Enkel seger mot AZ Alkmaar bäddar för seger i grupp H!

Den 4 november 2009
Champions League | Emirates Stadium
Arsenal - AZ Alkmaar
4 - 1

[Fabregas 26+53, Nasri 43, Diaby 72, Lens 83]

G
od dag. Stämningen var lite slapp i går, i alla fall för min del. Jag blev naturligtvis glad av att se Arsenal göra mål, men något större firande blev det inte. Det här skulle bli en komfortabel vinst och så blev det även. Arsenal spelade vissa stunder magiskt och jag vill gärna påstå att vi för tillfället spelar världens finaste fotboll. Barcelona har visserligen inte haft större problem (om vi utesluter CL), men trots att de spelar vackrast fotboll när allt väl stämmer så har Arsenal gjort minst lika bra om inte bättre ifrån sig rent fotbollsmässigt under säsongsinledningen. I går visade vi ännu en gång varför vi av många klassas som det fotbollslag (tillsammans med Barca) som spelar världens elegantaste fotboll. Trots att motståndet var dåligt så är det trots allt vi som ser till att göra dem dåliga.

De flesta har redan skrivit klart sina matchrapporter och på grund av den sena matchtiden så valde jag att flytta fram min matchrapport tills idag. Så istället för att återspegla matchen tänkte jag fokusera allt på målen.

1-0, Fabregas, '26: Gallas försöker väggspela med Nasri, men det misslyckas. Istället håller Nasri bollen och passar en simpel passning till Arshavin. Under tiden har Gallas sprungit långt upp i banan och närmare boxen. Han får även bollen av Arshavin som han passar vidare till Fabregas. Fabregas får bollen samtidigt som han håller ifrån en försvarare och avancerar några steg in mot mitten innan han avlossar ett skott. Ett skott som inte är världens hårdaste, men som är väldigt välplacerat i målvaktens nedre högra hörn. 1-0 till Arsenal!

Målet kan ses här och laddas ner här.

Fabregas sätter ettan!

2-0, Nasri, '43: Gallas och Arshavin är ännu en gång en del av ingredienserna i detta mål som signeras Nasri. Gallas plockar upp en felplacerad passning av en Alkmaarspelare och passar den sedan enkelt vidare till Arshavin som snabbt ser till att skicka vidare bollen till Nasri. Nasri får bollen och gör en otroligt snygg kroppsfint och lurar försvararen ner på knä samtidigt som han har full kontroll över bollen när han avancerar mot mål och slår in den. Ett mycket elegant mål av den tekniske fransmannen som nu är tillbaka på riktigt!

Målet kan ses här och laddas ner här.

Nasri sätter tvåan!

3-0, Fabregas, '53: Diaby - som spelade väldigt bra igår - bryter en passning på mittfältet och ser snabbt till att vända spelet till Arsenals fördel. Passningen far vidare till en viss ryss vid namn Arshavin som levererar en perfekt passning till vår käre lagkapten Cesc Fabregas vars eleganta avslut går in i mål.

Målet kan ses här och laddas ner här.

Fabregas firar 3-0!

4-0, Diaby, '72: Det här målet påminner mig extremt mycket om Arsenal under tidigt 00-tal. Det var på tiden vi antagligen var världsbäst på att ställa om och världsbäst på att kontra sönder lag. Som jag nämnt några gånger tidigare så har vi gjort många fina kontringar under den här säsongen och frågan är hur långt upp den här hamnar. Nasri vinner en boll långt ner i plan på högerkanten och passar den till Diaby som är positionerad lite mer centralt i banan. Diaby passar den fram till den ganska nyligen inkomna Ramsey som passar vidare bollen till en felvänd Eduardo. Eduardo har ingen chans att vända kroppen och behålla bollen och skulle vid fortsatt bollinnehav tappa chansen att kontra. Istället klackar han den vidare upp i banan med stor kraft. Bollen finner Arshavins fötter som passar den till en Diaby vars förstatouch är riktigt bra inne i straffområdet. Diaby lägger över bollen på sin högerfot och skjuter in den. 4-0 och hattrick i assists för Arshavin!

Målet kan ses här och laddas ner här.

Diaby makes it 4-0!

4-1, Lens, '83: Arsenal får smaka lite på sin egen medecin när Lens skjuter in 4-1, men kontringen är långt ifrån lika snygg som den vid 4-0 målet. Efter en arsenalhörna så får Alkmaar chansen att kontra och en spelare får iväg en lång passning till Lens som väggspelar med en annan Alkmaarspelare (jag har inte dunderkoll på deras namn) och Lens springer sedan mot mål från halva plan och avslutar lite utanför straffområdet. Ett skott som Almunia ska ta, men Almunia är felpositionerad och tror att Lens ska ta ytterligare några steg. Ett stort misstag av Almunia som annars matchen igenom varit grym och bl.a gjort en superräddning från nära håll.

Målet kan ses här och laddas ner här.

Vermaelen och Eboue pratar lite om dagens Arsenal efter matchen:


Vermaelen: Maybe we were a little bit underestimated at the start of the season. A lot of people were talking about Arsenal not being good enough to be at the top, but we have done well so far in the Premier League and Champions League and we have to keep going because there are a lot of games to play. We have some big games coming up including Chelsea. If we have a good result there, then it will be very big for us.

Eboue: Why not? [If we are able to win a trophy this season]. We have confidence in our team. We have to believe in ourselves on the pitch for our Club. We feel very, very well when we play and we want to continue to play like this and continue to win the games.


Jag håller med bägga spelarna och speciellt Vermaelen. Vi är och kommer förbli underskattade säsongen ut, som tur är så är det snarare en fördel än en nackdel.

