En hel del transferrykten + annat smått&gott!

God dag på er alla. Jag hoppas sommaren flyter på bra för er och att ni gjort ett och annat roligt i det underbara vädret (om vi bortser all regn och åska). För Arsenal väntar Emirates Cup och jag vet att en hel del svenskar passar på att åka nu när det ändå är sommar och de flesta har sparat ihop pengar. Hur det går får vi se, men just nu handlar det mesta om vi kommer köpa en spelare eller ej. Ja, jag tycker det är aningen tråkigt att skriva om transferrykten med mera, men tyvärr är det det enda som händer just nu.

I går publicerade Independent en artikel på sin nätupplaga om att Wenger var efter De Rossi och det med £30 miljoner. Hur orealistiskt det än låter måste ni veta en sak om just det här. Saken är att Independent är en tidning med hög kvalitet och deras nätupplaga lika så. De masspublicerar aldrig rykten och de publicerar heller inte rykten som är lösbaserade. Vi skulle kunna likna Independent med ... Svenska Dagbladet som ett exempel. Så att det kommer från en väldigt bra källa säger det mesta, men tyvärr kan vi sluta drömma redan nu eftersom De Rossi spelade för Roma i går och blev således cup-tied. I ärlighetens namn så vet vi alla att Wenger aldrig skulle köpa en spelare för hela £30 miljoner. Det finns inte på våran planet helt enkelt, vem spelaren än är. Däremot skulle nog ingen vara mot ett sådant köp. Men men, det är en helt annan sak. Ni som vill kan fortsätta drömma om De Rossi, vi som är realister vet att det inte ens kommer komma på fråga.


Drömmar brukar inte förverkligas....

Jag skrev om de konstiga gesterna Eboué visade i matchen mot Hannover 96, men jag håller fast vid det jag sa. Jag tror fortfarande det var av ren generositet som han kastade ut tröjan och skorna. Som ett hejdå helt enkelt. För det är tydligen (jag måste tyvärr använda begreppet tydligen äckligt mycket) så att Fiorentina och Arsenal är ganska långt ifrån en deal. Någonting som glädjer mig väldigt mycket. I ett lag som Arsenal så har man råd att tappa max två spelare per sommar. Vi har redan tappat våra två. Eboué ska stanna, oavsett vad folk tycker. Han förser med så mycket mer än djup och positiv laganda. Fiorentina har just nu bjudit £6 miljoner för att köpa loss Eboué, medan Arsenal vill ha något runt £9-10 miljoner. £6 miljoner är verkligen ett pissbud om ni vill ha min kommentar till den affären.

Ni som drömt om Hangeland kan även ni sluta drömma, tyvärr. Hangeland blev precis som De Rossi cup-tied i går. Det betyder naturligtvis inte att man inte kan köpa spelaren, men att inte kunna använda oss av ett nyförvärv i Champions League säger väl sig självt. Dessutom behöver vi fortfarande inte förstärkning i försvarspartiet, trots att ett nyförvärv skulle vara välkomnat av fansen.

I början av sommaren blev vi starkt förknippade med Blaise Matuidi. Nu har ryktena satts igång igen och det känns som det är den affären som känns mest sannolik att gå igenom. Vi skulle få honom för en rätt billig peng och dessutom skulle han tillföra laget en hel del. Om vi dessutom skulle få tillbaka Vieira så skulle vårat mittfält vara bra förstärkt jämfört med tidigare. Men vad som händer med Matuidi kan vi inte spekulera om så mycket just nu, då det saknas väldigt konkreta källor. Om vi kommer lägga ett bud så kommer vi med stor sannolikhet köpa Matuidi, oavsett om första budet blir förkastat eller ej. Låt oss bara hoppas att Matuidi är förberedd på en eventuell flytt.


Blaise Matuidi - ännu en gång förknippad med en flytt till Arsenal.

Aaron Ramsey har imponerat som bara den under försäsongen och walesaren har nu siktet inställt på vad hans personliga mål är inför nästa säsong - ta en plats i startelvan. Han säger följande:


"I definitely feel ready to push for the first team. Obviously the first year, especially the first few months, were quite surreal. It took me a bit of time to get used to things. But now I know what to expect and I'm ready to go. "

"I'd like to play in every game but I will try my hardest to get into the starting XI and put pressure on the manager to pick me. That's my target for the new season."Ramsey är talangfull och det har vi inte minst sett prov på under försäsongen. Personligen har jag börjat gilla honom allt mer och mer. Men hans personliga mål är lite för höga. Det kommer ta tid för en spelare som honom att ens konkurrera om en plats i förstaelvan, men men. Vi vet hur det gick när Fabregas fick chansen, men då var Fabregas en exceptionell talang och en av de största (talangerna) i världen. Ramsey är inte där än, men han kan mycket väl komma att bli en startspelare inom några år.

Well, om det är någonting som gör mig aningen depressiv så är det att Wenger vill ha Chamakh (läs hela artikeln). Jag förstår verkligen inte vad han hittar i Chamakh som skall vara så speciellt. Vi har just nu spelare som är bättre än Chamakh och jag själv tycker till och med att Vela skulle gå före Chamakh. Det är faktiskt en av de få nyförvärv jag inte skulle vara glad över för tillfället. Vi har anfallare nog och om vi ska köpa en anfallare så måste det vara en som kan ta en plats i startelvan direkt. Det är få sådana ute på marknaden som skulle passa både ekonomiskt och yrkesmässigt, men Huntelaar är en av dessa. Tydligen ska Chamakh kosta runt £12 miljoner medan han kan få en enormt (sjukt, äckligt, väldigt, gigantiskt...) mycket bättre striker för £15-17 miljoner. Och trots att jag själv inte tycker Huntelaar passar in i våran spelstil, så kan ett 4-3-2-1 ändra den saken väldigt snabbt. Jag hoppas verkligen inte vi värvar Chamakh.

I samma artikel som jag länkade här ovan (Wenger vill ha Chamakh) så sägs det att Clichy kan komma att missa början av säsongen. Jag vet inte hur uppdaterade deras källor är, men Clichy sade redan i går (eller om det var i förrgår) att han själv ser honom spela i Emirates Cup. Dessutom har han varit med och tränat med laget i Österrike hela tiden. Jag frågade mig själv och er om ni eller om jag visste något om Rosicky. Nu verkar det som om jag vet var han var. Det är så att han faktiskt varit nere i Österrike, men tydligen skall han ha kört mycket individuell träning och mycket gym för att biffa upp sig lite inför nästa säsong. Det låter helt rimligt och det sägs även att han kommer vara delaktig i Emirates Cup. Hoppas, hoppas, hoppas!


Cesc i matchen mot Hannover 96.

Sist men inte minst så har Fabregas fått göra "grovjobbet/skitgörat" i och med att han ännu en gång fått neka till alla rykten som finns att han skulle vara på väg bort till Arsenal. Den här gången känns det dock som han är aningen frustrerade över att få säga samma sak om och om igen. Våran kapten säger följande:


“I am not sure how many times I need to talk directly about my commitment to Arsenal as I continue to say the same thing over and over again. "

"It appears that every time I have spoken to the Spanish media recently, my words have bounced back to England, leaving question marks about my future. So, for anyone who is unclear or may have misunderstood what my position is, let me make myself absolutely crystal clear – I am whole- heartedly committed to Arsenal and my future lies with this great club.”Jag tycker synd om honom att han måste dementera gång på gång, men det är någonting som han och Arsenal är tvungna att leva med. Men men, det finns inte så mycket att göra åt saken. Tack för att ni läste, mer i morgon! Ha en underbar kväll!

Paddy tillbaka till Arsenal? + funderingar + presskonferens med "King Kolo".

God kväll! I dag kör vi gång direkt, pang på rödbetan bara! Ian Wright har nyligen sagt att han hört att Paddy är på väg tillbaka till norra London och till Arsenal, klubben i hans hjärta. I sådana fall skulle han få ett pay-as-you-play erbjudande, precis ett likadant som Michael Owen har i Manchester United. Om jag kommer ihåg rätt så hade även Dennis Bergkamp ett sådant kontrakt de sista åren/det sista året han spelade i Arsenal. Så, som ni vet finns det två sidor av den här dealen, om den ens skulle bli av, vilket jag inte ser som omöjligt, men som väldigt osannolikt. Den ena sidan av dealen skulle innebära att vi får tillbaka en arsenallegend, en man som alla hyser respekt för och som många i vår trupp ser upp till. Vi får en spelare som erbjuder rutin och erfarenhet samt intelligens. Den andra sidan av dealen är att vi får en spelare som varit väldigt skadedrabbad de senaste två åren och som haft väldigt svårt att försöka ta en plats i Inter. Vi får en spelare om i stort sett suttit på bänken mer än halva säsongen och vars glansdagar är över för länge sedan. Så, vilken sida väljer ni?


Vem hoppas inte på en repris på dessa scener?

P
ersonligen ser jag det bara som positivt så länge han får ett pay-as-you-play-kontrakt. På så sätt slipper vi betala stora löner samt att vi får en spelare som kan lära upp våra unga spelare. Dessutom får vi in en ledargestalt i omklädningsrummet och en man som väldigt, väldigt många spelare i Premier League hyser respekt för. Frågan är bara om han håller, hur han håller och hur han skulle hantera att sitta på bänken igen (för det skulle han få göra). Däremot finns det stor chans att han får starta i FA-cupen och i enstaka ligamatcher samt hoppa in en hel del. Fansens reaktion vet jag redan, fansen älskar det här och älskar Paddy lika mycket som förr. Detta inkluderar även mig. Men frågan är hur villig Wenger är att värva en gammal (läs: gammal som i ex-arsenal) spelare. Han har aldrig riktigt velat det, men samtidigt har aldrig de spelare som fortfarande skulle göra ett bra intryck i Arsenal en andra gång inte funnits tillgängliga.

O
m Vieira skulle komma tillbaka så behöver vi fortfarande en till värvning vilket är det enda jag ser som negativt. Samtidigt skulle nog Wenger lägga ifrån sig plånboken om han värvat Vieira. Det finns som sagt väldigt många positiva respektive negativa sidor av en eventuell Vieira-återkomst. Men i slutändan skulle det bara göra gott för klubben och jag innerst inne hoppas jag att han kommer tillbaka, trots att han är långt ifrån den spelare han var.

Angående pengar och eventuella övergångar - som är ett ständigt diskussionsämne under sommaren - så har Wenger sagt följande:


“I feel we are strong enough but if we can add then we will do it. In England people think that all the problems can be sorted out by buying players. I believe the biggest target is to work hard in training, improve what we can improve and have confidence in the players that we have."

“If we need to add then we will. We have money available so for us it is now [important] to spend it in the right way when we do it or if we do it. But unfortunately I cannot tell you that we are close to signing anyone at the moment.”Det här påminner mig enormt mycket om liknande uttalanden han gjorde i vintras. Han sade i stort sett exakt samma sak. Alla tror att värvningar är enda lösningen, hård träning, kommer spendera om jag hittar den rätta spelaren osv osv. Innerst inne vet han nog vad han kommer göra. Jag är 100 % säker på att Wenger är den enda i världen som vet vad som kommer hända de närmsta veckorna. Inga rykten eller spekulationer kan ändra på den saken. Frågan är bara vad han tänker. Förra gången han sade liknande saker värvade han Arshavin. Jag ser mer än gärna en repris. Frågan är bara vilka spelare som är tillgängliga då många redan bytt klubb, skrivit under kontraktsförlängningar etc. Mitt förstaval är fortf. Inler eller Toulalan, men har ingenting emot en sådan spelare som Matuidi. Egentligen är jag i det skede där jag inte bryr mig om vi värvar så länge vi värvar. Men låt oss hoppas att Wenger vet vad han gör. Vi får helt enkelt vänta och se.


Inte mycket tid kvar nu!

Det är rätt så konstigt hur snabbt och tyst ryktena om Huntelaar försvann, är det inte? Alla var enormt taggade och det kändes som en övergång var nära, men så sa det bara plask och ingen snackade mer om det. Transferfönstret är dock ett tag ifrån att ta slut så Huntelaar kan mycket väl skriva på för en annan klubb, men Arsenal känns det inte längre som det blir. Vårat visat intresse var helt enkelt för lågt medan medierna skrev upp det som bara den. Wenger säger själv att ingen övergång är för tillfället nära och det säger väl allt om läget just nu. Vi har helt enkelt ingen spelare på ingång, men när väl Wenger satt sig vid sitt skrivbord i London (om han redan inte gjort det), så lär saker börja hända.

I går spelade vi ett sorts 4-3-2-1 som ibland påminde om både 4-4-2 och 4-3-3. Hur som helst var 4-3-2-1 ett intressant system och med tanke på att Wenger spelade ett liknande system mot både "korpenlaget" samt SH så har jag alla anledning att tro att det är vårat nya spelsystem som vi kommer börja spela med. Backfyran förblir kompakt medan tre mittfältare styr mittfältet, där de även kan få support av de två spelarna som spelar antingen bredvid eller bakom den ensamma strikern och vice versa. I går var det Bendtner till höger och Eduardo till vänster med RvP längst upp. Det fungerade faktiskt enormt bra i första halvlek och Hannover 96 blev ständigt utspelade på egen planhalva. Det är enligt mig ett enormt intressant spelsystem som mycket väl kan fungera i Premier League så länge vi har spelare som håller för det. Just nu har vi det, men en-två skador till och det brister.

Sist men inte minst får ni se presskonferensen med Mark Hughes och Kolo Touré. Väldigt intressant där han ger ett och annat svar på bl.a varför han lämnade Arsenal. Hur som helst kan vi fastställa att brorsan hade fel ;) Tack för i dag, mer i morgon! (testing...)Vinst över Hannover 96 + Touré klar för City!

Välkomna! Dagens inlägg kommer ännu en gång sent. Jag har inte haft något tidsschema jag går efter och nu på sommaren kan ni förvänta er att inläggen kommer lite då och då, men fortfarande varje dag (i väldigt få fall varannan dag). Så, vad har hänt sen sist? Ett och annat faktiskt. I förrgår vann vi över SH med 5-0 och i dag stod tyska Hannover 96 för motståndet. Resultatet fastställdes till 1-0 och Fabregas var målgöraren efter fint förarbete av både Bendtner och RvP. Målet kom i åttonde minuten och efter målet var det Arsenal för hela slanten. Hela första halvlek kontrollerades av oss och trots att vi vek ner oss aningen i andra så kändes resultatet aldrig hotat.

För er som undrar varför Clichy inte spelat någon match är det på grund av att han inte vill ta risker efter sin ryggskada som stoppade honom i slutet av förra säsongen. Enligt honom själv kommer han dock vara tillbaka till matchen mot Atletico Madrid på lördag. Var Rosicky är och vad han gör har jag ingen aning om. Vi har inte sett honom nere i Österrike och det mesta tyder på att han stannade i London. Frågan är bara varför.


Touré är nu en Cityspelare!

Så, efter inlägget i går så var egentligen det hela klart. Touré var redan då i Manchester och genomgick läkarundersökning. I dag skrev han på officiellt och ansluter till City omedelbart. Tourés agent skulle även ha sagt att Arsenal är historia och Man City är framtiden, rätt roligt? Detta gör att vi nu tappat två spelare från seniortruppen medans vi bara värvat en spelare - Vermaelen. Dock vill jag påpeka det jag skrev i mitt förra inlägg, vi har pengar nu och inte lite pengar för den delen. Ett och annat lär med stor sannolikhet hända när laget återvänder till London för Emirates Cup och Wenger kommer med stor sannolikhet att åtminstone göra en ny värvning. Jag ser helst en defensiv mittfältare av världsklass, precis som jag sagt så många gånger förr. Annars vore det inte fel med en central mittfältare heller. I anfallet har vi inga problem och i försvaret råder det ingen backkris för tillfället, utan det är mittfältet som bör förstärkas, speciellt nu när Nasri är skadad samt Rosicky är ett spöke(?). Om Wenger trots allt väljer att köpa en försvarare (vars sannolikhet jag ser som fifty-fifty just nu) så skulle jag inte ha någonting emot en värvning av exempelvis Hangeland. Vi var efter honom tidigare i sommar och med Hangeland skulle vi få en spelare som inte behöver någon vidare introduktion. Han behöver inte acklimatisera sig och var en av de bästa backarna i Premier League förra säsongen. Dock säger jag det igen - mest av allt behöver vi en mittfältare.


Touré poserar tillsammans med Hughes.

Så, vad tycker jag om att Touré såldes? Jag personligen känner ingenting, vilket är en märkbar indikation på att förlusten inte var så bitter. Det som dock oroar mig är att vi ännu en gång tappar spelare på löpande band. Någonting som inte är bra. Dock har vi en bredare trupp i år och med en till värvning av Mr. Wenger så kommer det se mycket ljust ut inför nästa säsong. Samtidigt har vi tjänat enorma summor på Manchester Citys idioti eller vad man än vill kalla det. De har lagt stora summor pengar på spelare som för visso är bra, men inte av yttersta världsklass. Personligen ser jag att vi går vinnande ur striden. Vi har inte bara fått runt £40 miljoner (plus att vi redan har en tio-femton miljoner kvar) utan vi har även blivit av med en spelare vars attitydsproblem ställde till det för klubben. Sedan kan jag till viss del hålla med de som säger att Tourés bästa år i arsenaltröjan är över, men jag skulle ändå velat ha kvar honom. Men det finns ingenting att gräma sig över. Vi ser ut att ha ett sammansvetsat lag och talangerna har växt till sig ytterligare. Sedan väntar vi nog alla på ännu en värvning. Det ser minst sagt ljust ut, hur mycket vi än skulle gräma oss för spelarförlusterna.

På lördag startar Emirates Cup och vi möter Atletico Madrid samt Glasgow Rangers på lördagen respektive söndagen. Jag är otroligt taggad och ser fram emot bägge mötena. Hittills har vi inte förlorat en enda match och det kan inte ses som annat än positivt. Vare sig vi förlorar eller ej mot AM eller GR så hoppas jag att vi får se ett Arsenal som är ännu ett snäpp bättre. Det har under försäsongen sett bättre ut för varje match som gått och allting ser bra ut. Allting förutom Nasris skada och Rosicky - vart han än är.

Emirates Cup 2009 - utan Touré (som ni ser på bilden).


Om vi tar det absolut sista om eventuella transfers så har Wenger sagt följande:


“At the moment I’m more focused to get everybody fit for the start of the season. We are looking for opportunities as well, but at the moment we still have some pre-season games to see what we really need, and when the time has come we will do something … I wouldn’t like to set any time on that.”Det är väl ... ja ... vanligt snack från Wenger. Det mesta säger mig dock att han inte kommer värva en back, med tanke på hur många vi har. En mittfältare har vi varit ute efter, men det börjar kännas allt mer ovisst. Om vi köper in en spelare av hög klass så kan det göra att spelare som Denilson och Diaby inte får lika mycket speltid som förra året trots att de utvecklats ännu mer. Frågan är vad Wenger tänker göra. Satsa på ett relativt säkert kort (köpa en bra spelare) eller spinna vidare på förra årets klassiska citat i "....would kill players like Denilson, Diaby and Song". Nu var det inte exakt så han sade, men ni kommer nog ihåg vad jag menar.

Det sista frågetecknet får Eboué stå för. Efter dagens match vinkade han något som kan klassas som ett "hejdå" till supportrarna och kastade sin tröja till publiken. Frågan är nu om även han är på väg bort eller om han bara var trevlig mot de österrikiska supportrarna som stöttat Arsenal under träningslägret (då jag antar att det fanns en skara supportrar med till Tyskland). Vad tror ni? Absolut sist får ni lite träningsbilder från hederliga arsenal.com.

Komfortabel vinst över Szombathelyi Haladas + Touré på väg till City?

God kväll får man väl ta och säga. I dag får ni nöja er med ett rätt så sent inlägg, men jag hoppas det inte gör någonting. Så, vi kan börja med att ta upp gårdagens vinst mot laget som har ett omöjligt lagnamn att stava till. Vi nöjer oss med att kalla dem SH. Så, i går spelades tredje träningsmatchen i år. Förra året spelade vi naturligtvis mot samma lag och slutresultatet då blev 1-1. I går vann vi med hela 5-0 (skulle egentligen varit 6-0 då RvP inte var offside vid sista målet). Vi fick se Eduardo back in action, Bendtner göra två mål, Traore imponera och två straffar varav en var av världsklass medans andra var urusel.


Vermaelen fick ännu en gång speltid, denna gången bredvid Gallas.

Inför matchen fanns det dock saker att diskutera. Bl.a sade Clichy att han aldrig sade att Adebayor flyttade för pengarna, men innerst inne vet vi nog att han var kritisk mot affären. Det var bara av ren professionalitet som han valde att ta klargöra sin ståndpunkt. Kvällen före hade det även spekulerats att Real Madrid accepterat ett bud på £17.3 miljoner för Huntelaar, men då inga specifika källor flödade runt på internet, kunde man inte avgöra om så verkligen var fallet. Annars hände det faktiskt inte så mycket mer.

Vi ställde för första gången upp med någonting som liknade ett 4-3-3 som såg ut på följande vis:

Vito Mannone
Emmanuel Eboue - Johan Djourou - Kolo Touré - Armand Traore
Aaron Ramsey - Denilson - Alex Song
Jack Wilshere - Eduardo - Nicklas Bendtner

Så, nu till matchen. Den startade väldigt segt, men kom igång ju längre in i matchen vi kom. Inget lag hade direkt haft något initiativ när Bendtner ser till att nicka (vad annars!) in ledningsmålet efter fint förarbete av Traore. Traore var annars en spelare som överraskade mig väldigt positivt. Han spelade visserligen på sin naturliga position (vänsterback), men där har han inte spelat på ett väldigt långt tag med tanke på att han användes som mittfältare i Portsmouth. Alltså kunde vad som helst hända, men han skötte allting galant. Följde väldigt ofta med upp i anfallen och sköt perfekta krossbollar. Så var även fallet när Bendtner nickade in 1-0. Sju minuter senare såg Eduardo till att vi gick upp i en 2-0 ledning. Han fick ett fint pass av Bendtner varpå Eduardo avslutade med extrem precision. Lågt nere i målvaktens vänstra hörn.


Eduardo var glödhet.

I den fyrtionde minuten fick vi frispark rätt så nära straffområdet. Mannen som valdes till att skjuta var Eduardo. Eduardo var pricksäker än en gång och placerade den i stort sett bredvid målvakten, som han lurade åt ena hållet medan bollen gick åt andra. Tre minuter senare såg Bendtner till att vi gick in i periodpaus med 4-0. Två mål av respektive anfallare och jag tror alla var nöjda.

In i andra halvlek gick vi med följande elva (jag tyckte vi spelade någonting som mer liknade ett 4-4-2 i andra halvlek).

Wojciech Szczesny
Sagna - Gallas - Vermaelen - Silvestre
Wilshere - Ramsey - Senderos - Arshavin
RvP - Eduardo

Mer än ett mål blev det dock inte i andra halvlek. Det kom på straff och var naturligtvis bombsäkert av RvP. Rakt upp i målvaktens högra kryss och vi hade 5-0 i bagaget. Några tiotal minuter senare fick dock SH straff efter att Szczesny några minuter tidigare dubbelräddat (väldigt imponerande räddningar av den unge polacken). Så, vi ville tro att Szczesny även skulle rädda det här. Som tur var behövde han inte ens lägga sig ner. Straffskytten körde en skottfint, men lyckades halka i försöket att göra den och slog den löst till vänster om målburen. Mer mål eller straffmissar blev det inte, utan 5-0 skrevs till slutresultatet trots att ett nickmål från RvP skulle räknats, men det är ingenting att gnälla över.

Efter matchen snackades det om ett och annat. Var någonstans var Rosicky? Var var Clichy? Behöver vi verkligen en ny striker? Och lite annat. Var Rosicky var har jag ingen aning om, men vi får hoppas att allt är okej med honom. Clichy tränade dagen före matchen, så jag tror allt är okej med honom, trots att han inte var med. Kanske hade känningar eller så kände han sig helt enkelt inte redo. Ja, frågan är verkligen om vi behöver en ny striker. Bendtner verkar leverera redan nu och det här kan mycket väl bli hans stora genombrott. Eduardo är tillbaka och ser sylvass ut. RvP är fortfarande en enormt bra anfallare och ännu längre bak i leden har vi t.ex Vela som även han är glödhet för tillfället. Frågan är då om vi verkligen behöver Huntelaar? Personligen är jag varken för eller mot en värvning av holländaren, men jag blir allt mer osäker om vi inte ska skippa anfallaren och istället lägga alla pengar på en mittfältare. Om det blir anfallsproblem får vi se till att köpa i vinter helt enkelt. Men sannolikheten till att vi får problem ser jag som väldigt liten. En annan man som hyllade våra anfallare efter utklassningen var självaste Wenger.


