Jag blir så himla trött på mediadrevet + en enormt intressant intervju med RvP!

Först och främst ska jag ta och besvara kommentaren jag fick i gårdagens inlägg. Kristian (som tyvärr håller på Manchester United) skrev följande:


"Nej, det som faktiskt talar för Benzema är ju lagkamraterna och Wenger. Men eftersom Benzema sagt att ska han byta klubb så ska det vara till en riktigt stor klubb som slåss om att vinna Champions League varje år. Och trots att Arsenal mer eller mindre alltid är med och konkurrerar någorlunda så hade en flytt till RM eller United ökat hans chanser att vinna titlar. Om det nu är det som han i första hand är ute efter. Men vi får se.. det kanske till och med blir så att han stannar en säsong till i Lyon."I gårdagens inlägg skrev jag just det du skriver i öppningsmeningen. Först och främst så talar det mesta för att han stannar i Lyon, det måste vi fortfarande poängtera. Men vad skulle då dra honom till Arsenal? Jo, den franska mentaliteten, influensen som finns i klubben. Arsenal har sju spelare som härstammar från det fina landet Frankrike. Dessutom har man en fransk manager i Arsene Wenger. Det vet vi alla om. Med Benzema skulle det bli åtta franska spelare. Det är nästan en hel elva. Han skulle fritt kunna prata franska när han ville med nästan vem som helst och att managern är fransk är en oerhörd fördel. Vi vet alla att Benitez har lättast att få spanska spelare till Liverpool. Vi vet alla att Mourinho har lättast att få portugisiska spelare till Inter om han så vill. I dagens fotbollsvärld har det blivit ett allt kändare fenomen vilket land managern för klubben kommer ifrån eftersom det utvecklas en helt annorlunda plattform för transfermarknaden inom just det landet. Det är komplicerat skrivet, men jag tror ni alla förstår vad jag menar. Det är självklart att Benzema vill gå till ett lag som har chans att vinna ligan eller Champions League varje år, men kom inte till mig och säg att Real Madrid är den rätta klubben för det. Visserligen vann de ligan 06/07 och 07/08, men de har åkt ut i fyra raka åttondelsfinaler i CL och senaste de ö.h.t var nära att vinna var då de faktiskt vann senast år 2002. Visserligen kommer de bygga ett helt nytt lag nu, men jag tror aldrig i hela friden att Benzema själv skulle gå till RM om det inte vore för pengarna i sådana fall. Han skulle hellre välja United, men framför allt Arsenal. Han har själv sagt att han inte vill bort från Lyon på grund av att hans position känns i sådana fall hotad inför VM 2010, så vi ska inte börja spekulera alltför mycket riktigt än. Om däremot Adebayor säljs, så är jag 100 % säker på att ett bud på Benzema kommer läggas från Arsenals sida. Vi får se vad Man United hittar på.


Mycket talar fortfarande för att han blir kvar i Lyon ett år och Arsenal kommer inte ens lägga ett bud på honom ifall inte Adebayor blir såld till Milan.

Jag läste nog den kortaste artikel jag någonsin läst i dag. Nämligen följande - klick. Det där måste helt ärligt även vara den sämsta bullshit-artikeln jag någonsin läst. Arshavin har gång på gång sagt att han gillar Arsenal, ja, han har till och med sagt att han älskar klubben. Det där uttalandet som publicerats i artikeln har tagits före han anslöt sig till Arsenal vilket gör att det kan publiceras utan att vara falsk. Det sägs inte i vilket sammanhang han sagt det, det sägs inte varifrån man tagit det, det sägs verkligen ingenting. Allt detta gör att detta kan hur enkelt som helst avfärdas som rent bullshit. Det är sådana här artiklar som får mig tappa respekten för nätupplagor som The Sun. Visserligen är det Englands motsvarighet till AB, men The Sun har ofta väldigt intressanta fotbollsartiklar som uppdateras väldigt ofta. Ah, jag ska väl inte lägga ner alltför mycket kraft på detta.

I
går spelades U21-finalen och jag som redan efter första matchen hade tippat Tyskland som segrare fick rätt. Är jag bra eller vadå? Speciellt med tanke på att Tyskland bara spelade lika i första matchen och inte ens gjorde mål. Ja ni. Det jag kan säga är att Neuer är min favoritmålvakt i Europa och han kommer bli en av de största om han bara fortsätter på den väg han åker på för tillfället. Han är grym! Walcott var ännu en gång rätt så dålig sett över hela matchen och någonting säger mig att krafterna börjar ta slut. Visserligen fick han spela på den position han gillar mest - som anfallare. Det krävs nog en hel del till matcher för att han ska kunna vänja sig vid den positionen. I Arsenal har han använts hela säsongen ut på högerkanten och visst är han riktigt bra där på kanten, men hans naturliga position är fortfarande anfallare. Han har själv sagt att han orkar med så mycket fotboll som han spelat på sistone, men jag är inte lika säker på den saken. Han har absolut inte sett lika pigg ut som i arsenaltröjan. Vi får helt enkelt hoppas att han kan ladda om batterierna till försäsongen. Däremot har Gibbs gjort en riktigt bra turnerning hela turneringen igenom. Han har gjort väldigt få misstag och han är verkligen ett superlöfte.

Just nu läste jag att Fiorentina förlängt med Felipe Melo på Eurosports uppdaterade transferfönstersnågontingruta. Det uppgavs dock ingen källa och det står ingenting på Fiorentinas officiella hemsida, så det lär tas med en stor nypa salt. Dessutom trodde jag att han redan förlängt med Fiorentina, hade han inte det? Det är just därför värdet på honom ökat då det krävs mycket mer pengar att köpa loss en spelare som just förlängt sitt kontrakt. Hur som helst, vi får se vad som händer. Det angavs ingen källa och det står ingenting på andra sidor. Det är väl ännu en gång bullshit, skulle inte förvåna mig i alla fall.

Sist men inte minst vill jag uppmärksamma er alla över en intervju som gjorts med Robin Van Persie. Här framställer han sig som en gedigen familjefar och poserar på flera bilder med sin fru och sitt barn. Dessutom väntar de på sitt andra barn! Grattis! Förutom det säger han att han inte gått ut på nattklubbar sen incidenten ni får läsa om. Det är lögn efter de bilder vi fick se i våras då ett antal arsenalspelare - inklusive RvP- poserade inför kameran på något nattställe. Men det kanske inte var en nattklubb? Men det lär inte vara så troligt med tanke på hur de var klädda. Hur som helst, om vi bortser från den minilögnen så är det en riktigt intressant intervju som alla arsenalentusiaster måste läsa! Get reading!Rooooobin Vaaan Peeersie!

Är det verkligen sant att vi jagar både Ribery och Benzema?


Båda, en eller ingen?

Vad har hänt? Kan någon svara på den frågan? Vem som helst, vad har hänt? Vad i hela friden har hänt? Jag är borta fyra dagar och före jag åkte så ville Wenger värva spelare från Bordeaux och Fiorentina. När jag nu kommer tillbaka fyra dagar senare läser jag att vi jagar Ribery och Benzema. Vad hände med transferpolicyn? Hur i helsike gick det till? Det var länge sedan vi över huvud taget förknippades med en absolut världsstjärna (Arshavin får vi utesluta då han inte hade spelat fotboll på sex månader innan han kom till Arsenal). Så, man kanske ska ta fler turer upp till Borlänge? Nästa gång vi kanske jagar självaste Messi eller Ibrahimovic. Hur som helst så handlar allting om källkritik. I dessa fall handlar det om News of the world och Sunday Times. Well, det är åtminstone säkrare källor än exempelvis goal. Vad och vem det än är som gjort dessa kap - som vi ändå får kalla det oavsett om det är falskt eller sant - så är det som sagt länge sedan vi var efter en världsstjärna. Bayern Münchens bäste spelare i Franck Ribery har länge förknippats med klubbar som Barcelona och Real Madrid. Han har själv sagt att det är Spanien eller ingenting. Men istället har Chelsea gett sig in i jakten på honom och nu även Arsenal. Jag är 9201023 % säker på att det aldrig kommer bli av. Tydligen skulle vi bjudit 300 miljoner + Bendtner. Bayern har sagt att man vill ha ett monsterbud i miljardklassen på honom. Då får man fråga sig om de är dumma i huvudet eller om de bara leker att de är dumma i huvudet. Ronaldos - vars övergång ätnligen gått i hamn - prislapp blev runt en miljard kronor (vet ej exakt summa). Att Ribery ska ha samma prislapp är bara löjligt. Visst, han är en otroligt bra mittfältare, men inte såååå bra. Chansen att Arsenal skulle få honom för endast 300 miljoner och Bendtner är inte ens realistisk. Det lär vara mer realistiskt ifall Chelsea bjöd 500-600 miljoner + Drogba/Essien eller något liknande.

Sedan kom då även rapporterna om Benzema och det anser jag som mycket mer realistiskt. Det skulle i sådana fall vara ifall vi sålde Adebayor och endast då, det vet vi alla. Milan har redan varit i kontakt med Wenger och det har blivit officiellt att man talat om Adebayor. Milans förstaval var Dzeko, men man verkar inte få loss honom från Wolfsburg och då är/var Adebayor deras andraval. Pengarna som vi skulle få in från den affären plus lite till skulle göra ett perfekt bud på Benzema som själv vill stanna i Lyon då hans plats annars känns hotad inför VM 2010 enligt honom själv. Jag vet inte hur han får ihop det resonemanget, men antagligen är det därför en acklimatisering (yay, äntligen lärde jag mig det ordet på svenska!) skulle ta tid i Spanien eller England och att det då skulle finnas en risk för att falla in i en formsvacka. Benzema är hur som helst en drömspelare som skulle passa in perfekt i Arsenal. Samtidigt vill jag inte förlora Adebayor riktigt än, men om han skulle gå till Milan så måste Benzema värvas. Visst, vi har redan för många anfallare, men en anfallare av världsklass måste ersättas av en annan av yttersta världsklass. Jag ser till och med att Benzema i många fall skulle passa bättre in än Adebayor i Arsenals spel. Adebayor är ofta ensam på topp och den styrka han har är att han är bra i luftspelet med sin längd och hans fysik gör att han kan ta ner bollar hur som helst och han är riktigt svår att möta i straffområdet. Det såg vi inte minst mot Villrreal där han gjorde ett enormt snyggt mål som egentligen ska vara snudd på omöjligt. Men Benzemas fördelar är att han skulle passa in perfekt som mottagare av bollar. Han skulle få en hel del bollar längs marken som han skulle förvandla till mål på nanosekunder. Att det sedan finns en fransk manager och en hel del franska spelare i Arsenal förvärrar ju inte läget. Snarare är det så att han väljer Arsenal framför ett annat lag i England just på grund av den franska influensen. Han kan mer eller mindre känna sig hemma i Arsenals omklädningsrum. Men det är ju bara löst baserade rykten och väldigt mycket ska till om man ens ska få loss honom från Lyon. Omöjligt är det inte, men det kommer kosta mycket och Wenger är som bekant inte en man som betalar för mycket för en spelare. Här är en artikel som för övrigt sammanfattar det hela riktigt bra.


Melo är fortfarande het på marknaden!

Vad har då mer hänt under tiden jag varit borta? Jo, vi har kommit närmare Felipe Melo. Visserligen vill Fiorentina ha 21 miljoner pund (alltså 4-5 miljoner mer än vad vi betalade för Arshavin), men tydligen ska priset skäras ner genom att erbjuda Senderos. Sedan har Gilberto varit i kontakt med Melo och berättat hur fantastisk klubb Arsenal är. Han säger följande:


"We heard rumours and he asked me. I said it's a fantastic club and if he's interested he should go without thinking. I'm sure if they got him it would be a good signing. I have told him Arsenal is a great club and I am sure next season they will improve. He is exactly what they need - a powerful player with quality. I am sure he has a lot more to grow as well. He is a young player, strong, powerful and has a good quality in his pass."Spelare som har fostrats i Arsenal eller som varit i klubben ett långt tag har en tendens att älska Arsenal när man väl lämnar klubben. Visserligen är det helt normalt, men i fallet Arsenal verkar detta påverka spelare mer än normalt. Gilberto har nu fått ställa sig i en väldigt lång kö av spelare som sagt hur mycket de älskat och hur mycket de än älskar klubben. Fredrik Ljungberg sa ju dessutom att han tycker det är synd om Arsenal som inte vunnit titlar på länge här om dagen. Hur som helst ska det inte lika mycket till för att locka Melo som Benzema. Drömmen vore ju om vi fick båda två. Ribery utesluter jag helt då det är väldigt osannolikt att han över huvud taget lämnar Bayern. Melo har jag pratat om förr och jag behöver inte göra det igen. Däremot kan jag säga att jag verkligen tror att Wenger kommer köpa honom. Vi är den klubb som förknippats med honom mest och när Gilberto försöker övertala honom så vet man att vi är den klubb som ligger närmast att få honom. Tänk er Vermaelen, Melo och Benzema som sommarens värvningar! Det är ingen dålig trio det. Verkligen inte. Förresten så sägs det att Bergkamp låg bakom värvningen av Vermaelen. Vi vet att hans hjärta brinner för klubben och att han har ett coaching-jobb i Ajax, så mycket får mig att tro att det faktiskt var så.

Det här får duga för tillfället. Fabregas har ännu en gång fått utstå kritik då han tydligen sagt att stämningen i Spaniens omklädningsrum är så mycket bättre än i Arsenals. Vad han än säger verkar bli vinklat och få negativa effekter och utkommor, så det bästa för honom för tillfället vore om han bara kunde vara tyst. I alla fall, jag är fortfarande helt sliten och trött så ni får nöja er med detta! Hoppas ni haft en bra sommar hittills! Tills imorgon!

Första inlägget som handlar om någonting annat än Arsenal. Sammanfattning av Peace & Love 2009!

(Alla bilder tagna från rockfoto.nu)
    Peace & Love - here we come. Så lydde de första orden som kom ur min mun när jag sakta men säkert vandrade ut genom lägenhetsporten. Solen lyste lika starkt som sommaren 1999 då man sprang runt på gräsplanen vid skolan och spelade fotboll. Långa funderingar fick mig att inse att jag var tvungen att byta från sportbag till resväska då enkelheten skulle bli så pass mycket bättre med en rullande resväska. Stegandes mot resecentrum så nynnade jag på Sounds-låtar. Det var det jag såg fram mot mest. Gåshuden blev bara värre ju djupare jag tänkte på det. Samtidigt flög tankar omkring om det här ändå var det rätta valet. Nervositeten fanns där och det ovissa likaså. Jag skulle ju trots allt åka med två personer jag lärt mig känna över det fantastiska internet. Jag klampade på tåget samtidigt som jag inte visste vad jag gett mig in på. Men det fanns ingen återvändo, antingen skulle jag åka själv, inte åka alls eller åka med J och F. Solen verkade fått solsting själv då den bara lyste starkare och starkare och jag undrade tyst för mig själv hur jag skulle känna mig på söndag. Väl framme vid t-centralen i Sthlm City så klev jag ut på Stockholms gator för att ännu en gång förälska mig i staden. Mitt hjärta verkade känna sig hemma där och det måste understrykas att jag inte är ännu en sådan ungdom som bara vill till Sthlm för att det är en storstad etc. Men det är någonting som känns så härligt, så fint, så glatt med ett soligt Stockholm. Men mina tankar fick inte fara iväg. Jag skulle trots allt till Borlänge och Borlänge låg en ganska lång bit ifrån Stockholm. Mina två händer var fullt upptagna med att hålla resväskorna som fick följa med mig vart jag än gick. Seven-eleven fick bli mitt nästa stopp. En kaffemugg senare så kände jag mig ännu gladare. Av två timmar återstod 15 minuter och jag promenerade till stället där jag skulle träffa de stora, mystiska människorna från internet. En kvart kändes längre än någonsin, men tidsanpassning var någonting som jag ö.h.t skulle få sådana problem med längre fram, så det gjorde inte så mycket. De kom, jag hälsade, vi gick.

     Bussfärden kändes kort för att vara 2h25min och min mp3 och mobil gick heta under hela tiden. Jag älskade det här, jag gillade bara tanken att äntligen komma iväg från lägenheten så mycket att jag inte vet vad. Bussen fylldes av öllukten som gjorde personerna ombord ännu gladare och vildare. När vi väl var framme så reste jag mig från sätet, gick ner för busstrapporna och började tränga in mig i folkmassan som även de skulle ha sina väskor, campingstolar, tält och liggunderlag. Det hela började bra. Staden var fin och gatorna likaså. Solen lyste och skulle även lysa resten av vistelsen där. J, F och jag gick dock åt helt fel håll och fick gå en lång omväg för att hitta till campingen. Bara tjugio minuter hade gått och svetten rann ner för pannan. Väskorna var tunga och klagandet miste inga gränser. Fyra dagar senare skulle vi vara så nöjda och belåtna som små tolvåringar på julafton. Väl framme så löste vi in våra biljetter mot de gulliga armbanden vars färger liknade något från Bumbibjörnarna. Campingkön blev en lång väntan och solen gjorde det varken bättre eller sämre. Man andades praktiskt taget svett av alla folk i kön och vi tänkte hur det skulle se ut på alla konserter om det här bara var kön. En timma senare fick väskan offras för en genomsökning och kroppen fick stå ut med en visitation. Sedan var det bara ge sig av och hitta en campingspot. Den hittades längst till höger på hela stället. Toaletterna var väldigt nära, duschen lite längre bort och fem minuter var praktiskt taget en kort tid att gå från campingentrén till våra tält. Kärleken låg i luften och det var bara onsdag, men folk kramades och hade kul redan nu. Några öppnade flaskor senare så kändes det som man inte ens var i Sverige. Solen låg fortfarande stekhett över hela Borlänge och vi blev nästan oroade av att det hela bara skulle bli ännu varmare.


