfel eller/och individuella misstag. Men nu känns det - åtminstone för mig - att jag inte vet vart jag har Arsenal. Är vi så bra så att vi skulle kunna slå Chelsea imorgon? Är vi så bra att vi skulle kunna gå till semifinal i Champions League? Är vi så bra att vi vinner de här tuffa bortamatcherna mot engelska smålag? Om de här frågorna skulle ställts en och en halv månad sedan skulle mitt svar varit ja på alla tre, men nu vet jag inte längre vad mina svar är. Samtidigt som jag är optimistisk kan jag inte se att vi skulle avancera till en semifinal i CL i dagsläget. Inte utan vissa förändringar och viss tur. Ett steg på vägen (som jag nämnt flera gånger) är att köpa den här förbannade fysiska anfallaren - vem det än må vara. Vi såg vilken effekt Arshavin hade förra året och då fick han inte spela i CL. Vem säger att det inte kan bli en likadan effekt ifall vi köpte in en till världsklasspelare? I det här fallet en anfallare. Well, det är alla frågor för framtiden, men vad tror ni? Hur bra är Arsenal just nu?

Wenger vill även säga sitt angående titelambitionerna:


Nobody looks like they will run away with it early this season. Instead of four teams you have six, seven or eight teams who can create a surprise any weekend and that is why, certainly since I have been here, it is the most open it has ever been. Things change very quickly, what looks for definite in this league is just short term as no situation is established, two weeks ago Chelsea were running away with it and now it has changed.


Kan ingenting annat än hålla med Le Boss. Trots att jag ser Chelsea som PL-segrare för tillfället (notera: för tillfället) så är det sant att titelracet är hur öppet som helst. Det är ingen som riktigt fattat ett stort grepp om titeljakten och skaffat sig ett hyfsat försprång. Chelsea har haft chansen att dra ifrån flera gånger, men misslyckats varenda gång. Så länge de fortsätter att misslyckat så finns alla chanser kvar för både Man United och Arsenal.

Sist men inte minst så måste jag ställa den underliga frågan vad som händer med våra vänsterbackar? En efter en försvinner de och nu har vi alla våra tre ordinarie vänsterbackar skadade. Hur i hela friden hände det? Jag är smått chockad över att det ens är möjligt att tre spelare som spelar på en och samma ytterbacksposition går och skadar sig samtidigt. Traoré förblir förvisso inte borta en längre tid, men nu är Wenger tvungen att starta med Silvestre och frågan är hur i hela friden det kommer att gå. Det skulle inte förvåna mig ifall Silvestre skadar sig på en träning eller under matchen mot Burnley. Sedan har vi Denilson borta mot Burnley också. När tar skadeproblemen slut? Det känns som Wenger nästan borde lägga lite resurser på att skapa något sorts sjukhus i Colney.

Denilson har skadekänningar och missar morgondagens match!

, det var allt för idag. Jag måste bara tacka för alla fina komplimang jag fått för ljudbloggen, det är riktigt trevligt att läsa varenda gång. Tack så oerhört mycket! Sist men inte minst vill jag bara ge er två anledningar varför jag hatar Chelsea. Ni hittar dom här och här. Tack för mig! Hej!

Kommentarer
Postat av: Mickey

Jag tror att de fått en massa självförtroende efter liverpoolmatchen och kommer höja sig rejält (jämfört med första halvlek), problemet är bara vänsterbacksplatsen...

2009-12-15 @ 21:12:49
Postat av: Anonym

Jag håller med Mickey, vinsten över Liverpool var oerhört viktig! Men som ni alla känner till så kan man aldrig vara säker när det gäller Arsenal, kommer vi fortsätta kämpa lika hårt mot Burnley, Hull etc.? Eller kommer vi bli så äckligt bekväma som vi sett dom vara under några matcher de senaste säsongerna?Matchen mot Burnley kommer avgöra framtiden, vinner vi den kommer det bli en positiv spiral. Förlorar vi den kommer det skapa en negativ spiral. The Gunners are living on the edge!ALLT är motivation i Burnleymatchen, spelarkvalitén har vi, frågan är om de kan göra det som våra vidriga konkurrenter Chelsea & Manchester United är så himla bra på: bara ge sig fan på att vinna och sen göra det.2009-12-15 @ 21:47:57
Postat av: Virre

Glömde skriva dit mitt namn! Virre var det som skrev om äcklig bekvämhet, spiraler och motivation! =)Kicken, du är briljant!