Radarparet Bendtner - Eduardo i fokus.

Samtidigt som Touré utser sin perfekta fotbollspelare ryktas det på att han är på väg bort till City. Enligt källor som Daily Mail ska vi ha överenskommit ett pris på £15 miljoner för Touré. £15 miljoner är ett bra pris, men det är någonting vi inte ska ta så länge vi inte vill ha en repris på förra sommaren. Samtidigt står vi inte och faller om han skulle lämna. För tillfället har vi sex mittbackar i truppen, det är två eller åtminstone en för mycket. Alla ni som skriver att vi just nu behöver en till back är vad jag kallar galna. Att ha sju mittbackar i en trupp är absurt, rent idiotiskt. Det har ryktats om Hangeland och ja, jag erkänner att han är en bra spelare och skulle passa perfekt i Arsenal, men just nu behöver vi inte en till mittback. Vi har inte backkris och vi kommer inte ha det om Touré skulle lämna heller. Visst, kvaliteten på både Senderos och Silvestre kan diskuteras, men sanningen är den att de endast kommer få speltid om vi får en riktig backkris. Vi har Gallas, Vermaelen, Djorou och även Song som enligt mig går före i kön. Om Silvestre/Senderos sedan får en eller två matcher gör mig ingenting, men vi behöver inga nya mittbackar oavsett om Touré lämnar eller ej. Touré ska enligt Guardian genomgå läkarundersökning i kväll. Jag ser nu även att Wenger medgett att affären är timmar ifrån att vara helt klar. Med all sannolikhet kommer Touré då lämna Arsenal.

Däremot skulle det vara enormt tragiskt att förlora ännu en startspelare, trots att vi får ytterligare pengar (frågan är hur mkt pengar vi lär ha då?). Om vi rent teoretiskt sett räknar ihop £25+£15 miljoner + ytterligare £5-10 miljoner som vi tydligen hade erbjudit Fiorentina när vi ville ha Melo så lär vi hamna runt £45-50 miljoner. Låt oss då säga att £10 miljoner gick åt Vermalen samt att £10 miljoner går till avbetalandet av skulderna. Då har vi fortfarande £25-30 miljoner att köpa spelare för. Det är inte en liten summa och om vi lyckas förhandla ner spelare till rätt pris kan vi mycket väl få två spelare, en utav yttersta världsklass, samt någon annan spelare som exempelvis Matuidi. Då kommer jag inte längre tro på all den "bullshit" om att vi inte skulle ha pengar att köpa spelare för.


Bye bye Touré?

Bendtner sade i går att han är en arsenalspelare och att han inte är på väg någonstans. Om ni redan inte visste det före följande quote så har Bendtner sedan barnsben varit arsenalanhängare och älskat Arsenal:


“As far as I know I am totally with Arsenal. This is where I want to be. This is something special and I want to be a part of it. This is the club I want to play with and it has always been that way.”För några dagare sedan ryktades det om att Vieira var på väg till Spurs. Rödknappen skulle ha sagt att han pratat med Henry som rekommenderat Vieira. Hur som helst var det rena lögner då Henry säger det här:


I am Arsenal through and through. I’d never advise anyone to sign for Tottenham. I can’t have Arsenal fans thinking I am helping Tottenham in any way.Det här mina vänner är varför Henry är en legend i den här klubben. Det här mina vänner är varför Henry valdes till den bäste spelaren som någonsin representerat Arsenal. Vidare säger han följande:


"I know how those supporters feel. Like them, I am Arsenal through and through and we all suffer when the team doesn't win anything. All I can say to them right now is to have faith in Arsene and know that the first trophy in five years will be more enjoyable than ever."


Åh, gode gamle Henry, tänk om du fortfarande spelade för oss. Jag kommer för alltid att älska Henry och han kommer nog för alltid att älska oss. För er som fortfarande inte läst mitt inlägg om två levande legender så hittar ni det här. Jag rekommenderar er att läsa det, mycket intressant läsning!

Så, det här är väl allt för i dag. I morgon spelar vi mot Hannover 96 och jag lär missa den matchen pga träning, men jag har andra som täcker upp för mig som tur är. Kommentera gärna och ha en trevlig kväll!

Svar och kommentarer på gårdagens kommentarer + intervju med Grahnen!

Först och främst vill jag bara skriva av mig lite. Det var nämligen så att jag fick aningen tråkigt i går kväll när det slog mig att jag lika gärna kunde surfa in på youtube och lägga dödtid på att se videos. När jag sett trailern till Goal II så fick jag höra en underbar låt (Feeder - Feeling A Moment) varpå jag satte på Spotify och lyssnade på den runt trettio gånger i rad. Samtidigt så började jag se arsenalvideos (mest hyllningar och målkompilationer) och jag vet inte varför, men jag blev så rörd. Det kändes verkligen i hela mig hur mycket jag älskade klubben, laget och spelarna. Just då och just där så sket jag i att vi inte vunnit något på fyra år. Jag älskar sättet Arsenal spelar fotboll på och jag älskar både spelarna och ledarna som står bakom klubben. Jag älskar målen vi gjort och jag älskar våran historia. Jag älskade Highbury och jag älskar Emirates. Jag älskar rött och vitt och jag älskar att se Arsenal vinna.

Men när låten slutade så föll allt ihop. Jag kände hur ödets ironi stod och hånlog mig i ansiktet. Det är trots allt minnena man för alltid kommer bära med sig och minnena från vinnandet av titlar är de största i sin kategori. Att vi inte vunnit något på fyra år gör mig ibland så himla förbannad och besviken på en och samma gång. Vi är åtminstone värda en jäkla titel under dessa år. Jag mindes när vi hade spelare som Campbell, Henry, Ljungberg, Pires och Vieira i en och samma startelva. Varenda lag i hela världen var rädda för att möta oss. Innerst inne visste de att Arsenal kunde slita sönder dem i småstycken. Det är inte ett sådant lag vi är i dag. I dag så blir vi utskrattade av varenda journalist och varenda själ som inte håller på Arsenal. Den som skrattar bäst skrattar sist brukar man säga. Frågan är om vi befinner oss i början av slutet, slutet av slutet eller början på början. Jag hoppas innerligt på det sistnämnda.

Om jag nästa år skulle få se Fabregas lyfta en titel skulle tårarna börja rinna. Jag skulle känna mig så himla glad, oavsett vad som hänt i mitt privatliv. Det skulle vara något att ha med sig ett längre tag, ett minne som man aldrig glömmer. Samtidigt så skulle jag känna lycka ihop med alla de spelare som kämpat så länge för att detta skulle hända. Att få se spelare som Fabregas, Van Persie, Touré och folk som kommit tillbaka från hemska skador som Rosicky och Eduardo få lyfta en buckla skulle innebära så mycket för klubben, för spelarna och för oss supportrar. Glädjeruset skulle vara så otroligt länge och youtube-klippen skulle öka i en raskig takt. Oavsett hur länge man hållt på Arsenal, oavsett hur ung eller gammal man är, oavsett vem man är som person så skulle ni alla känna likadant.

F
otboll är en underbar sport som både kan dela med sig av glädje och sorg. Blåa moln, grönt gräs och vilda ängar är där vi ska höra hemma och där jag även hoppas vi hör hemma efter nästa säsong. Vad som än står i vägen så ska vi lyckas. Jag kommer sitta i min hederliga fåtölj och se varenda match i Premier League och bli fruktansvärt glad för varenda 3 poäng, vare sig det är mot Wolverhampton eller Manchester United. Jag hoppas att jag i mitten av februari ser Arsenal i ledning, för då har vi verkligen ett drömschema framför oss då vi bara möter lag under top 5. Jag hoppas vi kan ta oss långt i CL och äntligen ta hem någon av de inhemska cuperna. Men i slutändan så blir det minnena som hänger kvar, oavsett om vi vinner titlar eller ej. Vem kommer inte komma ihåg Arshavins fyra mål mot Liverpool? Vem kommer inte komma ihåg 7-0 segern mot Slavia Prag? Det är målen, det är matcherna, det är adrenalinet som vi alla suktar efter. Jag hoppas att nästa säsong kommer bli speciell.

Så, nu till gårdagens kommentarer som jag väljer att besvara i dagens inlägg. Först ut var det en fråga om vad jag skulle tycka om ett köp av Kalou från Chelsea. Jag själv gillar Kalous spelstil, men jag är rädd för att det inte är han som är den där spelaren vi verkligen vill ha. Jag skulle definitivt inte ha något emot ett köp av honom, men det känns som han inte skulle passa med våra anfallare. RvP-Huntelaar vore en dynamisk duo med avslutare av världsklass. Ett annat exempel vore t.ex Eduardo-Gignac eller RvP-Gignac som inte skulle vara helt fel. Det jag helst av allt inte ser nästa säsong är ett 4-5-1. I ett sådant spelsystem läggs vikten alldeles för mycket på ett fungerande mittfält och visserligen skulle det möjligtvis fungera om vi hade alla spelare friska, men vi har en tendens att inte ha alla spelare friska. Sedan har vi inte längre kvar den där strikertypen som gör sig bra ensam. Adebayor var den ende vi hade som passade in i ett 4-5-1 och visserligen skulle Bendtner kunna ärva den tronen, men han är inte en startspelare för tillfället. Jag ser hellre ett kompakt 4-4-2 eller varför inte testa 4-3-3 som Wenger hintade om i början av sommaren. Annars vore ett 4-1-3-2 eller 4-1-4-1 (med en släpande anfallare) kunna fungera perfekt.

Jag har nu ett längre tag märkt att människor verkar inte vilja ha kvar Eboué när väl transferrykten kring honom kommer igång. Samtidigt ser jag helt tokiga anklagelser och uttalanden om att han är en alldeles för dålig spelare. Jag menar, vill ni ha en repris på förra sommaren? Ja, jag vet att det i dåfallet handlade om två startspelare samt två väldigt bra avbytare, men om vi ska börja sälja massa spelare till andra klubbar kommer våran trupp bli lika tunn som förra året. Samtidigt kan vi inte garantera att Wenger komma värva spelare. Om vi först säljer Adebayor och sedan Eboué som är en bra spelare - jag är trött på att höra att han är en dålig spelare som inte tillför oss någonting - samt Touré till Man City har vi visserligen fått in runt £55 miljoner, men vårat lag kommer försvagas ytterligare. Eboué bidrar med djup, bra spel och en personlighet som alla gillar. Jag är trött på att höra personer argumentera om Eboué och nämna när han blev utbuad och fick rött kort mot Spurs. JA, han hade en rejäl formsvacka, men se bara hur han kom ur den. Det krävs ett kraftigt psyke för att komma ur en sådan rejäl formsvacka kan jag säga er. Visserligen ser han sig själv mer som en mittfältsspelare för tillfället, men han spelade även på högerbackspositionen förra säsongen. Vem ska vi då annars ta in om han lämnar? Hoyte? Spela Touré som högerback? Hah, jag tror inte det. Så, jag ser helst att vi skippar snacket om att Eboué skulle vara en dålig spelare som vi måste sälja. Däremot får ni gärna ge eran åsikt om det hela.

Jag fick även en fråga hur stor chans det var att Touré lämnar för City. Well, det har jag inte den blekaste aning om. Allt, exakt allt är spekulationer, men jag skulle inte vilja se honom lämna. Som jag sade vill jag inte ha en repris på förra sommaren. Varför ska vi börja sälja spelare i massor och varför ska vi bli någon sorts exportklubb som Man City kan köpa spelare ifrån lite då och då. Vi måste behålla de spelare vi har, punkt slut. Sedan kan vi tillåta att Senderos eller Silvestre lämnar, då vi för tillfället har nog med försvarare. Men bortsett från det skall ingen lämna. Så fort någon lämnar (oavsett vem det är) så minskar våra chanser att vinna en titel ytterligare ett snäpp. Angående hur högt pris vi satt på Eboué har det inte kommit ut något officiellt, men alla rykten säger att det ligger på £10 miljoner, så vi får väl chansa på det.

Jag väljer att skippa nyheter i dagens inlägg, då det enbart består av rykten och spekulationer och ett och annat uttalande. Jag tar det viktigaste i morgon, så ni inte missar någonting! Men nu till nästa intervju. Förra veckan såg vi Sebbe svara på nio frågor om Arsenal. Den här gången är det Grahnens tur. Ha det bra och kommentera gärna under dagen! Enjoy!Den obligatoriska öppningsfrågan - hur blev du arsenalsupporter och varför?

 
Även fast jag relativt nyligen blivit sportintresserad (läs sportfanatiker) så har jag varit en Gunner så länge jag kan minnas. Kan inte riktigt komma ihåg varför men det måste till viss del bero på en viss Ljungberg. Jag har däremot inte sett alls många matcher, den första hela var hemmamatchen mot ManU i CL-semifinalen, den som tog slut efter en kvart eller vad det nu var. Så man kan väl kalla mig för en nybörjare i sammanhanget.

**

Hur tror du det går i respektive tävlingar Arsenal kommer vara delaktiga i säsongen 09/10?

Så länge vi håller oss ifrån tunga skador och värvar en ny dm så tror jag att vi slutar bra i det mesta vi ställer upp i. I Fa-cupen så är det ofta tillfälligheter som avgör så den vågar jag inte tippa, men jag tror på minst semi i CL och topp 3 i Premier League. Tror också att vi bärgar minst en titel.

**

Hur kommer Arsenal påverkas av långtidsskadan på Nasri? Skulle han enligt dig platsa i startelvan om alla spelare var fullt friska?


Jag tror inte att vi kommer att påverkas jättemycket, visst tappar vi en del i bredd men jag tror att vi ska klara oss utan honom ett tag. När alla är friska så tycker jag att han är en startspelare (åtminstone tills Rosicky kör på för fullt) men det finns dem som kan täcka upp för honom. Det som var mest knäckande när jag fick höra nyheten var snarare att den optimism jag kände inför nästa säsong försvann lite. Jag hade hoppats att vi kunde slippa lite skador och så försvinner en spelare redan innan det börjar. Det känns så typiskt Arsenal.

**

Låt oss säga att du fick vara i Wengers skor för en dag. Vad skulle du göra de 24 timmar du fick vara Wenger? Blixtändra taktiker eller spelsystem, försöka lära Diaby att spela fotboll eller se till att inleda förhandlingar med någon spelare eller rent av någonting annat?


Det känns inte riktigt som vi behöver Diaby så han får ingen VIP-plats, han får kämpa på själv men en boll kan han nog få låna. Däremot skulle jag inleda förhandlingar med den spelare som skulle passa bäst som vår nya dm. Har ingen aning om vem det skulle vara men kanske scoutingavdelen kan upplysa mig om. Jag skulle lägga till lite extra på hans bud så att vi verkligen får spelaren, sen skulle jag använda 16-20 miljoner på Huntelaar, tror att han skulle bli en tillgång. Jag skulle också starta en utredning för att ta reda på varför våra spelare går sönder hela tiden, det måste ju finnas en anledning och ju fortare vi hittar den desto bättre. Tror att det skulle vara värt att satsa en hel del på en sådan utredning, tänk dig en säsong helt utan skador, visst vattnas det i munnen.

**

Hur känner du dig inför nästa säsong? Är våran nuvarande trupp bättre än förra årets vid det här laget?

Om man kollar på vad vi har tappat så är det ett gäng ungdomar som inte höll måttet + Adebayor. Vi har inte varit så otroligt aktiva på transfermarknaden (Surprise, Surprise!) men Vermaelen kan bli riktigt nyttig, ge honom lite tid att anpassa sig till PL bara. Lägg då till en eventuell dm och kanske Chamakh eller Huntelaar så tycker jag nog att vi är bättre än förra året. dessutom blir ju Eduardo och Rosicky nästan nyförvärv.

**

Vi har som sagt antagligen varit det lag i PL som drabbats av flest skador och det har gång på gång handlat om nyckelspelare. Vad tror du det beror på?


Det kan väl inte vara ren olycka, eller kan det? Jag har egentligen inget svar på det, antingen beror det på att Wenger driver på sina mannar för hårt, att vår trupp är så ung och att unga spelare oftare tar fel beslut (går in för hårt, utsätter sig för risker etc.) eller helt enkelt att jag hejar på Arsenal. Jag har alltid sån otur och det skulle enligt mig inte vara allt för otroligt ;)

**

Hur mycket tror du att Arsenal (klubbstyrelse, spelsystem, spelare, upplägg - allting) skulle förändras ifall Wenger blev sparkad/drog sig tillbaka/bytte klubb och en ny manager tog över?

Det fördes en del diskussioner på SvenskaFans om just det, ganska många ville ha Wenger kickad om det blev ännu ett titellöst år. Jag tror att det skulle bli katatrof, Wenger har under ett antal år byggt upp ett lag på talangfulla juniorer, de juniorerna blir bara bättre och bättre och om Wenger skulle tvingas bort så kan hans arbete förstöras. Vi har helt enkelt inte de pengar som krävs för att värva världsstjärnor och därför har Wengers taktik att istället utveckla spelarna själva varit bäst. På det sättet lär han också känna sina spelare bättre, nej behåll Wenger eller se fram emot ännu några titellösa år. Har inte kunskapen som behövs för att sia om spelsystem och styrelseförändringar så jag kommer inte att göra det heller.

**

Vilket skede av nästa års säsong kommer bli viktigast?


Inledningen kommer att bli grymt viktig, halkar vi efter i tabellen redan i början av säsongen så kommer spelarna att tvingas kämpa hårt för att kunna vara med i titelracet och en kämpande spelare har en större risk att antingen råka ut för skador eller orsaka dem och därmed kanske bli avstängd. Har vi en säsongsavslutning med tre-fyra klubbar som kan vinna så kan det gå hur som helst men blir man lite avhängd efter tio matcher blir det riktigt tufft.

**

Om Arsenal vann något nästa år, hur skulle du då fira det?

Jag skulle skrika tills jag blir hes direkt efter den avgörande matchen som vanligt men sen vet jag inte. En match på Fifa 10 kanske, så får de röda djävlarna lite mer spö. Tyvärr kan man inte skada C. Ronaldo längre, får bli en match mot Real Madrid också. Vill också pissa på tallfället och säga att jag kommer att fortsätta följa din blogg tills antingen den eller jag dör. En bättre källa till Arsenal på svenska finns inte, allt är dessutom grymt välskrivet. Vet själv hur jobbigt det kan vara att skriva långa och vettiga inlägg, har själv försökt med det och det slutade i en två månader lång bloggpaus. Tack och Go Gunners!Vieira vill till Spurs och Rödknappen försöker knipa till sig Huntelaar också!

Låt mig börja med det här citet som Patrick Vieira stod för, för ett par år sedan:


"I would never play in England in another shirt other than Arsenals. Patrick Vieira."Låt mig då publicera vad Redknapp sade i går (och kom ihåg att Vieira funderar över förslaget):


“If he comes and plays well the fans will love him, why shouldn’t they, and they’ll probably think they’ve got one over on Arsenal because we’ve taken one of their great players. It will even it out with Sol Campbell perhaps.”Det låter minst sagt sjukt. Jag förstår att Paddy vill få mer speltid då han bara gjorde sexton framträdanden i Inter förra året, men jag kan verkligen inte förstå hur han ens kan tänka sig att flytta till Spurs. För mig är han en legend och kommer alltid att vara oavsett vart han spelar, men jag har läst massa reaktioner på det här och jag lovar er att han kommer bli utbuad om den här affären går igenom. Inbitna Arsenalsupportrar (även jag) hatar Spurs och att göra det här skulle få hans status nedsänkt. Jag hoppas verkligen att han inte väljer Spurs i slutändan. Sedan är Rödknappens uttalande så jäkla dumt. "Oj, vi grämer oss för en spelarförlust som hände för åtta år sedan". Ja, vi kan ju ta och jämföra spelarna i dåvarande och nuvarande tillstånd. Vieira är i stort sett slutkörd och skulle möjligtvis platsa på bänken i dagens Arsenal (om ens det). Campbell var i sitt livs form och skulle bara bli ännu bättre. Vieira i dag är inte ens i närheten av det. Ah, gotta love Spurs!


Don't do it!

Men, låt oss prata om något roligare! Enligt både holländska och spanska rapporter så kommer det här bli ett hönsspel mellan Spurs och oss. Så tydligen blir Norra London den nya adressen, frågan är bara vad klubbadressen blir. Han lär (läs: kommer) få minskad lön vart han än flyttar, men frågan är ju varför man i sådana fall ska välja Spurs när Arsenal spelar i Europa samt har chans att vinna titlar (jag vet att icke-arsenalsupportrar kommer klaga på den meningen). Jag tror snarare det ligger i att Wenger inte gjort seriösa framsteg mot att värva Huntelaar, men däremot tror jag att han är intresserad och det har väl sänt ut sina signaler. Men ryktena om att vi tydligen ska ha gjort ett bud pratar ju ett helt annat språk och frågan är snarare vad som är sant och vad som inte är sant i det här fallet och väääääldigt många andra fall också.

Vilka spelare har vi blivit förknippad med i media de senasta dagarna. Följande:

 • Huntelaar
 • Cattermole
 • Wellington
 • Kalou
 • Vucinic
Vucinic och Huntellar är de spelare som det ryktats mest om, medan rykten om Cattermole även dem verkar vara väldigt sannolika. Vucinic? Varför inte? Huntelaar? Varför inte? Kalou? Varför inte. Wellington? Nej tack. Cattermole? Kanske!.Men, det här blir ytterliga fem förknippade spelare på den redan fullsmockade listan över vilka spelare som förknippats med Arsenal som ny klubbadress. Den är nu uppe i ungefär 185 spelare, varav vi köpt en. Gotta love the summer!

Sist men inte minst gör Almunia ännu ett "kaptensuttalande" när han säger följande:


"I think the squad is good enough. We will have to wait until a few games into pre-season to find out and the Emirates Cup (which gets underway on Saturday) will be a good test for us."

"We have a few lessons to learn from last season but I think that the more mature we are, the more responsible we are, too. I hope this season every player is responsible with their attitude and in all circumstances. I hope we will be very professional, not just in the games but every day as well."Vi får hoppas att han får rätt. Någonting mer går det knappast att säga. I morgon möter vi Szombathelyi Haladas(ehm..?) som vi förra året spelade 1-1 mot. Låt oss hoppas på en vinst den här gången! Tack och hej, mer i morgon!

Clichy står för ett legendariskt uttalande + Sunderland värvar Cana!


Oj...

Jag har lovat att inte kommentera Adebayor (dock kommer jag fortfarande ha nyheter om honom) och det tänker jag inte heller göra. Det här handlar helt och hållet om Clichy som bl.a säger följande:


"I really believe if you are a player who thinks only about money then you could end up at Manchester City. You have to think if you want to play for a big club and have your image or if you want to play for a good club and earn big money. When you ask someone to move for something like £300,000 a week it is just crazy."Vi vet redan nu att Clichy älskar Arsenal, men att han skulle säga något i stil med detta hade jag aldrig anat. Visserligen nämner han inte Adebayors namn, men indirekt så är det här en känga rakt i ansiktet på Adebayor, som förresten sagt att han vill ha Kolo Touré till Manchester City. Hur som helst så visste nog Clichy om att han inte kunde förlora något på att fälla det här uttalandet. Att det hela sedan är helt sanningsenligt gör det hela bättre.

Så, senaste om Huntelaar vill nog de flesta veta? Well, enligt flera källor så vill personen i fråga ha £4,3 miljoner för att lämna Real Madrid. Något som kan komma att bli ett problem. Inte endast för klubbarna som vill värva honom, utan honom själv också. Om han vill byta klubb så måste han acceptera en lägre lön och mindre pengar ö.h.t. Vi får komma ihåg att det hela fortfarande handlar om väldigt stora pengar och jag är säker på att han egentligen är villig att acceptera det, men han försöker mjölka ut så mycket pengar det bara går innan han flyttar på sig. Ni som vill ha Huntelaar till Arsenal får nog hålla tummarna för att Wenger är villig att spendera en och annan slant på honom.