Laleh!

    När väl allt var på plats så var det bara att dra i väg till festivalområdet. Första besöket, första intrycket och första entrén var en tolv minuter lång promenad från oss. Gräset hade förvandlats till torr jord och det gräs som fortfarande fanns kvar glänste som aldrig förr. Spelschemat fick plockas upp gång på gång och det var med stor glädje vi såg fram mot att öppna festivalen med att se Laleh. Laleh skuttade in på scen och jag tror inte jag sett henne gladare. Solen lyste över Venus och Laleh sjöng med sina fina stämmor. Allsången var som bäst då hon sjöng sedvanliga Live Tomorrow. När Laleh väl gick av scenen var det dags för peppandet inför Hoffmaestro & Chraa som skulle spela sent på kvällen. Vi träffade T som var J.s vän och hängde ett längre tag utanför funktionärscampingen. Senare bar det av till stora campingen där vi hittade F som pratade med en kille som han lärt känna. Vid deras tält så fanns det en hel del sköna typer. Bl.a en utbytesstudent från USA som jag pratade en hel del med. Hon var lika glad som Salem Al Fakir brukar vara. Med en timma kvar till Hoffmaestro fick just hon ett samtal om att vi borde dra iväg för att få bra platser. Det tog ett tag till innan vi kom väg och på vägen såg det verkligen ut som exakt alla från campingen skulle gå för att se Hoffmaestro som var det enda bandet som spelade just då. Alkoholen, nästan första riktiga dagen och väntan på att se ett band samt festa blev för stor för de flesta. De spelade på Venus som är ganska trång med mycket folk. Entrén var proppfull och skulle aldrig vara lika full under de kommande dagarna än just då. Jag och J samt T var enormt säkra på att vi inte ens skulle komma in. När vi gick mot Venus var det som sagt rätt så fullpackat, men med mig i spetsen lyckades vi tränga oss nästan ända fram. Det var lika trångt som i en kaviartub och frågan var verkligen vem som skulle svimma först. Sjukt var det enda ordet som kom upp i hjärnan. När allting väl började och alla skulle festa och röja så blev hela publiken en enda stor moshpit. Man var tvungen att kämpa för att inte ramla och det var varkligen lättare sagt än gjort. Det var helt sjukt drag och under tiden hann vi se tre medvetslösa tjejer som bars ut. Skrämmande, men partyt gick ju vidare och ingen brydde sig om dem en längre tid. Med 15-20 minuter bestämde vi oss för att tränga oss ut vilket även det var lättare sagt/tänkt än gjort. När vi väl kom utanför massan såg vi människor överallt som dansade på gräs och vid stängsel trots att de inte ens såg scenen. Det var fullt liv. Det var ös. Det var dans. Det var alkohol. Det var Peace & Love 2009.

     Torsdagen den 25 juni skulle bli den första riktiga dagen. Dagen innan hade vi fått beskedet att The Kooks skulle ställa in och det var naturligtvis inte det bästa i världen, men det var inte bara på grund av dem man var där. Om det däremot skulle stått The Sounds på den skylten skulle jag nog deppat hela dagen. Hur som helst så blev morgonen redan den förfärlig. Man vaknade tidigt på grund av att solen lyste upp hela Borlänge inklusive tältet. Det blev så varmt så jag trodde jag skulle dö. Istället fick man stiga upp och sätta sig ute. Det var förfärligt varmt där med och ingen skugga fanns i närheten. Men det var ju bara första morgonen och lite sol kunde väl inte göra någon större skada, trodde jag. Tre dagar senare skulle halva min kropp likna en tomat. Det blev några timmar vid tältet med diverse prat, dricka, mat och annat. Sedan bestäme fyra av oss att dra och bada i badhuset. Det var en briljant idé och efter ett tre-timmars bad med en massa trampolinhopp, dansande till DJ i utomhuspoolen och flera rutschekaneturer så var man utmattad, men man kände sig trots det som pånyttfödd. Klockan vara bara runt fyra och vi skulle alla se A Camp som öppningskonsert för torsdagen. Före A Camp så valde vi att äta på ett pizzaställe. Någonting som gjordes till en vana som vi gjorde varje dag från och med torsdagen. Två timmar senare befann vi oss på Eldorado som faktiskt blev min favoritscen med tanke på alla grymma band som lirade just där. A Camp blev tråkigare än jag trott och jag dagdrömde mig istället väg till fredagen. A Camp blev utan tvekan en stor besvikelse trots Nina Perssons fina röst och tonlägen. Vi fick trösta oss med Winnerbäcks turnéöppning på P&L. Det blev bättre än väntat och publiken lyfta Lasse rejält. Ut kom en osäker man vars nerver inte var av stål. Ut gick en glad och självsäker man som blivit älskad av en av festivalens trognaste publiker. Kooks blev som sagt inställt så istället blev det "chill" på schemat. Jag och J bestämde oss för att möta upp J som var funktionär vid Volbeat. Något som gjorde att vi även såg lite mer än halva deras konsert. För min del blev Volbeat en överraskning. Jag gillar knappt metal och hårdrock är jag inte så mycket för längre. Därför blev det lite chockartat att jag faktiskt gillade det jag hörde. Det var bra! Efter att vi lämnat en lite förvirrad T efter oss så valde vi att vi skulle avsluta kvällen med något som skulle bli en av festivalens bästa framträdanden - Thåström! Man hade ingen aning om vad man skulle få se. Var det en gammal gubbe som inte orkade sjunga, var det en man som skulle se deppig och bister ut eller skulle det vara en (glad) och självsäker thåström som var på sin topp. Det vi fick se lutade åt det sistnämnda. Thåström var tydligen bättre än han varit på många år och allsången till Fan, Fan, Fan var mäktig. Lite ösigare låtar som Var e vargen gjorde publiken galen och mig likaså. Miss Huddinge 72 var nog min favorit tillsammans med Fan, Fan, Fan. Efter spelningen var vi så trötta så vi for tillbaka till campet. Mellan Eldorado och Campet hörde vi att Jackson dött ungefär 25 gånger och då skojjar jag inte. Vi fick lära oss att P&L var det perfekta stället för nyhetsuppdatering inom musikvärlden! När vi väl var framme var det ljust. Egentligen kändes det som campingen var ljus 24/7 och då överdriver jag inte.


Thåström!

    Vaknandes klockan nio på morgonen kände jag lukten av svett, öl och skräp. Det var inte lika starkt som vid en annan del av campingen, men oj, jag både älskade och hatade den lukten. Hur som helst var det fredag och det jag stått, legat, suttit och väntat på var äntligen väldigt nära. Att jag dagen före märkte att de var med på P3:s sommarsession och gjorde en spelning även där gjorde inte saken värre. Klockan tickade på extra långsamt och medan min kropp blev allt rödare och rödare var mina ben redan sönderbrända. Samtidigt som jag blev lite rädd så struntade jag i det. Ingenting skulle få förstöra det här. Det blev inget badhus och ingen dusch heller för den delen. Istället letade vi efter F som verkade hänga runt med helt randoms varenda gång vi träffade honom. Så istället valde vi att gå till festivalområdet tidigt, så tidigt att vi inte ens kom in förrän på 45 minuter. Vi hittade skuggan under Don't Drink & Drive-vagnen och avverkade den genom att läsa en helt gratis Aftonbladet. Solen lyste värre än den gjort på länge och jag var totalt utmattad av den. Samtidigt kunde jag inte klia mina kära armar då det gjorde för ont. Men what the heck, jag var på P&L och jag härdade ut smärtan, så olidlig var den inte. Fyrtiofem minuter senare kunde vi komma in bland de första på hela dagen och det bar av till en liten gräsplätt där vi åt våran matsäck inköpt på Coop. Det blev trots allt lite runtvandring i staden som fick mig att tänka på Karlskoga allt mer och mer. Bland annat fanns det ett bibliotek där vi satt ner i skööööna fåtöljer och bara tog en slumpmässig bok och bläddrade igenom. Runt halv tre gick vi och satte oss ner på kullen vid tropico för att invänta Sounds första "spelning". När Maja kliver ut på den ytterst lilla scenen så skriker det till som bara den. Det var inte alltför många som hade kommit för att se det, men det som hade kommit skulle inte ångra sig. Det var nämligen så att de körde en helakustisk spelning där de spelade bl.a Home Is Where Your Heart Is för första gången någonsin live. En timma senare tackade Maja för sig och bad alla att komma till Eldorado då de skulle spela. De som skulle gå dit skulle inte bli missnöjda.


Pete Doherty!

     Jag visste redan då att det skulle bli en magisk spelning. Efter det valde vi att köpa en familjepizza och äta upp den i parken samtidigt som vi diskuterade Kent. Efter maten valde vi faktiskt att se Peter (usch vad jag hatar att säga Peter istället för Pete) Doherty. Det var många om och men ifall han skulle komma eller ej med tanke på hans senaste bravuder. En minut för tidigt klev en nyvaken Doherty upp på scenen och det var bättre än man vågat trott. Det var till och med riktigt bra. Babyshambles hade jag tyvärr inte tid att se. Istället blev det Timbuktu på Eldorado. Man måste verkligen ge cred för Timbuktus karisma. Den är fantastiskt. Vilken jäkla utstrålning han har! Mäktigast var så klart Alla Vill Till Himmelen som gjorde att hela publiken ekade när den väl spelades. Jag satte mig ganska snart ner vid stängslet vid sidan av och väntade in hans avslut. Tankarna for iväg och det enda jag gjorde var att sjunga sounds-låtar tyst för mig själv. Jag hade blivit ett större fan än jag anat, mycket större. När Timbuktu till slut lämnade scenen så begav jag mig nästan längst fram. Jag vill vara vid ett stängsel då man skulle ha en jättebra syn på allting, dessutom skulle man slippa att bli nertrampad tjugiosju gånger. Vi kom inte längst fram, men väldigt nära. Fjärde-femte raden framifrån. Så, då var det dags för en timma sittande.

     En timma senare var Eldorado så smockat att det var folk ända upp/ner till rondellen. Det var den absoluta största publiken som Eldorade hade under hela Peace & Love. Solen var väldigt fint på väg ner och det var dags för The Sounds att göra entré. De kom in och jublet var stort. Sedan gjorde Maja en karatekick som vanligt och körde igång med en remixad version av Tony The Beat. Så kaxigt och så underbart. Redan då var jag tagen och från första till sista sång sjöng jag med från början till slut. Den enda låten man egentligen kunde klaga lite på var Beatbox som inte passade lika bra i livesammanhang som alla andra låtar, men trots det så var publiken med på noterna. Det hoppades, det röjdes och det sjöngs. I alla fall längst fram. Törsten fick ge sig tills vi blev tilldelade vatten i ton av vakterna. Flera människor bars ut då de var för fulla eller för små. Men Maja fortsatte att spela och någonstans före mitten så skrek hela publiken hennes namn och jublet miste inga gränser. Man såg klart och tydligt hur tårögd hon blev och hon var tvungen att vända ryggen mot publiken och ta en mindre paus för att återhämta sig. Jag har tittat på den enda YT-videon som finns ute av den spelningen för tillfället och jag kan säga klart och tydligt att det är omöjligt att förstå känslan på video. Jag skulle tro att allt jag skrev var bullshit om jag inte varit där själv. När hon kör vidare med hits som Dorchester Hotel, Queen Of Apology och Painted By Numbers så reste sig gåshuden över hela kroppen. Lyriskt, underbart, fantastiskt, roligt, underbart - bäst. Jag var orolig för att tiden skulle gå förbi för snabbt, men spelningen kändes längre än den var och när Maja kommer in på scen för extranumret tillsammans med Jacob Widén från Neverstore så är det nära till tårar för mig. Widén kör en akustisk version av första versen i Living In America som han hade gjort tidigare samma dag. När första versen och refrängen är avklarad akustiskt börjar det hela från början igen och jag efter Håkans Nu kan du få mig så lätt så var Living In America det bästa extranumret jag någonsin sett. Det var ta mig fan sjukt bra. Efter spelningen sade J som inte är ett större Sounds-fan "fem av fem" till mig. Han var glad, jag var både glad, utmattad och sorgsen. Det var slut och det kändes tomt. Men det jag fick uppleva var fantastiskt och det var en av huvudanledningarna varför jag ö.h.t åkte. Nu blev det helt enkelt väldigt partiskt, men mer kan jag inte säga.Maja från The Sounds!

     Det blev dock inte sista akten jag skulle gå på den där underbara fredagen. Jag hade sedan tidigare gjort väldigt klart för mig att jag vill se AiV (Alice In Videoland). Deras spelning var unikt på det sättet att det var omöjligt att vara stilla. Jag var ännu en gång nästan längst fram, men den här gången var jag ensam. Jag visste att det skulle bli röj, men så mycket hade jag aldrig ens hoppats om. Tydligen så hade inomhusscenen bara tagit 1000 personer, samtidigt som det var sjukt många där ute som tryckte på för att komma in. Jag var glad av att stå så nära scen. Vi blev helt galna när vi såg Alice och det hela drog igån med She's A Machine och Lay Me Down (som f.ö är en av mina favoritlåtar). Det blev att hoppa av till varje låt och vattnet flödade över våra huvuden och svettet rann överallt. Det var så varmt så jag ibland ville gå ut, men jag kunde inte. Jag ville vara med och röja. När spelningen var klar så kom bandet ut för ett extranummer. "De har sagt åt oss att vi bara för spela en sång, bara för det så spelar vi två" möttes av jubel. Den absolut sista låten blev Radiosong och det var underbart. Ännu en lyckad spelning! Förresten är den nya gitarristen sjukt snygg! Vid ett-tiden så möttes en jag iförd en t-shirt och shorts i svett med J utanför Galaxen. Han hade varit och sett Winnerbäck ännu en gång. Vi båda var nöjda och det hela bar av mot campingen där det blev käk för hela slanten. Bananer och kanelbullar - underbart.


Alice In Videoland

     Jag visste vad solen redan gjort med mig och med den tanken gick jag in med lite rädsla på lördagmorgonen. Istället för shorts fick det bli jeans och jag körde en kombination av långärmat och kortärmat. Solen lyste som jag vet inte vad och regn skulle faktiskt varit uppskattat under natten. Istället blev det ännu en plågsam morgon med lite käk och mycket sol och lite dricka. Vi valde ännu en gång leta upp F som ännu en gång bytt sovtält (han hade bott med andra randoms varje dag). Sedan blev det fara iväg för mat, mat och mat. Det blev en ny pizzeria ännu en gång. Denna gången fick jag för mig att äta en El Taco vars innehåll kan diskuteras flitigt. Var det en El Taco eller var det en vesuvio? Sedan blev det en mindre rundtur på sta'n för att sätta oss på gräset vid Tropico och lyssna på Florence Valentin. Det var faktiskt rätt så bra trots att jag var en nanosekund ifrån att somna två gånger om. Solen hade andra effekter än att bara ge brännskador. När Florence Valentin-spelningen avslutades såg både jag och J framför allt fram mot Anna Ternheim som skulle spela på Utopia. Publiksveket gjorde dock det hela lite tråkigt. Scenområdet hade vid varje band/artist varit i stort sett fullt. Nu var det inte ens fyllt till en sjättedel. Jättetråkigt! Men Ternheim deppade inte. Hon såg tvärtom jätteglad ut och tackade publiken cirka hundra gånger. Det intressanta var att hon spelade Shoreline först av allting och den fick ju långt ifrån samma effekt som den skulle fått om den spelats senare. Varför hon gjorde så kan dock förstås. Jag upptäckte faktiskt en hel del nya låtar som jag inte fallit för och blev kär i näst sista låten som jag ännu inte klurat ut vilken det var. (Det var Wedding Song).


Razorlight!

     Sedan återstod bara tre av femton akter. Razorlight, Hello Saferide och Håkan Hellström! Jag stod ännu en gång i stort sett längst fram vid Razorlight som körde en minispelning. De skulle hålla på 1h15min. De kom fem minuter för sent och avslutade tjugio minuter för tidigt. Trots det så var Golden Touch, Don't Go Back To Dolston och America snudd på magiska. Men trots det var det bara godkänt och inget mer. Men jag var glad över att ha sett dem och trots att det kunde varit mycket bättre så fanns det inga skäl för att deppa. Tjugio minuter senare mötte jag upp med en gammal klasskamrat och det var även honom jag skulle hänga med de sista timmarna av hela festivalen. Tre låtar av SMK och lite mer än halva Hello Saferide hann vi med inför Håkan. Vi ville få så bra platser som möjligt inför Håkans enda sverigespelning i sommar. Ännu en gång kom jag nästan längst fram (vill med avsikt inte vara längst fram då jag helt enkelt inte gillar att vara längst fram) och vi fick stå och vänta i en timma på honom. När man såg publiken vid tolvslaget på storbildsskärmarna fattade man att det här var den största publiken på hela festivalen. Det var lätt runt 20 000 där. Jublet när Håkan kom på scen var öronbedåvande (eller hur man säger det...).


Håkan!

