WE'VE GOT CESC FABREGAS!


Den 27 december 2009

Premier League | Emirates Stadium
Arsenal - Aston Villa
3 - 0

[Fabregas '65 + '81, Diaby 90]

Hej
kära bloggläsare. Matchrapporten är idag lite försenad på grund av att ett jävla pucko till en älg känt sig lite nere och således ställt sig framför ett tåg som stod fast mitt ute i ingenstans i fyra jävla timmar. Jag hoppas det inte gör någonting att inlägget blev försenat.

Så, vi spelade trots allt en match idag och det var inte vilken match som helst. Det var en match mot seriens formstarkaste lag. Aston Villa kom till spel med en oerhörd självsäkerhet och med fem raka vinster i bagaget. Arsenal kom till spel utan Fabregas. Det bådade inte gott, det bådade inte gott alls. Skulle Arsenal lyckas rå på det formstarka Aston Villa och skulle man lyckas få hål på ett av seriens bästa försvar som inte släppt in ett enda mål på 4,5 matcher? Frågorna var många och svaren uteblev ... nästan.

I matchminut '57 blev en spelare inbytt, men det handlade inte om vem som helst. Det var ingen annan än vår alles Francesc Soler Fabregas som byttes in. Många frågade sig om det var värt att riskera Fabregas hälsa för att vinna den här matchen. Efter att slutsignalen ljudit så var det ingen som tvivlade på Wengers chansning att byta in en halvskadad Fabregas. Han hade på egen hand dödat Aston Villa med två superba avslut. När han hade gjort sitt så byttes han ut till stående ovationer för att inte riskera ytterligare skador.

En strålande Diaby satte i slutminuterna trean för att sätta pricken över i:et och det avslutade en härlig match! Det var många som var väldigt ovissa gällande hur matchen skulle sluta. Det med tanke på hur generösa vi varit i försvaret, men just försvaret spelade oerhört stabilt och kompakt och det var någonting som gladde mig oerhört. Aston Villa tilläts inte få en enda klar målchans och trots att många av deras spelare var slutkörda så kändes inte 1-1 alltför långt borta. Istället lyckades Arsenal sätta tvåan och känslan som infann sig vid andra målet var underbar! När Walcott kom rusandes på kanten började man sakta ställa sig upp för att sekunden senare explodera av glädje. Fabregas hade gjort det igen!

Fabregas sätter tvåan bakom Friedel!

, det var många arsenalsupportrar runt om i landet som var oroliga inför det här mötet och det med all rätt. Istället för att ännu en gång behöva deppa för en förlust stod vi där efter nittio minuter och var euforiska över Arsenals och framför allt Fabregas insats. Sanningen är att Arsenal haft bäst form av alla topplagen (om vi exkluderar Aston Villa) de senaste omgångarna då vi skyfflat hem hela 13 av 15 poäng de senaste fem matcherna. Det är inte dåligt mina vänner, för nu befinner vi oss enbart fyra poäng bakom Chelsea med en match mindre spelad. Om vi lyckas vinna den är vi enbart en poäng efter serieledarna och en poäng är ingenting. Men, nu till omdömen och betyg!


Almunia (7/10) - Efter att ha kritiserat honom i ett flertal matcher så verkar den gamle Almunia hitta tillbaka till förra säsongens storform. Nu tar jag i för mycket och det vet jag själv, men faktum är att Almunia var mer än stabil idag. Han var lugn och stabil vid alla lägen och dominerade luftrummet fullständigt. Han gjorde dessutom en matchavgörande räddning vid 1-0 och ja, det går inte att kräva så mycket mer från honom. Gjorde en bra insats!

Sagna (6,5/10) - Sagna brukar inte göra för mycket väsen av sig och så var det även idag. Han är en viktig spelare och det visar han ständigt med sin spelförståelse och sitt hemåtjobb då han faktiskt är en av få spelare som nästan alltid jobbar hemåt, oavsett vad som händer framåt. Till och med om han gjort en idiotlöpning upp till straffområdet så är han alltid med på noterna bakåt och sådant uppskattas.