Känns det som en realistisk värvning?

Så, vem/vilka står på min önskelista? Om vi ska tänka realistiskt får vi nog vara beredda att Wenger inte köper någon spelare alls. Att en till övergång ska ske är dock inte helt uteslutet. Två till övergångar är hur som helst bara drömmare som tror på. Vem vill jag helst se i Arsenal? Som jag nämnt flera gånger tidigare behöver vi en DM/CM mycket mer än en striker. Jag personligen skulle helst vilja se Inler i Arsenal. Han har erfarenhet från Serie A och från Europaspel med Udinese. Han gör mål då och då och har ett bra skott. Han täcker stora ytor och skulle passa perfekt bredvid Fabregas. Ett annat alternativ skulle vara Matuidi. Jag vet att många är riktigt kritiska mot honom, men då den mesta kritiken bygger på YT-videos och googlingar så kan jag inte ta det seriöst. Jag har läst vad vissa som följt Ligue 1 har sagt om honom och de säger att han är en bra mittfältare vars positionsspel och skott är utmärkt. Jag är mycket villig att tro på dem och jag tror även att Matuidi skulle göra sig perfekt i ett lag som Arsenal. Om Wenger hellre vill ha en striker (vilket jag tvivlar på), så ser jag helst Gignac, men accepterar även Huntelaar. Men som jag sade i början av stycket, vi ska inte förvänta oss något, inte än i alla fall. Jag tror att han kommer vänta tills han är tillbaka i London och det bara återstår en vecka av transferfönstret. Han har bäst chans att få ner priset på det viset. Vilka spelare står på eran önskelista?

Angående just övergångar så blev Cana i går klar för Sunderland. Marseilles kapten som ständigt blivit förknippad med en flytt till Norra London valde helt enkelt att skriva på för Sunderland och det blev en minst sagt billig affär för Sunderland som köpte honom för £5 miljoner. Nu har de siktet inställt på Chamak också. Antingen så lyckas båda spelarna och deras marknadsvärde kommer öka enormt samtidigt som Wenger grämer sig över hur nära han var att signa Chamak/Cana eller så floppar helt enkelt båda eller någon av dem. Vi arsenalsupportrar får väl hoppas på det senare.

Dagarna går väldigt sakta och de flesta nyheter handlar om uttalanden som spelare och ledare gjort. Det händer helt enkelt inte mycket just nu. Det mesta beror ju som sagt på att våra spelare tränar för fullt. Nästa match är på måndag och vi hoppas att vi får se en ännu starkare elva då. Wenger säger ännu en gång att fotbollen kommer lida. Han är en intelligent man och till viss del tror jag på honom. Det som vi sett i sommar är väldigt, väldigt, väldigt sjukt med tanke på hur många offer finanskrisen skördat. Ni som har ATVO kan se intervjuer med RvP och Bendtner, sevärt! Mer än det har jag faktiskt inte att rapportera. Kan tillägga att det blev en rolig debatt i kommentarspåret i går! Tack Lennart ;) Ha det bra och vi hörs i morgon läsare!

Förbered er på en massa uttalanden!


Ja, jag vet att jag postade den i går, men det här kändes som en bra start på ett nytt inlägg!

W
ell, ännu en ny sommardag och ännu en dag som inte består av mycket. Dock har vissa personer relaterade till Arsenal sagt ett och annat och det är väl i stort sett det jag tänker ta upp i dag. Adebayor (som jag lovat att inte skriva om) har bl.a sagt följande:


"I asked Wenger why he wanted to sell me. I found out that Arsenal needed the money and that I was the target. I never wanted to leave. I’m happy they get their money and I hope they spend it well.

The way the fans turned against me was not nice. They didn’t turn on Cesc Fabregas when Barcelona showed interest in him. When a player plays well, clubs come in for him. The fans never understood that and I cannot understand why they went after me. I played my heart out for that club and gave it my best and the way the fans behaved towards me was not nice at all."
Jag förstår att Adebayor är missnöjd med fansen, men det jag inte förstår är hur han lyckas skylla allting på andra personer, men inte på sig själv. Visst, jag kan absolut förstå att han inte gillade fansen och sättet han behandlades på, men i stort sett allting är hans fel. Ja, vi kan inte rå för att andra klubbar blir intresserade av dig, men det du själv kan rå för är vad du pratar om i media och vad du gör på fritiden. Du kanske skulle tänkt på att inte börja flirta med Milan eller säga hur roligt det vore att spela för den och den klubben. Nej, det kanske du inte skulle ha gjort. Men det tänker du inte på nej. Att sedan börja jämföra sig med Fabregas är bara idiotiskt. Jag menar, han har varit hos oss sedan han var 16 år. Han har bidragit till en massa och det finns en anledning till varför han är en kapten. Jag kommer inte ihåg om jag haft med följande klipp (lite längre ner) eller ej i ett tidigare inlägg, men jag har med det ändå. Att prata på det viset han gör när han spelar aktivt för Arsenal är inte acceptabelt. Till och med journalisten blir förvånad som ni märker mot slutet.Så, nästa uttalande görs av Djourou som hoppas att nästa säsong kommer bli hans genombrott:


"I am ready now, I am ready to step up and I have shown that in the last year. Now I just need to stay fit and show the boss that I am ready to play in the team all season. That's what I want to achieve this season because I really think that I have stepped up, I am strong and I can do the job in the centre of defence."

"Theo broke through last season but the centre-back position is always a bit difficult because I am only 22 and there is a lot of experience in the squad in that position. But I need to play to get that experience and I think I did that last season. Now I'm ready to go on from there."När Touré hade interna problem så klev just Djourou fram förra säsongen och han gjorde det med stil och finess. Redan då klarade han enkelt av pressen som mittback och gjorde bra insatser tätt följda av varandra. Nu vill han verkligen kliva upp nästa säsong, men jag tror att det kommer bli svårt. Dels för att vi har tre spelare som jag ser är framför honom i kön. Gallas, Touré och Vermaelen. Om däremot någon skadar sig så kan det mycket väl bli så att Djourou tar den platsen och om han visar sig vara bättre än vad andra trott kan det mycket väl bli så att han behåller den platsen. Men låt oss tänka realistiskt, det är nog inte så stor chans ändå. Men vem vet, vi alla minns ju Touré under 03/04, han var precis som Djorou 22 år när han slog igenom 03 och vem vill inte hoppas på en repris? Vi önskar hur som helst all lycka till Djourou.

Näste man ut är Grimandi (scout för Arsenal för er som inte visste) som säger detta.


"We have a full squad at the moment. If a key player leaves, then we will think about making a signing."Han säger alltså att vi måste sälja en spelare ifall vi ska ha råd att köpa. Det hela låter minst sagt absurt då vi just fått in pengar från Adebayorövergången. Men det handlar om en dålig källa och det finns verkligen all anledning att tro att detta uttalande gjordes precis i början av sommaren eller åtminstone före Adebayorövergången. Vi har sett exempel på sådant här tidigare (bl.a att "Arshavin vill till Barcelona" av The Sun) där man helt enkelt gjort en gammal nyhet till en ny. Men om det mot all förmodan skulle vara rätt så är det naturligtvis tråkigt. Samtidigt förstår jag inte vart alla våra pengar går förutom skulden som vi har på arenan.

 • Vi spenderar minst pengar på löner av alla top-4 lag. Det är verkligen enormt små summor vi betalar jämfört med dem.
 • Våra biljetter är dyrast i hela ligan.
 • Vi har två miljardärer i styrelsen.
 • Vi spelar Champions League varje år.
 • Vi har den nästa största arenan i hela England som är utsåld väldigt ofta (i princip alltid).
 • Vi säljer en hel del matchtröjor och får in massvis med pengar från bl.a tv-intäkter.
 • Vi säljer våra "bästa" spelare för stora summor.
Ändå har vi inte råd?! Det känns till och med som att Sunderland har råd med att köpa fler spelare än vi. Vi får in massvis med pengar och allt kan inte gå till att betala av arenaskulden. Så frågan är då. Är allt ren smörja som är påhittat eller är det så att vi går samma öde till mötes som Liverpool? Vi får helt enkelt se vad som händer i framtiden. Men Grimandis uttalanden gör mig oroliga, samtidigt som jag är rätt så säker på att dem är gamla.

Chamakh verkar ha siktet inställt på Sunderland och säger följande:


"I have told Bordeaux I need to go there. I want to play in the Premier League and Sunderland is a good challenge for me. I didn't mind waiting, but as far as Arsenal are concerned, it has taken too long, unlike Sunderland. I could have waited, but Bordeaux wanted this response quickly, so I could not do it any other way."Bra för honom. Som tur är så verkar vi trots allt inte värva honom och om vi ska vara helt ärliga med oss själva så är han bara medelmåtta. Anfallare som vi istället ska ha siktet inställt på är spelare som t.ex Gignac och Huntelaar. De är åtminstone inga medelmåttor. Men, vi får önska grabben lycka till i Sunderland. Hoppas bara inte han slår igenom stort, för då lär vi ångra ett och annat.


Chamakh har gett upp hoppet om spel i Arsenal, i alla fall för tillfället.

Yaya Touré (Kolos bror) uttrycker sig om ett och annat som berör Man City och hans bror:


"They have a lot of money and are ready to buy everyone but it is difficult for them because the kind of players they want are already at big clubs and some people don’t want to take a step down."

"I think he is happy there because I have spoken to him and he says he likes the way Arsenal play football and he gets on with everyone there. He may have had one or two problems there but I think he will stay.”Jag kan inte säga så mycket mer än att han har fullständigt rätt. Om det är Man C man ska till, då är det helt enkelt pengarna som lockar och inte den sportsliga utmaningen som alla fans och tränare verkar vilja få det till. Samtidigt gör han anspråk på en eventuell flytt då han säger att det skulle vara riktigt roligt att spela i England. Dessutom skulle det ju vara extra roligt för honom att spela i Arsenal med tanke på Kolo. Men eftersom han redan signerat ett nytt kontrakt med Barcelona så är det hoppet ute för länge sedan.

The Sun hänger nu på det vi redan visste för länge sedan, nämligen att vi är intresserade av Huntelaar. Tydligen ska vi även förbereda ett bud på £19 miljoner. Jag vet inte om The Sun är galna, men Wenger kommer i n t e spränga sitt transferrekord - som för tillfället Arshavin har - på Huntelaar. Dessutom vill Fiorentina ha Eboué för £10 miljoner. Well, synd för dem att de inte ville ge Melo till oss. Vår kommande stjärnback i norska Nordtveit har uttryckt sin önskan om att få spela i Bundesliga. Jag har ingen aning om varför han vill byta ner sig, men det måste ha att göra med speltid som han inte får tillräckligt mycket i Arsenal (förutom juniormatcherna). Sist men inte minst är Vela tillbaka från sin skada och sköt i går Mexico till final i Copa Oro (Gold Cup, tack Kildo!) som de för tillfället spelar i. Han satte den avgörande straffen efter en riktig rysare!GOOOOOOOL!

Eduardo inte skadad + Fabregas har snaggat sig!

God dag på er alla. Först och främst vill jag bara reda ut ett litet missförstånd. Jag skrev lite om Nasri i gårdagens inlägg och i inlägget före det hade jag heller inte med Nasri i startelvorna under resten av 09/10. Jag har fått flera kommentarer där folk ifrågasätter om jag ogillar Nasri eller vad det är frågan om. Saken med gårdagens inlägg är att jag skulle skrivit exakt likadant oavsett vem som hade skadat sig. En spelare sätter inte stopp för en titeljakt. Om det däremot blir fler och fler så kan det sätta käppar i hjulet, men nu var det en och inte två skador som befarat. Oavsett om det skulle varit Rosicky, Bendtner eller Eboué som skadat sig skulle jag skrivit samma sak. Ni ska förstå att jag anser att Nasri är värdefull och killen har potential, men personligen anser jag att han just n u inte är material för startelvan. Däremot tror jag och är rätt säker på att han kommer spela in sig i startelvan. Notera att jag utgår ifrån att hela truppen är skadefri.

Verkligen allting kan hända och som vi har sett föregående år så verkar vår trupp aldrig hålla sig helt skadefri, så därmed tror jag att Nasri kommer spela en hel del matcher när han väl kommer tillbaka. Men dels måste han få matchträning efter att han läkt sin skada och det kommer att ta tid. Det kommer bli svårare eftersom alla andra mittfältare redan har spelat en handfull matcher vid den tidpunkten Nasris skada är läkt. Ni förstår att sådant tar tid, det går helt enkelt inte att springa ut på plan direkt efter att en skada läkt. Så därför tror jag Nasri kommer få det aningen svårare i år. Speciellt då vi har Rocky tillbaka och antagligen en ny mittfältare i uppställningen, om nu Wenger bestämmer sig för att köpa en.

I går blev det minst sagt uppståndelse över skadan av Eduardo. Jag skrev i mitt inlägg redan i går att allt var ett missförstånd och att Eduardo var frisk. Jag började dock bli osäker då olika medier började rapportera samma sak. Men till slut fick vi äntligen ordning på saker och ting då Eduardo själv sade att det hela måste varit ett missförstånd (arsenal.com var även dem tvungna att dementera ryktena) Han sade även följande:


"“I do not know anything about the statement made by my coach. It can not be true. I am completely ready physically. I was told that I will play between 20 and 30 minutes on the 27th July when we play against Szombatelya. Two days later against Hannover 96 I will play a half."Om det är en sak som gör mig extra optimistisk är det Eduardo. Han är utan tvekan en av de bästa avslutarna i Premier League och om han bara håller sig skadefri ser jag honom göra över tjugio mål. På senare dagar har det ju dock ryktats om Huntelaar och trots att jag aldrig tror att Wenger kommer lägga ut runt £15-17 miljoner för honom, så skulle Huntelaar ge Arsenal en extra dimension. Personligen tycker jag inte att han passar in i vårat spelsystem och hur Arsenal spelar men vad gör det så länge han kan göra mål. Det kommer bli intressant att se om det ligger någon sorts grund i ryktena. Annars hoppas jag fortfarande på den där förbannade mittfältare. Vi vet ju att vi var efter Melo och det visade ju att vi ville ha en defensiv mittfältare. Frågan är bara vem det kommer bli nu när Melo är såld till Juventus.

Annars händer det faktiskt inte så mycket mer. Vi har blivit förknippade med någon tonåring från Frankrike igen och det är väl inte första gången det händer. Jag hoppades faktiskt på mer nyheter i dag, men bortsett från att laget tränar för fullt nere i Österrike så händer det faktiskt ingenting. Visserligen har Arshavin sagt följande:


"We all believe that there will be trophies, and that the new season will be full of joy for the players and the fans. But we have to finish speaking about how young we are. We need to play like we are a big and strong team."
Well, med det sagt så är det väl bara vägen till titlarna kvar att vandra. Jag tror minst sagt att Arshavin kommer vara riktigt besviken om vi inte vinner något i år heller. Visserligen kommer hela laget vara det, men Arshavin kommer vara en av de mest frustrerade. Han vill vinna titlar precis som alla andra spelare i laget, låt oss bara hoppas att det är det här året som gäller.

Jag känner mig aningen trött, så ni får tyvärr nöja er med ett relativt kort inlägg i dag. Jag kan komma ett editera eller kommentera inlägget under dagen med färska nyheter, men bara kanske. Sist men inte minst så får ni bilder på Fabregas som ser ut att ha bytt frilla sen Confederations Cup. Hans misslyckade blondering har istället blivit någonting som påminner mig om Guardiolas frisyr. Tack för i dag!

Här får ni splittrans nya träningsbilder också!

Stabil vinst över SC Columbia efter att Nasri skadat sig på träningen. Plus lite annat smått & gott som vanligt.

God morgon och välkomna till ännu ett inlägg. Det pågick en hel del diskussion i kommentarspåret i går och det är bara kul! Fortsätt kommentera! I går spelades som bekant en match mot SC Columbia som spelar långt ner i det österrikiska ligasystemet. Förra året vann vi med 10-2 och förrförra året vann vi med 11-1 om jag inte minns fel. Bara att rätta mig i sådana fall. Hur som helst blev det inte tvåsiffrigt, men spel på ena planhalvan blev det minsann. Efter 35 minuters spel hade SC Columbia i stort sett varit över plan fyra, kanske fem gånger. Det smått ironiska är väl även att de lyckades göra ledningsmålet varpå Arsenal taggade till och kvitterade efter cirka 20 sekunder. Målet gjordes av vår käre dansk, Bendtner.


Silvestre och Vermaelen i en luftduell.

Bendtner gjorde ett till mål senare i matchen och Ramsey samt RvP gjorde också två mål var. Även Gallas fick skriva in sig i målprotokollet. Bäst på plan? Aaron Ramsey utan tvekan. Jag säger som många andra, vi ska inte börja dra slutsatser efter ett möte mot vad som mest liknade ett korpenlag, men sanningen är den att Ramsey verkade självsäker som tusan. Han passade fina bollar, han jobbade i offensiven, han jobbade i defensiven, tog många skott och krönte det hela med två mål. Ramsey verkar ha mognat en hel del sen förra säsongen. Låt oss hoppas att han fortsätter i samma takt nu. Slutresultat: 7-1.

Men, vissa saker sätter stopp för glädjen och i detta fallet var det nyheten om Nasris skada som nådde oss i går. Tydligen ska inte skadan vara så farlig som det rapporterades, men Wenger sade att han kommer vara borta sex veckor. På det får vi även lägga till en eller två veckor för den tid det tar att återhämta sig till man är matchklar. Det ska tydligen ha varit så att Diaby sköt iväg ett skott som Nasri lyckades rensa genom nickning, men Diaby fullföljde varpå de båda gick in i en 50/50-duell där Nasri lyckades bryta vadbenet. Rapporter säger att han grät av smärta. Att få första skadan så tidigt in i (för)säsongen är naturligtvis inte kul, men vi är inga superhjältar och vi kan inte vrida tillbaka tiden så att Diaby aldrig skulle gått in i närkampen. Men men, det är någonting vi måste ta, men jag tror även att många har drabbats av överreaktion. Visst, det är synd att Nasri skadar sig, men det finns spelare som kan spela på hans position. I ärlighetens namn vet jag inte var han var tänkt att spela nästa säsong. Han slutade ju säsongen som någon sorts defensiv mittfältare och jag tror inte att han var tänkt som det inför 09/10. Kanske, kanske inte. Hur som helst har vi spelare av hög klass som täcker den positionen. Sedan är det hittills bara Nasri (och Vela) som skadat sig. Så länge resten av truppen håller sig skadefri ska det inte vara ett större problem. Trots det så känns det som det här alltid händer oss.

Nasri bärs ut efter skadan.

Förra säsongen såg vi vad som hände med våra spelare. Jag nämnde för några inlägg sedan att vi hade hela sju startspelare långtidsskadade. Naturligtvis var inte alla det under en och samma tidsperiod, men det innebar fortfarande stora förluster på och utanför plan. Vi kan bara helt enkelt hoppas att ingenting liknande händer. Samtidigt måste Wenger förstå att den här truppen behöver en till mittfältare. Visst, många säger att vi redan har bred trupp nog, men är det verkligen sant? Backlinjen? Ja. Anfallet? Ja. Mittfältet? Njea. Låt oss säga att samma öde drabbar oss som förra säsongen. Ett par mittfältare blir skadade och vips, så har vi ett mittfält bestående av spelare som Ramsey och Traore. Okej, det var väl att gå till överdrift, men ni förstår budskapet. Alla som påstår att vi behöver mer än två spelare måste seriöst skämta. Dels har vi antagligen inte så mycket pengar kvar om vi ens köper två och dels kommer Wenger aldrig köpa mer än tre spelare (juniorer ingår inte i den här gruppen) under en sommar. Jag fick en kommentar från någon i går att jag inte vet någonting om Arsenal. Jag vill i sådana fall fråga dessa människor som säger att Wenger är idiotisk om han inte värvar två eller tre spelare ytterligare samma sak. Visst, jag skulle inte ha någonting emot det hela, men vi måste vara realistiska för guds skull. Just nu sitter vi här och önskar oss bara en värvning. Att då hoppas på två (och tre...) är för tillfället bara för mycket.

Vi kan ju direkt stryka en fjärde värvning (Vermaelen + tre till) eftersom det inte kommer att hända. Att två till värvningar ska ske är inte orealistiskt, men i sådana fall hoppas man på för mycket. Den som vet hur Wenger agerar på transfermarknaden vet även att han är emot att värva för många spelare. Frågan är om han anser tre spelare vara för mycket. Just nu kan vi dock vara rätt säkra på en andra värvning med tanke på vad han sade efter matchen i går, nämligen följande:


"I will be able to spend that money - if we are able to find the right players and if we feel it is needed. We are not in a hurry right now."J
a, han säger bara att han har möjlighet att spendera, men vi alla vet vad han menar med det. Det kommer spenderas på ett eller annat sätt. Kanske inte allting, men en del av det kommer med stor säkerhet spenderas. Speciellt nu när Nasri skadat sig. Om vi får ytterligare en skada så blir läget förvärrat. Jag tror Wenger själv förstår att våra spelare verkar vara oerhört skadebenägna och att det helt enkelt måste värvas. Men det förvånar mig hur lugn han är. Han säger att det inte är bråttom, men det är bara en månad kvar tills deadline för transfers. Om vi ska ha någon, ska vi ha honom i Juli. Låt oss hoppas att han vet vad han gör.


Kan Gazidis vara mannen bakom ännu en värvning?

Just nu är jag inne i ett läge där jag välkomnar varje värvning. Jag bryr mig inte längre vilket namn som står på tröjan, jag vill bara ha in en mittfältare i truppen så jag kan börja känna mig aningen mer säker. Sedan vi fått runt £25 miljoner för Adebayor har rykten dragits igång rejält i tabloiderna och Huntelaar blir ett allt mer intressant namn. Tydligen skall han ha avbrytit förhandlingar med Stuttgart då de inte var överens om lönen. Mycket talar för att han väntar bud från större klubbar och det sägs (kom ihåg att allt är rykten) att vi har lagt ett bud på £15 miljoner för honom. Real Madrid vill dock ha £17 miljoner och väntar på ett höjt bud från vår sida. Om detta är sant så hoppas jag inte Wenger gör om misstaget som han gjorde förra säsongen. Vi kunde fått Alonso från Liverpool för e n d a s t £16 miljoner, men Wenger vägrade att betala £2 miljoner extra varpå affären föll. Vet ni vad Alonso är värd nu? Runt £35 miljoner. Det är rätt så sjukt vad priserna gått upp i år. Förra året höjde man på ögonbrynen om någon tänkte köpa en spelare för över £25 miljoner. Real Madrid och Ronaldoaffären har dock fått alla att höja på prislapparna. Roy Keane har förresten sagt att Ronaldo kanske var värd ännu mer än en miljard. Hur sjukt låter inte det?

Rosicky var som bekant tillbaka mot Barnet och anledningen till varför han inte spelade i går var för att man inte vill chansa och riskera en skada på honom med tanke på att de matcherna låg så tätt inpå varandra. En annan som gjorde comeback i arsenaltröjan var Senderos som varit ute på lån hos Milan i ett år. Han spelade som defensiv mittfältare och gjorde en väldigt bra halvlek faktiskt. Hur som helst kommer han att byta klubb med tanke på vad Wenger sade efter matchen. Han sade något i stil med att han har flera alternativ liggandes på bordet och det är upp till honom vad som händer just nu. Rosicky är hur som helst glad att vara tillbaka och säger följande:


"I want to give the club back a substantial amount of what they have invested in me in the past. I haven't lost my touch with the ball. The same goes for stamina and one-on-one situations. Everything won't be 100 per cent straight away. But I believe my form will return in time."Det enda vi kan hoppas på är att han håller sig frisk. En annan man som äntligen är tillbaka från start är Eduardo. I går ryktades det om att han skadat sig, men det hela visade sig vara ett missförstånd av en bloggare. Wenger hade efter matchen sagt att Eduardo kommer föras in i spelet sakta och säkert och att det kommer ta två månader tills han är 100 % sitt förra jag. Någon bloggare lyckades missuppfatta det varpå en tråd gjordes på AM (Arsenal mania) varpå det spred sig ytterligare. Till slut kunde man dock avfärda det hela, som tur var.

edit: Nu verkar flera nyhetssajter snappat upp det hela och säger sig veta att Eduardo blir borta två månader. Det har inte kommit ut något officiellt än, så vi får vänta och se.