     Jag valde att för första gången köra öronpluggar lite då och då med skrämseltaktik från min klasskamrats sida. Låt mig bara få säga det här kort och konsist. Håkan Hellström var fantastisk. Från början till slut. Mer behövs inte säga. Recensionerna i tidningarna dagen efter säger allting. Detta var ett av hans bästa liveframträdanden ever. Nu kan du få mig så lätt som var det absolut sista extranumret av fem var helt fantastiskt. Efter det ville han inte gå av scenen, utan han satt kvar vid scenkanten flera, flera minuter och beundrade folkmassan. Likt Maja var det inte långt ifrån att han fick tårar i ögonen om han inte redan fick det. Konfettin hade redan lagt sig och det hela kändes som en avskedskonsert. Det var lika magiskt som recensenterna får det att låta. Det är svårt att förstå hur pass bra han verkligen var. Med tunga steg raskade jag tillbaka mot campingen samtidigt som jag tog av mig min genomsvettiga t-shirt. Draget inne på scenområdet hade varit så stort att man var nära på att jag vet inte vad. Jag kunde med lugn och ro lägga mig någon gång vid halv tre för att vakna halv åtta för att hinna med bussen hem. Söndagmorgonen var hemsk. Det var den värsta morgonen av alla tillsammans. Jag var så himla förstörd och trött så jag knappt kunde stiga ur tältet. Istället ramlade jag på ett annat tält. De andra hjälpte mig att plocka ihop och en lång färd till resecentrum gjordes kortare genom att ta bussen dit. Nu var det enda som stog emellan mig och min säng en lång färd hem med buss och tåg. På bussen träffade jag en trevlig kille som hade blivit av med biljetten men ändå fått åka med. Hans kompisar hade dragit utan honom och tagit med alla hans saker av misstag. Vi snackade lite om ett och annat innan vi både beslöt oss för att somna. Det var inte så lätt. Jag satte istället på min mp3 och mimade till The Sounds samtidigt som jag såg de vackra skogarna flyta förbi genom de rena bussfönstrena. Tröttheten var värre än väntat och det var med tunga steg jag gick mot sedvanliga spår 12a där Eskilstuna-tågen åker ifrån. Medans jag väntade sjöng jag högt på diverse olika låtar utan att skämmas för min pinsamt dåliga sångröst. Jag var bara glad att allt snart var över och efter några konstiga blickar på mig så kunde jag stiga på tåget. Det sista jag gjorde var att kolla mitt konto och köpa en kebabrulle som jag nafsade i mig direkt. Skillnaden mot Borlänges kebabrullar var stor. En snabb dusch senare försökte jag sova, men ... omöjligt. Värmen kom in överallt. Istället fick det bli ännu en dusch (kall) och sätta mig här och skriva detta till tonerna av Anna Ternheim.

Laleh: 3/5
Bäst: Live Tomorrow och Bjurö Klubb
Kommentar: Öppnade festivalen med att se Laleh. Hon var faktiskt rätt grym, men det smittade inte av sig på publiken alltför mycket. Live Tomorrow och Bjurö Klubb var hur som helst två låtar som fick bra respons av publiken och det var två riktigt härliga låtar.

Hoffmaestro & Chraa: 3/5
Bäst: Desperados
Sämst: Så enormt mycket folk på så liten yta. Enormt trångt.
Kommentar: Det var en upplevelse! Det strömmade in folk och man hade en yta mindre än en fot att stå på. När alla började hoppa till takterna av öppningslåten vars titel jag glömt kan det hela liknas vid en moshpit utan armar. Det var hur grymt som helst trots att det var så himla trångt. Musiken var godkänd, men inte mer. Upplevelsen höjde betyget!

A Camp: 1/5
Bäst: Stronger Than Jesus
Sämst: Så otroligt tråkigt! Fungerar bättre i klubb.
Kommentar: Stronger Than Jesus i all ära, men Nina Persson var mycket bättre, fräckare och grymmare under Cardigans-tiden. Visst är hennes olika tongångar ljuva att lyssna på, men det hela var bara för mycket ... eller snarare för lite. Enligt mig festivalens besvikelse.

Lars Winnerbäck x1 (x3 på festivalen): 3,5/5

Bäst: Elegi och Kom Ihåg Mig.
Sämst: Nervositeten under första uppträdandet.
Kommentar: Winnerbäck var verkligen älskad av P&L-publiken. Sista uppträdandet på största scenen (Utopia) var tydligen riktigt bra, men jag missade det. Däremot såg jag första framträdandet, men det var inte dåligt det. Allsången kom aldrig av sig och hela publiken kunde verkligen Winnerbäcks texter. Skön stämning!

Volbeat: 3,3/5
Bäst: Ingen aning. Bäst var väl att jag faktiskt gillade musiken som gjorde sig bra i liveformat. Ledsångarens catchiga uttalanden var även det underhållande!
Sämst: För mycket folk som var desperata att komma in på scenområdet.
Kommentar: Well. Dansk metal. Att det kunde vara så bra. Volbeat var för mig festivalens överraskning. Jag gillar verkligen inte liknande musik, men det här var bra! Musiken var bättre live än i studioformat!

Thåström: 4/5
Bäst: Fan, Fan, Fan - Kärlek är för dom - Var e vargen.
Sämst: Låten där han pratade sig igenom hela låten. Vet ej låttiteln.
Kommentar: Jag har lyssnat på Thåström lite från och till, men aldrig riktigt seriöst. Nu funderar jag på att göra det. Thåström var bättre live än vad jag hade trott mig och trots att åldern börjar ta ut sin rätt så sprang han fram och tillbaka på scen samt viftade/skakade med fingrarna hela tiden. Hans energiska refräng på exempelvis Var e vargen fick publiken att hoppa som aldrig förr till en Thåström-låt.

P3 Sommarsession med The Sounds: 4/5

Bäst: Dorchester Hotel, Home Is Where Our Heart Is, Hit Me. Alla akustiskt!
Sämst: För lite folk trots att det var en så liten scen och spelning så tidigt på dagen.
Kommentar: Som ett inbitet Sounds-fan skulle jag egentligen satt 5/5, men jag lät bli. Så bra var det inte. Trots det så var de akustiska versionerna av varje låt som de framförde riktigt intressant att lyssna på då det var helt nytt med tanke på att det ö.h.t var andra gången i deras karriärer som de körde helakustiskt.

Peter Doherty: 3,5/5
Bäst: Att han kom trots allt!
Sämst: Att han bara spelade i 35 av 60 minuter.
Kommentar: Jag fann en mycket fin gräsplätt där man både såg Doherty själv och storbildsskärmarna. Upp på scen kom någonting som såg ut som en nyvaken ungkarl. Jag har i ärlighetens namn inte lyssnat så mycket på honom. Mestadels har det blivit någon låt på Spotify då och då. Så jag uppskattade det jag hörde eftersom det var så mysigt. Att bara se honom ö.h.t var riktigt roligt tyckte jag.

Timbuktu: 2/5
Bäst: Alla Vill Till Himmelen & Moonwalken både Timbuktu och en gruppmedlem i Damn visade för publiken!
Sämst: Den vita handsken, come on...
Kommentar: Jag är inget större fan av Timbuktu, men karisman som killen har är ju helt sjukt! Han studsade upp och ner och sprang från vänsterkanten till högerkanten. Han hade sitt stora leende hela tiden och skrattade i varje låt. Grymt! Däremot gillade jag inte någon av låtarna förutom sedvanliga Alla Vill Till Himmelen. Det beror dock på att jag som sagt inte är ett större fan.

The Sounds: 10502/5 (5/5)
Bäst: Allting. Speciellt extranumret i Living In America.
Sämst: Beatbox. Annars ingenting.
Kommentar: Maja på bandets blogg: "Vad gör det när man fått uppleva en av de mest fantastiska ögonblicken i ens karriär." Det är för mig omöjligt att vara opartisk här, men det behöver man heller inte vara. Jag älskar The Sounds och de gjorde som sagt enligt dem själva en av karriärens bästa spelningar någonsin. Rättare sagt var det en av de största ögonblicken i deras karriärer. Spelningen var verkligen magisk och jag sjöng med i varenda jävla låt så glad som jag var. Allsången i Night After Night var det bästa jag hört på länge och extranumret Living In America (som de inte brukar köra så ofta längre) var gigantiskt. Borlänge kände fred & kärlek för The Sounds som enligt allt jag läst var en av de akter som publiken uppskattade absolut mest under hela festivalen. Grymt! Så jävla grymt!

Alice In Videoland: 4/5
Bäst: Lay Me Down och Radiosong.
Sämst: För lite vätska. Festivalens svettigaste spelning tillsammans med Håkan.
Kommentar: Jag upptäckte det inte förrän väldigt sent att AiV skulle spela på P&L. Jag blev så fruktansvärt glad när jag märkte det och det var för mig ett måste att gå på deras spelning. Efteråt var jag inte ett dugg besviken. Inomhusscenen blev fullpackad direkt och det var en jäkligt lång kö utanför med personer som inte fick komma in. Jag stog längst fram och röjde loss till varenda låt. Hennes karisma är i klass med Timbuktus och hennes kaxighet i klass med Majas. Grym spelning!

Florence Valentin: 2,5/5

Bäst: Pokerkväll i Vårby Gård
Sämst: Hans smått roliga politiska uttalanden.
Kommentar: Well. Solen stekte sönder min kropp och tröttheten slog in under deras spelning som gjorde att jag inte kunde följa framträdandet alltför väl. Däremot var det rätt bra drag på publiken och Pokerkväll i Vårby Gård var höjdpunkten!

Anna Ternheim: 3/5
Bäst: Let It Rain samt näst sista låten i Wedding Song.
Sämst: Publiksveket.
Kommentar: Som jag skrivit utförligare i wordpad-filen så var publiksveket tråkigt. Trots det gjorde Ternheim en toppenkonsert och trots att Shoreline spelades först så slutar hon aldrig att överraska mig. Vid första anblick ser hon ut som vilken annan sångerska som helst. När hon väl kommer in efter tre-fyra låtar så är auran omkring henne något alldeles speciellt.

Razorlight: 3/5
Bäst: Don't Go Back To Dolston och America. Även North London Trash hade sin charm.
Sämst: Den rätt så korta spelningen samt vääääldigt utdragna låtar.
Kommentar: Ett annat favoritband som spelade. De blev försenade med fem minuter men kom igång rejält redan från första början. Det var dock för lite röj i publiken, alldeles för lite. Det var bara vid två-tre tillfällen som det hoppades och dansades rejält. North London Trash var dock underbar och Don't Go Back To Dolston passade utmärkt i liveformat. Allt som allo så var det bara en trea, men trots det var det roligt att ha sett dem!

Hello Saferide: 3,5/5
Bäst: The Quiz
Sämst: Venusscenen. Skulle passat mycket bättre på t.ex Shangri La eller Eldorado.
Kommentar: Jag gillade det riktigt mycket! Jag älskade verkligen alla låtar hon framförde, men trots det blir det bara "ynka" 3,5. Det var tröttheten som hade slagit in för tidigt och hennes låtlista var för dåligt blandad.

Håkan Hellström: 5/5!!
Bäst: Allting! Omöjligt att ta ut en favorit! Verkligen allting som kom ur hans mun var magiskt.
Sämst: Det var knappt någonting.
Kommentar: Enligt tidningarna en av de bästa liveframträdanden Håkan Hellström någonsin gjort. Jag var skeptisk till en början om han skulle leva upp till förväntningarna. Efter att man fått höra jublet av omkring 20 000 personer(?) var man inte längre skeptisk. Öppningslåten i Tro och tvivel bemöttes med festivalens största jubel och efter det kröntes två timmar av helt fantastiskt underbar musik med Nu kan du få mig så lätt.
 
Festivalens överraskning: Volbeat.
Festivalens matställe: Pizzerian mitt emot American Pizza.
Festivalens bästa låt: Nu kan du få mig så lätt samt Living In America.
Festivalens kaxigaste: Alice & Maja.
Festivalens tråkigaste: Nina Persson.
Festivalens familjepizza: La Maffia.
Festivalens skönaste person: Alex.
Festivalens "där är hon": Anna, klasskamrat från högstadiet i Karlskoga.
Festivalens höjdpunkt: Håkan Hellström!
Festivalens höjdpunkt ur personlig synvinkel: The Sounds!
Festivalens största publik: Håkan Hellström!
Festivalens givmildaste person: Johan.
Festivalens argaste: Mannen vars syn jag täckte vid introt av Mötley Crüe.
Festivalens lyckligaste: Jag på fredagen klockan nio.
Festivalens bästa entré/intro: Mötley Crüe.
Festivalens bästa outro: Alice In Videoland.
Festivalens solbrändaste: Jag.
Festivalens utlänning: Tjejen från USA.
Festivalens skitigaste: Tio meter till höger från campingentrén.
Festivalens bästa campnamn: The Pedophile Beers.
Festivalens roligaste upptäckt: Hur mycket gratis Loka som helst! (Med lite fejknamn, telefonnummer och e-mail) Festivalens bästa/roligaste sms i inboxen: "Får jag ge ditt nummer till en på fb som vill ha sprit" samt "Käft spelar mot jävla duttdutt med sårbarn på ica".
Festivalens vildaste: Hoffmaestro & Chraa.
Festivalens svettigaste: Alice In Videoland.
Festivalens bäst fådda komplimang: "Du är grym på teater!"
Festivalens bäst givna komplimang (:/): "Du ser ut som Tilde Fröling"
Festivalens betyg på en tiogradig skala: 8/10

Eder kära skribent är på Peace & Love!

Som tidigare nämnt så är jag på Peace & Love och njuter av underbar musik. Detta gör att inget inlägg kommer att publiceras mellan den 24-27 juni. Däremot kommer ett rykande färskt inlägg på söndag eftermiddag (om mina krafter tillåter). Jag är tillbaka på söndag, ses då!

Robin Van Persie stannar och Wenger lovar ett bättre Arsenal!


Van Persie stannar till 2013!

T
ill att börja med vill jag säga att det här är sista inlägget före jag åker till Peace & Love i Borlänge. Jag kommer vara borta 24-27 juni och kommer hem den 28nde då även ett nytt inlägg kommer att publiceras. Men om vi lämnar det så har vi ännu en gång bara positiva nyheter att ge. Robin Van Persie som länge funderat på om han ska fortsätta sin arsenalkarriär eller ej har nu äntligen övertalats av Wenger och insett själv att han gör bäst i att stanna. Enligt vissa källor har han redan skrivit på, medan andra källor säger att det kommer ske inom några dagar. Dock är det till 99 % klart att han ändå kommer skriva sin namnteckning på kontraktet. Robin Van Persie var utan tvekan vår bäste spelare förra säsongen och det säger inte bara målskyttet, utan arbetet han lade ner på planen. Om Van Persie skulle lämnat skulle det vara lika hemskt som när vi förlorade Hleb och Flamini samt Gilberto. Som tur är så gjorde han inte det. Jag har på senare dagar läst på olika forum och diverse andra sajter och optimismen flödar verkligen inför nästa säsong. Jag vet inte vad som fått alla att fyllas av optimism, men egentligen borde vi ju vara det motsatta. Vi borde säga att det är omöjligt att vinna en titel med detta lag och vi borde tro att vi kommer sluta på fjärde plats. Nu finns det faktiskt de som tror det, men det är en kraftig minoritet. Hur som helst så börjar allting se mycket, mycket ljusare ut.

För att spinna vidare på denna visan så kan jag säga att även Wenger känner av att han har ett bättre lag och bättre chanser att nå en titel kommande säsong. Dessutom pratar han för första gången på väldigt länge öppet om att köpa flera spelare till truppen. Alldeles nyligen hade han ju sagt att han inte vill köpa allt för många nya spelare då detta skulle ta död på Denilson och alla de andra unga mittfältarna. Nu säger han till och med att han är villig att köpa tre nya spelare. Samtidigt så värnar han fansen att inte tro för mycket på världsstjärnor. Hela denna artikeln är egentligen Wenger-propaganda som allt annat han säger, men någonting gör mig glad när jag läser hans uttalanden och jag vet inte vad. Kanske för att jag är glad att vara arsenalsupporter då jag verkligen hatar de olidliga transfersummorna som United och Chelsea håller på med. Hur som helst känns det som någonting är i luften redan innan säsongen startat. Någonting säger mig att det kommer gå väldigt bra. Nu kommer vi säkert förlora de två första matcherna bara för det. Nej då, men för att vara helt ärligt så flödar även optimismen hos mig. Jag tror inte vi kommer gå lika långt i Champions Leauge, men däremot tror jag vi har en väldigt stor chans att vinna både FA-cupen och Premier League.

I
gårdagens inlägg skrev jag att Melo i stort sett bekräftat att han stannar i Fiorentina, men att han är smickrad av att Arsenal är intresserade av honom. Hur som helst kan arsenalbloggen i dag säga att uppgifter kommit fram som säger det motsatta. Bland annat har Melos agent sagt att förhandlingar faktiskt pågår. Dock ska ni inte hoppas på någonting de närmsta dagarna då Confederations Cup pågår. Oj, det skrev jag visst redan i går. Hur som helst så lär Wenger lägga ett bud på honom inom en snar framtid och det kan mycket väl vara så att Senderos ingår i budet. Om han lyckas knipa Melo är jag tveksam om Wenger lär köpa en tredje spelare. I så fall skulle det vara om någon lämnar truppen, men det ser än så länge inte ut att hända. Jag skulle hur som helst vara väldigt nöjd med den här sommaren om Vermaelen och Melo är våra nyförvärv. Det är klasspelare vi pratar om och som jag sa i går kan Melo bli en av världens bästa mittfältare om han fortsätter likadant som han gjort i både Fiorentina och Brasiliens landslag.

Just nu händer ingenting annat än att Melorykten svävar fram och tillbaka. Dessutom hänger Senderos framtid på en skör tråd. Han vill bort och tydligen har Galatasary lagt ett bud på fyra miljoner pund på honom. Jag säger inte mot, trots att det är en väldigt liten summa pengar. Vad som händer härnäst får vi se och följa. Tills söndag är jag som sagt borta och ni får se till att hålla er uppdaterade på anant håll. Håll ut den tiden och jag lovar er ett smaskigt inlägg på söndag!