Gallas (6/10) - Gjorde inget märkvärdigt och ska heller inte göra det som mittback. Stabil och lugn idag!

Vermaelen (6/10) - Samma här!

Traoré (7/10) - Jag kan erkänna att Traoré inte är en av mina favoritspelare och jag har tidigare varit väldigt kritisk mot hans insatser, men nu börjar även jag finna storheten i honom. Han är ingen sensationell vänsterback och kommer antagligen inte bli det heller, men på senare tid har han börjat göra allt bättre insatser och han har tydligt visat att han håller på den absolut högsta nivån. Idag var han väldigt bra och bara den fina passningen till Walcott som senare skulle assistera Fabregas till 2-0 är värd en sjua i betyg. Riktigt bra i både offensiven och defensiven i dagens match!

Song (8,5/10) - Jag älskar honom!

Song ser till att avvärja en eventuell retur!

Denilson
(6/10 - utbytt i matchminut '57) - Gör en helt godkänd insats. Jobbar väldigt mycket i det tysta (precis som vanligt) och gör överlag en bra insats.

Diaby (9/10) - Ni har sagt att jag snålat med betygen för mycket, men här får ni lite mersmak i vad jag är beredd att ge spelare som spelar bra i fortsättningen. Diaby var strålande idag! Han tacklade, jobbade hem, var farlig i offensiven, utmanade gång på gång och krönte sin insats med ett vackert mål! Det har gått flera ljusår sedan Diaby senast gjorde två kanoninsatser i rad, men nu har han gjort det och jag hoppas innerligt att det här håller i sig. Om Diaby skulle prestera så här i varenda match skulle han nästan vara given i vilket lag som helst i världen.

Nasri (7/10) - Gör en väldigt bra insats! Ständigt farligt och leker väldigt ofta upp sina motståndare på läktaren med sin teknik. Väldigt nöjd med honom idag!

Arshavin (6,5/10) - Kämpade stenhårt i nittio minuter men förblev osynlig under hela matchen. Han är dock alltid farlig så fort han får bollen och är ett ständigt hot för varenda försvar i världen.

Eduardo (5/10 - utbytt i matchminut '63) - Enda spelaren som får ett betyg under normalbetyget. Jag vet inte vad Eduardo behöver. Han har visserligen gjort mål i varannan match han startat, men hans insatser är långt ifrån bra. Vi alla vet vad han har inom sig, men just nu så behöver han mer självsäkerhet. 07/08 var han en av de bästa avslutarna i ligan och om vi skulle fått se en Eduardo från 07/08 idag skulle vi fått se minst ett mål. Han gör ingen dålig insats, men han kan så mycket bättre!

Fabregas (10/10 - inbytt i matchminut '57, utbytt i matchminut '83) - Inbytt, målskytt, målskytt igen och utbytt. Allt på 26 minuter och då får vi komma ihåg att det enbart var 16 minuter mellan målen. Fabregas gjorde allt! Det finns spelare som är ovärderliga för sina lag i princip i varje lag. För Arsenal är Fabregas ovärderlig och jag hoppas innerligt att han stannar hos oss hela sin karriär. När han kom in gav han laget en helt annan dimension och självsäkerhet. Fabregas är Gud! I alla fall i Arsenal!

Fabregas sätter frisparken!

Walcott (6,5/10 - inbytt i matchminut '63) - Gjorde en bättre insats än förra gången och passningen fram till Fabregas var millimetersäker. Kunde med ett bättre avslut även blivit målskytt. Allt kommer att komma så länge han håller sig skadefri säsongen ut.