Skadad eller ej?

En annan anfallare vi nyligen har blivit förknippade med är Spurs Pavlyuchenko. Vi alla kommer ihåg vilken uppståndelse det blev när Campbell kom till Arsenal från våra värsta rivaler och trots det så blev det mer eller mindre succé för honom. Att det skulle bli samma succé med Pavlydowkdow är lika bisarrt som att tro att jultomten finns på riktigt. Tydligen skulle han komma väldigt billigt (£6), men trots det är jag och väldigt många andra emot en sådan värvning. Han har haft ett mellanår i Spurs och man värvar aldrig från Spurs så länge det inte handlar om en spelare som antingen är av världsklass eller har en grymt stor potential.

Sist men inte minst har Goal.com för några dagar sedan utsett Arsenals bästa startelva under åren 2000-2010. Vad tycker ni? Well, det var allt för i dag. Om det händer någonting under dagen så uppdaterar jag i kommentarerna och jag är rätt så säker att även ni läsare håller mig uppdaterade. Tack och hej!

edit: Sist men inte minst får ni lite bilder från arsenal.com där vi får se våra glada spelare träna.
Möjliga startelvor under säsongen + Hleb ångrar att han lämnade Arsenal!

Well. Först och främst vill jag tacka för alla trevliga kommentarer jag fick efter gårdagens inlägg. Det är alltid roligt att få positiv respons och jag gillar verkligen att skriva om Arsenal och jag hoppas ni verkligen älskar att läsa om Arsenal. Jag vill verkligen (jag måste sluta använda ordet verkligen) inte skryta, men jag tror mig faktiskt ha den bästa arsenalbloggen i Sverige just nu. Definitionen av "bäst" är väl diskutabel, men om vi utgår ifrån bloggportalens topplista över sportbloggar så ligger bloggen under top 40 och den bara ökar i besökarantal. Nu är besökare inte allting, men jag anser att kvaliteten på den här bloggen är hög nog för att kallas den bästa arsenalbloggen i Sverige. Och det är bara på grund av er läsare! Tack så mycket och fortsätt uppdatera er inom arsenalvärlden genom att läsa bloggen! Men nog om det. I går lottade jag hur som helst bland de som var villiga att svara på frågor och ge sin ståndpunkt i ett och annat fall. Den som vann lottningen var "Grahnen". Jag tar kontakt med dig under veckan. Jag lottade även ut personen som kommer få svara om två veckor och det blev "Magnus". Jag tar även kontakt med dig under denna eller nästa vecka. För er alla andra, jag har kvar era namn/nick och kommer ha med dem i nästa lottning om ni inte har någonting emot det. Så, nu till dagens Arsenal.

Så, vad har då hänt under senaste dygnet. Jo, våra juniorer spelade faktiskt träningsmatch i går mot Lincoln City (ett lag som jag för övrigt brukar spela med lite då och då på fifa) och vi vann med 3-2! Målskyttar blev Sunu (43), JET (Jay Emmanuel-Thomas, 71) och Ayling (88). Efter att ha tappat 2-0 på åtta minuter på typiskt arsenalmaner så lyckades Ayling nicka in bollen i åttioåttonde minuten för att kamma hem segern. Roligt för våra juniorer! Detta skedde självklart medans våra seniorer och en del av våra proffsjuniorer precis landat i Österrike. Nästa match för våra ynglingar blir Maidenhead United den 28 juli.

Jag brukar ju då och då skriva om spelare som är förknippade med Arsenal och brukar oftast även lägga till att det är en väldigt liten chans att det här över huvud taget händer någonting seriöst med tanke på hur många spelare Arsenal blir förknippade med varje sommar. Ja, hur många är det egentligen? Arsenalshorts.com har framställt en lista över 175 (175!!) spelare vi blivit förknippade med i sommar. Det är inte lite spelare det. Om Arsenal skulle värvat alla spelare det ryktats om så skulle vi ha åtta trupper (inklusive vår nuvarande) med oss till Österrike.


Hleb vill tillbaka till Arsenal! Synd för honom att han lämnade då....

Så, nu till Hleb. Jag har skrivit lite om honom då och då. Bl.a att det var den giriga Hleb som tog över den riktiga Hleb när Barcelona ville värva honom. Han trodde att han var bättre än han var och med en fet, maffig och fin lönecheck bredvid honom kunde han inte tacka nej. Gjort var gjort. Tyvärr var han inte så upplyst om läget i Barcelona och fick direkt infinna sig på bänken där han förblev säsongen ut. Nu har Hleb gått ut i media och berättat att han vill ställa om klockan och gå tillbaka till Arsenal. Han säger bl.a följande:


“When you mostly sit on the bench, winning titles brings very little joy, while getting to the last eight of the Champions League with Arsenal was unforgettable. I regret my move from London, but unfortunately nothing can be done about it now. "

"For me, Wenger was like a father. I consider him one of the best managers in the world. For such a boss one wants to die on the pitch. Arsene managed to create a smashing team with a wonderful atmosphere inside of it. I have no doubts that if Arsenal had the same budget as Barcelona, the Gunners would be among the three best clubs on the planet.”Vad ska man säga? Man får väl ta och säga att han fick betala sitt pris till slut. Han fick sina titlar, han fick sina pengar, men han fick inte sin speltid. Nu är han besviken och kommer med stor sannolikhet lånas ut till Inter. Personligen skulle jag inte ha någonting emot om han kom tillbaka till Arsenal, men det går som sagt inte göra någonting åt det.

Innan vi börjar prata startelvor vill jag även citera vad "bossen" sagt och då menar jag naturligtvis inte Bruce Springsteen. Wenger säger följande:


"The message is to trust the players that we have, this is a very big season for us but I believe that we are in a very strong position. Big clubs have lost big players before. For example Milan has lost Kaka [this summer] and yet Milan will go on. Arsenal have lost big players in the past and still continued at the top level."

“There are positive messages aswell from the summer. Remember players like Van Persie and Fabregas have stayed here after being announced away. So I feel we have a big enough squad to deal with the targets that we have.”Det här tyder ju på att ingen mer värvning kommer att göras, men var inte så säkra. Han har nog någon spelare inställt i siktet. Dessutom har han på officiella hemsidan sagt att Chamakh fortfarande är ett intressant alternativ ifall han ska värva en ersättare. Chamakh själv verkar dock inte så säker. Han har nyligen sagt att Sunderland, Blackburn, Spurs och Fulham alla har tagit kontakt med honom och att han är beredd att börja diskutera kontrakt. Han säger även att han i stort sett gett upp hoppet om Arsenal, men utesluter det inte helt. Jag vill fortfarande ha den där mittfältaren och jag hoppas verkligen, verkligen, verkligen att Wenger inser att han behöver en. Vi vet ju att vi var efter Melo och att vi till och med lade ett bud (om inte flera) och just det indikerar att någon värvning fortfarande kan ske. Utan den där mittfältaren är jag aningen mer pessimistisk, men så fort en värvning av en mittfältare sker blir jag direkt mycket mer optimistisk. Jag hoppas verkligen det sker snart.


Har Wenger något i kikaren må tro?

Så, nu till möjliga startelvor. Jag väljer att skriva startelvorna först för att sedan kommentera varför jag valt de jag valt. Naturligtvis har jag ingen som helst aning om vilket spelsystem Wenger väljar, men jag tänker utgå ifrån olika spelsystem när jag gör detta. Notera även att jag endast utgår ifrån nuvarande trupp.

Sommaren 2009 (4-4-2):
--------Almunia---------
Sagna-Toure-Gallas-Clichy
Walcott-Fabregas-Song/Denilson-Arshavin
-------RvP-----Bendtner-------

Sommaren 2009 (4-3-3 / 4-3-1-2):
--------Almunia---------
Sagna-Toure-Gallas-Clichy
---Nasri-Fabregas-Arshavin---
----------RvP-----------
------Bendtner-Eduardo----

Kommentar: Varför tror jag inte att Eduardo kommer starta säsongen? Jo, Eduardo har inte spelat vecka in och vecka ut på över ett och ett halvt år. Han kommer visserligen ha genomgått en hel försäsong, men trots det så har han inte spelat reguljärt. Att genomgå en försäsong och att spela varje vecka är två helt olika saker. Därför kommer han sakta men säkert göras till en startspelare då vi alla vet att han är en bättre spelare än Bendtner. Eduardo kommer så småningom ta över startplatsen från Bendtner.

Om vi däremot spelar med ett 4-3-3 alternativt 4-3-1-2 som Wenger hintat om så kan laguppställningen se ut sådär. Notera även att jag inte haft med Vermaelen i varken 4-4-2 eller 4-3-3 då jag anser att han ännu inte är en startspelare. Den mittback vars form sviker först får lämna plats åt Vermaelen. Så enkelt är det. Varför startar jag med Denilson/Song före Nasri och Rosicky? Jo, Denilson var den spelare som spelade flest matcher i Arsenal förra året och trots att jag själv inte vill se honom på plan när vi har bättre spelare tillgängliga tror jag inte Wenger tänker likadant. Han kommer ha med Denilson i sina planer och mycket tyder på att han kommer få spela en del. Om han däremot satsar på en defensiv mittfältare kommer han med 110 % chans välja Song som i slutet av förra säsongen bevisade att han är bra nog att spela på den positionen. Om vi däremot får in en ny mittfältare lär han ta deras plats. Så länge mittfältaren inte heter Toulalan, Diarra eller De Rossi kommer han inte ta över den positionen direkt, utan kommer likt Eduardo "spelas in" till en startspelare.

Resten av 09/10 med bästa möjliga startelva (4-4-2):
--------Almunia---------
Sagna-Toure-Gallas-Clichy
Walcott-Rosicky-Fabregas-Arshavin
-----------RvP-----Eduardo-----------

Resten av 09/10 med bästa möjliga startelva (4-3-3):
--------Almunia---------
Sagna-Toure-Gallas-Clichy
---Rosicky-Fabregas-Arshavin---
------Bendtner---RvP---Eduardo-----

Resten av 09/10 med bästa möjliga startelva (4-5-1 / 4-1-4-1):
--------Almunia---------
Sagna-Toure-Gallas-Clichy
--------------Song---------------
Walcott-Rosicky-Fabregas-Arshavin
--------------RvP------------

Kommentar: Om vi har alla spelare friska så är alla dessa tre startelvor enormt farliga. Nu pratar vi om spelare i världsklass. De här lagen kan slå vilket lag som helst i världen. Så länge alla spelare är friska så kommer de här startelvorna mosa lagen i botten. Men det är just det vi har problem med, att alla inte är friska. Om Wenger tittar på de här startelvorna tänker han att vi inte behöver förstärkning. Men så fort en, två eller tre spelare går sönder är vårat lag kraftigt försvagat. Låt oss säga att Walcott, Rosicky och Arshavin alla blir skadade under en och samma period. Då har vi Eboue, Nasri och Denilson/Song på bänken. Visserligen är det rätt bra spelare när de spelare på sin högsta nivå, men när man suttit på bänken ett par matcher så spelar man inte på sin högsta nivå. Det är just därför vi behöver en ny DM eller CM.

Ett 4-3-3 är onekligen ett mycket intressant alternativ och jag hoppas Wenger vågar experimentera under nästa säsong. Låt oss alla bara hoppas att vi får se ytterligare en värvning under sommaren och låt oss hoppas att det här blir vårat år. Vi har trots allt en mycket bättre trupp än förra året.

Sist men inte minst får ni njuta av denna delikatess. Det är inte jag som gjort den, men i ärlighetens namn är det den bästa arsenalrelaterade videon jag någonsin sett. Jag får gåshud gång på gång när jag ser den. Fantastisk! Ha det bra, hörs i morgon!

P.S Kom ihåg att titta på matchen mot SC Colombia i dag klockan 18:30! För er som inte har ATVO kan kika in på myp2p.eu för att hitta streams!


Laget nu nere i Österrike + intervju med en arsenalsupporter!

Well, ni ska bara veta hur skönt det är att slippa skriva om Adebayor! Han har i stort sett varit ämne för diskussioner hela säsongen, men nu när han är borta så slipper man det. Hur som helst så är laget nu nere i Österrike (om de inte åker lite senare i dag) och förbereder sig inför den nya säsongen. Wenger har sagt att hans ögon ligger inte så mycket på en forward längre då vi redan har så pass många anfallare i truppen. Istället har han sagt att han ska se vad som fattas under försäsongsmatcherna och utefter det se om man ska köpa in förstärkning eller ej. Jag antar att den där förstärkningen i sådana fall kommer vara en mittfältare.


Vermaelen presenterade sig i öppningsmatchen mot Barnet genom att spela 90 minuter!

Vermaelen spelade som sagt 90 minuter mot Barnet och var mycket glad över sin debut i arsenaltröjan. En annan tidig värvning som debuterade mot Barnet var Hleb 2005 om jag inte minns alltför fel. Låt oss hoppas att Vermaelen stannar lite längre. Det finns en gratis video på arsena.com (klicka på mig!) där han intervjueras efter matchen. En annan man som de flesta hade ögonen på mot Barnet var Rosicky. Wenger säger nu att han var rädd för att aldrig se Rosicky spela fotboll igen och detsamma gällde för "Rocky" själv. Wenger sa följande:


"There was a time when I was worried Tomas wouldn't play football again and he felt the same."

"But he had always led a healthy and dedicated life. Mentally he's also very strong. Of course you have to ask and hope if he will ever get back to where we want him to be and the answer looks like yes. At some stage he was even a bit too confident to go into dangerous tackles, we have to manage him well and prepare him well. If he comes through pre-season well he could start the season."


Så, jag säger det igen, roligt att ha Rosicky tillbaka! Djorou poängterar betydelsen försäsongen i Österrike har genom att säga följande:


"We need to get ready so Saturday's game was good because a team like Barnet is always going to come at you, but I think it is more like the real, real preparation in Austria because we get into a period where we are going to have hard training every day and more games coming up as well."

"The training camp will get us ready for the Premier League, for the start of the season. It is going to be really hard work and the games are coming up so we will start to build up the minutes we play. Instead of 45 minutes it will be 70 or 80 minutes to get us ready."

"It is all about everyone being ready for the start and not so much about the results. We have to get things right tactically and we will look back at last season, what went wrong, what went right and what we have to improve. We want to get everything right for the start of the season."


Well. Finns inte så mycket att kommentera på den biten. Det var inte försäsongen som gick fel förra året, men jag förstår ju hans poäng. Spelarna måste helt enkelt fatta att den här säsongen kommer bli viktigare än viktigast. Låt oss hoppas att allt går bra! En annan man som uttryckt sig aningen pessimistiskt inför 09/10 är vår gamle tränare och legend George Graham. Enligt honom har vi ingen som helst chans att vinna ligan nästa år och säger bl.a följande:


"It's interesting that Arsene Wenger said Adebayor is a great player so why is he selling him? If he's disruptive in the dressing-room, doesn't get on with the other players and is adamant he wants to leave then Arsene has a problem. But problems like that are part and parcel of being a manager. You have to get into the player's head. Sir Alex Ferguson is a master of this. "

"Adebayor is a top goalscorer but in games I've seen his attitude has been poor so if Arsenal are going to sell him they must ask if they can get someone in to replace him. Look at Arsenal's forward line. You have players of the quality of Van Persie, Walcott and Eduardo but they have had injury problems year after year. "Jadu George, jag vet inte om du levt under en sten några år, men varför Wenger säger att Ade är en bra spelare över huvud taget är ren disciplin. Bara för att en spelare lämnar kan man inte börjar gorma ut massa negativt om personen i fråga. Han är i stort sett tvungen att säga det. Adebayor blev ett problem och Wenger kunde inte på något sätt ställa tillbaka allting på noll och det skulle Ferguson heller inte kunnat göra. Det är bara titta vad som hände med Tevez. Att han ger ut komplimang till våra rivaler är något som jag ser som svek. Sådant gör man bara inte, oavsett vad det handlar om. Sedan svarar han på sin egen fråga och han nämner inte att vi har spelare som Walcott och Arshavin som kan spela som anfallare. Jadu, jag är aningen glad att Graham inte är tränare längre.


Det här är vad Ferguson är genom riktiga arsenalögon.

Enligt goal.com - som f.ö är en av de sämre källorna - är vi ute efter Huntelaar trots att vi redan lagt ner jakten på Huntelaar för två dagar sedan enligt samma källa. Transfermarknaden är allt rolig. Men jag ska inte börja säga att det är 95 % säkert att han inte kommer, jag vet vad som hände när jag sade samma sak om Vermaelen.

Så, jag har funderat lite på ett nytt inslag i bloggen och jag tänkte testa med att intervjuera diverse arsenalsupportrar. Jag ställer frågorna och ni ger svaren. Förste man ut är "Sebbe" som här nedan ger sin synpunkt på de olika frågorna som ställts. Ni som vill vara delaktiga i något liknande kan kommentera artikeln och säga att ni är intresserade. Kom ihåg att ange riktigt e-mail (bara jag kan se den) och jag kommer att kontakta er med frågor som ni tar ställning till. Ifall det är flera som vill bli intervjuerade så lottar jag helt enkelt ut någon. Nästa intervju kommer komma upp någon gång i början av nästa vecka. Kommentera om ni är intresserade! Hur som helst, här får ni Sebbes tankar och förhoppningar!Hej Sebbe! Hur blev du arsenalsupporter och varför?


När jag var yngre "valde" jag Arsenal som mitt lag. Kommer inte ihåg varför, men tror att det var på grund av att Ljungberg spelade där då. Även om jag alltid har gillat laget sen dess så har jag dock inte räknat mig som en supporter, eller ett fan, förrän senaste säsongen. Vad som hände var att mitt intresse för fotboll generellt ökade och jag började kolla på fler och fler Arsenalmatcher. Dessutom hade jag en vän att prata arsenal med, hypa matcher etc.

*

Hur tror du det går i respektive tävlingar Arsenal kommer vara delaktiga i under säsongen 09/10?

I Premier League är jag övertygad om att det kommer gå bättre än förra säsongen. Kanske lite fegt svar med tanke på att förra säsongen inte alls var en bra säsong med arsenalmått mätt, men jag är väldigt osäker på hur pass mycket bättre det kan komma att bli. Om man tittar på silly season tycker jag det lag som har lyckats bäst av de stora fyra är Chelsea. De har inte tappat någon viktig och gjort en stor värvning i Zhirkov. United tycker jag inte har lyckats bra under silly season där de har tappat viktiga spelare och inte gjort några stora signings, så har svårt att se att de försvarar ligatiteln. Jag ser 2 eller 3 som en realistisk placering för Arsenal. Angående cuperna är det för svårt att säga då det mer eller mindre handlar om dagsformen. Har man en dålig dag i ligan kan man återhämta sig, medan om detsamma inträffar i en cupmatch är det finito. Kan gå hur som helst.

*

Vad tycker du generellt sett om den här sommarens transferfönster? Tror du att Wenger och company kommer värva någon mer, i sådana fall vem?

Även om det är lite mer än en månad kvar tycker jag det har hänt väldigt mycket under silly season. Stjärnspelare avlöser varandra från den ena klubben till den andra. För Arsenals del började det bra med en tidig värvning i Vermaelen, men sen har det varit ganska dött (till för några dagar sedan då Ade rörde på sig). Jag har från början trott att Arsenal kommer värva en defensiv mittfältare men har efter senaste veckornas tystnad börjat tvivla på att det kommer hända något mer. När Ade försvann till City för omkring 25 miljoner pund så ökade ju givetvis chansen att någon kommer att köpas. Jag hoppas på en riktigt bra mittfältare till exempel Toulalan, även om just Toulalan kanske inte är så realistiskt. Jag har ingen koll på vilka defensiva mittfältare som finns tillgängliga för den summan pengar, men jag litar på att Wenger gör vad som behövs.

*

Vad krävs för att vi äntligen ska kunna ta hem en titel nästa säsong?

Utöver att Wenger lyckas få ett bra avslut på silly season (vilket jag i och för sig inte tror är avgörande, men helt klart en bidragande faktor) så måste spelarna ha mer hjärta och även vara mer fokuserade i de "mindre" matcherna. Några spelare såg väldigt loja och ointresserade ut under delar av förra säsongen. För att ta ett tydligt exempel så kan vi säga Adebayor under många av de sista matcherna. En annan inställning jag hoppas ändras är att man inte ger upp när man har det tufft. Walcott gick ut i en intervju och sa att man efter Uniteds tidiga mål på Emirates i Champions League visste att man inte kunde vinna och gå vidare. Jag säger inte att en annan inställning kunde ha vänt matchen, men utan den så gör man det definitivt inte. Dessutom måste man pricka in dagsformen till de viktiga matcherna och även lyckas behålla truppen skadefri.

*

Vilka spelare ser du helst lämna Arsenal och vilka ser du helst som nyförvärv?


Ser gärna att Silvestre försvinner. Han gjorde misstag i stort sett i varenda match han spelade förra året och det kändes aldrig speciellt säkert med honom på plan. Nu har vi dock så många mittbackar så jag tror inte han skulle vara aktuell för spel nästa säsong om han inte försvinner i sommar och så länge han sitter på bänken så gör han i och för sig ingen skada (hoppas jag). Eventuella värvningar så är det en mittfältare som står högst på min önskelista, spelar i stort sett ingen roll vilket namn han har på tröjan så länge han är bra. Får man önska vore Toulalan inte helt fel.

*

Är du mer optimistisk än pessimistisk inför nästa säsong?

Mer optimistisk helt klart. Får se om det blir en mittfältare till slut, för då har vi alla anledning att vara optimiska inför nästa säsong. Sen får vi inte heller glömma att våra långtidsskadade Eduardo och Rosicky kommer vara tillbaka i spel vilket är ett stort plus.

*

Vad var enligt dig den avgörande faktorn varför vi inte vann en titel förra året?

Till att börja med saknade vi bredd på mittfältet i och med spelarna som försvann under sommaren och uteblivna ersättare av dessa. Det här löstes någorlunda när man värvade Arshavin, men den defensiva kuggen i mitten saknades fortfarande. Dessutom hade vi skador på Rosicky och Eduardo nästan hela säsongen, undantaget är Eduardo som spelade några matcher. Utöver det var även många nyckelspelare borta i några månader åt gången på grund av skador. Det här tror jag var de främsta orsakerna till varför man inte lyckades slåss om ligatiteln

*

Hur skulle du som arsenalsupporter känna dig om du såg Fabregas lyfta en titel 09/10? Hur skulle du istället känna dig efter ännu en titellös säsong?


En titellös säsong skulle förmodligen kännas tomt och tråkigt i några dagar eller veckor men efter det börjar man tänka på nästa säsong, vilka förbättringar som kan göras under sommaruppehållet etc. Tron på laget kommer alltid att finnas där oavsett om man vinner eller förlorar. En titel nästa år skulle vara otroligt underbart att få bevittna. Framförallt skulle jag unna många av spelarna det och vara oerhört glad för deras skull. Jag vet hur mycket många av de längtar och hur frustrerade de är för att allt slit de senaste åren inte har gett utdelning.

Tack så mycket Sebbe!Jag vill tacka er för att ni läser bloggen och våga kommentera ännu mer, oavsett vad ni tycker och tänker! Hörs i morgon!

Adebayor är nu en Cityspelare och försäsongen är igång på riktigt!

Well. Det här känns aningen skönt. Det här inlägget kommer antagligen vara det sista där jag skriver en del om Adebayor. Jag får helt enkelt dela upp det i flera stycken och skriva mina personliga åsikter på affären. Here we go.


Emmanuel Adebayor..... Emmanuel Moneybayor ... Emmanuel Greedybayor ....

V
arför Adebayor stack finns det flera förklaringar på. De flesta säger pengar, de andra säger att han inte trivdes i Arsenal, några andra säger att det handlade om nya utmaningar. Låt oss säga att det var en sorts blandning av allt. Wenger bekräftade det många trodde var både sant och falskt förra sommaren. Han sade att Adebayor redan ville lämna förra sommaren vilket kan vara en av anledningarna varför han spelade så dåligt det här året. Han kände sig inte hemma i Arsenal och trots sin magnifika säsong 07/08 så blev han utbuad både under den säsongen och speciellt efter den säsongen då han började flörta vilt med olika klubbar (läs: Milan). Hans ego blev för stort och när han begärde att få lika mycket lön som Henry fick blev det för mycket. Han råkade glömma att Henry både la ner sin själ och hjärta för klubben. Han kämpade för den. Adebayor var inte ens i närheten. Att sedan få lika mycket betalt som den bäste arsenalanfallaren genom tiderna är för mycket begärt. På långt för mycket.