Snälla, snälla, snälla, snälla, snälla - kom till Arsenal!

We are young, but we have heart. Oj, fel rubrik... Vermaelen officiellt klar och Diaby sliter på sin semester.

Välkommen till Arsenal FC!

Tjenare på er allihopa. Egentligen borde jag skriva lite oftare, men det gör ända inte så mycket nu när det är sommar. Jag lovar att det kommer bli en hel del inlägg när sommaren är slut. Men först och främst är väl den viktigaste nyheten att Vermaelen officiellt är en arsenalspelare. Det var i stort sett redan klart i förra inlägget, så jag ska inte lägga all fokus på vår nya belgiska landslagsman. Det absolut viktigaste att veta är att han liknar en ung Jean-Claud Van Damme som ni ser här nere.Vermaelen är redo att kliva in direkt i hetluften och levererar enligt honom själv. Bland annat har han sagt följande:


“I am very young, this is a big club but I am used to the pressure. At Ajax, there was a lot of pressure and I think I am used to it now. This is a big step to a great club and we’ll see how it goes"Det mest intressanta vi får ut av Vermaelen för tillfället är hans första intervju med Arsenal TV som ni kan se direkt här!

Om vi då går vidare med lite andra nyheter är det absolut mest intressanta vad Diaby gör på sin semester. Diaby har förstått att han måste växa till sig som fotbollspelare om han ska ha en chans i Arsenal.  Han har nämligen hyrt en personlig tränare som ska hjälpa honom att bygga upp muskelmassa och bli starkare både fysiskt och psykiskt. Hans tränare säger följande om honom:


"He is motivated and wants to reach the next stage on the physical level. The English league is very demanding; as a consequence his objective is to improve physically in order to be stronger and more resistant. He wants to be stronger in challenges. That is why he needs more muscle power."Vi har fått se glimtar av hans talang (speciellt mot Aston Villa och Newcastle), men det är verkligen det enda vi sett av honom. Mest av allt har han bara virr-varrat runt på mittfältet och inte hittat sin egentliga position. Till och med Wenger har problem med att veta var Diaby ska spela. I år har han spelat i stort sett överallt på mittfältet. Ändå har han inte spelat en enda match där han visat att han är en a-lagsspelare. Han är riktigt klumsig med bollen, han är inte jättesnabb, han har inte ett bra tillslag och hans skott är ingenting att hänga upp i granen. Det som glädjer mig mest är att Diaby verkar ha förstått detta och när alla andra spelare sitter på en playa och sippar på en Pina Colada, så sliter han för att bli en bättre fotbollspelare. Tänk bara om alla tog sådant initiativ. Hur som helst är jag och andra rätt säker på att säsongen 09/10 kommer bli hans sista säsong i Arsenal om han inte visar sig ha bytt skepnad. Det är inte så sannolikt, men sanningen är att han för tillfället är för dålig för att vara en arsenalspelare, tyvärr. Vi får helt enkelt följa utvecklingen.

En spelare som Wenger visat stort intresse för är Felipe Melo. Melo är mittfältare för Fiorentina och en jättestor talang. Han kan mycket väl bli en ny Fabregas (Melo är dock en annan spelartyp, men ni förstår vad jag menar...). För tillfället liknar Melo en utvecklad Denilson eller en komplett Gilberto. Ge honom något år och jag kan lova er att han kommer bli eftertraktad av alla klubbar i hela världen. Hur som helst så har han nyligen skrivit ett nytt kontrakt med Fiorentina och säger följande om arsenalryktet:


"My agent has told me there is a big club interested in acquiring me. It's a nice feeling, for me Arsenal is more prestigious than Chelsea. But I have four years left on my contract with Fiorentina and I am a Fiorentina player. The future is in the hands of God. I only have to think about doing my job well."Jag skulle köpa killen bara för det där uttalandet. Han har iaf koll på saker och ting. Det tråkiga är att han näst intill bekräftar att han kommer stanna i Fiorentina, men ingenting är omöjligt. Det är bara titta på Ronaldo för att förstå det.


Skämt åsido så är Melo en spelare som Arsenal skulle behöva. Wenger är tydligen beredd att hosta upp 15 miljoner pund för Melo. Rykten säger sig även att affären skulle involvera en av våra spelare. Denna spelare skulle i sådana fall vara Senderos som kommit tillbaka till Arsenal, men inte vill stanna här. Enligt mig är det en bra deal. Dels får vi Melo och dels blir vi av med Senderos. Win-win för alla parter inblandade. Hur som helst så är det ganska sannolikt att Melo kommer stanna i Fiorentina, om de inte får ett jättebud och Arsenal är inte så kända för jättebud. Det är väl i sådana fall Chelsea eller Man U som skulle kunna lägga upp större summor pengar, med tanke på att L'pool är på gränsen till konkurs.

Som jag skrivit i tidigare inlägg så längtar jag redan efter den nya säsongen. Inte nog med att vi kommer ha en helt skadefri trupp (förhoppningarna är väl att även Rosicky kommer vara frisk), men att vi även kommer ha två nya spelare (ja, jag är 95 % säker på att Wenger kommer köpa en mittfältare) i truppen. Vem den andra spelaren blir står att återse, men det kommer bli en riktigt intressant säsong om allt går som det ska. Jag är för första gången på dessa 4-5 år riktigt optimistisk och det är jag glad för. Manchester United är redan rejält mätta och de kommer dessutom tappa en av världens bästa spelare. Liverpool är nästan i konkurs och de har bara fyra-fem spelare som de överlever med. Chelseas lag är lika gammalt som nobelpriset och där krävs en generationsförväxling. Så, jag vet att jag gick till rejäl överdrift, men trots det så får mig bland annat detta att tro på en titel 09/10. Arsenal kommer ha ett helt nytt mittfält, en helt skadefri trupp, en förhoppningsvis pånyttfödd Rosicky, Eduardo och Adebayor, ett genombrott för Bendtner och en stabil backfyra. Dessutom är vi ekonomiskt stabila och trots att vi är det yngsta laget i PL och bland de högsta ligorna i Europa så tycker jag mig finna allt mer erfarna spelare i vår trupp. Dessutom kommer vi med all säkhert gå in i säsongen med väldigt liten press. Naturligtvis kräver fansen titlar, men om vi jämför med de andra lagen så ser det bra ut. Chelsea är i stort sett tvungna att vinna pga en hel del faktorer som involverar Abramovitj. Manchester United måste försvara sin ligatitel och Liverpool har en hårdare press på sig för att vinna en titel än Arsenal. Dessutom tror jag på en arsenaleffekt för Liverpool. Vi var enormt nära att vinna PL 07/08, men föll i stort sett på mållinjen. Säsongen 08/09 var bakfyllan. Någonting säger mig att Liverpool får en liknande bakfylla 09/10. Vägen står öppen för en titel 09/10 och så länge vi får en riktigt bra start på säsongen så har vi alla chanser i världen att äntligen få den där eftertraktade titeln vi suckat efter i snart fem år. Alla lag har en formsvacka under säsongen (det har verkligen alla lag). Frågan är bara var Arsenal kommer få sin. Den gånga säsongen hade vi den i stort sett hela hösten och början på vintern. Vi kan bara hoppas på att den inte kommer i Februari. Att spela mot ligans fyra bästa lag (exklusive Arsenal) när man har en formsvacka är inte att föredra. Däremot har vi en stor fördel mot Chelsea. Eftersom de afrikanska mästerskapen utspelar sig under den tiden då vi möter de fyra bästa lagen (Aston Villa, Man U, L'pool + Chelsea) så kommer framför allt Chelsea tappa bl.a Drogba och Essien. Arsenal tappar endast Touré (om han är kvar i klubben) samt Adebayor. Det finns även en minimal chans att vi tappar Song, men Kamerun verkar inte kunna kvalificera sig för slutspel, så vi får se. Det finns massor av liknande faktorer som får mig att hoppas på en titel. Naturligtvis fanns det vissa sådana förra sommaren också, men då flödade verkligen pessimismen. Vi hade tappat Hleb, Flamini och Gilberto och Nasri kom in väldigt sent medan Silvestre värvades som fjärdeback. Inre stridigheter och annat gjorde att många var pessimistiska. Den här sommaren har pessimismen bytt skepnad och bytts ut mot optimism. Vad sägs om en trippel? Okej, en dubbel. Inte fy skam om vi lyckas med det! Hej svejs! (Ursäkta för stavfel).

Abstinensen blir allt värre + Vermaelen till 99 % klar för Arsenal!

För någon tid sedan läste jag ett roligt inlägg av killen som skriver arseblog. Det var under den två veckor långa landslagsuppehållet i vintras. Han skrev just om abstinensen som uppstår om man är ett inbitet arsenalfan. Han gick till och med så långt och kallade det för knark. Arsenal är vårat knark skrev han klart och tydligt. I ärlighetens namn var jag beredd att hålla med honom. Jag kommer ihåg de två veckorna. Det kändes minst sagt väldigt låååånga. Då funderade jag hur jag skulle klara sommaren utan att se Arsenal spela. Svaret är att den där abstinensen smyger sig tillbaka och just nu vill jag nästan ingenting annat än att se Arsenal. Jag tittade på Spanien - England (U21) i går och jag började till och med föreställa mig hur Arsenal skulle spelat om de byttes ut mot Spaniens landslag. Jag såg till och med Nasri och Van Persie framför mig. Ah, det här har gått för långt...

H
ur som helst ska vi väl ta upp de nyheter som kretsar i Arsenalvärlden. Thomas Vermaelen är i praktiken klar för Arsenal. Han är i London i dag för en läkarundersökning och med 99 % säkerhet blir han sommarens första arsenalvärvning. Det hela kommer väl utannonseras senare i dag. I går sade han bl.a följande:


“The signature is not there yet, but everything is in order. On Friday I will fly to London to undergo a medical. Then I hope to sign. I feel so proud. Arsenal is a fantastic club, and as a child I watched them play. On Friday, if I go to Emirates Stadium I will be seriously impressed. This will be a big change in my life, next year I will suddenly be facing the best strikers in the world. This does not scare me, I will give everything my body has. This is one of the best days of my life.”

Samt detta:

"This is one of the most beautiful days of my life. When a club like Arsenal knocks at your door, you just go. I am so proud to be signing for Arsenal. They are a fantastic club and I have enjoyed watching them since I was a child. I went on holiday to Spain and suddenly a British number appeared on my mobile phone. It was Arsene Wenger. He said he absolutely wanted me and we would talk further as soon as I signed for Arsenal. It was a very short call but I felt the respect."Det där är en rätt rolig historia faktiskt. Thomas åkte till Spanien antagligen utan någon som helst tro att någon faktiskt skulle köpa honom. Tänk er då chocken då Wenger - en av världens bästa managers(...) - ringer och säger att han vill ha honom till varje pris. Jag skulle minst sagt bli mållös. Däremot är hans rövslickeri värre än vad jag sett på många år. Van Persie för som han vill och får en till nederländare/belgare i truppen och nu kan han äntligen tala samma språk med någon. Om inte detta får honom att stanna då vet jag inte vad som får honom att stanna (lite överdrift kthxbai). Well, vad vet vi om Vermaelen? Som jag skrev i går så vet jag nästan ingenting. Han är en kortväxt typ som spelar back i Ajax. Han kan även användas som vänsterback. Något som får mig att tro att följande sker: Gibbs lånas ut och får mycket speltid medan Traore kommer tillbaka och får en sista chans i arsenaltröjan då han ses som ett tredjeval i vänsterbackpositionen. Däremot kan han även spela till vänster på mittfältet, men där har vi redan Arshavin, Nasri och även RvP som kan spela. Vi får se vad som händer med Traore, men jag är till 100 % säker på att hans framtid inte är i Arsenal.

Eboués agent har sagt att Eboué snart kommer skriva på det fyraårskontrakt Arsenal har bjudit honom. Eboué har både fått bud från Roma och Fiorentina, men tydligen har dessa klubbar varit för dåliga för Eboué att spela i. Jag skrattade när jag läste den nyheten, men om han anser sig ha den kvalitet som behövs för att vara ordinarie i Arsenal, så varför inte ge honom en chans. Han är dessutom en väldigt bra reserv ifall Sagna går sönder. Under de senaste dagarna har vi kopplats till bland andra Fiorentinas mittfältare Felipe Melo och Bordeaux(s) Marouane Chamakh. Jag har inte sett Chamakh spela, men efter att sett ett YT-klipp ser han ut som en Bendtner-lik typ som är bra på huvudet och gör en hel del mål. Men enligt mina franska källor så har Marouane bara gjort en bra säsong och haft en del tur med sig. Något säger mig således att det vore en dålig värvning. Hur som helst vet jag att Wenger även har siktet inställt på en mittfältare och vi får helt enkelt se vem det kommer bli. Om han gör den värvningen och köper en bra mittfältare som kan komplettera Arshavin och Fabregas riktigt bra så kommer jag ha stora förhoppningar inför nästa säsong. Dessutom är hela truppen skadefri. Jag är riktigt, riktigt, riktigt förhoppningsfull.


Bild tagen av Gunnerblog.

I dag spelar Sverige (U21) sin andra match i gruppspelet mot gruppfavoriten Italien. Efter att ha sett alla lag spela är jag mest imponerad av just Sverige. Spaniens spel i går var bedrövligt. Englands var för den delen heller inte så bra. Tyskland var nära på att förlora mot Finland som trots två förluster enligt mig är den stora överraskningen. Sverige har visat mycket fint lagspel och en rykande offensiv. Inget annat lag har imponerat på mig lika mycket. Dock spelade vi mot Vitryssland och det är först nu vi ställs mot ett bra lag. Hur det går? Sverige vinner, sanna mina ord!

30 januari - 9 februari 2010 kan avgöra hela våran säsong (spelschemat för 09/10 släppt!)

Hur som helst, för er som undrar så uppdaterar jag bloggen så mycket jag kan och vill. Det händer knappt någonting, så därför vill jag heller inte skriva tomma inlägg. Men först och främst måste jag prata lite om Sveriges seger i förrgår. Hur många spelare som spelade i U21-laget skulle passa i Arsenal? Den frågan ställde jag mig i förrgår när jag såg Sveriges överkörning av Vitryssland. Vad hände egentligen? 0-1 blev 5-1. Alla mål var en klass för sig. Det är inte alltför många som skulle passa i Arsenals ungdomslag, men talanger som Bengtsson, Wernbloom, Toivonen och Berg skulle ha en mycket stor chans att först och främst slå in sig i ungdoms- och/eller reservlaget. Sedan skulle det ta något år innan dem kom på fråga i a-laget. Trots det så var Sveriges uppvisning i går ett nöje att se. Hoppas vi går långt i detta EM och hoppas vi inte för möta England i semi, för vi alla hejar väl på Gibbs och Walcott? Eller, kanske inte?

Transferspekulationerna då? Båda våra ytterbackar har ryktats gå till Real Madrid och båda våra ytterbackar har förnekat att de ska lämna Arsenal. Vermaelen sägs i stort sett vara klar för Arsenal och frågan är inte om övergången sker, utan när. Jag vet ingenting om Vermaelen och genom en enkel YT-sökning så ser jag att han är en back som kan göra mål, men det är ju nästan bara mål som visas på youtube. Hur som helst är det en kort back vi snackar om. Wikipedia anger olika resultat och googlingar ger även det olika resultat, men på olika forum sägs det att han är kort för att vara en back, under 180 centimeter. Mer än att han kan göra vanliga backmål (hörna, slumpmässiga skott etc.) och är kort och att han spelar för Ajax vet jag inte. Han hade värdet 70 av 100 på fifa 07 när jag spelade det här om dagen. Nu var det ett antal år sedan, men för att vara en ordinarie back i Arsenal krävs åtminstone 80 fifamässigt. Hur som helst tyder allting på att någon av våra backar kommer att lämna och mycket tyder att det kan bli Touré. Gallas har vi knappt hört någonting om medan Man City tydligen förbereder ett bud på Touré som de även var intresserade av i vintras. Wenger ville dock ha någon sorts bytesaffär där City får Touré och vi får Richards. Ur Arsenalperspektiv skulle det vara en bra affär om den gick igenom. Hur som helst är det högst osannolikt.

Tydligen så var vi även väldigt nära på att värva en israelisk målvakt från Tel Aviv vars namn jag varken kan stava eller uttala (Vincent Enyeama). Varför ville Wenger värva en målvakt? Det finns flera olika anledningar. Antingen så ville han sända ut Fabianski på lån och ha Enyeama som rätt så rutinerad andremålvakt. Eller så ville han satsa på Enyeama istället för Fabianski och när han märkte att han inte skulle få Enyeama så valde han Fabianski. Detta är högst osannolikt då Wenger redan satsa en hel del på Fabianski och dels för att Fabianski är 8 cm längre än Enyeama och Wenger har en liten fetisch för längre målvakter. Varför han från första början ens försökte har jag ingen aning om. Enyeama är längder bättre än Mannone som är vår tredjemålvakt och Fabianski hade ju redan innan sommaren började ett längre kontrakt som han nyligen förlängde. Det som är mest sannolikt är att allting är rykten från Vincents agent som försöker få andra klubbar att få upp uppmärksamheten för denna målvakt.