2009-12-15 @ 21:51:03
Postat av: Johan

Hej jag älskar din blogg och jag läser den varje dag. Jag är tyvärr inte så bra på ngelska så jag förstår inte vad de står på dom där sidorna varför du hatar chelsea, så skulle du kunna berätta kort vad det viktiga var i dom sidorna?Tack för en grymt bra blogg.

2009-12-15 @ 22:00:43
Postat av: kicken

@Johan: Första handlar om att Chelseas spelare alltid ser till att slippa undan landskamper med sina respektive landslag. Antingen så skadar dom sig lätt precis innan landslagsuppehåll och är tillbaka direkt efter landslagsuppehållet eller så struntar de helt och hållet i att åka (som du kan läsa i första artikeln). Okej, inte helt och hållet, men de ser till att stanna kvar i London och undvika onödiga skador. Skador som väldigt ofta drabbar spelare som spelar i toppklubbar. Om RvP skulle använt sig av samma taktik skulle han just nu varit hel frisk och välmående, men det är han inte.Den andra artikeln (krönikan) handlar helt enkelt om deras fans som jag anser vara de sämsta i hela Premier League (något som jag inte är ensam om att tycka). Snobbiga, arroganta, hatiska och dåliga.

2009-12-15 @ 22:09:32
Postat av: GunAk

1 Chelsea 37

2 Manchester u 37

3 Aston Villa 32

4 Arsenal 31

det lysser man u har 2 spelade matcher mer o aston villa en kanske (nt säker) chelsea 1 macth meeeeer

2009-12-15 @ 23:19:52
Postat av: Paul

Grymm blogg, varje dag nått nytt och intressant. Föresten klockren avsluting på dagens blogg om det med chelski :D"varför jag hatar Chelsea. Ni hittar dom här och här. Tack för mig! Hej!"Burnley here we come!

2009-12-15 @ 23:47:00
Postat av: r09

vinner vi burnley , hull , villa och pompey kåmer vi ligga bra till

2009-12-16 @ 00:58:56
Postat av: Leif

Hur länge skulle Traore bli borta????

2009-12-16 @ 07:56:39
Postat av: Kicken

@Leif: Ingen aning. Det har inte satts ngt datum på honom än.

2009-12-16 @ 08:26:34
Postat av: Stralle

Skadorna är ett mysterium.. Alltid Arsenal som drabbas hårdast. Skulle vara intressant om man fick en insyn på hur mycket de faktiskt tränar under säsongen eller om ekonomin är så dålig (vet att den inte är det) att inga massörer, läkare m.m. finns tillgängliga, ibland börjar man ju undra :(

2009-12-16 @ 10:33:34
Postat av: Malin

Först och främst vill jag bara säga GOOO GUNNERS ikväll.:)

Sedan tänkte jag på skadorna. Det är faktiskt helt otroligt att så många är skadade. Dock är det ju faktiskt inte bara Arsenals spelare utan t.ex. Man us hela backlinje blev ju skadade samtidigt förut.

Men sjukt är det. Man frågar sig om det är spelarna som är mer skadebenägna än andra? ÄR det fel uppvärmning? Får dom inte den behandlingen dom ska ha och därför skadar sig igen? Något svar måste det finnas, och jag tycker verkligen att Wenger skall lägga resurser på att forska om det. För om vi ska v ara helt ärliga. Vad vill vi vinna en match med: Arsenals original lag med alla spelare vi har nu idag som är friska? Eller en massa nya köpta spelare? Wenger har ju jobbat hårt med alla spelare och det vore synd att behöva köpa in nya bara för att någonting är fel inom kategorin skador.

Jag tycker även som honom att vi egentligen inte behöver en ny anfallare, vi har både RVP, Bendtner och Arshavin som central och alla de kan utvecklas mer och ÄR redan bra.Dessutom har vi Eduardo och Vela som om nått år eller så kan vara toppforward med rätt vägledning. Men ska det vara någon ska det vara någon som Villa, Torres eller Zlatan. Alltså en världspelare. För jag tror inte vi fans klarar av en "han blir nog bra om 3-4 år" spelare igen.2009-12-16 @ 12:16:41
URL: http://makemesway.blogg.se/
Postat av: ...

jag tror det är så att fergusson smyger i någonting i våra VBs drycker så att dem får benskörhet i sitt vänsterben,likadant med van persie :O

2009-12-16 @ 21:36:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0