Men Milan och Barcelona gjorde aldrig de där avgörande stegen för att värva Adebayor som var bosmansfall under sommaruppehållet förra året och det fick honom till slut att stanna. Han fick höjd lön, men lönen var inte ens i närheten av vad Henry fick. Henry är den spelare som varit bäst betald i Arsenal och han fick som bäst £120,000 per vecka om jag minns rätt. Att Adebayor skulle få samma lön efter endast en lyckad säsong kom inte ens på fråga. Allt handlade om pengar. Men som sagt kom aldrig bra bud på Adebayor och han valde att skriva på för Arsenal. Det var då han började bli ogillad och i vissa delar hatad av publiken. Det skulle inte ens hjälpt om han gjorde trettio mål igen. Den personlighet som han bar på var horribel.

Att se skillnaden mellan säsongen 07/08 och 08/09 när man följer Adebayor är inte svårt. Till och med en åttaåring skulle kunna peka på honom och säga att han var mycket sämre 08/09. Hans arbetsinsats bara försvann, hans offsideavblåsningar blev allt fler och hans målproduktion halverades. Samtidigt blev han enligt honom själv fortfarande utbuad i vissa delar av publiken. Adebayor hörde helt enkelt inte hemma i Arsenal och det var även därför Wenger valde att sälja honom. Dessutom fick vi ett riktigt bra pris för honom.

När man nu läser på Citys officiella hemsida att han inte kom för pengar är skrattretande. Läs följande:


“People who think that I have joined City for the money are wrong, if I had made a move for that reason then I would have been playing for Barcelona or Milan last season. They gave me bigger offers than Arsenal did for me to stay."

“I am here because I was impressed by the way the chairman at City spoke to me about the ambition of this club. I want to be part of a club that is aiming to be one of the biggest in the world.

“Why can’t we do that this season, we have everything we need. Now is better than in two or three years. The chairman and everyone at City want this club to be one of the best in the world. We will fight to be that. I want to win silverware and trophies. That is my ambition. The team has got quality and a manager who knows what he wants and is a nice guy."Om ni inte skrattar är det något seriöst fel på er. Det där är inte bara roligt, utan aningen missvisande och hemskt. Jag kan köpa det att hans självförtroende inte var på topp och att han inte gillade fansen, men att byta ner sig till Manchester City som inte är i närheten av att vinna en ligatitel, som inte kommer spela i Europa och som knappast kommer ha någon chans i FA-cupen är bara .... fel. Till slut var det pengar som var den avgörande faktorn. Tänk bara om Manchester City skulle bjudit samma lön som Arsenal. Tror ni i någon som helst värld att han skulle lämna då? Om han skulle lämna i sådana fall, då och endast då skulle jag trott på att det endast var fansen som han lämnade för. Men pengar är och förblir en av de viktigaste faktorerna inom den moderna fotbollen. Adebayor var redan girig då han ville ha samma lön som Henry och han blev inte lite girigare genom att springa iväg till Manchester City. Att han sedan säger att han vill vinna något med ett lag som för tillfället är ett mittenlag i PL och som jag sade inte kommer vara i närheten av en buckla säger väl sig självt.

Han passade helt enkelt inte in i Arsenal och till slut var han helt enkelt tvungen att gå. Den här intervjun som gjordes i maj säger väl det mesta.


Underhill.

Jahapp. Så var det äntligen dags att få se Arsenal igen och det var underbart! Trots att matchen för det mesta kan beskrivas som ett sömnpiller, så fick abstinensen äntligen lite ro. Vi spelade i våra nya bortatröjor och Vermaelen var redo för sin debut. Men alla blickar var istället på Rosicky som efter 18 månader äntligen var tillbaka på en fotbollsplan för att spela fotboll med Arsenal. På vilket sätt han gjorde det! Till en början var han dock ringrostig och slog bort en hel del långbollar, men ju längre första halvlek gick, desto mer kom han igång. Den där löpningen han gjorde med boll på vänsterkanten var gamla Rosicky vi såg. Han kämpade till sig bollen och skulle passa, men passet hamnade fel och studsade lite på en barnetspelare då han insåg det och glidtacklade för att få bollen. Han fick tag i bollen igen och löpte för att senare göra ett inlägg. Det var bara en av många dueller han gick in i och jag kan bara säga att det är skönt att ha honom tillbaka. Verkligen!

Matchen då? Jo, den slutade 2-2, men den som ska hålla på och analysera den här matchen och dela in den i småbitar och bedöma spelare tar det alldeles för seriöst. Det här var första försäsongsmatchen för året och vi hade bara tre startspelare som spelade första halvlek. Arshavin, Gallas och Almunia. Rosicky och Vermaelen ser jag ännu inte som startspelare. 1-0 gjorde Arshavin efter ett fint inlägg av Sanchez och 2-1 gjorde Barazite efter ett elegant mål inskruvat i målvaktens bortre hörn. Barnet fick båda sina mål efter fasta situationer och det säger väl det mesta om Barnet. Hur som helst, roligt att försäsongen är igång på riktigt och nu hoppas vi bara att vi äntligen ska få den där förbannade mittfältaren som 90 % av oss vill ha.

Eftersom vi nu förvaltar en stor summa pengar så börjar ryktena ta fart direkt. Den mest idiotiska är nog den här. Kom igen, två anfallare? Martins? Man kunde inte komma på något bättre? Dessutom sade Wenger att man inte letar så desperat efter en anfallare då vi har nog av sådana i truppen och jag håller med honom. Att då påstå att vi är ute efter två anfallare är humoristiskt. Hur som helst, nästa vecka åker vi till Österrike - precis som förra året - och möter SC Colombia på tisdag. Nu taggar vi gooners! Mer i morgon! (edit: Lite extra humor skadas man aldrig av! Bilden under mig togs i går under matchen mot Barnet. Känns som någon går händelserna i förväg, haha!)


:)

Äntligen dags för första försäsongsmatchen + Adebayor är girigare än jag trott.

Men just nu är väl frågan vad som händer med Adebayor. Har han eller har han inte bestämt sig? Vill han bort eller ej? Har han genomgått läkarundersökningen eller inte? När den här affären väl är igång så är det bästa för alla parter att han försvinner så fort som möjligt, precis som jag sade i går. Frågan är hur lång tid till det tar. Tänk om (...tänk om!) den här affären inte blir av. Jag tror han är själv rädd för vad som kommer hända då. Han kommer vara en av Arsenals mest hatade spelare genom tiderna om han stannar. Oavsett om han gör trettio mål igen eller inte så kommer han fortfarande vara hatad. Publiken kommer bua ut honom en hel del gånger känns det som. Ni förstår själva hur riskfyllt det är ifall den här affären inte går i hamn. Både för spelarna, tränarna och lagen. Senaste inkomna om Adebayor är att han nu vill ha £2 miljoner lojalitetsbonus från Arsenal bara för att Arsenal rodde affären halvvägs i hamn när Adebayor själv var bortrest i Togo. Han hotar dessutom med att han tänker stanna om han inte får dessa £2 miljoner. Hur JÄVLA mycket ska killen ha? Vill han bli Bill Gates eller? Vad är hans problem med pengar? £2 miljoner är dock rätt så lite i fotbollsvärlden, men det är budskapet som är det viktiga. Han har redan en massa miljoner på sitt konto och hans lön kommer fördubblas i Manchester City. Ändå vill han ha sina £2 miljoner från Arsenal. Snacka om utbuad han kommer bli när Man C möter Arsenal. Men jag ska inte klaga mer, det är inte min stil. Låt han få sina pengar och sticka så fort som möjligt om han ska vara så girig. Det visar bara att vissa spelare styrs av pengar och vissa av kärleken för spelet.


?!

Så, truppen till Burnley gjordes officiell i går och det är följande spelare som ska få visa sig i matchen mot Burnley. En blandning mellan ungdomar och seniorer:
 • Manuel Almunia
 • Vito Mannone
 • William Gallas
 • Johan Djourou
 • Mikael Silvestre
 • Thomas Vermaelen
 • Tomas Rosicky
 • Andrey Arshavin
 • Jack Wilshere
 • Thomas Cruise
 • Craig Eastmond
 • Luke Ayling
 • Conor Henderson
 • Francis Coquelin
 • Jay Emmanuel-Thomas
 • Mark Randall
 • Emmanuel Frimpong
 • Gilles Sunu
 • Sanchez Watt
 • Jay Simpson
 • Nacer Barazite
Antagligen kommer alla få spela en halvlek var. Roligt! Det absolut roligaste kommer vara att följa spelare som nyfövärvet Vermaelen, vår störste talang Wilshere och den alltid så skadedrabbade Thomas Rosicky som äntligen är tillbaka efter att ha varit frånvarande i ett och ett halvt år. Jag säger så här, vad som helst får hända med Rosicky så länge han inte blir skadad. Han får spela hur dåligt eller hur bra som helst. Så länge hans knä håller. Hoppas han även får ett mål på köpet! Det skulle vara som en kanelbulle med lite rosa mums-mums i.

Om ni inte redan har gissat ut det så är Rosicky Fabregas bäste vän han har. Är det bara jag som tänker tillbaka på tiden i låg- och mellanstadiet när man hade flera bästisar som man alltid var med. Jag får lite av en sådan bild när jag läser följande:


"He's the type of player you enjoy playing alongside and as a guy he's amazing. He didn't deserve his injury but I am sure he will come back stronger. I wish him all the best because everyone here at Arsenal loves him a lot. Technically he is one of the best in the world and physically I am sure he will be really strong because he's been working really hard. I am happy because soon he is going to be back and I can't wait to see him playing again."Hoppas Fabregas och Rosicky hittar varandra på plan lika bra som de hittade varandra före skadan. Då kan det bli magi!

B
engt med B tog i dag upp Rasmus Elm i kommentarspåret. Jag måste dessutom hålla med honom. Arsenal har världens bästa scoutverksamhet, det är det ingen tvekan om. Men hur man lyckats missa en talang som Elm har jag ingen aning om. Jag förstår inte ens hur andra lag ute i Europa missat honom. När Ljungberg spelade hemma i Halmstad så upptäcktes han av Wenger som inte väntade en enda sekund med att värva honom till Arsenal. Vi alla vet vilken succé "Freddie" gjorde och han blev ju här om året framröstad till den elfte bäste spelaren Arsenal någonsin haft. Det är inte dåligt det.

Frågan är nu varför Wenger inte gör samma sak med Elm. Visst, han är cup-tied, men han kommer ändå inte slå sig in i a-laget på direkten, så det gör absolut ingenting. Visst, aningen patriotisk är man om man vill ha en svensk till Arsenal bara för att han är svensk, men saken med Elm är att han är en otroligt skicklig spelare. Jag skulle vilja ha honom till Arsenal lika gärna om han var serb eller italiensk. Men Elm är ett stort frågetecken. Jag har sett honom i många matcher och gång på gång visar han upp ett spel som egentligen är flera år äldre än han själv. Ändå verkar inga klubbar vara seriöst intresserade trots att jag nu för första gången läser att "han varit jagad av toppklubbar i La Liga och Bundesliga". Enligt Bengt så var Everton ute efter honom och det verkar stämma, jag själv säger grattis till Everton om de lyckas knipa honomHur som helst, vi får väl helt enkelt hoppas att Rasmus Elm startar sin proffsejour så fort som möjligt. Han kommer bli en spelare av världsklass, sanna mina ord.


Varför inte?

Ni som inte har ATVO och letar efter streams finner dessa på sedvanliga myp2p.eu. Om dessa inte fungerar kommer jag försöka hitta en annan åt er. Men så länge dessa fungerar så ska det inte vara ett problem. Mindre än två timmar kvar till matchen nu! Matchrapport kommer i morgon då jag ska ha filmkväll i kväll igen. Josefsson är dessvärre på semester, men så fort han kommer tillbaka kommer ni få höra er av honom. Nu hoppas vi få se en bra match med ett kärt återseende i Rosicky. Tills i morgon!

Adebayor har visst bestämt sig för att flytta och Chamakh vill spela i Arsenal!

Först och främst vill jag säga att jag svarade på din kommentar Jay Jay. Kika på kommentarerna under förra inlägget. Men nu över till annat. Jag har ingen större lust att prata om Adebayor. Vi alla känner som vi känner för honom och jag har skrivit tillräckligt om honom. Det senaste är att han nu bestämt sig och att han ska gå igenom läkarundersökning i dag. Desto fortare han kommer iväg, desto bättre.

Egentligen är det ganska tomt just nu, förutom Adebayoraffären det vill säga. Ja ni, vad ska man skriva en fredag som denna. Jag kan skriva lite om vad jag tror om Chamakh. Jag erkänner att jag aldrig sett honom spela, men jag måste säga att han är en intressant spelartyp av det jag sett av honom på youtube och dailymotion. Han verkar dock vara en bendtnerliknande spelare och det gynnar inget lag att ha två spelare av samma slag, men Chamakh verkar onekligen vara en intressant spelare. Han verkar älska Arsenal och jag tror minst sagt att han skulle slita lite mer än Adebayor slet 08/09. Vare sig han är en startspelare eller ej vill jag inte svara på, men jag tror inte han kommer bli det om vi inte börjar spela ett 4-3-3 system. Den anfallsduo som jag ser framför mig nu är RvP-Eduardo med Walcott och Bendtner/Vela som backup. Han skulle passa bra som backup och om han nu kommer så kommer han få chanser från start, det råder det ingen tvivlan om. Om han tar dessa chanser återstår att se. Hur som helst har han redan fällt två uttalanden som tyder på att han vill till Arsenal mer än någonting annat.


“Arsenal would be perfect for me because it is a big club and I know some of the players in the squad.”

“If it materialises, I will accept Arsenal. It would be a dream.”Vi får väl helt enkelt hoppas att han gör så bra ifrån sig som möjligt och sliter och kämpar under nittio minuter ifall han nu kommer.

Almunia är i farten igen och har ännu en gång sagt något som enligt mig en kapten borde göra. Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Gör Almunia till vice-kapten!


"It is crucial for everyone to get off to a good start. In the beginning of last season no one team was strong enough to get a big advantage in points. But we will have to start well this season if we want to win the League. A good start gives you confidence, stability, points and a nice cushion for the rest of the season. We have been playing a Champions League qualifying game for the last few seasons so it is nothing new for us. We will have our mind on it and we have to be prepared for it."
Många av våra spelare har säsong efter säsong sagt att vi måste lära oss av våra misstag. För inte så länge sedan sade Ramsey detsamma. Det tråkiga är väl att vi aldrig verkar lära oss av förra säsongens misstag. Om det här året ska bli ett undantag måste det ske från ruta ett och det är även det Almunia försöker förmedla. Om vi förlorar en av våra tre första matcher kommer självsäkerheten åka ner i botten igen och förra årets miserabla början har redan lämnat sina spår. Det gäller för oss att inte förlora någonting alls i början. Om vi sedan får en eller två förluster i ett senare stadium när vi redan spelat oss in en bit i ligan så gör det inte lika stor skada som en förlust alldeles i början.

För att avsluta dagens inlägg får ni er dagliga dos (heh...) av Arshavin. Arshavin har intervjuerats av SkySports och följande intervju kan ses här (klicka på mig!). Arshavin har även lagt upp nya bilder på hans officiella hemsida. Här er några av dem!


Anledningen varför vi skall vara optimistiska inför nästa säsong + Adebayor har kalla fötter.

Well, som sagt var gårdagens inlägg ett litet avbräck från alla transfersagor och rykten. Jag hoppas ni uppskattade det. Men nu är vi tillbaka i solljuset och vi för våra tankar tillbaka in i transfervärlden. Om ni inte orkar läsa allt så vill jag verkligen att ni läser sista stycket där jag beskriver för er varför jag tror att vi ska vara optimistiska inför nästa säsong. Så, det händer ganska intressanta grejjer här och där. Adebayor som i princip var klar för Man C har inte ens genomgått läkarundersökning. Jag säger som engelsmännen: What a fucking joke. Jag var 110 % säker på att han inte genomgått den trots att det stog att han gjort det i de flesta skvallerblaskorna. I så fall skulle den här proceduren gått enormt mycket snabbare, samtidigt som det är orealistiskt att han får sitt arbetstillstånd, genomgår läkarundersökning och skriver på kontraktet på en och samma dag. Visst, det går, men då är det verkligen en blixtsnabb värvning. Men men, det smått intressanta är väl att Adebayor fått kalla fötter och låter Mark Hughes vänta på besked. Han är osäker hur den här flytten skulle påverka alla där hemma i Togo. Jadu Adebayor, antingen är det pengar du spelar för, eller så är det fotbollen.


Snart i Manchester City!(?)

Wenger har nu ganska tydligt visat att han inte vill ha kvar Adebayor i truppen. Det har vi både sett i uttalanden han gjort inför sommaren och att han faktiskt inte försöker stoppa en flytt. Vissa säger att det är för pengarna Arsenal får som han inte gör motstånd, men sanningen är att han en längre tid inte ser Adebayor som en del i pusslet i fobollsklubben. Inför sommaren sade han bl.a att han gärna ser att Adebayor stannar, men att ifall att Adebayor vill lämna, så får han göra det. Ett sådant uttalande fäller man inte om man verkligen vill ha kvar en spelare. Sedan finns det en hel del annat som indikerar detsamma. Hur som helst så ska vi inte fördjupa oss i det. Adebayor får tänketid i några dagar och han det gynnar nog alla parter ifall han väljer att skriva på. Jag får äta upp mina ord lite som sade i mitt första inlägg om den här transfern att det här aldrig kommer ske. Jag hade rätt i en hel del annat, men jag trodde verkligen aldrig Adebayor var så girig. Att han drar till Man C för att det spelas bättre fotboll/han får mer speltid/roligare att spela där är ren smörja och det hoppas jag alla förstår. Man byter inte ner sig så pass mycket ifall det hela inte handlar om pengar eller för lite speltid i sitt nuvarande klubblag.

Wenger är väldigt säker på att Adebayor nu blir såld, så han har redan lagt ett bud på Bordeauxs anfallare Marouane Chamakh. Som jag sagt flera gånger tidigare är det han och bara han som kommer ersätta Adebayor. Jag kommer inte ihåg om det var rykten eller uttalanden, men jag är säker på att jag någonstans också läste att Wenger tänkte ersätta Adebayor med Chamakh om just Adebayor blev såld. Hur som helst verkar det även bli så. Bordeaux är mycket medvetna om att vi vill ha Chamakh och vårat första bud på £7 miljoner blev förkastat. Tydligen vill Bordeaux ha Silvestre som de varit intresserade av tidigare. Jag säger varsågod, ni får honom gratis. Om vi får honom för £7 miljoner + Silvestre är jag villig att påstå att det är ett kap. Vi får hoppas att Chamakh visar sig vara den där spelaren som överraskar oss alla.


Vad tycker ni? Är det spelarmaterial för Arsenal?

Personligen börjar jag bli mer och mer orolig för mittfältaren vi letar efter. Om vi får våra £25 miljoner och det blir kvar runt £15-18 miljoner så ska det absolut läggas på en mittfältare av väldigt hög klass. Vi har nog inte råd att köpa defensiva mittfältare av yttersta världsklass, men väl en spelare som både har erfarenhet och är etablerad i sitt nuvarande klubblag. Vem det nu blir får vi se, om det ens blir någon. Förutom Melo (som i går blev 100 % klar för Juventus) har det bland annat ryktats om Cana (Marseille), Inler (Udinese), Veloso (Sporting Lissabon) och Matuidi (Saint-Etienne). Vem av de vill ni helst se i en arsenaltröja? Jag röstar på Inler, men är snart så villig att ta vem som helst ur den skaran.

Före jag pratar om optimismen som vi ska infinna oss i så vill jag rent ut sagt skratta åt Alexander Hleb. Som ni vet hade han alla ingredienser för att bli älskad av arsenalfansen och om han skulle stannat skulle han sett sig själv bli en etablerad mittfältare i ett av Europas bästa lag. Istället blev Hleb aningen girig och han ville nog även uppfylla en personlig dröm genom att spela för Barcelona. Men han tänkte inte på konsekvenserna. Han tänkte inte på att han är lite dåligare än de mittfältare Barcelona har. Istället satte han sig på första bästa plan till Barcelona och signerade kontraktet. Nu har han officiellt gått ut och sagt att han kommer byta klubb om han inte får mer speltid. Det har till och med spekulerats om en bytesaffär med Aston Villa. Snacka om att byta ner sig. Att gå från att vara en startspelare för en av Europas toppklubbar till att spela i Aston Villa eller något annat lag som befinner sig ganska långt ifrån en ligatitel och ett slutspel i Champions League.


Hleb - en misslyckad man i Barcelona.

Så, nu till dagens poesihörna. Skämt åsido så vill jag bara upplysa er alla om varför ni borde känna aningen mer optimistiska inför den här säsongen. Inför säsongen 07/08 kände vi nästan samma optimism och vi hade verkligen alla ingredienser för att vinna en titel. Om det inte skulle vara för matchen mot Birmingham där Eduardo fick sitt benbrott och om det inte skulle varit för att Liverpool haft lite tur i kvartsfinalen i CL så skulle vi även tagit en titel. Jag är hundra procent säker. Vi låg bra till i alla cuper och vi ledde ligan efter att lite mer än halva Premier League spelats. Istället blev det hela en miserabel säsong som slutade ännu en gång utan en titel.

Säsongen 08/09 hade vi tappat fyra spelare som mer eller mindre alla var av hög klass. Lehmann försvann hem till Tyskland, Gilberto åkte till Grekland och Hleb och Flamini bytte klubb till Barcelona respektive Milan. Dessutom var Rosicky långtidsskadad och Eduardo skulle bara kunna spela ett fåtal matcher under säsongen. Det enda nyförvärvet av klass var Nasri. Silvestre och Ramsey kan vi inte räkna in i den gruppen. Ta även med att vi hade långtidsskador på följande spelare: Rosicky, Eduardo, Fabregas, Adebayor, Gallas, Clichy, Walcott. Det är sju, SJU spelare. Sju spelare som i stort sett alla är startspelare. Jag menar, ta bort Ronaldo, Rooney och Vidic från Man U. Ta bort Gerrard, Torres och Alonso från Liverpool. Ta bort nyckelspelare från det och det laget och ni förstår själva vilken sjuk otur vi drabbades av.

Ä n d å så lyckades vi gå till semifinal i både Champions League och FA-cupen. Det är enligt mig näst intill fenomenalt. Tänk er då att den enda spelaren av klass vi tappar i sommar är Adebayor (som faktiskt spelat långt under sin högstanivå under hela säsongen). Samtidigt får vi in Vermaelen och antagligen en mittfältare+Chamakh. Sedan är vi helt skadefria. Vi kan ha en bänk bestående av Fabianski, Vermaelen, Nasri/Walcott/Rosicky, Eduardo, Chamakh/Bendtner. Helt beroende på startelvor så kommer vi ha spelare som förra säsongen var startspelare för Arsenal på bänken. Det tyder på en väldigt bred trupp. Dessutom var mitt förslag bara ett alternativ. Med en till mittfältare i truppen kommer den vara ännu bättre. Jag lovar er, det bådar väldigt gott inför nästa säsong. Jag har all anledning att tro att 09/10 äntligen blir den säsongen vi vinner något. Vi har sagt så ett bra tag, men det här mina vänner ser verkligen ljust ut. Samtidigt har Manchester United tappat världens bästa spelare samt Tevez. De har ersatt med spelare som Owen och Valencia samt några unga talanger. De ser redan nu ut att vara borta från ligatiteln. Däremot ska man aldrig räkna ut dem. Liverpool har enorma bekymmer med ekonomin och Benitez är en pressad man. Dessutom tror jag de kommer drabbas av en mindre "bakfylla" nästa säsong. Chelseas lag börjar bli riktigt gammalt, men det är just Chelsea jag ser som det största hotet för Arsenal. De har erfarenhet, de har rutin, de har en ny, fräsch och bra tränare, de har spelare av yttersta världsklass och de kommer ha ett helt nytt spelsystem. Chelsea kommer bli farligt, men Arsenal kommer bli minst lika farligt. Därför tror jag på en följande top-4 nästa säsong:

 1. Arsenal
 2. Chelsea
 3. Liverpool
 4. Manchester United

Jag vet att jag kan vara aningen partisk, men jag tror verkligen vi kan vinna ligatiteln nästa säsong. Vi har spelarna för det, vi har tränaren för det, vi har energin för det och vi har optimismen. Om allt går bra så tror jag verkligen det här kan bli vårat år. Det vill säga om inte Chelsea förstör allting för oss. Men men, vi får se vad som händer. Det är inte mycket kvar till matchen mot Barnet nu! Just nu var det allt, hörs i morgon!