Sist men absolut inte minst är spelschemat för säsongen 09/10 äntligen släppt! Vi börjar med att möta Everton på Goodison Park för att sluta säsongen genom att möta Hodgsons Fulham hemma. Jag kan direkt nu säga att det viktigaste momentet i den kommande säsongen är slutet av januari och början av februari. Vi möter alla topplag tre matcher i rad. Har det någonsin hänt? Det är enligt mig sjukt, men det kommer bli oerhört intressanta och prestigefyllda matcher. Vi ska vara väldigt lyckliga om vi går igenom den perioden med sex poäng. Allt under sex poäng är dåligt, allt över sex poäng är en bonus. Vi börjar med att möta Man U hemma för att spelat ett Londonderby mot Chelsea på Stamford Bridge för att flyttas norrut i London och möta Liverpool hemma. Jag ser redan fram emot de matcherna! Fram tills nästa inlägg får ni ha det så bra!


Om vi bortser från nollorna får tabellen gärna se ut så här när säsongen är färdigspelad.

Håll utkik efter det nya inlägget så fort blogg.se löst problemen!

Jag har skrivit ett längre inlägg som jag tyvärr inte kan skicka iväg då blogg.se för tillfället har problem med sin databas eller någonting. De håller just nu på att fixa problemet, men tills dess får ni stå ut med att vänta efter ett nytt inlägg!

Varför förstår inte folk att Fabregas är lojalare än alla andra?


Arsenals trotjänare nummer ett.

Jag tänkte ta upp just det här med Fabregas ganska kort i dag. Jag har i år(!) läst hit och dit hur han skall värvas till andra klubbar och att han kommer lämna då och då och att han ogillar Arsenal och allt jäkla möjligt. Jag har sett idiotiska kommentarer om Fabregas som innehåller brist på kunskap och mest av allt så förstår jag helt enkelt inte varifrån folk får allt ifrån. Fabregas är som jag många gånger tidigare sagt Arsenals pulserande hjärta och motor på mittfältet. Han är en av de bästa mittfältarna i världen när han spelar som bäst och han är en av fem världens bästa passningsspelare oavsett hur dåligt han spelar. Han är helt enkelt väldigt mycket, men gång på gång läser jag kommentarer och rykten som säger att Fabregas är trött på Arsenals värvningspolicy, hur han är trött på att inte vinna titlar, hur han vill lämna Arsenal och hur han gång på gång besöker presidenter från andra lag. Det är dags att kapa det bullshitet.

Fabregas har gång på gång gått ut i media och sagt att han älskar Arsenal mer än någonting annat, han har gått ut på officiella hemsidan och sagt att han inte kommer lämna. Han har berättat hur mycket Wenger betyder för honom (den första person som han respekterar mest i hela världen efter hans föräldrar) och hur han vill betala tillbaka för den chansen han fått som så ung i Arsenal. Det finns en ganska omfattande intervju med honom som jag tänker klistra in i slutet av detta inlägg och om den intervjun inte får er att tänka om så kommer ni nog alltid sitta och skriva att Fabregas ska lämna då och då. Sanningen är att han nästan blir gråtfärdig när han pratar om Wenger och chanserna han fått i England. Sanna mina ord när jag säger att det endast finns tre kriterier som skulle få Fabregas att lämna Arsenal. Nämligen följande:
  • Arsenal vinner Champions League, Premier League och/eller FA-Cupen flera gånger. Då kan han tänka sig att han betalat tillbaka Arsenal som gett honom den chans han fått och vill åka på nya äventyr.
  • Kontraktet går ut. Fabregas är 27 år när hans nuvarande kontrakt går ut. Det är en hel del år framför honom i Arsenal om han inte blir köpt. Ifall han skulle byta klubb vid 27 års ålder har han ändå spelat i Arsenal i 11 år. Det mina vänner är mycket.
  • Fabregas fortsätter sin karriär tills han blir runt trettio år och lämnar då för Barcelona vilket han en dag med all säkerhet kommer att göra.
Eller så blir han helt enkelt Arsenals svara på Maldini. En spelare som är lojal till sin klubb hela sin karriär. Det är någonting som var mycket vanligt förr i tiden. Nu finns det kanske två, tre spelare i varje liga i den nya generationen som kommer vara lojal sin klubb tills dennes karriär är slut. Fabregas kan mycket väl vara en av dem. Folk förstår inte hur mycket han verkligen älskar Arsenal och det är även därför dessa rykten sätts igång och idiotiska kommentarer flödar på internet. Läs bara den här artikeln. Visst är citaten med all säkerhet sanna, men om ni tänker efter, hur många liknande artiklar har ni sett de senaste åren? Jag kan med all ärlighet säga att jag läst runt tjugofem likartade artiklar om inte långt mer än det. Folk förstår inte att Fabregas är en av få spelare i världen som är lojal. Visst, det finns en minimal chans att allt snack är rövslickeri och att han lika gärna kan lämna Arsenal redan i dag, men hur stor tror ni egentligen att den chansen är? Oavsett när Fabregas karriär är över i Arsenal kommer han ses till den skara legender som spelat i Arsenal. Han kommer då göra spelare som Henry, Bergkamp och Vieira sällskap. Den stora frågan är när en av dessa tre kriterier som jag listat uppfylls. Vad tror ni?

Mer arsenalnyheter har vi knappt. Nasri spenderar sin semester i Florida tillsammans med Cissé. Walcott är i Sverige och tränar inför U21-EM som snart går av stapeln. Wenger ger Rosicky en ny chans i arsenaltröjan. Senderos är osäker om hans framtid är i Arsenal. Det är i stort sett allt vi behöver veta utan att behöva fördjupa oss i någonting. Just ja, Senderos är tillbaka i Arsenal efter att varit i Milan på lån! Det är väl den största nyheten. Han fick bara spela där i ett år, men hans säsong blev skadedrabbad och fick bara spela/hoppa in i tio matcher. Milan ville inte köpa loss honom och skeppade tillbaka honom till Arsenal. Nu är frågan hur och vad vi ska göra med honom. Jag ser helst att Senderos antingen åker på lån igen eller tar Silvestres plats. Silvestre säljer vi till någon lägre divison och vi köper en riktigt bra back efter att ha sålt någon av Gallas, Djorou eller Touré. Nu ska ni inte få fel uppfattning. Jag vill ha kvar alla backar förutom Silvestre, men sanningen är att en back kommer lämna i sommar, frågan är vem. Jaja, vi får väl se. Så länge får ni njuta av den enormt intressanta intervjun med Fabregas. Enjoy!


Är Fabianski vår kommande förstakeeper?


Kan Lukasz Fabianski vara Arsenals framtida förstaval mellan stolparna?

     God dag! I dag, den trettonde juni är det exakt elva dagar kvar tills jag åker iväg till Peace & Love. Nu har inte det så mycket med Arsenal att göra, men jag är ungefär lika taggad som jag var inför semifinalen mot Man U, alltså håller jag nästan på att dö. Hur som helst så ska vi snacka lite Arsenal. Först och främst är det så att Fabianski just signat ett nytt kontrakt. Han är nu tillsammans med Walcott de två av fem som gör sin framtid säker i Arsenal denna sommar. De andra tre är RvP, Eboue och Bischoff. Bischoff kommer med all säkerhet dra medan Eboue ännu inte fått ett nytt erbjudande och RvP väntar fortfarande in vad som kommer hända under transferfönstret. Hur som helst så slog tanken mig att Fabianski om några år mycket väl kan vara Arsenals förstaval mellan stolparna. Han utvecklas i rätt rask takt och det vi fått se av honom ser mycket mycket lovande ut. Okej, han behöver några år till på sig, men det är ovanligt att se så unga målvakter spela så bra. Hans absolut starkaste sida som målvakt är hans reflexer. Det är absolut inte fel på Almunias reflexer (som vi bl.a fick erfara genom räddningen mot Tevez på Old Trafford), men Fabianskis reflexer är redan av världsklass. Vi har fått se dom mot bl.a Wigan i CC och Liverpool borta (då Arshavin nätade fyra). Det jag vill ha sagt är att Almunia kommer naturligtvis vara förstavalet något/några år till då han just blommat ut som målvakt, men så länge Fabianski stannar och får den mängd matcher han får så har jag all anledning att tro att det snart sker ett tronskifte. Men detta så länge han skippar sina idiotiska utrusningar som varit totalt usla. Dessutom måste han förbättra kommunikationen samt spelet i luftrummet. Det är hans tre svagheter, men ge honom några år och jag tror vi har en ny Dudek.

    Några mer transferrykten som varit av tyngd har vi inte fått läsa på sistone och Vermaelen verkar fortfarande vara det ryktet som innehaver mest tyngd. Något säger mig att den övergången kan bli lika utdragen som Nasris i sommar. Nasri var redan en månad innan han värvades "klar" för Arsenal, men hans övergång bekräftades inte förrän runt en månad efter att affären egentligen var klar. Men då kanske ni undrar vad som spekuleras i diverse Arsenalforum etc. Det som spekuleras om mest kan jag säga är faktiskt inte transferryktena, utan hur vi ska sätta ihop vårat lag tills nästa säsong och vad vi ska ändra på. Äkta managertänkande det vill säga! Många vill se ett annat spelformat likt det 4-1-2-1-2 vi testade mot Villarreal hemma (visst?) och som fungerade perfekt. Varför Wenger inte fortsatte med den vinnande taktiken har jag däremot ingen aning om. Dessutom så funderas det kring hur vi ska formera mittfältet om alla är tillgängliga. Om så är fallet har vi faktiskt alla dessa spelare som enligt mig skulle kunna platsa som ordinarie mittfältare i startelvan: Arshavin, Fabregas, Walcott, Rosicky, Song, Nasri och möjligtvis Denilson. Om så blir fallet att alla är tillgängliga kommer Wenger kunna exprimentera mycket mer än han kunnat göra på länge och vi kommer för första gången ha en relativt skadefri trupp. Med tanke på vad vi gjorde den gånga säsongen med den trupp vi hade så är det skrämmande att tänka på vad vi skulle kunna göra med en helt frisk trupp. Hur som helst får vi se vad Wenger och Rice tänker sig för uppställningar och format när träningsmatcherna börjar komma igång. Däremot lär vi få se en hel del reservspelare i dessa matcher, precis som förra året.

    En av de största frågorna är dock fortfarande om RvP lämnar eller inte. Det har ännu inte kommit några konkreta bud på honom (i varje fall inte bud vi hört om), men det kan ändras lika snabbt som ... lika snabbt som .... någonting. Varken Barca eller RM har visat större intresse och frågan är om han vill gå till Italien eller t.ex Tyskland. I sådana fall blir han nog kvar i England. Men så länge vi inte tappar spelare bör vi inte oroa oss. Han har självmant sagt att det var en av de stora misstagen förra säsongen. Misstaget var då att vi tappade så många spelare som spelat i klubben i flera år och ersatte dem med endast Nasri som den man som kunde ersatt någon av dessa. Så det han säger är att om ingen lämnar så ska vi inte vara oroliga. Om någon lämnar och vi ersätter honom bör vi nog heller inte vara oroliga. Allt verkar vara upp till Wenger. Dessutom är Adebayor en nära vän till RvP och om han skulle lämna skulle det med stor sannolikhet vara en negativ nyhet för RvP och det skulle höja chansen att han lämnar. Så om Ade stannar kommer även RvP stanna, skulle man kunna säga. RvP kommer i första hand vänta ut hela transferfönstret och skriva på eller inte skriva på det nya kontraktet när det bara återstår någon enstaka vecka av transferfönstret. Så länge kommer vi bara få sitte och vänta för att se vad som händer. Ingenting mer i dag, tills nästa gång!


Kommer vår "straffspecialist" att stanna?

Real Madrid är nog motsatsen till Arsenal, eller vad säger ni?

Vad passar bättre än att börja en dag som denna genom att läsa alla nyförvärv RM gjort klart med. Nu har de tre världsklasspelare som är klara (Ronaldo&Villa som vi med stor sannolikhet kan räkna in i den skaran). Villa, Kaka och Ronaldo. Arsenal skulle bli lyriska över att bara ha en av dessa. RM har tre och siktar på fler. Det är egentligen helt sjukt hur pengarna tagit över fotbollen. Så tidigt som på sent 80-tal dominerades inte fotboll utav pengar, utan av elva män som kämpade för sitt lag. Det var först vid slutet av 90-talet som pengarna introduceras på allvar och 00-talet verkar bli sjukare än väntat. När RM värvade Zidane för nästan en miljard så var många chockade över prissumman. Okej, om Ronaldo skulle varit RM:s enda värvning skulle jag inte säga så mycket, men när man köper tre spelare av yttersta världsklass och har två-tre miljarder att spendera så börjar man tänka till. Jag är bara glad över att ha några tusen på kontot. Det utgör inte ens en bråkdel av spelarnas kläder numera. Däremot ska vi inte vara rädda för att RM kommer försöka köpa Fabregas. Visst tror jag det blir svårt att motstå ett bud på mer än en halv miljard, men Fabregas utgör en stor del av Arsenals lagbygge och Wenger skulle inte släppa honom till något pris alls (möjligtvis för en miljard...). Dessutom är Fabregas en enormt lojal spelare och han kommer inte lämna Arsenal förrän han vunnit en titel med oss. (Ja, han var med när vi vann FA-cupen '05, men var långt ifrån given i startelvan).

Några arsenalnyheter har det inte kommit de senaste nyheterna och det enda vi med fast säkerhet kan fastställa är att arsenalbloggs Counter-Strike lag är med i omröstningen i något som kallas King Of The Hill på hemsidan som kallas fragbite. Sedan en tid tillbaka finns det en skara aktiva "CS"-spelare som reklamerar arsenalbloggen i CS och i andra spel. Ett stort tack till dessa och de går naturligtvis inte pengalösa (får vi hoppas) om de lyckas vinna omröstningen så se till att rösta på dem!

Spelare som vi aktivt förknippas med växer för var dag och det är inte med stor överraskning som vi nu tydligen är intresserade av Newcastles mittback Bassong. Han är fransk, han är back och han är relativt ung. Är ni överraskade? Jämfört med Vermaelen så bör Bassongryktet tas med en enorm nypa salt. Dessutom har vi förknippats med en back från Lazio som skulle kosta 17 miljoner pund. Ah, jo tjena. Vi kommer aldrig spendera så mycket för en back som inte tillhör den skaran spelare som tillhör toppskiktet av backar i världen. Vi betalade 15,9 för Arshavin och då var det en rekordsumma. Lazioryktet är bara ett dåligt påhitt.

Sist men inte minst vill jag bara informera er att Wenger för tillfället spenderar sin tid i Asien där han bl.a gör reklam och annat som jag inte begriper mig på. Tydligen ska han hålla en hel del tal och annat samt studera den asiatiska fotbollskulturen. En mängd härliga bilder finns tillgängliga därifrån och här är en del av dessa. Har vi någonsin sett Wenger vara mysigare än på dessa bilder? Det är frågan. Tills nästa gång!
Well, det här är sommar!

     Ja ni! Det är så här alla somrar brukar gå till. Det är transferspekulationer hit och dit, det är lite skador hit och dit och det är väldigt få uttalanden. Så, under de tre dagar jag inte skrivit har det knappt hänt någonting och det är även där ni har förklaringen varför jag inte skrivit. Vad skulle jag då skrivit om tycker ni? Hej, i dag har det inte hänt någonting, jag tror det går bättre för Arsenal nästa säsong och jag tror att vi värvar en back i sommar, hej då! Nja, det håller inte måttet. Vi får helt enkelt se vad jag kommer fram till det här inlägget.

     Först och främst så blir jag allt mer förvirrad av den holländska tidningen De Telegraaf. Vermaelen-ryktena var det dem som startade och nu har de även publicerat ett uttalande av RvP som bl.a skall ha sagt att det är just den typen av värvningar Arsenal behöver. Well, antingen vet De Telegraaf någonting som ingen annan vet om, eller så försöker de lura hela fotbollsvärlden med falska påståenden. Eftersom det är De Telegraaf som från början både publicerat Vermaelen-ryktet samt RvP:s uttalande så blir jag lite misstänksam. Dessutom så gick de faktiskt ut med att Vermaelen var klar för Arsenal. Någonting som de senare editerade. Frågan är hur mycket sannolikhet det ligger i allting här. Jag kommer ihåg när Baptista skulle värvas från R. Madrid till Arsenal. Där har ni transferspekulationer och en riktig transfersaga. Det rapporterades hit och dit och Wenger hade sagt det och det och spelare och andra personer hade sagt saker som de aldrig ens hade sagt. Hur som helst får man vara kritisk till dessa uppgifter än så länge, trots att det låter sannolikt.

     Jag ska väl även ta och besvara de två frågor jag fick i kommentatorspåret. Först och främst kom frågan om jag tror att Villa skulle passa i ett Arsenal. Svaret på frågan är att ja, jag tror att han skulle passa i Arsenal, men att vi inte ska lägga fokus på att värva honom på grund av två enkla skäl. Det ena är att han skulle bli alldeles för dyr på grund av att Valencia har oerhörda ekonomiska bekymmer och vill således sälja sina spelare till orimliga prislappar. Någonting säger mig även att Villa kommer just bli värvad av någon som har en hel del pengar att spendera. Det andra är att vi redan har nog med anfallare till och med om Adebayor försvinner. I sådana fall har vi RvP, Bendtner, Vela, Eduardo samt både Walcott och Arshavin som kan spela i anfallet. Okej, vi skulle behöva köpa en riktigt bra partner av världsklass till RvP om Adebayor försvann och det håller jag med dig om. Däremot anser jag att det finns billiga spelare än Villa ute på marknaden som skulle göra jobbet minst lika bra som honom. Jag har inga konkreta exempel, men vet att det finns bättre alternativ än Villa. Dessutom tror jag att Wenger kommer hålla sig till de forwards han har till och med om Ade försvinner. Någonting säger mig att han tror på Bendtner och att Eduardo och Bendtner kommer få tävla om vem som skall bli partner till RvP. Det är först och främst försvaret och mittfältet vi behöver förstärka genom en-två värvningar. Anfallet duger bra som det är just nu och om det inte skulle göra det så krävs en värvning i vinter. Men det är långt kvar tills dess och som Wenger säger så löses inte allting genom värvningar.