Även Le Boss hade ett och annat att säga:


It was a brilliant performance because we dominated our subject technically, tactically and overall we felt never under threat. We played with the needed confidence, technically astute, overall very happy

We are consistent and this season it looks like we go for game to game and get stronger and stronger. It's important to keep that attitude to progress, to improve and to play for each other even more. Then we can believe in our future.


 

Wenger skapar magi!


Den här vinsten påminde mig rätt mycket om vinsten över Porto med 4-0 förra året. Skillnaden är att vi nu har ett mycket mer sammansvetsat lag och en starkare tro på oss själva samt en helt annan inställning. De tre sakerna/egenskaperna kan bli helt avgörande för hur långt vi går i årets upplaga av CL. Sedan hoppas jag verkligen inte vi får möta Barcelona redan i åttondelen. Barcelona som faktiskt har chansen att komma tvåa i deras grupp. Sedan finns det naturligtvis en hel del andra bra lag som kommer placera sig på en andraplats, men för att vinna eller gå långt i CL måste man kunna slå vilket lag som helst i Europa. Jag tror vi är kapabla till det, men det kommer bli svårt ju längre vi går.


Den största nyheten allmänt är att Stan Kroenke nu ligger på exakt 29,9 % vilket förr eller senare bäddar för ett övertagningsförsök från amerikanens sida. Han kan antingen hålla den andel aktier han har ett bra tag eller så kan han göra ett bud på resterande aktier direkt. Vi får se vad den lurvige amerikanen har i siktet. En sak som är säker är att han längre inte kan köpa mer aktier utan är rent utav tvungen att göra ett bud på resterande aktier.


Allt för idag, nytt inlägg kommer imorgon fredag! Jag tackar och bockar för er som följer bloggen och vi hörs imorgon!


Kommentarer
Postat av: kicken

Shahriar, jag har fortfarande inte fått mail ifrån dig! Kan du se till att svara på frågorna så fort som möjligt? Tack.

2009-11-05 @ 16:09:49
URL: http://arsenalblogg.se
Postat av: shahriar

Har skickat, säg till om du inte fått för det har krånglat förut med mitt gmailkonto.

2009-11-05 @ 17:03:59
Postat av: kicken

@Shahriar: Fick det nu! Tack så mycket!

2009-11-05 @ 17:46:26
URL: http://arsenalblogg.se
Postat av: Markus

Kicken hur tror du det komemr bli om Stan Kroenke tar över Arsenal. Kommer det vara bra eller dåligt?

2009-11-05 @ 17:48:19
Postat av: chris

Vore kul om du lämnade lite korta kommentarer o betyg om spelarna efter matcherna. Tycker det är mer intressant o läsa spelarbetyg o sånt istället för ett långt matchreferat(syftar inte på detta). Vi har ju alla sett matchen ändå.Annars grym blogg!Följer den dagligen!!

2009-11-05 @ 18:01:23
Postat av: Skullan

Håller med chris om spelarbetyg, det vore kul.Keep up the good work!2009-11-05 @ 18:25:44
Postat av: kicken

@Markus: Det är svårt att veta just nu. Han har inte sagt något om hans framtidsplaner och det är i stort sett ingen som vet vad han har tänkt sig förutom han själv. Vi får helt enkelt vänta och se. Det är åtminstone bättre än om Usmanov skulle vara i samma läge.Sure, spelarbetyg blir det nästa gång! Tack för tipsen.

2009-11-05 @ 18:56:11
URL: http://arsenalblogg.se
Postat av: adam

håller med om spelarbetyg, vill minnas att du hade det förr men jag kan ha fel.. sen blir det nån irc-kanal? :) Vackert spel igår

2009-11-05 @ 20:26:16
Postat av: kicken

@adam: På väg, allt är på väg. Ska fila mkt på idéer under landslagsuppehållet. IRC-kanal blir det utan tvekan tills första matchen efter landslagsuppehållet!

2009-11-05 @ 20:51:28
URL: http://arsenalblogg.se
Postat av: chris

Låter fint det!Fantastiskt arbete du lägger ner här!!2009-11-05 @ 21:00:58
Postat av: iNke

Sjukt kul att se Nasri i aktion. Diaby var riktigt bra och jag blir verkligen inte klok på honom. Såg en artikel på goal om Diabys utveckling som var intressant: http://www.goal.com/en/news/1717/editorial/2009/11/05/1606401/arsenal-analysis-abou-diaby-proves-his-worth-to-glorious

2009-11-05 @ 21:32:12
Postat av: Anton

Alltså är det redan klart att exempelvis 1an i grupp A möter 2an i grupp B?

Eller är det lottning som gäller för åttondelarna?

2009-11-05 @ 22:30:52
Postat av: mm

AntonDet är lottning som gäller. Men vi kommer få möta någon som kommer 2:a i sin grupp. Hoppas verkligen inte det blir Barcelona (även fast jag tror vi vinner mot dom).

2009-11-05 @ 23:02:30
Postat av: Janne

Vi kommer kunna möta alla tvåor, (förutsatt att vi vinner grupen) som inte är från England.

2009-11-05 @ 23:31:47
Postat av: Anton

Ok tack för svaren. Då har jag av nån okänd anledning en känsla av att det kommer att bli Fiorentina. Bara hoppas att Barca får möta United och att Real får möta Chelsea.

2009-11-06 @ 01:01:56
Postat av: huntarn

Jag hoppas nästan att vi får möta Barca. Tänk er all uppståndelse i media när vi slagit ut regerande mästarna i kvarten. Underbart. ;D

2009-11-06 @ 08:30:57
Postat av: huntarn

Åttondelen menar jag såklart hehe. :)

2009-11-06 @ 12:26:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0