Levande arsenallegender - Thierry Henry & Francesc Fabregas

Året var 1999. Det var ett år som vilket annat som helst. För Arsenal FC innebar det ett år utan en titel. Men det innebar också en värvning som de aldrig i hela sin historia skulle ångra. Namnet på mannen som värvades var Thierry Daniel Henry. Att spelaren som skulle stanna åtta år i Arsenal skulle göra 174 mål kunde ingen ana. Inte ens självaste Wenger. Nio år tidigare hade en 13-årig pojke som levt upp i det tuffa slumområdet Les Ulis utanför Paris gjort alla sex mål i en 6-0 vinst över ett lokalt lag. En scout från Monaco tvekade inte en enda sekund och värvade honom egentligen direkt efter matchen. Senare skulle han få pröva på lyckan i Monaco och även Juventus, men det var Arsenal som skulle bli hans andra hem.

Henry hade efter sin första proffsejour i AS Monaco (där bl.a en Mr. Wenger varit tränare) blivit värvad till Juventus. Ett Juventus som hade hoppats att han skulle göra stordåd. Visserligen hade han bara gjort 20 mål på 105 matcher i Monaco, men Juventus hade insett talangen som infann sig i herren. Det blev bara 16 matcher för Henry i Juventus där han hade flyttats upp på mittfältet. Ett stort misslyckande då han endast gjorde tre mål. Det sägs att Wenger var på samma plan hem till Frankrike som Henry då han sade detta:


"Thierry, you are wasting your time on the wing. You are a number nine."Juventus gjorde sedan ett misstag som de ångrar idag, de sålde honom till Wenger, till London, till Arsenal. Vår bäste anfallare i Anelka hade vid den tiden just blivit såld. Anelka skulle nu bli ersatt av Henry och det var många som var väldigt kritiska till hur det skulle gå till. De första åtta matcherna visade att fansen var befogade sin kritik. Henry lyckades inte hitta nätet en enda gång. Han hade vid det här tidlaget svårt att acklimatisera sig och det gjorde även att hans spel led. Det tog dock inte lång tid förrän Henry skärpte sig. Tjugiosex mål senare så hade han längre inga kritiker. Han hade trots enormt svåra problem i början lyckats skjuta in 26 mål. Detta ledde till att vi både blev tvåa i ligan och dessutom kom vi tvåa i UEFA-cupen. Det var naturligtvis en enorm besvikelse, men det fanns ingen tid för att deppa. Speciellt inte för Henry, som nu skulle få skyhöga krav ställda på sig.


Henry under sin första säsong i Arsenal.

Andra säsongen i Arsenal skulle bli ännu bättre spelmässigt trots att han inte gjorde lika många mål. Han gjorde färre mål, men blev trots det klubbens bäste målskytt. Men trots det så vann vi fortfarande ingenting. Någonting som Henry var mycket frustrerad över. Han uttryckte sig i en intervju som gjordes efter säsongen att han inte vill göra någonting annat än att vinna titlar med Arsenal. Det är bl.a liknande uttalanden som RvP fällt nyligen. Henry skulle få vinna, men än var det lite tid kvar tills alla skulle förstå hans storhet.

Säsongen 2001/2002 skulle bli Arsenals år. Vi skulle ta hem dubbeln och vi skulle nog alla tacka Henry för det. Han gjorde totalt 32 mål. Det var Henrys stora genombrott och efter säsongen 2001/2002 började han smått ses som en av världens bästa anfallare. Henry blev redan då hyllad till skyarna och arsenalfansen var euforiska inför nästa säsong. Henry själv tog det hela väldigt lugnt.


Henry firar ligatiteln 2002.

Säsongen efter skulle dock bli ännu ett år utan titel, men istället skulle Arsenal göra en värvning som de inte skulle ångra. Den 11 september 2003 så värvades en ung talang från Barcelonas U16-lag. Hans namn? Francesc Fàbregas Soler. Kaptenen för U16-laget i Barcelona lovades speltid med reserverna samt i Carling Cup. Efter långa samtal med familj, vänner och tränare så hade Fabregas förstått att det här är en chans han inte kan missa.


En 10-årig Fabregas.


Fabregas och Messi i Barcelonas ungdomsakademi.

Samtidigt som vår framtida kapten (skulle ta några år till för Henry att bli kapten) Henry öste in mål värvades en eftergångare, men det var ingen, verkligen ingen som förstog vilken talang Fabregas var. Fabregas skulle så småningom till och med få träna med a-laget och spela några träningsmatcher. Han var långt ifrån bra på engelska och det fick sina följder. Fabregas agent hade sagt åt honom att skrika "YES,YES,YES" så fort han ville få bollen och det skulle han göra väldigt många gånger. Någonting som säkerligen fick många att höja på ögonbrynen. Den 28 oktober 2003 skulle han få göra sin a-lags debut. Några veckor senare fick han chansen igen och skulle nu även göra sitt första mål i arsenaltröjan. Hans föräldrar var på plats vid båda tillfällena och Fabregas var lyckligare än lyckligast. Det var en chans han skulle fått vänta på så många år i Barcelona. I Arsenal fick han chansen nästan direkt och som han tog den.


Fabregas i sin första match för Arsenal.

2003/2004 skulle vara Arsenals bästa säsong genom tiderna. Vi gick obesegrade genom ligan och trots att det infann sig en besvikelse i och med urtågen ur cuperna så hyllades Gunners överallt på jordklotet. Arsenal spelade med stil, med finess och gjorde många och väldigt snygga mål. Henry var ännu en gång frontfiguren och vann skytteligan för andra gången. Det skulle bli hans personliga rekord och det skulle hålla sig. Han gjorde 30 mål i ligan. 30 mål. Inklusive cuperna gjorde han 38 mål. 38 mål. Han fick ta emot guldskon två gånger om och han blev tvåa i omröstningen till världens bästa spelare. Henry var för tillfället en av världens mest fruktade. Titlarna ramlade in (med vissa mellanrum) och målen östes in. Henry var redan vid dåvarande tillfälle en levande legend. Det var få som trodde att han någonsin skulle lämna Arsenal, men med åren framför sig så var framtiden oviss. Henry själv var självsäker och var gärna villig att berätta om sin fotbollskarriär gång på gång på gång. Under försäsongen till 2004/2005 gjorde han en intervju där han sade följande:


"Youri Djorkaeff used to say when we played at Monaco that he could sense that I might be a great player, but that he didn't feel that when I had the ball it was my ball. But, at the moment, when I step on the pitch, when I have the ball I know it's mine. It's just a feeling. Some players you know when they have the ball that something is going to happen."
Henry var en av de bästa om inte den bästa anfallaren i världen för tillfället. Han kunde utföra konststycken som man inte trodde var möjliga på plan.

Efter vinsten i FA-cupen 2005 som förblev Arsenals sista vunna titel så började saker och ting att ändra på sig. Samtidigt som Henry vann titlar åt Arsenal så fortsatte Fabregas sin resa mot en plats i startelvan och mot kaptensbindeln han skulle få om tre år. Säsongen 2004/2005 fick han spela några matcher från start i början av ligan, men han hade inte hoppats på mer då han endast fick platsen på grund av skador på diverse mittfältsmotorer. Men han hade fel, Wenger hade kvar honom i startelvan och Fabregas blev en mittfältare som vi kunde hoppas på vecka in och vecka ut. Fabregas själv fällde följande uttalande:


"This is not possible! I've never seen this before. It's like, in England, you're dreaming as a young player. In Barcelona, even if you're playing well, they sign someone older."
Fabregas fick så småningom en given plats i startelvan. Här firar han ett mål med bästa kompisen Senderos.

Allt tydde på en väldigt ljus arsenalkarriär för Henry. Tyvärr skulle den kommande titeltorkan bli ett stort problem, men både Henry&Fabregas var just då inte medvetna om det. Henry hade massiva krav på sig varje säsong med tanke på vad han gjort tidigare säsonger. Han nådde oftast även upp till de kraven och vann skytteligan både 2004/2005 och 2005/2006. Men sedan började det mesta gå fel. Fransmannen drabbades av småskador gång på gång och istället fick andra anfallare chansen i hans frånvaro. Den platsen var svår att fylla och det fanns ingen spelare i vår trupp som kunde fylla det tomrum Henry lämnade efter sig då han blev skadad. Trots det gick det någorlunda bra och med Henry i spetsen nådde vi final i Champions League 2006. En final som tyvärr förstördes av en viss svensk - Henrik Larsson. Jag ogillar honom än idag. Men det var även första gången Fabregas och Henry spelade i en final tillsammans. Tänk om man kunde ha sett den matchen med en Henry årgång 2003/2004 och en Fabregas årgång 2007. Det skulle varit något.


CL-finalen kunde blivit en magisk kväll trots en man utvisad. Istället blev det en miserabel förlust.

Efter CL-finalen blev skadorna allt värre för Henry. Samtidigt blev titeltorkan allt värre. Han var fortfarande given i startelvan varenda gång, men hans skador började sätta stopp för målen. Många blev bekymrade, men Henry kom tillbaka från varje skada och visade med viktiga och snygga mål att han fortfarande tillhör toppskiktet. Inför säsongen 06/07 så blev skadeproblemen allt värre. Han blev borta mer och mer och när han väl var på plan blev han till och med uppflyttad till en mittfältsplats. Men i Februari 2007 drog han på sig en skada som även skulle sätta käppar i hjulet för hans arsenalkarriär. År 2006 hade vi fått in två bud från Barcelona. Båda löd £50 miljoner för Henry. Det skulle gjort honom till den dyraste värvningen någonsin just då, men Wenger ville ha kvar Henry och det ville många andra med. Det tråkiga var att skadorna inte slutade. Sommaren 2007 så tog Wenger beslutet att sälja honom för endast 220 svenska miljoner. Det beslutet måste ha varit aningen hjärtskärande. Förr eller senare kände man på sig att han skulle blivit såld, men att han aldrig skulle få ett riktigt avsked var enormt tråkigt.

Det många har glömt är hans ledaregenskaper och hans vinnarmentalitet. Det var få arsenalspelare som hade likadan instinkt som honom. Det ingen visste var att en annan spelare snart skulle ta över tronen från Henry. Inte anfallspositionen, men väl den där ledaregenskapen och vinnarmentaliteten samt kaptensbindeln. Jag pratar naturligtvis om Cesc som nu gjort ett namn för sig själv. Säsongen 2006/2007 blev hans bästa på länge och han visade vilken världsklass han höll. Man kunde lätt klassa honom som en av världens bästa mittfältare. Titta bara på denna video:Men han blev frustrerad varje år. Det var inte spelet, det var inte skador, det var titlarna. Den vinnarmentalitet som Henry hade saknades i Arsenal, men kom tillbaka med Fabregas. Varje säsong utan vunnen titel har han blivit så tjurig att det inte finns ord att beskriva det. Det enda han vill är att vinna titlar med Arsenal och det var därför han kom hit. Säsongen 2007/2008 och 2008/2009 var vi ett myrsteg ifrån att äntligen vinna en titel, vilken som helst, men titlarna kom inte och ryktena om att Fabregas som nu etablerat sig som en mittfältare av världsklass skulle köpas av Barcelona började ösa in. Rykte efter rykte, dag efter dag. Det fanns verkligen ingenting som man inte kunde skriva om honom. Tyvärr blev det en vana och är det än i dag. Man läser att Fabregas ska värvas till Barcelona i stort sett varje dag. Trots det har det ännu inte hänt och hösten 2008 gick en mindre dröm i uppfyllelse för honom. Han blev kapten för Arsenal FC. Någonting som han kan vara stolt över hela sitt liv.


Fabregas - kapten för Arsenal FC.

Jag har flera gånger nämnt att Fabregas en dag förr eller senare kommer spela för Barcelona. Det är det verkligen få som kan säga någonting emot. Till och med, eller snarare speciellt om vi skulle vinna trippeln två år i rad, så skulle han en dag lämna för Barcelona. Det handlar om hans barndom, hans Spanien, hans föräldrar, nya utmaningar och hans idoler. Allting finns i Barcelona. Men han tog chansen att flytta till London som 16-åring och den chansen han fick är han för evigt tacksam för. Än så länge stannar han i Arsenal och en dag kommer han stå där på tronen och lyfta upp en buckla, det känner vi alla nog på oss. En dag kommer Fabregas med långsamma steg kliva upp på podiet och ta emot bucklan. Han kommer ta tag i handtagen och lyfta upp den med världens största leende på läpparna samtidigt som en och annan lyckotår kommer fram. Den bilden kommer även jag fälla tårar till. Jag hoppas bara den är här snart, för jag orkar inte med att längta längre.

Sist men inte minst bjuder jag på två enormt sevärda intervjuer med både Thierry Henry och Cesc Fabregas där de förklarar sin kärlek för klubben och lite annat smått och gott. Ni måste helt enkelt se dem! Over 'n out!


Almunia kan nu skaffa engelskt medborgarskap + Arsenal i ekonomiska bekymmer?

Transfermarknaden florerar fortfarande med massa rykten och Adebayor är fortfarande starkt förknippad med en flytt till Manchester City. Utan att låta för egoistisk så är det smått intressanta att jag i stort sett hade rätt i allt jag skrev i gårdagens inlägg. Allt från att £20 miljoner var deras förstabud till att £25 miljoner är den minsta rimliga summan vi kan sälja honom för. £25 miljoner är även det prislappen står på för tillfället. Det är väldigt tydligt att Man City jagar vår anfallstjärna rett rejält nu, men är vi villiga att släppa honom?

Ifall jag får äta upp mina ord från i går där jag sade att det här aldrig kommer gå i hamn så kommer vi tydligen köpa Marouane Chamakh som Adebayors ersättare. Som jag sagt tidigare så säger mina källor att han är en medelmåtta. Det är på grund av att han haft en enda lyckad säsong bakom sig som han nu blivit en target på transfermarknaden. Sedan ska vi inte tro alltför mycket på det. Trots det så är jag väldigt osäker om jag vill ha Chamakh. Jag skulle hellre satsa alla pengar på att hitta en riktigt bra mittfältare. Men om vi däremot först och främst köper Chamakh och sedan ser till att lägga de pengar som återstår på en mittfältare kommer jag vara väldigt nöjd. Wow, jag inser själv nu vilka spekulationer det kommer sätta igång vad vi kommer göra med pengarna ifall den här affären verkligen blir av. Vi får se vad som händer med honom, vi har hur som helst pratat nog om det här just nu.


Chamakh in ifall Ade lämnar?

BBC:s Robert Preston - finansjournalist på BBC - säger sig ha fått tag i ett dokument där Arsenals ekonomi redogörs. Tydligen skall vi vara illa ute och vi skall gå mer minus än vi angett. Vi skall även vara det lag som ligger sämst till ekonomimässigt bland de fyra bästa lagen. Det är smått ironiskt då vi alla vet vilka stora bekymmer Liverpool har. Oavsett om storyn är fake eller ej, så är den smått oroande. Jag vet att vår ekonomi inte är tip-top och jag vet att vi har en stor skuld med tanke på stadiumbygget, men trots det så har jag inte oroat ihjäl mig och jag tror inte att det hela ligger så dåligt till som Preston anger i sitt blogginlägg. Kan det vara så att det ligger någon liten sanning i det hela och att det även är anledningen varför vi inte köpt en defensiv mittfältare än? Har vi väntat på att sälja någon för att få in pengar och således kunna köpa någon? Många frågor, men inga svar ännu.

S
om vanligt händer det inte för mycket just nu och det finns således inte alltför mycket att skriva om, men det mest intressanta är väl att i dag är dagen (eller om det var i går) då Almunia spenderat fem år i England. Han är då även befogad att ansöka medborgarskap och engelskt pass. Således kan han även bli aktuell för engelska landslaget. Nu vet vi alla att Almunia är längder bättre än englands förstekeeper i James och att han är enormt mycket bättre än burväktarna som är bakom James. Alla som säger någonting annat kan ingenting om fotboll, hur grov jag än låter. Visst skulle jag kunna vara partisk och säga att han platsar och bara för att han spelar i Arsenal, men sanningen är den att även många andra supportrar till andra lag sagt samma sak.


Almunia - redo för engelska landslaget?

A
lmunia är helt enkelt det bästa alternativet mellan stolparna om han skaffar sig ett engelskt medborgarskap. Jag hoppas innerligt att han får chansen, för jag vet att han kommer göra mycket bra ifrån sig. Att han sedan bara har runt tre år framför sig som en målvakt av världsklass eller åtminstone av väldigt hög klass gör ingenting. Han har fått sitt genombrott och en målvakt ska ha erfarenhet och rutin. Det har de inte när de är 23 år. Almunia är 32 år, en perfekt ålder för en målvakt. Jag skulle ioförsig säga 30 år, men 2 år hit och dit är ingen större skillnad. Låt oss hoppas att han får chansen! Det vore kul för både Almunia och engelska landslaget!

Well. Det var allt för i dag. I morgon kommer jag komma med ett specialinlägg, så jag hoppas det kommer erbjuda er trevlig och intressant läsning. Just nu är det allt för i dag. Det är bara fyra dagar kvar till matchen mot Barnet, jag hoppas ni är taggade! Som lite tändvätska bjuder jag på ett klassiskt arsenalmål.


Adebayor på väg till City? RvP utsedd till Arsenals bäst spelare 08/09!

Well, mina kära kamrater, det är fortfarande väldigt öde. Nästan det enda vi har att gå på är rykten och rykten. Det tråkiga är att rykten är oftast missvisande och har en tendens att gå way too long i media. Men trots allt så är rykten en stor del av somrarna i fotbollsvärlden. Vi kan ju bara tänka oss hur allting skulle se ut utan rykten. ..... ..... (tänketid) ..... ..... Precis. Nu fattar ni hur mycket tommare det skulle vara.


Adebayor, stannar han eller ej?

Hur som helst så är vår anfallstjärna i Adebayor starkt förknippad med Manchester City. Enligt flera källor (bl.a mumsiga Sky Sports som oftast är väldigt fel ute) har Arsenal och Man C kommit överens om en summa som skall vara £20 miljoner. Det tråkiga ifall det här skulle gå igenom (jag är fortfarande väldigt kritisk till om det här verkligen är sant) är att vi skulle sälja Adebayor till reapris. Efter säsongen 07/08 var han värd £30 miljoner. Okej att han var aningen (ganska mycket) sämre 08/09, men att hans värde skulle ha sänkts hela £10 miljoner går jag aldrig på. Maximum £8 miljoner och minimum £3 miljoner. Allt som allt skulle hans prislapp just nu vara £25 miljoner. Hur orealistisk än den här dealen låter, så skulle vi gå miste om £5 miljoner ur min personliga synvinkel. Möjligtvis är det så att Gazidis&Wenger (det kommande ökända radarparet) har andra tankar kring det. Kanske är det så att Adebayor vill lämna och kanske är det så att Man C bara går med på £20 miljoner. För det första så ska man alltid försöka höja priset, oavsett vad. Jag tror aldrig i mitt liv att Man C:s förstabud låg någonstans mellan £15-19 miljoner. Speciellt med tanke på deras ekonomi samt deras senaste värvningar. De skulle inte ha någonting emot att betala £30 miljoner, det är jag rätt så säker på. Så därför utgår jag ifrån att £20 miljoner är deras förstabud och att det på något sätt läckt ut till media. Men hela den här affären klingar fel i mina öron. Jag visste då inte att Adebayor var så desperat att lämna Arsenal för ett lag som inte ens är med i toppen. De kommer dessutom inte spela i Europa nästa säsong vad jag känner till (rätta mig gärna om jag har fel). Det viktigaste är hur som helst att de inte kommer spela CL och jag tror verkligen inte att Ade skulle vilja lämna ett av Europas bästa lag (om vi utgår från CL 08/09) för ett mittenlag/kandidat till en top-6 placering i PL. Visserligen skulle han få sina älskade pengar och han skulle säkerligen få en mycket större lön än han har i Arsenal, men är han verkligen så girig? Sedan har både hans agent och han själv bekräftat att han stannar i Arsenal, hur opålitliga sådana uttalanden än är. Ännu ett faktum som strider emot det här är att Wenger egentligen inte vill att någon ska säljas. Att han sedan skulle bli tvungen att köpa en till anfallare (trots att vi redan har så många) säger väl sig själv. Han skulle inte vara tvungen, men han har sagt att han skall köpa en ersättare ifall Adebayor drar tidigare, så ifall han håller sitt ord så behöver vi både en till anfallare och en till mittfältare. Någonting som blir svårare ju närmare säsongen kommer. Så enkelt är det egentligen att avfärda om ett rykte är sant eller ej. Jag hoppas att jag inte får äta upp mina egna ord nu. Sammanfattning för er som inte orkat läsa:

 • Priset. Vi låter honom gå för billigt. Väldigt enkelt att få andra att punga ut åtminstone lite mer miljoner.
 • Arsenals styrelse inklusive Wenger. Vill inte att Ade ska lämna, dessutom är prislappen för liten.
 • Adebayor själv. Vill han verkligen gå till ett sämre lag bara för pengar?
 • Sky Sports. Oh, av 100 rykten de publicerar kommer bara 2 vara i närheten att gå igenom.
 • Känslan.
 • Wenger måste(vill..) köpa en replacement ifall Adebayor drar. Ännu en ny spelare som han måste värva.
Notera att jag inte säger att Man C inte lagt ett bud, de har de säkert gjort. Men jag vill betona att den här övergången med stor sannolikhet aldrig kommer hända


Enligt medlemmarna på arsenal.com var Robin Van Persie - vår flygande holländare - Arsenals bästa spelare under säsongen 2008/2009.

Så. Låt oss lämna Adebayor för ett tag. Arsenal.com har under de föregående veckorna utsett Arsenals tre bästa spelare under säsongen 08/09. Manuel Almunia kom trea medan Arshavin knep andraplatsen. Förstaplatsen gick så klart till RvP som i går bekräftade att han hade fått kontrakterbjudanden av lag som Inter, Juventus, Chelsea och Man City. Alla spelare är verkligen värda sina placeringar och det var egentligen ingen överraskning hur top 3 skulle se ut. Hur som helst får vi hoppas att RvP är lika målfarlig och lika villig att grovjobba nästa säsong. Jag har klistrat in en av de bästa kompilationer jag någonsin sett av en spelare längst ner. Vem som har huvudrollen? Robin Van Persie så klart.

Just nu finns det inte så mycket mer att skriva om. Spekulationer och rykten kvarstår som huvudtema. Någonting ni kan tänka på är att enligt intervjun som Gazidis gav åt arseblog så hintade han om att flera värvningar är på gång. Trots att det redan gått ett tag är jag väldigt säker på att vi kommer värva en till spelare. Den stora frågan kvarstår. Vem?

Bonusvideo. En kompilation av Robin Van Persies år i arsenaltröjan.

Sammanfattning av söndagen.

Hej.

Söndag 12/7 - hänt ingenting.

Hej då!

Lördagar är inte så kända för att vara hektiska...

Well, samtidigt som jag sitter här och lyssnar på The Sounds känner jag hur viktig nästa säsong kommer bli. Det har pratats om att nästa år är "året" och att nästa år kommer vi fixa det. Vi har sagt "nästa år" i fyra år nu. Det räcker nu. 2010 eller ingenting. Sista livlinan. Sista chansen.  Jag tar mer om det i morgon. Filmkvällen blev väldigt lång och efter fyra timmars sömn är jag inte så där himla pepp på att göra ett längre inlägg, tyvärr. Däremot ska ni få den mängd arsenalnyheter ni är värda.

Felipe Melo är 99 % klar för Juventus. Nu jagar Fiorentina ersättare och det är tydligen Gilberto dem är efter. Någonting säger mig att det var ett stort misstag att släppa Gilberto. Inte bara för den erfarenhet och rutin killen hade. Gilberto kan fortfarande spela fotboll i världsklass och det såg vi inte minst i Confederations Cup. Riktigt synd att vi inte har kvar honom. Men men, fotboll är fotboll. Spelare kommer och går. Matuidi är fortfarande bara ett lösbaserat rykte och i ärlighetens namn är det ingen som vet vad Wengers förstaval är för tillfället. Vi missade Melo, så frågan är om Wenger verkligen har ett andraval. Vi får helt enkelt följa processen och se vilka spelare vi blir starkt förknippade med.