Ramsey (inbytt i matchminut '83 - spelade för lite för att bli betygsatt)!Matchens tre kanoner:

  • Fabregas - Vad ska man tillägga? Fabregas är ... bäst!
  • Diaby - Gör en strålande insats och det är inte mycket som saknas för att få full pott från min del! Hoppas bara hans form håller i sig och att han håller sig skadefri!
  • Song - Vem annars?Matchens sp*rsspelare (spelare som behöver putsa sina kanoner):

  • Eduardo - Nej, han gjorde inte en urusel insats, men Eduardo kan mycket bättre och förutom självsäkerheten så vet jag inte vad som saknas. Han har fått bra många starter på sig att bevisa att han är värd en plats i startelva och han har hållit sig relativt skadefri på sistone. Kan han höja sig i framtiden må tro?


Glöm inte bort:

Erik Grönwall! Nej, jag skämtade! Glöm inte bort Wengers matchcoachning! Att byta in en lagkapten (aka lagets viktigaste spelare) som är halvskadad för att försöka vinna en match är någonting som väldigt få tränare vågar. Wenger chansade och det gav jackpott direkt!Mina sista tankar:

Som jag skrev i början är vi nu bara fyra poäng efter Chelsea och vi har dessutom en match mindre spelad. Om vi vinner den matchen befinner vi oss enbart en poäng efter serieledarna och en poäng är absolut ingenting. I och med de afrikanska mästerskapen kommer Chelsea tappa flera tunga pjäser och de lär fortsätta tappa poäng, så vi har nu ett gyllene läge att arbeta ikapp och gå förbi Chelsea! Vi tappar visserligen en Song som aldrig underpresterar, men istället för att vara bittra över förlusten av Song - och Eboue - så bör vi titta på vilka spelare Chelsea tappar. Det är inte lite roliga namn det!

Kan Wenger höja laget ytterligare?
Nu ser vi fram emot matchen med Portsmouth och vi får hoppas på tre nya färska poäng! Kom nu även ihåg att hålla tummarna för att Fabregas inte slet upp sin tidigare skada! Det kan bli en otrevlig överraskning att läsa skaderapporten imorgon, men vi får hoppas att allt är bra med honom! Tack så mycket för att ni läser bloggen, ha det så bra!

Kommentarer
Postat av: adam

Cesc är sanna dina ord, Gud!

2009-12-28 @ 00:22:02
Postat av: Danne

Jag är nog kär i Fabregas :D

2009-12-28 @ 00:46:54
Postat av: Johan

Fabregas är dominant!Tycker att Gallas förtjänar en 6:a men Vermaelen borde ha högre. Tyckte han gjorde en strålande insats och den situationen när han täcker bollen från Agbonlahor borde bara de vara en 10:a :)

Menmen det är bara lite småsaker. Nu gäller de att ta pompey!

2009-12-28 @ 00:50:07
Postat av: arsenalfan

@danne: bög elr skoj?

2009-12-28 @ 01:01:10
Postat av: Song

Jag har faktiskt under de senaste månaderna börjat utveckla lite homoerotiska känslor jämtemot vår kapten. Trotts att jag har en flickvän.Nått somvar väldigt roligt var att vårt mittfält funkade väldigt bra även utan Fabregas.Det kändes väldigt tryggt.Om jag ska vara lite negativt grämer jag mig lite över att Traore är vänsterback och kommer därför förmodligen inte slå sig in i laget på allvar. Tänk om han varit högerback. Synd, jag gillar honom.

2009-12-28 @ 01:31:04
Postat av: Huntarn

Precis som Johan tycker jag Vermaelen borde fått högre, han var dominant. Ditt resonemang angående Arsahvin kan jag inte hålla med om. Kan inte minnas en passning rätt från hans sida, han känns allmänt loj och "okreativ". Visst springer han och kämpar. Men han ska skapa chanser med bollen, inte jaga tillbaka den.