     Den andra frågan var om jag någonsin varit på Emirates och om jag ska vara helt ärlig med er så har jag tyvärr inte varit på Emirates. Det är enligt mig mycket tråkigt men jag har redan börjat fundera på en resa till våren 2010. Någonting som förmodligen även kommer fullbordas. Men än så länge får puben och tv:n duga. Om vi släpper det, vad har då mer hänt i arsenalvärlden? Jo, i går så skadades Fabregas i en match mot Kazakhstan(?). Han knockades blodig och bars ut på bår, men han kunde enligt tränaren promenera till omklädningsrummet i spelartunneln. Så, vi ska än så länge inte börja oroa oss i onödan, men vi skall däremot hålla alla tummarna att Fabregas inte blir lika skadedrabbad som t.ex .... Rosicky. Vi får helt enkelt hoppas att det inte är något seriöst och att han är tillbaka på plan så fort som möjligt.

     Walcott kommer få spela mycket fotboll. Så länge han inte drabbas av en skada (som han förmodligen kommer drabbas av förr eller senare) så kommer han spela fotboll två(rättare sagt tre) säsonger i rad utan break. Han har nyss spelat klart en säsong med Arsenal och spelar för tillfället i Englands a-lag där han var med mot Azerbadjan och han ska nu även spela mot Andorra. Sedan väntar även ett U21-EM i Sverige. Efter det så börjar i stort sett Arsenals försäsong. Efter säsongen 09/10 är det VM där England med 99,9999% sannolikhet kommer spela. Ja, jag säger som Adams. Jag är rädd för att Walcott kommer drabbas av en s.k "burnout". Vi pratar om professionella fotbollspelare, men även för dessa är det här för mycket fotboll. Låt oss hoppas att han klarar sig bra. Mer än det har jag inte att rapportera i dag och ni får fortsätta vänta på en uppdatering, tills dess :)

Dags för transferspekulationerna då.... + ett och annat smått&gott!

Well - jag vet att jag överanvänder det ordet -, då är det dags att se vad Arsenal är intresserade av. I dessa tider så har vi redan nu kopplats med över 12 olika spelare. Ni förstår ju själv hur absurt det är, men det senaste säger att Wenger redan har givit ett bud på Ajax mittback Thomas Vermaelen som uppnår 13 miljoner pund. 13 miljoner pund är bara 3 miljoner pund mindre än vad vi gav för Arshavin, så om vi ska köpa en back för en så stor summa så ska vi också förvänta oss att han är bra och näst intill given i startelvan. Jag har själv aldrig ens hört hans namn och ser hellre att vi värvar Mertesacker, men det här är fortfarande spekulationer och med 95 % chans kommer det aldrig ens bli något köp av Vermaelen. Det är bara en av många rykten, men trots det är det intressant att olika medier rapporterar att Wenger faktiskt lagt ett bud. Det brukar man vanligtvis inte göra om man inte har väldigt bra källor. Men men, vi får se vad som händer med det. Förutom en back behöver vi en mittfältare till i truppen (man vet aldrig hur länge Rosickys skada tar tid att läka) och när väl Rosicky är tillbaka lär han dra på sig massa småskador, exakt som Eduardo.


Vermaelen på ingång må tro?

Vad har hänt mer? Jo, Mart Poom tar för fyra månader över jobbet av Gerry Peyton som jag gav en fyra i går. Peyton ligger på sjukbädden och Pooms uppgift kommer vara att se till så att Peytons order genomförs. Poom är fortfarande aktiv som målvakt, men gör sin sista match nästa månad (eller om det var denna). Han har spelat för Arsenal som tredjemålvakt i några år och har stått över 100 landskamper för Estland. Han ska även tänka över förslaget att bli målvaktstränare för Arsenals damer. Vi får se vad som händer med både Peyton och Poom.

Sedan har även Touré (Kolo) tillsammans med sin bror Touré (Yaya) besökt hemlandet Elfensbenskusten och Yaya har visat upp CL-bucklan för i stort sett alla. Det intressanta är väl att även Kolo håller om bucklan. Är inte det ett tecken för otur? Hur som helst är det roligt att se hur fotboll kan föra samman folk och det är ingen hemlighet.


Bröderna Touré.

Just i dag har ni tur! Jag har prenumererat på en arsenalbroders YT-kanal och han släppte nyligen en video där han rangordnar Arsenals tio snyggaste mål den här säsongen i Premier League. Njut!

Enjoy!

Dags för ledarsummeringar säsongen 08/09!


Enligt eder kära skribent så har Steve Bould varit den ledare som gjort bäst ifrån sig 08/09!

Well, då är det dags för ledarsummeringarna! Ni har fått er dos spelarsummeringar och då är det självklart att vi går över till ledarsummeringarna. Nu har jag inte så stor koll på vad t.ex vår sjukgymnast i Neal Reynolds gjort för bra och dåligt den här säsongen, så därför fokuseras detta inlägg kring sju stycken herrar, nämligen dessa:

Tony Colbert
- 3,5/5
Det faktum att Eduardo efter sitt andra mål i comebacken gick och kramade om Tony Colbert säger väl det mesta. Colbert är vad vi skulle kunna kalla den mentala coachen i Arsenal. Han är den som ser till att spelarna inte ska deppa efter förluster och han är den som ser till att skadade spelare kan återkomma till sin livs form mentalt sett. Jag kan nog själv inte ens förstår hur mycket han har varit delaktig i både Eduardos och Rosickys rehabiliteringsprocess. Men samtidigt har vi faktiskt sett spelare som vikit ner sig i matcher och vi har sett effekt av förluster och jag menar, det är ju så klart omöjligt att få dem 100 % mentalt redo inför nästa match, men Colbert har gjort ett fantastiskt jobb och en fyra är väl att ta i, så 3,5 duger väl bra.

Gerry Peyton - 4/5
Jag tycker Peyton ska ha en stor eloge. Det är faktiskt första gången jag själv känner att det finns tre så pass bra målvakter som det finns i Arsenals trupp och jag har aldrig och kommer aldrig förstå de som säger att vi behöver en ny målvakt. Almunia har varit en av våra bästa spelare den här säsongen och Fabianski har visat sig vara en väldigt bra ersättare och Mannone finns där längst bak som en trygg tredjemålvakt (trygg och trygg....). Peyton som är Arsenals målvaktstränare har enligt mig gjort ett enormt bra arbete med målvakterna och han är en stor del i pusseldelen i målvaktsarbetet. Han förtjänar helt klart en fyra!

Steve Bould - 4,5/5
Bould är coach för vårat ungdomslag och faktum att vi för första gången sedan 2001 vann FA Youth Cup talar väl för sig själv varför Bould får fyra och en halv i betyg. Saken är den att vi inte kom till final och vann med matcher som stod och vägde, utan vi har kommit till finalen och utklassat alla motståndare sett till spel, bollinnehav och målchanser och ibland även siffror. Han har sett till så våra ungdomar presterat den fotboll Wenger vill att a-laget ska spela utan några som helst problem. Bara det är värd en stor eloge. Egentligen finns det ingenting mer att säga än att vi har en stor talang i ungdomsspelarna. Låt oss hoppas att den kommer fram i a-laget så småningom!

Ivan Gazidis - 3/5
Gazidis presenterades som det första nyförvärvet i transferfönstret i vintras. Sen dess har han faktiskt gjort ganska mycket väsen av sig, men det bör väl även en VD för Arsenal göra. Det som jag inte gillat alltför mycket är att han gång på gång nästan kopierat Wengers uttalanden och nästan alltid varit för optimistisk. Jag vet att det är frid och fröjd med optimism, men ha lite självkänsla för en gångs skull! Vi vet redan att du står bakom Wenger till 100 % och att du kanske är rädd för att få fansen mot dig eller i värsta fall förlora jobbet, men jag tror alla fans gillar de som är ärliga. Fabregas och Bendtner är de två spelare som varit ärligast och jag uppskattar verkligen det. Det är sådant som enligt mig ger spelare som Fabregas och Bendtner mer respekt. Att de vågar gå ut och kritisera sig själva eller andra. Gazidis har för det mesta suttit på sin VD-stol och kopierat Wenger uttalanden. Sedan ska han trots allt ha en stor eloge för att han var en av de mest tongivande i Arshavin-affären. Någonting som få vet om. Sedan har han faktiskt gett bra understöd för Peter Hill-Wood och trots allt skött jobbet bra. En tre är enligt mig exakt den nivå han legat på det senaste halvåret.

Peter Hill-Wood - 3,5/5
Top of the ice-mountain eller vad man ska säga. Peter Hill-Wood är ordförande och jag gillar faktiskt honom. Mestadels är han ärlig och han säger det han tycker är bra och det han tycker är dåligt. Han vågar göra det, vilket är en självklarhet. Sedan har väl han också haft sina uttalanden om optimism och glädje där han inte vågat uttrycka de problem som finner sig inne i klubben. Det här året har inom styrelsen varit riktigt turbulent och det tror jag nästan vi vanliga arsenalfans också märkt av. Det har varit aktieköp och aktier hit och dit och det har varit avhopp och värvningar inom styrelsen. Det har varit hektiskt, men Peter Hill-Wood har hållit huvudet kallt och rett ut situationen rätt bra. 3,5!

Pat Rice - 2/5
Med det betyget satt så vill jag bara säga att jag gillar Pat Rice, men att jag aldrig riktigt förstått det viktiga arbete han står för. Kanske för att jag inte är delaktig på varje arsenalträning, men dels för att han mestadels bara sitter där på bänken och bara pratar med Wenger. Enligt mig är det här som det behövs nytt blod. Medan Manchester United, Chelsea och andra stora klubbar byter assisterande manager rätt så ofta, så sitter Arsenal kvar med Pat Rice och det har man gjort ett tag nu. Förstetränaren ska så klart vara i klubben så länge som möjligt, men enligt mitt tycke bör man rotera assisterande manager. Absolut inte ofta, men åtminstone oftare än vad Arsenal gjort. Pat Rice har för det mesta bara varit en Wengerkopia som inte gjort väsen av sig. Om det är bra eller dåligt får ni avgöra, men som jag sade tidigare bör han få en annan roll inom klubben och ta in lite nytt blod på den här positionen. Varför inte testa Steve Bould som gjort ett exemplariskt jobb i ungdomslaget på den här positionen?

Arsène Wenger - 3,3/5
Det är rätt så svårt att sätta ett rättvist betyg på Wenger och det är jag nog inte ensam om. Det råder så många delade åsikter om honom, så vi skulle nog alla kunna gå från Ystad till Haparanda innan vi hinner höra dem alla. Wenger har begått många tjänstefel den här säsongen. Första kom redan i somras då han inte ersatte Hleb, Flamini eller Gilberto. Vi pratar om tre oerhört tongivande mittfältare. Ännu en gång köpte han en ung fransman - som dock gjort det bra - men mer än det gjorde han inte åt saken. Liverpool ville bara ha två miljoner pund extra för Alonso och om Wenger inte snålat så mycket så skulle vi kunna haft ett riktigt slagkraftigt lag redan nu. Istället ser han ut att försvinna till en annan storklubb inom Europa och våran chans till att värva honom med tanke på förra säsongen och den säsong Alonso gjort nu får ses som minimal. Att han sedan köpte Silvestre är för mig obegripligt. Okej, jag vet vad förklaringarna var i bägge fallen. Han trodde att Rosicky redan skulle läka till hösten och kunna spela i november. Han hade fel och ja, det kan vi inte klandra honom för. Sedan drabbades vi av skador på enormt många spelare och trots att det har varit en skadedrabbad säsong så skulle han värvat en till mittfältare för att vara på den säkra sidan. Istället fick vi nöja oss med Bischoff, Silvestre och Nasri. Endast en av dessa är en man för a-laget och det vet vi nog alla vem det är. Well, säsongen gick vidare och hans uttalanden om att vi skulle vinna ligan trots att vi låg över tio poäng efter får vi väl inte se som någonting annat än optimism. I verkligheten så var saker värre och det visste han själv om. Samtidigt har vi fans gått till alldeles för stor attack och skyllt nästan allting på honom. Fallet Adebayor och Wenger har varit väldigt lika grogrunder och det är någonting som får mig att häpna. Hur som helst ska vi inte gå in i detalj, men Wenger har trots allt gjort en hel del bra också. Att ta sig till semifinal i både Champions League och FA-Cupen är svårt, det är riktigt svårt. Wenger har gjort det bra och med den trupp han haft till sitt befogande är det nästan bragdguldet-klass på det om man ska jämföra med lag som Man U och Barcelona. Att sedan kämpa sig tillbaka till fjärdeplatsen trots att man kunde legat åtta poäng efter om det inte vore för Stoke är även det riktigt bra. Men i allt och allo har det ännu en gång varit en medioker säsong för Wenger himself och ännu en säsong utan titel är det enda vi kommer minnas utav 08/09. Vi kan ingenting annat än hoppas på nästa säsong, optimism ftw!

Det var ledarsummeringarna och jag hoppas ni är nöjda! Det har tagit tid med både spelarsummeringar och ledarsummeringar och det kommer även komma andra summeringar, så ni som har gillat det hittills kommer även gilla de kommande summeringarna som bl.a innehåller matcher, mål och annat.

Äntligen dags för spelarsummeringar säsongen 08/09 - del 3!

Enligt eder kära skribent så har Robin Van Persie utan tvekan varit den bästa anfallaren i truppen säsongen 08/09.

Så, då är vi framme vid anfallarna. Det finns en hel del spelare som kan spela som anfallare i truppen, men det är först och främst dessa fem spelare som är renodlade anfallare. Ursäktar mig ännu en gång för kommande stavfel då jag inte använt stavningskontroll. Men ännu en gång får ni ta och njuta av summeringarna!

Eduardo - 3/5
Vi alla minns det fruktansvärda benbrottet och bilderna vi fick se. Ur min personliga synpunkt så påverkade skadan även laget som faktiskt presterade sämre efter Eduardos skada än innan. Hur som helst så väntade en väldigt lång rehabilitering och på vilket sätt han gjort det. Redan vid första dagen pratades det om att det kunde sätta stopp för hans karriär och vissa påstådde till och med att hans ben var tvunget att amputeras. Mindre än ett år senare så är Eduardo tillbaka på planen och gör comeback i FA-cup matchen mot Cardiff hemma på Emirates. Han gör två mål och comebacken är fullbordad. Senare i intervjun erkänner han att han var nära till tårar efter matchen och jag själv måste erkänna att jag blev tagen av momentet. Han var verkligen värd det. Men det var nästan allt vi fick se av Eduardo. Efter de två målen har han varit riktigt skadedrabbad och knappt fått spela några matcher alls. Han fick hoppa in mot Roma (och brände första straffen) och Man U och han spelade även mot Burnley i FA-cupen där han gjorde ett av de snyggaste mål jag någonsin sett, men utöver det har vi inte sett till honom alltför mycket. Det tråkiga är att han hela tiden dragit på sig lite småskador här och där vilket satt stopp för hans framfart. Men jag ger honom en trea för de mål han trots allt skjutit in (bl.a det riktigt snygga mot Burnley) och att han faktiskt lyckades återställa sig så snabbt och var tillbaka före Rosicky.

Emmanuel Adebayor - 2/5
Well, det här kan bli långt. Jag har tagit upp "fallet" Adebayor förut, men det är väl här det viktiga ska skrivas. Det finns så jäkla mycket man vill säga om honom, men jag vet att jag måste hålla det kort. Förra året var Adebayor en av världens bästa anfallare då han bokstavligt talat sprutade in mål. Den här säsongen har han för visso gjort 16 mål (som för visso är lite jämfört med vad en spelare av hans kaliber ska prestera), men problemet ligger hos personligheten Adebayor. Han har väldigt ofta gått ut i media och flirtat hej vilt med flera klubbar, där i bland Milan. Han har krävt få mer lön än vad Henry hade och han har satt sig själv före klubben, en ren och skär egoist. Samtidigt har vi fans varit alldeles för hårda mot honom, det erkänner även jag. Vi har gått till sådan katastrofal attack och begärt att han ska göra mer mål och begärt att han ska lämna klubben och begärt det ena och det andra. Jag har all anledning att tro att det även påverkat hans prestationer på plan. Trots att han säger att han "älskar" klubben i media, så tror jag han har svårt då han inte blivit accepterad av fansen. Kom igen, till och med Arshavin har fått mer jubel än honom och då har han varit hos oss i endast ett halvår. Vi har helt enkelt varit för hårda och det hoppas jag vi förstår. Samtidigt så ska en spelare som Adebayor kunna ignorera sådant och fortsätta att prestera, det är just det han inte gjort. I de flesta matcher han spelat har han antingen sprungit offside (han måste nog vara den spelare som sprungit offside flest gånger i PL) eller slösat bort matcherna. Men samtidigt kan han göra mål av yttersta världsklass. Titta bara på målet mot Villarreal. Jag kan lova er att endast 3-4 spelare i världen kan göra något likadant. Problemet ligger just där, han är alldeles för ojämn. Han kan slösa bort chanser som till och med jag satt eller göra mål som inte finns. 16 mål är alldeles för lite för en spelare som Adebayor och jag själv har trots det bytt åsikt. Jag ville sälja honom till varje pris som vilken annan arsenalsupporter som inte tänker efter. Nu vill jag ge honom en sista chans då vissa spelare kan ha dåliga säsonger, de flesta är trots allt mänskliga. Varför skulle inte Ade kunna komma igen och spruta in 30 mål igen? Om han bara tar sig i kragen och spelar fotboll som han inte gjort alltför mycket så kan det hända. Han ska få ett halvår på sig 09/10. Om han inte presterar under det halvåret så ska han åka i vinter, no discussion about it. Det här året har varit ett riktigt mellanår för honom och han har för det mesta spelat riktigt dåligt i arsenaltröjan. Den här säsongen är han inte värd mer än en tvåa.