Stan Kroenke, vår käre amerikanske direktör som är vår störste aktieägare har köpt till sig fler aktier och är nu uppe på 28,58 % jämfört med tidigare 28,3 %. Jag hoppas innerligen att Usmanov håller sig undan 30 %-strecket ett tag till. Jag hoppas för guds skulle att Kroenke behåller "ledningen" om man får och kan uttrycka sig på det viset. Hellre Kroenke än Usmanov.

Nu är det bara exakt en vecka kvar tills vi möter Barnet och jag hoppas ni alla införskaffat er Arsenal TV Online som bl.a sänder matchen mot Barnet. Om ni inte har gjort det hoppas jag ni ser matchen på någon (värdelös) stream, det är åtminstone något! Jämfört med förra säsongen kommer jag även börja länka bra streams inför matcher så ni som varken har Canal + eller någon annan kanal kan se alla arsenalmatcher. Jag hoppas ni blir nöjda! Sju dagar är ingenting och jag hoppas bara dessa sju dagar går både snabbt och långsamt. Man vill inte att sommaren ska ta slut alltför fort.

Ett annat lag som kommer bli mycket intressant att följa är Real Madrid. De har nu en hel mängd superstjärnor i sitt lag, inköpta för flera miljarder. Samtidigt som jag hoppas att laget floppar kraftigt, så hoppas jag att man får se mycket bra fotboll. Jag har till och med bestämt mig att halvfölja dem i höst. Vi får se hur bra "det nya" Real Madrid gör ifrån sig. Jag satsar dock alla mina pengar på en flopp.

Ja, bortsett från att Silvestre blir allt mer aktuell för en flytta till Bordeaux händer inte så mycket mer. Jag hoppas verkligen det hänt mer i morgon. Tills dess!

Åtta....åtta.....åtta....åtta. 8....8....8. Eight....eight....eight.

Det jag naturligtvis pratar om är första försäsongsmatchen mot sedvanliga Barnet. Det är bara åtta dagar kvar. Det känns som en evighet, men det är till och med mindre än de två veckor som avbröt säsongen för landslagsuppehåll. Åtta dagar är ingenting. Abstinensen har visserligen tagit en paus, men den finns fortfarande där. Oj vad underbart det ska bli att se Arsenal spela igen! Så himla roligt! Vi kommer säkerligen ställa upp med en väldigt reservbetonad startelva och med väldigt många byten i halvtid (hela startelvan som vanligt antagligen), men oj så kul det ska bli att se en match med Arsenal igen. Jag hoppas ni längtar lika mycket som jag!

Och så tillbaka till sommaren då. Det händer naturligtvis knappt någonting. Det enda jag luskat fram är dåliga nyheter för oss kring Melo. Tydligen har Machilioni eller vad i helsike han heter accepterat lönen och alla parter är överens. Affären skulle bli officiell för flera dagar sedan, men nu ska den tydligen bli officiell i dag. Jag blir inte överraskad om det kommer rapporter i dag att affären blir officiell nästa vecka istället. För att sedan bli officiell om två veckor....ända tills vi lyckats få Melos namnteckning på ett kontrakt. Det är väl det enda vi kan hoppas på. Men till 95 % är han körd. Istället måste vi leta andra alternativ. Blaise Matuidi från franska Saint-Etienne är en kille som vi förknippats med alldeles för mycket. Det finns både dritt och dratt att säga om killen, men i ärlighetens namn är jag osäker på om många ens har sett honom spela en hel match. Det är i så fall supportrar till Saint-Etienne. Det smått ironiska är väl att 99 % aldrig hört talats om honom innan det kom fram i media att vi är efter honom. Nu kan plötsligt alla allting om Matuidi. Jag skrattar varje gång jag läser inlägg och annat om hur bra han passar och hur bra han spelar osv. Jag har svårt att tro att de faktiskt har sett honom spela några matcher. Melo har man sett i både landslag och i Fiorentina. Inler detsamma. Det är spelare man faktiskt kan bedöma efter att faktiskt ha sett matcher de spelat.


Matuidi, bra nog för att vara en startspelare för Arsenal?

Matuidi tror jag 9 av 10 aldrig ens sett spela en hel match. Det enda vi kan luta oss mot är youtube-klipp och googlingar vilket inte är mycket. Jag kan som sagt inte bedöma hans spelförmåga, men bara faktum att han är 21 år och en ung fransk mittfältare stöder mitt argument att vi inte borde värva honom. Vi letar efter rutin och vi letar efter spelare som är bättre än Song och Denilson. Visserligen har jag inte sett Matuidi, men jag kan ganska enkelt avfärda att Matuidi inte är miljoner gånger bättre än Song och Denilson. Spelare som Melo och Inler är däremot (rätt så) etablerade spelare i både sina klubblag och landslag. De spelar den tredje bästa ligan i världen och möter storlag som Inter, Juventus och Roma. Okej, man skulle kunna säga detsamma om Matuidi och byta ut italienska lag mot franska lag, men trots att han spelat över 100 matcher för Saint-Etienne så är jag rätt så säker på att både Melo och Inler är aningen bättre. Det faktum att de bägge är dyrare stöder bara argumentet att de faktiskt är bättre spelare. Samtidigt är de båda spelarna ständigt aktuella för sina landslag. Det är inte Matuidi för a-landslaget. Däremot har han spelat för ungdomslandslaget en mängd gånger. Om man summerar allting så är Matuidi inte den defensive mittfältare vi letar efter. Jag ser hellre Veloso (som folk är ganska kritiska till och som jag säger är sådär) än Matuidi. Istället hoppas jag ryktena som säger att vi är efter Inler är sanna. Han skulle nästan vara en lika bra värvning som Melo.

Jag pratade med en arsenalsupporter på msn här om dagen och han sade att han gärna skulle uppskatta ifall Wenger trollade upp någon riktigt bra spelare ur hans magiska hatt, precis som han gjort flera gånger tidigare. Sagna är ett väldigt bra exempel för spelare som han bara plockat upp ur hans magiska hatt. Om det nu mot all förmodan skulle bli Matuidi, så hoppas jag att han är den där spelaren som Wenger kan förvandla till en fantastisk spelare genom att trolla med sin trollpinne. Han har gjort det förr och ingenting säger att han inte kan göra det igen.


Sim sala bim....eller något...eh?

Just nu händer det som vanligt inte mer. Jag kan ge er en positiv nyhet. Jag är redan halvvägs på min omgjorda story om två stora och moderna arsenalikoner. Ni som följer bloggen vet vilka jag talar om. Förhoppningsvis finner jag tid till att göra klart den snart. I kväll blir det hur som helst filmkväll med en vän. Fyra filmer á la två timmar var. Det kommer bli en lååååång kväll. Wish me luck!

Barcelona förbereder chockbud på Fabregas. Matuidi tydligen nära Arsenal?

Jag vaknade i morse av att regnet splattrade mot fönstret. Jag öppnade fönstret och andades in all frisk luft. Snabbt bestämde jag mig för att gå ut på en promenad. Två minuter senare var jag redan ute och en timma senare var jag tillbaka hemma. Regn är verkligen underbart. Får mig att tänka på annat än mina vardagsbekymmer. Så, till arsenals bravadurer.


Fabregas är het bland spanska lag!

Enligt Tribalfootball (som Grahnen länkade till i kommentarspåret) så är Barcelona villiga att betala 50 miljoner pund + Yaya Touré. De anger Daily Star som källa. När man väl går till Daily Star ser man att Tribalfootball varit luriga och gjort om artikeln till någonting helt annat. Egentligen är bara Barcelona villiga att betala 40 miljoner pund, men de har 50 miljoner pund som de skulle kunna spendera, men bara ifall Eto'o blir såld. Vart än källan kommer är 40 miljoner pund mycket, men inte så mycket att man kan lura till sig Fabregas. Jag skulle nog inte sälja honom för 50 heller. Däremot är 50 + Yaya ett sjukt bud. Jag tror i all världens namn att rykttet inte är sant, men om det mot all förmodan skulle vara det så är det bara .... sjukt. Det budet skulle nog till och med få Wenger att fundera. Om vi alla slutar vara så fabregaskära och om vi ignorerar det faktum att han är kapten och allting annat så kan man inte säga att det inte är ett bra bud. Om vi är helt neutrala så skulle vem som helst acceptera det. Fabregas är bra, men han är inte världens bästa för tillfället på sin position. Om vi sedan även skulle få en defensiv mittfältare av högsta rang på köpet som vi också letar efter gör ju inte saken värre. Problemet är att vi har en tendens att höja priset på en spelare som egentligen inte är värd mer än en viss summa pengar. Fabregas är ikon, han är arsenals hjärta, men är det möjligt att säga nej till 50 miljoner + en av världens bästa defensiva mittfältare. Vad tycker ni? Skriv i kommentarerna!

Personligen är jag mycket osäker. Till sist skulle jag nog säga nej ändå. Fabregas är hela Arsenal. Ett Arsenal utan Fabregas är som pommes frittes utan ketchup. Det går inte. Vi skulle till och med ha spelare som skulle kunna ta över Fabregas roll, utan tvekan. Men han är en för stor ikon för att kunna säljas. Han är som Gerrard för Liverpool, Terry för Chelsea, Ibra för Inter, som Messi för Barcelona, som Casillas för Real Madrid osv. Ikoner säljer man helt enkelt inte, oavsett pris. Inter ville ha en miljard för Ibra, Barcelona vill nog ha någonting liknande. Casillas kan gå för lite mindre. Men faktum kvarstår. Fabregas är inte till salu så länge vi inte får ett riktigt monsterbud. När Henry var som bäst under sina år så bjöd just Barcelona en liknande summa, nämligen 49-50 miljoner pund. Dessutom gjorde dem det två gånger. Arsenal hade till och med styrelsemöten för att diskutera vad man skulle göra. Då skulle Henry blivit den dyraste värvningen genom tiderna. Vi sa nej och sålde honom när han blev skadedrabbad för 220 miljoner svenska kronor som ungefär är runt 21-23 miljoner pund. Men faktum kvarstår även här. Henry var Arsenals bultande hjärta. Han var en ikon, en levande legend. Sådana säljer man helt enkelt inte. Så, min slutsats är att vi inte skall sälja Fabregas så länge vi inte får ett ännu sjukare bud.

Så, jag glömde helt bort att nämna Matuidi. Så det här har jag editerat in. Enligt väldigt många källor (eurosport, daily mail, sky sports etc.) är vi väldigt nära att signera Matuidi. Jag har ingen aning om vem han ens är. Lite YT-videos och googling senare så vet jag inte så mycket mer. Det mesta på YT handlar ändå om mål man gör väldigt sällan. Man får aldrig en generell uppfattning om hur bra en spelare är eller inte. Jag har verkligen ingen aning om Matuidi är rätt man för Arsenal. Möjligtvis i framtiden, men inte nu. Hellre Melo, Veloso eller Inler.

Så, vad händer med Melo just nu? Förvirringen är riktigt stor. Jag är inte säker på om jag själv har någon aning om var han kommer hamna till slut. Juventus var enormt nära en deal, men Fiorentina ville inte acceptera lönen som Marchionni krävde. Enligt diverse källor så har Arsenal till fredag (i morgon) på sig att omförhandla. Om vi ska ha någon chans som helst att få Melo så är det nu. Annars är han förlorad till Juventus. Eller så stannar han i Fiorentina helt enkelt.


Obligatorisk bild. Bilden säger allt.

Rosicky är ju som sagt tillbaka (äntligen!) och tränar med truppen. Enligt honom själv så var han redo att spela i slutet av förra säsongen, men Arsenal tog det smarta beslutet att låta honom ha en hel försäsong i benen. Han säger följande till en tjeckisk tidning:


"I think I will be back in the autumn. According to my fitness coach Tony Colbert I could have been playing at the end of the [last] season as he thought my fitness was okay. I think it was obvious from the training that I was ready to play, if not for 90 minutes. But the club decided not to play me. They saw that I was okay, but maybe they just did not want to take the gamble. Until I play in a league match I will not be able to tell what my chances are, but when it comes to fitness alone I am in better shape than when I came to Arsenal."

"I am missing the competition. Playing alongside Cesc Fabregas and Theo Walcott makes you feel comfortable and I think that I will quickly forget that I have been out for a while. Now that I have recovered, I am a new option for the manager. We have a strong team capable of moving mountains in all competitions."Well. Första meningen fick mig att undra. "Jag tror jag är tillbaka i höst"? Vadå i höst? Vadå i höst? (ja, det är menat att vara skrivet två gånger). Han ska vara tillbaka i sommar. Om han inte förväxlat årstiderna vet han att säsongen startar i mitten av augusti och inte i höst. Däremot lär han ju inte vara given i startelvan, så det är väl även det han menar. Hur som helst ska det bli intressant att följa hans utveckling. Han säger att han är i bättre form än när han kom till Arsenal. Det är underbara nyheter. Om han bara kan prestera lika bra på plan som han gjorde före skadan, så är jag mer än villig att ha med honom i startelvan. Det ska bli ett kärt återseende! Mer än så händer inte just nu. Om det händer någonting drastiskt så kommer jag editera inlägget. Annars så får ni vänta med ett inlägg tills i morgon. Ha det så bra!


Rosicky!

Hoppas, hoppas, hoppas att han är lika grym efter skadan som före!

RvP förlänger med Arsenal (officiellt!) och försäsongen har redan börjat! Just ja, Melo är nästan klar för Juventus.

När jag steg upp i morse så zappade jag förbi ett barnprogram på SvtB. Det var Tweenies som visades på tv:n. Av ren lathet så tittade jag vidare på det. Tjugio minuter senare har jag fått kramper av skratt. Det var helt ärligt något av det roligaste jag sett. Ja, jag vet att det är avsett för barn, men om ni någon gång får chansen att se det, gör det! Jag kan lova er att ni kommer dö av skratt. I dagens avsnitt visade de hur en tweenie hittade "en grön drake" (groda) på gräset i trädgården. Alla blev galna och sen tog en upp den och gav den ett namn. Alla blev glada och sprang runt för att meddela att grodan fått ett namn. Mitt i allting så finns det en gammal gubbe som representerar erfarenhet och visdom. Det är han som kan allting. För mig kändes det som alla huvudkaraktärerna hade rökt på innan de gjort programmet. Sedan tog de grodan till en damm. Tweenien som hade hittat grodan sade att han inte hör hemma i dammen för det hade grodan sagt till honom. Kameravinkeln ändrade till grodan som gjorde sitt grodljud. Jag föll ner på golvet och hade svårt att inte skratta. Det är rätt svårt att förklara med ord, men jag rekommenderar det barnprogrammet! Tio av tio! Nu vidare till Arsenal!


Arsenalblogg.se rekommenderar barnprogrammet Tweenies!

Jag vet inte hur många gånger jag skrivit att RvP skrivit på ett nytt kontrakt, men det lär redan vara uppe i fyra gånger. Äntligen är det officiellt! Jag var helt ärligt aldrig orolig. Robin Van Persie har för stort arsenalhjärta för att lämna. Däremot skulle jag blivit orolig om det skulle blivit en repris på förra årets transfermarknad då vi förlorade ja, ni vet vilka. Som tur är så har det här ändrat på sig. Någonting säger mig att Gazidis - vår nye VD - ligger bakom väldigt mycket. Jag erkänner att jag gav honom för dåligt betyg när jag summerade ledarna. Ända sedan Gazidis kommit in har det hänt saker och då menar jag inte skandaler, sparkade ledare eller annat. Ända sedan han kom har allting gått bra. Speciellt i styrelserummet och med spelarköp. Vi får komma ihåg att det var han och Wenger som låg bakom köpet av Arshavin. Att ha förhandlat med Zenit kan inte ha varit lätt. Då får vi komma ihåg vilket enormt reapris vi fick Arshavin för. Då tyckte vi det var mycket, men det är bara ta en titt på den här sommarens transfermarknad för att se vilket reapris vi fick honom för. Zenit kunde lätt få 25 miljoner pund för honom nu. Som tur är så hade kontraktet ändå gått ut och de hade inte haft en chans att sälja honom. I går noterade jag en artikel som sade att Lachter (Arshavins agent) förhandlade med Barcelona. Det var ju som sagt konstigt då Arshavin själv sparkat sin agent. Nu kommer det ut att han inte kan bryta kontraktet, utan Lachter kommer fortfarande vara Arshavins agent i ett och ett halvt år framåt. Allt det här får mig att få huvudvärk. Nu kan vi redan se fram emot "Arshavin to Barcelona says his agent"-artiklar både i vinter och nästa sommar. Hur som helst så blev Arshavin vald till den näst bästa spelaren i Arsenal säsongen 08/09 av arsenal.com:s medlemmar. Det är ingenting annat än rätt. Mer på arsenal.com!


Arshavin var näst bäst enligt medlemmarna på arsenal.com!

I går inkom rapporter från Sky Sport Italia att Melo redan skrivit på för Juventus. Affären skulle bli officiell senare i dag. Det tråkiga är att det hela ser ut att vara sant. Sky Sport Italia ska tydligen vara en väldigt trolig källa (enligt många) och dessutom så har Juventus bud blivit officiellt, vad jag förstår. Melo ser helt enkelt ut att vara körd för Arsenal, tyvärr. Det enda bra är att vi kan hålla hoppet uppe så länge ingenting är officiellt. Vi alla kommer väl ihåg Baptista-affären för några år sedan. Hur som helst så får Gazidis och Wenger sikta in sig på andra mittfältare. Det enda vi vet är att Wenger verkligen ska ha en mittfältare och som jag sagt förut så är jag 90 % säker på att det förr eller senare kommer värvas någon. Personligen hoppas jag på Veloso. Veloso är en dynamisk mittfältare som inte är lika bra som Melo, men som inte är långt efter. Han har många av de egenskaper vi behöver. Det jag är lite kritisk till är hur hans samarbete med Cesc skulle vara. Jag är osäker om de två skulle fungera som ett par. Melo och Cesc skulle fungera perfekt. Veloso och Cesc är jag lite osäkrare på. Dock ser det inte ut som det blir Veloso, men det vet vi ju inte än. En heeeel del verkar vilja ha Cana från Marseille (ursäkta att jag några inlägg tillbaka skrev att han nästan var klar för Wolfsburg, jag hade helt enkelt fel). Jag säger visst, han är en bra spelare, men är han en man för Arsenals a-lag? Nej! Han har aggresiviteten och han kan täcka ytorna, men då behåller jag hellre Denilson som utvecklas i en rask takt. Dock är Denilson inte en man för startelvan ännu. Vad ska vi då sikta in oss på? Jag ser helst Veloso eller Gökhan Inler från Udinese. Vi var efter honom förra sommaren och det hela blev dock nästan en repris på Meloaffären i år. Han ville stanna i Italien och i Udinese. Han ville inte lämna då. Men vad säger oss att han inte kan tänka sig en flytt nu? Det enda jag ser är att VM 2010 inte är långt bort. Vi får helt enkelt se vad Gazidis, Wenger och grabbarna hittar på.

edit: Enligt uppgifter till fiorentina.it har vi lagt ett bud. Senderos+Eboué+6 miljoner euro/pund.

Vidare så har Gazidis stått för två extremt intressanta intervjuer. Den första gjorde han till och med exklusivt för arseblog, den största arsenalbloggen på internet. Det är första gången någon från styrelsen gör en intervju för en hemsida, blogg eller fansite. Därför ska arseblog ha mycket cred för det. Ni hittar till inlägget här. Gazidis intervjuerades även av arsenal.com där han förklarar, längtar och beskriver en hel del annat. Det hittas här.

Arsenals spelare har börjat försäsongen på vår sedvanliga träningsanläggning i Colney. Det ytterst intressanta är att Senderos ändå valt att träna med truppen, trots att han vill bort mer än någonting annat. Det positiva är att han inte gnäller. Han kunde lika gärna avstått träningen och väntat på att byta klubb. Bra för honom att han inte gör så. Det finns hela nitton bilder på våra gubbar på arsenal.com så jag rekommenderar er att ta en titt! Sist men inte minst vill jag ännu en gång tipsa om YT-kanalen "ReconYoshuka" som lägger ut material från Arsenal TV Online. Han lägger ut GGG50 (Gunners Greatest Goals) fortlöpande och det är rätt intressanta videor där man får se både en hel del snygga mål och intressanta analyser.
Avsnitt 1 - del 1. (Finns två delar av varje avsnitt. Just nu är han inne på avsnitt fyra. Checka hans profil!)

Så här mycket händer just nu <-->

Ja. Jag hade hoppats på att göra ett långt inlägg om Henry och Fabregas. Jag hade redan skrivit klart en text för flera månader sedan. Det tråkiga är att jag var tvungen att omformatera datorn och den filen försvann då ut i det tomma intet. Jag kan inte lova att jag kommer göra en ny, men nu när det händer absolut ingenting känns det som jag ändå har lust att göra om den. Så, vi får väl se. Vad är det lilla som händer? Jo, Almunia - som i mina ögon börjar få allt mer respekt - säger följande:


"That is what we need to do from July this year, from the minute we get back for pre-season. We need to make sure the group is together and focused after the break and to show our total commitment. I am sure that because we have the quality, next season will be much better than the one we have just finished."Well, det han säger är sant och det är exakt sådana här ledaregenskaper vi behöver. Naturligtvis är och skall Fabregas vara förstekapten nu, men jag röstar för att vi byter vicekapten från Touré till Almunia. Det är inte första gången Almunia gör sådana här uttalanden. Han har gjort det under hela säsongen och han har varit brutalt ärlig. Det här är bara en i raden av sådana uttalanden. Angående vad han säger så är ju allting rätt. Vi förlorade hela säsongen på grund av vår miserabla höst. I vintras var jag så dyster att jag såg emot nästa säsong. Det fanns verkligen inga ljuspunkter och trots att vi lyckades vända det, så var vi ändå aldrig riktigt, riktigt nära en titel. Två semifinaler är riktigt bra, det ska vi ha klart för oss. Men vi var i ärlighetens namn inte ens nära final i båda cuperna. Om Park aldrig skulle satt 1-0 på Emirates har jag all anledning att tro att vi faktiskt skulle kunna vunnit. Men det räckte med sju minuter och sedan var vi aldrig ens nära. På det sättet vi spelade mot Chelsea i semifinalen i FA-cupen var dåligt. Vi skulle aldrig klarat oss i en förlängning. Fabianski blev bara mannen man kunde skylla förlusten på, i det stora hela var det hela laget. Men att ta sig till semifinal i de båda cuperna var starkt gjort med våran trupp. Det är svårt att tänka sig att ett så skadedrabbat lag kan ta sig så långt. Att vi sedan inte hade Arshavin i CL bevisar bara att det var en ännu större prestation. Folk glömmer det väldigt enkelt.

Förra säsongen förlorade vi redan i vår andra match. Vad ska vi då göra för att ingen upprepning ska ske? Vi ska göra det Almunia säger. Vi ska vara fokuserade till 100 % från början. Varenda och då menar jag varenda jäkla match skall det krävas vinst ifrån. Oavsett om motståndet heter Barcelona eller Hull. Vi ska inte nöja oss med lika. Inte i ett enda fall. Wenger måste få truppen att förstå att varenda match kan vara den viktigaste under säsongen. Det handlar inte om motståndet, det handlar inte om hur många poäng vi har, det handlar inte om motståndarna kommer förlora eller ej. Det handlar om att vi ska vinna varenda match. Naturligtvis är det varje lags mål, men utan att verka för kritisk så verkade det inte vara Arsenals mål förra säsongen. Att vi sedan kom tvåa i "top 4-tabellen" med respektive möten mot top 4-lagen berättar oss ingenting, förutom det att vi fokuserar oss mycket bättre när det är bättre lag vi möter. Manchester United lyckades bara kamma hem fyra poäng i den tabellen om jag minns rätt (rätta mig någon om jag har fel). Trots detta vann de ligatiteln. Det visar att mötet med top 4-lagen inte är de viktigaste. Det är matcherna mot blåbärsgängen, mot mittenlagen och mot bottenlirarna som är viktigast. Förra säsongen var det vi som tappade mest poäng mot dem. Vi förlorade mot lag som Fulham, Hull och City. Det ska inte behöva hända. Jag hoppas verkligen vi lärt oss det tills nu.