Följer din grymma blogg varje dag! ;)

2009-12-28 @ 01:35:30
Postat av: Man u ftw

Jag är man u supporter. Klickar in på bloggen då och då¨, en sak jag undrar är varför alltid arshavin elr hur det stavas får så höga betyg...Enligt mig gör han kanske 1 bra match utav 3 känns det som. Visst han kliver fram i de stora matcherna ofta men mot de mindre lagen är han inte speciellt bra..Skulle vilja jämföra honom med berbatov (inte kropps/spelmässigt) men mål/formen...Tycker folk överskattar honom väldigt mycket.2009-12-28 @ 01:44:08
Postat av: Song

Arshavin är en bättre spelare än Berbatov sju dagar i veckan. All heder åt Sir Alex men där spenaderade han pengarna åt helvete fel. Att man inte behöll Tevez istället kommer förmodligen förbli ett stort mysterium.Jag tänker absolut inte neka till att Arshavin har underpresterat kraftigt. Men om du kollar statistik så har Arshavin fortfarande gjort både fler mål och fler assist än Berbatov. Samma sak gäller för resten av Uniteds lag bortsett från Rooney. Och Giggs om man räknar assister, i PL.Faktum är att Arshavin tillsamans med Lampard, har gjort näst mest mål av alla mitfältare i ligan. Trotts som sagt en ganska tveksam form.

2009-12-28 @ 03:24:25
Postat av: Fredrik

Grym match igår, och precis som alla andra, gudförklarade jag Fabregas igår. Måtte mannen inte bli skadad nu...Den lågmälde älgen som ditt tåg stötte på igår, Kicken, höll nog på Aston Villa. Stackarn...

2009-12-28 @ 04:50:30
Postat av: Danne

arsenalfan, skoj självklart. Men att se Fabregas spela fotboll är bland det finaste mitt öga kan se, fyfan vilken spelare.

2009-12-28 @ 05:07:24
Postat av: Fredrik

Haha vad tror ni om den här "supportern" då? Är han en äkta Gunner? =)Från Fotbollskanalen:"jag älskar arsenal men måste erkänna att man u är bästa laget i världen. roony, berbatov,valencia,evra,vidic,fletcher,carrick.. dom är tyvärr 5 ggr så bra som arsenal. hoppas arsenal köper bullard, boateng, perea, mohamed.. om vi köper dom har vi kanske chans att komma på övre delen av pl. som sagt, jag älskar gunners<3"undertecknat - jag älskar ArsenalHaha, vilken stolle, tror han att någon köper att han är Gunners-supporter? Sicken idiot...

2009-12-28 @ 07:26:37
Postat av: kicken

@Man U ftw: Arshavin fick normalbetyg (6) vilket inte alls är högt. En sexa betyder att han varken gjorde någon bättre eller sämre insats, alltså att han bara var okej/godkänd.@Fredrik: Hahahaha, Bullar, Boateng, Perea, Mohamed - hahaha!

2009-12-28 @ 11:24:09
Postat av: Virre

Det är lite roligt vad man kan vräka ur sig efter ett mål. Igår efter Fabregas frisparksmål hoppade jag upp ur soffan och skrek "VILKEN LEGEND, VILKEN LEGEND!" Ångrar det inte en sekund efteråt.Även då jag följt arsenal ganska länge (började heja på laget när jag var 7 år då jag fick en Bergkamptröja men började följa laget mer intensivt lagom till säsongen 02/03 så jag fick uppleva den magiska säsongen 03/04 som "riktig" supporter!) så kan jag bestämt hävda att Fabregas redan nu är en legend i vår klubb, kanske inte i samma klass som Henry, Adams, Wright, Begkamp, Pires m.fl men bra nära! Det är smått otroligt vad han lyckades med under 26 minuter. När han direkt gick in och sköt en sträckt vrist från lite mindre än halva plan direkt mot mål visade bara vilken vilja han hade! Hans målfirande efter frisparken...vad ska man säga? "VILKEN LEGEND, VILKEN LEGEND!" kanske?

2009-12-28 @ 11:43:54
Postat av: Skullan

Fabregas är kungen!

Han slår aldrig en passning i djupled om han inte vet att det med största sannolikhet kommer att bli en farlig målchans. Många andra mittfältare slår bollen när första bästa anfallare sticker i djupled men han drar ju oftast med sig 1-2 försvarare, istället utnyttjar han luckorna som bildas och antingen får en farlig frispark som igår eller petar till en spelare med mycket bättre chans att göra mål än den som hade det första läget(Sjukt lång mening jag vet.). Han är så sjukt kylig och rutinerad för sin ålder.