Carlos Vela - 3,5/5
Vela har en grym potential inom sig och Wenger har själv hyllat honom vid flera tillfällen och bl.a sagt att han är Arsenals kommande skyttekung. Av det Vela visat så kan man inte annat säga än att Wenger har rätt i det han säger. Om det här vore Football Manager så vore hans avslut 18-19 och hans kyla 20 (+10203 till om det fanns). Hans individuella prestation mot Burnley där han först tunnlar en mittfältare och sedan springer mot mål samtidigt som han håller borta backen från bollen för att chippa (heh, big surprise!) bollen över målvakten är bara så galant det kan bli. Just dem där chipparna har vi fått se mycket av. Hans avslut är så läckert och hans chippar håller världsklass. Dessutom spelar han bra på plan och har ett bra öga för spelet. Vela och Bendtner kan mycket väl bli en duo att frukta om några år. Problemet ligger väl i det att Vela inte fått så mycket speltid och för det mesta har han fått hoppa in lite då och då. Jag hoppas hans inflytande blir större nästa år och att Wenger vågar satsa lite mer på spelare som just Vela. Vi vet att han kan göra mål och om han inte gör mål skapar han målchanser så varför inte? Vela har dock gjort ett grymt jobb de matcher han spelat och är absolut värd 3,5. Visserligen kan man tycka att det är konstigt att jag ger honom mer än både Sagna och Clichy, men kom ihåg vad jag sade i början. Det finns så många sätt man kan jämföra spelare och just nu så tar jag allt ur anfallsperspektiv. Vela är har hur som helst varit 3,5 på en femgradig skala.

Robin Van Persie
- 4,5/5
4,5? Wow? Nej, ni borde inte vara överraskade. RvP har tillsammans med Almunia och Arshavin varit Arsenals bästa spelare den här säsongen och att han är vår bästa målskytt säger nästan allt i vanliga fall. Men han skulle bara få en trea om det var för målen. Det Robin Van Persie visat upp i år är en enorm skillnad av vad han visat upp tidigare säsonger. Han har mognat rejält och det har man inte minst märkt på planen. Han tar inte längre idiotiska beslut och han kämpar tills domaren blåser. Han har sprungit enormt mycket och jobbat stenhårt i varenda match. Han har varit den totala motsatsen till Adebayor som för det mesta faktiskt latat sig. Van Persie har visat upp spel, passningar, finter, straffar, mognad, beslutsamhet och mycket annat som hållit väldigt hög klass. Att ge honom någonting annat än mellan 4-5 är bara så himla fel. Vi får hoppas att han skriver på kontraktet snart och att han kan vara minst lika bra nästa säsong som denna. Hur som helst ska han ha ett stort tack för det han presterat i år.

Nicklas Bendtner - 3,2/5
Då har vi kommit fram till den sista spelarsummeringen! Bendtner har likt Vela en grym potential inom sig. Problemet är bara den att han själv kan kontrollera den och att han själv måste visa att han har den när han spelar. Han kom till oss redan 2004 och har sedan dess utvecklats i reserv- och ungdomslaget till den spelare han är i dag i a-laget. Bendtner var för några dagar sedan helt ärlig med oss fans i media då han sade att han var urkass den första halvan av säsongen. Det tråkiga är att han just var det - urkass. Jag kommer ihåg hur mycket jag hatade honom (hata är väl kanske ett lite för starkt ord - ogillade får vi säga) i höstas. Hans bollmottagningar var brutalt dåliga och de hörde inte ens hemma i Östra Deje If (laget där Stefan Holm spelar i nu, i division 7). Hur som helst så trodde tränaren på honom och det gjorde han rätt i. Efter jul så har han varit en helt annan spelare. Jag vet själv inte vad som hänt honom, men plötsligt har han börjat kämpa enormt mycket likt RvP. Han har även tagit grovjobbet och verkligen visat framfötterna. Han har även visat oss alla den potential killen har i sig. Bendtner kan mycket väl bli en anfallare av världsklass - trots att det är en lång väg kvar - och det är någonting han själv tydligen vet då han alldeles nyligen sagt att han kan bli minst lika bra som Zlatan. Det är svårt att tro just nu, men jag kan lova er att det är möjligt. Kom igen, vem skulle inte skrattat om Zlatan sa samma sak och jämförde sig med Ronaldo (brasilien-ronaldo) vid övergången till Ajax. Kolla på honom sex år senare. Han vann skytteligan i Serie A och är eftertraktad av de bästa klubbarna i de bästa ligorna i världen. Bendtner kan bli en bra spelare men allt är upp till honom. Han har visat oss att han kan grovjobba, han har visat oss att han kan göra mål, han har visat att han trots allt kan ta mot bollen på ett underbart sätt (t.ex matchen mot Dynamo Moskva), men frågan är om han kan göra någonting av all den potential han har.

I morgon vet jag inte riktigt vad som väntar, men den som väntar, den får även se!

Äntligen dags för spelarsummeringar säsongen 08/09 - del 2!


Enligt eder kära skribent så har Andrey Arshavin betytt mycket för klubbens placering i ligan.

Äntligen(!) är vi framme vid delmoment nummer två av spelarsummeringarna. Denna gången är det mittfältarna som är i fokus. Eboue och Walcott som bägge egentligen är back respektive anfallare får i år jämföras med mittfältarna då det är på en mittfältsposition de spelat som mest. Jag har inte använt stavningskontroll och inte rättat manuellt, så jag får redan nu ursäka mig för (eventuella) stavfel då jag vet att det kommer förekomma några. Hur som helst, here it is! Njut!

Emmanuel Eboue - 2,5/5
Eboue är egentligen back, men eftersom han i år för det mesta spelat på mittfältet så tar vi med honom i mittfältsdelen. Vi minns väl alla när Eboue blev inbytt och utbytt under en och samma match till tonerna av ett ständigt buande. Efter matchen rådde det vilda diskussioner i diverse forum om hur man borde tolerera det. Det finns två skilda läger och jag tänker inte fördjupa mig i det, men den spelare han var då och den spelare han är nu, wow! Efter utbuandet så har han varit en helt annan spelare och trots det röda kortet mot Tottenham så har han visat sig inneha en enorm kämpaanda. Han är en bra reserv, men ingen startspelare. Han har haft två olika säsonger i år. Först var han den spelaren som var på långa håll för dålig för Arsenal. Hans passningsspel, hans spelsinne - ja, egentligen allting var borta den första halvan av säsongen. Den andra halven (efter utbuandet) har han höjt sig flera, flera nivåer. Han har efter det fått förtroendet av Wenger och fått spela en del och han har gjort det klart godkänt, men på grund av hans tidigare trubadurer så får han ej mer än 2,5.

Alexendre Song - 3,5/5
Likt Sagna som genomgått samma utveckling som Clichy har Song genomgått samma utveckling som Eboue, fast en mycket bättre. Song var i ärlighetens namn värdelös den första halvan av säsongen och trots att han gjorde ett fint mål i gruppspelet i CL och trots hans kämparinsats mot Liverpool hemma så höll han inte måttet, långt ifrån. Han var inte en given spelare i startelvan, men pga skadebekymmer fick han starta gång på gång. Någonting som hyste agg hos arsenalfansen. Song var inte den defensive mittfältaren som vi ville se honom som, men runt januari-februari så hände någonting med honom. Jag vet inte om han blev tappad i golvet eller vad det var, för när han kom ut på planen så glänste han. Trots att han är rätt så långsam och tar långsamma beslut så har han varit en riktigt grym defensiv mittfältare den andra halvan av säsongen. Han har tacklat, han har kämpat, han har gjort många assists, han har varit en riktigt bra spelare. Någonting som glädde arsenalfansen likaså. Song har sedan i februari i stort sett varit given i startelvan och det förstår man när man sett hans insatser på plan som varit bra gång på gång. Vi får hoppas att han håller ännu högre klass nästa säsong.

Denilson - 1-4/5
För mig är det nästan omöjligt att betygsätta Denilson. Problemet med Denilson är att man måste sätta in honom i vissa sammanhang för att få fram ett betyg. Ur flera perspektiv har han varit en bra mittfältare, men ur andra perspektiv har han spelat lika dåligt som en spelare från division 3 i Sverige. Det som lyser upp mest är att han fått stå för grovjobbet ständiga gånger och han har mestadels varit osynlig på plan, men det är pga att han just gjort det osynliga jobbet. Det som ingen ser på tv, eller hör i radio. Han har gjort grovjobbet, han har vunnit en del 50/50-bollar, han har brytit uppspel och han har helt enkelt varit den spelaren som gjort allt det där som man aldrig för riktigt cred för. Men samtidigt om man ser det ur ett lagperspektiv har han varit riktigt dålig. Hans uppspel och hans passningar håller låg klass och när han får bollen vid en kontring stannar spelet oftast upp då han inte kan passa genomskärare, utan kör bredsidepass till kanterna nio gånger av tio. Enligt statistik som släpps från olika källor varje år så har han varit "den bästa arsenalspelaren" i år och han leder i stort sett all sådan statistik. Det är just pga det osynliga jobbet som ingen ser. Det är även därför han blivit så kritiserad, men sanningen är den att man kan hitta grund för sin kritik om man bara hittar vad man ska bygga det på. Denilson är ett frågetecken för mig. Egentligen vill jag inte se honom som given på mittfältet, men om vi ser det ur ett annat perspektiv vill jag att han ska spela varje match. Denilson är en svår spelare att bedöma och det är även därför jag inte kan sätta ett riktigt betyg. Han har hållit både låg och hög klass och 1-4/5 visar det rätt bra.

Cesc Fabregas - 3,8/5
Jämfört med tidigare säsonger målar inte Fabregas lika mycket, istället är det han som är mittfältsmotorn och det finns egentligen inte så mycket att skriva om honom då vi alla vet hur pass betydelsefull han är för Arsenal. När han blev långtidsskadad såg vi direkt skillnaden med och utan Fabregas. Visserligen styrde vi upp det hela, men så fort Fabregas kom tillbaka blev vi ett helt annat lag. Han är våran kapten, han är våran spelfördelare, han är hela vårat hjärta. Oavsett betyg så är han oerhört viktig för vårat lagbygge och i och med kaptensbindeln har hans status höjts ytterligare och i dag klassas han redan som en legend. Fabregas har gjort så mycket för klubben, men vi har haft det svårt att betala tillbaka, någonting som jag hoppas ändrar på sig fram tills nästa säsong. Hans prestationer är alltid hundraprocentiga och när vi slänger ut Fabbe (Fabregas smeknamn påhittat av mig) på plan då vet vi vad vi får tillbaka. Tyvärr har målproduktionen minskat, men som tur är så håller hans passningsdel total världsklass och han tar i dag mer defensivt arbete än vad vi har varit vana att se honom ta. Därför blir man frustrerad när man ser hur Wenger sätter honom som släpande forward, vad gör han där uppe? Därifrån kan han inte leverera sina fenomenala passningar, därifrån kan han inte styra sitt mittfält, därifrån kan han inte ta sitt defensiva ansvar, därifrån kan han inte vara den spelfördelare han är när han är djupare ner i plan. Hur som helst så får vi helt enkelt se vad som händer med Fabbe. Han ryktas vara på väg bort när varenda transferfönster är öppet, så det är helt vanligt. En dag kommer han gå till Barcelona och det är ingenting vi kan sätta stopp för, men vi får helt enkelt hoppas att han stannar i Arsenal så länge som möjligt.

Abou Diaby - 1,5/5
Nej, nej och åter nej. Diaby har potential, det har han. Vi har fått se glimtar av magi mot t.ex Newcastle borta eller Aston Villa borta då han direkt jämförts med en viss Vieira. Hans långa ben och hans flint har potentialen, men han har enormt svårt att få fram den. Han har redan tilldelats enormt många chanser i startelvan och ibland är han t.o.m given, men Diaby har i år inte varit någonting annat än en flopp. Hans passningar är medelmåtta, hans skott går antingen över eller utanför och hans dribblingar är inte riktigt där än. Samtidigt har han glänst i vissa matcher (bl.a de jag nämnt), men det räcker inte. Om Diaby ska bli en startspelare så måste han höja sig ett tusen snäpp. Låt oss hoppas på en bättre säsong av killen 09/10.

Tomas Rosicky - !?!?/5
Well, först skulle han vara tillbaka till hösten, sedan till december, sedan till februari, sedan till april och han ryktades även göra comeback i reservlaget i våras, men det blev det inte. Istället har Rosicky läkt sin skadade fot/hälsena/vad/lår/vad-det-än-nu-var. Vi hoppades kunna använda oss av honom den gångna säsongen, men mer än en ryktad comeback i reservlaget blev det inte. Istället får han rikta in sig på 09/10 med en hel försäsong i benen. Någonting som kommer gynna honom väldigt mycket. Vi får helt enkelt hoppas att det inte blir ryktad comeback i augusti för att göra den riktiga comebacken i typ...december.

Andrey Arshavin - 4,5/5
"FOOOOOOOOOOOOUUUUUUUUUUUR" - kommentatoren efter Arshavins fjärde mål på Anfield. Det är en av de absolut mest magnifika, fenomenala och bästa individuella prestationer jag någonsin sett på en fotbollsplan. Han hade fyra skott, alla gick på mål och alla blev mål. Det är egentligen det som satt sig fast i minnet absolut mest. Vi kommer alla ihåg hur hemsk övergången kom att bli. Det var stanna i Zenit ena dagen för att komma till Arsenal nästa dagen för att stanna i Zenit nästa dag igen. Det var 13 miljoner, det var 15 miljoner, det var 20 miljoner, det var helt enkelt en hel del pengar involverade. Till slut blev det 15.9 miljoner pund + eventuella 3 miljoner pund ifall Arsenal lyckades vinna någonting på tre år. Var han värd pengarna? Nej? Ja? Kanske? Vi alla vet nog svaret efter sex mål på tolv matcher. Vi får då komma ihåg att han inte hade en försäsong i benen och att hans första tre matcher var hans egentliga försäsong. Hans enormt läckra mål mot Blackburn fick oss att tappa haken, men vi visste väl redan att han hade den potentialen inom sig, eller? Det var många som antydde att vi inte behövde Arshavin samtidigt som det fanns många som ingenting annat såg än att få över Arshavin till Arsenal. Nu finns det nog bara en åsikt om Arshavin och det är att han inte är någonting annat än given i startelvan. Han var värd varenda pund och Arshavin och hans agent har fortfarande sagt att vi har det bästa att se fram emot. Vi får helt enkelt se vad för underverk vår lille tsar har kvar att ge oss.

Amaury Bischoff - 2?/5
Jag insåg själv nog inte vad meningen var att värva honom. Han erhåller inte någon enorm talang och han har inte någon som helst rutin eller någonting annat. Vad som fick Wenger att värva Bischoff blir en gåta och Bischoff själv har inte gjort något större väsen av sig. Han har hoppat in i en Premier League-match, en FA-cup-match och två Carling Cup-matcher. Annars har han alltid spelat med reserverna. Frågan är om han försvinner redan i sommar eller spelar ännu ett år med några inhopp här och där för att först och främst utvecklas i reserverna.

Jack Wilshere - 4/5
Jag vet att 4/5 är ett riktigt högt betyg för en kille som inte spelat en enda a-lags match från start (förutom Carling Cup), men faktum är att Wilshere jämfört med alla andra gjort stort väsen av sig i reserv- och ungdomslaget. Jag kanske hade fel när jag sade att Gibbs var vår störste talang, för det är han inte - det är Wilshere. Wilshere kommer redan om något år vara given i Arsenals startelva och jag är hundra procent säker över det. Hans blick för spelet liknar Bergkamps, hans skott liknar Bergkamps, hans smarthet liknar Bergkamps. I Wilshere hittar vi en nästan identisk kopia av en ung Bergkamp. Frågan är om han kan bli lika bra? Just nu så tyder allt i hela världen på det. Han erhåller en enormt stoooor talang och jag har all anledning att tro att Wilshere kommer bli en världsklasspelare, ge honom bara några år till. 4/5 är ett värdigt betyg och jag ser gärna att Wenger ger honom fler chanser i a-laget nästa säsong.

Samir Nasri - 3,5/5
Att ge Nasri nästan samma betyg som Fabregas är väl lite att ta i, men faktum är det att Nasri varit en riktigt viktig spelare för oss, inte minst första halvan av säsongen. Vi köpte Nasri förra sommaren för att täcka upp för Gilberto, Flamini och Hleb. Att göra det är omöjligt, till och med för Messi, men Nasri har gjort ett riktigt bra jobb på hans vänsterkant och medan hans grovjobb har lönat sig, har han även gjort flera assist och mål. Vi alla minns bägge målen mot Man U hemma på Emirates. Vi minns även det viktiga ledningsmålet borta mot Hull. Nasri har varit kreativ och verkligen njutit av att spela fotboll. Tyvärr har hans bortaprestationer varit lite si sådär, men tillsammans med Fabregas har han lyckats. Tyvärr är han inte den ideella partnern för Cesc, men trots det så har Nasri gjort ett bra intryck på fans, spelare och ledare. Han har gjort sitt jobb, ibland bättre än väntat, ibland sämre än väntat. 3,5 är hur som helst en siffra som reflekterar hans säsong rätt så bra. Vi får komma ihåg att han gjort ett enormt bra jobb som vant sig med Premier League så snabbt, likt Arshavin. För vissa kan det ta flera månader, för vissa till och med år. För Nasri och Arshavin tog det nästan ingenting alls.