Fabio Capello - Englands förbundskapten i någonting som kallas fotboll för er som inte vet - öser beröm över arsenals ungdomsakademi. Det är naturligtvis väldigt roligt och det bevisar bara att vi fortfarande har en av de bästa ungdomsakademierna i England, om inte i Europa. För er som vill se Fabianski berätta om sina tonår så finns en gratis video på arsenal.com. Nämligen här. Rätt intressant, ta en titt! Mer imorgon eller övermorgon! Ha en bra dag fellows!

P.S. Läste just detta på Sky Sports transferupdate:


12.12 Agent Dennis Lachter has invited European champions Barcelona to make a formal bid for Arsenal star Andrey Arshavin.Det där är rätt roligt då Arshavin för några dagar sedan sparkat sin agent - Dennis Lachter. Jag har ingen aning om var detta rykte kommer ifrån, men Lachter är hur som helst sparkad. Vad han i sådana fall ska "diskutera" med Barcelona är ganska intressant. D.S

Arsenal skriver hundra långtidskontrakt och jagar fortfarande Melo!


....och så skriver ännu en arsenalspelare på ett långtidskontrakt....

W
ell. Walcott var först ut. Sedan kom Fabianski. Sedan kom Ramsey. Sedan kom Wilshere. Lite inofficiellt däremellan kom RvP. Nu är det Gibbs dags att skriva långtidskontrakt. Vem är näste person som kommer skriva på ett liknande kontrakt? Nasri? Hur som helst så blir jag inte överraskad ifall hela laget snart har långtidskontrakt. Arsenal verkar dela ut dessa som julklappar för tillfället. Hur som helst är det ju bara positiva nyheter. Det är riktigt positiva nyheter. Det här försäkrar oss bara att våran trupp inte kommer falla samman. Visst kan man fortfarande köpa spelarna, men då får vi åtminstone pengar för dem istället för att de ska gå som bosmanfall. Gibbs är som sagt senaste spelaren i den skara arsenalspelare som under de senaste veckorna skrivit på ett långtidskontrakt. Gibbs var en av de bästa spelarna under U21-EM och beskrivs som den "nya Ashley Cole". Det är roligt med spelare som varit i klubben en väldigt lång tid. Gibbs kom från Wimbledon 2004. Wilshere har spelat i Arsenal sedan barnaben (sedan nio års ålder). Allt tyder på att de fortsätter sin karriär hos oss ett längre tag, speciellt med tanke på de kontrakt de skrivit på. RvP har fortfarande inte skrivit på officiellt, men all media säger att det i stort sett är klart. Jag tror dem och jag är 99,99 % säker på att RvP kommer fortsätta i Arsenal.

En väldigt rolig nyhet kom ut i går! Eller rolig och rolig, men positiv för de flesta. Nämligen är vi fortfarande ute efter Melo och trots att det ryktats att han redan är klar för Juventus, så har Fiorentina bekräftat att Arsenal är närmast att värva honom på deras officiella hemsida. Så här står det på italienska:


1. - Qualora il calciatore avesse già raggiunto un accordo per suo conto con un qualsiasi Club, la clausola rescissoria fissata con il calciatore stesso a 25 milioni di euro, non contempla eventuali contropartite tecniche, a meno che non siano di gradimento dell’ACF Fiorentina.

2. -Il Direttore Sportivo precisa inoltre che l’Arsenal FC è l’unico Club che si è avvicinato alla cifra stabilità per la clausola rescissoria.

3. - La Fiorentina ha a sua volta proposto alla suddetta società di ridurre il corrispettivo della clausola rescissoria, inserendo nella trattativa il terzino destro Eboue.Nu har jag tappat bort översättningen, men kort och gott står det att Arsenal är närmast den summa pengar de vill ha för honom, nämligen 25 miljoner euro som i pund blir 21,4 miljoner. Nu är det så att Wenger aldrig skulle lägga ut en så stort summa på en spelare, men däremot säger väldigt många rykten samma sak. Att Wenger planerar ett bud på 15 miljoner euro + Eboué. Detta har skapat vilda diskussioner på diverse forum och chattklienter. Jag har själv kikat in på en hel del arsenalforum och det är verkligen ord som ställs mot ord. Eftersom Cana redan är såld till Wolfsburg gör hela affären ännu viktigare. Det diskuteras vilt om Eboué bör vara med i den här dealen. Vissa säger att han är det bästa alternativet ifall Sagna går sönder och ja, det är han. Mittfältet kommer se starkt ut nästa år och han kommer inte hitta en plats på mittfältet vilket gör det hela ännu värre för honom. Han har själv sagt att han vill slå sig in i a-laget och spela match efter match. Det kommer han inte få göra så länge Sagna är frisk. Detta gör att Eboué är bytbar. Vi har Touré som kan backa upp högerbacken ifall Sagna går sönder. Angående hur bra Touré är eller ej har även det fört fram många diskussioner. Det jag vill säga är att Sagna är en spelare som inte är skadedrabbad. Så länge han håller sig frisk och inte blir borta flera månader är det en risk jag är villig att ta för att få in en sådan kvalitétsspelare som Melo. Dessutom stannar Gallas och Vermaelen är vid det laget Sagna blir skadad redo att ta en backplats bredvid Gallas. Ifall Gallas är skadad har vi alltid Djorou. Om någon av dessa blir skadade blir det dock oroligt, men så långt ska det inte behöva gå i år igen. Då är ju frågan, är Melo en bra spelare eller ej? Jag vill här citera en medlem från Arsenal Mania som skrivit följande:


Whoever thinks Melo doesn't add something to this team is realllyyyyyyyy going to be silent once the season starts and you see the kind of performances he puts in. The guy is a more dynamic gilberto, he is our answer to our problems. He was voted in the best team in italy for a reason and I'm not saying we should go on that but it proves his performance has not gone unnoticed. When I saw the brazil italy match the emirates in I think february, the guy was anchoring the position in front of the back 4 like a f****g rock. Nothing got buy him and his passsing and technique were all on point. Since then I have followed the viola just to watch him play and I he has not dissapoinnted. He is a box to box cm but is just a bit more defensive just like flamini was. He is the answer to a cm problem next to cesc.Okej, ingenting säger att han behöver ha rätt, men i så fall är det bara titta på alla klubbar som varit ute efter Melo jämfört med Cana. Juventus, Real Madrid, Barcelona, Arsenal har varit ute efter Melo. Wolfsburg, Tottenham, Everton och något lag från Frankrike har varit ute efter Cana. Det är klasskillnad det. Jag förstår verkligen inte vad folk som klagar på Melo ser som hans brister. Nej, han var inte en av de sämre spelarna i Conf. Cup, han var helt ärligt en av de bättre. Vart får ni det ifrån? Titta bara på Denilson. Han är inte ens nära att slå sig in i Brasiliens a-lag. Melo är redan given. Säger inte det mycket nog? Melo är en klasspelare och skulle vara perfekt för Cesc. De skulle kunna skapa magi tillsammans, sanna mina ord. Det är därför vi fortfarande är efter honom så desperat som vi faktiskt är. Däremot är det väldigt tveksamt ifall Wenger är villig att ge bort Eboué. Wenger gillar Eboué väldigt mycket och han är truppens funny guy och höjer alltid stämningen. Frågan är om han vågar göra dealen. Jag skulle, just med tanke på att Eboué förr eller senare kommer försvinna och han kommer aldrig bli bra nog för arsenals a-lag igen. Just nu är han med i truppen för att ge oss ett bra djup och en bra högerback ifall Sagna skulle skada sig. Visst är jag lite tveksam om Touré verkligen kan täcka upp högerbackplatsen bra då han är sämre än Eboué där, men jag är fortfarande villig att ta den risken. Vi skulle även kunna ta upp Lansbury(?) eller Hoyte från reserverna ifall saker skulle bli väldigt komplicerade. Så långt hoppas jag dock det inte går.


Melo är fortfarande ett enda stort frågetecken.

Om vi släpper Melo för ett tag då. Milan har förberett ett bud som involverar lite mer än 20 miljoner pund + Flamini. Hur pinsamt vore inte det? Trots att Flamini fortfarande skulle vara given i a-laget så är jag säker på att det skulle vara pinsamt för alla parter inblandade. I en intervju som han gjorde nyligen (som jag även lade upp på bloggen) så säger han hur bra han trivs i Milan och hur han vill stanna flera år. Att han nu skulle dra tillbaka till London känns bara så ... konstigt. Sedan vet man inte hur fansen skulle ta emot honom. Som hemvändare eller som svikare? Hur som helst så är jag rädd för att Melo-affären kan blir väldigt avgörande. Om vi inte lyckas få Melo kanske vi accepterar Milans bud? Men då måste vi leta efter en ny anfallare. Nej, nej, den kommer aldrig gå igenom. Ingenting att oroa sig över. Bra, då kan vi släppa det. Dessutom har hans agent nyligen sagt att Adebayor stannar i Arsenal. Det räcker som bekräftelse. Bra.

Det här var i stort sett allt för i dag. Det ska bli enormt spännande att följa utvecklingen för Melo-affären. Om den kommer gå igenom kommer jag känna mig lika lycklig som jag kände mig när Arshavin skrev på. Då kan vi faktiskt börja tro på en ligatitel. Fortsätt följ utvecklingen! Tills imorgon, hej!

Wilshere klar för många, många år till + Laporta är en idiot.

Vi kanske ska ta det här med Barcelona först. Joan Laporta har sagt följande:


"Cesc Fabregas has the Barcelona DNA in his body and we know that he wants to play for this club. At the moment he is the leader at Arsenal and a very important player for them. But Cesc is wanted by me, by the coach Pep Guardiola and by the sport director Txiki Begiristain. We are concentrating all of our efforts on it, but at the same time we have a lot of respect for Arsenal."Frågan är vilken sorts idiot han är. Jag kan köpa det med att han har Barcelona i sitt hjärta, (DNA btw? Vilken jävla formulering). Jag känner på mig att ni läsare har fotbolls-dna i er. Vad är det för jäkla formulering. Hur som helst så blir jag arg på det han säger i slutet. Han säger att han respekterar Arsenal, men frågan är om man gör det när man säger sådana här saker? Ja, jag vet att arseblog har skrivit samma sak i dag, men jag skulle tagit upp det här oavsett vad och vem som skrivit vad. Respekterar man en annan klubb om man går ut i media och säger att en viss spelare har Barcelona-DNA och att man satsar allting på att få över honom till Barcelona. Mjaa... det kan nog diskuteras rätt bra. Laporta borde från och med nu hålla käften om allt som rör Fabregas.

Annars så har Adebayors agent fått igenom sin önskan om att man ska vända sig till Wenger, som sagt följande:


"If he does not want to stay, he will leave but I think that he will be still at Arsenal this season."Det här sade han redan inför sommaren. Så i det stora hela är det en rakt av kopiering av ett uttalande han sagt flera veckor tillbaka. Hur som helst är det ganska intressant. Han öppnar ju för en försäljning. Wenger skulle aldrig sagt något liknande då. Det faktum att han säger att han kan lämna ifall han inte vill stanna säger allt. Om han skulle bekräfta att Adebayor inte kommer lämna skulle han säga något liknande:


"Adebayor is not for sale. He has a contract with Arsenal until 2012 and he will fulfill it. He is an arsenal player."Jag hoppas ni ser olikheten i de båda meningarna? Hur som helst så kan Adebayorcirkusen bli lång. Milan kommer förr eller senare göra ett bud och allt tyder på att det kommer röra sig om mycket pengar. Om vi går vidare då. Jag bekräftade redan i går att det är 99 % säkert att Melo stannar. Nu gör hans agent detsamma.

Den absolut roligaste nyheten i dag är att Wilshere har skrivit på ett långtidskontrakt! Wilshere är en speciell talang. Han har inte fått alltför mycket chanser i a-laget, men mark my words när jag säger att han är den nya Bergkamp. Jag vet att många inte har sett mycket av honom, men jag har spanat in en hel del reserv- och ungdomslagsmatcher och Wilshere är en talang i klass med Fabregas. Om jag är kritisk mot Ramsey, så höjer jag Wilshere till skyarna. Han har allt vad som krävs för att bli en av världens bästa på sin position. Det är inte jag ensam om att ha sagt, utan det är väldigt många människor som tänker likasinnat. Att om några år se Wilshere och Fabregas tillsammans på mittfältet är en läskande tanke. Speciellt med tanke på vad de båda kan åstadkomma. Att han sedan kan göra mål i klass med Henrys elegans gör saken inte värre. Kolla bara in denna balja. Om vi skulle censurera alla spelares tröjor och ansikten så skulle jag med all anledning tro att det var Henry som gjorde det där.

Läckert, eller hur?


Annars så händer inte så mycket. Jag personligen funderar om jag ska ta en tripp till Putte i Parken eller ej. Det är någonting jag måste tänka mer på. Wenger letar fortfarande efter en mittfältare och om Adebayor kommer bli såld kommer vi med 99 % säkerhet även köpa en anfallare. Dock tror jag att Adebayor stannar och att den mittfältare vi letar efter även han dyker upp snart. Tydligen är vi efter Gokhan Inler från Udinese. Är det ännu av dessa lösbaserade rykten eller kan det ligga någon sanning i det? När vi inte fick Melo är Inler enligt mig ett väldigt bra alternativ. Jahapp, det var allt för i dag. Hörs imorgon!

Ramsey skriver på långtidskontrakt och Gallas lämnar Arsenal nästa år!


Ramsey förlänger!

Det händer inte mycket just nu. De två största nyheterna förknippade med Arsenal är det jag har skrivit i rubriken. Aaron Ramsey skrev på ett långtidskontrakt i går. Arsenal FC vill inte avslöja hur många år han skrivit på för, men likt Fabregas kan det säkert handla om mer än fem år. Jag själv vet vilken potential Ramsey har, men jag är nog en av de få som faktiskt tror att Ramsey kommer misslyckas. Jag kan inte säga att jag är säker, men min magkänsla säger att han inte kommer att lyckas samt att han kommer bli såld inom ett par år. Jag hoppas verkligen jag har fel, men Ramsey har inte övertygat mig hittills trots att han bara är 18 år, det kanske ioförsig är lite för tidigt för att döma en spelare. Vi får hoppas han gör det nästa säsong och vi får även hoppas han får fler chanser i a-laget. Arsenal har själv kommenterat signeringen:


"We're delighted that Aaron has signed a new long-term contract. He made a very good contribution in his first season. He showed that he is a very intelligent player with great quality. He is still only 18 and we're really looking forward to seeing him develop with us in the forthcoming years."
Ännu en gång har Fabregas hamnat i blåsväder för sina uttalanden och ännu en gång har han varit tvungen att dementera uppgifter som säger att han kommer lämna Arsenal. Frågan är hur många gånger han ska behöva göra det. Vi är säkert uppe i över tvåhundra gånger redan nu. Frågan är när Fabregas själv ska sluta nämna Barcelona i olika sammanhang. Nu kan ioförsig media koka ihop lögner eller publicera väldigt gamla uttalanden som en spelare gjort, men vi vet själva hur pass mycket Fabregas älskar Barcelona och jag själv kan mycket väl tro att han gjort liknande uttalanden som han skall ha gjort enligt denna artikel. Det enda jag blir så tröttkörd på är att media ska hålla på att skriva om honom 24/7. Enligt media har han varit på väg att lämna Arsenal i tre år nu. Han har fortfarande inte lämnat. Vad får någon av dem att tro att han kommer lämna nu? Mje, det är bara pengar och lösnummer som är viktigt för dem, så det är självklart att de skiter i det så länge de får sin lön.

Felipe Melo verkar trots allt vara rätt så körd för oss. Det är verkligen synd, men det finns ingenting vi kan göra åt saken just nu. Juventus lär lägga ett bud på tjugiofem miljoner euro alldeles snart och så mycket pengar kommer Wenger aldrig lägga på en lovande mittfältare - vem det än är. Det som lär diskuteras flitigt nu är vilken mittfältare vi lär värva. Att vi kommer värva en till spelare är jag 98,23012 % säker på, frågan är bara vem. Samligen inför försäsongen börjar den sjätte juli. I dag är det den andra. Wenger har själv sagt att han med stor sannolikhet inte kommer värva efter sjätte juli, då han vill ha hela sin trupp samlad till den tidpunkten för att lugnt och sakta bygga upp laget inför nästa säsong. Med detta i åtanke så har han bara fem dagar - inklusive i dag - att värva en spelare på. Okej, vi kan väl dra ut på tiden en vecka till, men efter det har jag all anledning att tro att han säger punkt slut för transferfönstret. Det är mycket tid kvar av transferfönstret, men lite tid kvar för Wenger. Frågan är hur allt kommer att lösa sig. Kan jag sluta använda mig av orden frågan är, har använt det hundra gånger nu känns det som. Aja, förlåt, vi går vidare.

Gallas har gått ut och sagt att han tänker stanna i Arsenal nästa säsong, men att han sedan kommer att lämna Arsenal FC. Frågan är om han tänker likadant om vi rent teoretiskt sett skulle vinna dubbeln. Skulle han vilja lämna ändå? Kanske det kanske, men då skulle han i alla fall ta en rejäl tankestund. Om vi inte vinner någonting nästa säsong heller kommer han gå vad som än händer. Det tråkiga är att han blir bosmananfall och vi inte kommer få några pengar för honom. För att vi ska få det måste han antingen bli såld i sommar eller i vinter. Jag personligen hoppas inte det. Gallas var vår bäste försvarare förra säsongen - precis som jag nämnde i mitt förra inlägg - och att tappa honom skulle sänka försvaret rätt så mycket tror jag. Naturligtvis skulle det kunna repareras, men Gallas är en viktig lagsten i bygget. Hoppas han gör ännu en kanonsäsong och hoppas verkligen han får lyfta någon titel nästa säsong.

Ivan Gazidis verkar ha fullt upp och med sin erfarenhet från MLS så verkar han veta vad som krävs för få bort monstersummorna från fotbollen. Jag själv har uttryckt mitt önskemål genom att få någonting liknande ett lönetak som redan finns i NHL. Han är inne på samma linje:


"I think it is worth our while to investigate whether there are elements of the salary cap system, which they have in US NFL and baseball, which would benefit football. Clubs have a duty to provide more stability in our business models and some form of wage restraint is one element worth looking at. There are many different ways in which it could work."
Trots min aningen negativa summering av hans första halvår i klubben blir jag allt mer imponerad av honom. Han sköter sitt jobb på ett exemplariskt sett och det är det enda jag begär av honom.

Sist men inte minst verkar Adebayors agent rökt på för mycket. Frågan är om han ens vet var han befinner sig. Han säger följande:


"You will have to ask Mr Wenger if there has been an offer from Milan, or any other clubs, to Arsenal because I have heard nothing about any contact or any offer that has been made, so I don't know what the situation is. Speak to Mr Wenger."Det roliga i sammanhanget är väl att både Wenger och Berlusconi(?) själva bekräftat att de pratat via telefon och att samtalsämnet var Adebayor. Milan har därefter inte varit så himla skygga med att visa sitt intresse för Adebayor. Sedan kan han mycket väl ha rätt i att inga officiella bud har lagts fram, men hans ständiga tjat om att man ska vända sig till "Mr" Wenger gör mig lite tveksam om han är lite konstigt funtad eller vad. Vi avslutar det hela på en mycket fin familjebild på familjen Arshavin som verkar ha en trevlig tid i sin nya hemstad.

Naaaaaaw.

"Melo förlänger med Fiorentina" + annat smått & gott!


Min finfina redigerade bild (paint) av Melo. Ja, frågan är om drömmen att ha honom i Arsenal är borta?

F
ör det första är det väl att ta upp fallet Melo igen. Melo har ganska klart och tydligt varit i Wengers sikte och vi själva har varit riktigt intresserade av Melo. Melo hade ju t.o.m frågat Gilberto om hur Arsenal var som klubb. Enligt mängder av artiklar (bl.a denna) så har han förlängt med Fiorentina. Det har hur som helst fortfarande inte kommit upp något på Fiorentinas officiella hemsida. Självklart börjar mycket tala för att han faktiskt förlängt, men jag vägrar tro på det förrän jag läser det/ser det på deras officiella hemsida. Visst, så viktig är inte Melo, men han skulle hur som helst vara en riktigt bra värvning och med tanke på hur många som faktiskt vill ha honom, så skulle han vara rätt så uppskattad bland fansen. Att Fiorentina lagt till en "köp ut"-klausul är ganska intressant. Det tyder ju på att i fall någon vill köpa ut honom måste man trappa upp priset rejält. Det är ett riktigt smart drag av Fiorentina som nu antingen får honom att stanna eller får stora pengar för honom. Det betyder att hoppet inte är ute för en eventuell värvning av Melo, men den har försvårats rejält. Många är dock kritiska mot en eventuell värvning av Melo. Jag läste till och med ett inlägg av en kille som sade att han varit en av de sämsta spelarna i Confederations Cup. Det är ganska ironiskt då han faktiskt varit en av de bästa spelarna i Confederations Cup. Men sedan så sa han även att Wenger inte letar efter en mittfältare vilket tyder på brist på kunskap. Hur som helst så sitter vi här och väntar på ännu ett nyförvärv. Vem det nu blir har vi ingen aning om. Det kan verkligen bli vem som helst i detta läge känns det som. Jag satsar mina pengar på en ung fransman, någon som säger emot? Mja, kanske inte om man tänker efter.

Rundturerna kring Benzema går vidare. Det här kommer få er att skratta kan jag redan nu garantera. Klicka er först in här (en länk som jag fick länkad i kommentarerna i förrgår). Klicka er sedan in här. Det där fick mig att skratta i lite mer än en minut. Det där er hur som helst en väldigt bra bild över hur transfermarknaden brukar se ut varje år. Först är en spelare klar för det och det laget innan han blir klar för det och det laget innan han går till en helt annan klubb eller stannar. Vi lever i en total ovisshet under sommaren och det är en del av transferfönstrets charm.

I går så fick fyra lyckliga spelare förnyade ungdomskontrakt, medan åtta stycken andra spelare fick tacka för sin tid i Arsenal. De spelare som fått stanna och vars dröm fortsätter om spel i Arsenal är: Luke Ayling, Craig Eastmond, James Shea och Cedric Evina. De spelare som nu får lämna drömmen bakom sig är: Rui Fonte, Abu Ogogo, James Dunne, Rene Steer, Paul Rodgers, Vincent van Gogh, Anton Blackwood och Amaury Bischoff. Det här var en misslyckad dramatisering av det hela, men visst kändes det lite Big Brother/Paradise Hotel/Bachelor/någonannanrandomdokusåpa.

Vidare så har Gallas bekräftat att han inte lämnar Arsenal än, vilket ändå får ses som ett positivt besked. Han var vår absolut bäste mittback förra året och trots att kaptensbindeln togs bort ifrån honom och trots att han fått utstå en massa kritik har han nästan presterat på topp. Det är fotbollspelare som Gallas Adebayor ska ta lärdom av. Fotbollspelare som kan skaka av sig all kritik och all tro och tvivel och prestera på plan. Vidare så vill Aston Villa ha Senderos som själv vill bort från Arsenal. Vi får runt fem miljoner pund för honom och han försvinner. Det vore perfekt och alla parter vore nöjda och belåtna. Näst sist vill jag faktiskt hylla mig själv lite. Med tanke på vilka arsenalsupportrar som finns där ute så vet jag åtminstone vad som kommer hända och inte hända. Den här killen verkar inte ha alla pommes på tallriken. Hans förslag är rent ut sagt humoristiska.

Sist men inte minst har Arsenal släppt bilder på nästa säsongs tredjeval som matchtröja. Den påminner en hel del om tröjan som spekulerades bli vår bortatröja. Tröja? Varför är det ordet så himla fult? Tröja? Säger man verkligen tröja? Just ja, matchställ! Haha! Aja, den ser enligt mig hemsk ut. Det ser ut som någonting från 1928 för att vara ärlig. Jag hoppas verkligen inte vi använder den alltför mycket nästa år. En match som jag redan nu vet att vi kommer använda den i är bortamatchen mot Chelsea. Chelseas hemmaställ och vårat bortaställ ser väldigt lika ut till färgen. Så, se fram emot blått mot vitt på Stamford Bridge! Mer än så har jag inte att komma med i dag! Keep reading!
RSS 2.0