Vill inte ens tänka tanken att han är skadad :(Cesc for president!Måste också instämma att Diaby var grym igår och traore gjorde en grym insats för att vara tredje vänsterback.

Tyckte Eduardo var värd lägre betyg, helt värdelös i anfallet igår. Hoppas han kan få tillbaka självförtroendet och killerinstinkten.

2009-12-28 @ 12:28:12
Postat av: Mikael

Song håller på att utvecklas till en riktig gigant alltså, Vermaelen spelade riktigt bra och aggressivt, Diaby var riktigt grym och Cesc är bara så jävla grym. Riktigt bra spelat av laget igår.

2009-12-28 @ 12:57:52
Postat av: Sull

Kan inte annat än älska Fabregas! :)Så roligt att läsa på fotbollskanalen, alla Barcafans som blir sura på Wenger för att han bytte in Fabregas trots en skada, så jävla roligt :D

2009-12-28 @ 14:05:26
Postat av: Man u ftw, till song

Håller med dig om att det var bortkastade pengar att lägga på berbatov, men ifall han kommer igång som han var i tottenham med keane så är han magnifik. Dom två var helt underbara att kolla på i deras tid i spurs. Inte för jag gillar spurs men det är inte poängen. Men känns som arshavin inte har den där motivationen, tex kämpa när han tappat bollen och så, samma gäller berbatov.Tycker bara han blir så ENORMT ÖVERSKATTAD.

2009-12-28 @ 15:23:46
Postat av: Robin

Helvete också att fulham inte vann, det var ju så nära. Hatar Chelsea asså. De sa först att det inte var någon som helst chans att drogba skulle spela och så gör han det iaf och sen så ska de värva i januari även fast de lovade att inte göra det, har chelsea några svåra matcher kvar nu? De måste ju förlora några till, hoppas jag iaf.

2009-12-28 @ 18:04:35
Postat av: iNke

Man u ftw:Kom ihåg att man får två Arsjavins till priset av en Berbatov. Sett i ljuset av detta är det bulgaren som är sjukt mycket mer överskattad.

2009-12-28 @ 18:13:15
Postat av: Virre

@Robin: Jag ogillar också Chelsea men att hata dom för att de spelar Drogba, en av världens bästa spelare är väl inte så konstigt!? Eftersom Elfenbenskusten godkände det så är det ju ännu mer klockrent. Sen att de handlar i Januari är väl heller inte så konstigt, de liksom oss behöver också förstärka. Specielt när Drogba försvinner under Afrikanska! Tror knappast de LOVAT någon att inte handla i januari + att de inte behöver ta hänsyn till någon om de vill värva eller inte!Men att de kommer tappa poäng det tror och hoppas jag med!Trevligt att stöta på ett unitedfan som kan argumentera med vett och inte bara "vi vinner jämt, arsenal suger hahaha ni köper bara barn bla bla bla". Om jag själv ska ge mig in i den debatten så kan jag hålla med att Arsjavin väldigt ofta är osynlig under stora delar av matcherna men ibland blixtrar han till och då är han riktigt bra!

2009-12-28 @ 18:29:23
Postat av: Man u ftw, till iNke

Jag har aldrig jämfört berbatov med arshavin hur dom spelar vad de kostade osv, utan bara att de verkar ha den där omotiverade moralen.2009-12-28 @ 21:46:22
Postat av: Song

Man u ftw:

Både Arshavin och Berbatov har en spelstil som stundtals kan uppfattas som aningen nonchalant, ja. Tycker dock att Berbatov är snäppet värre. Om du såg Villa matchen i söndags kämpade Arshavin som ett djur, samma gäller mot Liverpool.

2009-12-29 @ 00:00:02
Postat av: Smsa Låna

Fin blogg du har! Har du designat den själv? Om inte, var hittar man isåfall designen du använder? Tack :)

2011-07-20 @ 06:58:34
URL: http://smsalåna.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0