Aaron Ramsey - 2-3/5
För att vara helt ärlig med er så är jag en av de få(?) som faktiskt inte riktigt ser potentialen hos Ramsey. Jag vet att han var grym i Cardiff, men mer än det då? I Arsenal har han lyckats lite si och så. Han hoppade ju bl.a in mot Fenerbache borta och gjorde mål. Han har även gjort klart godkända matcher för a-laget, men jag finner inte den riktigt stora talangen i honom. Jag vet heller inte var den har gömt sig, för när jag ser honom spela så tycker jag han är mer lik en medelmåtta än en ung talang. Därför är det för mig riktigt svårt att betygsätta honom. Han är inte över tre och han är inte under två, så han skulle hamna någonstans mellan två och tre, det är det mest förnuftiga jag kan komma fram till betygsmässigt. Jag får helt enkelt hoppas att Ramsey visar sin stora potential nästa säsong och lyckas utvecklas ännu mer.

Theo Walcott
- 4/5
Walcott ses fortfarande som anfallare, men på grund av att han i dag spelar på mittfältet tar jag med honom i mittfältsdelen. Visserligen kan man säga att förra året var Walcotts stora genombrottsår. I år har han blommat ut rejält och är i dag given i Arsenals startelva. Vad kan man egentligen säga om Walcott. Egentligen behöver ni bara titta på höjdpunkterna från matchen då vi spelade mot Villarreal hemma. Vad ni kommer se är en Walcott som springer förbi sin vänsterback varenda lilla gång. Just Walcotts snabbhet är hans styrka. Walcott är en av världens snabbaste fotbollspelare och det beror helt enkelt på att han utövade friidrott före han gick över till fotboll på heltid. I dag har han en enormt nytta av just sin acceleration och snabbhet och kan enkelt springa förbi vilken vänsterback som helst i världen, åtminstone nästan. Dessutom har han levererat väldigt farliga målchanser och även han själv har gjort en del mål för Arsenal i år. Det snyggaste kom mot just Villarreal då han gör en elegant chip över målvakten efter att ha sprungit sig förbi på vänsterkanten tämligen enkelt. Hade han lärt sig det av Vela må tro? Hur som helst visade det hans starkaste sidor och det är någonting som kommer utvecklas ännu mer ju mer han får spela. Walcott får en fyra!

I morgon är det anfallarna som är i fokus och jag har en hel del att säga om vårat anfall. Ha en trevlig torsdag!

Äntligen dags för spelarsummeringar säsongen 08/09 - del 1!


Enligt eder kära skribent är Almunia mannen som varit en av de bästa i Arsenal 08/09!

Nu har vi äntligen kommit till de intressanta spelarsummeringarna. Spelarna är de mänskliga varelser som gör laget till 70 % och i år har vi både fått se flippar och floppar i Arsenals a-lag. Jag har sett varenda match den här säsongen, ända från Barnet borta till Stoke hemma. Jag har sett både fantastiska individuella prestationer och fina lagprestationer, men när vissa spelare har höjt sig, har vissa svikit. Här är en lista och betyg över alla spelare samt tillhörande kommentarer. Vi börjar nerifrån.

Medan jag jobbat med spelarsummeringarna har jag märkt hur jäkla långt det blivit. Istället för att pressa in allt i ett inlägg lanserar jag tre delar som är uppbyggda på följande vis: Målvakter och backar först och främst, mittfältet för det andra och sist men inte minst anfallet i form av anfallarna. Det är likt den uppdelning svenskafans arsenalsida har, men den är mycket olik i upplägget. Njut!

**

Vito Mannone - 2,5/5
Mannone fick äran att stå i sista matchen mot Stoke på hemmaplan. Utöver det så har han inte visat sig någonting, utan fått spela i reservlaget där han inte gjort alltför mycket väsen av sig. Eftersom jag inte sett allt för många reservlagsmatcher i år, kan jag inte sätta ett värdigt betyg, men runt 2-3 är ett mycket rimligt betyg för vår tredjekeeper.

Lukasz Fabianski - 3,5/5
Fabianski har den gångna säsongen visat sig inneha en enormt stor potential. Vi alla minns dubbelräddningen mot Wigan och hans ingripanden i första halvlek mot Liverpool. Man kan verkligen säga att Fabianski är en bra målvakt, men han har en hel del brister som vi alla fått erfara. Hans utrusningar håller inte en lika hög klass som hans reflexer och hans spel i luftrummet kan man ständigt sätta i fokus. Trots det har han fått spela Champions League, Premier League, FA-Cupen och Carling Cup i år. Det är i stort alla ligor och turneringar Arsenal spelar i. Han har visat sig vara en trygg andramålvakt och trots att han har några år framför sig innan man kan tänka sig honom som förstemålvakt, så har han visat att han kan hålla den klassen som en andramålvakt i Arsenal ska hålla.

Manuel Almunia - 4,5/5
Almunia har utan någon som helst tvekan varit en av Arsenals viktigaste och bästa spelare säsongen 08/09. Jag vet att det är väldigt många som kritiserat honom och efter hans tidigare säsonger i arsenaltröjan så har man all anledning att göra det, men den gånga säsongen har han blommat ut rejält och medan hans tabbar var i fokus de tidigare säsongerna, så har räddningarna hållit absolut världsklass i år. Den enda riktigt stora tabben han gjort i år är frisparken som han släppte in av Ronaldo. Då ska man komma ihåg att det inte var en megastor tabbe, som en del andra målvakter har en viss tendens att göra. Almunia har hållit oss kvar i matcher med räddningar på både frilägen, långskott och hörnor. Han har det gånga året visat sig tillhöra toppskiktet i Premier League och det är inte långt ifrån honom och enligt mig Premier Leagues bästa målvakt i Cech. Hans insatser i matcher som mot M'brough borta, Man U borta (CL), Everton hemma och Tottenham borta har varit enormt bidragande till seger eller ett likaresultat (förutom Man U borta som vi tack vare Almunia höll nere siffrorna till 0-1). Listan kan göra lång över matcher som han presterat riktigt bra och tabbar har vi knappt fått se alls och hans linjespel och besluttagande är enormt bra och håller absolut världsklass. Den enda bristen i år har varit kommunikationen med spelarna, som vid flera tillfällen lett till att diverse spelare har både krockat och inte kunnat rensa bollen. Trots det så är det en så liten del i det hela och den här säsongen har vi Almunia att tacka för en hel del.

Philippe Senderos - ?/5
Japp, Senderos är som vi redan vet fortfarande en arsenalspelare. Han har det gångna året varit utlånad till Milan där han knappt fått spela alls. Senderos har hamnat i frysboxen och trots att det spridits rykten om att Milan vill köpa loss honom, ser jag det som högst osannolikt. Han har för visso fått hoppa in lite här och där, men mer väsen har han inte gjort ifrån sig. Jag har inte sett en enda Milanmatch i år, så jag kan dessvärre inte betygsätta honom. Någon annan kanske kan?

Kolo Touré a.k.a King Kolo - 3/5
3/5 är ungefär var han legat. Lite under i vissa matcher och lite över i vissa matcher. Vi kommer alla ihåg turbulensen i klubben i början av säsongen och Touré gick från att vara petad till att vara vicekapten. Transformeringen gick snabbt och trots att vi knappt fick se honom i höstas, så har han kommit tillbaka på ett riktigt bra sätt. I vintras så lämnade han in en transferförfrågan (fel ord, men han ville hur som helst bli bortbytt/köpt). Wenger tog ett snack med honom och sedan dess har han varit en trygg mittback och given i startelvan. Hur som helst har han en bit kvar till mästarformen från säsongen 03/04, men då får vi komma ihåg att Touré fortfarande är ung för att vara back (28 år i år). Han har varit den spelare som vi haft längst tid och jag tror alla hyser respekt för killen. På planen har han ofta varit en gigant, men dessvärre har han vid många tillfällen varit ganska ostabil och ojämn, men hans kämpaanda går inte att ifrågasätta. Touré har varit en bra tillgång i år, men inte mer än så.

Mikael Silvestre - 1/5
När man köper en mittback från Manchester United som inte ens är nära till att vara given i deras startelva så förstår jag inte varför man ens beslutat att köpa honom. Rutin? Bänkvärmare?. Well, trots att han blev värvad som fjärdeback, så har han pga skadebekymmer fått göra rätt så många matcher för en fjärdeback i arsenaltröjan. Han har visat sig vara exakt den spelare han var i Manchester United året före. Han har varit långsam, ostabil, tråkig och helt enkelt för dålig för att ens få spela. Han har gjort en, möjligtvis två matcher där han hållit en hög klass, men utöver det så ska man hålla honom på bänken.

William Gallas - 4/5
Det är nära att han får en halv poäng mer, men faktum är den att han likt Touré gått igenom en turbulent säsong. Han har varit kritiserad och utpekad som den som startade bråket i omklädningsrummen efter en match i höstas. Hans ledaregenskaper har ifrågasatts och han blev av med kaptenbindeln. Men sedan dess har han hållit käft och spelat sitt spel och på vilket sätt han gjort det! Gallas har varit vår bäste back den här säsongen och han har visserligen inte gjort alltför mycket väsen av sig, men hans trygghet, hans beslutsamhet, hans luftspel har allting varit världsklass. Gallas har varit en riktigt bra spelare och hans erfarenhet har bidragit till att han höjt sig flera snäpp när vi kommit till att spela viktiga matcher. Man kan ingenting annat göra än att ge honom en fyra.

Johan Djourou - 3,5/5
Djourou tänktes i början av säsongen bli den som kämpade med Silvestre om tredjebackplatsen. Det blev en kort fight då Djorou fick spela ett antal matcher i både höstas och vintras bredvid Gallas. Djourou&Gallas blev en enormt bra kombination, trots att vi både förlorade och släppte in många mål. D&G ska man inte skylla på, då det var långt ifrån endast deras fel som gjorde att vi hamnade i en svacka. Djourou var gång på gång riktigt bra och var given i startelvan före Touré. Men i vintras så hände någonting och Djourou fick kliva åt sidan åt Touré och Touré visade ett snäppet bättre spel och öga för spelet än Djourou och tog med sin erfarenhet över backpositionen. Det gjorde så att Djourou fick nöta bänk ett tag och det blev ett långt tag. Vi har knappt fått se honom sedan vintras, men trots det så vet vi alla att han erhåller en stor potential likt Fabianski. Den sweichiske (jag vet att jag stavat fel) backen kommer om några år blomma ut rejält och jag tror han har en ljus framtid framför sig.

Gael Clichy - 3,3/5
Clichy har nästan spelat varenda match i år, bortsett från de sista matcherna då han utgick skadad med ryggproblem. Hur han har presterat? Han har väl blandat en hel del, men hållit en hög klass. Mest av allt har han varit osynlig och vi har knappt hört någonting om honom. Han har inte gjort mer än ett mål och han har inte gjort några fantastiska brytningar. Han har mest bara hållit rent på sin vänsterkant och vi har ingen anledning att klaga. Trots det så ger jag honom "bara" 3,3 då man som vänsterback inte ska vara så osynlig som han i vissa matcher varit. Hans inlägg har hållit sämre klass den här säsongen jämfört med 07/08, likaså hans spel och han har enligt mig gått ner från 4,3 till 3,3. Men jag tror inte han kommer gå ner ytterligare. Det här har varit något av ett mellanår för honom och samtidigt som det inte finns någonting att klaga på finns det ingenting att jubla över.

Armand Traore - ?/5
Traore lånades ut till Portsmouth där han fått spela ett och annat. Egentligen är han tänkt som reserv för Clichy, men då det här året har varit det stora genombrottet för Gibbs så är det inte nödvändigt att ha tre vänsterbackar i truppen. Ett bra lån då han dels får extra erfarenhet från PL samt att han får spela en hel del. Men enormt mycket väsen har han inte gett ifrån sig och just nu skulle jag välja Gibbs före Traore, men det kan lätt vända. Vi får se vad som händer med Traore, men just nu är Gibbs mannen som är närmare startelvan än honom. Betyg kan ej sättas ut, då jag inte följt honom mer än i media.

Kieran Gibbs - 3,5/5
Som i tidgare summering så har det här året varit genombrottet för en vänsterback som kan komma att bli en av världens bästa på sin position. Möjligen tar jag i, men han har visat en sådan enorm mognad i sitt spel och ibland glömmer man helt och hållet bort att han bara är 19 år. Han har en lysande fotbollskarriär framför sig. Gibbs har vid många tillfällen rensat bort bollar på mållinjen (Villarreal, Roma, Wigan etc.) och skapat fina målchanser. Han har hållit det nästan helt rent på sin vänsterkant och duellen mot Ronaldo var han nära på att vinna. Jag hoppas innerligt på att han inte grämer sig över incidenten som hände på Emirates då han halkade inför ett fullsatt Emirates så att Park kunde göra 1-0 till United. Det tog hårt på honom, det kunde man redan då se, men han hämtade sig och fick spela i de sista matcherna. Nästa år kan han utvecklas ytterligare och det här är utan tvekan en av de största talangerna vi har i truppen.

Bacary Sagna
- 3,3/5
Sagna är enligt mig en mindre kopia av Clichy. Han var fantastiskt bra förra säsongen, men den här säsongen har han inte riktigt kommit upp i samma klass, men trots det har han varit en tillgång och en riktigt bra ytterback. Om bägge ytterbackarna kan höja sig med 0,7 poäng tills nästa säsong så kommer vi ha ett riktigt bra försvar. Sagna har under året varit enormt stabil och verkligen på fötterna. Han har tagit ständiga offensiva löpningar och hans inlägg har oftast varit riktigt bra. I vintras blev han även fader för första gången, någonting som allmänheten fick reda på genom en målgest dedikerad till hans son. En bra back!

I morgon tar vi upp mittfältet! Flippar, floppar, kommentarer och betyg utlovas!

Inga spelarsummeringar i dag heller + Fabregas vill ha Alonso!


I dag handlar allting om dessa två herrar.

Jag hade halvt om halvt lovat er spelarsummeringarna i dag, men på grund av en olidlig bakfylla och fotbollsträning samt några lektioner i skolan i dag så blir det inte av. Det blir nog bäst att jag inte lovar er ett exat datum, utan lovar er att det kommer komma den här veckan, men vilken dag får bli en överraskning. Som bekant vann Chelsea FA-cupen i går, trots ett supersnabbt mål av Everton. Hiddink fick avsluta som vinnare och statistiken talara för honom totalt. Han har förlorat en av tjugiotvå(?) matcher sedan han tog över rodret. Jag ser honom fortfarande som världens bästa manager och jag kommer nog inte ändra synpunkt på ett bra tag. En summering av alla titelvinster kommer även det komma någong gång i en när framtid.

Vad händer annars på arsenalfronten? Det är riktigt tomt må jag säga och med tomt menar jag riktigt tomt. Sommaren är här på riktigt och den enda nyheten vi kan fördjupa oss i är ett uttalande av Fabregas:


"We need someone in the middle to make competition and make a difference, plus give us a new dimension. I think that is all we need. The rest is perfect. Xabi would be great. He's experienced and can score goals. I'm sure the boss is aware of that fact."Att påstå att allt förutom mittfältet är bra nog är nog en grov underdrift i sig. Vad han även gör är ett riskfyllt uttalande om Xabi. Det är få spelare som vågar gå ut och säga exakt vilken spelare man vill ha som partner på plan. Men Fabregas har sagt att han både vill ha Villa och Xabi öppet tidigare. Bägge är spanjorer och bägge är bra fotbollspelare. Villa är ute ur bilden för tillfället då mittfältare och backar är en prioritering. Förra året var vi enormt nära att få över Alonso, men Wenger ville inte punga ut de två miljoner (pund) extra som Benitez ville ha, så han stannade i Liverpool där han har gjort ännu en kanonsäsong. Tänk om vi skulle fått Alonso redan i sommar, jag har all anledning att tro att det skulle gått mycket bättre än det gick. Fabregas och Alonso är Premier Leagues bästa passningsspelare och de båda är riktiga passningsgenier. Men Benitez har sagt följande om en Alonsoövergång i sommar:


"The situation is clear, we do not want to sell our best players and that includes Xabi. He had a very good season for us and can be an important player in the future. There is no agreement with Real and we want him to be part of our plans going forward."Det där säger i princip allting. Benitez har själv satt ett pris på runt 20 miljoner pund för Alonso och det mina vänner är en rätt stor summa. Kom då ihåg att vi köpte Arshavin för 15.9 miljoner kronor, exklusive bonusar ifall vi vinner någonting på tre år. Då får vi komma ihåg att Arshavin blev utsedd till den sjätte bäste spelaren i världen förra året och han har visat sig vara ett riktigt geni på plan. Alonso är då 4 miljoner dyrare och kommer från en av våra rivaler. Allting säger egentligen mot en sådan affär, men vi var nära förra sommaren så varför borde vi inte kunna få honom den här sommaren? Mja, det kanske var ett dumt påstående, för det finns mycket i vägen för en sådan övergång just nu. Vi får helt enkelt hoppas att Wenger gör sina trolleritrick och får över honom på något sätt. Alonso vore en fantastisk värvning.

Det var allt för i dag. Nu ska jag i väg och köpa nya fotbollskor. Spelarsummeringarna kommer som sagt den här veckan, men jag ger er inget exakt datum. Andra summeringar kommer komma under de närmsta veckorna så håll utkik!

RSS 2.0